Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér berágott az alkotmánybírákra 2013. január 8. kedd 12:17 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér berágott az alkotmánybírákra

Budapest – A házelnök szerint politikai döntés született, amikor az Alkotmánybíróság elkaszálta a regisztrációt. Erő lenne a bevezetésére, de idő már nincs rá, mondta Kövér.  Az ország átalakításával nagyjából végeztek, szerinte már csak az újonnan mozgásba hozott rendszereket kell korrigálni.

A Kövér Lászlóval készült interjút keddi számában közölte a Zalai Hírlap. A kormánypárti politikus megítélése szerint az AB tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett. A testület döntését tudomásul veszik, de Kövér László szerint megteremthető lenne a választási regisztráció alkotmányos alapja, és szükség is lenne a bevezetésére, a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni.

A házelnök az elmúlt egy év törvényalkotási folyamatát értékelve azt mondta, nagyjából végeztek az ország átalakításának, megújításának munkájával, és még van idejük, hogy ahol szükséges, korrigálják az újonnan mozgásba hozott rendszereket.

Kövér László ebben a ciklusban nem látja a realitását a háromheti ülésezési rend újbóli bevezetésének. A parlamenti elnök közlése szerint szeretnének olyan reformot véghezvinni, ami magát a törvényhozást, a szavazásokat, a módosító indítványokról szóló vitát és döntést hatékonyabbá, gyorsabbá tenné, s nagyobb lehetőséget adna a politikai vitákra. Ha az erről szóló új házszabály ez év tavaszán elkészül, akkor csupán döntés kérdése, hogy érdemes-e mondjuk szeptembertől ezt a házszabályt próba jelleggel bevezetni, hogy 2014-re, az új parlament felállására annak hibáit kijavítsák – közölte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Kövér berágott az alkotmánybírákra, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. talalom

    Félreértesz. Eszem ágában sem volt azt gondolni,hogy hipp-hopp jobb lesz és trabant helyett merci l Dehogyis.Mivel én 1977 óta nagy nemzetközi multinál voltam vezető beosztásban, és sokat jártam hivatalosan is nyugatra,nekem aztán tiszta képem volt a gazdaságról. Párt tag, Kisz tag soha nem voltam,inkább olyan ellenzéki (light) Én azt hittem, ha elmennek a “komcsik” , akkor
    LEHETŐSÉGÜNK lesz,hogy egy baromi jó országot épitsünk fel (Kemény,minőséigi munkával!!!) és a 2X2 az tényleg 4 lesz, a politika meg békén hagy minket. Semmi többet nem vártam. Álmomban sem gondoltam volna,hogy 2013-ban
    Joszip Visszarionovics orbán vezette NER nevű bolsevik rendszer lesz. ,megspékelve ilyen matolcsy meg kövér féle futóbolondokkal.Határozottan állitom ,hogy a nyolcvanas évek Kádár rendszere minden szempontból jobb volt mint ez a szürrealista rémálom.matolcsynál(!!!!) még az a gazdaságpolitika is sokkal jobb volt, ha meg figyelembe veszem a körülményeket és a lehetőségeket , akkor ég és föld!!!! és UTÓLAG nekem ne magyarázza meg senki,én abban benne éltem(és ebben is!) és ahogy a Média Markt mondja: Hülye azért nem vagyok! Üdvözlettel :barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Tisztelt bumburi,
    Köszönöm a reflexiót, mert az ok és okozat közötti viszony abban áll, ahogy folytatta a mondandóm logikáját. Ugyanis mindannyiunk közös tapasztalata az, hogy a szilárd erkölcsi tartás, az öntudatos polgári értékrend és a tárgyilagosságra való törekvés nem igazán sajátja a magyar emberek jelentős részének!
    Csak egy csoportot nézve ezekből. Az adó- és egyéb közteher-elkerülők, az érdekhajhász, a haszonleső dörgölődzők, kijárók és megkenők, a közhatalmat magán célokra felhasználók és megvesztegethetők, azaz, a korrupciót éltetők és működtetők hogyan is kritizálhatnák a Fidesz-KDNP klikk és érdekcsoport demokratizmust, a közmorált, a közérdeket sértő, azokat aláásó nyomulását, ha maga sem használ különb eszközöket az egyéni érvényesülését illetően?
    A többiek, a szellemileg korlátolt, a hiányos műveltségben megrekedt, a neveltetése okán, vagy a világnézetileg elfogult, a vakhitű gyűlölködő magyarok hatalmas csoportjaitól pedig már eleve nem várható el bárminemű elutasító kritika és magatartás az Orbáni-Semlyéni hatalommal szemben. Sőt, mindezek tetejében azt láthattuk, hogy a baloldali értelmiség és a jogvédők jelentős része sem látott/lát olyan tisztán, mint ahogy azt a jogállamiság megvédése megkövetelné! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 2006-s erőszakos, államrend elleni jobboldali szervezkedést és zendülést a “nép” szeme láttára követhető bizonyítékok sokasága ellenére eme hazában Orbán, Semlyén és Vona trió igényei szerint át lehetett színezni a “szocialista-liberális hatalom rendőrállami brutalitásává! Ők, a nemzeti-keresztény konzervatív vezérek a demokráciát akarták lejáratni a nép előtt , de nekik még bennünket, polgárokat is sikerült lejáratniuk! Szégyen a köbön.
    Tisztelt gigi60, pont ellenkezőleg fest a dolog. Egy végzettség-, tapasztalat-, és teljesítmény-orientált, szisztematikusan felépített előrejutási rendszerben teljességgel kizárt dolog olyan helyzet bekövetkezte, amit e koleszos fiúk esetében tapasztalhattunk. Ehhez ugyanis pontosan az kellett, hogy kiiktassák az összes kompetenciavizsgálat és mérés eszközeit, és helyette a lojalitást és a gátlástalanságot tekintették az érvényesülés egyetlen mércéjéül a Fidesz-n belül.
    Szeretnék emlékeztetni arra, hogy kipróbált államigazgatási és megbízható vezetői gyakorlata egyik Fidesz fő pártfunkcionáriusnak sem volt (!), sőt olyan minisztert is kineveztek, aki még diplomával sem rendelkezett!
    Csernok Attila, A valóság erejével … c. könyve 254. oldalán idézi Ökrös Tamás, volt Fidesz-tagot, aki egy kibővített választmányi ülésen megtapasztalhatta, hogy milyen kiválasztási rend uralkodott a Fidesz vezetésében.
    Az üzleti vállalkozások életben ismerünk baráti indíttatású vezetői/tulajdonosi csoportosulásokat, de ott vagy a tulajdonos ráhatásai, vagy a résztulajdonosok egyeztetett érdekei érvényesülnek. Egy pártnak viszont választói érdekeket kell képviselnie a Parlamentben, vagy azon kívül, és nem a vezetői klikk, a pénzes támogatók, a rokonok és haverok részére történő jogtalan előnyszerzés kipréselését!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Citizen
    2013. január 9. szerda
    00:49
    Kedves Citizen!
    1., A Fidesz nem egy párt, hanem egy gazdasági vállalkozás, melynek tulajdonosi köre a koleszos fiúk…
    2., Az emberi butaság teszi ezt lehetővé, továbbá a történelem és annak tanulágai ismeretének hiánya…
    3., A diktatúra építhetőségének érdekében…
    4., A fiatalokat meglepően tehetségesnek találom én is…
    Még annyit.
    Élvezettel olvasom minden sorát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Igen Barry1, én is ilyesvalamiben reménykedtem. És megdöbbenéssel láttam, hogy ezerrel taszít a hülyeség egy másik, még rosszabb irányba. Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon miért? Egyelőre nem tudok jobb magyarázatot, minthogy az emberek többségének a hízelgés elveszi az eszét. Nincs önértékelése, nem bízik magában, képtelen felmérni, hogy mire képes, mik a képességei határai. Gyurcsányt is jól megutálták, mert megpróbált nem hízelegni a népnek, hanem elmondta, hogy mit is kellene tenni. Teljes egészében egyetértek Citizennel, az utolsó mondatot kivéve. Mert egy pártnak (résznek) nem a “választói” érdekeket kell képviselniük általában, hanem annak a társadalmi csoportnak az érdekeit, amelyekét felvállalta. Orbán ezt teszi, mert csak a rokonok, meg a haverok nem tennék ki a választók 40%-át. És az érdekérvényesítés sem lehet gátlástalan egy demokráciában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. A fidesz elhitetni szándékszik, hogy az ö rendszerük elkészült, működő képes és csak finom hangolások kellenek.
    persze gondolom addig finomhangolnak míg az MNB pénze elérhetővé válik számukra. Azt követően villantanak valami szerényet a rabolt pénzből és még a szkeptikusok is hajlanak majdan azon megállapítások felé, hogy: “tényleg csináltak valamit”
    Az igazság az, hogy csináltak valamit:
    Loptak, megszüntettek, bevezettek, csaltak eladósítottak, becsületet vesztettek …
    A szegénnyé és földönfutóvá vállt embereken kívül sok mást felmutatni nem tudnak.
    És immáron lassan az utolsó bástyát is elfoglalják azon javakkal és értékekkel egyetemben!
    isten nem ment meg ezektől a gyalázatos tolvajoktól … Végre magunknak kell rendet tenni!
    És ez nem választási lehetőség valamelyike; Ez az egyetlen lehetőségünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. talalom
    Milyen 40%? Minek a 40%-a? Pontosits, kérlek.( A választók 40%-a
    az 3.3 millió!!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Gyongyi Peter nem a 2/3 dontotte el ugyanis nem 66,66% szavazott a felcsuti parasztra es a hordajara ! Melyik rendszer milyen volt , kiktol fuggott az mellekes ! Azoknak az embereknek volt becsuletuk csupan mas tipusu volt a politikai erdeklodesuk beallitottsaguk. Ezeknek nincsen semmilyen politikai valos beallitottsaguk ugyanis nem ez vezerli oket hanem a kozpenz legalisnak tuno kisibolasa ! Orban car vagyona es a kis Kadar Janose azt hiszem nem hasonlithato ossze de Nemeth Karolye sem akinek voltam a nyaralojaban Alsoorson hat mit mondjak a fekete soforos mercin kivul semmi de semmi nem volt , szuleim nyaraloja sokkal komolyabbak tunt ! Orbannak nincsenek erkolcsi normai ezt mar bebizonyitotta sokszor! MELYIK NAGY HATALOM MONDJA MEG MIT CSINALJUNK ANNAK SINCS JELENTOSSEGE! Aminek viszont lenne , az a becsuletes politizalas a haza es a nep erdekeit szem elott tartva! Ez nem sikerult eddig , sot egyre rosszabb a helyzet:(:(:(:(.Orban a tolvaj megbukott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. A felvételen egy gögös Istent vélek feelfedezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Ő ezt az igazságot még az átkosban az MSZMP KB Társadalompolitikai Intézet munkatársaként tanulta, majd kamatoztatta a MISZOT alelnökeként, ahol a másik alelnökkel Gyurcsány Ferenccel egymást korrepetálhatták.
    Hiába a köpönyegét lecserélte, de a diktatúra alapértékei véglegesen bevésődtek az agyába. Ő már csak ilyen, jobb nem lesz, de rosszabb az még lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Tapis 32 , szerintem csak azt kepzeli magarol , hogy o a mindenhato magyarorszag megmentoje a nagy rendszervalto! Ami szerintem komikus mert amit o rendszervaltasnak hiv az pont nem az !! Rombol , es rombol ahol csak tud uninteligens buta enjebol fakad ! ORBAN MEG SOHA ELETEBEN NEM DOLGOZOTT!!!!!!!!!!!!! TOBBI BUTA FIDESZES SEM ! EZT MEG EZERSZER LE FOGOM IRNI ES ELMONDOM MINDENKINEK! HATHA EGYSZER FELFOGJAK AZ EMBEREK MIERT NINCS SEMMILYEN PROGRAMJUK ,A NEP BUTITASAN KIVUL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Stáry Lórant

    Bármit mondhatsz,csak ne gyurcsányozz., Legalább itt ne!!!! please,please!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Helyén a hajàn a hülyén a hiéna !

    Senki nem meri neki megmondani, hogy ez így nem oké, vagy a fidesz stilisztài és fodràszai màr mindent megpróbàltak, de ennél többet nem lehet kihozni belôle ?!!!….:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Tisztelt Barry1! Én nem Gyurcsányozok, csak a tényeket írtam: Igen ők voltak a MISZOT alelnökei, elnök nem volt! Az egyik maradt az elveinél, a másik lecserélte a köpönyegét! Az ismeret sose bűn! Az kurzustól független!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Tisztelt Stáry Lóránt, oké, értem
    Még csak ,annyit:,annak az irtózatosan sok mocsokságnak ,amit most csinálnak, nos ahhoz a ‘80-as évek beli MSZMP-nek már nem sok köze volt, úgyhogy azt inkább a koleszban tanulta meg az ors….,bocs akarom mondani orbán nevű hasonszőrűtöl. Meg veleszületett, gyári hiba.Én tudom a külső nem minden, de hát……………………..Ijesztő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos