Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb képviselő hagyta faképnél a Jobbikot 2012. december 27. csütörtök 8:19 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb képviselő hagyta faképnél a Jobbikot

Budapest – Van egy jó hírünk, és mellé egy rossz is. Nem kérdezzük, hogy melyikkel kezdjük, mert mindkét hír egy, és ugyanaz. Tovább fogyatkozik a Jobbik, ez a jó hír. És a rossz is ez: a kilépő képviselők ugyan többnyire függetlenek lesznek, ám a radikális párt szimpatizánsainak jó része a Fideszt erősíti. Úgy tűnik, Rogán szerepeltetése nem volt véletlen, a Jobbikot halálra ítélik, elég egy szélsőjobboldali párt. A Fidesz.

Legutóbb Rozgonyi Ernő, a párt öregembere hagyta ott a frakciót. Az azóta már független országgyűlési képviselő azt mondta: vállalhatatlan volt már számára a Jobbik nemzeti radikalizmust lejárató botránypolitizálása.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke aznapi közleményében erre úgy reagált: képviselőtársának döntése meglepetésként érte őket, frakciótársuk a döntést nem kívánta számukra indokolni. Vona szerint Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy “egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást”. A pártelnök-frakcióvezető közölte, országos elnökségük egyhangú döntése alapján felszólítja Rozgonyi Ernőt mandátuma visszaadására.

A 80. életévét töltő Rozgonyi Ernő – aki a Jobbik-frakció legidősebb tagja volt – december 3-án levelet írt Vona Gábornak, amelyben jelezte: nem adja tovább a nevét a “sorozatos ostobaságokhoz”, amellyel a párt vezetése rendkívüli mértékben ártott a nemzeti radikalizmus ügyének.

A politikus keddi közleményében ehhez hozzátette, hogy a döntésének nyilvánosságra hozatala előtti napokban politikustársai előbb kilépési szándékának visszavonására akarták rávenni, majd megpróbálták “megvesztegetni”, de mindezeket visszautasította.

A parlament 2010-es megalakulása óta már öt képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amelynek létszáma most Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökkent.

December elején Bödecs Barna jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából, azonban később visszavonta ezt a nyilatkozatát, de mivel “magánéleti okok miatt” parlamenti mandátumáról lemondott, helyére Suhajda Krisztián, a párt Bács-Kiskun megyei elnöke került.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Újabb képviselő hagyta faképnél a Jobbikot, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. A mai ellenzék,kormányon is, és ellenzékben is egy kalap @art ér!
    Senki nem vállalja be azt, ami a kormány leváltását elősegíthetné.
    Van aki itt hagyja az országot, és azt várja, más kaparja ki a gesztenyét.
    Van aki itthon várja meg, hogy helyette más kaparja ki a gesztenyét!
    Van aki uszít kintről, van aki itthonról teszi, de többségünk lapít a háttérben.
    Aki, és ameddig tehetne, azt a hatalomféltés ellehetetleníti, meggyalázza.
    Mi itt blogolunk,de legalább hírt kapunk, ezekben az ínséges időkben, ez sem kevés.
    Nekünk még jut az asztalunkra étel, szellemi betevőnk egy részét meg itt kiélhetjük.
    Talán az előttünk álló évek, nem lesznek ennyire kiábrándítóak, úgy vélem, ez mindannyionkon múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  2. Értem is meg nem is.
    Mire gondolt Rozgonyi Ernő amikor belépett a jobbikba? A párt arculata a kezdetektől képviselte azt, amit okként felhozott a kilépésre.
    Viszont tisztelem azt, hogy idős korára megérett a gondolkozása, és kilépett a frakcióból. Vagyis nem képviseli tovább a gyűlöletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  3. Kedves Don Ovuz !
    Nem értett meg semmit. Egyértelműen kimondja! A Jobbik nem kellő mértékben, nem jól – vagy árnyalhatnám még, vagy ragozhatnám még – képviseli a nemzeti radikalizmust!
    Talán azt kellene elemeznünk, mit jelent vagy jelentett a számára a még erősebb nemzeti radikalizmus képviselete?
    Talán nem elég másfajtát lőttek ki a cigánysoron, vagy még nem listázták ki a másfajta parlamenti képviselőket?
    Netán úgy gondolja, hogy a Fidesz jobban képes védeni a nemzeti radikalizmust, mert kommunikációjuknak köszönhetően nem veszik észre az emberek, amikor sárga csillagot tesznek rájuk, hisz a sárga és a narancssárga között nincs nagy különbség, ezért amikor kinyírják őket, mint a médiumok sétálnak be a vesztőhelyre. Igaza van, ebből a szempontból jobb a Fidesz szárnyai alatt, mint független működni. Így elérheti azt a célt, amit a Jobbik mellett képtelen volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  4. Rozgonyi “sorozatos ostobaságok”-nak minősíti a Jobbik ah be szép szalonképesnek ható szóval “nemzeti radikalizmusnaknak” titulált tevékenységét.
    Nem gazemberségnek, uszításnak, gyűlöletkeltésnek, faasizmusnak, hanem “ostobaságoknak”. Az a baja, hogy Jobbik nem jól fasiszta.
    Rozgonyi most “független” lesz. De ahogy kutyából nem lesz szalonna, úgy fasisztából sem lesz független. Párt nélküli fasiszta lesz. Mindjárt másképp hangzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  5. A Jobbik nem alkotmányellenes?
    Mikor fogják betiltani??
    Mi a teendő???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  6. “43 fősre csökkent.” Még mindig túl sok.
    Egyébként mindig érdekesek ezeknek a kilépéseknek a háttere. Az igazi okokra kíváncsi lennék, de soha nem fogjuk megtudni.
    “nem adja tovább a nevét a “sorozatos ostobaságokhoz”, amellyel a párt vezetése rendkívüli mértékben ártott a nemzeti radikalizmus ügyének.”
    Ez a mondat bármit jelenthet. Lehet, hogy egyszerűen korainak tartotta Gyöngyösi ominózus mondatát elmondani a Parlamentben.
    Véleményem szerint egy Jobbikos antiszemita és rasszista marad mindig, maximum a fokozata más mindegyiknél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  7. Ego
    Vannak a Jobbiktól még jobbra lévő képződmények is Magyarországon, amelyek még nem pártok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Gyöngyi Péter!
    *
    Miről is beszélsz s Jobbikról szóló cikk kapcsán ? Miféle ellenzékről? Csak nem elhiszed azt a maszlagot amit a jobboldali pártok és lakájmédiájuk igyekszik bemesélni a tömegnek azt, hogy a Jobbik egy ellenzéki párt vóóna? Na ne mááá !!!
    *
    Ezt, a valójában nyilas babérokra törekvő, pártnak nevezett félkatonai alakulatot nem, egyszerűen a FidSS hozta létre, de maga a Vezér bábáskodott a létrejöttén…
    Az már csak látszatbet e becses “keresztfiún”, hogy mostanában kénytelen gyengélkedni, melynek nem más az oka, hogy az utóbbi – mindössze – egy-két hónapban a őfőméltósága ideiglenesen(!) kénytelen volt levenni róla a védő és áldó kezét, mert hát [mindketten] annyira ország-világ szeme elé kerültek a nyílt zsidózások * kapcsán. Persze Vona nem is fél, mert tudja, amit sajnos mi is tudunk, hogy don Corleone az ő szövetségét semmiképp nem nélkülözheti.
    *
    * Melyektől a Miniszterelnök személyesen egyszer sem határolódott el. E feladatra is egyik csicskást rendelte ki, aki – az egy régebbi beszéde elismétlésében – direkt módon szintén nem határolódott el a zsidózástól, azt el nem ítélte…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  9. telekis
    2012. december 27. csütörtök
    18:39
    Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke levélben indítványozta az országos főügyésznél a Jobbik ügyészségi felülvizsgálatát, és a törvény ellenes működés megállapítását, ami a feloszlatással jár. A levélben hosszan sorolja az indítvány indoklását. Most már csak az a kérdés, melyik megoldás szolgálja a Fidesz érdekeit. A betiltás, vagy az indítvány elutasítása. Mert az is lehet szempont, hogy a párt nélkül maradók jobb híján esetleg a Fideszre szavaznak 2014-ben, de ezt a Fidesznek még tüzetesen meg kell vizsgálni, úgy hogy a főügyész válaszára még várni kell. Ha a betiltás mellett döntenek,akkor megállapíthatjuk, hogy a listázós felszólalás Fideszes megrendelésre történt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. KORDON BLUED
    2012. december 27. csütörtök
    21:06
    Olvasd el már még egyszer, hogy mit írtam, mert nem azt,amit ki vettél belőle!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Fidesz malmara hajtjak a vizet , raadasul Orban nacionalista felszolalasai szimpatiat ebresztenek a kevesbe szelsoseges nem feltetlenul rasszista szavazokban! Ezert lenne jo ha osszeszedne magat az ellenzek es lecsapna a magas labdakat amiket feldobnak , felvaltva a kormanypartok + jobbik! Nem eleg felkeszult az ellenzek sajna van kozottuk egy ket okos de puha diplomata .Most nincs ido diplomatizalni raadasul a diplomatak nem segitik elo a fejlodest meg ugy igazan semmit !Emberek s radikalis valtozast akarak ahhoz pedig radikalis emberek kellenek ! Fel kell adni aprohirdetest ha maskepp nem egy:) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Potntosan egy évve hajtom a jobbik csicskása a fidesznek, nagyon elaludt a Magyar Nép! ès rettentö lassan ébred!! Akik a jobbikbol kilépnek elöre gondolkodnak, tisztában vannak azzal hogy az igát már nem birja a Nép sokáig
    huzni! Akkor mentsük ami még menthetö, mert a kisembernek ugyis vége!
    Hiszen ezt a pátot a kisember alakitotta annak idején!!, a hal feje már nagyon büdös-irha mentés! Remélem él még az a mondás-ha a bika bevadul akkor kö-kövön nem marad-türelemnek vége!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. *
    Bocsánat! Kedves Gyöngyi Péter !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Kitti!
    *
    Ezzel a “kisember” kifejezéssel az írásod félreérthető. Ebben a szöveg környezetben úgy értelmezhető, hogy “az egyszerű emberek” alapították ezt a náci szövetséget, ami nem felel meg a valóságnak. Tudjuk, hogy a diktátor és csatlósai követték el ezt a bűncselekményt.
    Na, szó-mi szó, ha “törpének” becézed Orbaninit, nem vagy félreérthető…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Kedves kalmik!
    Véleményem szerint nem lehetne kérdés a Jobbik betiltása, azt az Ügyészségnek -legkésőbb a náciellenes tüntetés apropóján- hivatalból már rég kezdeményeznie kellett volna.
    Ugyanis ha a hivatalnok/hivatal törvényellenességet észlel/tapasztal, annak ügyében köteles saját maga eljárni.
    Ha egy hivatalos rendezvény témája a Jobbik tevékenysége elleni törvényes tüntetés, akkor az Ügyészség hogy-hogy nem észlel semmit? Hogy-hogy nem jut eszébe a saját hatáskörből indítandó eljárási kötelezettsége?
    Ebben az értelemben nem lett volna szükség a DK-beadványára, illetve szomorú fényt vet az államigazgtásra az, hogy erre mégis szükség volt.
    Ha pedig az Ügyészség elutasítja a DK-indítványát, akkor az egy újabb bizonyítéka annak, hogy nem demokráciában vagyunk, ergo a mi mai társadalmunk egy diktatúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. KORDON BLUED! Kisemer-természetesen Orbán Viktorra gondoltam!
    Hiszen ” kisember itt a véged” ez senki másra nem jellemzö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. telekis
    2012. december 28. péntek
    10:07
    A Polt Péter irányította ügyészség bejáratott technikája, hogy a Fidesz környékén nem történhet bűncselekmény. Ez így volt az első főügyészi ciklusában is. 1998 és 2002 között Orbán első uralkodása alatt számos visszaélés történt a közpénzekkel, ezek ügyében feljelentések is történtek. Az ügyészségi reagálások három csoportba sorolhatók:
    1. A rendőrség lefolytatta a nyomozást, bűncselekmény alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek. Az ügyészség bűncselekmény hiányában nem emelt vádat, nem került bíróságra az ügy.
    2. A folyamatban lévő ügyeket nem engedte tovább vizsgálni a rendőrségnek, mondván nem történt bűncselekmény.
    3. A rendőrségre érkezett feljelentések alapján az ügyészség nem engedélyezte a vizsgálat elindítását, mert szerintük nem megalapozott a gyanú.
    Bezzeg 2010-es választások előtt megindult az ügyészségi hajsza a szocialista politikusok ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. kalmik!
    .
    Tehát a megállapításaink is azt bizonyítják, hogy a Fidesz és a Jobbik valójában összetartozik!
    .
    Mi ilyenkor a teendője a demokratikus ellenzéknek és annak sajtójának, egyáltalán a politikától független médiának, ha az demokrata?
    .
    Ergo, a média nem szabad!
    Igy a diktatúra szabadon garázdálkodhat, lásd az egyébként “államtól független”, Ügyészségben is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Naná hogy otthaggyják !
    Mert ezeknek a vén náciknak már a Jobbik is túlságosan liberális !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos