Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem Orbán, hanem az ország jövője a tét 2012. december 25. kedd 11:06 Forrás: AN

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem Orbán, hanem az ország jövője a tét

Budapest – Nem Orbán Viktor jövője a kérdés, hanem Magyarországé – írta Mesterházy Attila, heti blogbejegyzésében. Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője a diáktüntetésekről azt írja: decemberre szinte mindennapossá váltak a kormány elleni megmozdulások. Szerinte a fiatalok rendkívül szimpatikus akciói hátterében kétévnyi össztársadalmi tapasztalat húzódik.

Mint írja, a demonstrációk alkalmával nem pusztán egy-egy intézkedés sorsa a tét, hanem annak a szisztémának a léte, amely az intézkedéseket kitermeli. Mesterházy Attila úgy fogalmaz: egyre többen jutnak ugyanarra a következtetésre, amit az MSZP már évekkel ezelőtt levont: a Fidesz képtelen a változásra, kizárólag a hatalom érdekli. A szocialista politikus úgy véli: az elmúlt hetekben a felsőoktatási keretszámok és a tandíj kapcsán ismét nyilvánvalóvá válhatott az is, hogy a kormány menthetetlenül hazug.

A pártelnök megemlíti az MSZP új gazdasági és oktatási programját is, majd hangsúlyozza, hogy a programalkotás évét a szövetségkötés éve fogja követni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 26 szavazatból)
Nem Orbán, hanem az ország jövője a tét, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Orban fekeszult a nagy csalasra! Nem veletlenul tettek bele a Fidesz torvenybe az MSZMP utod partjanak az ellehetetleniteset! Ha nyeresre allnanak eloveszik ezt is de addig mindenben csalni lopni hazudni fognak! Kulfoldi szavazatokkal min 250 000 plussz szvazatot csinalnak maguknak . 4 millio szavazo eseten ez tobb mint 6 % irtozatosan sok! Ezt hogy lehetne kikuszobolni???? Ez kb olyan mikor egy 100 meteres sikfutasban vkinek a hatara tesznek plussz 50 kilot, majdnem leheteten nyerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. Ha ez így megy, akkor a kékcédulás választás után lesz Kalasnyikovos is! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. Csak az a baj , lassú az MSZP !!
    Sok régi koloncot húz a nyakában , meg kell gyorsan frissülni az egésznek , le vannak lassulva az öregek , ne várjatok 2014-ig !!!!!
    Ha csak nem éltek meg JÓL a képviselői fizuból , nekünk meg mindegy mert úgy is éhen halunk . Oszt aztán ráértek cseszegetni egymást az ües országban.
    Idétlen banda .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. csatt
    2012. december 25. kedd
    17:26

    “Nem értelek, kedve iksz, miért baj az, ha valakit az eredeti nevén: családjának “magyarosítás” előtti anyakönyvezett nevén neveznek?”
    Azért, mert ebben a megközelítésben, ez már rasszizmus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  5. Nem Orbán Viktor jövöje a kérdés,hanem magyarországé,azé bizony.De a hibákat megkell keresni,hogy ki és mi miatt jutott ide az ország.Mivel az MSZP 8 évig volt kormányon,elöször számoljon el a hibáival,lopásaival,mutasson példát hogy hogy képzeli el a rendbetételt és utána a többi pártokat is megnézni hogy mit tettek az országért.23 évröl van szo.Nép nélkül nem fognak megerösödni,és a nép nem áll melléjük.Nyilt és kész programot kérünk,a mesék már nem érdekelnek,arra már nem adunk,hogy majd akkor ez lesz meg az lesz.Nem kérünk a gazdagokbol,nem akarunk uzsora uralkodo osztályt,aki a népet rabszolgának,éhbérért dolgozo buta embereknek tekinti.Rablás folyik felsöfokon,ugyanazt a kenyeret eszik sok millios fizetésböl amit mi a nagyon kis pénzböl,ugyanazokat az energia árakat fizetik ök is mint mi,csak nekik van miböl,öket nem fenyegeti semmi,csekk ado,telefon ado,állando fenyegetések a késön fizetöknek – igy büntetö kamatokat számolnak fel,a kispénzü emberek nem képesek venni készpénzre egy mosogépet vagy egy TV,igy hitelre,de milyen hitelre,hány százalékos kamatra.És mi lesz a munkahelyekkel,marad a közmunka,napszámos munka?Ezekröl kellenne talán beszélni.És mi lesz a hajléktalanokkal?mert halálra vannak itélve.Tönkre ment a családi életük, elveszett a vagyonuk,szellemileg és fizikailag is tönkrementek.Itt van krácsony, ezeknek az embereknek senki nem mondja hogy szeretlek és ök se mondják senkinek,mert nincs kinek.Ez megoldás,hogy sorban állnak egy tál levesért,az év 365 nappol áll,mit csinálnak ezek az emberek naprol napra,ki miatt és mi miatt csusztak le a mélybe,züllöttek el teljesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  6. Kedves Gyöngyi Péter, nem ez a rasszizmus. Az a rasszizmus, ha az Orsos Orbán álarc mögé bújva alattomosan úgy tesz, mintha nem Orsós lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. “Csak az a baj , lassú az MSZP !!
    Sok régi koloncot húz a nyakában , meg kell gyorsan frissülni az egésznek , le vannak lassulva az öregek , ne várjatok 2014-ig !!!!!”

    Az MSZP mar bemutatta mennyire kepes a megujulasra ( ugyan azok az arcok vannak akik a rendszervaltas elott is voltak ) illetve az egyuttmukodesre ( DK )

    Naiv dolog barmifele oszinte megujulast varni toluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Nofene, tehát mert emlékeztetek Orbán eredeti szemszínére, ami kontaktlencse közbeiktatásával feketéről világoskékké vált, meg arra, hogy bizony vannak, akik emlékeznek megmagyarosítás előtti családnevére, ez kimeríti a rasszizmus fogalmát…
    Szóval ezek szerint az is rasszizmus, ha emlékeztetnénk egy világhírű néger énekes-táncos ama szokására, hogy mániája volt annyi plasztikai műtétet elvégeztetni önmagán, hogy majdnem teljesen kifehérítette a bőrét.
    Nem hittem volna, hogy ezzel az önmegváltoztatást (eredetiségüket teljesen eltüntetni cselekedeteik sorára emlékezéssel, felfedéssel bárminemű morális, társadalmi vagy politikai különbségeket hozzárendelését követtem volna el, bárminemű csoportosítást alkottam volna, vagy hierarchiát állítottam volna fel. Az emlékezés bűn?
    Hűha.. meg hüm-hüm, nem beszélve a hmmmm-ről
    Mit el nem követ az ember anélkül, hogy tudott volna róla…
    Kösz a felvilágosítást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Bocs, eredetileg azt szándékoztam volna kérdezni: az emlékezés-emlékeztetés egyenlő a rasszizmussal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Gonoszka: Ezzel nem értek egyet! Mindannyian tudjuk, hogy az Orsos magyarosítása Orbánná, mi végről van! Sok mindennel szabad szójátékot játszani. Véleményem szerint ezzel, még akkor sem ízléles, ha mindannyiunknak egy a véleménye a ” tisztelt vezetőről “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  11. ” Csak az a baj, lassú az MSZP.”
    Mindég az MSZP-n vagytok kiakadva, pedig semmivel sem rosszabb, mint az a társadalom amelyben gyökerezik. A 22 éves jobboldali és liberális beidegződések most is élnek, sokszor mantraként hangzanak el. Pedig ha megnézzük az MSZP káder állományát, az elmúlt ciklus minisztereit, akkor lényegesen kevesebb rendszer váltás előtti káderrel találkozunk, mint a Fideszben. A rendszer váltás utáni húsz évben a Fidesz és a liberális értelmiség sikeresen átitatta közvéleményt az MSZP-vel szembeni előítélettel, és ettől képtelenek vagyunk megszabadulni. Igaz, ebben nem segítenek az említett liberális vélemény formálók mostani hozzá állása, mikor is saját tévedéseit, hibáit takargatva az MSZP-t kiáltja ki mindenért bűnbaknak. Ezzel nem azt állítom, hogy makulátlanok. Nyilván voltak hibáik, tévedéseik de kinek nem voltak? (Ezektől mint tudjuk csak Orbán és a Fidesz mentes.) A mostani irányvonaluk, politizálásuk biztató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Kedves Gyöngyi Péter, minden “eredetiségtől” megszabadulási cél felvetheti a kérdést: mi célból akarja saját eredeti valóságáról elterelni, illetve környezetével elfelejtetni az ősi családi nevet (szemszínt, bőrszínt, esetleg saját nemét) az eredetiségétől megszabadulni kívánó, azzal, hogy ezt az akcióját beindította.
    Szégyelli?
    Miért akar környezete szemében mássá lenni?
    Senkinek semmi kifogása nem lehetne, az Orsós név sem ébreszt sem rossz emléket, nem pejoratív, nem ösztönöz röhögőgörcs kitörésére.
    Viszont összefüggésben lehet ez az akció azonban azzal az elhíresült mondattal, hogy “nem arra kell alapozni, amit mondok, hanem amit teszek”.
    Ezért az a képzet alakulhat ki abban, aki szeretne választ találni a “vajon miért?”-re, hogy az alapmotívumot másoknak a könnyebb becsapása célkitűzés indította el.
    Aztán amikor már a becsapás, a rászedés bekövetkezte miatt valaki elkezdi feszegetni a témát, akkor rá lehet kenni, hogy rasszista.
    Nos, így lehet nemcsak problémát eszkábálni abból, ami ráreflektorozás a kiindulási pontra, de megfélemlíteni is (elrettenteni a rasszizmus vádjával), belefojtani a szót azokba, akik még emlékeznek a kezdetekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. mester–házi beszél az ATV – műsorban,kevesen nézik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos