Ronai and Ronai
AMERIKAI

Átvágná az orvosokat a kormány 2013. január 22. kedd 7:48 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Átvágná az orvosokat a kormány

Budapest – Csupán ötletelés a nyugdíjas korú egészségügyieknek beígért senior díj, amivel az egészségügyi államtitkár szerint a továbbfoglalkoztatást választók elvett nyugdíját pótolnák – mondták a Világgazdaság által megkérdezett szakemberek.

A lap felidézi, hogy Szócska Miklós államtitkár közölte: a juttatás összege megegyezik majd a korábbi nyugdíjukkal, adó- és járulékmentesen. Arról is beszélt, hogy nem a kórházaknak kell majd ennek fedezetét kigazdálkodniuk, azt a Nyugdíjbiztosítási Alapból csoportosítják át az egészségbiztosítóhoz, és onnan kapják meg az intézmények.

Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy ha ez lesz a megoldás, akkor az szerinte a jelenlegi világos rendszert átláthatatlanná tenné, és sok értelme nincs is, ha ugyanabból a forrásból, csak más módon jutnának kvázi a nyugdíjukhoz az érintettek.

Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke szerint a problémára az ágazati mentesség lenne a megoldás, amire szerinte még van esély. A szövetség azt is elfogadhatónak tartaná, ha az ágazat halasztást kapna a jogszabály végrehajtására.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Átvágná az orvosokat a kormány, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Amondó vagyok, hogy Orbánék ki fogják vetni ránk többletadóként azokat az összegeket, amiket a valóban független bíróságok ítéletei után kártérítésként ki kell majd fizetni azoknak, akik perre mennek. Ugyanis kizárt, hogy a pénzért (az aktív évek alatt nyugdíjjárulékként megcsapolt fizetések) megvásárolt jogosultságot büntetlenül el lehessen rabolni.
    A nyugdíj törvényesen jár. Az összegéhez lehet nyúlni, de ki kell utalni. Akitől megvonják: irány a bíróság. Visszamenőleg visszaítélik.
    Arról lehet szó, hogy megnehezítik a nyugdíjasok alkalmazását, illetve lehetetlenné teszik a nyugdíjasok további munkába állásának felvállalását. Csakhogy akkor meg összeomlik például a háziorvosi rendszer, a kórházi rendszer. Meg az összes olyan rendszer, ahol képtelenség pótolni azt, amit nyugdíjasokként (is) működtetni kell, hiszen nincs hozzá elegendő szakképzett hozzáértés. Van csomó terület, ahol nem lehet párthovatartozással pótolni a hozzáértést, (például az agysebészeten).
    Summa summarum, ez ismét a társadalmi összeugrasztottság mesterséges továbbmentése, ugyanis akik nem birtokolnak olyan értékes tudást, ami miatt nyugdíjas korukban is pótolhatatlanok lennének, azok roppant irigyek (igazságtalannak tartják), amiért ők bezzeg nem “kereshetnek” duplán. Holott a “duplán” jövedelemszerzés úgy ahogy van értelmezhetetlen, ugyanis a nyugdíjas nem kötelezhető munkavégzésre, de igénybe vehető munkája, szakértelme (megfelelő ajánlatok csábításával).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  2. Szócska hazudik! Szemrebbenés nélkül!
    Beszél, és közben tudja, hogy lehetetlenség, amit mond. Ráadásul nem is ő dönt, sőt, a közelben sincs, amikor a döntések megszületnek!
    Erre bizonyíték, amikor K. Olgánál azt sem tudta, hogy mit döntöttek a feje fölött, csak nyomta a saját hazugságát. Nagyon égő volt.
    Ez akar hiteles dolgokat mondani: Orbánt kell kérdezni, mert ő dönt!
    Ezek csak bábok, amiket ide oda tologatnak.
    Egyébként meg milyen Nyugdíjbiztosítási Alapról beszélnek?
    Már az sincs! Szociális alap van.Meg kábítás 1000-el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Persze hogy átqrás az egész.
    Mi értelme annak, ha ugyanúgy megkapják ami járna nekik, csak máshonnan, más néven?
    Azért van csak a bonyolításra és átláthatatlanságra szükség, hogy a végén ne kapjanak annyit, mint amennyi járna.
    Ha nem ez a cél, hanem az, hogy tisztességesen kifizessék őket, akkor az új rendszerre semmi szükség, hiszen az csak növeli a költségeket a meglévő rendszer mellett.
    Patkány-kormány pávatáncol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  4. Kedves kollégáim, ugye nem szeretjük, ha hülyének néznek minket. Ugye nem?
    Szóval , ha, akkor azonnal tegyük le a munkát. Eszünkbe se jusson bármit kérvényezni. Fizessék ki a nyugdíjunkat és szépen otthon maradunk. Aztán megnézzük délben a TiVi-ben, mikor a Kossuth téren a hülye Orbán, az Astoriánál Szófosó Peti, a Normafa alatt Köteles Lacika, és valahol Girnyó ellátja a betegeket.
    Drága barátaim, ne röhögjetek, csak somolyogjatok az “betegekkel” együtt, hogy most mi lesz. Várjátok már meg, míg felzeng a Dies Irae !
    Aztán ha visszaálltok a munkába, na jó, + 25 %-ért, előre.
    A kezetekben van a helyzet kulcsa! Vigyázzatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  5. “Természetesen” a parlamenti képviselők (akik egyébként önmaguk dönthetnek saját társadalmi értékük piaci árának meghatározásáról: annyiért vásárolják meg saját politikusi “hozzáértésük” kötelező igénybevételét, amennyit nem szégyellnek a közösből kiutaltatni önmaguknak) kivételek.
    Ők a nyugdíjukat is megtarthatják, képviselői + igazgatótanácsi, polgármesteri, stb fizetésüket is felvehetik. Nos igen, ahol a párthovatartozás elegendő szakmaiság (azaz kettőig elszámolni sem feltétel, hiszen úgy nyomni a szavazógombot, ahogy parancsba kapják, ahhoz semmilyen előképzettség nem kell a megfelelő valagba benyaláson kívül), de miként lehetséges zenekarban a nyugdíjas gordonkást, műtőben a sebészprofesszort, az atomfizikust, stb bólogató hülyegyerekekre cserélni?
    Ugyanakkor meg érvényben a másik véglet: a feladatot az életkor előrehaladottsága miatt már fizikailag ellátni képtelenek visszavezénylése olyan területekre, ahol azok elől veszik el a helyet, akik valóban eredményesen dolgozhatnának.
    Semmi más ez, mint gumicsont, “ugorjatok egymás nyakának, addig is zavartalanul uralkodhatok rajtatok, tökhülye népem.
    Csak gondolkodni ne kezdjetek saját agyatokkal, mert akkor végem.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. antifülke
    2013. január 22. kedd
    10:32
    Az első szótól az utolsóig egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Gonoszka
    2013. január 22. kedd
    10:42
    Csak ismételni tudom, az első szótól, az utolsóig egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Gonoszka
    Még akár igazad is lehetne, ha Bogár (nomen est omen – brrrr) nem köpte volna el, hogy 3 millió ember “felesleges” azokra már “nem érdemes költeni”. És “további” kegyetlen döntések előtt áll a kormány. Tudsz jobbat a népírtásra, mint megvonni az egészségügyi ellátást? Pl úgy, hogy nem lesz orvos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. “senior díj, amivel a továbbfoglalkoztatást választók elvett nyugdíját pótolnák: a juttatás összege megegyezik majd a korábbi nyugdíjukkal, adó- és járulékmentesen.”
    .
    Akkor ez valamiképpen/mindenképpen duplapénzt/duplajövedelmet jelent.
    Kérdés!
    Az ekkora fizetést miért nem az életerős egészségügyiek kapják?
    Kik lesznek a mai ötvenévesek orvosai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. csatt
    “a “duplán” jövedelemszerzés úgy ahogy van értelmezhetetlen, ugyanis a nyugdíjas nem kötelezhető munkavégzésre, de igénybe vehető munkája, szakértelme”
    .
    Erre lenne megoldás, ha a nyugdíjasokat – szükség esetén minimálbérért, vagy annak bizonyos százalékban meghatározott összegéért -továbbfoglalkoztatnák. A parlamentben is a képviselőket, akik továbbra is ott akarnak ücsörögni ahelyett, hogy a felszabaduló idejükben az unokáikkal, a hobbijukkal vagy önműveléssel foglalkoznának.
    .
    A rengeteg munkanélküli, vagy a rezidensi helyekre pályázó orvos joggal érzi kilátástalannak a helyzetét, amíg mások – elvileg legálisan – dupla juttatásban részesülnek. A nyugíijas legyen nyugdíjas, viszont heti pár órában, minimális kereset mellett folytathassa korábbi tevékenységét a nyugdíja megmaradása mellett, és ez mindenkire egyaránt legyen érvényes.
    .
    A kormány jelenlegi – a pénzcsapokat különféle rések betömése felé irányuló – ötlete csak felháborodást kelt minden szinten. Annál is inkább, mert a kiáramló pénz azonos forrásból – az állam adóbevételeiből – származik, csupán az elnevezése lenne más.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Kedves proaktív, a javaslatod túlságosan ésszerű, annyira, hogy azzal képtelenség lenne összeugrasztani fiatalt az öreggel, hiányszakmát a túlzsúfolttal. Ráadásul sokkal kevesebbet rakna vissza a büdzsébe is. A szerzett jogú nyugdíj+minimálbér (vagy akörüli összeg) összesen mindenképpen több, mint ha vagy csak a nyugdíjat, vagy csak a nyugdíjszámítás alapját fizetik ki a dolgozónak.
    Mi lenne az üzlet ebben a nyugdíjas szempontjából? Dolgozzon tovább ingyen?
    Gonoszka látja tisztán: megvásárolt nyugdíját akkor is kapja mindenki, ha otthon marad. Hát, fa fincogtatják, akkor otthon marad, oszt oldják meg nélküle a problémát.
    Ha viszont szükség van rá, mint nyugdíjasra, akkor fizessék meg úgy, hogy kedve legyen dolgozni. Ha csepp eszük van (semmi helye Orbán birodalmában tisztességre hivatkozni!!!), akkor ezek után csak akkor dolgoznak, ha egyrészt sokkal többet adnak nekik, másrészt meg még bocsánatot is kérnek tőlük.
    Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Doktor Urak!
    Irány a magánszféra, ott nincs csesztetés.
    Papiron minimálbér, azt lehet keresni évi 18 havit, a többit zsebbe fizetik ki.
    A kórházakba meg települjön be az egyház, utolsó kenetet osztogatni.
    Azért, személy szerint elvárom, hogy ragasszák tele a kórházakat, és rendelő intézeteket plakátokkal, hogy ezt az állapotot az Orbán kormány okozta, mint annak idején tették, tetették.
    Akkor egy bohóc kiáll maguk mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Már nem tudom, hol olvastam, azt sem, melyik ov-kiszolgáló mondta azt, hogy majd a fiatalok az öregek helyére állnak, csökken a munkanélküliség és a fiatalok is tapasztalatot szereznek.
    Olyan ez a szöveg, mint mikor a 62 évesen kirúgott bírák helyére sebtében titkárokat neveztek ki megfelelő szakmai tapasztalat hiányában. A titkárok hálásak, meglátjuk majd az ítéletekben. Ez is játék emberi sorsokkal. Cinikus játék. Ugyanilyen cinikus játék, amit az orvosokkal csinálnak. Az egyetemről éppen kikerült, még nem szakorvos és tapasztalatlan, gyakorlatlan orvosok működése emberi életekbe kerülhet.
    Erre játszanak? Minden arra mutat, hogy erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. csatt
    Mi lenne az üzlet ebben a nyugdíjas szempontjából? Dolgozzon tovább ingyen?
    .
    Nem ingyen, hanem csökkentett munkaidőben, csökkentett juttatásért. Ha a nyugdíja mellé – a felszabaduló idejében – kereshet valamennyit, pár tízezer forintot, az miért ne érné meg mindkét félnek?
    .
    Most példál az van, hogy 62 éves korukat elérve az állatorvosokkal becsukatták a rendelőt és egyúttal meg- vagy bevonták a működési engedélyüket.
    Ez sem normális állapot, mert beledobták őket a semmittevés gödrébe, holott heti pár órában még nyugodtan rendelhettek volna, mindkét fél megelégedésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Dehát a zorvosoknak ez kell !
    Hiszen mind rájuk szavazott és még másokat is erre buzdítottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Közállapotainkra jellemző, hogy cikkben megszólalók egyikét sem zavarja, hogy itt egyes emberek nyugdíjhoz való jogát és szabad munkavállalási jogát korlátozzák egyszerre. Az sem zavarja őket, hogy a Nagydí Alapból kívánnak pénzeket átcsoportosítani az Egészségügyi Alapban, ami eleve nonszensz, és egyáltalán nem jogállami megoldás.
    Azt, hogy Szócska Miklós, magyar egészségügyet szétverő fülkeforradalmárt ez nem zavarja, azon nem csodálkozom, hiszen kinevezése előtt bizonyára Ő is letette a felcsúti hűségesküt.
    Bélteczki János csak azt kifogásolja, hogy értelmetlen az egyik alapból átcsoportosítani a másikba, majd onnan kifizetni ugyanazt a pénz. Komoly ember, aki nagyon figyel a részletekre! Az nem zavarja, hogy a nyugdíjkassza is ugyanolyan forráshiányos, mint az egészségügyi, az meg pláne nem, hogy a nyugdíj mellett tovább dolgozó kollegáitól elveszik adómentes nyugdíjaikat és a helyette adott senior-díj viszont nyilván adóköteles jövedelem lesz, ahogy ezt már eljátszották egyszer a rokkantnyugsdíjak járadékká változtatásakor.
    Csiba Gábort, a stratégát viszont semmi nem zavarja, csak mentességet, kivételezés akar elérni, az orvosok kisebb közösségének, a többi közszolga meg föjjön a saját zsírjában.
    Siralmas, hogy ilyen mélyre sűlyedt Magyarországon az érdekképviseleti rendszer, hiszen ugyan ilyen megalkuvók a szakszervezetek, a kamárák, a diákönkormányzatok vezetői is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Bohém++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Ott tartunk be, ahol tudunk dr. Égert is rátehetik a plakátra, ti tettétek…..
    Nézzenek magukba már egyesek, hogy mit művelhettek az előző kormánynál
    (a pedagógusok és az egészségügyesek) és most mit kapnak cserébe?!
    Most minden kis “ígéretnek” úgy tudnak örülni és rögvest aláírni – aztán vagy betartja a kormány vagy nem – oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Mi is van? Haragszanak és bosszút állnak azokon a nyugdíjasokon, akik munkája lehetővé tették, hogy INGYEN tanuljanak?
    Vagy talán így lehet mégis a fenébe elküldeni azokat a bírókat, akiket kénytelenek lennének visszavenni? (kárpótolni kell)
    Vagy az államigazgatásból akarják kilőni a nekik nem tetsző embereket?
    Vagy ez lesz a szűkített orvosi ellátás indoka?
    Gondolkozzunk, miéért találták ki ezt a marhaságot? Növelik a nyugdíjkiadásokat, és csökkentik az adó és tb bevételeket.
    Mi lehetett a valódi cél?
    Aki sejt valamit írja meg. Az én tudományom bedugult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Proaktiv, olyan érzésem van, félreértesz…
    Tökéletesen igazat adok neked ebben a témában, az lenne a legésszerűbb megoldás, ahogyan levezeted.
    Csakhogy Orbán szempontja meg az, hogy olyan megoldás, amelyben minden résztvevő megtalálja a számítását, nem egyeztethető össze az orbanizmus céljaival:
    1. azért nem egyeztethető össze, mert ha mindenki megtalálja a számítását, akkor képesek összefogni a résztvevők, és az összefogásukat ellene IS irányíthatják.
    2. Azért sem egyeztethető össze, mert ha a büdzsé kifizeti azt, ami jár az elvégzett munkáért, akkor kevesebb lopható ki a büdzséből saját zsebükbe.
    Tehát Orbán kizárólag olyan megoldást tart megfelelőnek, amivel a nyugdíjasok összeugraszthatók az aktív korúakkal, a munkanélküliekkel, a munkáltatóikkal. Ezért igyekszik arra kényszeríteni őket, hogy vagy a nyugdíjukról mondjanak le (önként), vagy arról a jövedelemről, amit a nyugdíj mellé kereshetnének – azaz: dolgozzanak tovább, de INGYEN.
    Egészen pontosan, válasszanak: vagy csak abból élnek meg, amit munkabérként kapnak, vagy csak azt vehetik fel, amennyi a nyugdíjuk.
    Szerintem ezen nincs mit félreérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Szenzor
    Az egészségügy átalakítása=Bogár nyilatkozata a 3 millióról, akinek nincs semmije, annak már nem is lehet, leírták őket de nem lehet a szőnyeg alá beseperni sem!
    Mert nekünk nincs Taigetoszunk, de valahogy majd megoldják azer…..
    Csak azt nem értem, miért aggódnak a kevés gyermek születése miatt, ki az az elmebeteg, aki a nyomort szánja a születendő gyerekének?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Szokásom szerint be akartam csempészni egy szemléltető képet, de az kimaradt, most pótolom:
    Olyan helyzet ez, mint amikor veszek egy autót, kifizettem, az enyém, papírom is van róla, hogy a nevemen van (a nyugdíjam ugye az enyém, senki nem vitatja, hogy jár nekem)
    de: ha közlekedni akarok
    akkor azzal a problémával találkozom, hogy vagy szálljak fel pénzért villamosra, trolira, vonatra, metróra (ne vegyem igénybe a saját autómat), vagy fizessek bérleti díjat azért, ha beülök a saját autómba.
    Nonszensz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. csakén
    Nem az egészségügy átalakítására gondolok, hanem a 62-éves korban való elküldésre. Az a gondolatuk nekem is lejött, hogy az öregek ne gyógyíttassák magukat, hanem dögöljenek meg.
    Más. Orbán állami pénzen jár GRÁCZBA? A külföldön történő gyógykezeléshez úgy tudom kérelem, és külön engedély kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. A diákokat milyen ügyesen leszalámizták. HÖK vs. HaHa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Így lesz bevezetve a nyugdíjak adóztatása. Mert ugye azt az összeget a bérükhöz csapják s az így kapott összegből vonják az adót. Talán a nyugdíjjárulék összegét elengedik. Innen a többi nyugdíj adóztatása csak egy lépés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  25. Szó sincs róla, hogy mindenkit visszavennének, aki kéri (tisztelettel és mélyen megalázva)! A cél – egyébként az alattvalói függőség sulykolása mellett – épp az, hogy megszabadulhassanak azoktól, akik riválisként, másként gondolkodóként vagy csak úgy egy-egy brancsbeli kolléga, főnök, igazgató, állam- vagy párttitkár, stb. útjában állnának, ha mernének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Geyza!!! minden szavad igaz!!!Az orvosok többsége a Fideszre szavazott!!!

    No,meg az iskolákban a fél tantestület is!!! MEGÉRDEMELNÉK A pedagógusok,hogy minden másodikat kirugják!!!!

    Remélem,a doktor urak / akik egyébként istennek képzelik magukat / most egy kicsit elgondolkodnak!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos