Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még egy uniós eljárás Magyarország ellen 2013. január 25. péntek 0:44

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Még egy uniós eljárás Magyarország ellen

Budapest, Brüsszel – A jelek szerint nem ért véget az Orbán-kormány vesszőfutása Európában. Ezúttal az un. telefonadó miatt indít eljárást az Európai Bizottság.

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a telefonhívásokra és szöveges üzenetekre kivetett adó miatt. ​Új szakaszba lép a kötelezettségszegési eljárás vízügyben.

Az uniós forrás az MTI-nek elmondta, hogy a bizottság úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldött a magyar kormánynak, amivel az uniós jog szerint elindult a kötelezettségszegési eljárás. Az uniós tisztviselő rámutatott, hogy a 2012-ben a telefonhívásokra és a szöveges üzenetekre kivetett adó a 2010-ben a távközlési szektorra kivetett különadó kivezetését követi, és a bizottság a különadó miatt is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, azt az ügyet pedig jelenleg az Európai Bíróság tárgyalja.

A bizottsági forrás arra is részletesen kitért, hogy a brüsszeli testület megítélése szerint a telefonadó – akárcsak a különadó – az úgynevezett engedélyezési irányelvvel ütközik, mégpedig azért, mert a bizottság úgy véli, hogy bár az adót Magyarország kifejezetten a telekommunikációs szektorra vetette ki, az abból származó bevételek – az irányelvben foglaltakkal szemben – nem csak a távközlési engedélyezési és igazgatási rendszer fenntartásának költségeit fogják fedezni, hanem a bizottság aggodalmai szerint “túlmutatnak majd” ezeken.

A 2002-ben született, és 2009-ben módosított elektronikus távközlési irányelv, amely a távközlés állami engedélyezésének szabályait határozza meg az egész Európai Unióban, azt mondja, ki, hogy a távközlési szolgáltatókra kivetett “igazgatási díjak” nem lehetnek nagyobbak, mint azok a költségek, amelyeket az engedélyezési és ellenőrzési rendszer fenntartása jelent az állam számára.

Magyarország nem kívánja módosítani a távközlési adóról szóló törvényt, a kormány álláspontja szerint az Európai Bizottság által vitatott intézkedés teljes mértékben megfelel a közösségi jognak – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az NGM közleménye szerint a telefonadó célja, hogy a mostani gazdasági környezetben az általános adófizetési kötelezettséget meghaladó közteherviselésre képes adózók fokozottabban vegyék ki részüket az államháztartás egyensúlyának javításában.

A telefonadó – a vonatkozó uniós jogszabály hiányában – jogszerűen, nemzeti hatáskörben hozott törvényi intézkedés. Erre tekintettel Magyarország kész arra, hogy álláspontját a kötelezettségszegési eljárásban az Európai Bíróság előtt is megvédje – áll az NGM közleményében.

Úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött csütörtökön az Európai Bizottság Magyarországnak a vízügyi irányelv megsértése miatt indított kötelezettségszegési eljárásban, amely ezzel újabb szakaszba lépett. Az Európai Bizottság azt kifogásolja, hogy Magyarország – Hollandiával együtt – árpolitikájában a brüsszeli testület megítélése szerint jelenleg nem gondoskodik a hajózási és árvízvédelmi célú víztározókkal összefüggő környezetvédelmi és vízgazdálkodási költségek megtérüléséről, továbbá Magyarország az ipari szereplők által saját célból kitermelt talajvíz költségeit sem hajtja be.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 13 szavazatból)
Még egy uniós eljárás Magyarország ellen, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. NGM kesz a mi penzunkon pereskedni , az unioval olyan ugyben ami tuti veszto magyarorszagnak! Mi ertelme van? Hulyere vesznek mindenkit aki hagyja magat! Unio nem hagyja ! Magyar nep hagyja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  2. A fülkeforradalmárokat ez nem érdekli, mert egyrészt csak így, az unortodox, az uniós szabályokat kikerülő kormányzásukkal tudják szabadon kiüríteni az államkasszát, a beszedett adóforintokat és az uniós támogatásokat minél nagyobb mennyiségben áttalicskázni (copiright: Szíjjártó Péter) saját, feneketlen zsebeikbe. Másrészt a magyar nép többsége büszke arra, hogy a rajta uralkodó szűk csoport, a kialakuló új-magyar arisztkrácia és nem a multi gazdagodik, az pedig érzéketlen, hogy közben az ő kis vagyonkája köddévállik. Büszke arra is, hogy végre van a “magyar érdekeket” védő, harcos vezetője, akinek a szabadságharcát, pereskedését újabb “hazafias” tehervállalással (nem- megszorítással) vállal lelkesen. Erölködhet az únió, ha a magyar népnek ez a jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  3. Könnyen kekeckednek ezek az unióval is, hiszen a kedves vezető akarata szerint, az országot elmarasztaló büntetéseket kötelesek lesznek az állampolgárok megfizetni.
    Megint a máséval a csalánt esete forog fent…
    Meddig hagyja még az unió, hogy szórakozzanak az általuk meghozott jogszabályokkal?
    Mikor hoznak már olyan törvényt, hogy SZEMÉLYES felelősség terhel bárkit, aki nem hajtja végre a rendelkezéseket? ( tudom, hogy ez csak ábránd)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  4. Ezek végleg elkapálták magukat a világban, nem sok hely van, ahol még szóba állnak velük, (azerbaijan) Merkellel is nagy haver volt viki, de mostanság a lábát sem teheti be Németországba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Komoly probléma az Unióval, hogy roppant lassú, és nincs felkészülve a szándékosan szembemenőkre. Eddig senki sem volt az autópályán aki szándékosan hajtott fel menetiránnyal szembe, csak olyanok, akik véletlenül eltévedtek. Azok ellen lehetett szép lassan intézkedni, kivizsgálni, figyelmeztetni, lelevelezni, akik véletlenül tévedtek a tilosba.
    Mennyi ideig tart egy kötelezettségszegési eljárás? A végén lehet majd kiabálni, hogy erről is a balliberális hazaárulók tehetnek, hogy büntetést kell fizetni a hazánkat kizsákmányoló Uniónak, akiknek csak az a célja, hogy az aranytojást tojó tyúkot (értsd Magyarország) megszerezzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  6. Bizony, bizony, sokáig fog tartani. És aki időt nyer, életet nyer. Amúgy meg addigra már mindenki minket fog utánozni – megmondta a nagyember és a jobbkeze is.
    Lám, a cseh ellenzék már egyenesen briliánsnak nevezte a magánnyugdíjpénztárak “átirányítását” és ők is ezt akarják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Törvény van róla, hogy a büdzsé állja a büntetések költségeit, tehát mi! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  8. Az Uniónak semmilyen “komoly” intézkedési jogköre nincs. Nincs semmi eszköze, ahhoz, hogy a tagállamokon bármit ténylegesen végrehajtasson. Ezt használják ki Orbánék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. A mostani uralkodó viszonyokkal Magyarországot fel sem vették volna az unióba.
    De, ki gondolta volna, hogy idáig fognak fajulni a dolgok.
    Valahogy ez úgy van, hogy házasságkötéskor minden jó és oké, utána rosszabbra fordul.
    A fijúk a 20 éves betont építik, meg kell őket ebben gátolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. A kormányt nem érdeklik ezek az eljárások, hiszen törvénybe vésték, hogy adókat vethet ki, ha ilyen elmarasztalások miatt büntetést kell fizetni, tehát lesz még egy-két nem mexorítás Baltazárék unortodox vezetése miatt.
    Ennek elviselésére szolgál egyébként a két fideszes gyógyszer – a Kamupyrin és Lexarom tbl.
    Meg lehet nézni Girót amikor beveszi a tablettákat és amikor elgurultak nála, hogy milyen a kinézete.Valahogy úgy érzem összeveszett a borotvával és nagyon haragszik a tükörre is…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. “Még egy uniós eljárás Magyarország ellen”
    Ha így folytatjuk, akkor már nem sokáig:
    http://index.hu/belfold/2013/01/24/ki_lehet_lepni_az_eu-bol/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Nyugalom !
    Az EU tényleg lassan cselekszik , de cselekszik.Előbb -utóbb ott is észreveszik, hogy orbán egy pitiáner bűnöző és biztos vagyok benne, hogy megbüntetik.
    Kemény euró milliókra.
    A teljesség igénye nélkül néhány folyamatban lévő EU-s per, amiket bukni fognak orbánék:

    - manyup lenyúlása
    -adómentes pálinka főzés
    -végtörlesztés
    -szektorális adók
    -szolgálati és egyéb korkedvezményes nyugdíjasok / tehát már NYUGDÍJBAN LÉVŐK visszamenőleges !!! átnevezése, diszkriminációja/
    -ha elfogadják az új földtörvény

    Az összes eddigi pert bukták ,ezekkel sem lesz másként.
    És a zsarnoknak muszáj lesz lenyelnie a békákat, ugyanis azt még ő is tudja, hogy az EU tagság nélkül kb. 2 nap alatt összeomlana az egész rendszer…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. Előbb, vagy utóbb nagy balhé lesz itt. EU nagyon lassan lépeget, de csak akkor fog mellénk állni, ha mi belekezdünk valamibe. De könyörgöm, miért nem kezdjük el? Juhászék lefoglalták 100 évre a Szabad Sajtó útját!!! Minek kell még történnie, hogy csak azok, akiket érint, vagyis az ország “1/3-át” :))))))), szóval ki – és felvonuljon? Ezek igen gyáva férgek, nagy a pofájuk, és ezetől fél mindenki. Csak egyszer kellene már összefogni, nem érdekes, ki lesz a kormányfő utána. Annak úgyis csak egy hónapig kellene kormányozni, amíg új választást csinálna. Az Unió még mindig csak kóstolgat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Tatabányán villám csődületben némán tiltakozott vagy 70 ember. A jobbikosok heccelték a tiltakozókat, szidalmazták a zsidó embereket, MAZSIHISZ-t, majd feljelentették a tüntetőket, hogy az antifasiszta tüntetéseken használt plakátokon tiltott önkényuralmi jelképeket fedezhetők fel. Ezért egy tatabányai és egy szlovákiai magyart őrizetbe vettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. A tatabányai ellentüntetők kálváriája. Mert ez a cikk hazugság a javából! Az antifasiszta tüntetők plakátjaik: a szemétbe dobott horogkereszt miatt előállítanak valakit? Ezért rabosítanak valakit? Tehát a Magyar jogszabály tiltja és bünteti azt, aki a történelem szemétdombjába helyezi az, ami odavaló? Én azt mondom elég volt!!! Mi magyarok megszenvedtük a fasizmus rabigáját! A jog a gyilkosok szellemi unokáit védik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. telekis
    2013. január 25. péntek 13:41
    A parlamentben még az elején elfogadtak egy indítványt, (azt hogy milyen szintű jogszabály lett belőle, nem tudom, már nem emlékszem), hogy amennyiben bármilyen bírsága, büntetése, van az államnak, azt joga van adóban kivetni és beszedni. Hogy is van ez a csalánnal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. A Jobbikos gyöngyösi márton, egy GYÁVA ember, mert Puskin főbejárata helyett, hátsó vészkijáraton mert csak besunnyogni az épületbe. Félt a csendesen tüntető tömegtől, nem mert a szemükbe nézni, pedig láthatta volna: a tüntető emberek szemében nincs gyűlölet, csak ellene vannak a fasiszta eszmét hordozóknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. “a mostani gazdasági környezetben az általános adófizetési kötelezettséget meghaladó közteherviselésre képes adózók fokozottabban vegyék ki részüket az államháztartás egyensúlyának javításában.”
    .
    EZ A MONDAT MIÉRT NEM ÉRVÉNYESÜL AZ EGYSÉGES, “ARÁNYOS ÉS IGAZSÁGOS” 16%-os SZJA-ban ? ???????????!!!!!!!!!!
    .
    Aha és akkor a gazdag klientúra a gyevi bíró, igaz ? ??????
    Vagy a kőgazdagok az államháztartás egyensúlyának szempontjából SÚLYTALANOK ? ???????
    Aha, értem, ők tudnának és bírnának is fizetni, de az ő pénzük nem kell :-(((((.
    Majd behajtjátok a 4 millió kolduson, mi??????
    .
    Mocskos FideSS! Már annyit hazudtatok, hogy egyik böfögésetekkel cáfoljátok meg a másik saját böfögéseteket.
    Hogy rohadnátok meg orbánostól, fideSS-estől, mindenestől ! !!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Rendkívül egyszerűen lehet megnevezni mindazt, ami hazánkban történik. Ez egy neonáci államszervezet kialakulása Orbán vezér és kancellár vezetése mellett.
    Hitler annakidején a békeszerződés miatti elkeseredést kihasználva a nép egy részét félrevezette, más részét megfélemlítette, az ellenfeleket pedig legyilkolta. Orbán és rendszere ugyanezt teszi, – a legyilkolás helyett az embereket koholt vádakkal emberileg, idegileg és pozicionálisan teszi tönkre. Minden más ugyanaz.
    Az EU pedig tehetetlenül nézi, mint annakidején a Rajna-vidék lerohanását. Mire észbekaptak, már késő volt. (Churchil leírta visszaemlékezéseiben)
    A legnagyobb bűnös a Biblia szerint (Ezékiel 33. fejezete) szerint a képmutató, álkeresztény vezető papság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. keddi
    Mindenben Igazad van. Lassan Magyarországon lesz a legnagyobb a befolyása a papságnak egész Európa viszonylatában. És az oktatással ez még fokozódni is fog. Mikor nyal vissza ez a fagyi Orbánékra? Megvárjuk?
    Meddig szabadon választott a hittan vagy erkölcstan? És mikortól lesz kötelező a hittan? Mikor is volt inkvizíció? És mikor is lesz újra inkvizíció?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos