Ronai and Ronai
AMERIKAI

Katasztrófaturizmus a Nemzetiben 2013. január 29. kedd 7:13 Forrás: AN

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Katasztrófaturizmus a Nemzetiben

Budapest –  Normális időkben, normális országban nem a közélet, hanem a kultúra hírei között lenne a helye annak, hogy egy színház előadásai iránt óriási az érdeklődés. Hogy a sűrű hóesés és a nagy hideg ellenére százak állnak az utcán, mert látni szeretnék, amit többé nem láthatnak.

Júliusig még Alföldi Róbert a Nemzeti Színház igazgatója. A színház akarata ellenére kultikus hellyé vált. Nyáron az Orbán-rezsim kegyeltje és kiszemeltje, Vidnyánszky Attila váltja Alföldit. Mondják, tehetséges ember ő is. Ha valóban  így van, kár érte. Kár, hogy felvállalta a felvállalhatatlant.

Alföldi Róbert, a leköszönő igazgató, aki valódi társulatot hozott létre a színészeiből, és igazi közösséget a közönségből, ironikusan katasztrófaturizmusnak nevezi, ami a Nemzeti körül most zajlik. Sokan, akik eddig nem jártak a Nemzetiben, most elmennének. Megnézni valamelyik előadást, bármelyiket, amelyből még a szabadság levegője árad.

Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színház előadásaira március végéig, az óriási érdeklődés miatt hétfőn a színház honlapja is összeomlott.

Alföldi Róbert leköszönő igazgató személyesen kérte a sorban állók türelmét a színház pénztára előtt, az Andrássy úti jegyiroda előtt várakozókat pedig meleg teával kínálták.

Egy ideje a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés, mivel az új évadban ezeket már nem lehet megnézni.

Fájdalom és félelem várja az új vezetőt. Még nem tudni, kivel akar együtt dolgozni, mint ahogyan azt sem, kik akarnak együtt dolgozni vele. Nem tudni semmit, csak azt, hogy hosszú sor áll az utcán,  jegyre várva. Tél van és hideg, hull a hó.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +44 ( 52 szavazatból)
Katasztrófaturizmus a Nemzetiben, 4.6 out of 5 based on 27 ratings

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Mindenesetre ez elég egyértelmű visszajelzés az Alföldi Róbert munkásságáról! Gratulálok neki!Nekem a szívem szakadna meg egy ilyen kiállástól, mint amit a nézők produkálnak ezekkel a jegyvásárlásokkal.
    Egy valamit azért már ez is mutat… Nem bíznak, és hisznek, egy saját magát kineveztető figura munkásságában, már csak az eddigi megnyilatkozásai végett sem!!!
    Lehet ez a Vidnyánszky egy zseni, egy unikum, de elkaszálta előre magát a rezsimhez dörgölődzésével,és azzal hogy milyen affinitása volt átvenni az Orbán féle aljasságokat.
    Első látásra sunyi, alattomos, uborkafára felkapaszkodott gömböc.Pedig Orbán nem is szereti a kövér embereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (48 szavazatból)
  2. Az Alföldi vezette Nemzeti Szinházba még bejutni akarók sorait én nemkatasztrófa turizmusnak, hanem az igazi művészetre vágyás és a művészet szabadsága melletti kiállásnak tekintem. A bulvár-cím eltakarja a lényeget, s itt a lényeg az, hogy a kultúrát féltő emberek a szabad magyar művészetért demonstrálnak, így fejezik ki azt, hogy amit a Nemzeti Szinházzal tettek, tesznek és tenni akartnak, az kultúrember számára elfogadhatatlan és gyalázatos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (45 szavazatból)
  3. Az igazi az lenne,ha juliustól senki nem venne jegyet!!!!A szivemet,jóleső érzés töltötte el a sorbanállás láttán.Nagyon örülök,hogy vannak még igazi müvészetetet pártoló emberek.Én nem ALFÖLDIT sajnálom hogy elmegy,mert Ő a tehetségével máshol is érvényesülni fog,én a “nemzet”szinházát sajnálom,juliustól a közönségnek is mentét-kacagányt kell viselni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  4. Majd megtöltik diákokkal, az ország összes iskolájának bérletet fognak adni és gond egy szál sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  5. Ez az eset is azt szimbolizálja: hazánkban diktatúra van!
    Ugyanis egy diktatúrának az igazi kultúra -ezen belül a színházi kultúra is- biztosan áldozatául esik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  6. A sorban állóknak takarni kelett volna az arcukat,ha van még munkahelyük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  7. *
    Nem is oly rég, még mi is ugyanott álltunk az Andrássy úton, nem százan és nem is kétszázan, de szintén ilyen hidegben; százezrek az Opera előtt… És nem színházjegyre várva, hanem dühünket és gyűlöletünket nyíltan kifejezve az ott “bálozó” Vezér és Kancellár politikája ellen. – [Tudod mindez akkor, amikor Őfelsége egy földalatti folyosón volt kénytelen elhagyni a neoreneszánsz palotát... amikor a Szabad Királyi Tévé szinte művészi tökéllyel azt közvetítette, hogy a totális készültségben feszítő rendőri erők egy teljesen "kihalt" Andrássy úton veszik körül a békésen bálozó és fényárban úszó Operaházat.]
    *
    Megnyugtató érzés, hogy ez a Nemzeti[!] jegyiroda előtti sorbaállás is ugyanannak a . k i á l l á s n a k – a szabadság iránti vágy és a zsarnokság elleni m é l y s é g e s gyűlöletnek – a . s p o n t á n . megnyilvánulása.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  8. csakén 9;15 !
    *
    Igen, “gond egy szál sem” : Klebersberg Űnő mindent megold.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  9. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bumburi 7,55 !
    .
    Teljesen egyetértek veled, csak hozzáfűzném, hogy Vidnyánszkynál még egy mindent eldöntő tényező volt a Kárpát-aljai illetőség…
    Félő, és meg kell szoknunk, hogy amíg ez az alaptörvényes junta itt regnál a Kárpátok alatt, addig a nem-magyarigazolványos, magyaroknak bizony mindenféle pályázatokban ez a hiány hátrányt fog jelenteni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  10. Egy kultúrember számára minden tettük amit elkövetnek az állampolgárok ellen a szabadság a függetlenség elleni támadás.Minden területen gyakorolják bármerre nézek.Fulladozom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  11. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Nyugger!
    .
    Írod, hogy a sorbaállóknak takarniuk kellett volna az arcukat…
    Hát igen akkor, ott az Andrássy úton, az Operánál, amit KORDON BLUED föntebb szitén említ, a Hírtévé parabola antennás közvetítő kocsijának a magas lépcsőjén állva. az esemény alatt m i n d v é g i g . egy pasas pici digitális kézikamerával filmezte az előtte állók és elhaladók arcát egyfolytában pásztázva a tömegben.
    .
    Elgondolkodtam azon, hogy ennek az illetőnek miért engedték meg, hogy a kocsijukon végezze ezt spion-munkát, vagy direkt megkérték rá, avagy hivatásos megfigyelőként dolgozik a titkosszolgálatoknak – a Hír tv égisze alatt?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  12. Nem hinném, hogy a Nemzetinél sorban állók utoljára mennek színházba:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  13. A 2/3 amilyen mentális szinten van , megszavazza a könyvégetéseket is !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  14. Mennyir ebonyolult minen MO-n. Egy rendes országban a szinház, csak ugy mint a mozi, vagy az egyházak szolgáltatást nyutanak és a közönség eldönti hogy szükség van rá vagy nincs. Amire nincs szükség az egyszerően nem jut elég bevételhez és kész. Bezzeg amikor az állam beavatkozik, akkor elveszik az igazi érték és ami fent marad az nem más mint a a barna büdös ürülék ami úszik a vizen. Megint csak gratulálni tudok az unortodox megoldáshoz és a csavaros (mondhatnám bcsavarodott) magyar észjáráshoz. Tényleg szerencsés népe a magyar hogy ezidáig nem halt ki, de ha így folytatja a kormány…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  15. “A sorban állóknak takarni kelett volna az arcukat,ha van még munkahelyük.”
    .
    Ez az ország ezért fog elveszni. Az ilyen gondolkodás miatt. Inkább valódi, önmagukat felvállaló tömegeknek kellene kiállni a rendszer ellen. Ez Magyarországon jelenleg lehetetlen. Talán majd 30 év múlva. De arra nekem már nincs időm, hogy azt megvárjam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  16. “Cirkuszt és kenyeret” – ezt még a legostobább diktátorok is tudták.
    .
    Milyen vicces, hogy nálunk már ételért és kultúráért is kilométeres sorok kígyóznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  17. Ha jól emlékszem Alföldi Róberttel hallgattam egy beszélgetést, és Ő nevezte el katasztrófaturizmusnak ezt a tömeges jelentkezést színházjegyért.
    Különben lesz nyáron egy bemutatója az István a király. Nagyon kíváncsi vagyok rá, és arra is rohamosan fogy a jegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  18. http://mage.hu/2013/1/29/bread_and_circuses

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. Hát persze, mert Vidnyánszky akkora “darab”, (vagy 3-szor nagyobb a testtömege Alföldiénál), hogy sokkal kevesebben férnek be majd a nézők közül……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  20. “avagy hivatásos megfigyelőként dolgozik a titkosszolgálatoknak – a Hír tv égisze alatt?”

    A Hír-TV a kádárkori III./III.-as utóda, ha nem láttátok volna a 2006-os TV-ostromot és a mindent előre kimondó Chászár Attila egykori 3/3-ast………….Most egy ideje ugyan már az ECHO is beszállt a megfigyelésbe, ők specializálódtak a zsidókra és a cigányokra………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  21. Majd elmagyarázzák, hogy ezeket a libsi-komcsik bérelték fel a sorbanállásra. Ezek nem is igazi nézők. Majd ha a mentében – dolmányban -pitykés lajbiban feszítő mélymagyarok töltik meg a nézőteret, az lesz az igazi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  22. Tegnap olvastam a facén. mivel a zÓkovács lett az operáj izgazgatója, ezek a zemberek azért álltak sorba, hogy kezet foghassanak vele :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Ducar 140,
    ezen jót derültem, köszi !
    Különben pedig szép gesztus ez a meleg tea, komolyan !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  24. Ducar 140 : “A 2/3 amilyen mentális szinten van , megszavazza a könyvégetéseket is !!!!!!!!”
    Sajnos van rá igény, korábban már javasolták is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  25. Most tél van és csend,és hó és halál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  26. Kerényi “a Vígszínházzal kínálgatta Alföldi Róbertet, csak pályázza meg, kiutalják neki – amennyiben Eszenyi Enikő nem pályázna. Ügyes, ügyes – ha ezt az érintettek közül bármelyik komolyan veszi, már sikerült éket verni közéjük, divide et impera, vagy esetünkben inkább divide et vipera (copyright by Rába György).”
    “Szóval, azt bírta mondani Kerényi, „Az ellenzéknek meg kell barátkoznia, hogy most nekik jön a hét szűk esztendő”.”
    Az idézetek az alábbi írásban találhatók. Ha van kedvetek olvassátok el! Tiszta kulturkampf jön illetve már van.
    http://huppa.hu/blog.php?azon=714&kat=kult

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Vidéki vagyok, ezért momentán nem ugrik be, de ez a hosszú sor biztos, hogy nem az új színház közönsége?…

    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  28. Tényleg nem kellett volna bezárni az OPNI-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Vajon hogyan jutottunk el odáig, hogy szinte mindenben az egykori szekuritátés Romániára hasonlítunk? Az emberek rettegnek, a titkos szolgálatok adatai alapján markukban tartják az embereket, a parlamenti képviselők többségét orbán egyedileg kiválasztott embereiből áll, az oktatás a kultúra, a tájékoztatás …. egyszóval minden orbánék kezében van és ebben rengeteg külhoni magyart alkalmaznak azok gyökértelenségüket, vagy megfelelni akarásukat kihasználva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  30. bocsi a ragozások ellentmondásai miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Visszaállt a szocializmus !!!

    Akkor mindenben az volt a jó ami a határokon kívülről érkezett !!
    Most is ez van Onnan kell hozni a szavazókat, a színház igazgatókat, diktatúrát aztán majd 20 év múlva sunyin visszacsempészni hamvaikat szülőhelyükre.
    Hova lett a MAGYAR ÁRÚ ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kövéréknek nem az a fontos, hogy ki jön – az a fontos, hogy kinek KELL MENNIE. Mindenben mindent le kell nyúlniuk, megmondta világosan Kerényi. Arra számít, hogy ez az ő hét évük lesz…
    .
    Mindez már nem a demokráciáról, hanem a SZABADSÁGRÓL szól. Fel kellene ébredni, emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. A Nemzeti Színház búcsúja. Az utolsó előadás.
    A Szilencium egy időre, de menyire?

    http://www.noltv.hu/video/5013.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos