Ronai and Ronai
AMERIKAI

Horthy győzött Gyömrőn: elbukott a népszavazás 2013. január 7. hétfő 8:24 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(104)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Horthy győzött Gyömrőn: elbukott a népszavazás

Gyömrő – Korai volt az öröm: akik nem akarták, hogy Horthy Miklós nevére park emlékeztessen Gyömrőn, azok sokan voltak, de nem elegen. A helyi népszavazáshoz szükséges aláírásokat ugyan összegyűjtötték a helyi civilek, ám a mozgósítás már nem sikerült. Talán, ha lett volna Kubatov-listájuk, akkor többen mentek volna az urnák elé.

A tény azonban ettől még tény marad: mindössze tizennyolc százalékos részvétellel zárult a gyömrői Horthy park elnevezéséről vasárnap tartott helyi népszavazás, így a referendum érvénytelen. Ezt közölte az előzetes eredményt a város jegyzője.

A népszavazást civilek kezdeményezték, a Demokratikus Koalíció és az MSZP helyi szervezete, valamint a Környezet-, Ifjúság- és Gyermekvédő Egyesület (KIGYE) támogatásával gyűjtötték össze a referendum kiírásához szükséges aláírásokat. A népszavazáson a következő kérdésre kellett válaszolni: “Egyetért-e Ön azzal, hogy Horthy Miklósról, a vitatott történelmi személyiségről ne nevezzenek el közterületet Gyömrőn?”

Varga Ernő jegyző tájékoztatása szerint a választásra jogosultak 18 százaléka, összesen 2270 lakos ment el szavazni, közülük 1778-an válaszoltak a feltett kérdésre igennel, 484-en nemmel, 8 voks érvénytelen volt.

A helyi népszavazás akkor zárult volna érvényesen, ha a 16 700 lelkes településen élő több mint 13 ezer választópolgár 50 százaléka plusz egy fő az urnákhoz járult volna.

Tóth Mátyás, a referendum egyik kezdeményezője vasárnap késő este azt mondta: legalább annyi szavazóra, s annyi igen voksra számítottak, mint ahányan korábban kézjegyükkel ellátták az aláírásgyűjtő íveket (azaz legalább 2700-ra). „Úgy tűnik, közömbösebbek az emberek, mint hittük” – tette hozzá.

A kezdeményezők tudomásul veszik a referendum kimenetelét, jómaga pedig lezártnak tekinti az ügyet – kommentálta a történteket Tóth Mátyás, aki szerint a döntés ismét az önkormányzat kezében van.

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) alpolgármester – saját véleményét tolmácsolva – úgy fogalmazott: a lakosság 82 százalékának távolmaradása az urnáktól azt jelzi, hogy a helyiek nem kívánják megváltoztatni az önkormányzat korábbi döntését, mely szerint a volt Szabadság téren lévő parkot tavaly nyár óta Horthy parknak hívják.

Mivel a gyömrőiek úgymond “szentesítették” az átnevezést, etikátlan lenne, ha az önkormányzat másképp döntene, vagyis nincs miért visszatérni az ügyre – tette hozzá az alpolgármester.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.8/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -8 ( 20 szavazatból)
Horthy győzött Gyömrőn: elbukott a népszavazás, 2.8 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(104)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

104 Reader’s Comments

  1. ptg Jó lehet,hogy igazad van ,de engem (és a környezetemet) nem szükséges kampányolni. ( Sőt!) Csak gondoltam ,hogy józan paraszti ész, hogy hiszek a saját szememnek ……meg mi az . más. Ha nem, hát nem.Szörnyű.
    Jó,hogy emlited a focit, látod mekkora a hasonlóság a bayer mosdatás és az MLSZ sumákolása között? Nem is úgy volt félreértették(,meg aránytalan,meg már megint ellenünk, blablabla…. (persze,a gárdisták a Hava Nagilát énekelték,csak a nemzetközi ballib média vezette félre a FIFÁ. T-t, meg valamelyik Kertész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. igen, erre és ilyenekre céloztam.
    Kevesen vagyunk és mint látod, közöttünk sincs egyetértés és akkor az összefogásról ne is beszéljek. Én ezért haragszom a “társaságokra”, kampányolok itt ebben a faluban eleget – de minek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Aki még nem látta, azt a linket már nem találom, de ebben is benne van egy kis részlete: Tehát összefogás és szervezettség – no meg egy cél, egy irány és főleg elszántság:
    http://www.youtube.com/watch?v=HxF0h396b3c

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Gyömrőn 200 gyerek étkeztetését nem tudják fizetni!
    Horthy tér átnevezésére azer csak futotta – a lakosság pedig ezt támogatta.
    Magyarországon kevés a gyermek, ám még a mostaniakat sem tudja eltartani tisztességgel ez az ország, akkor mit akarnak, még több nyomorgó, még több nélkülöző, éhező, fázó, síró gyermeket?
    Albert Einstein: “Ne beszéljünk addig nagy felfedezésekről vagy haladásról, míg a világon egyetlen boldogtalan kisgyerek is létezik.”
    Ha gyerekkorban nem kapja meg a kellő ellátást a fejlődéséhez, csak beteges felnőtt lehet, ennek vállalására biztatni családokat, hát nem találok jelzőt…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos