Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Helyettem kis virág 2012. október 31. szerda 8:01

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Helyettem kis virág

Ha egy kormánypárt azt találja ki, hogy a következő választásokon csak azok a szavazatok érvényesek, amelyek őt támogatják, akkor EU tagállam esetén felhívják a figyelmét, hogy ezt gyorsan fejezze be, de például Kelet-Afrikában csak csodálkozva néznek rá a szomszédok és a távolabbi érdeklődők, majd legyintenek, így megy ez. Sok az antilop, de kevés a fóka.

Többek között ezért jó, hogy beléptünk az Európai Unióba, mert a szándék nem hiányzik, a Fidesz nyilvánvalóvá tette azt a szándékát, hogy mindent megtesz a jövőben hatalma megtartása érdekében. Mindent, amit kifejezetten és konkrétan nem tilt az Unió.

Sajnos rengeteg ilyen dolog van.

Át lehet rajzolni a körzeteket, hogy azok a kormánypártot segítsék, választójogot lehet adni a határon túli magyaroknak, amennyiben a pillanatnyi helyzet szerint inkább a Fideszt támogatják, mint az ellenzéket, de hozzátenném gyorsan: ugyanilyen gyorsan el is lehet venni tőlük, amennyiben elbizonytalanodnának, vagy egyértelműen kiderülne 2013-ban, hogy mégis inkább az ellenzékre szavaznának.

Be lehet vezetni az előzetes regisztrációt, mert valaki azt mondta, hogy a Fidesz hívei inkább hajlanak a regisztrációra, mint a többiek, de ez a legképlékenyebb eleme az építménynek, és itt a legvalószínűbb a visszakozás, mert a fideszesek is utálják a regisztrációt, akármit is hazudik rendelésre a kormányzati közvélemény-kutató.

Ide sorolható a tájékoztatás lenyúlása: lassan mindenhol a Párt híreit mondják és írják, nem létezik közszolgálati tájékozódás, de biztos, ami biztos, az óriásplakátok is a kormánypárt közeli kezekben vannak. A választásokig megpróbálják lekakukkoltatni az utolsó ellenzéki vagy független rádiókat is.

Ezek a tételek külön-külön is mind a Fidesz esélyeit növelik, de együtt lassan olyan komplexumot képeznek, ami egyértelműen megkérdőjelezi a választások tisztaságát. Szerintem, mert a külső szakértők, európai politikusok és természetesen a kormány szerint nem, mindenki szavazhat – mondják ők –, ha akarja, leválthatja a kormányzó pártokat, arra szavaz, akire akar.

Sötét és könyörtelen kampány elé nézünk, nem lesz benne köszönet, a közvélemény-kutatási adatok ismeretében a Fidesz akár naponta megváltoztathatja az alkotmányt, a választási törvényt, de lehet Magyarország fővárosa Bősárkány is, ha a helyzet úgy kívánja.

A helyzet az, hogy az Unió nem fog minket megvédeni saját magunktól, mert nincs erre felkészülve, meg egyébként is akadnak problémái, nagyobbak, mint Magyarország mentális és demokratikus közállapotai, főleg annak fényében, hogy a Fidesz minden riszálása és fizetett politikai hirdetése ellenére, mindent megcsinál, amit mondanak neki. A demokrácia sánta, a demokrácia nagyon beteg, de úgy tűnik, ez nekünk megfelel, úgyhogy a belgák vagy a franciák nem fognak helyettünk utcára menni. Minek is mennének?

De mit tehetnek a magyarok?

Nagyon egyszerű: mindenki regisztrál, aztán elmegy szavazni, és olyan messzire küldi el Orbán Viktort, hogy még Szalai Annamária mandátuma is letelik, mire visszatalál.

A magyar választók azonban – ha fogyatkozó számban is, de – elégedettek a kormánnyal, ha holnap lennének a választások, nyernének, a polgárok mostanra fáradtak bele az egészbe, már nem akarnak demokráciát, nem akarnak változást, nem akarnak semmit, csak csöndben káromkodni, vissza Trianont, édes hazugságokat és a fényes jövő ígéretét. Ennél többet másoktól sem kapott, ráadásul Trianon, Horthy és önfeledt rasszizmus nélkül kellett senyvednie a szocialista és liberális kormányok alatt, ami már majdnem elnyomás.

Az tehát nem várható, hogy úgy járnak, mint az MDF, akiket ennél sokkal kevesebbért büntettek a választók, lett gyakorlatilag nem létező párt.

A második lehetőség, hogy minden akadály ellenére mégiscsak nyer az ellenzék, de semmire sem megy a győzelemmel, mert pontosan erre az esetre fejlesztette ki Orbán a jégkorszakokon átívelő mandátumokat minden – eredetileg függetlennek szánt – intézmény élén, ilyeténképpen előfordulhat, hogy a Fidesz bukik, feloszlik, senki sem emlékszik már rá, de a Médiatanácsot és az Országos Meteorológiai Szolgálatot még mindig stabilan kézben tarja. Ez esetben sokra megyünk a demokrácia újjáépítésével, ha a lényegen nem tudunk változtatni, és szomorúan nézzük a kerítésen át, hogy milyen jól szórakoznak a játszótéren a többiek, de mi a herpeszünk miatt nem mehetünk közéjük.

Az MSZP által belóbált bojkott ugyan nevetségesnek hangzik, de valójában nem az, hanem egy brutális utolsó fegyver, mert azt még elnézik a nagyhatalmak, hogy egy félázsiai Miki egér vezeti az országot, de ha a választásokon nem indul a legnagyobb ellenzéki párt, azt már nem. Ezzel csak az a baj, hogy megint kívülről várjuk a megoldást, elesünk, sírunk, aztán várunk, hogy felsegítsenek. Utána nulla önbecsüléssel kezdhetünk mindent előröl – a jobbik esetben –, de ha a rosszabb forgatókönyv valósul meg, ott fogunk fetrengeni a porban, miközben mocskos arcunkon kis patakokban folydogál a friss takony, és senki sem jön.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (75 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +122 ( 134 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Helyettem kis virág, 4.8 out of 5 based on 75 ratings

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. ateista
    A baloldal, ha akarna sem tudna megtenni olyasmiket, amiket a fideszesek megtehettek ellenzékben!
    Most már kötelező betartani a szabályokat – rájuk ez akkoriban nem vonatkozott.
    A szétvert város helyreállítása akkoriban több 100 millióba került, senki nem emlegette – mert demokrácia volt és tűrnie kellett a kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Karácsonyi akció:
    Mindenkinek jár egy darab Orbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Para-Kovácsnak ez melyik arca? mert van másik. Például hétfőn délelőtt a klubrádióban ahol Bajnait gúnyolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Kuvaitban képes arra az ellenzék, hogy bojkottálja a választást. Akkor nehogy már mi ne legyünk rá képesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Sokan hajtogatják elég régóta, hogy nincs már más orvosság, csak egy forradalom. És igen, látva, merre tartunk, mivé lettünk, illik komolyan, becsületesen fontolóra venni a dolgot. Ahogyan azt is, miért nem fog megtörténni mégsem.
    Én hosszas és gyötrő tépelődés után arra jutottam, hogy nem lesz, nem lehet itt se 1848-, se 1956-remake. És vajon miért? – kérdezhetnénk, mikor pedig látszólag minden előföltétele adott egy izmos revolúciónak: van harmadik világot idéző és fokozódó szegénység, általános létbizonytalanság, van gátlástalan, romlott, korrupt, szemfényvesztő hatalom, van adóprés, elnyomás, megfélemlítés, fenyegetettség, ideológiai terror, kultúrdagonya és fasizálódás. Mi kell még?
    Viszont – felehetnénk – nincsenek lezárt határok, (fizikai és szellemi) vasfüggöny, nincs idegen nyelvű közigazgatás, orosz nyelvű misézés, nincsenek politikai foglyok (éljen Táncsics!), nincs hadkötelezettség (csak az LMP és a 4K! tudatában), nincs gyermekbénuás-járvány rossz oltóanyag miatt, nincs áruhiány, nincs kollektivizálás, de főleg, és elsősorban, és mindenekelőtt: nincs egy közös ellenség, mert nincs idegen megszálló hatalom; sulykolja bár ezerrel az Orbán-rezsim ennek pont az ellenkezőjét. Azaz, nincs meg a mindenki számára érvényes, egységbe tömörítő, konkrétan megnevezhető, konszenzusos ellenség, ezért aztán nincs suttogó propaganda sem, pedig az az egyik nélkülözhetetlen pillére a forradalomnak.
    Mert bár csőstül ömlik a rossz, de mindenki mást ért “rossz”-on. Ezért számot kell azzal vetni, hogy a szegénysoron élők majd bolondok lesznek forradalmi hevületbe turbósodni az én műmellhez, botmixerhez, zselétévéhez, adatvédelemhez, és méltányos üzemanyagárhoz való jogaim csorbítatlanságáért. Ahogyan én sem érzek motiváltságot ugyanezen nehezem megszerzett javaimat kockára tenni a legnyomorultabbaknak a tbc-, tetű- éh-, és fagyhalálmentes élethez való jogáért. Mert, ismétlem, pontosan körülírható, bárki számára ugyanazt jelentő és megtestesítő ellenség nélkül a különféle, végletesen atomizált (egymástól elzárt) csoportok legföljebb egymás ellen képesek megindulni (polgárháború), mert kizárólag egymást van módjuk ellenségként beazonosítani. (Ugye, ugye, mekkora hiba volt megengedni annakidején Orbán Viktornak, hogy kiűzze az oroszokat?! Meg persze, mást is, ha már itt tartunk.)
    Azon a bizonyos szegénysoron gyaníthatóan kevesen létesítenek összefüggést az alkotmányos jogok eliminálása és tulajdon kilátástalanságuk közt, de ugyanígy, a szerencsésebbek közül vélhetően szintén kevesen értik meg, hogy egy, a legmélyebb szegénység iszamós, mocsaras fundamentumán alácsuszamló országban soha nem fog biztos talajt érni a lábuk.
    Vagyis, majdnem minden a forradalom kivitelezhetősége ellen szól, magyarán, a forradalmi hömpölygés számára oly nélkülözhetetlen nagy, szabad térségek, utak nem léteznek többé, mert minden talpalatnyi helyen járművek állnak, és ezek a járművek mind-mind valakiéi. Márpedig hömpölygés nélkül a víznek árja… alulmarad.
    Meg aztán, mire a rendőrség kiadná egy forradalomra az engedélyt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Az ellenzéki oldalon vannak izék, ha szükséges, fordítanak majd a köpönyegen – voltak, vannak és lesznek ilyenek…akik fanyalognak az ellenzékieken többet ártanak, mert elbizonytalanítják az embereket.
    Ezért szoktam írni:
    akiknek nem felel meg az ellenzékből senki, azoknak biztosan megfelel az ami most van ebben az országban!
    Ártalmasabbak, mint a narancsosok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. @taotológia:
    Telitalálat! Sikerült egyetlen mondatban (amit aztán hosszasan megmagyarázol, de ez nem baj) megfognod a lényeget! Én ezt – nincs forradalmi helyzet – hosszadalmasabban és bonyolultabban igyekeztem magyarázni az elmúlt időben az AN különböző cikkeihez írt kommentjeimben, de Te sokkal frappánsabban fogalmaztál. Szomorú szívvel gratulálok… A szomorúságomat nem az okozza, hogy Te elvetted előlem a “dicsőséget”, hanem az, hogy ismét konstatálnom kell: a választásokon lehetetlen leváltani ezeket, forradalom pedig nem lesz. És ezzel (legalábbis az én generációm számára) bevégeztetett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. gyöngyaz
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Akiknek az ellenzékből senki sem felel meg, azoknak a HAZA mostani állapota elfogadható!
    Ezt csak így lehet értelmezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Mi jó van abban, hogy valaki leírja azt, amiben nincs semmi új?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Ismétlés a tudás anyja….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Nem! Túl nagy a tét ahhoz, hogy ebbe csak úgy belenyugodjunk! NEM REGNÁLHATNAK TOVÁBB!!!!ÉS SOHA TÖBBÉ!!!!A JOBBIK SEM!!!!!!! Forradalmat! Demokráciát! Mivel bevezették a visszamenőleges törvények létjogosultságát, ezzel élve visszamenőleges törvényekkel a klientúra, a rezsim felszámolását!!!!!Biztos naivnak tűnök! De a forradalmárok már csak ilyenek. Naivul hisznek, és nem cinikusan fanyalognak, a kákán is csomót keresve! És néha még a forradalmároknak is sikerül….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Køszønøm! szeretnem megszoritani Para Ur kezet es melyen meghajolni!
    Nagyszeru irås a tøbbivel egyutt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Para, ez szar volt.
    Logikai hiba, hogy a nagy összefogásra felhívás közben Stump-fal magyaráztatod el, kivel miért nem érdemes összefognia; aztán ez a cikk is erre erősít rá. Nem stimmel.
    Tehetségeddel, szakmai karriereddel, a Mancs nyelvújításával kétségtelenül tényező lettél. Ez jó, megérdemelted; annak fényében meg különösen, hogy honnan találtál vissza. De. Ezzel oda is eljutottál, hogy most már FELELŐSSÉGED is van.
    Nem a jópofizásoddal van a baj; hanem mondjuk Stumpfra rá kell készülni, a HV-ban sorozatosan ír elképesztő baromságokat, csúsztatásokat. Te erre nem is készültél fel, ez tény. Ha pld az öszefogásban figyelembe vehető szereplőket interjú sorozatban, egységes szemlélettel feltárod, az valami.
    Azt meg aztán végképp ne, hogy a Milla majd önként kijelöli a demokratikus pártokat. Akkor már inkább Schiffert hallgatok önkorbácsolás közben, és gyönyörködöm az igen gazdag Orbán klipgyűjtemények gyöngyszemeiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. ——Mi a különbség egy valódi nyugati demokrácia és Orbánisztán között?
    – Egy valódi demokráciában minden hülye politikusnak alkalmazkodnia kell a kőbevésett, meglévő törvényekhez és ha ezt nem teszi, megbűnhődik!
    – Orbánisztánban minden hülye politikus a saját érdeke és kénye-kedve szerint alakítja hetente, vagy akár naponta a törvényeket vagy akár az alkotmányt is, a lelkiismeret nélküli, szemétdombra való, lakáj parlamentje útján és akinek ez nem teszik, az megbűnhődik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. taotológia
    Jó, nem forradalom lesz, hanem polgárháború. Az miért jobb? Mert hogy közeledik a földrengés az erre érzékenyek már folyamatosan jelzik. Azért én nem írnám le a forradalom lehetőségét sem: az előfeltétele, hogy tömegek ne veszíthessenek már többet, csak a láncaikat: ez már millió számra megvalósult. Közeledik az éhséglázadás, főleg ha az egyetlen mnég meglevő eszközüket dobják be ami méfg a gazdaság felpörgetésére rendelkezésükre áll: az infláció felpörgetését. Közgazdászok már komoly lehetőségként vitatják, mint az exporton keresztül történő növekedés eszközét. Értsd: 320 fölötti euró árfolyammal, Ez a segélyből élőknek az inflációt nem követő segélyezéssel – sőt annak korlátozásával – lassú éhhalált jelent. Pintér már évekkel ezelőtt erre készült, és szerintem ezért kapnak fegyveres kiképzést a tűzoltók is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. mnég és méfg = még (bocsi)
    Sajnos én is méltányolom Para elég sok írását, de Milla szerkesztőként és riporterként nem igazán lehet helyeselni az ámokfutását. Ráadásul az már tényleg mindennek a teteje, hogy a Milla október 23-i tüntetéséről készült ajánlójában egyetlen egy sem mutat Bajnai beszédére – de akár az Együtt 2014-re sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. kekec, utalsz egyesek (tán sokak) szeizmográfjának aktivizálódására, és én sem állítom, hogy nincs ebben igazság. Csakhogy míg te (ahogy rajtad kívül még sok más lelkiismeretes és tisztességes gondolkodó) a forradalom előjelének látod és értékeled a mind sűrűbb satírozású diagramot, én korántsem vagyok ilyen derűlátó. Ellenkezőleg. Én a kétségkívül vaduló rezgések kiindulópontjaként éppen hogy az orbáni hatalmat vélem beazonosíthatónak. Magyarán arra gondolok, hogy nevezett hatalom (az epicentrális erőtér, hehe) gőzerővel készül valami visszafordíthatatlan, végső, szintetizáló csapásra ellenünk, és ennek a lökéshullámai érzékelhetőek. Ezt a föltételezést csak megerősíti az általad szintén említett, a tűzoltókra kiterjesztett fegyveres kiképzés ténye is.
    Nehezen vagyok képes úrrá lenni az indulataimon, ezért csak ügyetlenül tudom megfogalmazni, amit érzek, de valami nagyon azt súgja nekem, hogy nem a “nép” mozgolódik forradalomra a zsarnok ellen, hanem éppen hogy a zsarnok készül szabadságharca végső ütközetére, s éppen a “nép” ellen, azért, hogy egyszer s mindenkorra legyőzze (leigázza) végre becsvágyai kerékkötőjét, kiteljesedése akadályát, ambíciói sárbarántóját, vagyis elnyomóját.
    Egyszerűbben: ha forradalom lesz, azt nem a nép fogja kirobbantani a hatalom ellen, hanem, a hatalom robbantja majd ki a nép ellen.
    Ilyen csudát még úgyse látott a világ.
    Viszont az is lehet, hogy rémeket látok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. taotológia
    Erre van az a versidézet, hogy: “habár fölül a gálya, alul a víznek árja, azért a víz az úr!” Eccer végre, igaz is lehetne már!
    Kicsit többen vagyunk (a nép), +benne vagyunk egy-két közösségben is.
    Lehet, hogy tényleg teccettünk volna forradalmat csinálni – bár ami késik, az jön, szokták mondani.
    Ha megteszik a hatalmasok, hogy rárontanak a nemzetre, akkor végképp beigazolódik, hogy ez mindig a jobboldal részéről történt.
    Nem kívánok ilyent, mert most akiknek nem “teccik” valami elmehetnek és már el is mentek sokan, sokfelé járok, hallom, hogy mennyien készülnek elmenni a kinti ismerősök segítségével.
    Aztán majd meglátjuk mire megy a hatalom azokkal akik itt maradnak: gazdagok és szegények, betegek, munkanélküliek, mi lehet ennek a vége?
    Végiggondolták ezt már vagy a gondolkodás ártalmas?
    80 ezerrel nőtt a foglalkoztatottság – ja, 80 ezer utcaseprő, ettől nem fog felpörögni a gazdaság. Hazudhatnak maguknak, manipulálhatják a számokat, de a tények, tények maradnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. halmazelmélet

    Sajnos a jelek alapján
    – nincs egységes ellenzék, nincs karizmatikus, mindenki által elfogadott ellenzéki vezető. Van viszont még sok orbánpárti támogató, van kiképzett és egyenlőre a palánk mögött sorakozó kormányt védő fegyveres, van agymosó sajtó és TV -
    maradni fog még ezen a választáson a fideSS. S ezzel vége. Lehúzhatjuk magunkat. Sztálin és Rákosi, Horty és Mussolini orbáni reinkarnációja végképp sárba döngöli a magyarokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. “Van még sok orbán párti támogató.”Bizony van és ez nafgyon zomoru.Nagyon szomoru,mert ezek a “támogatók”nem Magyarország felemelkedése melett állnak,nem azt , azt “támogatják”,hanem a saját husos pecsenyéjüket,vagy eszeveszett butaságukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos