Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kizárták Dániel Pétert az Ügyvédi Kamarából 2012. december 19. szerda 12:02 Forrás: AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kizárták Dániel Pétert az Ügyvédi Kamarából

Budapest – Kizárta a Budapesti Ügyvédi Kamara elsőfokú döntésével Dániel Pétert a tagjai sorából. Az indokok között az ügyvéd polgárjogi aktivistaként elkövetett cselekedetei szerepelnek.

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kaszinótojással történt megdobása, az Alaptörvény asztalának kecsappal történt leöntése, Wittner Mária megsértése és a Horthy Miklós-szobor vörös festékkel történt leöntése – ezekkel a Dániel Péter által elkövetett akciókkal indokolta a Budapesti Ügyvédi Kamara, hogy kizárta tagjai közül.

Dániel Péter fellebbezett a döntés ellen, s amennyiben nem jár sikerrel a fellebbezése, nem praktizálhat tovább ügyvédként, hiszen ennek feltétele a kamarai tagság.

Nagyon helyes, hogy az Ügyvédi Kamara vigyáz a jó hírnevére. Kár, hogy csak szavakban teszi mindezt, a lózungok szintjén. A neves grémiumnak ugyanis máig tagja lehet az a Grespik László, aki az egyik tárgyaláson a pert vezető bíró zsidó származását kifogásolta. És tudomásunk szerint Buday Gyula államtitkárt – korábban feljelentésügyi kormánybiztos – is elfelejtették kizárni a soraikból. Pedig Buday úr korábban ügyvédként Dánielénél nagyobb csínyeket is elkövetett: színlelt szerződések sorát kötötte, sőt, olyan szerződést is ellenjegyzett, amelyen egy halott ember cserélte el 1,5 hektáros földjét egy herendi étkészletért.

Nyilván tagja a kamarának az a Papcsák Ferenc (jelenleg zuglói polgármester), aki ellen 2003-ban magánokirat-hamisítás vétsége miatt indult büntetőeljárás. A  gyanú szerint a fideszes képviselő ügyvédi irodája az Orbán-kormány informatikai államtitkárságától 240 millió forint értékben jogi tanácsadásra és jogszabály-előkészítésre kapott megbízást, ám az Informatikai Kormánybiztosságnak (IKB) benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek.

Papcsákot végül felmentették, két társát, Sík Zoltánt, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát és Ormos Zoltán ügyvédet 100 ezer, illetve 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 40 szavazatból)
Kizárták Dániel Pétert az Ügyvédi Kamarából, 4.7 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Ügyvédi kamara!
    Ugyan mi mást tudott volna csinálni a lojalitásának a kifejezéséhez?
    Rá vannak kényszerítve, és ők engedelmeskednek! Az egész i gazságszolgáltatás ilyen!
    Hol van itt szabad vélemény nyilvánítás???
    Akár ügyvéd, akár szenes ember, kussolnia kell, ha élni akar!
    Én személy szerint becsülöm Dániel Pétert, mert nem alkuszik meg ennek a gerinctelen hatalomnak!
    Ezek az egész országot rokkanttá akarják tenni, mert megroppant gerincűekkel nincs sok baj!
    Annál több baj van azokkal, akik mernek véleményt nyilvánítani! Pedig ez a kötelessége minden embernek,aki élhető országot akar!
    Vegye már tudomásul a hatalom, és annak minden szerve, hogy nem ők fingják a passzát szelet! Nem igazodás,és kussolás van, hanem lázadás, egy élhetőbb ország reménye végett!
    Most Dániel Péter!
    Holnap kit tiltanak ki bárhonnan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (60 szavazatból)
  2. Ez megtiszteltetés Dániel Péter számára. Ilyen társasággal szégyen együtt szerepelni. Az ügyvédi kamara ennyit is ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (55 szavazatból)
  3. Totális diktatúra. Most már a fejekben is. Tökéletes az orbáni hatalom uralma.

    Ria, ria…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (48 szavazatból)
  4. “Nem akarok olyan klubnak a tagja lenni, amelyik felvenne a tagjai közé”
    Woody Allen
    Sajnos ez egy ilyen klub a fidessel együtt. Huuú 1 év múlva hány ember lesz aki azt mondja, hogy csak azért lépett be hogy belülről bomlassza :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (48 szavazatból)
  5. Nyilván jogosabban van helye a Kamarában a magát, és méretes idomait alpári módon az RTL Való Világ címen előadott, végtelenül ízlésromboló, trágár műsorában mutogató könnyűvérű ügyvédnőcskének, mint az ordas náci eszmék, és a kirekesztés ellen figyelemfelhívó akciókkal fellépő Dániel Péternek.
    De akkor miért nem keresztelik át az urak a díszes gyülekezetet mondjuk “Jogvégzettek Nyilvánosháza”, vagy Grespikre utalva a “Félkegyelműek Átmeneti Menhelyére”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (60 szavazatból)
  6. Most, amikor a demonstrációk napjait éljük, ez tkp. nem kizárás, demonstráció, hiszen Dániel már régen bejelentette, elhagyja az országot. A BÜK így demonstrál a szerintük helyes jogalkalmazás és a jog előtti egyenlőség mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (26 szavazatból)
  7. Ügyvédi Kamara? Az éppenolyan szarházi és mondvacsinált intézménnyé hitványult, mint az Alkotmánybíróság, a Parlament, az MMA és sorolhatnám.
    Orkbán renccerében ez a valóvilág és az elvárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (55 szavazatból)
  8. Azt gondolom, hogy a magyar embereknek pedig orbán viktort és tsait kell kizárnia a magyar társadalomból. Csak egy pár indok. 1. Köztörvényes bűnözők, lopnak csalnak , hazudnak. Ellopnak mindent pénzt, reményt, jövőt. 2. Az erőszakos katolicizmus .Magatartásukkal, cselekedeteikkel, megcsúfolják ISTENT. 3.. A félelmet , a gyűlöletet, alkalmazzák közösség kialakítására, megtartására. 4. a magyar emberek totális agymosása. A Tek. létrehozása, működtetése. Az őrület fokozódása. A keresztényi elvek sárbatiprása. ” ISTEN FÉLELME TÁVOL TART A ROSSZTÓL”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (45 szavazatból)
  9. Azt hiszem erre mondják, hogy “mond meg az igazat és betörik a fejed”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (45 szavazatból)
  10. Dániel Pétert ezzel a “hősök” soraiba emelte az Ü.kamra. direkt kamra csak azok lehetnek bent akiket orbán viktor “tartósított”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (46 szavazatból)
  11. Kedves minuszoló!
    Legalább írd már le, hogy mi nem tetszik!
    Vagy erre vagy programozva?A bér? megfelelő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (49 szavazatból)
  12. “Kizárta a Budapesti Ügyvédi Kamara elsőfokú döntésével Dániel Pétert a tagjai sorából.”
    .
    Ez tulajdonképpen még jó hír is lehet, mert másodfokon általában másképpen döntenek, mint elsőfokon, ami a perdöntő szint.
    A fellebbezés ténye a jogtalannak vélt elmarasztaló esetekben eleve be van kalkulálva. Dániel Péter pedig azonnal fellebezett.
    Ebből a szempontból az elsőfokú döntés nem is rossz hír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (28 szavazatból)
  13. Én azt hiszem, hogy minden jóérzésű ügyvédnek jeleznie kell a kamara felé, hogy ez a döntés elfogadhatatlan. Nem Dániel személye miatt – ő lehet szimpatikus, vagy nem, lehet elfogadni a véleményét, vagy nem. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy MINDEN ügyvéd számára, akinek jelent valamit a véleményalkotás joga – eljött a pillanat, hogy szót emeljen a VÉLEMÉNYSZABADSÁGÉRT. Nem Dániel Péterért – hanem az elvért.
    Ha az ügyvédek nem állnak ki a saját jogaikért, hogyan hihető, hogy mások jogaiért ki fognak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (48 szavazatból)
  14. Proaktív,

    már bocs: ez nem jó hír, se első, se másodfokon. Nem kéne magára hagyni Dániel Pétert a fellebbezésével, nem kéne hagyni, hogy egyedül harcoljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (41 szavazatból)
  15. Mate, Ivan Tibor

    Az ugyvedi szakma elvarasai nem tartalmaznak semmifele tilalmat az ugyvedek politikai es tarsadalmi aktivitasanak korlatozasara.
    Ilyen tilalom a biroi gyakorlattal kapcsolatban van ervenyben, es meg ott is kerdeses lehet, hogy az mennyire alkotmanyos.
    Az Ugyvedi Kamara nevu sohivatal Daniel Peter kizarasaval latvanyosan megidezi a magyarorszagi zsidotorveny szellemet.
    Szegyellhetik a pofajukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (34 szavazatból)
  16. cicamic
    Nem a magára hagyásról írtam, hanem a fellebezésről. Persze, hogy nem szabad magára hagyni.
    Ha a mostanival ellentétes ítélet született volna, akkor az ellenfél fellebbez. A másféle döntés másodfokon ugyanúgy benne lenne a pakliban. Jobb ez így.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (20 szavazatból)
  17. Itt is alkalmazták az un. “kettősmércét”. Ennyi!
    A hatalom azt tesz, amit akar, ha hagyják, hagyjuk!
    Mocskok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (28 szavazatból)
  18. cicamic
    Azt írja, nem kéne magára hagyni Dániel Pétert. Mégis ki álljon ki mellette? Egyáltalán ki mellett állt még ki a magyar nép???!! A saját érdekeikért sem állnak ki az emberek! Nagy Navarro Balázs már egy éve sztrájkol az MTV előtt. Nincs ember egy kétmilliós fővárosba akik oda állnának mellé! Vegye már észre ez egy beszari, sunnyogó népség. Ugyan mitől féltik a tyúkszaros életüket, ettől már rosszabb úgysem lehet! Uralkodhat ez a pökkhendi cigány kedvére, alázhat mindenkit kedvére, a nép meg suggony arra várva, hogy majd csak kikaparja valaki helyettük a gesztenyét! Ez van. Engem már rettenetesen irritál ez a mélységes közöny. Gyáva népnek nincs hazája. Addig amíg az emberek nem tanulnak meg összefogni, addig itt változás nem lessz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (31 szavazatból)
  19. Mikor kebelezte be a Jobbik az ügyvédi kamarát? Mert ez a kamarai döntés nem lehet TISZTESSÉGES EMBEREK véleménye.
    De jól érzik magukat a mínuszolók. Soha ne legyen nagyobb öröme v. örömük az életben!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (29 szavazatból)
  20. Péter egy hős. Enough said.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (26 szavazatból)
  21. Az elmúlt 22 év legjelentősebb tanulsága a jog és a jogászok iránti illúziók társadalomrohasztó hatásának felismerése.
    A biztos megélhetés helyett “felajánlott” “jogállam” valós csereértékéről kábé 6 millió ember győződik meg. Naponta. Háromszor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  22. 2 millio Daniel Peter es Orban mehetne a jo edes anyjaba .Mocskos elvtelen tolvaj, marmint Orban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (27 szavazatból)
  23. És tagja még mindíg Futó Barnabás, FideSS-Maffia-ügyvéd is. Ő az, akinek ha az Orbánsimicskademjáncsányi-konglomerátum – mondjuk egy nekik nem tetsző cikk miatt – csak füttyent, s Barnabás már fut is, majd mindenféle tanult(?) jogelvet maximálisan feledve, benyalva a Főnök Úrnak a Barna(bás)ig! … pár milláért! … persze közpénzből!
    Az antináci, bíróságon CBA-ilag büntetlenűl lefejelt ügyvéd viszont annak rendje, s módja szerint ki vagyon zárva!
    Hát nem aranyos?

    Két esztendő múlva, az ezen határozatot meghozó Budapesti Ügyvédi Kamara igazolójelentést fog írni az akkori igazságügyi miniszterhez (Bárándy? …!), melyben “Dr. Dániel korábbi kizárását” a Kamara a “közismert állami terror”-ral fogja magyarázni!

    Remélem Dr. Dániel akkor majd alaposan “bepancsol” az illetékes kamara illetékesének!

    Ha nem, akkor én teszem majd helyette!
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (26 szavazatból)
  24. Zsigmond,

    például a kamarai tagok kiállhatnának. Nem kell sok hozzá, a kamarai tagok listája fenn van a neten, miért ne lehetne egy e-mail kampányt elindítani feléjük. (Tudod, olyan küldd tovább, ha egyetértesz formát.) Lehet, nem sikerül – de legalább megpróbáltuk.

    Vagy kérjük meg a diákokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  25. na csak végre igazság szűletet,nem kell nekűnk festék őntő ur,és még piros festék kiknenk is a sznűk visza idézi a multat,inkáb letvolna zőld festék,az már szebb———jővőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (17 szavazatból)
  26. DP kilóg a sorbol, egyértelműen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  27. Nagyanyam szokta mondani (aki tobb mint 40 eve meghalt):
    .
    A jogasz, ugyved a tarsadalom erkolcsi szemete, soha ne higgy nekik!
    Tisztelet a kivetelnek, aki erositi a szabalyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  28. Így jár aki báncsa a hortit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  29. Kérdezném Bánáti János elvtársat, ha egy antifasiszta ügyvédet egy kamara kizár a soraiból, az nem azt jelenti, hogy a kamara fasiszta? (Közismert tény, a magyar ügyvédek már zömmel születésükkor jobboldaliak, persze volt köztük is kivétel, gondoljunk csak dr. Frank Lászlóra, a Szálasi-per ügyészére, utóbb híres ügyvédre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  30. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Ami a minuszolókat illeti, a jelenlegi helyzet kb 50-50%, ami nem egy fix abszolut számot, hanem a résztvevők ( olvasók) tökéletes kettéosztottságát tükrözi a Magyar Ügyvédi Kamara, kontra Dániel Péter polgárjogi harcos ügyvéd koncepciós perében.
    .
    Szégyenletes döntés volt, annyi bizonyos…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  31. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    .Illyés Gyula: EGY MONDAT A ZSRNOKSÁGRÓL [részletek]
    .
    .˙(ajánlva: Bánáthy Jánosnak, a MÜK elnökének és annak minden tagjának)
    .
    “…hol zsarnokság van:
    mindenki szem a láncban;
    belőled bűzlik, árad,
    magad is zsarnokság vagy…”

    “vakondként napsütésben
    így járunk vaksötétben
    s feszengük kamarában
    futva bár Szaharában…”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  32. Én ezt most nem értem. Dániel Péter elkövetett négy dolgot a kamara szerint, amit nem lett volna szabad nekije. Hármat ezek szerint igen, de a négy az már sok. Ha pedig csak a negyedik, a szoborleöntés volt a kizárás oka, akkor miért sorolják fel a másik hármat? Ez az egész csak akkor áll meg, ha a harmadik akció után kapott egy figyelmeztetést, hogy a negyediknél kizárás következik. Kábé azzal a jogászias megfogalmazással, hogy “az rendben van, hogy nem vigyázol a kezed ügyébe kerülő élelmiszerekre és ételízesítőkre, az is rendben van, hogy lekurváztad a Mariskát, na de ha most még a Kormányzó urat is leöntöd, akkor úgy kivágunk a Kamarából, mint a macskát szarni!”Tud valaki ilyenről? Ha nem, megvan a véleményem bizonyos ügyvédek (99%) jogérzékéről. Mondjuk eddig is megvolt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  33. cicamic Jó ötlet! Aki ért hozzá, legyenszíves indítson el egy e-mail kampányt, amit cicamic hsz-ében ajánlott. Végre tegyünk is valamit, ne csak a szánkat tépjük.

    A mínuszolók pedig nem mások, mint a csőcselék jobbikosok! Péter megsértette példaképük méltóságát a Horty szobrot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  34. Az ügyvédi kamara honlapján találtam e-mail címet. panasz.muk@tvnetwork.hu
    Írjon aki tud erre az e-mailra, TILTAKOZOK DÁNIEL PÉTER KIZÁRÁSA ELLEN!
    vagy valami hasonlót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  35. Uraim!
    Nem kell itt mellébeszélni, ki kell mondani az igazságot!! Az ügyvédi kamara sem kivétel. Ez az ország elveszítette a gerincét.A csúszómászó hüllők országa lettünk. Végre a diákok mutatnak valamit, erre a csúszómászók Őket kritizálják.
    Itt is látszik, hogyan igyekeznek a csúszómászók elvenni a hozzászólások élélt.
    De ha lesz valami változás, akkor Ők lesznek a “lám megmondtuk emberek”. Nos, sokad magammal ezekből már nagyon nem kérünk. Tévedés ne legyen, ezek közé tartozik szerintem pl. az ATV-.n a Vicsek Úr is, Ő véletlenül sem kritizálja a hatalmat, sőt!! És baloldali ellenállónak tartja Magát. Ezekból a langyos pecsennyesütögető ószerekból is elegem van.
    Szégyen, hogy az egyszerű emberektől várnák, hogy menjenek neki a hatalomnak, Ők pedig lapítanak.Ez a szomorú, hogy nekik kellene példát mutatni és pontosan belőlük hiányzik a gerinc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  36. Ez jellemző a mai közállapotokra, és mégis, nem mi, hanem a gyerekeink mennek ki az utcára, akiket megfenyegethetnek ellentüntetéssel!
    Milyen emberek vagyunk mi, akik hagyjuk, hogy megtörténhessen az, aminek nap mint nap a részesei vagyunk?
    Már ezért a döntésért ki kellene vonulni az utcára, mert megosztották a kamarát is ugyanúgy, ahogy mindannyiunkat.
    Gyerekeink mennek ki helyettünk és nem állunk eléjük, csak melléjük!
    Nem látjuk be, hogy gyávaságunk okán, holnap ránk, vagy gyerekeinkre kerül a sor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  37. Mi a sz@r az a kamara ? Emlékszem a 9ö-es években az ipari kamara tagságra, ami szintén kötelező volt. Egy csomó léhűtőt kelett eltartani, és a szervezet abszolut nem haszontalan volt. Ez a kamarásdi valami feudális hagyaték ? Ha valaki elvegezte a tanulmányait, akkor miért kell egy szervezeten belül tevékenykednie ? Add valami “minőségbiztosítást” az ügyvédi kamara ? Az egeész magyar kormányzati/gazdasági struktura olyan terheket cipel magával ami kulcs eleme az igény könyen elért sikertelenségnek (életképtelenségnek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos