Ronai and Ronai
AMERIKAI

Élőlánc a szabad választásokért 2012. november 19. hétfő 20:37 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Élőlánc a szabad választásokért

Budapest – A Demokratikus Koalíció hívei élőlánccal vették körül a Parlamentet, hogy az Orbán-rezsim választási csalása ellen tiltakozzanak. Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogyha a választási törvény így marad, akkor nem lesznek szabad és tisztességes választások Magyarországon, ezért Jose Manuel Barrosóhoz fordulnak, hogy állapítsa meg az európai jogok sérelmét.

Élőlánccal vették körbe hétfő kora este a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsai a Parlamentet, így tiltakozva a választási eljárásról szóló törvényjavaslat ellen. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke újságíróknak a Parlament előtt azt mondta: ha a mostani formájában elfogadják a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot, akkor Jose Manuel Barrosóhoz, az Európai Bizottság elnökéhez fordulnak, hogy állapítsák meg az európai jogok sérelmét. Közölte azt is, hogy a 2014-es választásokra minden olyan szakembert meghívnak, akinek feladata a választások tisztasága feletti őrködés.

A volt miniszterelnök azt mondta, a választásokról, azok szabályairól minden nemzetnek joga van dönteni, de olyan szabályokat nem hozhat, amelyek sértik az európai egyetemes alapelveket. Viszont, ha minden így marad, akkor 2014-ben szerinte nem lesznek “szabad és tisztességes” választások.
Hangsúlyozta, hogy nem lehet az emberek legalapvetőbb szabadságjogának egyikét, a választást elvenni tőlük, ezért a megmozdulással üzenni akarnak a világnak és a magyaroknak is: ami az országban történik az az “ország nagy disznósága, a kormány szégyene”.

A megmozduláson részt vett több független,  a DK-hoz tartozó országgyűlési képviselő is.  Többen transzparenseket tartottak, amelyeken az volt olvasható: “Regisztráció: lábbal tiport Magyarország”, “Kubatov-listás szavazás”, “Szabad választást! Demokráciát!”. A résztvevők egymás mellett állva körbeérték a Parlamentet.

A kormánypártok választási eljárási törvényjavaslatáról az előzetes napirenddel ellentétben nem most hétfőn döntenek, mert ahhoz a házszabályban előírt határidőig nem készítették el a szavazáshoz szükséges egységes javaslatot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +55 ( 69 szavazatból)
Élőlánc a szabad választásokért, 4.4 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. Kedves telekis, Gyurcsány vonatkozásában az élet azt is igazolta, hogy kormányfőként egyetlen pillanatot sem fecsérelt Orbán ellen tenni bármit is. Neki akkor is az ORSZÁG érdeke volt a legfontosabb. Orbán eseteiben (kordonbontás, puccskisérlet, randalírozó bandák szervezése, népszavazásoknak a mindenben keresztbe tevésre felhasználása) a jog intézményrendszerére bízta a dolgot.
    Ha valamit a szemére lehet vetni, akkor ez a látszatra “tutyimutyiság”, valójában demokratikus államférfiúi hozzáállás az, amit a szemére vethetünk.
    Ugyanis egészen biztosan bevezethette volna reformjait ő is a népszavaztatás megkerülésével, s ebben az esetbe már régen múlt időben emlegethetnénk csupán a megszorításokat.
    A jelenlegi helyzet kizárólag Orbán ellenzékben elvégzett rombolásának eredménye, mely rombolás annak a kettős hatalomnak “köszönhető”, ami Orbán első ámokfutásának aknatelepítése biztosított: ügyészség, önkormányzatok, rendőrség, oktatási intézmények, bíróságok, adóellenőrzés, szakszervezetek mindegyikében orbánkatonák vártak a pillanatra, hogy mivel szabotálhassanak.
    Persze, kellett ehhez a nagyjából csak kiscsoportos óvodai szinten gondolkodni hajlandó magyar választópolgárság.
    A helyzet annyiban változott, hogy immár -úgy néz ki: örökre- Orbán kezében van minden hatalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  2. Gyurcsány vonatkozásában az élet azt is igazolta, hogy kormányfőként egyetlen pillanatot sem fecsérelt Orbán ellen tenni bármit is. Neki akkor is az ORSZÁG érdeke volt a legfontosabb.
    .
    Ez igaz, és sajnos utólag okosabb az ember…
    Ezért mondom azt, hogy jobb lett volna 2010-ben is megakadályozni Orbán hatalomra kerülését, ezzel is kellett volna foglalkozni.
    Mert most a leváltása sokkal keservesebb lesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. “Ezért mondom azt, hogy jobb lett volna 2010-ben is megakadályozni Orbán hatalomra kerülését, ezzel is kellett volna foglalkozni.”
    .
    .
    Hát, ennek elmulasztása mindazoknak a soha el nem évülő bűne, akik elárulták Gyurcsányt: SZDSZ – MSZP megélhetési “politikusai”.
    Nekik ugyanis egyáltalán nem az ORSZÁG volt a fontos, hanem saját pecsenyéjük.
    Egyedül a választópolgárok segíthettek volna, no de azoknak a többsége meg otthon maradt, mire szavazásra került sor, mert rosszul esett nekik az a Gyurcsány által kimondott igazság, hogy a régi módon (pusztán alanyii jogon, figyelmen kívül hagyva a megélhetési viszonyaikat) nem működtethető tovább az állam gondoskodása.
    Egyszerű példával élve, abban az álomban ringatták magukat egészségügyet finanszírozás tekintetében, hogy nekik akkor is jár az ingyenes ellátás, a korábbi tb-befizetéseik okán, ha a töredékét se fizették be annak, amit igénybe akarnak venni, mert Viktor azt mondta, hogy jár.
    A példa: Trabantra fizettél be, de elvárod, hogy többletfizetés nélkül a legmodernebb felszerelésű csúcstechnológiát adják neked olyan Mercedes képében, amilyen neked a leginkább tetszik…
    Háromszáz forintot sajnáltak (évente legfeljebb tíz alkalommal, mert a többi ingyenes lett volna, orvosi vizsgálatért fizetni, és inkább felgyújtották a fővárost, de megakadályozták az ország rendbetételét. Most alkalmanként húszezret fizetnek, ha nem akarnak pár hónap alatt föld alá kerülni.)
    No, de legalább Gyurcsány is rájöhetett, hogy népe legfeljebb kiscsoportos óvodások gondolkodási képességén hajlandó erőt kifejteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Nem elég Barrosóhoz fordulni ,persze ez is kell.Amint a törvényt elfogadják azonnal beadvánnyal fordulni a Luxemburgi Európai Bírósághoz is! Soron kívüli eljárást kérni.Remélem az ellenzéki jogászok már megfogalmazták a beadvány szövegét.
    Ezt a rém törvényt a bírák ügyéhez hasonlóan az EB két perc alatt érvényteleníti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Őrjöngő Zsebdiktátor
    2012. november 21. szerda
    13:10
    Nem véletlenül halasztják a törvény elfogadását oviék – félig sem kész törvénnyel sehová sem lehet fordulni hivatalos fórumokhoz. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. csitri igazad van. Amit leírtál ugyanezt feltettem én is a demonstráción, hogy amíg mi 250 km-t utazunk, addig a pestiek a meleg szobában meresztik a hátsójukat! Felháborító! Akik Orbán ellen vannak, azoknak mind ott lett volna a helyük.
    Geyza kedves gondolom helyben lakik, de azért kifogásolja a lelkem, hogy 3/4 hétkor alig voltak. Itt ossza az észt, de az már távol áll tőle, hogy a saját érdekeiért kiálljon, vagy egyáltalán tegyen is valamit. A szabad választás csorbítása minden állampolgárt érint. Nem Gyurcsány Ferencnek tesznek azzal szivességet ha tiltakoznak a regisztráció ellen. Ez minden demokrata kötelessége kellene, hogy legyen. A szájtépések ideje lejárt kedves kommentelők, tettekre van szükség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Optimista !

    Én már több kormány elleni tüntetésen voltam.Legközelebb akkor megyek, ha minden ellenzéki erő összefog és AKKOR zárja körül a tömeg a parlamentet amikor a fideszes köcsögök is benn lesznek.Amúgy nem sok értelme van a tüntetéseknek.

    Mondom ehhez az kell ,hogy összehangolt tüntetés legyen és legalább 100 ezer ember ordítson, vagy addig kell várnunk amíg spontán megindul az elkeseredett tömeg ,mint Bukarestben 1989 -ben.
    A mostani békemenetbe is be kellett volna pár ezer elszánt embernek férkőzni és az első sorból leordítani a tébolyult diktátort…

    Még valami.Az igazán szegények , éhezők akiknek már tényleg nincs vesztenivalójuk azok hol vannak ilyenkor????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. “Az igazán szegények , éhezők akiknek már tényleg nincs vesztenivalójuk azok hol vannak ilyenkor????”
    .
    .
    Van oly érzésem, hogy otthonukban korog a gyomruk és vacognak, mert nemcsak útiköltségre nincsen pénzük, hanem tüzelőre se, meg ételre se, annyira meg nem bíznak az ilyen összeröffenésekben, hogy megkockáztassanak egy megbetegedést, mert ma már nem háromszáz forintba kerülne csak egy vizit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Őrjöngő Zsebdiktátor!
    Pontosan arról beszéltem előbbi kommentemben, hogy a hozzád hasonló hozzáállással nem sokra megyünk. Majd ekkor, majd akkor kifogásokat nem tudom elfogadni! Ha követed az ellenzéki pártok hozzáállását az összefogásra, akkor arra várhatsz. Másról sem szól a fáma, mint ezzel meg azzal nem fogunk össze.
    A mélyszegénységben élő vidékiekre pedig ne számíts, mert örülnek, hogy üres kenyérre telik nekik hónap végére! Tisztában vagy vele, hogy 100 km-ről mennyibe kerül feljutni Budapestre? Oda-vissza 4000 ft! Megmondanád, hogy miből utazzanak?
    Ha Budapesten a kétmillió lakosból egy 100 ezres tömeg nem tud összevergődni egy ellenzéki tüntetésen, akkor megette a fene az egészet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Optimista!
    A lájk mellé: EGYETÉRTEK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. csatt
    Ha volt Gyurcsánynak hibája, az pont az, hogy “egyetlen percet sem fecsérelt” Orbán megállítására. Még most is fecsérlésnek minősíted, a tények ismeretében? Mert szerintem le kellett volna tartóztatni alkotmányellenes puccs miatt,és 2006-ban keményebben kellett volna fellépni a demokrácia ellen támadók ellen. SOKKAL komolyabban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. kekec,
    Igen, ezt kellett volna, ha lehetett volna.
    De akkor is ott volt a legfőbb ügyész, és ha jól emlékszem, a titkosszolgálatok vezetői sem voltak a helyzet magaslatán.
    GyF mögött nem állt ott teljes mellszélességgel a kormánypárt frakciója. Ez volt az alapvető probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. kekec
    Szerintem is le kellett volna tartóztatni, de erre kormányfő demokráciában nem adhat direkt utasítást.
    Sajnos, mindenütt Orbánkatonák ültek, akik végigszabotálták Gyurcsány kormányfőségének első pillanatától a lemondásáig közbeeső időt.
    Ráadásul ott volt koalícióban a “liberális”-begőzölt SZDSZ, akik minden olyan intézkedést megakadályoztak, ami az államappartáus megtisztítását eredményezhette volna.
    Szerinted mit kellett volna tennie Gyurcsánynak, hogy Orbán rács mögé kerüljön? Kíváncsi vagyok nagyon, mert ugyan egy Orbán – letartóztatás esetén polgárháború tört volna ki sok ezermilliárdos főváros szétveréssel, rengeteg halottal, de a törvény szerint Orbánt valóban le kellett volna tartóztatni…
    Szóval szerinted utasíthatta volna a főügyészséget, bíróságot, rendőrséget a letartóztatásra, figyelmen kívül hagyva a jogkövetkezmények intézményrendszerének függetlenségét, vagy rábízni – mint ahogy tette is – az intézkedést a független jogalkalmazói intézményrendszerre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Optimista !
    Figyelj , nem az én “hozzáállásommal” van a baj.Én már tavaly májusban is demonstráltam és azóta is többször. Bp-től 200 km re lakom, tehát nekem is törődéssel jár a “Pestre” rohangálás.
    Hidd el nem azért nem jönnek az emberek, mert nem tudnák az utazás költségeit kifizetni, / vidékről egy 45 fős busz oda -vissza kb. 3200 ft/fő, tehát nem tétel / hanem azért ,mert sajnos még mindig birka módjára tűrnek és az otthonaikban bosszankodnak.Pató Pál effektus.
    Szóval az ilyen békés demóknak nem sok értelme van.Ordibálunk , aztán szépen mindenki hazamegy..Óriási.
    Én abban reménykedek, hogy egyre több embernél betelik az a bizonyos pohár és jöjjön aminek jönnie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Csatt megbukott semmi mast ne tegyel csak kerdezz meg 10 embert! Ne arrol akarj meggyozni hogy Orban lejarato kampanya mit tesz v tett . egyszeruen megutaltak az emberek es kesz. Eletben sokszor megtortenik az ilyesmi ezert fontos hogy egy kozszereplo mit hogyan tesz es hogy mondja! Mi a valos cel az mellekes , mi jon le a valasztonak ebbol az meg mas teszta. Orban nalam tobbek kozott azert bukott meg mert rajottem , hogy egyertelmuen ove a kozgep! Sunyin alattomosan lett az orszag leggazdagabb embere. Ezt mindig mindenhol leirom mert ki kell hogy deruljon ezert ulnie kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Ühüm.
    Szóval kérdezzek meg tíz embert, akik mindegyike ugyanazt fogja mondani, amit te: megbukott. A miértre meg nincs válasz.
    Ez kézenfekvő logika.. Megutálták. És az égvilágon senki nem képes megindokolni, hogy miért. Csak.
    Ezek szerint semmivel nem szolgált rá, csak úgy megutálták. És Orbánnak ehhez semmi köze az égvilágon.
    Háááát, így már érthető.
    Egyébként pedig, ha nálad csak a közgép miatt bukott meg Orbán, akkor le vagy maradva pár brossúrával. Mert az csak a töredéke az összesnek, ami az övé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Rohattul elegem van abból hogy minden liberális nagyokos Gyurcsányferit emlegeti aképpen ahogy azt a Mosthatalmonlévő sugallja és elvárja.
    Itten Gyurcsány Ferit csak azok kritizálhatják , akik méltányolják is azt amit tesz.
    ( Például én. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Nos ezért szánalmas ez az ország: itt nem a cselekedetek alapján mond ítéletet a lakosság, hanem az alapján, hogy mit rágalmaznak, hazudoznak az illetőről az ellenségei, rosszakarói.
    És ha már az a furcsa (másokat vagyoni helyzetük alapján) besorolás eredményezi a “megbukott előttem”-skatulyába helyezést, illene a tisztesség hangjának is megszólalnia…
    Ugyanis Orbán az egyedüli a fentebb említettek között, aki kormányfőként (a közpénzek legfőbb örzőjévé választva) érte el, hogy famíliája az ország leggazdagabb családja lett. Havonkénti legális jövedelmük, annak a szinte felmérhetetlen gazdagságnak, ami a tulajdonukba került, a töredékére se lett volna elegendő.
    Csányira soha nem volt rábízva az ország pénze, ahhoz tehát ő saját hatáskörében soha hozzá nem nyúlhatott, Gyurcsány pedig jóval azelőtt gazdagodott meg, hogy kormányfő lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. KEDVES KOMMENTTÁRSAK !!
    *
    Amikor egymástól idézünk, idéztek, az érthetőség kedvéért:
    .
    1./ Az idézetet tegyétek idézőjelbe. (avagy)
    2./ Írjátok oda, hogy pl. “Ezt írod a kommentedben…” stb.
    .
    Mert, amikor egymásnak üzentek is, ne feledd, hogy rajtatok kívül még sokan – remélem százan, ezren – olvassák az írásotokat és azok is szeretnék megérteni, hogy most a te szavaidat, vagy a másik idézett szavait kell megfejteni, ha ezt külön nem jelzed. Honnan találja ki a “szerencsétlen” olvasó, hogy az első mondatok nem a te szavaid ???
    *
    Üdv !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Nagyon bonyolult volt a helyzet 2006-ban… ahogy csatt mondja – neki ven igaza. De milyen, jogszabály alapján tartózhatta volna le ????????????????
    Jogászok válaszát várom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos