Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Világvége 2012. december 26. szerda 19:55

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Világvége

Hát lement ez a világvége is. Nagy lökéshullámokkal, parázással nem járt, mint Krisztus Után 1000-ben, mikor a források szerint egy évvel odébb kellett rakni első szent királyunk, István (akkor még csak Pista) koronáztatásának időpontját, nehogy belezavarjon valami kozmikus vihar, és a kénköves pokol nyelje el az akkori (első) „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”. (Én nem tudom, hogy van, de ezek a nemzeti együttműködések mifelénk ünnepélyes, demonstratív felnégyeltetésekkel szoktak indítani, de ezt most hagyjuk.) A 2012-es világvége egészében üdítő volt és kellemes. Az égitestek sem csapódtak össze, nem hunytak ki az állócsillagok, a trópusokon a hóhelyzet kedvező volt, a MOL részvények árfolyama kicsit csúszott, de délre ez is helyrejött. Kezdődhet a jövő.

Kis japán mini-kakasunk, Viktor madár kiállt a nemzeti trágyadomb tetejére, hogy világgá kukorékolja idei eredményeit, 2013-as terveit. Az idei év eredménye az oktatás einstandolása, az iskolák és pedagógusok államosítással egybekötött szívatása volt. Jövőre, mire a rendszer bejárattatik, egységes tantervek szerint, szabványosított öntőformába gyömöszölve ömlik a kisdiák fejébe a méz. Minden autoriter rendszer álma, hogy nemzedékeket nyaláboljon át, lefoglaljon jövőt és múltat, avas, szétporló vízióit programozva a gyermeki agyszövetekbe. Hogy iskolát teremtsen, amely intézményközpontú, felülről dönti el, mit présel át a „gyermekanyagon”. Hogy szuverén állampolgárok nevelése helyett alattvalókat képezzen. „Ezt kell majd bejáratni az újesztendőben”, kukorékolta igéit Nemzeti Főkakas.

A magyar közvélemény tragikus tévedése, hogy úgy hiszi, Orbánunkat csak a holnap hajnal érdekli, abba akar belerikoltani. Az is élmény, de ennél nagyobbra tekint. Mégsem bízhat annyira a magyar családok nemzetnevelő buzgalmában, ha bevezeti a reggeltől estig tartó iskolát, a nemzetileg kötelező óvodát, a napnyugtáig tanulószobát. Az 1985 óta tartó liberalizáló folyamat fordul visszájára. 2013 a Kádár-Ilku féle oktatási modell reinkarnációja, ami nem csekély fordulat.

De türelem, lement a világvége is. A kőtáblák makacsul őrzik titkukat. A maya papok titokzatosan mosolyognak. A Nagy Poén még hátravan.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 31 szavazatból)
Buják Attila: Világvége, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Buják Attilától finomabb szatírát szoktam meg, nagyobb áttéteket. Be kell vallanom, ez a markánsabb hang nekem jobban tetszik. Közelebb áll hozzám.
    Üdvözlöm az írását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  2. Orban egy dilettans semmihez nem erto felcsuti tolvaj paraszt , szerintem az inkabb a nagyobb baj ha valaki azt gondolja rola , hogy tehetseges . Nem tehetseges csupan gatlastalan a kulonbseg oriasi ! Volt mar ra pelda hogy valaki tehetsegtelenul kerult pozicioba , de ilyen makacs paprika jancsit meg nem latott senki aki senkire nem hallgat es mindenkiben ellenseget lat. Meg a sajat egykori tanacsadoit is elzavarta akik vmit na nem sokat de ertettek vmihez mint Mellar, Jarai, Csikan . Sajna ok is elmeleti szakemberek ,ami keves mint maci sajtban a brummogas! Ide tapasztalt gyakorlatias ,versenyszferaban komolyan helyt allt szakember tudna csak segiteni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. A Fidesz gazdasági és szociálpolitikai programtervezetét Urbán László ismertette.
    ,, Az oktatáspolitikáról szólva fontosnak tartottuk kiemelni,hogy a polgárok maguk választhassák meg,mikor,hol és mit kívánnak tanulni.” 1989.október 16.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Orbán egy olyan minikakas aki azt híreszteli magáról, hogy azért kel fel a nap mert ő kukorékol.

    .
    Este kezdi a hangoskodást, az éjjelt azzal tölti, hogy türelmet kér mert pocsék asztrológiai viszonyokat örökölt az elmúlt 8 év miatt, és reggel amikor felkel a nap megdicsőülten kidülleszti a mellét és tartja a markát a jutalomért.
    A kis tyúkocskái csodálják őt a baromfiudvarban amivé változtatta az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. A maya papok-nak a világvége kb 500 évvel ezelött megtörtént, kár volt azt a naptárt 2012-if kiterjeszteni. A pogány papság azonban a mai napig fentmaradt, és a nemzeti vagyon hatalmas részén élősködik, szó szerint az életet szívja el az emberektől. Vajon az “egyházakat” gyülekezeteket miért nem a pigazdaság alapján müködtetjük. Akit eltart a tagság az fenmaard akire nincs szükség… sülyesztő. Miért van az hogy az ateistájnak a pénzén kell fentartani az “egyházakat”, a papokat, az “egyházi” iskolákat ?
    Pl a Romai katolikus egyházat tartsák el a híveik, és a nekik szánt pénzből legyen ingyenes az oktatás, a diák, étkeztetés, a maradék meg arra jó hogy adót lehessen csökkenteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. “Akkor még csak Pista” – ez jó! Nagyon jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Azert elmondhatjuk, hogy 1990. utan meg a Rakosi-fele iskolarendszer jott vissza(amit Kadarek alaposan leszukitettek), mar ami a felsooktatast illeti. Mindenki egyetemre akart jarni akar estin, levelezon, csak azert, hogy a titkarnonek is meglegyen a papirja, hogy diplomas, es igy magasabb fizetesi kategoriaba essen. Es akkor meg kulfoldre se lehetett menni. Az ifjusagot azonban en nem feltem az agymosastol. A kenyszer lazadasra osztonzi oket, es ez jo. Amitol felni kell, az a kozony, az apolitikus, beilleszkedo magatartas:
    -ne torodj ezzel, csajozza, szivjaa cigit, pialjal stb. Ha erre rajonnenek a Viktorek, akkor az sokkal veszelyesebb lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Leo Klein!
    *
    Nagyon tévedsz. A Führer (a vezér) nem elzavarta tanácsadóit, csak pillanatnyilag vonta vissza őket az élmezőnyből. Amikor majd eljő az ideje, újból aktivizálja őket. Nézd meg például Demeter Ervin titokpatkányt, azt már hányszor is vonta vissza, majd hányszor reaktiválta…? [most éppen titkos küldetést teljesít az a jómadár, ezért nem látható]]
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. A maják tulképp’ normál – az ő eszközeiknek megfelelő – csillagászati számításokkal felépített naptáruk végére érve – vagyis azt pillanatnyilag befejezve, csak pillanatnyilag hagyták abba a “naplózást”… Bizonyos periódusok után bekövetkező és ismétlődő csillagászati jelenségeket felismerve, a Föld forgásában meglévő precessziós kilengést, amely a legjobban a kerékpár tengelyének elferdüléséhez hasonlítható, amit a megfigyelő lötyögésként észlel.
    A maja papok azonban nem tudhatták – és nem is érdekelte őket – az amit a keresztény kollégáik és a szerzetesek közelről ismertek, tudniillik azt, hogy a keresztény időszámítást a középkorban mintegy 300 esztendővel meghosszabbították, azaz megtoldották, ilyen vagy olyan okokból ez most mellékes….
    A lényeg, hogy így maják által “megjósolt” világvége semmiképp nem eshetett egybe az európai időszámítással, minthogy – ha nincs a Nagy naptárhamisítás*, meg a Kitalált középkor** – ma kb csak 1712-t írnánk, és valójában ez a szerencsénk, hisz’ van még háromszáz évünk a Világ végéig…
    *
    *ld. Uwe Topper A nagy naptárhamisítás c. könyve
    **ld. Heribert Illig A kitalált középkor c. könyve

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ui:
    A fenti témában még mérvadó lehet:
    Heribert Illig, Magyarok a kitalált középkorban c. műve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Kedves Kordon Blued! Magam is Illig párti vagyok. Csakhogy a maja naptár illesztése már a jelenlegi időszámításhoz történt, hiszen a majákkal a 16. sz. előtt nem voltunk kapcsolatban. Gondold végig! Szerintem a maja naptár most járt le. Ideje faragniuk egy újat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. “A Nagy Poén még hátravan.”
    Kérdés: 20év múlva talán itt is lenne majd egy liberalizáció?
    .
    A többi stimm, nagyszerű írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Oké, Emigrant !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos