Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann a tanárokkal vetetné meg a krétát 2013. január 17. csütörtök 19:30 Forrás: AN

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann a tanárokkal vetetné meg a krétát

Budapest – Az oktatási államtitkár a TV2 reggeli műsorában kijelentette, ha nincs kréta, vegyen a pedagógus. Tanári életpálya modell Fidesz-KDNP módra.

A Mokka című műsorban csütörtök reggel Hoffmann Rózsát az államosítás körüli bizonytalanságról kérdezték. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy „ez a fajta átalakulás, ami természetesen átrendezi a jogosultságokat, egy kicsit olyan, mint egy puzzle játék, amelyben minden kockának, illetve figurának a helyére kell kerülni”.

Megalapozatlannak nevezte azokat a hangokat, amelyek az iskolák átadás-átvételével kapcsolatban káoszról, információhiányról, bizonytalanságról beszélnek, mert „abból az előfeltételezésből indulnak ki, hogy csukott szemmel mindjárt mindent a helyére lehet tenni.”

A műsorvezető azon felvetésére, hogy sok helyen csak azért működik a rendszer, azért működnek látszólag normálisan az iskolák, mert még mindig viszi előre a tantestületet a lendület, és még mindig van egy pici tartalékuk krétából és más eszközökből, Hoffmann Rózsa ezt mondta:

„Hát ez is benne van, de arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz, mint ahogy a pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket, óvodától a középiskoláig, és mindez elrendeződik.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 10 szavazatból)
Hoffmann a tanárokkal vetetné meg a krétát, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. ” és mindez elrendeződik.”

    No ezt fejtse ki tán bővebben kissé az a Hoffmann Rózsa!
    Hátha azzal is okozna többeknek némi meglepetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. “Nincs kenyerük? Hát egyenek kalácsot!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  3. Természetesen már emberemlékezet óta a tanórákra felkészülés jegyében a tanárok készítik speciális szemléltető eszközeiket, mert saját érdekük, hogy eredményes legyen a munkájuk. Persze ez roppant időigényes munka, ám érdekes módon a társadalom úgy van vele, hogy “a tanároknak ott van az a rengeteg szabadság, télen-nyáron, tavasszal-ősszel, meg egyébként is csak leadják az anyagot, mese habbal a felkészülésük, az óravázlat, a javítandó füzetek. Tele vannak lyukas órákkal, csak sírni képesek…”
    Szégyen, hogy a közvélekedést pont azok hagyják meg ebben a téveszméjükben, akik azért kapják kiemelt jövedelmüket, mert tőlük függ a jövő nemzedék sorsa. Mert ha azt mondta volna, hogy szerencsére a tanárok még azt is felvállalják hivatásuk gyakorlása közben, hogy a hiányzó eszközöket saját pénzükből, saját munkájukkal előteremtsék., és ezért a legnagyobb köszönet illeti őket, akkor legalább közelítene a valósághoz.
    De ahogy elhangzott a mondata, az ismételt belerugdosás lehetetlen helyzetbe hozott emberekbe. Iskolapéldája annak, hogyan lehet ellenséggé láttatni azokat, akik kezdenek kiállni jogaikért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Kedves pedagógusok, mindenki Hoffmann Rózsa címére írjon segélyt kérő levelet. Az esélyegyenlőség akkor valósul meg, ha minden oktatáshoz szükséges dolgot a fizetéséből és nyugdíjából fizet ki a hölgyemény majd egységcsomagként átadja adomány címén.
    Nem kell oktatni, ha nincs meg a feltétele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Vannak olyan iskolák (megyeszéjhely, középfokú tanintézet!), ahol nem csak a krétát veszik a pedagógusok évek óta(!) saját zsebből, de még a feladatlapok fénymásolása is így történk! … Ezektől tavaly előtt vonták meg “a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel” a cafeteriát, amely eladdig … tessenek kapaszkodni! … havi 1200 (azaz ezerkettőszáz!) forint volt!
    Az ominozus város önkormányzata persze fideszes, a pémester is az, a település pedig úszik az adósságokban! … Meg a tök’ fölösleges, csakis a lopást szolgáló kirakat-beruházásokban!
    Hát a jó büdös QA-ját Raúzsikának is, meg a kezét-száját vezető Nagyfőnökének is!
    … és ezt szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. Lehet, hogy abból indul ki H R, hogy kezdő kurva korában Ő vette a kotont!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. Nem kell meglepődni, mert olyan megyei önkormányzati fenntartású iskolai is van, ahol a tanárok évek óta maguk takarítanak, mert nincs takarító személyzet. Ez lesz a következő lépés az állami általános iskolákban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Tudom javasolni, hogy a focisták építsék maguknak, önerőből a stadionokat. Lehet megvenni a fizetésükből a téglát, cementet, sódert, meg lehet fogni a lapátot, és hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Kíváncsi leszek én arra, hogy hol lesz Rózsi néni, amikor a puzzle minden darabja a helyére kerül.Kivágják mint a macskát sz..ni!
    Az alja munka addig el lesz végezve, neki meg áll a szemafor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Most kapják meg a hálát a tanárok az előző kormány alatt végzett fideSS agit-prop tevékenységükért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Avi
    megdolgoztak érte rendesen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. A tanárok megérdemlik a sorsukat. A mai napon a szakszervezeti vezetőjük,
    Gallóné, végighaknizta a médiát ,dicsérve a kormány és balog miniszter kompromisszum készségét,(sic!!!!) szitva a tüzet a másik szakszervezetis, Mendrey László ellen.Egy tanárt se hallottam ,hogy megmukkant volna.Kérdezem!!!!!!
    Hé anonyme!!!!, Hé Z’akkant(vagy hogy hivnak)! Na most akkor mi van ??,
    Megint megy a lapitás, a sunnyogás a tanerők részéről!!!???
    Mi az,hogy csak a krétát veszitek, hát a táblát?? Azt majd a Jézuska hozza???
    MEGÉRDEMLITEK!!! Na, most jöhetnek a minuszok és a kritikák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  13. Megjegyzem, a tanárok és az orvosok közül az átlagnál többen szavaztak a fideszre.
    .
    Az orvosok meg elhúznak külföldre. Én a fidesz szavazó orvosoktól elvenném az útlevelet (a kiutazás jogát). Illetve minden fidesz szavazótól elvenném. Egyék meg, amit főztek.
    .
    A tanárok viszont nem tudnak elmenni. A jogászok sem. Az előbbit nagyon nehéz, az utóbbit szinte lehetetlen más országba exportálni.
    .
    A családunkban van 4 diplomás fejlesztőpedagógus – apropó, integrációval is foglalkozik, hogy a múltkor kifejtett vitaindítómat fűszerezzem -, na most ő hova menjen és hogy? Ledolgozta az életét. Sose szavazott nácikra. Viszont az iskolában még mindig azok a hangosak, akik igen.
    .
    A töritanárok között 90% körül lehetnek a fideszesek-jobbikosok (tippeltem, kétlem, hogy sokat tévednék.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Öreg pg: az lehet, de hogy még mindig megvan neki az összes, az is biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Maeldron

    Mi az ,hogy a tanárok nem tudnak elmenni.?. Hát a mosogatás már nem is meló, mondjuk Dublinban.? Ja,hogy ott nem lehet hagyomány örzőnek hazudott
    SS egyenruhában flangálni, egy nyiltan náci történelem tanárnak mint Budakeszin??? Jaj, bocsika ez kiment a fejemből.
    Tisztelt tanárok! Ti mint tanult ,értelmiségi emberek, ti tényleg komolyan gondoltátok, hogy ezt meguszhatjátok, tényleg azt hittétek,hogy Ti nem fogtok sorra kerülni , ki fogtok maradni ebből a nenyis, NER-es bizbaszból???És még mindig.? Ha eddig nem,akkor legalább ma,
    miért nem zavartátok el Gallónét?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  16. Hoffman meg vegye meg a saját irodaberendezéseit, a papírokat, dossziékat, nyomtató tintát és a PC ket. Nagyon helyes csak így tovább, mennyit költ a Fidesz spéci irodaszékekre, és és hülyeségekre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Sosem értettem ezt a fellengzősen hangzó “életpálya-modell” koncepciót. Ilyen modell hiányában eddig csak tengtek-lengtek a pedagógusok a nagy semmiben? Annyi mindenesetre kirajzolódott, hogy e kényszerpálya-modellben egy diktatórikus központi szerv rabszolgájaként, a tanítást részben saját zsebből finanszírozva vehetnek majd részt. A beígért busás béremelésekből majd nyilván telik rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Még mindég jobb mintha azt követelné tőlük a Gázálarc , hogy egyék meg a krétát hehehehe…
    -
    Girbegurba:
    ” Nincs kenyerük ? Hát egyenek krétát “…./ Marie-Antoanette után szabadon /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Csak egy hónapig nem kellene a pedagógusnak és a szülőnek megvenni azokat a dolgokat amit eddig,az egész rendszer összeomlana.
    Nyugdíjas pedagógus mondja,akit még hagynak dolgozni eddig,hogy addig örüljenek,míg nem lesz életpálya modell,mert akkor aztán lesz elküldés!
    még mindig nem lehet róla tudni semmit,de mindenki alulról fogja kezdeni,függetlenül a + végzettségétől.Jelentkezni kell vizsgára.
    Kérdem én,mikor lesz kapacitás ennyi pedagógust először beiskolázni,utána vizsgáztatni?Hányan végzik ezt a munkát,és kik?
    Ez egy jól hangzó valami,de nem lesz belőle semmi,mert az első jelentkezéseknél kiderül,hogy megvalósíthatatlan.Ugyan úgy,mint a mindennapi testnevelés,meg a hittan.
    Nincs szakember elég,az egész szubjektív lesz. ha valaki szimpi,netalán közeli,az jó,a többinek meg annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. „ez a fajta átalakulás, ami természetesen átrendezi a jogosultságokat, egy kicsit olyan, mint egy puzzle játék, amelyben minden kockának, illetve figurának a helyére kell kerülni”.
    Ismerős logika ez, Eltolcsy-miniszter is ilyesmi hasonlatokkal szokta saját magát kiröhögtetni. Pedig kőkemény diktatúra-kommunikáció ez, ami azért nem röhejes.
    .
    „Hát ez is benne van, de arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz, mint ahogy a pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket, óvodától a középiskoláig, és mindez elrendeződik.”
    Csak hát ehhez a hivatáshoz tartozó tanári fizetés nem akaródzik soha-soha elrendeződni.
    .
    De például az igaz, hogy ugyanúgy mint az államtitkár asszony, a pedagógusok saját zsebből fizetik még a “vállalati zsiguli” benzinköltségét is, a ruhapénzt is, a külföldi utazásokat is, és hát sok egyéb más (amúgy állami) juttatást is.
    Vagy ez a hivatástudat már nem ugyanaz az a hivatástudat?
    .
    Mit tesz/csinál az ottszakadjonmegszervezet?
    Túlélünktúlélünk egykisdomb mögébújunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Hoffman asszony sikerpropagandáját igyekszik mindenki megakasztani. Nagy nemzetneveló tetteihez, hogy jön ez a pitiáner kréta-kérdés? Az őt és pártszövetségesét birka módon követő pedagógusok többsége biztosan egyetért vele, és valóban hivatásának érzi a krétabeszerzést, tslán még boldogan finanszírozza is.Ha nem így lenne, már réges régen az utcán tüntetnének, mint ezt sokszor megtették 2002 és 2010 között, pedig az akkori kormányzat oktatási miniszterei nem beszéltek ilyen hülyeségeket, mindannyian kultúremberek voltak, akik partnernek és nem szolgának nézték a pedagógusokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Pedagógusi életpálya-modell, általában nyárra már nincs szerződésük a pedagógusoknak, tehát vagy dolgoznak és lesz jövedelmük, vagy nem….ennyit a három hónap szabiról.
    A krétán kívül a focilabdát is, meg a röplabdát, a kémiai szereket, a csontvázat biológiaórára és többi más felszerelést is megvehetik, elvégre jól megfizetik őket, vagy nem.
    Ha Gallóné szerint ígéretes a megegyezésük, akkor milyen lenne a nem ígéretes?
    Az ott tartunk be, ahol tudunk dr. Éger is elintézte az egészségügyeseknek a “jobb” kilátásaikat.
    Magyarország értelmiségi társadalma kezd valahogy nem értelmesnek tűnni, én már akkor kiakadtam, amikor az előző kormány alatt mindenért sztrájkoltak, népszavaztattak, de amikor aztán azt hallhattam a választások előtt, hogy nem lesz gond a 2/3, sőt, hát nagyon elkeseredtem!
    Persze ismertem a haza nem lehet ellenzékben kordonbontót, oszt jónapot!
    Azer amit olvastam, hogy:
    Rózsikát pedig műtse az, aki otthon köszörüli a szikét…..hát valami ilyesmiről is szólna a történet. + még, hogy ehhez kell szedni valamit, mert ilyen elborult azer csak nem lehet a 2/3 mámorától!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. EdCarping
    ….kultúremberek voltak és partnernek nézték….
    Hát ez volt a baj! Ezért szúrhatták hátba őket!
    Így kell bánni a zemberekkel, a földbe döngölni őket, ez a “siker titka”, itt a félázsiai, turulban született, piros pöttyös popójuaknál, egy normális országban persze nem, de hát nem is arról beszélünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Talán hoffman rózsa is vehetne magának szolgálati autót. Meg irodát, albérletet. Talán tellene abból az évi 18 millióból. Bár ha belegondolok ilyen fizetéssel érdekelne is mit mondanak nekem a tanárok? Jellemtelen megélhetési szenny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Hungarian citizen

    Mondjuk en nagyon ketlekedem annak a tanarnak az “ertelmisegi” jelzojen, aki 10-20 eve mar tanit. Mert azt meg en is tudom, hogy csak es KIZAROLAG az MSZP koalicios kormanyok alatt kaptak fizetesemelest, megbecsulest. Ha ennek ellenere (marpedig bizony) a fideszre szavaztak lihegve/uszitva, akkor jonapot kivanok, olyan agyalagyult idiotaknak tetszik lenni, hogy nekem meg az tetszik, ami most onokkel tortenik. Ugyanez igaz az orvosokra/egessegugyiekre is.
    Ettol fuggetlenul termeszetesen felhaborit, es a leprimitivebb aljassagnak tartom a fidesz rezsim ezen tetteit, de mivel pont azokat sujtja nagy aranyban, akik rajuk is szavaz(tat)tak, nos ahogy mar felettem is sokan kivantak: jo etvagyat ivanok en is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. ” Olvassátok és irigyeljétek:
    Én Magyarország tanára vagyok!”

    (Majakovszkij kicsit átköltve. Bocsi. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. “A tanárok viszont nem tudnak elmenni. A jogászok sem. Az előbbit nagyon nehéz, az utóbbit szinte lehetetlen más országba exportálni”
    Ez igy nem igaz! mindenki el tud menni aki akar. csak a mi hazunkban 4 magyar szarmazasu tanar lakik es tanarkent dolgoznak,3 matek 1 testneveles, es ovonobol is tobbet ismerek a kornyeken. (a jogaszokat meg tudnak mosogatni ha akarnak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. 1.”csukott szemmel mindjárt mindent a helyére lehet tenni.”
    Vagyis ezeknek csukva van a szemük. Valahogy az jut eszembe hogy :Vak vezet világtalant. Ez igaz is ami a fideszdrukkereket illeti, na de amikor a vak a látókat vezeti az már nagyon gáz.
    2. Igen a tanár csinálhat szemlélető eszközöket, de a fejletteb iskolákban a “Smart board”-ok segitik a tanulást. Biztos vannak MO-n is ilyen kütyük, nekünk még fekete tábla és olajos padló volt a teremben. Ennek ellenére csinálhat a tanár papirmassé vagy fa szemléltetőeszközöket, de ez már tényleg a középkor.

    Kedves Rózsa ! A világ fejletteb (nem a muszlim) felén a tanár a szabadidejét a családjával tölti, és vidáman megélnek a tanári fizetésből. Ennél fogva a tanár nincs kistresszelve, hatékonyan és vidáman tanít, sőt uram bocsá’ még szereti is amit csinál. Persze a tanár – akárcsak a többi magyar állampolgár – a fidesznek csak addig számít amig a szavazó fülkében van előtte utána le van sz@rva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Ja még valamit. A créta használata szilikózist okozhat hosszabb távon ezért találták ki a white board-t, azt a fényes fehér izét amivel szines filctollakkal is lehet írni. Persze a középkor miatt marad a fekete/zöld tábla ugye ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Hát kérem ha ezek a szemetek hatalmon maradnak, akkor igenis bekövetkezhet és visszajöhet az az idő, amikor csak a megszállott pedagógus marad pedagógus és az éhenhalástól a lakosság támogatása menti meg úgy, hogy felváltva kap ebédet , vacsorát különböző családoktól, akinek pedig módja lenne disznót vágni, már a tanítónak is kóstolót csomagol, nemcsak a “szentatyának”
    Na ezek a tanítók készítették otthon az eszközeiket, hordtak a zsebükben almát, kenyérszeletet azért, hogy a nálánál is éhesebb gyerekek közt osztogassa!

    Hát Hofmann Rózsi, pártja és Fasiszta kormánya erről az országról álmodozik és ezt építik!
    Kérdés csupán az, hogy meddig tűrjük!? Vagy végre összefogunk és örökre véget vetünk ennek a rémségnek!
    Hoffman egy buta, de gonosz sötét lelkű nő!, akinél már csak a katolikus-”keresztény” párja és álnok-gonosz kormánya élén eszement diktátorukkal veszedelmesebb!

    EL VELÜK? MIHAMARÁBB!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. “http://index.indavideo.hu/video/Hoffmann_Rozsat_lebullshiteztek_a_diakok”
    .
    A vége a legjobb: “Hazamehetnél édesapádnak lecsavarni két nagy pofont, hogy nem nevelt meg.”
    .
    Tehát olyan emberek dolgoznak az oktatások, akik szerint a gyereket (szülőt) pofozva kell felnevelni. A kormány oldalán a családon belüli erőszak “keresztény” éltetői állnak. Nagyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Rózsika , addig ne vegyen levegőt amíg a tanárnak kötelező nem lesz krétát venni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. A focilabda és a feszület ,nem kerül majd semmibe, azt ingyen kapják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Szerintem,ha most lennének a parlamenti választások a pedagógusok jelentős része megint a fideszre szavazna. Nem tudnak mást adni,mint lényegük. Még
    azok is, akik alaposan megszivták. Majd hazudna a fidesz ezeknek a magasan képzett értelmiségieknek valamit a multikról, Ron Werberről meg a bankokról+
    kapnának megint egy adag Wasst, székely himnuszt meg nagy magyar matricát és már rohannának is a “fülkébe”,az tuti.Mint értelmiségi döbbenten tapasztaltam
    az elmút 8-ban,hogy pedagógus ismerőseim (tisztelet a kivételnek) milyen mocsok, kritikátlan módon vették át szinte a teljes fideszes propaganda szöveget ( még a rasszista,náci dumát is, sőt!)
    Most majd megkapom,hogy ne általánositsak,meg igy meg úgy, NEM ÉRDEKEL!Azt kapták,amit megérdemeltek, mi az ,hogy nagyon is!
    Ha tényleg olyan sok a normális, rendes pedagógus, akkor miért hagyták azt a néhány fideszes szemetet,hogy igy lejárassa őket? Mind a mai napig nem tapasztalok semmi változást,legfeljebb a sok cumi hatására már nem annyira offenziv, nagyképű,okostojás agresszivek,ma már inkább csak sunnyognak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Leventeoktatás nem is lesz? Pedig még biztos lehetne találni egy-két trottyost, aki elvállalná. Vagy a cserkészmozgalom, lehet elég primkó vagyok, de nem tudom mi az a cserkészet. Amikor bokrok, meg fák alatt imádkozunk, és sátorban alszunk? Jól van ,voltak az úttörők, azok azt énekelték: “Lent hol a tölgyek, őrzik a völgyet”, meg számháború is volt, kicsit cigiztünk titokban, meg megtapiztuk a csajokat, kullancskeresés ürügyén. Mit énekelnek a cserkészek? Most ha én terepszínű ruhában, vízparti ,elvadult növényzetben halak után kajtatok akkor lehetek cserkész? Á, ez hülye példa, hiszen én ha megbotlok, vagy megszúr valami növény, akkor még istent is szoktam káromolni, Mea Culpa. Tök mindegy, úgyis az a vége mindennek, hogy beteg a társadalom,és orbáncéknak meg kellene Recsket nyitni,hogy elítélt minőségben, megismerjék, a munka világát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Én meg ezzel a moslék pofájú mocskos ribanccal törölném le a táblát, a mocskos pofájával meg a budit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Ki száll be? Megveszem a krétát – egy iskola egész éves adagját, – és etessük meg vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Barry1
    2013. január 18. péntek
    15:33
    ++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Vicsi
    Van cserkészmozgalom. A Metropolban láttam egy cikket. Egy pap áldotta meg éppen őket a fotón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Én a fidesz szavazó orvosoktól elvenném az útlevelet – Maeldron, ez nagyon tetszett !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. 8 éve vagyok pályán. Több helyen láttam hozzászólót, hogy nem volt ez másképp az előző kormányzat idején se, úgyhogy ne sírjon a pedagógus.
    Ez igaz. Valóban vettem saját pénzemen sok mindent akkor is.(színes kréta, táblafilc, füzet a hátrányos gyereknek, tintapatron…) Az elmúlt két-három évben azonban nem vettem. Valahogy a hivatástudatomnál erősebbé vált a túlélő ösztönöm. Ugyanis az alapvető árucikkek ára 2-3 szorosára nőtt, a fizetésem pedig maradt ugyanannyi. Hónap végén inkább élelmiszert veszek a családomnak utolsó forintjaimból, mint krétát. Biztos azért, mert nincs hivatástudatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. A hölgy január 3-án sikertörténetként beszélt az iskolák “államosításáról”. Hol él ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Üzenet a diákoknak a Valahol Európában c. magyar filmből:
    “Ne bántsd te a világot!
    Az már a tiétek, csak még nem tudjátok.
    Mint az a pár taknyos felnőtt sem, aki még az utatokban áll.”
    Nos, ezt a pár mondatot véssék az eszükbe a fiatalok és nevessék ki, gúnyolják ki ezeket a vén időutazókat, akiknek csak múltjuk van, mert jövőjük ilyeneknek nem is lehet!
    Aki arra biztat egy gyereket, hogy menjen haza és vágja képen az apját, az vagy elmeroggyant vagy nagyon be lehet tépve…..és ez vezet egy falut?! Haza mert menni? Haza is engedték?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. A tanárok megérdemlik a sorsukat. Nem fognak össze, nem lázadnak fel, birka módjára sokan fidesznyikek még mindig. 2008-ban befagyasztották a bérüket, és kussolnak, sőt …….
    Nincs még egy ilyen hülye, primitív, besz@ri banda. Néhány helyen még a gyerekeket sem nevelik a demokrácia szabályaira, engem ez bosszant legjobban. Sokan a gyerekektől többet várnak el becsületből, mint maguktól.
    Aki közülük kilóg a sorból, azt hagyják lemaradni, sőt ….
    Ez a többség, de vannak hihetetlenül jószándékú, igazi demokraták is, akik személyes példamutatással nevelnek az iskolákban, és vannak iskolák, ahol a tanári kar kiáll az igazság mellett. Láthatjuk a neten. Sajnos ők vannak kevesebben. Én mindezt belülről látom, mert köztük élek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. “gusztavnagy “félreismeri Hoffmann Rózsát, ha ‘buta, de gonosz, sötét lelkű nő”-ként jellemzi. Ez az indulat szava, amellyel semmit nem tudunk kezdeni.
    Helyesebb abból kiindulni, hogy okos, művelt, tapasztalt vezető, akinek -
    szemben sokakkal – volt és van saját ideája és programja az oktatásügyről.
    Elvtársnő korában, amikor megismertem,, energikus, rátermett vezető volt, alig titkolt tekintélyelvűséggel, hirdetett és kipróbált elitista nézetekkel. Ma katolikus úriasszony, aki a tekintélyelvűséget, az elitizmust a vallásossággal ötvözve innovatívan egybedolgozta az alatt az évtized alatt, amíg a katolikus iskolaügy fejlesztésén dolgozott.
    Elvtársnői és úrasszonyi korszakát egy külső és két belső vonás kapcsolja
    össze. Mindig is disztingvált, általában, halk szavú, fegyelmezett modorral
    lépett a szűkebb-tágabb nyilvánosság elé. Acélos akarat a mind teljesebb
    önmegvalósításra a magasba törés útján és az a vonás, hogy sérelmet
    nem felejt s nem bocsájt meg.
    Miniszterségének (mert államtitkári címe ellenére miniszteri hatáskört gyakorol
    az oktatásügy területén), induló belső gyengesége, hogy az előtte álló roppant feladat kiszántani az oktatásból-nevelésből a liberalizmust,
    meghaladja személyes képességeit. Nem tud ilyen méretekben szervezni, nem tud megfelelő számban lojális, egyben jó képességű, még kevésbé
    az ő elveit meggyőződéssel valló fejlesztő-irányító gárdát maga mellé
    állítani.
    Az első perctől fogva meg kellett küzdenie a Fidesz vezető oktatáspolitikusával,
    aki sokkal pragmatikusabb, világibb gondolkodásúbb, mint ő, és sokban
    sikeresen fékezte Hoffmann Rózsa harcos-erőszakos politikai katolicizmusát.
    Az államtitkár-asszonynak fejet kellett hajtania a pénztelenség szülte pénzkivonások előtt. Bele kellett nyugodnia (hacsak nem támogatta maga is
    szívből), hogy elképesztően rövid idő alatt, szükségképpen felületesen, kapkodva kellett belevágni olyan párhuzamos feladatokba, mint az oktatási intézmények államosítása, a tartalmi vonások központosított megszabása
    és felügyelete. Hoffmann Rózsának vállalnia kellett és kell folyamatosan
    a felelősséget a teljes oktatáspolitikáért, amelynek bizonyos részleteivel
    nem ért egyet. Példának okáért azzal, hogy a pedagógusoknak kevesebb pénzért többet, nagyobb szellemi megkötöttséggel, egzisztenciális
    bizonytalanságban kell már most is, de még inkább a jövőben dolgozniuk.
    Jóindulattal azt is feltételezem, hogy lelkében azzal sem ért egyet, hogy az oktatás – minden propagandaszólam ellenére is – az útszélen hagyja a népesség alsó harmadának a gyerekeit. S akkor még nem számítottam be
    az ellenzők igen vegyes táborának nyomását, ami Hoffmann Rózsára
    nehezedik. Higgyék el kérem, hogy ma ez az asszony mélyen megsértett,
    bírálóival szemben növekvően ellenséges, nekikeseredett és talán már
    fáradófélben lévő szakpolitikai vezető. Azt a mondatot, hogy bizonyos körülmények között gondoskodjék a pedagógus például a krétáról, a
    fegyelmezett ingerültség szülte. Megjegyzése arra is utal, hogy a főhatóság
    gyenge a sok egymásra torlódó feladat jó minőségű végigvezetésére.
    Ha eddig nem derült volna ki, én nem osztom Hoffmann Rózsa ideáit és ideáljait.. Ha távozik, romokat fog hagyni maga után, s azt az ítéletet, hogy
    az utolsó százhúsz év egyik legkártékonyabb oktatási főhivatalnoka volt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Kedves dallas, csöppet sem vitatva, hogy a pedagógusok megérdemlik a sorsukat (mert olyan kivételes érdekérvényesítő fegyver van a kezükben, amiről sokan mások csak áhítoznak), erősen kételkedem abban az állításodban, hogy a ” hülye, primitív, besz@ri banda” mintapéldányai lennének.
    Manapság a teljes összlakosság rászolgál erre a jelzős szerkezetre, egyedül az egyetemi, meg a továbbtanulni szándékozó ifjúság a kivétel.
    A “banda” szó pedig azért különösen is találó, mert hogy szolidaritás meg egy szál sincs széles e hazában. Szóval: mi sem vagyunk kivételek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos