Ronai and Ronai
AMERIKAI

Semjén is meggyónhatja a lopott doktorit 2012. november 18. vasárnap 21:18 | AN

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Semjén is meggyónhatja a lopott doktorit

Budapest – A HVG információi szerint boldog és szent Semjén Zsolt is lopta a doktori disszzertációjának jelentős részét. A teológiából doktorált makulátlan férfi Glasenapp Öt világvallás című könyvének jelentős részét másolta be a doktori dolgozatba, és mindenfelől ollózott. Semjénnel azért tartja fontosnak, hogy az állam az ő katolikus egyházának a szolgálóleánya legyen, hogy bennünket távoltartson a gonosztól. Nyilván ő is csak azért csalt, hogy a tudományt megvédje attól a robbantott káosztól, ami a fejében van. Mindenki jobban járt, hogy okos emberek könyveiből másolt. De a dr. betűket nyugodtan leveheti a neve elől, mert a törvény szerint neki az mostantól nem jár. Jézus úgyis azt mondta, hogy ne nevezzétek doktornak magatokat. Legalább most egy bibliai parancsot betart. Az alábbiakban a plágiumot leleplező HVG cikkéből idézünk.

Semjén Zsolt 1991-ben megvédett teológiai doktori dolgozatának közel negyven százaléka magyar, német és angol nyelvű források átvétele. A miniszterelnök-helyettes Az öt világvallás című, minden könyvtár szabadpolcán elérhető népszerű könyvből is jócskán merített. Bár életrajzaiban sehol nem tesz említést német nyelvtudásról, több német nyelvű műre is hivatkozik.

A második Orbán-kormány első számú miniszterelnök-helyettese 1984 és 1990 között volt a budapesti Pázmány Péter Római Katolikus Hittudományi Akadémia civil hallgatója. A New Age kihívása és az evangelizáció lehetősége című laurea (szó szerint: babérkoszorús, vagyis doktori) dolgozatát 1990-ben fejezte be. Semjén Zsolt a doktori fokozatot 1991-ben summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel szerezte meg.

A 20. század második felében feltűnt spirituális és ezoterikus mozgalom, a New Age egyes irányzatairól, a kereszténységgel szemben támasztott kihívásra adandó katolikus válaszokról szóló dolgozat jelentős részben – a hvg.hu számításai szerint közel negyven százalékban – más munkák átvétele, átfogalmazása, illetve fordítása.

Semjén jelentős mértékben merített a német vallástörténész, Helmuth von Glasenapp Az öt világvallás című, magyarul is olvasható munkájából, a német Stefan Üblacknernek a Stadt Gottes című német nyelvű népszerű katolikus magazinban 1989-ben megjelent Der Traum vom „New Age” [A „New Age” álma] című háromrészes cikksorozatából, illetve a brit Lewis Spence The Encyclopedia of the Occult [Az okkultizmus enciklopédiája] című könyvéből.

Az idegen nyelvű források esetében legtöbbször idézőjelek nélküli, szó szerinti fordításról, illetve rövidítésről, Glasenapp vallástörténeti munkája esetében pedig legtöbbször ugyancsak idézőjelek nélküli, szó szerinti szövegátvételről, illetve átfogalmazásról van szó.

Semjén a legnagyobb terjedelemben Az öt világvallás című könyvből vett át részeket – ez a dolgozat valamivel több, mint egyhatoda.

Glasenapp vallástörténeti alapműve – Pálvölgyi Endre fordításában – 1975-ben jelent meg először magyar nyelven, az irodalomjegyzék tanúsága szerint Semjén is ezt a kiadást használta. Az azóta több kiadást is megért kötet egyes részei a New Age számára ihletforrást jelentő nagy keleti vallások – a hinduizmus, a buddhizmus és a kínai univerzizmus – tanait bemutató fejezetekben köszönnek vissza Semjénnél. A két magyar szöveg egybevetéséből kiderül, hogy Semjén sok esetben egy az egyben vett át szövegrészleteket, máskor azonban kisebb változtatásokat hajtott végre az eredetin: elhagyott szavakat (azaz rövidített), szinonimájukkal cserélte fel azokat, megfordította a szórendet.

Semjén dolgozatában az 52–53. oldalon például a következő szövegrészlet található:

„A new age számára legdöntőbb jelentősége a lélekvándorlás tanának van. Eszerint végtelenül sok élőlény lakja a világot a növényektől és állatoktól kezdve az embereken, szellemeken, démonokon át az istenekig. A lélek időtlen idők óta létezik, és karmájának /jó és rossz tetteinek/ következményeként, a neki megfelelő testbe költözik újra és újra.
Némelyek közvetlen kapcsolatba hozzák a durva testtel, mások szerint pedig a lélek, miközben a meghalttól az újonnan kialakuló test felé vándorol, láthatatlan, finom anyagból való test veszi körül. Ez a finom test hordozza a képzeletet, a vágyat, a személyiség elvét, a szubjektiválást /én-csinálást, vagyis egy individuális énnel való kapcsolat létrehozó képességét/, és a fogalmi gondolkodás pszichikai funkcióit. Mindezek a finom, szubtilis anyaghoz tapadnak, mely tartálya azoknak a lappangó benyomásoknak, amelyeket a korábbi létezések idejéből származó akaratrezdülések keltenek, és amelyek hatóerőként szolgálnak az elkövetkezendő karmikus hatások kialakításában. Az a láthatatlan, finom test óriási lehetőségeket ad a new age spiritizmusának.”

Ugyanez Glasenapp művében így hangzik (62. o.):

„A világot végtelenül sok élőlény lakja: növények, állatok, emberek, szellemek, démonok, alvilági lények és istenek. Minden lény egyrészt a tisztán szellemi lélekből (dzsíva), másrészt itt jó és rossz cselekedetek (karma) következményeként mindig új és új a lét különféle formáinak megfelelő testbe költözik. Egyesek szerint a lélek közvetlen kapcsolatban áll a durva testtel, mások viszont úgy hiszik, hogy a lelket, miközben az elhalttól az újonnan kialakuló test felé vándorol, láthatatlan, finom anyagból való test veszi körül, amely az észlelés (látás, hallás, ízlelés, szaglás, tapintás), a cselekvések (beszéd, érintés, járás, kiürülés, nemzés) és a pszichikai élet (manasz, ahankára, buddhí) finom szerveinek hordozója. A képzelet és vágy (manasz), a személyiség elve, a szubjektiválás (ahankára, „én-csináló”, azaz egy individuális énnel való kapcsolat létrehozója) és a fogalmi gondolkodás (buddhí) pszichikai funkciói azok a képességek, amelyeket mint a finom, szubtilis anyaghoz tapadókat képzelték el. Ez a finom test a hordozója az élet öt fuvallatának is, és tartálya azoknak a lappangó benyomásoknak (szanszkára), amelyeket a korábbi létezések idejéből származó akaratrezdülések keltenek, és amelyek hatóerőként szolgálnak az elkövetkezendő karmikus hatások kialakításában.”

A két részlet összehasonlításából látható, hogy Semjénnél az eredeti szövegrészlet két bekezdésbe került és a New Age-re vonatkozó utalások keretezik. Egy teljes mondat, valamint a zárójeles magyarázatok nagy része elmaradt. A „cselekedet” helyett egy szinonima, a „tett” szerepel, a „karma”, illetve a „jó és rossz cselekedetek/tettek” pedig egyszerűen helyet cseréltek. (Később egy-egy szövegrészlet átvétele és átfogalmazása során hiba is becsúszott: Semjén két helyen is a „panteista” szót használja, holott az eredeti szövegben „panenteista” szerepel. A két kifejezés bár hasonlít, jelentésük eltér.)

Az általános miniszterelnök-helyettes dolgozatában többször hivatkozott Glasenapp munkájára: van, hogy magától Glasenapptól idézett vagy egy-egy, Glasenapptól átvett idézetnél megadta a forrást. Más esetekben azonban mindez elmaradt, és az eredetiben szereplő hivatkozásokat a KDNP elnöke saját hivatkozásaiként mutatta be. A német vallástörténész idézett például Mahatma Gandhinak és Helmuth von Keyserlingnek az 1920-as évek elején megjelent egy-egy munkájából – Semjén ugyanezeket az idézeteket használta fel és tette bele a saját dolgozatába, azt jelezve, hogy az eredeti szövegeket ő maga is olvasta.

Stefan Üblacknernek Der Traum vom „New Age”, vagyis A „New Age” álma című ismeretterjesztő írása a Stadt Gottes 1989. januári, februári és márciusi számaiban jelent meg. A Stadt Gottes (magyarul: Az Isten városa) a Magyarországon verbitáknak nevezett katolikus szerzetesrend népszerű képes havilapja. A miniszterelnök-helyettes a háromrészes cikk mintegy háromnegyedét használta fel különböző formában: ez jelenthet hivatkozás nélküli szó szerinti fordítást, máskor rövidítést.

Semjén például a következőket írja a 30–31. oldalon:

„A new age nem szívesen beszél vallásról, sokkal inkább vallásiról, spirituális összefüggésekről. Marylin Ferguson adta könyve egy részének ezt a jellemző címet: ‘Vallástól a spiritualitás felé’. A new age mindenekelőtt egységet és harmóniát akar hozni. Az egység itt szinkretizmust jelent. Emögött az a régi vágy áll, hogy egy világ-egység-vallás jöjjön létre, amelyben minden vallás részt kap. Isten ebben úgy szerepel, mint az univerzum rendező mátrixa /M. Ferguson/, mint önrendező mechanizmus /F. Capra/, vagy mint minden kozmikus energia összessége.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindenki saját maga papja, mindenki saját vallásos autoritása. Az egyén a tanítások közül azt választja ki magának, és olyan kombinációban, ahogyan azt saját megváltására a legmegfelelőbbnek véli.”

Ugyanez a német eredetiben:

„Im New Age redet man nur ungern von ‘Religion’, viel lieber von ‘religiös’ oder ’spirituell’ – Begriffe, die nicht so deutlich abgrenzbar sind. Marylin Ferguson betitelt einen Abschnitt in ihrem Buch mit: ‘Von Religion zu Spiritualität’. Das New Age will vor allem Harmonie und Einheit bringen. [...] Dahinter scheint der alte Wunsch nach einer Art ‘Welteinheitsreligion’ zu stehen, in der alle bisherigen Religionen irgendwie Platz haben. Gott wird dann als ‘organisierende Matrix’ des Universums (Ferguson), als ‘Selbstorganisationsdynamik’ (Capra), als ‘Summe aller kosmischen Energien’ usw. angesehen.

Praktisch bedeutet das: Im New Age ist jeder sein eigener Papst, seine eigene religiöse Autorität. Er kann im reichhaltigen (Erlösungs-) Angebot verschiedenster Religionen und Traditionen munter auswählen oder ‘einkaufen’ – ohne Rücksicht auf Hintergründe und Zusammenhänge.”

Üblackner szövege és Glasenapp könyve esetében Semjén nem követi mindig az eredeti szövegfolyamot. Ez jelentheti azt, hogy néha az eredeti szöveg különböző pontjairól válogat össze részeket, felcserél mondatokat, vagy a cikksorozat esetében azt, hogy a doktori dolgozatban több helyen „elszórva” bukkannak fel annak részletei, hol hosszabb, hol rövidebb terjedelemben.

Semjén a történtek után nyilván bűnbánatot tart, meggyónja, bocsánatot kér, a doktori címet visszaadja, a miniszterelnök-helyettesi pozíciójáról pedig lemond. Kolostorba vonul lelkigyakorlatra. Ráfér.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 31 szavazatból)
Semjén is meggyónhatja a lopott doktorit , 4.5 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Csodák ugyan néha előfordulnak. Na de ekkorák? Minthogy egy kereszténydemokrata bűnvallást tesz, megbánja a bűneit és vezekel?
    Egyébként sem gondolja komolyan ezt a lélekvándorlósdit. Mivel hogy akkor felmerülne benne, hogy fürjként is visszatérhetne – vagy más jómadárként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  2. Ha a saját erkölcsi szintjén marad, akkor folytatja a kártevő (karaktergyilkos amortizátor) életét – akinek nincs lelkiismerete, attól ne várjuk, hogy más furdalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. Gets, azt hiszem, a csúszómászóknak nincs lelkiismerete.
    *
    Lemondani meg nem fog. Vagy agyonhallgatja a dolgot vagy nagy mellénnyel belemondja a mikrofonba, hogy beperli a HVG-t (azután hallgat mélyen és nem perli be – a HVG nem szokott bulvárkacsákat gyártani).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. Alszent koponyegforgato csuszomaszo Semjen , Orban csicskasa neha kap egy csontot amiert feladja felada elveit mar ha lettek volna valaha! Vallast csak felhasznalja egyeni erdekei menten! Penz penz penz ez mozgatja legfeljebb tagadja barati tarsasagban de ettol meg semmi nem valtozik. Tudja ha kussol elorrebb jut ha nem akkor Orban elzarja a csapot! Pfujj, hanyinger a Semjen doktorival es anelkul is. Schmidt Paja 2.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. Na! Hát akkor bízzunk benne, hogy jön egy New Age! Pont jókor, mert ideje lenne!
    Le kell buktatni mindegyik csalót.
    Örülök neki hogy ez az ájtatos manó lebukott! Hogy tevékenykedik már így a “közjó”-ért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. És így?:
    “Nyilván ő is csak azért csalt, hogy a tudományt megvédje attól a robbantott” káosztól, “ami a fejében van.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Semjen siman megbanhatja a buneit, es le is mondhat a doktori cimrol is.
    Semmin sem valtoztat a dolog.
    A buktato a dologban hogy Isten a sziveket vizsgalja, igy aztan nem eleg ha a szajaval tanusitana estleg bunbanatot, a szive ugyis nyitott konyv Isten elott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Mondja kerem tisztelt miniszterelnök-helyettes ur, On milyen doktorival rendelkezik?
    Semilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  9. A ” közjó ” miatt van az egész.
    Az kíván meg mindenféle eszközt , hogy az őt feltétlenül kiszolgáló jóságos férfiúk pozícióba kerülhessenek.
    A jó világok lehető legjobbikában élünk ! Itt , az árvalányhaj-ültetvények medencéjében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. HEHEHEHEHEEHEEEEHHHHEHEheheheheheeehehehehhehe
    Reflektor…
    ” Semilyen doktor……höhöhöhöhöhhöhööh
    :D :D :D :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  11. Az ügynökmúltat mikor akarják föltárni? Bizonytalan erkölcsi hatalmasságok mikor mondják: nem csaltam, nem loptam, nem plagizáltam és nem szolgátam a komm. rendszert besúgóként?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  12. “Később egy-egy szövegrészlet átvétele és átfogalmazása során hiba is becsúszott: Semjén két helyen is a „panteista” szót használja, holott az eredeti szövegben „panenteista” szerepel. ”
    .
    És az első ilyen félreolvasásánál/elírásnál rögtön azt is bebizonyítja, hogy képes még a maga választotta büdös kis pocsolyába is belefulladni. Lássuk, hogyan.
    .
    Az eredeti szöveg von Glasenappnál: “[a hinduizmus] Az egyénre bízza annak eldöntését, vajon ateista, panenteista vagy teista kíván-e lenni…” Mármost egy panenteista számára a világ, a természet bár azonos istennel, mindazonáltal isten személyként is értelmezhető létező entitás.
    Ugyanez a mondat Semjénnél – nevezett föltételezhető olvasási-értelmezési nehézségei, továbbá fölkészületlensége következtében imígyen fest – “Az egyénre bízza annak eldöntését, hogy ateista, panteista vagy teista kíván-e lenni…,”
    A panteistáról még egy ilyen vigaszágon keresztény pacsirtapusztítónak is illenék tudnia, hogy az a természet (világ) felett álló, azon kívül létező isten(személy) létezését nem ismeri el. Ilyenformán, amit ő állít, az eleve kizárja és kapásból cáfolja azt, amivel ezt a félreolvasáson és félreértésen, tehát tudatlanságon alapuló állítását a folytatásban magyarázni igyekszik, hogyaszongya: “…és melyik istent akarja a világ irányítójaként tisztelni a panteon választékából.”
    Szinte látom magam előtt, amint puskaporszagó, rózsaszínű, izzadó kis praclijával lázasan pörgeti az Idegen szavak szótárát, hogy megtudja belőle, mi a frászkarikát is jelent az a hülye “panmicsodista”, és boldogan sikkant egyet, mikor rátalál. (Többek között azért is erre, mert a “panenteista” nem szerepel a Bakos-kötetben, és az összes számbajöhető szó közül még mindig a “panteista” hasonlít rá a leginkább, hangzásra legalábbis. Tartalmilag persze nagyjából pont az ellentéte.)
    Semjén tehát ujjongva bekörmöli virslifalatka ujjaival a panteistát a dolgozatába, és még ahá-élménye is van közben, hiszen a szótárban a panteista/panteizmus után következő szócikk nem más, mint a panteon, ami ugye összisteni gyűjtőtemplomot jelent. És máris kipattan a lőkeresztény szép sima agyából a heuréka a panteon istenválasztékára vonatkozóan.
    - A kirelejzumát neki – kiált föl – hogy én milyen okos vagyok!
    És tényleg! Ő, az istenadta énista nép-etimológuska, új, egy eddig nem létezett összefüggést teremtett a “panteista” és a “panteon” szavak között, megalkotva így a fából vaskarikát. Értsd, ugyanazt az istencastingot kínálja az istentagadó ateistának, az isten=személy-tagadó panteistának, mint a világot megalkotó, arról gondoskodó személyes istenben hívő teistának.
    Ha ez nem szellemi teljesítmény, akkor nem tudom, mi az. Már-már hajlamos vagyok őt a világ irányítójaként tisztelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. Az őfensége gratulál a demokráciát romboló,a Vatikán parancsát végrehajtó kis Istennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. “Leo Klein
    2012. november 18. vasárnap”

    ….”Vallast csak felhasznalja egyeni erdekei menten!…..”

    Ezzel minden ki így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Idézet
    [hohoohooo] [2012.nov.19. 12:52]
    Amúgy az átminősítések feltétele az volt, hogy summa cum laudéval vlédje valaki a dr. univ-ot, és legyen két nyelvvizsgája. S.Zs. latinból és angolból gondolom abszolválta a nyelvvizsgát (vagy oroszból is akár). Az scl minősítése is megvolt. Az átminősítésbe belekötni baklövés szerintem.
    A forráshasználéat már neccesebb. Az ugyanis látszik, hogy az eredetit átvette, de úgy, hogy az eredetiben felhasználni vélt irodalmi hivatkozást a magáéba bemásolta. Az hívén, hogy ezzel minden rendben van. Viszont elbakizta, mert az eredeti szerző a saját véleményét közölte x.y. alapján (ott a PDF). Ergo Zsóti. vagy a titkára úgy másolt, hogy lövése nem volt róla, hogy mit. Ha értelmezve dolgozik, nem fogják meg vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Milyen jó, hogy fejlődtünk. A disszertáció megírásakor valószínűleg nem volt
    internet. Ma már nagyon sok írásmű elérhető pillanatok alatt az interneten.
    Így a címszavakkal olyan írások is elérhetők, melyekről -eddig – nem is tudtunk.
    A tartalmi keresésre igen jó szolgálhat a Transzlátor programok sokasága, mellyel
    az ismeretlen nyelven megjelent művekből is könnyű összehasonlítani az azonosságokat. A tartalmi egyezés azonosítására már ez is elegendő a több millió
    forrásban végzett kutatásnál.
    .
    Már csupán egy megbízható keresőprogramot kell irni a plágium kutatására.
    Az ügy bonyolultsága miatt ez még várat magára. A kutatómunkát jelenleg is
    nagyon megkönnyítheti.
    .
    Az azonosítás meggyorsult. A plágiummal kapcsolatos döntés sajnos még
    mindig SZUBJEKTÍV.
    A szubjektivitás különösen a centrális erőtérrel kapcsolatban merülhet fel.
    A kötcsei beszédben ugyanis a “kiskirály” elmondta, hogy ezután mi mondjuk
    meg, hogy mi a jó és mi a ………..
    .
    Ennek a “teológiából doktorált makulátlan férfi”-nek talán éppen az a legnagyobb
    bűne. hogy TEOLÓGIÁBAN HAZUDOTT ! (hiába ez a pávatoll csalásra ingerel)
    DE MIT SZÓLNAK HOZZÁ AZ “IGAZI” TEOLÓGUSOK? A meggyónt bűn ugyanis
    a feloldozás után megbocsájtást nyer. A PLÁGIUM PLÁGIUM MARAD!
    Ilyen alapon Wittner Mariska is szerezhetne akár PHd címet is. Nem is kellene
    neki a Telekiről vásárolnia. A 2/3 úgyis mindent támogat.
    .
    MÁR CSAK A TEOLÓGUSOK DÖNTÉSÉRE LEHETÜNK KÍVÁNCSIAK.
    (hiszen ők “pártatlanok”?!?!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. Nagyon úgy fest, hogy ez már egy picit nehezebb falat mint Schmitt Pál ügye!
    Hisz ha lehet hinni a híreknek a „plágiumgyanú” emlegetése nagyon súlyos vád, amiért a HVGnek jogi felelősséget kell vállalniuk!
    Még ha másolás is, jól csinálták.

    Tartok attól és azt hiszem most bakott lőt a HVG!
    A mű összeállítása és a hivatkozások dr. Lenhardt Vilmos teológiaprofesszor szándéka szerint és iránymutatásával készültek és bizony egy esetlegesen felmerülő vizsgálat Semjént igazolná!
    Itt most egyedüli megoldás az lenne, ha erre az ügyre a HVG összes szakértője rámenne és megprobálnák bebizonyítani, hogy igenis megállja a helyét a “másolás”
    Ellenkező esetben olyan pert kapnak a nyakukba, hogy örökre leamortizálhatja a HVG-t!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. A főfő amortizáló, mélyen keresztény fürjvadász avanzsált: semilyen doktor….
    Remélem a HVG – miután felhívták a figyelmet fidesznyikék, hogy mennyire vigyázni kellene az ilyen vádakkal (pl. Gyurcsánynál nem aggódtak a hamis vádon és libajnaiznak ezerrel a vesztett perek után is) – alaposan utánajárt az ügynek!
    Gondolom, hogy vannak még a tarsolyukban ilyen doktori esetek….csak csepegtetik, pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen – és ezekből lesznek majd a hullócsillagok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. “De a dr. betűket nyugodtan leveheti a neve elől, mert a törvény szerint neki az mostantól nem jár”
    .
    Úgy tűnik, hogy a cikk írása után változott a helyzet. Ugyanis nem dr.,
    hanem PhD cim megszerzéséről van szó, ami már “kissé” problematikusabb!
    http://hvg.hu/itthon/20121118_plagiumgyanu_Semjen
    “A PPKE Hittudományi Karán 1995-ben indult a PhD-fokozatot adó doktori
    képzés, az itt védett disszertációknak a kari könyvtár honlapján elérhető listájában azonban a KDNP elnökének dolgozata nem található. Semjén eszerint 1997-ben nem írt újabb, PhD-fokozatot adó disszertációt.
    Az 1993-as felsőoktatási törvény viszont 1997. december 31-ig lehetőséget biztosított arra, hogy az eredeti adományozó egyetemek – kérelemre és egyedi elbírálás alapján – a korábban szerzett hittudományi doktorátusokat új típusú doktorátussá minősítsék át. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság nyilvántartása szerint Semjén Zsolt a PhD-fokozatát az 1991-ben szerzett teológiai doktorátusának 1997. december 19-i átminősítésével szerezte meg.”
    .
    Lesz sok problémája a HVG-nek a “tekintélyes urakkal”. Szurkolok a sikerhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Ugyanmár ! Megvádolni tömjén úr öméltósággát. Micsoda politikai torzítás . Valójában Glasenapp lopta el a nagyméltóságú miniszterelnök úr gondolatait, melyeket ő már alőző életében megfogalmazott. Ha nem vennétek észre, ennek bizonyítéka épen az, hogy a lélekvándorlás során tömjén régi egója Glasenapp ltestébe költözött, ezért fordított a helyzet mint amit a politikai boszorkányüldöző HVG aljas pribékei állítanak. Bizonyára elkerülte a latrok figyelmét, hogy itt a lélekvándorlásról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Ezek a méltóságos, vagy nagyságos úri címre vágyakozók így segítik egymást:
    PhD címért majd várunk tőled valamit!
    Már folyamatban van a tudományos fokozat meghálálása. Biztosan észrevettétek,
    hogy eltereljék az iskolák egyházi kezelésbe adását újabban már az iskolák
    államosításáról szól a mese. Valójában az egyházi tulajdonba adás nem szűnt meg.
    Állandóan folyik.
    A köznép meg az újabb NAPI GITTET rágja. Igy terelhető el a figyelem a kavarással.
    Csinálnak egy újabb problémát hagy rágódjanak azon. Mintha nem lenne éppen
    olyan gond a “katolikus erkölcs”-re való átnevelés. Legalább annyira, mint
    régen a szocialista emberré formálás!
    Semjén már elmondta, hogy nem adhatják át a teret a kereszténység ellenségeinek.
    MEGSZOLGÁLJA A TÁMOGATÁST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Semjén egyszerűen lebukott, nem lepődtem meg ezen… valahogy kinéztem belőle…
    a karaktergyilkos tetei Gyurcsány miniszterelnök elle, meg rávilágit erkölcsi mélységeire…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/nem-plagium-hanem-provokacio

    Nem plágium, hanem provokáció – mindenki számára hozzáférhetőek Semjén Zsolt szakdolgozatai
    2012. november 19. 10:06

    A szakdolgozatok, valamint a Magyar Akkreditációs Bizottság átminősítését igazoló okmány a csatolt dokumentumok közül letölthető.
    LINK AZ NINCS!!! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. MÉGIS VAN 3 IS! 1:
    http://www.kormany.hu/download/f/ca/b0000/A_New_Age_kihivasai_es_az_evangelizacio_lehetosege.zip

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. SORRENDBEN:
    A New Age kihívásai és az evangelizáció lehetősége
    Zip – 42,01 MB
    A New Age Értelmezési kísérlete
    Zip – 16,11 MB
    A Magyar Akkreditációs Bizottság átminősítése
    Pdf – 260,47 KB

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ez a doktori bizony erősen bűzlik!
    De sebaj, szagdolgozatnak így pont elmegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. A PPKE professzorai vagy
    1. nem törődnek azzal, ha valaki lopja a szakdolgozatát,
    2. nem veszik észre, hogy lopta (akkor hogy ismerik a szakirodalmat?),
    3. csak akkor veszik plagizálásnak, ha az egészet egy az egyben másolják.
    Ez a műegyetemen nem volt szokás, gondolom ma sem az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. http://egyenlito.blog.hu/2012/11/19/semjen_az_ordog_ott_van_a_rolling_stones-ban
    :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Avi
    Nekik a sámándobos tánca jobban bejön! Az olyan keresztényi, vagy nem, vagy igen, most egy kicsit bizonytalan vagyok…)))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Nem hiszek azoknak az embereknek, akik mindig tudják, hogy Isten mit akar, hogy tegyenek, mivel az mindig egyezik saját vágyaikkal.

    Susan Brownell Anthony

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. taotológia
    2012. november 19. hétfő
    08:00
    Néhai osztályfőnöm nevezte bamba másolóknak , akik az óra előtti szünetben másolták le egy osztálytársukról a napi házi feladatot, ami persze hibát is rejtett. Érdekes módon pont ugyanaz a hiba csúszott be sok-sok házi feladatba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. A miniszterelnökség állítása szerint a HVG “tollforgatói” a hiteltelenség mocsarába süllyednek – na persze, a kormányt és a fityisz-kdnp-jobbik bagázst valakinek ki kéne már menteni onnan – HVG-sek vigyetek mentőmellényt!!! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Csodálkozom azon,hogy sokan nem értik azt,hogy a Fidesz jobboldali politikáját a katolikus egyház irányítja.Semjén Zsolt a Jezsuiták embere.Orbán Viktor pedig az utasítások végrehajtója.Ne gondoljátok azt,hogy az Orbán csicskása Semjén.Pontosan fordítva van ez.A Semjén csicskása Orbán.Ha Semjén azut mondja Orbánnak,hogy ezt végre kell hajtanod akkor azt Viktor végre hajtja.Ha nem hajtaná végre az egyház kihátrálna mögüle,s akkor Vikinek vége.A katolikus egyház Orbánt meg győzte arról,hogy neki isteni küldetése van,s ő prófétai szerepet tölt be.Orbán ezt elhitte s meg van arról győződve,hogy ő valóban Istentől küldött ember.Valójában az egyház egy bukott vallásos intézmény amelynek hamis prófétája Semjén és Orbán.Ők egyszerű vallásos tudatlan embereket tévesztenek meg.Ajánlom a kedves olvasóknak át tanulmányozni a 20-as 30-as évek Musszolini és XI.Pius kapcsolatát.A magyar politikai életben egyetlen egy igazán bátor politikusunk van aki az egyházak dícstelen magatartását meg meri mondani,s ez Gyurcsány Ferenc.A politikai elemzők is mintha vakok volnának,csak a felszínt vakargatják.Itt mindenki fél kiejteni az egyházak nevét.Ez nem véletlen.Megnyugodhat a közvélemény minden bizonnyal Semjént meg fogják menteni minden áron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. chyarly
    Pluszoltalak az utolsó mondat elolvasása előtt, amivel nem értek egyet. Valami vagy plágium, vagy nem. Valami vagy tudományos fokozatra alkalmas munka, vagy nem. Túl sokan érintettek innét is, onnét is, így kevésbé lehet sumákolni. A vallás itt nem szerintem játszik, hacsak nem a Tìzparancsolatra hivatkozás szintjén. (Ne lopj!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

Lázár lesz Orbán után a miniszterelnök 2014. január 16. csütörtök

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos