Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér, az alkotmánybírák, a nemzet és a Jóisten 2012. december 30. vasárnap 15:26 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér, az alkotmánybírák, a nemzet és a Jóisten

Budapest – A házelnök szerint a nemzet nem egy történelmi baleset következménye, hanem a Jóisten teremtménye, az LMP és a Jobbik képviselői rendbontók, az Alkotmánybíróság tagjai az elitnegyedekből utaznak a hivatalukba, az erdélyi magyarok a románokra szavaztak. Bekk Mária férje a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában osztotta meg gondolatait a nemzettel.

A decemberi romániai választások eredménye az utolsó utáni figyelmeztetés, mondta Kövér László. Vannak olyan magyar politikai vezetők, akiknek az az egzisztenciális és politikai érdekük, hogy az általuk vezetett közösség kizárólag őket tartsa viszonyítási pontnak, vagyis hogy minél teljesebb legyen a befolyásuk, így ugyanis nagyobb a súlyuk a belpolitikai küzdelmeikben. Ez némely esetben olyan törekvésekre készteti őket, hogy a demokrácia keretei között a saját közösségük fölött meglehetősen erős diktatúrát, hegemóniát gyakoroljanak, ami szintén a nemzet szétfoszlásához, leépüléséhez vezet – vélekedett, ennek legékesebb bizonyítékaként pedig a legutóbbi romániai parlamenti választást említette.

“Huszonkét év elvtelen, az alapvető kérdéseket mindig zárójelbe helyező, a mindennapi egzisztenciára koncentráló elitpolitizálásának az eredményeképpen kevesebb magyar szavazott az országgyűlési választásokon arányait tekintve, mint román” – példázta, jelezve, hogy a rendszerváltás kezdetén ez még éppen fordítva volt. Ráadásul – hívta fel a figyelmet – e magyarok egy jelentős része is román pártokra adta voksát, vagyis “kezd mélyülni a szakadék a még legerősebb, legkompaktabb határon túli magyar közösség, az erdélyi magyarság és annak vezetői között, aminek beláthatatlan következményei vannak”. A mostani romániai választási eredmény az utolsó utáni figyelmeztetés, hogy valamin változtatni kell – összegezte álláspontját Kövér László.

A nemzetpolitikáról szólva Kövér László úgy fogalmazott, “a nemzet nem egy történelmi baleset következménye, hanem a Jóisten teremtette olyan közösségek, amelyekben egy sajátlagos gondolkodásmód, kultúra kiformálódik”, és ahol az emberek otthon érezhetik magukat. Ha a nemzet elvész, akkor a civilizáció számolódik fel, mégis vannak, akiknek az a céljuk, hogy a nemzeteket mint az ő profitmaximalizálási szempontjaikat gátló tényezőket eltöröljék – hangsúlyozta.

A magyarországi parlamenti konfliktusokat firtató felvetésre azt mondta, korábban nem volt példa olyan típusú rendbontásra, mint amilyennel ma nap mint nap találkozni, elsősorban a két új, a Házba 2010-ben bekerült párt, a Jobbik és az LMP képviselői részéről. Ezzel kapcsolatban – mondta – nehezen látja be, hogyan lehetséges, hogy “18 éves korhatárukat már betöltött emberek süllyedjenek le ilyen gyermeteg szintre”. Hozzátette azt is, hogy mindezt nem tartja komikusnak, hanem éppen ellenkezőleg, kifejezetten tragikusnak, mert egy választó szemszögéből nézve “ez úgy, ahogy van egy olyan bolhacirkusz, amelyről messziről süt, hogy nem az ő életéről szól mindaz, ami ott bent történik”, még inkább elidegenítve ezzel a politikát a választópolgároktól.

A rádióinterjúban a politikus fájónak nevezte az Alkotmánybíróság (Ab) azon közelmúltbeli döntését, amellyel alaptörvény-ellenesnek minősítette a hajléktalanok közterületen élésének tiltását. Különösen bántó volt – folytatta -, hogy az Ab politikai pályára lépett, és “politikai tanácsokat osztogatott” a törvényhozásnak, mondván, hogy a hajléktalanprobléma kezelése elsősorban szociális kérdés, és az államnak is ekként kell felfognia. Ezt így, ilyen differenciálatlan módon semmilyen alkotmányos elvből nem lehet levezetni – vélekedett Kövér László, úgy fogalmazva: “úgy tűnik, hogy az Alkotmánybíróság nem minden tagja szokott kinézni az autójának az ablakán, amikor a valószínűleg egy elit negyedben lévő lakásától az Ab hivataláig utazik”.

Az Országgyűlés elnöke kifejtette azt a véleményét is, amely szerint egy olyan nemzet esetében, amelynek nincs egy világos értékrendet felmutatni képes, az eligazodásban segítő elitje, fennáll annak a veszélye, hogy “a pusztulásba rohan”. Márpedig a magyar szellemi elit – folytatta – 22 éve szekértábor-háborút vív, olyannyira megosztott, hogy a társadalom zöme teljes mértékben összezavarodott, elbizonytalanodott az értékeiben.

Kövér László szerint ez látható a fiatal generációkon is, például annak a kérdésnek a megválaszolásakor, hogy egy ingyenesen tanuló felsőoktatási hallgató köteles-e a Magyarországon megszerzett tudását legalább egy bizonyos ideig a közössége javára fordítani.

“Önmagában, hogy ez kérdés lehet, ennek az értékvesztésnek, elbizonytalanodásnak, zavarnak a kifejeződése” – értékelte, bírálva ugyanakkor azokat a politikai erőket, amelyek “meglehetősen alantas módon gyermekeket tolnak maguk előtt politikai harcba”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 25 szavazatból)
Kövér, az alkotmánybírák, a nemzet és a Jóisten, 4.1 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Vissza fogja kapni a sorstól még kövér elvtárs azt a mérhetetlen gonoszságot, ami árad belőle.
    Ilyen elfajzott bugrisok csak a náci pártban voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Az ostobaság, az unintelligencia és a bárdolatlan, pofátlan durvaság olyan tulajdonságok, amelyekkel egy ember rendelkezhet ugyan, de ezekkel visszaélésekre ad lehetőséget az, aki ilyen embert bármilyen vezetői posztra beállít. Ővé a legnagyobb felelősség.
    Ezsembe jut egy közel kétezer éves mondás Seneca “Erkölcsi levelek” című munkájából: “Az ostobaság sohasem hoz nyugalmat. Félelem van fölötte, félelem van alatta, reszket jobbról, reszket balról.”
    Ő írta le azt is, hogy: “Nem fecsegni kell, hanem kormányozni!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Tegnap felvetettem, ma megismétlem, hátha nem volt eléggé érthető (senki nem reagált rá):
    Az Orbán-TEK után a Kövér-gárda létrejötte az Orbán-Kövér hatalmi harc eddigi leglátványosabb külső megnyilvánulása. A harmadik hadrend, Áder palotaőrsége szükség esetén a mérleg nyelve szerepét tölti be.
    .
    Nem véletlen, hogy a parlament területén kívül, magánlakásokban is ügyködhetnek Kövér keretlegényei. Sor kerül majd arra is.
    Orbánt jól átvágta Kövér, mert OV hozzájárult, hogy Kövérnek is legyen saját fegyveres hadserege. Látszik, hogy Orbán szellemileg hanyatlik, mert vagy nem vette észre, vagy nem védte ki egyik belső riválisa – ellene is irányítható – politikai hadseregének a csapdáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Ide vezet az, amikor “a haza nem lehet ellenzékben”, amikor választási párt célokra használjuk a nemzeti kokárdát, amikor a “bal oldal, hacsak teheti ráront nemzetére”, stb. Hogy csak néhány példát említsek.

    A gyűlölködés szellemét exportálják a világba, és amikor a szellem testesül, Ök azok, akik nem érti mi történt! Biztosan nem értik?

    A gödörnek nem vagyunk az alján. Az ilyen aljas megosztó politika csak zülleszti tovább az ország erkölcsét. Ha jól emlékeszem, 2010-ben született egy olyan flepni, hogy “Nemzeti Együttműködés Rendszere”. Na ez az amit nap, mint nap folyamatosan Ők nem tekintenek semminek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. proaktiv
    2012. december 31. hétfő
    18:30

    Ez azért többek számára is nyilvánvaló, a Fideszes belső hatalmi átvétel ill.puccs csak idő kérdése, mivel Orbán, ahogy írtad egyre kevésbé beszámítható, mit sem szólva az anyagi kérdésekről, így a 14 es választásokat Orbánnal a Fidesznek nehéz lesz megnyerni, ezért a belső hatalomátvétel reális forgatókönyv.
    -
    Pusztán az időzítésre kell Kövérnek figyelni, hogy esetleges puccs esetén a gyors hatalomátvétellel, a “Fidesz megtisztul, a Fidesz megújul, mindennek Orbán volt az oka de a problémát megoldottuk” jelszóval indíthasson.

    -
    Ezt már én is megírtam régebben, nekem sem hittek sokan. Most ez a többség számára még valószínűtlennek látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. proaktiv
    Szerintem téves a meglátásod. Ezek nem ellenfelek, mert egy tőről fakad a gyűlöletük a demokrácia iránt. Egypártrendszerben nőttek fel, csak ehhez tudnak igazodni.Nekik nincs más alternatíva.
    Ezért Kövérnek a magánbandériuma Orbánt fogja erősíteni.
    Lehet hogy lesz váltás a fideszben, de az azzal fog járni, hogy Orbánt, Kövért, Szájert, Ádert,meg még pár kádert leváltják, mert velük nincs, nem létezik megújulás.
    A 3 mákvirág meg az erőit csoportosítani fogja, és aki nem velük, az ellenük.
    Orbán, ugyanúgy mint a társadalomban, párton belül is kiépítette a diktatúrát.Az volt a teszt, kicsiben.Működött…
    Így vette a bátorságot, hogy nagyban is megcsinálja.
    Nem látszik a fideszen belül, hogy palotaforradalom törhetne ki. Nincsenek demokraták házon belül ( vagy kussolni kénytelenek) így marad a “nagy öregek” összefogása a magánhadseregük élén.
    Lehet hogy durván hangzik, de én így látom.
    Még ha utálná is egymást Kövér és Orbán, a bűneik egységbe tömörítenék őket a mást akarókkal szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Bennem motoszkál már nagyon régóta egy gondolat. A fiúk között vannak belső feszültségek, de ezt takarják nagyon. Szerintem megnyeretik Ovival a 2014-es választást, és utána beindulna egy belső hatalmi harc. Ahol ezt előadtam mindenki hülyének nézett, de most proaktiv gondolatai megint előhozták.
    Hogy ez nekünk jó lenne-e? nem tudom, Talán a Piros Pötty is eltünne vele. Esetleg a gazdaságot kiemelnék tündérország felvirágoztatásából, és egy kicsit a realitások talaján folytatódna, talán nem épülne annyi sportpálya. De a politika irányvonal nem változna, sőt lehet hogy keményedne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Nini! Kövér képes igazat is mondani????
    “Vannak olyan magyar politikai vezetők, akiknek az az egzisztenciális és politikai érdekük, hogy az általuk vezetett közösség kizárólag őket tartsa viszonyítási pontnak, vagyis hogy minél teljesebb legyen a befolyásuk, így ugyanis nagyobb a súlyuk a belpolitikai küzdelmeikben. Ez némely esetben olyan törekvésekre készteti őket, hogy a demokrácia keretei között a saját közösségük fölött meglehetősen erős diktatúrát, hegemóniát gyakoroljanak, ami szintén a nemzet szétfoszlásához, leépüléséhez vezet”
    Persze a végére nem tudta megállni, hogy egy hazugságot biggyesszen a szöveghez, miszerint az nem Orbánra és rendszerére, hanem a román választásokra vonatkozna. De elég jó elemzés Orbán uralkodási technikájáról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. “Pusztán az időzítésre kell Kövérnek figyelni, hogy esetleges puccs esetén a gyors hatalomátvétellel, a “Fidesz megtisztul, a Fidesz megújul, mindennek Orbán volt az oka de a problémát megoldottuk” jelszóval indíthasson.”

    Hát, fiúk-lányok, egy váltás ugyan ott lóg a levegőben, de mi is változna?
    Tábori latrinából fogdai küblibe csöppenni még nem egy felemelkedés…
    Nem beszélve a választékról: Orbán, Kövér, Lázár, Rogán… Az egyik pszichopata, a másik még szociopata is, amellett, hogy egy büdös bunkó, Lázár is egy agresszív, pökhendi kis f@sz, a Rogán se egy matyóhímzés…
    Ez nem egy választék, ez maga az übergagyi!

    És ki kivel szövetkezne össze, hogy Orbánt leváltsák? És utána? Ki kivel nyírná ki édes kettesben a harmadikat, hogy aztán a végén csak egy maradhasson?
    Mert a hatalom bódító: egyik sem akarna lemondani róla…
    ….
    És mit tenne az ország, mközben a farkasok felfalják egymást?
    Ez egy sokkal lényegesebb kérdés.
    Már ha tényleg ilyen lassan történne minden, és nem lógna az egész banda egyszerre a lámpavason…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. “a nemzet nem egy történelmi baleset következménye, hanem a Jóisten teremtette olyan közösségek, amelyekben egy sajátlagos gondolkodásmód, kultúra kiformálódik”,
    ezt inkább Tömjén Zsoltár mondhatta volna, de Kövértől is egy bődületes baromság.

    “…korábban nem volt példa olyan típusú rendbontásra, mint amilyennel ma nap mint nap találkozni, elsősorban a két új, a Házba 2010-ben bekerült párt, a Jobbik és az LMP képviselői részéről. Ezzel kapcsolatban – mondta – nehezen látja be, hogyan lehetséges, hogy “18 éves korhatárukat már betöltött emberek süllyedjenek le ilyen gyermeteg szintre”… továbbá “…egy választó szemszögéből nézve “ez úgy, ahogy van egy olyan bolhacirkusz, amelyről messziről süt, hogy nem az ő életéről szól mindaz, ami ott bent történik”,..
    Nos ez már 22 éve így van, ritka kivételektől eltekintve jórészt büdös bugrisok ülnek a parlamentben, őt magát is beleértve, hát akkor miért pont most kezdett el fájni neki?

    “…az Ab politikai pályára lépett, és “politikai tanácsokat osztogatott” a törvényhozásnak…”
    Ez biztos fájó pont, de a talán észben kellene tartani, hogy az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGról beszél, akiknek hivatalból az a dolguk, hogy jogi keretek közé szorítsák a kormány működését – főleg az ilyen söpredékét.
    És most mi is lesz? Büntiből kizárják a “Párt”-ból a bírákat, vagy megússzák pénzbüntetéssel, mint Ángyán? Esetleg pellengér vagy kaloda? :)

    “…egy olyan nemzet esetében, amelynek nincs egy világos értékrendet felmutatni képes, az eligazodásban segítő elitje, fennáll annak a veszélye, hogy “a pusztulásba rohan”. Márpedig a magyar szellemi elit – folytatta – 22 éve szekértábor-háborút vív, olyannyira megosztott, hogy a társadalom zöme teljes mértékben összezavarodott, elbizonytalanodott az értékeiben…”
    Ez speciel igaz – persze az is kell hozzá, hogy emberek széles tömegei bevegyék azt a maszlagot, miszerint ez a sok bugris lenne az ő úgynevezett elitjük.

    “…ez látható a fiatal generációkon is, például annak a kérdésnek a megválaszolásakor, hogy egy ingyenesen tanuló felsőoktatási hallgató köteles-e a Magyarországon megszerzett tudását legalább egy bizonyos ideig a közössége javára fordítani….”
    Nemigen sikerült még tudomásul venni azt a tényt, hogy az Unió révén egy demokratikus közösség tagjai vagyunk amely jellegénél fogva garantál és támogat olyan demokratikus értékeket, mint pl. a szabad munkaerő-áramlás.

    “…bírálva ugyanakkor azokat a politikai erőket, amelyek “meglehetősen alantas módon gyermekeket tolnak maguk előtt politikai harcba”…
    Figyelmen kívül hagyva ugyanakkor, hogy a diákok következetesen és kinyilvánítottan nem közösködnek semmiféle politikai erővel, pont az ilyen vádakat elkerülendő. Persze, Kövér is egy politikai Móricka: mindenről “az” jut az eszébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos