Ronai and Ronai
AMERIKAI

Karácsonyfát állított a kormánynak a HaHa 2012. december 24. hétfő 8:32 Forrás: AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Karácsonyfát állított a kormánynak a HaHa

Budapest – Karácsonyi ajándékként a Hallgatói Hálózat egy karácsonyfát állított a Kossuth téren a kormánynak, melyen annak a 16 szaknak a neve lóg, ahol be akarják vezetni a tandíjat. Nem veszik be a kormányzati maszlagot, és további önszerveződésre szólítanak fel mindenkit.

A Hallgatói Hálózat felszólítása

Orbán Viktor az oktatás teljes átalakítását tartja a legnagyobb kormányzati tettnek az elmúlt két évben. Csak gratulálni tudunk a túlközpontosított, tanszabadságában korlátozott, alulfinanszírozott, Fidesz-hátszelű iskolaigazgatókkal jócskán megszórt, számtalan értelmetlen intézkedéssel ellehetetlenített új közoktatási rendszerhez, és a naponta változó kormányzati szándék által bizonytalanságban tartott, az autonómiájában egyre veszélyeztetettebb, a forráskivonások miatt a működőképesség határán álló, nemkeretszámokkal szakonként diszkriminált új felsőoktatási rendszerhez. Miniszterelnök úr, üdvözöljük a valóságban.

Ellentétben azzal, amit a miniszterelnök gondol, a diákmozgalomban részt vevők nem politikai karriert akarnak kovácsolni abból, amit most tesznek. A diákok nem egyéni ambícióikat követik számítóan. Csupán a kötelességüket teljesítik. Meg kell védeniük az oktatásukat, meg kell védeniük a jövőjüket.

A diákmegmozdulások által kikényszerített, kezdeti hirtelen és kapkodó intézkedéseket, az érintettek bevonása nélkül meghozott döntéseket továbbra is az oktatási kormányzat alkalmatlanságaként értékeljük. A korábbi ál-egyeztetések utáni, most alakuló tárgyalássorozatot üdvözöljük, ugyanakkor határozott követelésünk, hogy biztosítsák a tárgyalások nyilvánosságát, hogy a közvélemény és az érintettek első kézből értesülhessenek a fejleményekről. A most felvételire készülők érdekében a hallgatók 6 pontjának teljesítését tekintjük annak az alapnak, melyre a további, átgondolt, egyeztetett reformok épülhetnek.

Balog Zoltán szombati nyilatkozata világossá tette, hogy épp annyi szak fog indulni, amennyire az egyetemeknek pénze lesz. A már bejelentett egyetemi többletforrások nem fordíthatóak a képzések finanszírozására, és az elvonások következtében továbbra sem látszik, honnan lesz ezekre az egyetemi helyekre pénz. Önmagában semmit nem jelent a kormányzati garanciavállalás, ha az egyetemek képtelenek lesznek finanszírozni a képzéseket.

Karácsonyi ajándékként a Hallgatói Hálózat egy karácsonyfát állított a Kossuth téren a kormánynak, melyen annak a 16 szaknak a neve lóg, ahol be akarják vezetni a tandíjat. Emlékeztessen minket ez a fa arra, hogy a kormány szembemenve korábbi kijelentéseivel, a tanszabadságot és az esélyegyenlőséget semmibe véve rengeteg idén felvételiző középiskolás álmát törte össze. A kormány még egy Felvételi Szájbarágót is közzétett, melyben egyrészt arra hivatkozik, hogy túlképzés van ezeken a szakokon, másrészt arra, hogy ezekben a szakmákban magas jövedelemmel lehet elhelyezkedni, harmadrészt arra biztatja a leendő hallgatókat, hogy hitelt vegyenek föl. Visszautasítjuk, hogy ilyen, és ehhez hasonló, teljesen ellentmondásos, homályos érvekkel próbálják meggyőzni, és eladósodásra ösztönözni a végzősöket.

Az elmúlt két hétben a magyar diákság megmutatta, hogy képes közösen, békésen, de határozottan fellépni a jogaiért, képviselni nem csak a saját érdekeit, de az egész oktatás ügyét, együtt az oktatókkal és az oktatásban dolgozókkal. Csak közösen és demokratikus alapokon tudjuk hallatni a hangunkat úgy, hogy meg is hallják, ezért továbbra is önszerveződésre szólítunk fel mindenkit!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 36 szavazatból)
Karácsonyfát állított a kormánynak a HaHa, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Dicséretes a Hallgatói Hálózat karácsonyfa állítása!
    Azonban ne csak a kormányt ostorozzák,hanem a mellettük felvonuló HÖOK-ot is, akik április végéig tárgyalni akarnak a kormánnyal. A miről is? Mikor az első számú vezető kijelentette, hogy 2013-ban indul az új oktatási törvény!
    Becsülöm a fiatalok kitartását, és meg nem alkuvását. Nagyon figyeljenek oda a kormány kommunikációjára, mert ott verik át őket ( vagy legalábbis szeretnék) ahol nem is gondolják!
    Ezek ha így nem érnek célt, akkor mint eddig bebizonyították, bármilyen ocsmány eszközt be fognak vetni, hogy lejárasság a fiatalokat, és a követeléseiket.
    Szurkolok nekik, hogy célt érjenek! Mármint a fiatalok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  2. A fiatalok szombaton egy köteles idézettel emlékeztek:

    “Rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb egy tanárénál, a jogállamban ez fordítva van!”
    Ettől sem sül le a bőr a képükről, ezek a kötelesék egy új faj a Föld nevű bolygón!

    Akik ezekkel a Balog páter-félékkel leülnek tárgyalni, azoknak már annyi….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Nem véletlen , hogy Kövér már csak három hetente akar parlamenti üléseket .Kialakították a diktatúrájukat ,most már nincs szükség (eddig se volt) ellenzékre.Ha tanácsot adhatnék azt mondanám parlamentet felgyújtani képviselőket elzavarni,viccet félre téve,avval értek egyet aki régebben azt mondta olyanokkal akik szarnak mindenre és mindenkire ami az ő útjukban áll nem lehet demokratikus tárgyalásokba bocsátkozni ,ők csak a hátba szúráshoz értene szegény magyar köztársaság épp emiatt döglődik…………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. érdemes (ismét) meghallgatni
    http://www.youtube.com/watch?v=efvugT-nKhY
    Gács Anna felszólalása a Humán Platform demonstrációján

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Báthory Ödönke

    Néha eszembejut a Latyiról egy történet, nem tudom hogy igaz-e: Bejött a színpadra egy Rákosi-képpel. Fö-alá járkált, és azt mondogatta, hogy “Hová kéne fölakasztani?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  6. Báthory Ödönke
    Igaz. Én még láttam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. nakadzsi
    Bocs mellényúltam!
    Én is azt hiszem (sajnos), hogy a békés váltással már elkéstünk.
    Diktatúrát demokratikus eszközökkel váltani nem lehet!
    Ahol választásra is csak a saját önbecsülésünk miatt megyünk el, ha egyáltalán elmegyünk. Ahol a szavazás, és annak ellenőrzése annak a kezében van aki már elintézte, hogy nem veszíthet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Utálok díszpinty lenni.
    Ha az ANO nem lesz hozzáférhető, akkor a Kurucinfót miért nem képesek eltüntetni. Ezt csak azért írom, mert nekem valami nem stimmel. A szokásos módon nem tudok a címlapról feljönni az ANO-ra, és pár cikk mintha eltünt volna??
    Vagy csak béna lennék? Valaki próbálja ki!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Hova lett a drága Bolgár úr orbánmosdatásáról szóló cikk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Báthory Ödönke

    Bumburi:
    (elnézést az OFFért)
    Légyszíves, meséld el! Aszittem, ez csak egy legenda. Hol láttad? Élő színház, vagy tévé, vagy mi? Személyesen, vagy csak mesélték? Mikor volt (aktív személyi kultusz idején?) Rendszeres műsorszáma volt, vagy csak egy pillanatnyi ötlet? A közönség értette a poént? Lett valami következménye a Latyinál? Ha nem akarsz itt OFFolni, akkor kérlek, írd meg nekem a badogember -kukkatz -index-pont hu-ra.
    Ugyanígy érdekelne az a történet, amikor három kismalacot hozott be a színpadra. A történetet ismerem, csak a valóságalapja érdekelne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Ott szonokolt Selmeczi Buta Uninteligens Robot Gabika arrol hogy not a nepesseg 3.3 szazalekkal a fidesz csaladprogram miatt! Szerintem el is hiszi mert a kozponti statisztikai hivataltol vannak az adatok! Mivel ott is fideszes robotok ulnek nem hiszem el tuti , hogy ez santit ! Menekulnek a fiatalok mar vagy 550 ezer munkavallalo hagyta ez el az orszagot ment Irorszagba, Egyesult Kiralysagba, Ausztriaba, Nemetorszagba, Egyesult Allamokba, Auszrlaliaba, Spanyolorszagba,Romaniaba, kik maradtak akik ennyire szaporak? Csak fideszes robotok lehetnek maskulonben lehetetlen pont azok mentek el akiktol elvarhato lenne a gyermeknemzes. Mindegy vegul is eggyel tobb hazugsag ide v oda Orbaneknal nem szamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke
    Nem akarok több helyre regelni. Itt a válasz: a kép felakasztós sztori ismétlésben ment a TV-ben, nem most, nagyon rég.A malacosról nem tudok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Kedves bumburi, mit tehet HÖOK, ha a kormány teljesíti egyik követelését, nevezetesen azt, hogy vonják be őket a felsőoktatást érintő tervezetek előkészítésébe?
    Most tekintsünk el attól, hogy a kormány kizárólag időhúzási átverési, felszalámizási céllal, blöffel tesz úgy, mintha valóban bevonná a HÖOK-t az előkészítésbe.
    A fiatalok azon követelését formailag teljesítették Orbánék, tárgyalóasztalhoz invitálták a fiatalokat. Hogy annak a tárgyalóasztalnak semmilyen valóban megtárgyalási eredménye nem lesz, az borítékolható, de mit kéne tenni ebben az esetben a HÖOK-nak?
    Nem leülni tárgyalni? Ha elutasítják a tárgyalást, akkor mi a fenének követelték?
    Szerintem inkább azon kellene elpilledni csöppecskét, hogy miért hagyja magára a felnőtt társadalom (pártok, szakszervezetek, civilmozgalmak, spontán szerveződések, apák-testvérek-nagyszülők, rokonok), és miért csak az észt osztjuk, hogy mire vigyázzanak….
    A kormány -sajnos- nagyon eredményes felsőoktatás-ellenes megosztást folytat. Nem kell nagy jóstehetség, hogy a gondolkodási hajlandóságban kiscsoportos óvodások szintjén tébláboló választópolgárság áprilisig úgy fel lesz hergelve a diákmegmozdulások ellen, ami önmagában megfojtja lehetőségeiket.
    Minden nappal közelebb jut a kormány a céljainak eléréséhez.
    És ez nem a HÖOK meg a diákok hibája, hanem a felnőtt társadalom megbocsáthatatlan bűne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. csatt
    Megértem a dilemmádat.
    Szerinted ha az oktatási törvényt bevezetik 2013-ban, és ugye akkor az most rajtol,mint Orbán dicsekedett vele, akkor miről tárgyalnak?
    Okafogyottá vált minden tárgyalás, mert TÖRVÉNYRŐL beszélünk!
    A HÖOK-nak ezt nyíltan ki kell mondania, meg olyan egyenes viselkedést kell produkálnia, mint a HAHA-nak!
    Nehogymár kegyet gyakoroljon Balogh a tárgyalással, amikor nincs mögötte tartalom!
    nem veszitek észre, hogy szemfényvesztés folyik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    FIATALOK, DIÁKOK !!!
    .
    MEGMOZDULÁSAITOK SORÁN FELTÉTLENÜL EJTSÉTEK ÚTBA
    B E M . J Ó Z S E F. S Z O B R Á T !!!
    .
    AZ OTT ELHANGZÓ BESZÉDNEK, SZAVALTNAK, ESETLEG HIMNUSZNAK
    JELKÉPES ÉRTÉKE LENNE A LAKOSSÁG SZEMÉBEN.
    .
    NE HAGYJÁTOK KI: 1956-RA EMLÉKEZTETNE MINDENKIT,
    AMI MÁR FÉL GYŐZELEM.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Diákok nefeledkezzetek meg arról, hogy a ti demokráciamodelletek a bázisdemokrácia. Ez az egyetlen igazán polgári demokratikus modell, ami a nagy álmot, a “Liberté, Egylité, Fraternité”jelszót valósítja meg. A képviseletinek nevezett demokráciamodel a kissebbség korlátozott hatalmát biztosítja a kevéssé tudatos, rendszerint szegénységben szenvedő többség felett. A Nemzeti Együttműködés Rendszere pedig egy törpe minoritás (aktuálisan a fideSS) fasisztoid önkényuralmát jelenti minden az e körön kívüli ember és csoport felett. ABalog páterrel folytatott tárgyalásokon ne legyetek feltétlen bizalommal az általatok választott (HÖOK) vezetőkkel szemben sem, mert az aljas orbáni rablóbanda öket is megvezetheti. Követeljétek a tárgyalások teljes nyilvánosságát, ne fogadjatok el semmiféle különalkut, ne adjatok felhatalmazást semmiféle általatok jóvá nem hagyott megállapodás elfogadására. Én úgy gondolom, hogy a HÖOK vezetői valóban a ti érdekeiteket képviselik. ezt az eddigiekben úgy gondolom bebizonyították. De ez a kormány eddigi tevékenységével bebizonyította, hogy minden aljasságra képes, ezért a bizalom fenntartása mellet az döntés jogát ne engedjétek ki a kezetekből. A tiltakozás folytatásával pedig tegyétek világossá mindenki számára, hogy a valódi hatalom a ti kezetekben van. Ragaszkodjatok a ht pont mindegyikének maradéktalan teljesítéséhez. Ne feledjétek, hogy a nemzet jövője ti vagytok, nem az a veletek szembenálló rablóbanda, amelyik minden jogotoktól meg kiván fosztani benneteket. A tisztességes magyar emberek döntő többsége a ti pártotokon van. Tegyetek meg mindent, győzzetek meg minél szélesebb tömeget hogy a követeléseitek az ő érdekeiket is szolgálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Hajrá HaHa !
    ha-ha-ha…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. A felsőoktatásban a jelentkezési lapok beadásának határideje február 15. Miről akarnak áprilisig tárgyalni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. ildi1
    Kitolták március 1-ig a jelentkezési határidőt.
    Áprilisig hülyítik a fiatalokat, mert már minden eldöntött, bár még a ponthatáron mélázik egyet a 3xbóvlis, sohasemhazudtam, kordonbontó, oszt jónapot!
    Ezek szeretnek pávatáncolni, mint a kipaterolt hárombetűssel is teszik 1 éve!
    Időhúzás, de leginkább bebizonyítani, hogy itt mindenki hülye és főleg megvezethető vagy megvehető esetleg még a vaj esete a fejjel…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Köszönöm a tájékoztatást, ezt még nem olvastam eddig.
    Mondjuk így sincs értelme a tárgyalásnak. Normális ember nem a jelentkezést megelőző napon dönti el, hogy hová adja be a jelentkezését, nem egy nap alatt dönt a jövőjéről. Embertelen, cinikus hatalom ez,amellyel nem kellene tárgyalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Csatt. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Öszd meg és uralkodj, húzd az időt míg kifáradnak, addig megtalálják a gyenge pontokat. Lásd “bohocforradalom”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Orbán nyilatkozik, a kormány nem vezetett be semmilyen tandíjat a diákok hallucináltak.
    És még sok egyéb cuki dolog egy elmebetegtől.

    http://tv2.hu/neoplayer/tv2/play/120331/20121224@@id_103931/embed/640/musoraink/frizbi_hajdu_peterrel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. A Népszava Szép Szó rovatában jelent meg Szüdi János elemzése ov oktatáspolitikájáról. Címe: Proletárdiktatúrából a keresztény kurzusba. Olvassátok el, érdemes. Remélhetően a tüntető diákok is elolvassák.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=608858&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kedves bumburi, az én véleményem szerint ez a kormány-féle lehetőségmegragadás arra, hogy mert a fiatalok részt akarnak venni saját sorsuk alakításában, hát akkor nosza, tegyünk úgy, mintha komolyan vennénk őket, nem a HÖOK-nak szól, hanem a birkanyájnak. Száz emberből kábé kilnecvenhetet nem érdekel, hogy már életbe lépnek a törvények, tehát okafogyott valóban mindenféle tárgyalgatás, mert nekik az a lényeg, hogy “a szemét ingyenélő, az egyetemeken éveket a mi pénzünkön ellébecoló, nehézséget nem ismerő követelőző banda hőbörög, de lám, a mi Viktorunk ahelyett, hogy kilőné a szemüket, mint ahogy a Gyurcsányi csinálta, inkább leül velük tárgyalni, türelmesen elmagyarázza a sok hülyének, mert azok még ahhoz se nőttek fel, hogy megértsék mi a jó nekik is meg az országnak is”…
    Orbánnak elképesztő tehetsége van mások becsapásához, az összeugrasztásokhoz.
    A fiatalok kinyilváníthatják akár az első nap is, hogy semmi értelme tárgyalni, no de akkor meg mit hőbörögtek korábban, hogy tárgyalni akarnak?
    Ha Orbán velük nem is, de a nyájával elhiteti, hogy bármikor a fiatalok elvárásainak megfelelően változtatják meg a törvényt, de lám nem tudnak az ifjúságnak a kedvében járni, mert valakik tüzelik őket a háttérből. Na, vajon kik?
    A nyája ebből az egészből csak annyit fog látni, hogy ezeknek a zegyetemistáknak az se jó, ha tárgyalnak velük, mert csak hőbörögni akarnak, lám felállnak a tárgyalóasztaltól is mert a tanulásnál kifizetődőbb a tüntetés. Jobb tehát, ha minél előbb megnyúvasztjuk Gyurcsányit, meg a libatollvaj Bajnait, mert azok bégázzák a zegyetemi ifjúságot.
    Van egy icce borom, hogy így lesz, kedves bumburi.
    Az egyetlen eltérés akkor jönne, ha a felnőtt társadalom végre a sarkára állna. Persze előbb ehhez el kellene kezdeni gondolkozni. No de várható kiscsoportos óvodás szintű gondolkodási hajlandóságú tömegtől valóságra ráébredés pár nap alatt? Azért helyezem a hangsúlyt a “pár napra”, mert minden nappal Orbán esélyeit növelik. Két héttel ezelőtt még sarokba lehetett volna szorítani, ha nem hagyják magukra az egyetemi ifjúságot, de két hét múlva már a világ azt fogja látni, hogy nagyságrendekkel többen vannak, akik a kormány érdekében arra is készek, hogy puszta kézzel tépjék szét a tüntető fiatalokat.
    És a világ pontosan azért nem hajlandó segíteni, mert azt látja, hogy nekünk (a többségünknek) pontosan így jó, ahogy Orbán csinálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Kedves csatt!
    Nekem is van egy icce borom arra, hogy a diákok nem hagyják bepalizni magukat.
    Kérdezed miért nem álltak melléjük a felnőttek?
    Először én is azt hittem, hogy egyedül vannak, de felvilágosítottak, hogy a felnőttek is ott voltak, csak külső körben,hátvédként.
    Nyugodj meg, nem fogják abba hagyni a demonstrációt, és ki fog szélesedni,mert egyre többen jönnek rá, hogy tényleg a jövőjüket akarják tönkretenni.
    Lehet hogy csak a karácsonyi hangulat miatt ringatózom abban a hitben, hogy változás lesz rövidesen, vagy tényleg el is indult valami, ami aláássa az Orbán egyeduralmát.
    Amit eddig produkáltunk Orbán ellen, az gyalázatos. Sikerült elültetni, vagy még jobban megerősíteni a hitet Orbánnak, hogy jó lesz majd az az út, amin járnak.
    Valaki belinkelte tegnap a Frizbit, én megnéztem.Azt kell mondjam, hogy Orbánról minden erőlködése ellenére lerí, hogy nem nyugodt. Látja a lehetőségét az ellene kibontakozó ellenállást a diákok részéről, és az a véleménye ( még most ) hogy ez rendben is van így.
    Amit meg az ország helyzetéről beszélt, az katasztrofális hazudozás. Hidd el, tudják már a zemberek is ezeket a dolgokat.Naponta élik meg a realitást, ami szöges ellentétben áll az Orbán lila ködben úszó elemzésével.
    Ébredezünk. Csak remélni merem, hogy ez az ébredezés nem visszaalvásba fog torkollni.
    Ami meg a diákokkal való tárgyalását illeti a kormánynak,nem félek. Karakánul megoldották eddig a fiatalok.Ők még tisztán látók,és becsületesek.Remélem hamar rájönnek, hogy nincs miről tárgyalni a kormánnyal, az elfogadott törvények után.
    Nekünk ezzel egy dolgunk van. Vigyázzunk rájuk, és legyünk ott.Mert ők a folytatás.
    Ha ezt nem érjük fel ésszel, akkor megérdemeljük a sorsunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Csatt
    Sajnos veled kell egyet értenem!
    De drukkolok, hogy ne legyen igazunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Kívánom, bumburi, hogy neked legyen igazad. Én sokkal pesszimistább vagyok ebben az ügyben (is).
    Orbán sehol máshol nem lenne ennyire sikeres politikus, mint nálunk. Normális helyeken maximum 2-3 százalékos pártocska vezetője lenne, a parlamentnek a közelébe se kerülhetne, a miniszterelnöki székről nem is beszélve.
    És ez az oka az én pesszimizmusomnak: milliók kajálták be a gagyi szövegét, és szopogatták élvezettel, mintha ánizsos manna lenne.
    Ma, sajnos az is elég neki (saját hatalmi berendezkedésének köszönhetően), ha megmarad lehetőségként három-négyszázezer közpénzen megvásárolható békemenetes, mert a hallgatag többség nem mozdul.
    Nem hiszek abban, hogy szülőként, a diáktüntetések “külsőseiként” lehetséges lenne nyomás alatt lehetne tartani Orbán rendszerét.
    Magánemberekként (szakszervezetek-pártok-cilvilszervezetek nélkül) nem lehetséges országot, működést megbénítani. Az, hogy a tömeg létszáma pár tízezerrel megnő, Orbánt cseppet sem aggasztja…
    De ismétlem, kívánom, hogy a te jóslatod jöjjön be.
    Áldott Karácsonyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Itt egyedül a HA-HA -nak van vér a pucájában a többi csak arra vár, hogy kikaparják a parázsból a sült gesztenyét és mondja végre, MEGCSINÁLTUK. Ahelyett, hogy a felcsúti parasztot már rég bottal kiverte volna a parlamentből, ez a gyáva nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Nagyon érdekelne, hova lett a a cikk amelyben Bolgár oly hösiesen kiállt Orbán mellett. Nagyo rövid időn belül lekerült.
    Mi folyik itt? Senki nem válaszol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Egyébként tartok attól, hogy a HÖOK-ot Orbán megosztja és megvezeti.Ne legyen igazam.
    Bumburi és csatt polémiájában csattal kell egyetértenem sajnos.
    MINDENKINEK BÉKÉS KARÁCSONYT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. “Balog Zoltán szombati nyilatkozata világossá tette, hogy épp annyi szak fog indulni, amennyire az egyetemeknek pénze lesz.”
    Az egyetemeknek nem lesz pénze sok szak indítására és finanszírozására. Azon szakok működtetésére, amelyek tandíjasak lesznek, a diákok által befizetett tandíjak – úgy tudom – nem az egyetemekhez kerülnek, hanem az államkasszába. Tehát a kormány (ov) kénye-kedve szerint ad pénzt bizonyos képzésekre. Ha úgy tartja kedve, akkor pedig nem ad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Kedves Baby,

    de van, aki valaszol, en leszek az, csak a karacsonyi csaladi esemenyek elsodortak, most peldaul egy karacsonyi vacsorara kell mennem, de utana remelem, hogy vegre le tudok ulni ezt megirni. Fontos dolgokat szeretnék ennek kapcsán elmondani.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Kedves admin
    Köszönöm és türelemmel várom.
    Békés ,boldog karácsonyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Kedves admin

    Az utóbbi napokban a ballib sajtó is rendre azt harsogja, hogy diákügyben orbán meghátrált illetve 180 fokos (igy!!!!) fordulatot hajtott végre!!
    Az igazság az, hogy egyetlen lépést sem hátrált ill még 1 fokos fordulatot sem hajtott végre!! SŐT!!. Vegyük sorra röviden a hat pontot:
    1.Lészám meghatározás: Keretszám helyett ponthatár.Tehát maradt ugyanaz!
    2. Egyetemi autonómia ill. “kancellár” komisszárok kinevezése. Még igéret sem hangzott el semmilyen váltotatásról .Ezt biztosan megcsinálják!!!
    3. Hallgatói szerződések,azaz röghözkötés. Ez az egyetlen pont ,ahol eddig még csak nem is sumákoltak. orbán megmondta: Ez lesz és kész!
    4. Finanszirozás: Állitólag24 milliádot visszaadnak. Ez az egyik legősibb trükk,
    az ovódában a kiscsoportosok még etethetők ezzel ,a középcsoportosak már nem. Ha el akarok vonni mondjuk 60 milliárdot, elvonok 90 -et, majd nagy kegyesen visszaadok 20-at és még hálásak is lesznek Nekem meg 60 helyett lesz 70! ( Ezzel a technikával dicsekedett orbán a hires” pávatáncbeimerő”
    szeánszon!
    5. A kurrens szakok teljes elszigetelése a tömegektől. Na ez az eredeti szándék szerint két szakot jelentett volna ( közgazdász és jogász képzés)
    ez most már 16 ( azaz tizenhat szak!!) Ez nyolcszor szigrúbb mint az eredeti változat: Közte például: kommunikáció,idegenforgalom, vendéglátás stb..!
    6. Semmiféle reform konkrétumnak nyoma sincs még igéret sem! Semmi!
    Ezek után kérdezem mégegyszer: Miféle 180 fok. miféle meghátrálás.
    A hatból öt teljesen változatlan, egy ( a fizetős szakok) meg sokkal rosszabb!)
    Ehhez még hozzávennék még egy-két pontot.
    7. bayer nyiltan fizikai erőszakkal fenyegetőzik
    8. A magyar nemzet cimoldala: A diákoknak semmi nem elég!!
    9.fidelitas találkozó és műfüves pályaavatásra van idő, diákokkal való találkozásra nincs?
    10. A frizbiben orbán azt mondja, hogy a jelenlegi javaslatot a kormányzat a diákokkal közösen dolgozta ki. Hogy az ég nem szakad rá! Szerintem még a balog és a hoffmann ( pláne a pokorny) sem pofázhatott bele ,nem hogy az érintettek. Ugyan.
    A következő variációk egy hét(sic!!) alatt:
    a. távlatilag önfenntartó felsőoktatás
    b. a kormány döntött (giró-szász)
    c. a tandij az nem tandij
    d. jól döntöttünk ,csak még nem értik
    e. még nem is döntöttünk,honnan veszik?
    f. nem lesz keretszám 240 pont felett mindenkinek ingyenes
    ( az gyetemi kapacitás függvényében)
    g. 30 000 ingyenes
    h. 40 000 ingyenes
    i. 55 000ingyenes
    j.majd a balog szakonként határozza meg a pontszámokat
    k. a joji és gazdasági csak fizetős
    l. illetve 16 szak fizetős
    Ezenfelül a HÖOK áprilisig tárgyalna . melyik áprilisig? 13 vagy 14?
    Közben a jelentkezéseket 13 március 1.-ig le kell adni!
    Nagy Dávid HÖOK vezető azt nyilatkozza,hogy már érti a kormány koncepcióját Melyiket? A hétfőit vagy keddit? azon belül a délelőttit vagy a délutánit? Ő érti. Szerintem még a kormány se érti!
    A HÖOK-ot nyugodtan el lehet felejteni! A diákok az utolsó utáni pillanatban vannak., ha most meghátrálnak akkor orbán tényleg megeszi őket reggelire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Barry1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Az ELTE bölcsészhallgatói “Gyakran Ismételt Hazugságok” c. videóüzenettel jelentkeztek -nem mindenki HÖOK-s, akik majd eltárgyalgatnak a nagy semmiről valamelyik év áprilisáig! Orbán megpróbálja hülyére venni a fiatalokat is, de úgy néz ki nem fog menni! Az ország népét hülyére vehette, azt hitte másokkal is simán megteheti.
    Azer valami elindult, ha az egyiket meg is eszik reggelire, mindig van egy mááásiiiiiik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Úgy legyen, ámen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. A kormány megint bizonyítékát adta hitványságának. Az ajándékot jóizlésű becsületes emberek megszokták köszönni, a karácsonyfának pedig keresztény embereknél vízkeresztig állnia kellene. A gyalázat kormánya most bebizonyította, hogy sem nem keresztény, se nem jóízlésű, se nem becsületes, mert az ajándékba kaspott fát gyorsan eltakarították a Kossuth térről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos