Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Apróbb kiegészítések 2012. november 13. kedd 16:05

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Apróbb kiegészítések

Nem lesz könnyű menet, ezt tudtuk. Jól gondolták, akik előre megjósolták: az eleve „nehezített pályának” szánt penetráns választási törvény után a „pusztán technikai jelegű”toldalék jogszabály, „a választási eljárásról szóló törvény” tartalmazza majd a valódi, a lényegi „innovatív finomságokat”. Az előzetes regisztrációról ne beszéljünk. Nincs mit beszélni róla. Amúgy mindent tökéletesen kifejez Kósa alelnök tömör megközelítése: „nehogy má’ tájékozatlan tömegemberek gyülekezete döncsön a nagy magyari jövőről”. Ennél szellemdúsabb (és persze cinikusabb) volt az ájtatos Harrach képviselő odavetett félmondata a riporter döbbent kérdésére. Miért pont tizenöt? Ha valaki tizennégy nappal korábban szeretne regisztrálni, miért nem szavazhat? „Hát azt tudom mondani, menjen el tizenhat nappal korábban”, mondta elképesztő indolenciával Harrach.

Tehát jól gondolták, akik megjósolták: most jön majd a java. Egy törvény, amely eleve „nem lehet alkotmányellenes”, mivel előre „beleírták az alkotmányba” mielőtt még megszülték volna: a választást megelőző aktus az előzetes regisztráció. S hogy lehetne az Alkotmány alkotmányellenes? A törvényt nevezhetnénk akár Lex Bajnainak is, mivel pár nappal a Haza és Haladás Egyesület megalakulása és politikai szándékainak bejelentése után bekerült a magyar jogba: egyesület – a korábbi húsz évvel ellentétben – képviselőt nem jelölhet. A nyúlós jogszabály maga a csoda, akár hétről hétre alakítható, átformálható, gyömöszölhető, szigorítható vagy liberalizálható. A folyamat végpontján pedig már látjuk is az alkotmányerejű passzust: Gordon utónevű személy (vagy személyek) a választáson száz évig nem jelölhetők.

A csúcsok csúcsa a kampány menetének aprólékos szabályozása, köztük az Internet és a kereskedelmi televíziók puccsszerű kiiktatása. Reklám spotok, elektronikus párthirdetések csak a „nemzeti médiumokban” közölhetők. A fidesz.hu mint bejegyzett tartalomhordozó nyilván nem hirdetheti a Fideszt.

Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. A regisztrációs nehezítések alapján, választási szakértők szerint jó, ha negyven-ötven százalékos részvétellel számolhatunk. Ennyire van igény, de inkább kevés oroszlán, mint sok, főleg baloldali nyúl.

Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. Orbán valóban az a döglött kutya, akit, hogy a klasszikusra hivatkozzunk, furkóval kell majd újra és újra agyonverni. Olyan játékos, aki a meccs lefújása után is küzd. Kapálózva, rugdosódva, kalimpálva tűnik el az örvénylő történelmi budi mélyén.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 38 szavazatból)
Buják Attila: Apróbb kiegészítések, 4.7 out of 5 based on 23 ratings

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Az utolsó költői kép egyszerűen gyönyörű! Bár már ott tartanánk! Gratulálok a szerzőnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  2. (turbánt) “furkóval kell majd újra és újra agyonverni. … Kapálózva, rugdosódva, kalimpálva tűnik el az örvénylő történelmi budi mélyén.”
    Hívjuk ezt a történelmi budit fegyháznak, ahol turbán a tényleges életfogytiglani büntetését tölti “elsőrendű vádlott” bűntársaival együtt. (Indoklás: összeesküvés a demokratikus jogrend megdöntésére, ennek tényleges végrehajtása, hatalmas vagyonok elrablása, hatalommal való visszaélés stb.) A mindenkori köztársasági elnök esküjének kötelező részlete, hogy az ebben a büntetőperben elítélt rab nem kaphat kegyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  3. Egyetértek, főként girbegurba záradékával. :(((((
    Jó írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Újra divatba kell hozni az aszfaltrajzversenyeket,a parlament,a felcsúticsótány,kötelesakasszalakfelanyáddalegyüttlacika,kósa20%,lézerjancsi,és még sorolhatnám a helyszíneket,hogy hol!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. A lakásuk előtt,ez kimaradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Girbegurba
    Én inkább a budira szavazok, a jó öreg pottyantósra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Nagyon tetszett az írás. Gratulálok.

    Remélem Gordonnak van másik keresztneve is. :)
    Nem lepődnék meg, ha a folyamat végpontja az lenne, hogy nem írják ki a választásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Orbán olyan a politikában, mint a focista a pályán, még ha elesik is belerúg az ellenfélbe, nehogy már az vigye el a labdát. Mert a haza nem lehet ellenzékben. Magyarul, az nem lehet, h ne Orbánnál legyen a labda.
    Oszt jó napot!
    Ne mi nyerjük a legtöbbet!
    Vagy mégis csak mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Választások? Ha-ha. Aki ennyire irracionális, korrupt és államcsődre játszik, akinek nem az ország érdeke az első, attól mit várunk? Csak egy polgárháború fogja megdönteni a rendszerét.

    http://hvg.hu/gazdasag/20121113_Jobb_lett_volna_ha_ma_fel_se_kelunk#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. A mocsok pszichopata csúti csótányt szépszerével nem lehet a hatalmából eltávolítani.
    Készüljünk fel a legrosszabbakra, akár polgárháborúra is!
    Hogy miért nincs nekünk egy Lee Harvey Oswaldunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Ez most nagyon jó volt, főként az utolsó bekezdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Báthory Ödönke

    A kislányommal szokok ilyent játszani az iskolából hazafele-jövet. A legváratlanabb helyeken előreszaladok, megérintek egy fát (vagy egy kerítést, vagy egy akármit) és azt mondom, hogy “ez volt a cél, győztem”. Azért egy Kormánytól kicsit többet vár az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. A Kutya tiszteletből “K” még most sem döglött. Az orbán már az! Szellemileg! A hasadt tudatával már az előző napra sem emlékszik. Bízom abban, hogy a választások idejére már zárt intézetben kezelik. Ha megússza, csak az ellenzéken múlik. minden parlamenti űlésnapon ekézni kell, Néhány hónap alatt kitör rajt a dili..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos