Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elkaszálta az AB a választási regisztrációt 2013. január 3. csütörtök 23:47 Forrás: AN, Origo

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elkaszálta az AB a választási regisztrációt

Budapest – Bár a hivatalos bejelentésre még péntekig várni kell, sajtóértesülések szerint – amint azt sejteni lehetett – az Alkotmánybíróság elkaszálta a választási regisztrációról szóló fideszes agyrémet. A testület a múlt héten még csupán formai döntést hozott, amikor az átmeneti rendelkezések közül kivette a választási regisztrációról szóló törvényt, ám pénteken már érdemben is vizsgálja, és sajtóhírek szerint el is kaszálja a törvényt. Úgy tűnik, hogy az Alkotmánybíróság nem fideszes tagjai még alkotmánybíróként viselkednek az utolsó pillanatban, mielőtt Orbán emberei többségbe kerülnek a testületben.

Az Origo információi szerint egy kivételével minden – Áder János köztársasági elnök által megjelölt – pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt.

A testület mindezeken túl, a portál információi szerint nemcsak az Áder János által formai okokból megjelölt pontokat vizsgálta, illetve semmisítette meg, hanem tartalmilag is elemezte a regisztráció intézményét, és kimondta róla, hogy annak bevezetése nem szükségszerű.

A testület állásfoglalása szerint a parlamentnek vagy bizonyítania kell a feliratkozás szükségszerűségét, vagy el kell állnia annak bevezetésétől.

Jelen állás szerint tehát nem lesz választási regisztráció Magyarországon. Persze, erre nem lehet mérget venni, a Fidesz nem arról híres, hogy bármikor is betartaná a demokratikus játékszabályokat. Minden okunk megvan feltételezni, hogy megpróbálják majd trükkökkel kicselezni a döntést, s ha ez nem megy, akkor erőből oldják meg a kérdést. Mindenesetre sokat elárul majd a rendszer jellegéről az, ahogyan erre az AB határozatra reagálnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 18 szavazatból)
Elkaszálta az AB a választási regisztrációt, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Nem szükségszerű…
    Majd a fidesz azzá teszi!
    Mit nekik! Jogszerűség, törvény, a fidesz szerint csak arra való, hogy legyen mit kijátszani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Ebben az a jó hír, hogy még ez a nagyrészt korrupt testület is elkaszálta.
    Csak ne legyen az a kép, mintha a regisztráció nélkül rendben lennének a választások!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Nem ertem a kiszivargas szot! Mi az hogy kiszivargott??? Hivatalos dontes elott mikent lehetseges ez????? Esetleg valamelyik fuggetlen kader kiszivarogtatta? Vajon kinek az erdekeben , de foleg miert? Vannak itt erdesek boven. Orban nem fogja annyiban hagyni , belerakatja az Orban alaptorvenyebe! Vagy ami meg kezenfekvobb levaltaja az osszes birot aki elmerte kaszalni ! Mert ugye az alkotmanybirosag alapveto feladata mindig a hatalmon levok erdekeit kell, szabad szem elott tartani! Jogos Orban haragja a kutya uristenit!! Orban nem szeret a demokracia alapszabalyai szerint jatszani az tul szuk neki, demokracia csak azert kell , hogy segitsen egy uj diktatura letrejotteben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Viktor, visszaszámlálás indul… Ebből OV már nem tud úgy kihozni semmit, hogy a látszat – amire oly kényes – megmaradjon. Ha pedig az nem tud megmaradni: a királyt kétségkívül meztelennek látja majd még az is, aki sose akarta úgy látni:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  5. Az usa-ban is toborozzak a nepet! Osztogatjak ukran, roman, szlovak, volt jugoszlav jelentkezoknek. Meg sem nezik, hogy az illeto legalisan vagy illegalisan el az usa-ban! Nagyon sok illegalis probalja igy helyrehozni statuszat! Kulonosen nagyorom azoknak az ukranoknak romanoknak, akik otthonrol probaltak eveken at vizumhoz jutni, de elutasitottak a vizum kerelmuket, most magyarutlevel birtokaban dalolva megkapjak a 3honapos beutazast az usa-ba! Legtobben annyira megorultek a lehetosegnek, hogy oromukben “elfelejtenek” visszamenni!
    Az illegalisan itt elo ukranoknak azert is nagyon fontos a magyar utlevel, mert
    az ukran kepviselet nem hosszabitja meg az utlevel ervenyesseget, mig a magyarkepviselet orommel segit kijatszani az amerikai hatosagokat!
    Valakinek fellkellene hivni az FBI figyelmet erre az igen magyaros hozzaallasra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Most mi lesz, találtatik valami-mást vagy egyenként levadássza az AB tagjait?
    .
    Akárhogy is, ez egy biztató lépés előre. A bivalycsorda is úgy kezdi, hogy először egy két bátrabb egyed az első sorban óvatosan előrelép az oroszlánfalka felé, aztán még egy két óvatos de agresszív lépés, követik a többiek, egyszer csak az az egész bivalycsorda előrerohan és letapossa az oroszlánokat. Nem marad belőlük semmi.

    .
    A vezérkos hamar megérzi ahogy az oroszlán elbizonytalanodik amikor felé lépnek, ahelyett, hogy fejveszetten menekülnének.
    .

    Így kell csinálni, szembefordulni velük és nem gyáván a hátukat mutatni, mert arra gerjed a bestia, a szarvaktól és patáktól ő is fél.
    .
    Nem lesz se levadászás se semmi, mert azzal már a saját sírját ássa meg Orbán.
    ———–
    Ez nem Észak Korea, Ázsia eldugott helye, ez Európa akár tetszik a Fidesznek akár nem. Csak így tovább. Mire jön a 14 es választás a Fidesznek a padlón kell lennie.
    Meg sem szabad várni, most el kell pucolni őket.
    ———–
    Egy pofon a diákoktól, egy az AB től, na ilyen egyszerű, csak félni nem szabad.
    Orbán, a napjaid és a drágalátos hülyegyereked a Fidesz napjai meg vannak számlálva, és ne legyen kétséged ezt az ámokfutást nem fogod épp bőrrel megúszni. Túl sok szükségtelenül elvesztegetett emberélet szárad a lelketeken, túl sok rombolás és túl sok rablott vagyon. Ezt nem fogjátok épp bőrrel megúszni, ezért felelni fogtok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. Már hozzák az Orbán “Zsil völgyi bányászait” – ismerjük mi őket 2006 őszéről. Majd megtanitják móresre azokat a puhány diákokat.
    .
    (Csak a gyengébbek kedvéért: arról, hogy “Zsil-völgyi bányász”, mindenkinek a bukaresti egyetemisták 1990-es szétverése és az 1991-es kormánydöntés ugrik be, amikor Iliescu államfő hívására siettek fel a bányászok a fővárosba, hogy a “huligán” egyetemistáktól védjék meg Románia egységét és “teremtsenek rendet”. A bányászok sok épületet feldúltak és összecsaptak a tüntetőkkel a bukaresti Egyetem téren, ahol 5-en meghaltak és sokan megsérültek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Eagle!
    .
    Bocsika, de a bivalyok társadalmában a. v e z é r b i k a . az úr és n e m . a .
    “v e z é r k o s” .
    Amúgy; legyen igazad !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Egyrészt én nem innék előre a medve bőrére, másrészt ha mégis Alkotmánybíróságként képes ítélkezni ez a testület, akkor annak eredménye csak időleges lehet, hiszen Szájernek nagy kapacitású iPad-je és ideje is van a orbáni gránit keménységű alaptörvény soron kívüli átírására. Az új pártkatonák pedig csak a pillanatra várnak, hogy elfoglalják a távozó alkotmánybírák helyét, s minden bizonnyal letették már az alcsúti hűségesküt.
    A testületből távozók semmilyen cselekedetükkel sem tudják jóvátenni azt, amilyen kárt okoztak a magyar népnek, a szociálisnak nevezett népszavazással kapcsolatos döntésükkel (a FIDESZ-szekér tolásával) és a 2010 utáni, megalkuvó gyávaságukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Pupu hívta fel erre a figyelmet azzal, hogy “ki ne hagyjátok” Igaza van!:
    “A Fidesz támogatottságának 40%-os szintje arról tanúskodik, hogy a lakosság mindezt tudomásul vette. “Beárazta”.Ez az 1-es számú csalás. Mert ez nem igaz.A közvélemény kutató intézmények ( nemcsak azok, akiket a Fidesz megvett ) úgy kérdeznek , mintha ez egy szabad ország lenne. Mintha nem kellene tartani attól , hogy elveszíti az állását aki az MSZP mellett teszi le a voksát?! —. É valószínűséggel megállapítható a pártszimpátia.Ez persze macerásabb is, és kockázatosabb is. Meg a tisztesség, a korrektség ára nagyon alacsony…

    Szolnokon a Fidesz jelöltje 700 ajánló cédulát -, majd 260 szavazatot kapott.Az MSZP jelöltje 170-el több voksot kapott, mint ajánló cédulát.Dunaföldváron 46%-al haladták meg az MSZP-re a szavazófülkében leadott szavazatok száma az ajánló cédulák számát.A napnál világosabb, hogy nem lehet Magyarországon úgy vizsgálni a közvéleményt, mint Angliában, az USA-ban, vagy Ausztriában. És, ha ezt én laikusként tudom, akkor a szakmabeliek csalnak. Csalók.
    A hamis közvélemény kutatások eredményei itt értékelődnek fel.Itt épülnek be a választási csalás tervezési rendszerébe.
    Ennek a csalásnak súlyos politikai következményei lehetnek! Ezek az eredmények ugyanis védhetővé tesznek eszement választási csalásokat! ..
    Ma a Fidesz “teljesítményével” a lakosság 85%-a elégedetlen.Becslésem szerint a Fidesz valódi támogatottsága ma nem több 15%-nál. És az esélytelenné válást a Fidesz pontosan tudja az év elejétől. A választási rendszer módosítása mögött ez a felismerés húzódik meg. A rendszer módosításának lényege nem az, hogy előnyösebb a Fidesznek ( ez önmagában kevés ) , hanem az hogy manipulálható! A körzeti eredmények nem összevethetők a korábbi eredményekkel, mert módosultak a körzethatárok.A külföldi szavazatokat akár ők is produkálhatják.Az USÁ-ban létrehozott alapítvány ennek akár lehet a fedőszerve is. Mindezek ellenőrzésével az ellenzék nem törődik. Miért nem törődik?!

    http://www.nepszava.hu/blog/entries.php?id=4951

    No és ami még jellemző: ezt nem a Népszava.hu újságírója,vagy a Szerkesztőség állásfoglalásában – hanem egy BLOGGER írta. Már az is bátorságra vall a viktatúrában, hogy le merik közölni. Az online oldalon.
    Érdemes az egészet végigolvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Leo Klein
    Ebben az egyben legalább őszinte volt Orbán, és előre megmondta, hogy mire lehet tőle számítani:
    “A demokrácia csak egy ruha az ország testén” értsd: amit le lehet vetkőzni!
    Hogy le is akarja, azt a “parlament működik ellenzék nélkül is” és a választások, mint felesleges cécók minősítése szövegei igazolták.
    Továbbá a kultúrkampfot is előre közölte a kötcsei beszédben. Normális embert maximum a diktatúra bevezetésének a GYORSASÁGA és az ellenzék erőtlenségének a MÉRTÉKE lephette meg. Amit csináltak, az nem.
    Elég volt, ha valaki memóriája kitartott egy tucat évig, és nem felejtette el az egész pályás letámadást és az arroganciájukat.
    Sajnos csak 1 millió ilyen választópolgár akadt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. és ha már a Népszava.hu felé jártam, van ott másik figyelemreméltó blog is:
    http://www.nepszava.hu/blog/entries.php?id=4943
    Hilda: Hilda blogja
    Légy kritikus és rögtön nem vagy magyar.
    2012. december 28., 13:24
    ha valaki azt zengi, hogy remekek vagyunk, nagyon kemény és harcos magyarok, az mindent vihet

    Ez a legegyszerűbb. Kinyírni azt, aki megbánt bennünket, büszke magyarokat, a hazáját gyűlölővé nyilvánítani. Gyurcsány kinyírva, Kertész Ákos kinyírva, Bartus a közösségi oldalról kiutálva. Remek. A bűnük ugyanaz: olyasmit mondtak, ami nem tetszik nekünk. A zsidók se sipákoljanak, egy csomóan meg lettek mentve, hurrá. Tehát jó fejek vagyunk, felcsaphatjuk az orrunkat az égbe. Tegnap rögzíteni mertem egy 45-ben elmenekült néni szavait a közösségi oldalon, miszerint megesküdött, hogy többet be nem teszi a lábát az országba, mert ott “sok buta, gonosz ember él”. Megkaptam, hogy ne is jöjjön, én meg ne uszítsak. Szóval minden rendben. Érdekes, hogy ezzel szemben milyen csendesen eltűrjük azokat, akik valódi károkat okoznak. Tehát ha valaki azt zengi, hogy remekek vagyunk, nagyon kemény és harcos magyarok, az mindent vihet. Földet, segélyt, nyugdíjat, jövőt, mindent. Ez a recept hozzánk? Elég a “csajozós- duma”? Bejön a pávatánc? Úgy vélem, hogy igen, bejött. Ha pedig ezért hazaárulónak bélyegeznek, hát legyen.
    A hazaszeretet lényege szerintem nem az önámítás és az álszentség.Szerintem nem vagyunk most olyan remekek, harcosak pedig a legkevésbé sem.’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Most már csak azt kellene tudni, hogy mely tettükről terelték a regisztrációs-mizériával a figyelmet?
    A 3 milliónak a 3 ezer milliárdját simán, minden teketória nélkül “megvédték”, azon kívül, hogy azt kommunikálták, hogy az előzőek eltőzsdézték, több félrevezetés nem volt.
    A gondolkodók viszont tudták (100 ezer fő), hogy ha valamit eltőzsdéztek, azt nem lehet megvédeni, viszont mit tőzsdéztek el, ha volt 3 ezer milliárd?!
    Nem tudom,de talán az, hogy az állampapírokat a magyarok veszik, mint a cukrot lenne-e amiről tereltek?
    Ám lehet a baltás kiadatása, vagy éppen az Angliában folyó Gripen-per…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Áder nem akarja kiírni magát a választható politikusok köréből.
    De szerintem előre megtervezett forgatókönyv szerint zajlik az egész. Nem hiszem, hogy a jobboldali, mélyen elkötelezett Alkotmánybírák saját kútfőből ilyen döntést hoztak volna. Itt nekem valami bűzlik, és nem tudok tiszta szívből örülni. Meg fogják indokolni a regisztráció szükségességét, és beemelik az AT-be. Különben is annyi bosszúságot és felesleges pluszmunkát okoz az AB, fel kell oszlatni. Na és olyan nagy a különbség a látszat-demokrácia és a nyílt diktatúra között?
    Netán vannak közvélemény kutatási eredményeik belső használatra?
    A kihirdetés után okosabbak leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Szenzor
    a “mélyen elkötelezett” fideszes ejtőernyősök a döntés meghozatalakor MÉG kisebbségben voltak, azóta Paczolai nyugdíjba vonult és egy még ejtőernyősebbet cuppantottak oda.Gondosan ügyeltek rá, hogy ne legyenek szakmai kvalitásai, nehogy már a szaktudás akadályozza az elvtelen döntésekben. Erre lesz még februárban is és áprilisban is lehetőség, addigra abszolút többségbe kerülnek.
    Majd szépen elhúzzák addig a választási törvényt és tákolmány-módosítgatást.
    Ha ezeket gittegyletnek hívtuk, a köbre emeléshez más jelzőt kell majd keresni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Semmi ok az örömre. A rezsim megmutatta a világnak, hogy nálunk jogállam van. Ennek a színjátéknak a szereplői Áder és az AB is. A végén úgy is az lesz amit orbánék akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  17. kekec
    Nem kell félteni a fiúkat!. Ötletgazdagok. Bennem az is felmerült, hogy azért lebegtetik a regisztráció eltörlését, hogy ne tudjon összekapcsolódni a tüntetés a diákok és tanárok tüntetésével.
    Pedig ezt kellene tenni. De az is lehet hogy megszületett a következő ötletük.
    Szomorúan tudok arra gondolni, hogy ezt az ötletgazdagságot arra fordították volna, hogy az ország helyzete javuljon, közelednénk a “KÁNAÁN” fele. Valamiért húzzák az időt, ha nem akarták volna, nem kerül az AB elé a törvény. Van itt még valami más ok is. Lehet, hogy most gyűjtik a következő békamenethez a pénzt, és embereket. Legyünk mi is készenlétben.
    Hátha képesek vagyunk a békáknál nagyobbat ugrani!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. kekec
    Mióta mondom, hogy a közvélemény kutatók megrendelésre hazudnak?Mióta mondom, hogy a fidesz támogatottsága egyenlő a békamenet létszámával? Sőt, már oda is fizettek hogy részt vegyenek, tehát szavazáskor még kevesebb lesz!
    Egyébként meg ne örüljön senki ennek a látszólagos elkaszálásnak… Lesz másik,Orbán arról gondoskodott időben. Az egész “jogharmonizációjuk” erre épült,akkor mégis most minek örültök?Semjén már 500 ezer honosítottról beszél! Választásig lesz az 2 millió is…
    Most csak egy csontot dobtak a nagyérdemű közé, hogy azon rágódjanak, ne a kormány tevékenységén.
    Tegnap vitáztam a HVG-n, mert zsidózó, cionozó megjegyzéseken túl, érv nem jutott eszükbe,csak az ellenzék gyalázása.
    Beszálltam a vitába, Orbánt, és cselekedeteit dicsérve, de úgy, hogy közben levehető legyen a véleményem. Elcsitultak, majd eltűntek, aztán később, amikor úgy gondolták már nem vagyok ott, újra kezdték.
    Tegyétek Ti is minden fórumon ahol jártok azt amit én!
    Ennél jobban nem lehet őket semmivel sem megsemmisíteni!
    Senkinek semmi linket megadni, járjon utána maga, keresse ki a gugliba, mert ezek csak a saját szemüknek hisznek.
    .
    Most meg arra figyeljünk, hogy mire kellett ez az elterelő hadművelet. Mert hogy oka van neki az biztos!
    Mindannyian tudjuk, hogy az AB= Orbán katona.
    Mit akarnak elfedni?
    Vagy csak megcáfolandó a diktatúra elterjedésére dobták be?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Friss hír: a teljes alkotmánybíróságot leváltják, erről holnap rendkívüli ülésen dönt és szavaz a parlament. A szavazáson és az ülésen az ellenzék nem vesz részt…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Bevallom, kicsit megdöbbentem. Nem számítottam az AB ilyen határozatára.
    Nagyon remélem, hogy Dybbuk623 friss híre csak egy rossz vicc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. hivatalos !

    elmeszelte az AB a választási regisztrációt!

    http://www.origo.hu/itthon/20130104-az-alkotmanybirosag-dontese-a-valasztasi-feliratkozasrol.html

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. gondterhelt
    Várható volt a kiszivárgott hírek után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. A csalási lehetőség ugyanúgy megmaradt a külföldön élők miatt.
    A választás ellenőrizhetetlen lesz. Egy kézben a szervezés, ellenőrzés, lebonyolítás.
    És biztos a nyerés.
    És ki van húzva az erre alapozott tüntetés méregfoga. Ügyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. KÉT JÓ HÍR. A regisztráció elé ideiglenesen gördített akadály az egyik jó hír, ráadásul az Alkotmánybíróság döntése meglepő , mert nem egészen illik bele az alvilágosult abszolutizmusról alkotott eddigi elképzeléseinkbe. Hát mégsem iktattak volna ki minden féket és ellensúlyt, mégis többpólusú lenne a hatalom kicsiny hazánkban? A nemvárt fejlemény azt sugallja, hogy már-már elértük a kormány ellenőrizhetőségének pakisztáni vagy egyiptomi szintjét: ezekben az országokban ugyanis jól megfigyelhető, hogy az elnökök vagy miniszterelnökök kisebb-nagyobb ügyekben beleütköznek a bírák vétójába.
    .
    A másik mai jó hír, hogy Magyarországon egyelőre nem vezetik be az iszlám törvénykezést – sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Nyugtával a napot. Bár vártam az AB döntését,örömöm nem maradéktalan. Az egyfordulós választás és a teljes, feltétel nélküli együttműködésre képtelen ellenzék miatt 2014. május-júniusig nem lehetünk nyugodtak. Főként mivel az AB is rövidesen többségi kormánypárti pártkatonákkal lesz feltöltve ….
    Megjegyzem Áder a szemeben egy cseppet sem lett szimpatikusabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Egyetértek mindenkivel, aki úgy hiszi: ez a döntés színjáték! Most: -bizonyítják, hogy a kormányzás alkotmányos keretek között folyik;VAN Alkotmánybíróság/-nak hatásköre;Orbán aláveti magát az AB határozatának( és lehet még örökös köztársasági ELNÖK;Áder a jó zsaru(és lehet még miniszterelnök Közben majd: megpróbálják ezer más módon a választási csalást; építik trójai falovukat tovább(első lába=ú.n. rezsicsökkentés)…:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Szerintem ez betervezett volt.
    Elképzelhető hogy az ezzel járó adminisztráció nem éri meg,hiszen elég a mérleg nyelvéhez a külföldi szavazók adatbázisa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. És még demokráciát is játszottak a fiúk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. “Megbukott a regisztráció
    Frissült: 2013.01.04. 12:04
    A Fidesz-frakcióvezető bejelentette, hogy nem lesz választási regisztráció 2014-ben.
    .
    Az Alkotmánybíróság (AB) – az Emberi Jogok Európai Bírósága gyakorlatának figyelembevételével – megállapította, hogy a magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgároknál a regisztrációs kötelezettség indokolatlanul korlátozza a választójogot, ezért alaptörvény-ellenes. Az AB szerint ugyanakkor indokolt a központi névjegyzékbe vétel lehetősége a választók bizonyos csoportjainál, így a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező nagykorú magyar állampolgároknál.
    .
    Alaptörvénybe ütköznek a törvénynek a választási kampánnyal kapcsolatos egyes rendelkezései is. A véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságának súlyosan aránytalan korlátozása, hogy a törvény a kampányidőszakban kizárólag közszolgálati médiaszolgáltatásban engedi meg politikai reklámok közzétételét. Alaptörvény-ellenes az is, hogy a filmszínházakban tilos a politikai hirdetések közzététele a kampányidőszak alatt, illetve az, hogy a választásokkal kapcsolatos közvélemény-kutatási eredményeket tilos közzétenni a választásokat megelőző hat napban.
    .
    A választási törvényről szóló alkotmánybírósági döntést Rogán Antal előre sejthette, mert már a döntés előtt reagálni akart a döntésre. A Fidesz-frakcióvezető később bejelentette, hogy nem lesz választási regisztráció 2014-ben.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/04/megbukott-a-regisztracio/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. proaktiv
    Nem viccelsz? Szerinted előre sejthette Rogán?
    Azt hiszem tévedsz!
    Értesítették őket a döntésükről azelőtt, mielőtt nyilvánosságra hozták volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Az erő meglett volna hozzá, de az ésszerűség mást kíván, mondta a Fidesz frakcióvezetője.

    Nem lejárt lemez ez még náluk. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Talán azer az is benne van, hogy adjanak már a látszatra: nem hülyék, nem dilettánsok és nem is joghézagosok gyülekezete az AB.
    Orbán már annyira kiírta magát az EU-ból, a demokratikus világból, hogy Lukasenkával van egy szinten, ezt a szintet azer nem kényszerítheti rá egy taláros testületre…..még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Báthory Ödönke

    Találtam egy gyöngyszemet a Magyar Nemzetben Ugró Miklós írását: Még újabb alkotmány -címmel. Nézzétek már, hogy miket ír a komenyista diktatúra alkotmányozásáról: “A rendszerváltásig nem csináltak nagy ügyet az alkotmány módosításából, a pártközpontból beszóltak a parlamentbe, s a kívánt paragrafust azonnal átírták, kihúzták, kiegészítették, beillesztették, ahogy azt egy demokratikus alaptörvény esetében illik.”
    forrás:
    http://mno.hu/vezercikk/meg-ujabb-alkotmany-1128555
    Nem volt ismerős Ugrónak ez az eljárás? Nem volt a környékén senki, aki szólt volna neki, hogy ezt talán nem kéne feszegetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. bumburi
    Nem én vicceltem, hanem a hir24.hu írása, s ezek szerint Rogán. A teljes szöveg idézőjelbe van téve, ahogy illik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. proaktív
    Akkor nézd meg, amit sajátszájúlag előadott Olgánál! El fogod dobni magad.
    Nekem egyből a régi kabarétréfa ugrott be: Ez így, ebben a formában nem igaz:
    http://www.youtube.com/watch?v=QRKomIWeB1o
    ugyanis simán letagadta, hogy korábban még a tákolmányba történő beszerkesztéssel fenyegetőzött volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. A Tákolmánybíróság nem kaszált el semmit.
    Végrehajtotta Orbán utasítását.
    Aki kételkedne abban, hogy Orbán országában történhet kormányzati cselekvésre ható bármilyen irányváltoztatási szándék, ami nem vág össze Orbán akaratával, az teljes lelki nyugalommal kezdhet kételkedni saját szellemi képességeinek értékállóságában.
    Orbán pillanatnyilag a legsikeresebb közéletünket tematizáló politikusunk (ez az ország olyat érdemel, aki kifosztja, orránál fogva vezeti népét, tönkreteszi a múltat, a jelent, a jövőt – ha nem ilyet érdemelnénk, már rég elzavartuk volna, de szinte először kiserkent szakálla óta egyfolytában az ő befolyása alá kényszerítődik mindaz, ami történik velünk-), neki az egész háború megnyerése fontos, nem a lényegtelen csaták sikere.
    Ő a hatalmat akarja, pereputtyának a meggazdagodását, s ehhez át kell mentenie uralkodását 14 utánra. Csodálom, hogy akad bárki is, aki nem ebből a megközelítésből vizsgálja a ténykedését.
    A regisztrációra már nincs szüksége, azzal ügyesen elterelte a tiltakozás elleni szervezkedést MNB elfoglalás – valutatartalék lenyúlás tekintetében és a csalástörvény végrehajtási marokban tartása vonatkozásában, innentől hátradőlhet, senki nem fogja kétségbe vonni, hogy demokratikus eszközökkel választják újra, amikor csalással önmagát hozza ki győztesként.
    Innentől ezerrel düböröghet az életszínvonal emelés (a megnehezített megélhetésról elhiteti, hogy rezsit csökkent, a nép gondos atyjaként tünteti fel magát) gumicsontrágása, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. “tisztelthölgyeimésuraim”
    2013. január 4. péntek
    05:42

    Igen én is észrevettem a hibát miután elküldtem a hszem, köszönöm a kijavítást. Egyébkényt ez nem bivalyokról szól csak szemléletesen a tömegpszichológia.

    vagyis a megszervezett tömegmozgalmak nem feltétlenül jönnek be olyan biztosan mint a spontán természetes tömegpszichózis által kiváltott folyamat.

    Csak ezt szerettem volna érzékeltetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos