Ronai and Ronai
AMERIKAI

A holokauszt emléknapja Budapesten 2013. január 27. vasárnap 17:56 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A holokauszt emléknapja Budapesten

Budapest – Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés.

Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza “az emlékezés és a tanítás kötelességét”, hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.

Budapesten a kormányt Hende Csaba honvédelmi miniszter képviselte az ünnepségen. Ez mindent elmond arról, mennyire veszik komolyan, mennyire szívügye a Fidesz-kormánynak az antiszemitizmus elleni küzdelem. Áder János, Orbán Viktor, Kövér László sehol. A három fő közjogi méltóságnak nyoma veszett.

Nem mintha hiányoznának, de talán mégis illene valamit mondani. Orbán reggel ugyan  kiadott egy közleményt a szóvivőjén keresztül, ami tele volt a tőle ilyen alkalmakkor megszokott közhelyekkel – megvédjük a zsidóságot és hasonló emelkedett szövegek – ám sem a hangját,sem az arcát nem merte mindehhez hozzátenni.

Nem mintha hármójuk közül bármelyikük is hiteles lenne. Meg aztán, a Jobbikos szavazóközönség szimpátiáját sem szeretnék elveszíteni..

Egyedül a Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció szólt az egykori Magyarország felelősségéről. Arról, hogy a holokauszt előzményei között ott volt a numerus clausus, a számtalan zsidótörvény, amelyek mind előkészítették a terepet ahhoz, hogy a vagonok elinduljanak a haláltáborok irányába.

Az Élet Menete Alapítvány rendezvényén a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban Hende Csaba honvédelmi miniszter hangsúlyozta: soha többé nem eshet meg, hogy valakit vallása vagy származása miatt kiközösítsenek, megfosszanak vagyonától és meggyilkoljanak. Nem fordulhat elő ismét, hogy az ezeréves magyar állam nem tudja megvédeni állampolgárait.

A miniszter hangsúlyozta: meg kell ismerni a zsidók életét, “akik velünk éltek”, részei voltak a nemzet életének, a háborúkban a magyar hazáért harcoltak. Az áldozatok mellett emlékezni kell a gyilkosokra is, akiknek tetteit sosem lehet mentegetni, és a hősökre, akik a legnehezebb időkben is emberek maradtak.

Ilan Mor budapesti izraeli nagykövet kiemelte, emlékezni és emlékeztetni kell, mert rövidesen nem lesz élő tanú, aki beszámolhatna a holokausztról, mert vannak, akik elfelejtették a borzalmakat, és vannak, akik nem is tudják, mi történt. A nagykövet arról is beszélt, hogy az egész világon érezhetően erősödik az antiszemitizmus. A világ máig nem vonta le a történtek tanulságát, erre bizonyítékként szolgálnak azok, akik jelenleg is tagadják a holokausztot – mutatott rá. Hozzáfűzte, a történtek tagadása újabb borzalmakhoz vezethet.

Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta: a kormány az ország minden polgárát megvédi, és az antiszemitizmus minden formáját elítéli.
Emlékeztetett: Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb létszámú zsidó közössége, amelynek virágzó kultúrája mindig is a magyar kultúra szerves része volt, és az napjainkban is. A zsidóság 1944-45-ös tragédiája így az egész magyar nemzet tragédiája – tette hozzá.

A magyar kabinet erkölcsi és politikai kötelességének érzi, hogy következetesen nézzen szembe a 20. századi diktatúrákkal és az akkor elkövetett rémtettekkel – írta a miniszterelnök.

Globális feladatnak nevezte a totalitárius rezsimek és a politikai erőszak összes fajtája elleni küzdelmet az Alapvető Jogok Hivatalának biztosa a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban tartott megemlékezésen, Budapesten. Szabó Máté úgy fogalmazott, hogy “az elmúlt évtizedek és az elmúlt évek is, olyan jelenségeket produkálnak, amelyek hasonló kihívásokat jelenthetnek, mint ami maga a holokauszt volt”, ezekkel pedig nagyon nehéz a nemzetközi és belső jogrendszereknek megküzdeniük. Szabó Máté úgy látja, folyamatosan újratermelődnek a totalitárius rendszerek, hiába buktatják meg azokat, mindig alakul helyettük másik.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországnak is van mire emlékeznie e napon. Emlékeznie kell, hogy a holokauszt minden tizedik, Auschwitz-Birkenau minden harmadik áldozata magyar volt.

Emlékeznie kell az idevezető útra: a numerus claususra és a zsidótörvényekre, amelyek lépésről lépésre fosztották meg zsidó honfitársainkat jogaiktól, megélhetésüktől, vagyonuktól, emberi méltóságuktól. Emlékeznie kell, hogy az önfelmentő hazugsággal ellentétben a gaztetteket nem a Magyarországot megszálló nácik, hanem magyar eszmetársaik követték el: a magyar kormány, az annak utasításait készséggel, gyakran örömmel végrehajtó magyar közigazgatás és csendőrség, valamint a nyilas pártszolgálatosok.

Budapesten 2004 óta működik a Holokauszt Emlékközpont, amelynek állandó kiállítása a magyar zsidó és roma emberek szenvedéseit, üldöztetését és elpusztítását idézi fel. A vasárnapi megemlékezés végén koszorúzást tartottak az emlékközpontban található Áldozatok Emlékfalánál, amelyen jelenleg 166 ezer név szerepel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 17 szavazatból)
A holokauszt emléknapja Budapesten , 3.9 out of 5 based on 11 ratings

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Ezeket a szemeteket! Fuj! Orbán segédletével létrejön a Jobbik! Megvédik Bayert, Gyöngyösit és az összes többi fasisztoid megszólalásnál hallgatnak mint az a bizonyos &ar a fűben, és még van pofájuk azt mondani, amit Hende Csaba mond! Fuj !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (42 szavazatból)
  2. Vajon Tarlós lekapcsoltatta a díszkivilágítást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  3. Fel vagyok háborodva! Hogy merték megtenni a főméltóságok, hogy egyikük sem jelent meg a megemlékezésen?
    Odaküldték ezt a Hendét, aki azt sem tudja mit beszél, vagy direkt hazugságra van beprogramozva!
    Ki meri ejteni a száján, hogy soha többé nem eshet meg, hogy vallása, vagy származása alapján kiközösítsenek, vagy meggyilkoljanak valakit?
    Emlékeztetném, ha nem tudná, most mennek az összeírások az iskolákban a vallási hovatartozásokról! Emlékeztetném, hogy cigány származásúakat gyilkoltak le aljas módon!
    Emlékeztetném,hogy barátjuk, Bayer Zsolt akkor ereszt meg fajgyűlölő írást, amikor csak akar, mert barátja, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ugyanolyan elveket vall mint ő!!!
    Ne tiltakozzon senki ez ellen a kijelentés ellen! Ha nem így lenne, arcát vállalva kellett volna kiállnia ,mint miniszterelnöknek, és elhatárolódnia a barátjától!
    Nem tette meg, és azóta sem mer kiállni ebben a témában sehol!
    Szégyen! Szégyenlem, én személy szerint, hogy ilyen min.elnöke van a hazámnak!
    És akkor jön ez a balf..z Hende, és löki a hazugságait…
    Mit jelent az, hogy a zsidók velünk éltek???
    Ma már nem élnek velünk???
    A franc essen beléjük, ezek csak az országot tudják lejáratni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (40 szavazatból)
  4. Felháborodásomban ez kimaradt…
    Az az Orbán Viktor, aki a Horthy korszakkal vállal jogfolytonosságot, az nem mer elmenni a megemlékezésre?
    Ott elmondhatta volna a védőbeszédét a Horthy tettei mellett!
    Csak hogy ehhez gyáva! Gyáván meghunyászkodva kiad egy nyilatkozatot!!!
    A következő nagygyűlésükön meg a csökött hívei előtt fényezi újra Horthyt, és korát!
    Normális?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (41 szavazatból)
  5. Orbán tudjátok kit mentsen meg? Minket saját magától., de örökre.
    Valahol hallottam és nagyon tetszett.
    Egy indián kisfiú hallgat egy idegen nyelven is beszélő másik indiánt, majd megszólal. -nyisd ki a szád.
    -Miért kérdezi a másik.
    -Megnézem két nyelved van-e
    Ez jutott eszembe, ahogy olvastam ezt a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (33 szavazatból)
  6. Úgy gondolom rendkívül ízlésten az, ha
    - az újnáci párt vezérével egy polgári kört alapító,
    - az ennek a pártnak a megalakulása utáni tevékenységét féltő gonddal figyelő,
    - a lelátókon mocskos zsidózókkal kapcsolatos véleményét elttitkoló,
    - az egyes cigányos azonnali kiiktatást szorgalmazó párttársát továbbra is barátnak megtartó,
    - az újnyilas gárdát zászlós anyaként támogató asszonyt képviselői soraiban megtűrő,
    - a zsidózó, cigányozó és gyüleletkeltő heti- és napilatokat szimpatizánsai figyelmébe ajánló,
    - a Kossuth tér 1944-es állapotát helyreállíttató,
    - az első agyar Köztársasági elnök szobrát eltávolíttató,
    - a párttársai általi Horthy-szobor állításokhoz csendben asszisztáló,
    - a Wass Albertet, Nyírő Józsefet Nemzeti Alaptantervbe beemelő,
    - a Dörner György – Csurka István párosnak szinházat juttató föpolgármesteri döntést szó nélkül hagyó,
    - az izraeli zászló, EU parlamenti képviselő általi elégetését szó nélkül szemlélő,
    ember – aki Magyarország kevéssel több, mint 30 %-ának szavata jóvoltából 2010-ben korlátlan hatalmat szerezhetett – immár harmadjára adja ki a kirekesztésre épülő rendszerének közleményét, melyben az itt élő kisebbségeket védelméről biztosítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (39 szavazatból)
  7. Volt pofátok elmenni oda, ahol Hende Csaba ugatott?
    Nem szégyenlitek magatokat?
    Álljatok a tükör elé, 1;2;3;
    Köpjetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  8. Gonoszka
    Jól vagy? Szerinted közülünk volt ott valaki???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  9. Gonoszka
    Hogy is jutott eszedbe ezt a nick nevet választani?
    Nehogy valaki téged nézzen tükörnek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Hát azt remélem is! Azoknak, akik ott voltak!.
    Azt hiszem, április 16-án Pesten leszek. Ha igen, viszek egy koszorút a Dohányutcai zsinagóga udvarára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  11. Az igazi probléma és nem előszőr a cikknek ez a megállapítása:
    “…mindent elmond, mennyire veszik komolyan, mennyire szívügye a Fidesz-kormánynak az antiszemitizmus elleni küzdelem. Áder János, Orbán Viktor, Kövér László sehol. A három fő közjogi méltóságnak nyoma veszett, de talán mégis illene valamit mondani…”
    Félelmes ez a pávatánc!
    Miközben a témában csupán üzennek a népnek, rehabilitálják Horthyt és Nyírőéket. Mondják, megvédik a zsidókat, de egyértelműen nem határolódnak el a parlamentben elhangzó zsidózástól. Saját újságjukban, a saját párttársuk (állitólag újságíró az illető) által írt rasszista újságcikkeket átértelmezik, a cikk íróját nyiltan megvédik.
    És ki tudja mi jön még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  12. Hozzászólásban nem lehet megemlékezni.
    Egy írás a kövön:
    “Megölte őket a gyűlölet, őrizze emléküket a szeretet.”
    Ági! Balázska! Nelly! Gyerekek, ki gyűlölt benneteket?
    És már írja a láthatatlan kéz a etűket az égre:
    Mene, mene tekel ufarszin
    ————–/Dániel 5./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  13. Nemcsak Budapesten nem volt elsötétítés.
    A DK kongresszuson elhangzott a felhívás, hogy minden polgármester tegyen Róma polgármesteréhez hasonlóan.
    Ez kérem Magyarország! :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  14. Dehogy nincs elsötétítés. Nézzetek csak a gyűlölködő fejekbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  15. bumburi
    “Hogy merték megtenni a főméltóságok, hogy egyikük sem jelent meg a megemlékezésen?”
    .
    Orbánnak volt alibije, és azért nem ért rá, mert a Videoton – Rapid Bukarest (sorsdöntő) barátságos futballmeccset nézte, ami déli 13 órakor kezdődött.
    Szégyen az országra, de a másik két meg nem jelent potentát távolmaradása is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  16. No ha valakinek e témában KUSSOLNI kéne az pont HENDE, egy utolsó megélhetési politikus. A hadsereghez pedig annyit ért mint hajdú a harang öntéshez. Annak idején mikor az érdeke úgy kívánta, az Orbán seggét nyalva polgári köröket szervezett, segédkezet a VEZIRNEK az MDF felszámolásában. A hadseregnek BELL tip helikoptereket kívánt vásárolni potom 100 milliárdért /megj. ezek az eszközök ma 35-40 évesek/ A MIG 29- ek pedig úgy kívánta értékesíteni harmadik országnak, hogy megkerülje a SZU-t ebből a bevételből ígért ill. emelést a szerz. ány.-nak no ebből se lett semmi. Ennek a pulpitus elé sem lenne szabad e témában állni, mivel a kormány a rasszizmus terjedésében semmit nem tesz. tehát Ő ma tevékenyen részese hallgatásával a rasszizmus tartalék lángon tatásával, mint kormány tag. Azzal hogy kiált beszédet mondott nincs bajom, de pont Ő más alkalmasabb személy ez idő szerin nem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  17. Fideszék szalonképesek szeretnének lenni az EU és az USA előtt, ezért a szeretett vezér kiadta a feladatot, szeretni kell a zsidókat! Ezt hajtja végre a papagájkórus álságos módon, miközben a zsidók tömegeit haláltáborba küldő Horthy a mintaképük, tanulmányi versenyt szerveznek a nyilas Nyírő munkásságáról.
    Képmutatásból jeles!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  18. Hzzzz

    Jó a szöveged. A Hende egy német főnév többesszáma. Kiegészíthető egy indulatszóval, akkor így néz ki: Hende hoch! Lehet, hamarosan megkapja a felszólítást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  19. Ez az év a Horthy-kultusz éve.
    A többi minden csak porhintés.
    Csepelen zsinagóga épül…..ezek ennyire naivak!
    Nem tudom, de ez a beígért védelem inkább fenyegetés, annyi mindent megvédtek már, nem kérünk a védelmükből, jól abból mi nem jövünk ki….

    És megint mindenki elfelejti, hogy ne arra figyeljünk amit mond, hanem arra, amit tesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  20. A Videoton honlapja szerint:
    2012-2013 – Barátságos – Téli felkészülési mérkőzések – 4. mérkőzés
    Videoton – Rapid Bukarest
    2013.01.27. 13:00, Marbella Football Center
    .
    Ezek szerint Orbán egy külföldi futballstadionban szórakozott a holokauszt budapesti emléknapján, az ENSZ határozatának és magyar kormányfői teendőinek semmibe vételével.
    Nem zavarja a választóit, hogy Orbán a fociőrülete miatt – nem is először – nem tesz eleget hivatalos kötelezettségeinek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  21. A holokauszt megemlékezésre, Gyurcsány Ferenc is hivatalos volt, de nem ment el, mert az ott jelenlevő képmutatókkal nem volt hajlandó közösködni.
    Ezt az ATV egyik műsorában mondta, a műsorvezető hölgynek.
    Igaza volt!
    Igaza volt Gyurcsánnyal kapcsolatban Fejtő Ferencnek is!
    Ő egy igazi demokrata!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  22. Ez a műsor az ATV ma esti Szabad szemmel c. műsora. Vissza nézhető az atv.hu-n, de holnap már fenn lesz a dkp.hu-n is. Oktató filmnek is jó lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  23. Mene, mene ….
    *
    …. Az ég szürke és sima, mint egy palatábla
    .. Lassan mélyül a szürkeség, már szinte feketén csillan és ott, ott jobbra fönt egy árnyék, mintha valaki fogna valamit. Ott fenn, … Alaszka hófödte mezején a HAARP antennái remegnek. Lentről rózsaszín fény támad és emelkedik fölfelé. Egy kéz árnyéka vetül a rózsaszínre, „ő előle küldetett egy kéznek a töve és ez az írás pedig, ami feljegyeztetett” a kézben egy csóva és kormával rajzolja a betűket, mintha vésné:
    … „Mene, mene tekel ufarszin”
    *

    …és senki nem tudván értelmét, sem azt megfejteni, mit jelent, Dánielt felhozták börtönéből.
    ..Az pedig az írásra nézett, fejét lehajtotta, kezeit Bélsácár felé mintegy búcsúzóul nyújtva az arámi nyelv lágy dallamával ejtette a kemény szókat:
    … Megmérettél és könnyűnek találtattál!
    ..A megrökönyödés pillanatait a nevetés váltotta fel és a szent edényekből mély kortyokkal itták Mykéne hegyein túlról hozott borokat és a rabnők táncát kurjongató kiáltásokkal kísérve, a fuvolák rikoltozása nyomta el a mámorosan mámorító, részeg ringyók sikolyát, folyt a bor, fáklyák lobogtak, …
    és mikor Bélsácár ledobta koronáját, turbánját és köpenyét, hogy az ágyon fekvő lányra vesse magát,
    … egy kard villant a fáklya lángjában
    .. a király feje az ágy mellé hullott.
    A felkelő nap a csillant a perzsa hadak sisakján, vállukon hordott dárdáik hegyén táncolt a fény.

    *
    .. Smá Jiszraél,…

    Írtam a holokausztra emlékezve, az iskolatársaimra, az ismertekre és az ismeretlenek millióira.
    …SHALOM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  24. Gonoszka
    SHALOM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  25. A cikket annyival kiegésziteném,hogy Ilan Mor konkrétan szólt a magyarok és a magyar állam felelősségéről a holokauszt kapcsán. Zoltai úr meg nagy nyelvcsapásokat intézett a csutiék felé . Bizony ám!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. “A nagykövet arról is beszélt, hogy az egész világon érezhetően erősödik az antiszemitizmus. A világ máig nem vonta le a történtek tanulságát…”

    Sajnos a zsido kozossegeknek sem sikerult tanulni ebbol… Talan at kellene gondolni a zsido kozossegeknek is, hogy miert erosodik az antiszemitizmus. A kozvelemeny kutatasoknak arra is kellene fokuszalni, hogy az okokat kideritsek, mert tobb millio ember ok nelkul nem gyulol meg egyetlen vallasi vagy etnikai csoportot sem. Hamarosan valoban eljon az ido, amikor mar sem bunos, sem tulelo nem lesz eletben ebbol a tortenelmi korszakbol es a leszarmazottaknak vegre gyulolet nelkul kellene elni, de ehhez mindket felnek tennie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  27. egy jözismert szélsőjobbos mint a Holokauszt főmufti,,,na ja. ahol az ” újbeszél ” nyelv járja , ez a természetes dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  28. ” Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb létszámú zsidó közössége, …”

    Orbán Viktor vagy számolni nem tud vagy azt nem tudja, mely országok alkotják Közép-Európát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  29. Nagy ebben az országban az erkölcsi zűrzavar… Itt láthatóan összekeveredett a szenny a tiszta vízzel.Kiváncsi lennék a résztvevők vajon mit éreztek ennek az “ünneplésnek” láttán,hallatán,őszintén,magukban,belül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  30. ” cskén” Nálunk össze van kevered a szar a májjal / Horthy kultusz – zsinagóga építés/ vagy-vagy. Porhintés parasztvakítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. csaszi
    “Talan at kellene gondolni a zsido kozossegeknek is, hogy miert erosodik az antiszemitizmus. A kozvelemeny kutatasoknak arra is kellene fokuszalni, hogy az okokat kideritsek, mert tobb millio ember ok nelkul nem gyulol meg egyetlen vallasi vagy etnikai csoportot sem. ”
    Ez a mondat már eleve kirekesztő.
    Ha lopnak, zöldséget, ha rabolnak, és egy cigány teszi, akkor a suttogó híradó kiemeli, hogy cigány a tettes. Ha nem cigány volt, akkor csak valaki XY lopott.
    Ha valahol egy fehér galléros bűncselekmény történik, ha zsidó a tettes, a suttogó híradó ezt is valahogy melléteszi jelzésként (bankár, pénzember, idegenszívű stb). Ha nem zsidó az illető, akkor csak annyi a hír, hogy gazdasági bűncselekmény történt.
    A zsidó közösség tehet amit akar, ha bűnbak kell, ők mindig kéznél vannak.
    Azért kíváncsi lennék, hogy hány antiszemita ismeretségi körében van olyan zsidó, akiről nem is sejti vallási hovatartozását, és hétköznapi szimpatikus embernek ismeri.
    Megkérdezném, hogyha egy katolikus vagy református lop, ott miért nincs vallási hovatartozás jelzés?
    Ha egy zsidó nyilvánosan felvállalja vallási hovatartozását, kérkedik vele, ha titkolja és kiderül, akkor az a baj vele hogy nem vállalta fel, na ugyan miért?.
    Ebben az országban az a beállítottság sajnos nagyon sok embernél, hogy zsidónak lenni eleve bélyeg a homlokon.
    Az antiszemitizmus meglétének nem feltétele a zsidóság fizikai ottléte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  32. Könnyekig meghatódtam a kijelentéseiken. Felködlött lelki szemeim előtt, amint utána Orbán és Bayer egymás nyakába borulnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. http://atv.hu/videotar/20130128_szabad_szemmel_3_resz_2013_01_27
    Gyurcsány a végén részletesen kifejti, hogy miért is nem jelent meg ezen a “rendezvényen”. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Gonoszka , meghatottan olvastam szivbol jovo soraidat
    csaladaink es a magyar zsidosag Holocaust aldozatairol-
    es Daniel konyve pontosan kifejezi erzeseinket.
    Engedd meg, hogy egy masik nagy profetank szavaival
    valaszoljak neked:

    Ezekiel konyve, 37-ik fejezet
    “Isten keze volt rajtam,szelleme kivitt engem es letett egy volgybe,
    amely csontokkal volt tele.Majd elvezetett engem korbe korbe,
    es ime nagyon sok csont hevert a volgyben es nagyon szarazak.
    Es azt mondta nekem: ember fia, VAJON ELNI FOGNAK EZEK A CSONTOK?
    En feleltem: Uram Istenem, ezt csak Te tudhatod.
    Es o azt mondta nekem: profatalj ezeknek a csontoknak!En pedig szoltam hozzajuk:
    Szaraz csontok,halljatok meg az Ur szavat!
    Ezt mondja az Orokkevalo ezeknek a csontoknak; ime, LELKET LEHELEK BELETEK
    ES ELNI FOGTOK, inakat feszitek ratok, hust boritok arra, borrel vonom be,
    es LELKET ADOK NEKTEK HOGY ELJETEK, es megtudjatok, hogy en vagyok az Orokkevalo.
    En pedig profetaltam, ahogy parancsoltattam es hang tamadt szavaim nyoman,
    nagy zorges, csont tapadt csonthoz. Ime lattam hogy inak feszultek rajtuk,
    hus boritotta be es bor vonta be oket felulrol, DE LELEK NEM VOLT BENNUK.
    Akkor azt mondta nekem az Ur:predikalj a szelnek, predikalj ember fia!
    Mondd a szelnek: igy szolt az Orokkevalo: JOJJ SZEL, A NEGY EGTAJROL, FUJJ EZEKBE
    A HALOTTAKBA, ES AZOK ELNI FOGNAK.
    En pedig predikaltam, ahogy parancsoltattam, es ime LELEK KOLTOZOTT AZOKBA,
    ELETRE KELTEK ES LABAIKRA ALLTAK – EGY HATALMAS, NAGY SEREG.

    Akkor szolt hozzam az Ur: ember fia, EZEK A CSONTOK- OK IZRAEL EGESZ HAZA.
    AZT MONDJAK ROLUNK, KISZARADTAK CSONTJAINK,ELVESZETT REMENYUNK,
    VEGRE ITELTETTUNK.
    Ezert profetalj es mondd meg nekik: Igy szolt az Ur, az Orokkevalo |
    IME EN MEGNYITOM SIRJAITOKAT, FELHOZLAK TITEKET SIRJAITOKBOL
    NEPEM, ES IZRAEL ORSZAGABA VISZLEK TITEKET”

    Koszonettel es halaval az elottunk jaro nemzedeknek, akiknek volt erejuk es batorsaguk
    ujra kezdeni; szeretetukert, munkajukert, harcukert es a peldaert melyet nekunk,gyermekeinknek
    es unokainknak adtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  35. Köszönöm, hogy ismét tanulhattam valamit.
    Látod, ez, a kultúra, amely mindig visszavezet a múltba.
    Nem tudom, miért szólít meg újra és újra a réges rég múlt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  36. Aki a gondolatait nem meri elmondani a nyilvánosság előtt, /éppen úgy, mint az MLSZ büntetése alkalmával/ az nem csak gyáva, hanem aljas is , mivel ezek a gondolatok nagyon aljasak lehetnek., ezért ad ki nyilatkozat vagy éppenséggel elküldi a soros

    mamelukot maga helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  37. . . . ezért ad ki nyilatkozatokat . . .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. csaszi

    Magyarázd már meg nekem, hogyan lehet arra okot szolgáltatni, hogy civileket ,nőket, öregeket,KISGYEREKEKET, marhavagonba zsúfolva halálgyárakba szállitsanak?Mit kell ahhoz elkövetniük ,hogy az egyébként teljesen normális, békés , istenhivő emberek ilyet csináljanak? Ezt csak elállatiasodott, primitiv söpredék csinál., és ahhoz nem kell indok. Persze gyárt hozzá valami ,mitoszt,mesét meg hazugságok sokaságát . Szégyen és gyalázat! Az is legyen átkozott ,aki csak megpróbálkozik ezek kimosdatásával. Mint hivő református azt gondolom ,hogy valamikor, valahogy meg is kapják a sorstól amit megérdemelnek. Remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  39. csaszi, te tudsz legalább egy okot, amiért utálják/gyülölik a zsidókat?
    Na jó, a zsidók állítólag piszkosak, büdösek.
    Hát ugye a földieper is elég piszkos, meg némely pina is kissé büdös, mégis.
    Én tudok egy okot, ez érvényes minden senki viceházmesteri szintre.
    A zsidók dolgoznak és van tőlük elvennivaló. :)))
    Talán ez egy ok? :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  40. Mene, mene, …
    Nem éppen idevaló egy karmolat, látszott a rögtön mínuszolgatok értelmetlenségi hadából. (Nem is nekik szántam. Odi proanum,… ) :))
    És hát mily nem különös, egy visszhang megcsendült, csekélyke szavam cserépjeit csengő, fénylő arannyal jutalmazta,
    és az Ember Fia látomásával mondott köszönetet.
    *
    Most, de őszintén, hát nem undorítóak vagyunk mi? Kézből tudunk valami csekélységet, melyet ti soha nem érhettek el. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  41. gonoszka 13:50 Hú, ez most nagyon nem tetszett , ez a “büdösözés”
    Ez most gusztustalan volt. Tudsz te ennél jobbat is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  42. Barry1, ki ezt, ki azt érti. :))
    Boldogult autócsempész koromban mondta a kairói orgazda, hogy …
    ugye érted? Mindezt halálos komolyan. Nem vicc, így volt. :))
    Meg kell próbálni mindenkivel a szintjén beszélni, nehéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. csaszi
    Az irigység, mert a zsidó családoknál a tanulás, a tudás mindennél fontosabb, mert mindent elvehetnek tőlük, még az életüket is – de a tudásukat azt nem!
    Én mindig elveszítem a fonalat, amikor valakik mély magyarok zsidóznak és tudom, hogy István királyunk Máriára bízta az országát egy zsidó nőre….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  44. Balogh de nem balga

    Tisztelettel érdeklődnék, hogy valaki tud infót adni arról, hogy valahol Mo-n lekapcsoltak egyáltalán valamit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  45. Többen írjátok, hogy nálunk egyetlen településen sem sötétítettek el! Nem is kellett, mert ma már Magyarország maga a sötétség! Hiányoljátok, hogy a három fő méltóság (??????) nem jelent meg a megemlékezésen. Miért hiányoztak, ill. kinek? Mindenki tudja róluk, hogy xaros köpönyegforgató rasszista, antiszemita, magyarul náci emberek (emberek?). Ha odamentek volna, akkor hazudtak volna. Hát nem hazudtak még eleget? Dehogynem! Egy helyről hiányoznak csak, de azt nem írom ide honnan, mert kimoderálnák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  46. Balogh,de nem izé

    Haggyad má’!!! Pon’most kaccsoljam le mikó pon’
    most ócsó? Mámint a rezsi,vazze….!!!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. Komolyra forditva a szót,hiszen nagyon komoly témáról van szó.
    Én tisztelem a zsidókat és éppen ezért nagyon meg vagyok döbbenve ,mikor vezetőik, és olykor Izrael is segédkezik ezeknek előadni a pávatáncot ,akár holokauszt ügyben is. Wass szobor avató a holokauszt bizottság vezetője? Bocs ,de ez az áldozatok emlékének meggyalázása!!Hány millió ember forog a sirjában? Közöttük Szerb Antal, Radnóti Miklós,Rejtő Jenő.
    Emberek, hát miféle gyalázat ez??? Egyetlen méltó esetet tudok,amikor kövért kivágták Izraelből,mint a taknyot. Na, az oké volt. És előtte? És azóta?
    Ha én zsidó lennék ,kikérném magamnak,hogy ezek a náci illetve náci pátyolgatók ott ájtatoskodjanak.Ez a rogán meg áder féle farizeusok.
    fónagy meg egy külön fejezet gyöngyösinél, nyilván parancsra,előadta kis performanszát. bayernél már nem volt parancs,kussolt is,ahogy az egész horda rogánostól, áderestől. jelasics meg jobban tette volna,ha meg sem szólal.
    Én ezektől nem is várok mást. De sok zsidó és izraeli viszont szégyellheti magát az elég gyakori kollaborációért! Meg az USA nagykövet is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos