Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Csak a szokásos elmebaj 2012. november 20. kedd 2:03

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Csak a szokásos elmebaj

Egyetlen kérdés maradt csupán megválaszolatlanul karácsony előtt Magyarországon: számít-e bármit is, hogy Semjén Zsolt az LMP gazdasági programjából lopta doktori disszertációjának teljes anyagát (ami a Miért tökölt hat napig a világ megteremtésével Orbán Viktor, ha végezhetett volna fél óra alatt is? címet viselte) egy olyan országban, ahol Matolcsy György a gazdasági miniszter?

Nem könnyű kérdés.

A helyes válasz valószínűleg az, hogy nem, egy ilyen országban nem számít, mert egy ilyen országban semmi sem számít. Most komolyan: mennyivel lenne nekünk jobb attól, ha tudnánk, hogy Semjén Zsolt nem lopta a doktoriját, hanem leült és megírta, ellentétben azzal, amit a hvg.hu feltételez? Semmivel. Az talán javítana kicsit a helyzetünkön, ha kiderülne, hogy Semjén Zsolt csak egy rossz álom volt, és a kitartott katolikus törpepárt vezetője ébredéskor eltűnik, de kizárólag abban az esetben, ha mindez igaz lenne jelenlegi tettestársaira is. Nem lesz ilyen szerencsénk, Zsolt nem álom.

Mindeközben az LMP úgy döntött, hogy nem csatlakozik az Együtt 2014 választói szövetséghez, hanem egyedül váltja le Orbán Viktort, de ugyanezt tervezi a 4K nevű egészen friss párt is, ami nemcsak egyedül fogja levadászni a mamutot, de nem mellesleg határozottan állítja, hogy nem fogja lerohanni Kínát. A két terv közül az egyik egészen biztosan sikerül.

A gazdaságért felelős minisztert azért hoztam szóba a bevezetőben, mert ismételten bizonyította, hogy nem elefántcsonttoronyban él, hanem a közgazdaságtanon kívül számos szakterületen képzi magát, legutóbb például genetikai áttörést ért el a magyar gyermekek fenekén lévő pöttyök politikai értelmezésével, valamint elmondta a hallgatóságának, hogy a pogácsa olyan, mint a magyar államadósság.

Ez még Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét is meglepte, aki a háttérben röhögött a miniszteren. Illetve nem rajta, hanem vele, mert az egyértelmű, hogy a Fideszben senki sem röhög Matolcsy ellen, csakis érte. Körülbelül annyira vicces, mint egy meteorzápor kolerajárvány idején.

Annyi minden történik itt, hogy egyik szavamat a másikba kell öltenem.

Az egyik Fidesz-közeli nagyon civil szervezet például a buszok hátulján kampányol Bajnai ellen, mivel meglátásuk szerint Gyurcsány vele együtt tette tönkre az országot, és azt már csak rettegve gondolom tovább, hogy akkor minden bizonnyal a kormány most éppen rendbe hozza, de a horror fokozódik, mert nem csak mindent megjavítanak, hanem még annál is jobb lesz, mint azelőtt. Konkrétan Zizi, Bambi és körhinta lesz mindenhol. Mindezt közpénzből, mármint a karaktergyilkolászást, ami rendben is van, mert a kormány közpénzen kampányol, elvégre olyan nincs, hogy kormánypénz. Ebben csak az a rossz, hogy ha a Fidesz ki akarja csinálni valamelyik ellenfelét, akkor kiutal valamelyik ölebének pármilliót, de abban a pármillióban benne van azok pénze is, akik éppen a Fideszt szeretnék kicsinálni, így aztán nem mondható, hogy maradéktalanul érvényesül akaratuk, de ilyen a kisebbségi lét. Gondolom, ezért nem kap az USA-ban állami (központi) támogatást a Ku-Klux-Klan, mert akkor az afroamerikai adózók pénze is odacsorogna, az ilyesmi meg mégiscsak kicsit megkérdőjelezhető gyakorlat.

Nem nálunk.

Mindezzel persze nem akartam azt mondani, hogy a Békemeneteket szervező civil szervezet bármiben is hasonlít a Ku-Klux-Klanra, azt meg végképp nem állítottam, hogy a Fidesz akárcsak távolról is emlékeztetne a Republikánus vagy a Demokrata Pártra, mint ahogy egyébként egyetlen általam ismer pártra sem, de ez mellékszál.

Mondjuk, az különös, hogy Lukasenka (Lukasenkó) pont most találta azt nyilatkozni: Magyarország végre szakított a kapitalizmussal és a demokráciával, még szerencse, hogy valamelyik Fidesz-lakáj rögtön megfejtette, hogy csak viccelt, mert értik ők a viccet és szeretik, akárcsak a fehérorosz diktátor.

Ha csak egymás vicceit értik, akkor baj van.

A türk-tudatú népek nagy közös mókázásai. Brezsnyev ugratja Kádárt, Honecker meg nem ért semmit, mert neki nincs türk tudata. A régi szép idők, amikor Szűrös Mátyást elnyomták. Amikor Bajnai Gordon dallal köszöntötte Sztálint, leverte az 56-os forradalmat és/vagy személyesen minősítette vissza Pozsgay Imrét a második vonalba, hogy ne tudjon kibontakozni egészen Orbán Viktor eljöveteléig. (Zárójelben jegyezném meg, hogy a nekem sohasem túl szimpatikus Bajnai napról napra jobb választásnak tűnik, és ha még valamelyik kormányseggből kikönyöklő túlfizetett kretén anyázni kezdi, egészen megkedvelem, bár kicsi a valószínűsége, hogy családjaink összejárnának a jövőben. Ennek természetesen az is oka, hogy nem járok össze. Nincs ebben semmi csoda, ilyen kormányzás mellett simán lehetek még gyurcsányista is.)

Ezen kívül már csak annyi történt, hogy megérkeztek az első fényképek a lágerben tartózkodó Pussy Riot együttesről, de ennek végképp nincs köze Magyarországhoz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (85 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +105 ( 113 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Csak a szokásos elmebaj, 4.6 out of 5 based on 85 ratings

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. :-))))))))
    Para újabb best of: annyira vicces, mint meteorit zápor kolerajárvány idején.
    PARA FOR PRESIDENT

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (43 szavazatból)
  2. Jó kis összefoglalás a helyzetről. Talált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  3. Némi adalék ahhoz, hogy talán Gyurcsányt is:
    http://atv.hu/videotar/20121116_sorozatban_a_harmadik_negyedevben_csokken_a_gdp
    Érdemes a görbét megnézni, igen tanulságos!
    Egyrészt az elején (igen, IGEN) 4 %-os növekedési potenciállal ugrál a “pannon puma” és a 2006-ban kezdődő 6 %-os költségvetési kiigazítás világbajnoki teljesítményt nyújtott, amikor “csak” ezzel a 4 %-al csökkentette a növekedési potenciált. Azóta ugyanis tapasztalati tény, hogy a világon mindenütt és általában 1 %-os kiigazítás 1 %-ot jóval meghaladó gazdasági visszaeséssel járt – kivéve nálunk, ahol ez jóval 1 % alatt maradt. Ennyit arról az állandó jelzőről hogy Gyurcsányék “elqurták” meg “tönkre tették a gazdaságot”
    És 2007 elején látszik a kiigazítás eredményeként a visszakapaszkodás az eredeti pályához, amit derékba tört a 2007 őszi VILÁGgazdasági válság.
    A 3010túl lefelé hajló pálya meg már kizárólag Orbánnak köszönhető, mivel pl Szlovákia többszörös növekedési potenciált tudott felmutatni, de a régióban mindenki más is meghaladja, amit El Tolcsyval együtt produkált. Ami nem is csoda: a VILÁGgazdasági válság oka ugyanis a banki hitelezés hirtelen beszűkülése volt világszerte – a világgazdaságban mérhető drasztikus visszaesést okozva. Ebből a többiek már másznak kifelé – mi meg házi módszerekkel prolongáljuk a bankok fosztogatásával.
    Az ország elemi gazdasági érdeke tehát ettől a bagázstól megszabadulni, de minél hamarabb.
    És erre közpénzen emlékezttetik a publikumot a BKV buszok seggén Ahol együtt ábrázolják a válságkezelésben és gazdasági kiigazításban teljesítményt nyújtó, tehát referenciával rendelkező két személyt. Verhetetlen páros lenne, ha valóban EGYMÁSSAL, ÉS NEM EGYMÁS ELLEN INDULNÁNAK.
    Csak persze ahhoz az ilyen Para-féle újságíróknak néhány állandósult toposzát (Gyurcsány zsigeri fikázását( felül kellene vizsgálni. Nem várok töredelmes bocsánatkérést – de legalább némi méltányosságot. Olyan nagy kérés ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (59 szavazatból)
  4. Hibátlan tükör!
    .
    Kedves Para!
    Hogyan tovább?
    Mit gondol az esetleges lehetőségekről és tennivalókról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. hova lett a javításom?
    Nem 2007, hanem 2008-as a válság indulása, és természetesen nem 3010-túl, hanem 2010-től

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Megint gratula, Para. Kekec véleményével együtt már tökéletes tökéletes írás. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Nagyon jó, sajnos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. Józan itélőképességgel rendelkező embereket irritálja ez a kampány.
    Az fájhat a másik oldalnak, hogy ilyen bugris, diplomáciai analfabétákra voksoltak, akiket a világ normális része megvet! Akiknek ez a kormányzás, ez a diplomáciai sallerosztás tetszik, maguk sem különbek támogatottjaiknál.
    Ilyenkor írni kell, mert ehhez szorosan kötődik, az ország imázsára kidobott milliárdos összegről!
    Az, hogy pávatáncol(hazudik), hogy sallert osztogat azoknak, akiktől pénzt vár, hogy a népet félázsiainak, most már piros pöttyös popójuaknak láttatják – ilyen országvezetést a világban sehol nem tűrnének el, de békemenetet nem szerveznének értük, az egészen biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Én mindig is tudtam, hogy Gyurcsány ezerszer többet ér Orbánnál. Nem a saját és haverjai zsebére dolgozott /igaz, a szociknál is voltak, akik nem tiszta kezűek,de többek között Gy. ezért is hagyta el őket/, szociálisan érzékeny-ellentétben a Vezérrel-, emberarcú, nem pökhendi, beképzelt mint a fideszesek jórésze, törvénytisztelő, demokrata,… De a karaktergyilkosság a fidesz fő nyerési módszere, s vannak, voltak,akik még hisznek ezeknek.Igaza volt Debreczeninek,hogy mi lesz itt, ha 2/3-dal győznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  10. Az írás király, mint mindig. De valaki árulja el nekem, hogy mikor és miért lett hirtelen Lukasenko Lukasenka. Szerintem utóbbi birtokos eset. A kiejtés elvileg lehet á, mert nem hangsúlyos a szótag, de akkor Gromiko miért nem volt Gromika?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  11. emigrant, azért, mert régen szovjetül (oroszul) hívtuk őket, most meg már illik beloruszul, vagyis belaruszul nevezni a belaruszokat.
    Mutatis mutandis így lett Ukrajnában Lvovból (magyarul Ilyvóból) Lviv, Harkovból Harkiv etc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. Akkor lesz teljes a kép, amikor Lukasenko szájon csókolja Orbánt, amúgy testvériesen, jó orosz módra. Emlékeztek Brezsnyevre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  13. én most még kicsit törölgetem a szemem és próbálom mgvígasztalni a macskákat, akik rettegve behúzódtak a kanapé alá, mert nem értik, a gazdi miért röhög ilyen ordasan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. para, ez nagyon súlyos volt. köszönöm, hogy bearanyoztad a napomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. Ma-Lac. Köszönöm az információt. Az ukránról tudtam, hogy egy külön nyelv, még akkor is, ha nagyon kevesen beszélik az igazi ukránt még Ukrajnában is. A belaruszról (bjeloruszról) viszont most értesülök, hogy külön nyelv lenne. Alighanem arról van szó, hogy az oroszt más helyesírással és némileg más kiejtéssel használják. Valami olyasmi, mint a szerb és a horvát, ahol utóbbihoz latin betűket használnak. A rejtélyt ezennel megfejtettnek vélem. Mivel a bjelorusz mindazonáltal mégiscsak cirill betűket használ, a latin betűre való átírás akár tetszőleges is lehet. Részemről maradok a Lukasenko-nál, még ha az Akadémia máshogy is döntött. Tiszta megszokásból. Nekem már Peking is Peking, pedig de sokszor változott a hivatalos írásmódja. Sőt, Koppenhága is Koppenhága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Javaslom Lukasenka/Lukesenko/Lukashenko témában:

    http://legifelvetel.blogspot.hu/2012/11/lukasenka-nyiltan-magyar-kerdesrol.html

    (hogy mindenki Brezsnyevre, Kádárra, meg Honeckerre gondol!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Belorusszia (Belarusz) hivatalos honlapját három nyelven olvashatjuk: beloruszul, oroszul és angolul. Anyanyelvén Лукашэ́нка, oroszul Лукашенко, angolul pedig (láss csodát!) Lukashenko. Tehát ők maguk is o-val írják át latin betűsre, így szerintem mi is maradhatnánk e mellett.
    De mindez mellékes. Na de mit látok! Tényleg lesz Bambi?! Csatos üvegben?! Akkó’ mán én is átállok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Figyeljetek! Büszke vagyok arra, hogy lassan már én leszek az utolsó kommunista. Én bizony annak idején énekeltem a többi hozzám hasonló csóró proli kölyökkel együtt, hogy Sztálin nevével lesz jobb a világ. Akkor azt is hittem, mert nekem jobb lett a világ. A Horthy fasizmus nyomora után nyaranta jártam úttörőtáborba, Apám aki fizikai munkás volt szakszervezeti beutalóval vitte a családot a balatonba. Ma is büszke vagyok arra, hogy több úttörőtársammal személyesen köszönthettem hatvanadik születésnapja alkalmából Rákosi pajtást. Azért vagyok büszke mert ezt a megtiszteltetést tanulmányi eredményemmel érdemeltem ki. Arra is büszke vagyok hogy soha nem voltam az MSZMP tagja, (mint a fideSS meg a nemkeresztény párt volt kammunistái, akik ma fennhangon kommunistáznak) mert megjött időközben az eszem, és amikor a párttitkár megkérdezte hogy miért nem lépek be a pártba, azt feleltem neki, hogy mindjárt belépek, ha ő kilép. És képzeljétek el, semmi bajom nem lett ezért. Röhögnöm kell, amikor bosszút álnak a halottakon, és betiltják az olyan emberekről elnevezett utcákat, akiknek közük volt a diktatúrákhoz, mint például Ságvári Endre vagy Marx Károly, de büszkén engedélyezik a trianonért fő felelősséget viselő Hothy dicsőítését, aki Hitler legalázatosabb seggnyalója volt. Elképedek, mikor egyetemi tanári címmel hivalkodó tudatszűkült idióták beszélnek egy sohanemvolt kommunizmus témtetteiről. Ha ezek normálisak, akkor én nem vagyok az..Ezért vagyok büszke arra, hogy Magyarországon talán én vagyok az egyetlen kommunista. De ha valaki úgy érzi, hogy ő is az, akkor legyen rá büszke, mert nem hülyült még meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  19. Jól van kedveském, làtom, minden rendben Mària orszàgàban !
    Majd àtolvasom még egyszer, ha elôkerül a szemüvegem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Nyul György
    1. Nem vagyok kommunista.
    2. Nem vagyok büszke arra, hogy nem vagyok kommunista.
    3. Az nagyon régen volt (fiatalkorú voltam), hogy ha valami nem tetszett, akkor azt hittem, hogy annak van igaza van, akit ő a leghangosabban szid. Jó ideje több alternatívát látok magam körül, és azokat önmagukban is megvizsgálom, nem csak egymással szembeállítva (bár úgy is).
    4. A kommunizmusról is sokan sokfélét gondolnak – nem úgy, hogy jó-e vagy rossz, hanem úgy, hogy mást értenek alatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Szerintem Lázár már nem frakcióvezető. Egyébként nagyszerű az írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Nagy voltál, Kekec! Éppen itt lenne az ideje már, hogy ebben a szegény országban mindeki ki tudjon lépni az Orbán által teremtett kommunikációs térből, és ennek eredményeként reálisan tudja értékelni a közelmúlt történelmét! Ugyanis ettől függ, hogy Orbán után milyen Magyarországot tudunk felépiteni magunknak! Gyurcsánnyal, vagy Bajnaival, vagy nélkülük, mindegy! Csak úgy MAGUNKNAK!
    Amúgy meg az újabb lejárató kampányt ingyen reklámnak tartom Gyurcsány és Bajnai mellett. Valami olyan kommunikációs tévedésnek, mint a “Rosszabbul élünk, mint négy éve!” ciműt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Talán nem lenne haszontalan, ha azok a magukat liberálisként, baloldaliként… identifikáló – ilyen-olyan minőségükben – hangadók felhagynának végre azzal a fajta gyucsányozással, amelynek csapdájába 2006-ban az ún. “őszödi beszéd” kapcsán abban a hitben estek, hogy éleslátásuk, bátorságuk, szókimondásuk… jó eséllyel növeli majd szakmai/politikai tekintélyüket, egyengeti karrierüket.

    Mert abbéli igyekezetükből számomra – szakszerű és hitelesen igazolt tételességgel – éppen csak az nem derült ki, hogy – az agyoncsépelt fröcsögő címkéket meghaladóan – miket tartanak Gy. F. vétkeinek.
    Ám az kétségtelen, hogy kvázi a Fidesz/Orbán önkéntes és ingyenes(?) csicskásaiként majdhogynem olyan kitartóan és eredményesen kivették a részüket a karaktergyilkolászásából, mint azt a Navracsics és Semjén által vezérelthaszonélvező bagázs tette/teszi .
    Büszkék lehetnek a teljesítményükre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Tényleg unalmas, hogy Para állandóan a Gyurcsány -Bajnai párosba is mindig sunyin belerúg, miközben maga is leírja a másik mondatában, hogy hazugság minden ,amivel közpénzen amortizálják őket.
    Addig nem tud az ország kikecmeregni ebből a helyzetből, amíg még az olyanok is összemossák őket a fidesszel, akik az AN-án publikálhatnak.
    Elhiszem hogy divat kutyázni őket, de még mindig ezerszer jobb választás ők ketten, mint bárki más a mostani porondon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. antifülke: Nekem nem unalmas. Valakinek emlékeztetnie kell a rendkívül rövid emlékezetű közvéleményt, hogy Gyurcsány kormányzati teljesítménye szánalmas volt, és most ne elemezgessük borzalmas pártjának hátramozdító tevékenységét. Ezen az sem változtat, hogy most igazi demokrataként, előnyös oldaláról mutatkozik meg. Bajnairól annyit tudunk, hogy – mivel jókor volt rossz helyen – rövid ideig megvillanthatta válságmenedzseri képességeit. Nem tudjuk, mi a véleménye az igazán fontos dolgokról, szociálpolitikáról, környezetvédelemről, kultúráról, oktatásról, örökségvédelemről. Vajon jár ez az ember operába? Mi lenne, ha egyszer nem a kisebbik rossz, hanem a nagyobbik jó közül próbálnánk meg választani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  26. Şajnálatos, de tény: a cikk állításával szemben Lázár János NEM frakcióvezető. Elég régen nem az, bár elfogadom Para-Kovács Békemenet úrtól, hogy ő azt azért még szeretné, hiszen Lázár felvirágoztatta a jogállamot, a lézerérzékelő piacot és az emberi szolidaritás napi élményét. S nagyon nem szeretném, hogy szegény jó Lázár János ilyenfajta karakter gyilkossági kísérletek kiszemelt áldozata lehessen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. “…Gyurcsány kormányzati teljesítménye szánalmas volt, és most ne elemezgessük borzalmas pártjának hátramozdító tevékenységét…”

    Na ne röhögtessen, emigrant, ez talán attól már igaz is, mert így hiszi meg, hogy ide – ex cathedra – leírta?

    Egyáltalán nem, ezért aztán – ha már egy efféle kategorikus kinyilatkoztatásra jogot formált – bizony “elemezgesse” csak Gyurcsány Ferenc “szánalmas kormányzati teljesítményét”!

    És hogy láthassuk a kontrasztot: tételesen és hiteles forrásmegjelölés alapján sorolja azokat a bizonyos “hátramozdító tevékenységet” igazoló intézkedéseket, adatokat, mutatókat, mégpedig összevetve az Orbán-kormány adekvát és nyilvánvalóan előremozdító jó kétéves “teljesÍtményével”!

    Annál is inkább, mert a most regnálók 8 éven át minden nemtelen módon akadályozták a parlamenti és kormányzati munkát, valamint lázító, uszító hangon orrba-szájba csak azt harsogták, hogy ők tudják a megoldást; ám mintha nem ezt tapasztalnánk …

    Ezért aztán az előbbiek híján mérvadó bírálatként egy hajítófát sem ér a véleménye, megmarad a szokványosan ócska és primitív fröcsögések egyik példázatának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. emigrant
    Gyurcsánynak nemcsak a pártja volt borzalmas! Az ellenzéke is!
    Ezért kapja most a nyakába a Kiszviktor, bocs a református, nem, katolikus, vagy mit tudom én már, a minden vót Viktor a nyakába azt, amiért a zemútnyócévben keményen megküzdött!
    Nem lesz vizitdíj és tandíj, aztán van itt már minden, sőt díjhegyek vannak!
    Ha egyik sem felel meg a jelentkezők közül, akkor még sokáig élvezheti ezt a 3xbóvlis, kontárkormányt ez a megnyomorított nép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Kedves Mustár Köztársam! Attól, hogy az orbánfasizm,us még borzalmasabb, a gyurcsány kormány teljesítménye még nem lett jobb. Sajnálom. Nem vagyok hajlandó elemzésekbe bocsátkozni, épp elég volt megélnem, mint egy költségvetési szerv vezetőjének. Attól, hogy orbánék – ön szerint nyilván jogosan – az utcára tettek, még nem vált rózsaszínné számomra az az időszak. Fröcsög az öreganyja!
    csakén: Hát ez az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  30. Emigrant, magam is voltam költségvetésből önállóan gazdálkodó oktatási intézmény vezetője a rendszerváltás előtt és utána is – szoclibes és fideszes időszakban egyaránt -, ezért aztán tudom, az önmagában nem lehet döntő érv se pro se kontra bárki kinyilatkoztatásszerű vélekedésének hitelességét illetően! Sőt számomra kifejezetten visszatetsző, ha valaki annak – azaz vélt vagy valós múltbeli pozíciója, érdemei… – révén vindikál magának igazságosztó szerepet!
    Mert bár a gondolat és véleményszabadság (is) demokratikus alapjog, de annak kinyilvánítása nem válik számottevő premisszává/argumentummá: észérvvé, adattá, bizonyítékká… egy egzaktságot feltételező tárgy- és tényszerű vitában!
    Ezért aztán a szememben az, aki úgy véli, hogy pusztán érzületei alapján jogot formálhat mások dehonesztáló minősítésére, ám – tapasztalatainak “megéltségére” hivatkozva – elutasítja a vélekedésének megalapozását, indoklását, az bizony csak indulatainak engedve vagdalkozik, fröcsög, mocskolódik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. emigrant
    MI VOLT a borzalmas? Mert ha csak kijelented, de nem indoklod, akkor – ezen a téren – Orbán csahosa vagy. Az osztogatás? Azt nem ő csinálta, hanem Medgyessy. A kiigazítás? Az szükséges és profi munka volt. Hogy visszaesett tőle a gazdaság? SOKKAL kevésbé, mint bárhol máshol a világon, ahol szintén kénytelenek voltak megszorítani. Akkor mi a francra alapítod, hogy a “kormányzati teljesítménye szánalmas volt”?
    Erre csak azt tudom mondani: Ginger Rogers ugyanúgy tudott táncolni, mint Fred Aster, csak ő tűsarkúban és hátrafelé. SENKI sem tudott volna jobb teljesítményt nyújtani egy Mszp-vel és SZDSZ-el a hátán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  32. emigrant
    HÁT PERSZE, hogy a költségvetési szerveken csattant elsősorban az ostor. Elvégre KÖLTSÉGVETÉSI megszorítások voltak! Szerintünk meg a kormányzati teljesítményt pont ezek igazolják: el tudta tervezni, és rá tudta venni az Mszp-t (igen IGEN: az őszödi beszéddel) hogy ebben támogassák, amikor a baloldal mindig is jobb szeretett osztogatni. Azt meg ugye nem állítod, hogy Gyurcsány személyesen rúgott ki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. emigrant
    Atyaég! Csak nem talán I.Orbán bebetonozott főtisztviselőinek egyikét tisztelhetjük benned? Mert akkor érthető, hogy több éves fix hely helyett a lapátra tétel egy kissé fájdalmas lehetett. Nálunk meg ez külön jó pont volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. Milyen szép a magyar nyelv:
    türk-tudatú turul tojás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Matolcsyn rohogo ember az a Lazar aki mint Orban fiatal kora ota politikus es azota milliardos! Ideig S8 audit vezetett mint egy playboy mert hat o ugye nagyhatalmu videki paraszt gyerek ezzel is hasonlit a felcsuti parsztra . Felsobbrendu vigyora bicska nyitogato meg akkor is ha epp Matolcsyt nezte le ezzel a gesztussal! Orban is igy csinalja altalaban kajan vigyor mindig ott van a pofajan! Mindegyik tetu egytol egyig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Köztársak! Legközelebb olvassátok el, amit írok, mielőtt nekem estek! Engem orbán tett az utcára, ahogy megírtam. Még a Horn-kormány idején lettem vezető, és nem pártmunkám jutalmául. Az emeszpé borzalmas párt, az eszdéesz is azzá lett, Gyurcsány pedig rosszul kormányzott (de nem annyira, mint a közvetlen elődje.) Ez a véleményem, a tények alapján, amit az elmúlt huszonhárom évben tapasztaltam. Ennek volt köszönhető a fideSS nagyarányú (53%) győzelme, ami kétharmados többséghez juttatta. A fideSS gyakorlatilag program nélkül volt képes mindezt elérni. Tehát nem ő érte el, hanem az addig kormányzó párt(ok). Orbánok mndig vannak, sőt voltak, sőt tapasztalatunk is volt az ő és pártja természetéről, mégis győzött, mert az előző kormányok (Medgyesi, Gyurcsány) teljesítménye rossz volt, mi több szánalmas. A költségvetési szervek nyomora pedig nem Bajnaival kezdődött, ez gyakorlatilag még a rendszerváltás előtti örökség volt. De nem látszott semmi kiút. Egyik oldalról pazarlás, a lehetőségek ki nem használása, a másik oldalról értelmetlen alulfinanszírozottság. Az emeszpé-eszdéesz koalíció gyakorlatilag semmilyen épkézláb reformot nem hajtott végre, eltekintve az olyan baromságoktól (nyilván valaki jól járt), mint a központosított illetményszámfejtés. És mindezt nem az arcátlan ellenzék aknamunkájának köszönhette, hanem saját széthúzásának, gyávaságának, teszetoszaságának, párttársaik árulásának, azaz alkalmatlanságának. Azt próbáltam veletek közölni, hogy ebből a mókuskerékből ki kell szállni: “Ha ez a társaság rosszul kormányoz, a másik biztos csak jobb lehet.” Így lehet a másik rossz teljesítményére alapozva igazi teljesítmény nélkül is hatalomra kerülni. Így pedig egyre rosszabb kormányok jönnek. Ez nem is mókuskerék, hanem egy lejtőn megállíthatatlanul guruló szekér. Mit nem lehet ezen megérteni?
    Bajnairól pedig annyit, hogy jelenleg nincs ismert alternatívája, de nem tudunk róla semmit, ami emberközelivé hozná a figuráját. Amit akkor csinált, jól csinálta. És mi lesz legközelebb? Mire számíthatunk tőle, mint embertől, mint politikustól? Egy “politikust meg kell csinálni”! Ki fogja őt felépíteni? Vagy szerintetek ez szükségtelen? Összehasonlításul: Gyurcsány a maga esendőségével, tépelődéseivel, gyerekességeivel együtt is egy szerethető ember képét sugározza felénk. Egy fejlődőképes személyiség, aki legközelebb már biztos jobban is csinálná. De mit szeretünk Bajnain, azon kívül, hogy azt reméljük, segít eltakarítani ezt a szemét bandát? És mi lesz vele, ha megtette ezt a kötelességét? Mehet, mint a mór? Valami jólelkű párttárs őt is hátba szúrja?
    Mínuszoljatok, ha jól esik, csak azt ne mondjátok, hogy fröcsögök, amikor szomorúan konstatálom a tényeket! (Mustár persze mindezt értse magázódva.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  37. Megint lesz egy választás ahol egyetlen kérdésre kell választ adni a népnek.A kérdés így hangzik Orbánnal vagy nélküle a többi csak mese és politikai elemezgetés.Másodszor adtunk (nem én)olyan állatoknak kezébe hatalmat akik egyszer már bizonyították leszarnak mindent ,és mindenkit csak az önös érdek ami vezéreli őket.Az országnak nem lesz több esélye visszafordítani ami így is hosszú évekig fog tartani és egy kicsit több józan ésszel elkerülhető lett volna.Úgy ,hogy ne egymást baszogassuk szerintem itt már mindenki minden kérdésre gondolatra tudja a választ,nem vagyunk kíváncsiak semmiféle félre magyarázásra.Egy a kérdés vele vagy ellene ,ha erre nem jönnek rá akkor rajtunk már az ortodox atyaúr isten se tud segíteni………………………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. emigrant
    Mivel nem értek egyet a kiinduló pontoddal (tehát hogy Orbán az előző rossz kormányzás miatt került hatalomra, és nem a minősíthetetlen kommunikációjával
    illetve az Mszp minősíthetetlen kommunikáció-hiánya miatt) ezért aztán a következtetéseddel sem értek egyet. Csak az vigasztal, hogy a jelek szerint te sem értesz egyet saját magaddal, mert azt elismered, hogy NEM kizárólag Gyurcsányra volt jellemző a költségvetési szervek gazdálkodási anomáliái – aztán mégis az ő nyakába varrod.
    Neked a jelek szerint egy bajod van Gyurcsánnyal: nem tudott a vízen járni. De legalább megpróbálta!
    Aki meg a jövőben is “vízen járóra” vágyik, annak prognosztizálható a csalódása. Én beérem azzal is, hogy profi módon kormányoznak, az országnak nemzetközi respektje van, és nem kell letagadni, hogy magyar vagyok.
    Azaz mindannak az ellenkezőjével, amit Orbán produkált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. kekec++++++++++++++++++++++++
    Köszi, de tényleg szégyen, hogy ilyen lények vezethetik ezt az országot, pávatánccal és piros pöttyel, sámándobbal – színtiszta elmebaj.
    És néhány ember Gyurcsányozik és Bajnaizik! Ez a két ember ingyen dolgozott! Gyurcsánynak olyan ellenzéke volt, hogy a halálos ellenfelemnek sem kívánok ilyent!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Emigrant und everybody

    Irtózatosan hülye duma, hogy az emúútnyócév miatt nyert ez a bunkó 2/3-al!!
    A választásra jogosultak 33% -a szavazott rá. A régi (Sólyom féle) alkotmány is egy rakás sz@r volt (persze mihez képest, ugye….),hogy ezt lehetővé tette .Tudom, kormányozhatóság…. blablabla…,de akkor is. Ilyet nem lehet!!!
    Ebből tanulni kell!! Nem,nem soha (többé)!!!! Senkinek!
    Tehát ha van egy nagyon rossz kormány( Az emúútnyócév NEM volt az!!!!)
    az NEM INDOK ARRA,hogy egy szemmel láthatóan elmebeteg, zavart ,program nélküli , összevissza hazudózó,bunkó, tahó, suttyót megválasszanak.
    Ha pedig igen, hát az szivás….kedves honfitársaim.!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Barry1: Egyszóval az elmúttnyóccév tökéletesen rendben volt, a nép a hülye. Ezzel így nem lehet vitatkozni, de mások ezek szerint másképp élték meg. Kekec: Előbbi neked is szól. Ahogy leírtam: Abban az időszakban (is) elmaradtak az elkerülhetetlen reformok. Az öszödi beszédnek először is a nyilvánosság előtt kellett volna elhangzania, nem pedig a pártválasztmány előtt, “de maradjon csak itt kétszázunk között!” jelleggel. (Nem maradt, mint régen a pártgyűléseken bejelentett áremelések.) A közéletet áthatotta a korrupció, és a harc nem megfelelő eszközökkel folyt ellene. Említem itt a közbeszerzési törvényt, amit a korrupció elleni eszköznek tekintettek, és 437 áttekinthetetlen paragrafusból állt, pedig az tipikusan nem arra való. A korrupció ellen szankciókkal lehet küzdeni, preventív eszköz csak egy van, gazembereket nem szabad állami pozíciókba helyezni, vagy ott tartani. És mi történt a pártfinanszírozás reformjával? Ez ellen is lett volna népszavazás? Megismétlem továbbá, hogy orbánok mindig vannak és lesznek, a népet pedig nem lehet leváltani. Az orbáni bűnökért természetesen nem Gyurcsány, hanem orbán a felelős, de, hogy hatalomra kerülhetett, annak az előző szánalmas (Medgyessy) csapnivaló (Gyurcsány) és a jó, de szükségszerűen megszorító, ezért népszerűtlen (Bajnai) kormányzati teljesítmények teremtették meg az alapot. Olyanok is a fideSSre szavaztak (én mondjuk nem), akik pedig még emlékeztek a koronaúsztatásra, és egyéb elrettentő dolgokra a régi időkből, mert nem láttak egyéb lehetőséget a változásra. De még most is maradt sok hívő, aki elhiszi, hogy a mostani totális rombolás csak egy átgondolt és szükséges reform első és elkerülhetetlen szakasza. (A műtét nyilván sikerülhet, de a beteg már régen meghalt.) Köztársak! A valósággal szembe kell nézni, mert a valóságot, ahogy a népet sem, nem lehet leváltani. Ha nem tesszük, a múlt hibáit sorra újra és újra el fogjuk követni. Ha “a még mindig jobb, mint a fideSS” szemlélettel nem tudunk leszámolni, ha a “kicsit korrupt, de még mindig demokratikus” pártra akarunk szavazni, akkor persze nincs teendő, ilyet találunk a baloldalon. Csak ettől nem lesz jobb. A gravitáció lefelé mutat. Bajnainak pedig baloldali pártot kell szerveznie, mert alighanem baloldali. Mondjuk én szeretném biztosan tudni, nem mintha számítanék, de egyelőre a néphez sorolom magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. emigrant

    Na,ettől tudok kiakadni.Mikor mondtam én,hogy akkor MINDEN tökéletesen rendben volt? A kettő között nincs semmi? Csak fekete és fehér van? Elmaradtak a reformok. Ja
    de abban az ellenzék is bőven benne volt.Korrupció az volt . Igy igaz.De az arányok
    kb. Zuschlag netto 20 milliója szemben pl: a Századvég 2.7 milliárdjával. Azok elloptak néhány száz milliót ,( helytelen!)ezek meg néhény ezer milliárdot. Aki pedig az elmúlt 2 és fél év után BÁRMIT elhisz ezeknek az vagy nagyon hülye vagy irtózatosan aljas. Persze az emúút8 tele volt hibákkal ,DE demokrácia volt és NEM sérült a jogállam és csapataink nem álltak harcban az egész világgal szemben.Azt irod ha ezeket elküldjük ,attól nem lesz jobb. Szerintem meg jobb lesz. Gondolom nem vitatod, hogy JOGOM VAN ezt gondolni. Nnna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Olvastam:
    Félreértették a Fideszt az emberek, a “senkit nem hagyunk az út szélén” , ezt nem a zemberekre, hanem a qvákra értették…..a zemberekkel már akkor sem foglalkoztak, mert programjuk nem volt, csak lebegtetésük: befagyasztjuk a rezsiköltségeket, visszacsinálunk mindent, lesz még 14. sőt 15. havi nyugdíj.
    Barry1++++++++++++++++++++++++++++
    emigrant nem látta, hogy az akkori ellenzékkel nem lehetett bevezetni a reformokat, azért törtek-zúztak, hogy ne legyen vizitdíj, ne legyen kórházi napidíj, ne legyen tandíj, aztán most megkapták a nyakukba az összes szoraéjukat, amiért alaposan meg is küzdöttek!
    Ha hagyták volna a kormánnyal végigvinni a reformokat, ők 2010-ben a készbe, a fincsibe ülhettek volna bele. Ezért nem értem, hogy mitől nagyszerű politikus a vekkeres, ha ezt nem látta?! Gonoszságban túltesz mindenkin, de hogy nagyszerű lenne, + ilyen kontár apparátussal?
    Egy rossz vezetőből is lehet jó vezető, ha kiváló szakembereket vesz maga köré, de egy jó vezető is megbukhat, ha hülyék veszik körbe és nem cseréli le sürgősen azokat!
    Orbán maga választja ki őket, hát ez látszik az országon, 3xbóvli+ a tegnapi!

    Senki sem annyira vak, mint aki nem akar látni! Nem baj, hogy látjuk, ilyenek azok, akiket meg lehetett vezetni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. csakén

    A szokásos. Egyetértek.Ezek azért nem látják,mert nem akarják látni.(De azért látják ők is ,nyugi !!!!!) Ha az emúút8-ban együtt kormányzott volna Biscmark,
    Churcill, Roosevelt és Kohl, akkor se tudtak volna semmit tenni egy ilyen ellenzék és az általuk agyon butitott nép mellett. ( + nyilasok)Korrupció meg volt 5000 évvel ezelőtt és lesz 5000 év múlva is. Persze mindent meg kell tenni a kordába szoritásáért,de ha egy párt azt igéri,hogy teljesen felszámolja,arra a pártra én nem szavaznék,mert másban is hülyének nézne.Egyébként az elmúlt 2 és fél év után összemosni az utóbbi 22 évet a lehető legnagyobb BŰN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Schifferék is eljátszák, hogy nem állnak össze olyan politikussal aki a 22 évben benne volt. Akkor még sokáig Orbán lesz, mert egy ma születettre várnak, addig szerintem álljanak kézen, fejen!
    Ha meghallanák a szavazóik hangját – ÖSSZEFOGÁS – akkor nem hezitálnának, mert rájuk azok szavaztak, akik nem akartak a Fideszre szavazni, de élni akartak állampolgári jogukkal és szavaztak egy lehet másra(?), akik pedig nem mentek el szavazni már akkor sem bíztak az LMP-ben, a lehet-e másban.
    Akik most csalódtak bennük, visszamennek az MSZP-hez, de már van egy Gyurcsány, egy Bajnai választék a palettán, akik kimondottan az összefogást sürgetik.
    LMP – még a Fidesz mellé csapódhat a választás napján, elfogadhatóbb a külvilág felé, mint a Jobbik……én úgy gondolom, Schiffer erre hajaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos