Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fehéroroszországgal és Tunéziával egy sorban 2012. december 26. szerda 10:32 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fehéroroszországgal és Tunéziával egy sorban

Budapest – Egyre markánsabban mutatkoznak a Matolcsy-féle tündérmese „eredményei”, olyannyira, hogy Magyarországot ma már Tunéziával és Fehéroroszországgal említik egy sorban. A gazdaság recesszióban, a hitelezés gyakorlatilag nulla, az infláció viszont kiemelkedően magas. A demokrácia deficitjéről most nem is szólva.

A globális pénzügyi válság előtti arány töredékére zsugorodott a lehetséges legjobb, AAA adósbesorolású országok részaránya a világgazdaságon belül. Így egyre szűkebb a különbség a fejlett ipari térség és a felzárkózó országcsoport átlagos hitelminősítői osztályzati szintje között – állapították meg év végi összesítésükben londoni pénzügyi elemzők.

A JP Morgan felmérése szerint 2007-ben, a pénzügyi válság elhatalmasodása előtt a világgazdaság összteljesítményének csaknem 50 százalékát “AAA” elit besorolással és stabil osztályzati kilátással ellátott országok adták. Ma már csak alig 15 százalék a globális GDP-n belül azoknak a szuverén adósoknak a súlya, amelyekre a két legnagyobb nemzetközi hitelminősítő, a Moody’s Investors Service és a Standard & Poor’s e lehetséges legjobb besorolást tartja érvényben.

Az elemzés szerint a globális pénzügyi válság óta drámai mértékű átrendeződés ment végbe a fejlett ipari térség hitelminősítői besorolásaiban: ebben a csoportban 16 országra eddig összesen 129 osztályzatrontást jelentettek be a nemzetközi hitelminősítők, és ebben a mezőnyben húsz szuverén adós kockázati besorolásait további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátás vagy leminősítési felülvizsgálat terheli.

A fejlett ipari térség meredeken lefelé tartó minősítési pályájával éles ellentétben állnak felzárkózó gazdaságok szuverén osztályzati folyamatai: e mezőny országai közül 54-re összesen 189 felminősítést jelentett be a Moody’s, a Standard & Poor’s és a Fitch Ratings a globális pénzügyi válság elburjánzása óta.

A felzárkózó térség hitelminősítési folyamatán belül ugyanakkor kivételnek számít mások mellett Magyarország, Szerbia, Fehéroroszország, Egyiptom, Tunézia és Dél-Afrika, ezek szuverén osztályzatai ugyanis romlottak az elmúlt egy évben. A JP Morgan szakelemzői mindazonáltal kiemelték, hogy a ház által vezetett globális felzárkózó piaci kötvényindex (EMBIG) összetevőinek átlagos besorolása összességében már elérte a befektetésre ajánlott szintet, “BBB mínusz/Baa3″ osztályzati átlaggal.

.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 16 szavazatból)
Fehéroroszországgal és Tunéziával egy sorban, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Szégyen, amiért jól megdolgozott tündérország kormánya!
    Bolondok hajója ,mondhatnánk, hiszen még a napokban is azt mondta a kormányos, hogy a térségben mi leszünk az éllovasok, csak még ez nem látszik!
    Híveinek a sokasága, – az a pár 100 ezer, akinek a nevében kormányoz – meg azt hiszi (mert a hit nagy úr) hogy ez tényleg így van!
    A valóság ezzel szemben kiábrándító. Csúszunk lefelé.Pedig már az alagsorban vagyunk…Pár “jó” ötlet még a kusza szemtől, meg a gazdájától, és krátert vágunk magunk alatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  2. Nem baj.
    .
    Kuszaszem és orKbán majd megmonggyák, hogy ez is csak valami újabb trükk, hogy a Zájemef ránk erőszakolja a pénzét, és amúgy is, ez sem több, mint a Zidegenek ármánykodása, mert annyira jók vagyunk, hogy irigyek ránk, és így akarnak tönkretenni minket.
    .
    Még orvosképzésük sincs, ők meg annyira rosszak (Wazze, már Norvégia is annyira sz…r, hogy nagyon…értitek, Norvégia, a világ tartósan leggazdagabb, legélhetőbb országa…)
    .
    Mert nagyjából ez a lényege a magyarsztáni államvezér- bűnözői röfögésnek.
    .
    Tik hüjék vagytok, mi Okosak.
    .
    Ez egy elmebeteg óvodás szintje. És ezek magyarsztán népvezérei.
    .
    Fusson, ki merre lát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. Orban megbukott, Matolcsy megbukott, Fidesz megbukott! Tonkra vagtak az orszagot teljesen annyira nem ertenek semmihez ami kissebbb problema de meg hallgatni sem hallgatnak a szakemberekre! Hiaba Orban mindig is azt gondolta nala nem letezik okosabb , ugyesebb, szebb ! Ezt itt a nagy hiba! Alazatot nem tanult a nagy hasu nemzeti fo tolvaj azt nem tudta integralni abba az oriasi egojaba! Le Orbannal le Orbaniaval! Vesszenek a parazitak ,nep testen eloskodo fogalmatlan idiotak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  4. Ellenzékben Orbán Viktor azt hangoztatta,ha mi kerülünk kormányra vissza szerezzük a külföldi befektetők bizalmát,amit a jelenlegi kormány elvesztett.
    Ebből következik,hogy nőnek a beruházások,munkahelyek teremtődnek erősödik a forint,nőnek az adóbevételek. És akkor a vezér felébredt,vagy még mindég nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  5. Nem ide tartozik de leírom mert titeket is érint ha nem is most egyszer biztos .A budapesti közgyűlés megszavazta a temetési költségek 4 százalékos felemelését.Kérdés miből fizesse ki egy átlagember aki egyik napról él a másikra a koporsós 500 ezer urnás 300 ezer szórás 160 ezer ,ráadásul jövőre még azt is megszavazták nem lehet hazavinni mert akkor ők nem járnak jól.Mi kerül ennyibe szerintem egy koporsós még 100 ezerbe sincs nekik .Régóta foglalkoztat ez a kérdés miért kell emberek nyomorúságából ilyen gusztustalan hasznot kisajtolni.Jó lenne valaki egyszer ezt felül vizsgálná ,mert így sokan még a végtisztességet se tudják megadni a hozzátartozójuknak…………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. Vezer mindig is fent volt , lozungok az embereknek, valasztoknak szolnak , ot csak a haracsolas erdekelte . Habony a tanacsadoja akinek rendkivul rossz hire van mint tolvaj lehuzos playboy. Oreg Vitezyt Is lehuzta az Adriatic groupnal mellesleg Orban stroman az oreg is a Horvatorszagi Orban portfolio kezeloje! Orban tolvaj ,Habony szinten , Rogan is tolvaj , Kosa is tolvaj Lazar is tolvaj mindegyik az mit varunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  7. “Matolcsy 500 milliárdos mondata: nem kell az IMF pénze”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Telejes az idiotizmus, a hozzanemertesbol fakado rombolas! Neha nem hiszem el , hogy ez valosag:(!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Ezt az újévi kívánságot találtam egy választói hozzászólásban:

    http://www.napiszar.hu/Thumbnails/10505.w-398.h0.q100.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  10. Kretén, pucérseggű norvégok, még orvosképzésük sincs, oszt ide járnak – nyilvánvalóan – a magyar pénzén orvosnak képezkedni…
    .
    Úristen.
    .
    És nem ordít az “ellenzéki” sajtó, sem az “ellenzéki” pártok napokon át, nem küldik az ilyen mondatokat szerteszét a világ összes nagy, vezető médiájának, nem veszik fel a kapcsolatot – ebben az esetben – a norvég külügy sajtóosztályával, hadd írjanak erről az állatról a norvég lapok napjainkig, hadd röhögjenek rajta napokon át.
    .
    Hihetetlen… na igen, hát a magyarsztáni “ellenzék”, ugye.
    .
    Rakás… r.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  11. Úgy látszik történelmi tényként lezelhető, hogy a diktatórikus és autokrata rendszerek gazdasága előbb-utóbb az béka feneke alatti színtre sűlyed. Az is megállapítható ugyanakkor, hogy az ilyen rendszerek létrehozói és fenntartói eközben mesés vagyonokra tesznek szert, a nép kirablásával vagy az adóforintok korrupciós csatornáikon államkasszából való kiszívattyúzásával.
    Szégyen hogy a felelőtlen magyar nép a választásokon leadott voksaival, illetve a szavazástól való távolmaradásával lehetővé tette a III. Magyar Köztársaság megbuktatását. Az is szégyen, hogy a többségnek még mindig tetszik a demokrácia lerombolása, az alapvető jogaik csorbítása és a nsponkénti megalázása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Bajnainak és Gyurcsánynak azt kellene a legsürgősebben valahogy elérniük az EU és a Világbank vezetésénél, hogy a jegybank élén április elején esedékes elnökváltás után a devizatartalékainkat őrző páncéltermek Orbánék által történő kifosztását akadályozzák meg!
    Mert azzal az irtózatosan nagy pénzzel látványos átmeneti csodákat tudnának ugyan tenni a választások előtt parasztvakítási céllal, ám rettenetes árat kellene utána valamennyiünknek sok évtizedekig fizetnünk..
    Ha senki nem akadályozza meg a nagy bummot, akkor Magyarországnak vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. Ma reggel meg azt hallom, hogy Amerikában jön a recesszió (mert azok bezzeg megszorítanak), a dollárnak annyi, úgyhogy év elejétől 300 Ft feletti dollár árfolyam várható…
    (Ehhez illusztrációnak bevágták Viktátor, a fősámán mondatát, amelyben ezt már rég megjósolta. “Árfolyamgát, árfolyamgát, árfolyamgát!”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Kedves Kuksi,
    Hogy is van ez? Ha Magyarországon recesszió van nő a dollár árfolyama, ha az Egyesült Államokban recesszió van, akkor meg a dollár árfolyama nő? Tehát bárhol ban recesszió, akkor nálunk nő a dollás árfolyama… Ezt még kicsit emészteni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Egy hívővel beszélgettem. Nem kellett volna…
    Mondtam, hogy sok munkahely fog megszűnni, sok cég fog kivonulni az országból, vagy egyszerűen itt helyben mennek tönkre. Példaként hoztam föl, hogy az én munkáltatómnak 2,5-szörösét kell a netto eredményének befizetnie közműadóként, tehát valószíműleg 2013-ban lehúzzák a rolót, mert nem fogják tudni kifizetni. Mertem feltételezni, hogy a nagy közműszolgáltatók is meg fogják érezni a közműadót, ezért valahogyan emelniük kell. Erre a válasz, hogy Viktorék nem akarják az aranytojást tojó tyúkot megölni, legyek nyugott, hogy ki fogják gazdálkodni ezek a cégek ezt az adót, és katonásan be is fogják fizetni. És természetes, hogy nem az előfizetőkre fogják ráterhelni, majd kicsit kevesebb lesz a nyereségük. Értelmetlennek láttam tovább vitázni, mert sokkal jobbat nem tudtam mondani annál, hogy a netto eredménynél többet nem lehet kigazdálkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Tisztelt Visszakézből

    Sajnos nem fogja senki sem megakadályozni!!!
    Az ellenzék tehetetlen, mindenki süket fülekre talál ezügyben!!!
    Ne legyen kétségünk, hogy a MNB devizatartalékához hozzá fog nyúlni a kormány, amit már régebben is szóvá tettem!
    Igaza van Bartus Lászlónak, hogy az ellenzék tehetetlen! Minden héten kellene demonstrációt , vagy tüntetéseket szerveznie az Mszpnek és a DK-nak, de úgy látszik hogy erre képtelenek!!!
    Engem már tökéletesen meggyőzött Bartus Úr, nem fogok elmenni regisztrálni!
    Én amit írtam , Merkel asszonyban bízom , hátha csinál valamit Magyarországgal, ha nem , akkor nekünk annyi lesz!
    Én úgy tudom, hogy Bajnainak és Gyurcsánynak is szóltak, hogy diplomáciai képességét latba vesse és beszéljenek az EU vezetőivel, de erről sincs semmi hír! Pontosan így vagyok vele én is , hogy ha megtörténik a tartalékok felvétele, akkor kész vége, K.O. lesz nekünk!!!!!
    Én már a lehető legrosszabbra készülök , tiszta ideg vagyok már, már most tudom milyen borzalmas lesz a 2013-as év!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. Egy diktatúrában a gazdasági racionalitások sosem számítanak, annak balhéját a néppel vitetik el!
    Nálunk is a hatalmon lévők csupán arra törnek, hogy maguknak és utódaiknak az előtte sosem látott jólétet biztosítsák, alkalmazott politikai lépéseik rezsimük mind tovább való fennmaradását szolgálják (alkotmány, választási törvény, ellenféli pártok betiltása, média,stb…).
    Éppen úgy, mint ahogy ez például Észak-Koreában is történt, illetve bekövetkezett, s tart ma is.
    Tehát mi most -itt Európa közepén- egy többgenerációs program két évvel ezelőtti elindulásának vagyunk szenvedő alanyai.
    .
    A mértékadó közgazdaságtan szakma tanításai egy diktatórikus rendszerre nem érvényesek.
    Az állítás megfordítva is igaz.
    Többek között éppen onnan is tudható egy rendszerről hogy diktatúra, ha kormányának -senki által nem elfogadott és nem követett- eszement gazdaságpolitikája van.
    Ennek törvényszerű következménye, hogy a gazdaság egyre nagyobb bajba kerül, amit sosem vallanak be.
    Sőt egyedüli csodának tüntetik fel az elért eredményeket, úgy mint nálunk is az unortodox módszereket.
    Mivel a gazdaság így nem működik, mert az nem reális és nem életképes, a rezsim életben maradásához a tömegek sanyargatása -és egyre jobban történő megsanyargatása- szükséges.
    Ennek megtörténését takarják el olyan “népkímélő”-kommunikációkkal, hogy a bankok és közműcégek megadóztatása, nyugdívagyon és MNB-vagyon eltüntetése. A hiány 3% alatt tartása -melynek terhei valójában a népet sújtják- azért nagyon fontos,hogy az eu-s euromilliárdokhoz a haverok hozzájussanak.
    Ki törtődik ma azzal, hogy közben az ország lakosságának fele létminimon, vagy az alatt él?
    Észak-Korea viszonyaiig még hosszú az út, a tömegek ott is megszokták már a nyomort.
    .
    Az én olvasatomban az Amerikai Népszava erre hívja fel a figyelmet.
    Ma két lehetőséget vázol fel nekünk:
    1., Bojkottáljuk a rezsimet és elvárjuk a demokratikus ellenzéki pártoktól, hogy ők is bojkottálják és erre bizassanak minden európaiként élni akaró honfitársunkat.
    2., Ha ez nem teljesíthető, akkor egyéni érdekből (mást tenni nem tudunk) hagyjuk el ezt a helyet.
    .
    Nem csak a fiatalok felsőoktatásától fogják elvenni az életteret, hanem a gondolkodó értelmiségtől is, mert az egy diktatúrát veszélyeztet !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Bizony, így van ez, kedves Tibor!
    Ne törd a fejed. Ezek a szövegek nem a gondolkodásra képes embereknek szólnak. Ráadásul valószínűleg az Euró árfolyamára gondolhattak, mert 300 feletti Dollár januártól… az azért nagyon durva lenne. Na de oda se neki! A mi gazdaságunk a legjobb, a Forintot baromira keresik, egy csoda, amit művelünk, stb. Hogy aztán a hanyatló Nyugat haldoklása közben mindig a mi jó pénzünk gyengül… ez csak valami összeesküvés lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. *
    Minden relatív:
    A törpénél is van mégtörpébb.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Torpe barmilyen magasra is maszik a letran akkor is torpe marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Egy hasonlóan unortodox gazdaság már mutatja az eredményeit:

    http://index.hu/gazdasag/2012/12/26/argentina/

    Nekem gyakran jut eszembe az a kijelentés, amelyet a nyerés utáni napokban szajkóztak: ” ..és most a fejéről talpára állítjuk a gazdaságot!”
    Talpára állították. A gödörben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos