Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megint hazudott a kormány a hallgatóknak 2012. december 21. péntek 7:34 Forrás: AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megint hazudott a kormány a hallgatóknak

Budapest – Ismét becsapták a hallgatókat, de lehet, hogy még ennél is nagyobb a baj: Orbán és társai mentálisan már odáig süllyedtek, hogy fel sem fogják, mit beszélnek. Eltörölték a keretszámokat, mondták, és karácsony előtt meglesznek a ponthatárok, aztán egy nappal később kiderült, hogy mégsem születtek meg ponthatárok, a legkeresettebb egyetemi képzések pedig fizetősek lesznek. A diákok pénteken délután a röghöz kötésüket szabályozó szerződéseket égetik a Moszkva (Orbán-kori nevén: Széll Kálmán) téren.

Az első tárgyalást követően – melynek  végén a diákok képviselői faképnél hagyták a kormány tárgyalóit – Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán Mindenért Felelős miniszter arról beszélt, hogy a diákok majd minden követelését teljesítették, nem értik, miért a háborgás. S valóban, látszólag „csak” a röghöz kötés maradt, abban tértek el az álláspontok. Azután kiderült, hogy átverték az országot, nem először, és nyilván – amíg még megtehetik -, nem utoljára.

A diákok persze nem vették be a maszlagot: amikor kiderült, hogy mely szakokon lehet kizárólag – a magyar jövedelmekhez mérten nem kevés – pénzért tanulni, úgy értékelték a helyzetet, maradt a tandíj.

És valóban, a legnépszerűbb szakokon továbbra is csak tandíj ellenében kezdhetik meg a  tanulmányaikat. Ezek a következők: andragógia, alkalmazott közgazdaságtan, emberi erőforrások, gazdaságelemzés, gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, közszolgálati, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus vendéglátás, üzleti szakoktató, igazságügyi igazgatási, munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási, kommunikáció és médiatudományok, nemzetközi tanulmányok, jogász.

Ez a konkrét igazság, minden más csak maszlag, mellébeszélés, ködösítés. Ezek a diákok azonban más anyagból lettek gyúrva, mint Orbán, Kövér, és a náluk is vénebbek nemzedéke. Átlátnak a hazugságokon, s felismerték, hogy a jövőjükről van szó. Kompromisszumot kötnek, e csak akkor, ha látják értelmét – átvágni azonban nem hagyják magukat.

Ja, és még egy: nem gyújtanak fel autókat, nem borogatnak kukákat, nem támadnak rendőrökre. 2014-ben viszont már a mostani középiskolások is szavazni fognak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 56 szavazatból)
Megint hazudott a kormány a hallgatóknak, 4.8 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Tegyük élhetővé !

    Szegény diákok hiába küzdenek ki maguknak jónak látszó felvételi és felsőoktatási keretrendszert, ha egyetemre való bekerűléshez fidesz-állampárti megbízhatósági extra pontok kellenek majd, és egyetem után egy tehetségtelen magyar milliárdosok által (Csányi, Nyerges, simicska, lázár, arrogáns-sunyi,…, akik csak diktatúrákban tudnak érvényesülni) uralt leamortizált , torz müködésű munkaerőpiacra és egy haldokló magyar gazdaságba kerülnek ki.
    .
    Ahol az igazán tehetséges emberek nem tudnak majd fél emberöltő alatt mesés vagyonokat felhalmozni -,mint pl. az Usában- , mert a maffia-diktatúra minden tehetségnek betart majd, vállalkozását pedig nemes egyszerűséggel lenyúlja,ha nem tagozódik be a maffia-kormányba.
    .
    Ahol a “verseny”-piaci és törvényi kereteket olyan szánalmas idióták hozzák meg, mint Schmitt és Matolcsy, ahol a 2/3-os törvényeket élősúlyban megvett 2/3-os Gombnyomkodó Jánosok és Gabriellák szavazták meg.
    Ahol az agymosásról a megvásárolt egyházak papjai (és a teljes magyar média) gondoskodnak a felnött lakosság körében, és ahol a szellemi rabszolga utánpótlást pedig már az általános iskolákban kezdik kitermelni.
    .
    A diákság jó lenne , ha már el kezdene a még megsem született gyermekei jövőjéért is aggódni…
    24. órában vagyunk , innen nagyon nehéz visszafordulni. Csak egy utat látok , amit egy olvasótárs már javasolt.
    Amikor tele van a Parlament , kerítse be 500.0000-1millió ember, menjen be 100-200 harcművészetekben járatos hazafi, és hozza ki a Gombnyomogató hazaárulókat.
    (állítólag van egy menekülő út is a Metróba, be kellene dugaszólni azt is)
    Ott helyben a virágládák elött -az ellenzéki parlamenti képviselők közreműködésével- érvényteleníthetnék a kotmányt és 2,5 év ámokfutó törvényeit.
    Cserében élve elvonulhatnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnapra 13 megyére kiterjedő narancsriasztást adott ki a köd miatt.

    Fel kellene állítani egy Politikai Meteorologiai Szolgálatot.
    Oktatáspolitikai ügyében biztos országos narancsriasztást (fideszriasztást:)) adna ki egy egyre mélyebbre húzódó és egyre sürübb köd miatt.

    Azt modta a szóvivő a kormány semmiben sem engedett a diákoknak.

    Úgy tűnik igaza van. A felvételi rendszer negyedik szisztémáját éljük át négy nap alatt.
    A részösztöndíj megszünt, átcsoportosították teljes állami finanszírozásra.
    Bemondtak egy 55 ezres számot amiből csak 36 ezer a szabad állami alapképzés. Játék a számokkal.

    A finanszírozás nem változik. A tartozás átvállalalás, PPP, és a Eu-s saját erő támogatás nem eredményez több müködési költséget, mint a kétszer megkurtított költségvetés tartalmaz.

    Tehát kevesebb pénzből kell továbbra is finanszírozni kb tizezerrel több államilag finanszirozandó helyet. Egyetemi önállóság nincs. Kancellár van. Röghözkötés van.
    A legnagyobb szemétség , hogy a legpiacképesebb közgazdász és jogász képzés a pénzes elitnek lett fenntartva, oda állami ösztöndíjas helyeket nem hírdetnek. Lehet viszont üvegtervezés szakra jelentkezni állami támogatással, mert arra aztán nagy szükség van.
    Tényleg nem engedtek semmiből. Csak egy trükkel eltörölték a keretszámokat és egy sokkal rosszabb és kiszámíthatatlanabb rendszert állítottak fel, elvéve a maradék önállóságot is az intézményektől a ponthatárok megállapításában.
    A gazdasági előre nem látható következményeket meg oldják meg maguk.
    Ez a káosz maga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. A diákok most a bőrükön érezhetik, hogy milyen értéktelen minőséget produkálhat a kritika és feltétel nélküli ingyenes felsőoktatás, hiszen ennek terméke orbán, semlyén, schmitt, kövér és a többi. De ezt ők is tudják. Remélem nem hagyják magukat sem csőbe húzni, sem megfélemlíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos