Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Bajnai a szeren 2012. október 28. vasárnap 20:04

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Bajnai a szeren

Őszül, sárgásan, haldokolva, némán. Hűvösödik, de mégis melegebb van. Kicsit közelebb húzódtunk egymáshoz, lassan beállunk a sorba, hogy tétován, botladozva elinduljunk. Merre? Valamerre. Ki- és elfele innen. Ezt diktálja a megmaradás, a túlélés ösztöne. Az ilyen botladozó, tétova útkeresésekből állnak össze a mindent elsöprő menetek.

Évekkel ezelőtt belém vésődött Csepeli szociálpszichológus sáskaraj hasonlata, a választói politikai viselkedés legérzékletesebb diagnózisa. A sáskákról, amelyek ki tudja milyen kódolt genetikai jelre, hangra, egy forró déli légáramra meglódulnak, hogy zöldárként borítsák el a Földet. Nincs erő, amely megállíthatná őket. Se pénz, se ráolvasás, se fortély, se előzetes választási regisztráció. Úgyhogy az orbáni béketáborban erős ma a rezignáció. 23-án leginkább gyászmenetre hajazott.

A nyugis kis Bajnai – mert végül is róla, az ő belépéséről lenne szó – nem próféta. Civilben leginkább adóhivatali tisztviselőnek, diszpécsernek néznénk. Nem próféta, mégis úgy vártuk, mint a messiást. A modern messiásokat – plebejus felfogásom szerint – a nép nevezi ki. És a küldetés enyhén szólva messianisztikus. A két lábon járó csődöt kell 2014-ben átvennie. Egy országot, amely az utóbbi ötven év legmélyebb válságpontján vergődik. Egy tört gerincű, kerekes székes demokráciát kell eltologatnia. Egy önbizalmát vesztő, depresszióba süppedő népet kell kormányoznia. És persze Orbán tébolyult grasszálását kell megállítania. Potomság.

Alkalmas-e Bajnai erre? És alkalmasak vagyunk-e mi – mire is? – a megmaradásra, a létezésre? Mert ennél kisebb tétje a politikának Magyarországon általában nem szokott lenni. De mi a létezés, a fennmaradás, a demokratikus reparáció ügye ahhoz képest, hogy egymás szagát sem állja az MSZP és az LMP? Lehet-e fontosabb ügy a mai Magyarországon annál, hogy milyen meredeken ível Mesterházy Attilánk karrierje? Szóval akadnak megoldandó gondok.

Őszül, alacsonyabban jár a nap. Kicsit közelebb húzódtunk egymáshoz, hogy el ne tévedjünk a ködben. Induljunk, mégsem éjszakázhatunk az utcán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 39 szavazatból)
Buják Attila: Bajnai a szeren, 4.4 out of 5 based on 24 ratings

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Buják Ùr!, igen pontosan erröl van szó,hogy itt még mindég a pozicion hajsza megy! Sajnos amig erröl lessz vita, és nem összefogásrol addig fél magyarország elhullik, az emberek éhesek, fáznak, remény vesztettek. Itt elsödleges szempont az lenne minnél hamarább tenni, minden eröt bevetve elzavarni ezt az Örült Diktátort és a pereputtyát! Érthetetlen számomra ez a várakozási idö!, veszteség a szegényekre nézve, idönyerés a hatalmon lévöknek!!
    Sajnos sokaknak még mindég a maga haszna a fontos, legyen már vége ennek a pozicio harznak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gondoljatok már végre az éhezökre, nekik minden perc számit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  2. Igazad van “Kitti”, de szerinted mit kellene tennie bárkinek is.
    Amit Te sugallsz, az nem más mit egy “forradalom”. Értem a lényeget, de azt hiszem, hogy nincs itt az idő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Bajnai egy világgazdasági válság mélypontján 1000 mrd-os megszorítást tudott úgy levezényelni (megtervezni és kivitelezni) hogy tulajdonképpen túl nagy nyomás nem maradt az emlékezetben utána. Ezért most a politikusoknak szerényen háttérbe kell húzódni, és hagyni kell a technokratát dolgozni. Bár szerintem erre Gyurcsány is képes lehetne – csak tőle MÉG nem fogadnák el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (40 szavazatból)
  4. Karinthy jut az eszembe. Lógok a szeren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Vesszen Orban a maffia fonok a keresztapa a gatastalan diktator!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  6. Ki kell inni a méregpoharat fenékig, különben ovi és rendszere visszatér, ahogy ezt 8 év után is tette. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. Ha kiinnánk a fideszfőzettel teli méregpoharat, abba beledöglenénk – bízni kell benne, hogy a többségnek ennyi is elég volt a fideSS politikai pornójából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Normális helyeken a koaliciós partnerek nem pozicióharcot vívnak a háttérben, hanem előválasztáson választják ki, hogy hol melyikük jelöltje induljon.

    Éppen a chilei helyhatósági választások eredményét nézegetem. Az egyik santiagoi belvárosi, idáig jobboldali kerületben egy független jelölt győzött. A Concertación jelöltje az előválasztás eredménye alapján korábban lemondott a független jelölt javára. Az előválasztást a baloldali választópolgárok számára rendezték, hogy ők döntsék el, a három párt három jelöltje, illetve a független, baloldali jelölt közül melyik induljon a választáson, hogy ne rontsák egymás esélyét.

    Lehet így is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Köszönöm Gábor, sajnos ismerem a Magyar helyzetet és a mentalitást, sokat járkálok szegények között az erejük elfogy nem lessz aki szavazzon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nem – nem nem vérre gondoltam, hanem jozan összefogásra.Sajnos sok ember nincs tisztában mennyire elhatalmasodott a szegénység, hogy egy falat kenyér és meleghely gondot okoz pár millio embernek. Ha bele gondolog 500 vagy 1000 FT nem jut egy napra sokaknak szörnyü állapot, itt a gond és itt nem csak a romákrol van szó! “2014-ig nem birják már ki a szegények.Másik nagy gond a határ, ez a diktátor örült mindenre képes!!!
    Leváltási aláirás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  10. kekec
    21:55

    Az Index valamikor úgy fogalmazott, hogy Bajnai kisdobos zavarral az arcán tízszer nagyobb megszorítást végzett, mint Bokros. De hang és fénytünemények nélkül.
    Mert kultúráltan csinálta, mert Ő úriember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  11. Jelentősen megváltoznak a feltételek a korábban megszokott választásokhoz képest. Az öntelt Fidesz a Kubatov lista mindenhatóságára épít, ezt ellensúlyozni nem gyújtó hangú lelkesítésre, hanem a legszélesebb körű személyes elbeszélgetésekre és józanul megfontolt szervezésre van szükség, aminek alapja az államcsődöt elkerülő program ismertetése.
    Bajnai nagyon helyesen látja, az egyes emberhez eljutni nemcsak szükséges, hanem nélkülözhetetlen is, hiszen a laptoppal felszerelkező fideszesek pontos címeket keresnek majd fel (elektromos regisztrálási céllal, megkímélve sok kilométeres beutazásoktól, sorbanállásoktól a póóóógárokat) mely helyszíneken senki más nem lesz jelen, a szavazat elővásárlásának minden feltétele adott lesz tanúk nélküli környezetben, ezt ellensúlyozni csak kiépített kapcsolatrendszerrel lehetséges, amivel csak a pártok rendelkeznek, közülük is az mszp a legkiterjedtebbel.
    Hiszen mindennek van ellenszere, még a regisztrációs választói jogkorlátozásnak is, csak a megfelelő embereket kell megtalálni hozzá, módszert kell kidolgozni és alkalmazni. Ennek pedig illeszkednie kell a többség igényéhez, ahhoz, hogy a gyűlölködéssel tele van a többség padlása is.
    Ezért legmegfelelőbb ember Bajnai Orbán méregfogának kihúzásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Kitti, és épészmérnök!
    Erről szól Grecsó Krisztián írása is: Van még elég
    http://www.168ora.hu/velemeny/grecso-viharsarok-roma-korhaz-kereszteny-104503.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  13. gets
    Ki kell inni a méregpoharat – én is ezt érzem…sokan tapsolnak még a földbedöngélésünkhöz, még nem érzik a demokrácia hiányát sem igazán.
    Jonesy
    Az időközi választások, + egyéb(békamenetelés), + meghunyászkodások az egymásért kiállás helyett (bírók, pedagógusok, orvosok, igazgatók) – ezen okok miatt is ki kell innunk, akik nem akarják és megtehetik elmenekülnek előle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. épészmérnök:
    Nem lehet, hanem kellene. Mert ha a választópolgárok feje fölött/háta mögött fogják a jelöltet “kimutyizni” arra nem biztos, hogy a választók tömegei összeadódna. Egyrészt.
    Mert másrészt kisebb településen az állását, tehát a létbiztonságát kockáztatná, ha valaki egy ilyen ellenzéki előválasztásra elmenne.
    A NET pedig csak korlátozott kör részére elérhető – és könnyen manipulálható.
    Még a legjárhatóbb út lenne, ha a helyi aktivisták egyeztetnének: korlátozottabb kör, helyi ismeret: de ez inkább majd az önkormányzati választásokra alkalmazható, a választói körzetek jelenleg túl nagyok ehhez. Maradnak a “pártmutyik” ami minden egyes jelölt esetében támadási felületet ad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Sándor-
    Az index bele is pusztulna, ha legalább egyszer reálisan kommunikálna?
    2-3-szor, és nem tízszer! MATTolcsy 760 milliárdos kettős csomagjára mondták, hogy “felér két Bokros csomaggal” Ha az Állami számvevők által kiszámított 450 mrd-os nettó hatást vesszük “kétszeresnek” még akkor is csak 4-5-szörös.
    Azt meg mindenki mintha elfelejtené, hogy azért tudott nyugiban korlátozni, mert akkor már (a válság mélypontján és a választásokhoz közel) Orbánék már nem akarták mindenáron elsüllyeszteni a csónakot.
    nem-a-tom
    Hallottad volna ezt a szöveget egy profi színésznő előadásában, mint én. Még nagyobbat szólt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. korlátozni – kormányozni. Ez bezzeg nem tűnt fel a helyesírás ellenőrzőnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. Értem az írás eszmei mondani valóját, egyet is értek vele, de azért szeretném halkan megkérdezni, tényleg egyenlőség jelet lehet tenni az LMP utálkozása és az ezt az utálkozást lesajnáló MSZP-s válasz között? Buják úr még mindég a tényektől való függetlenség talaján áll, ha az MSZP-ről van szó? Az elmúlt tiz év nem szolgáltatott kellő tanulságot? Még mindég nem érti miről írt Debreczeni József amikor az írástudók felelősségét firtatta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. csatt: Ezek sajnos illúziók. A fideSSt nem lehet választáson legyőzni,.mert a szavazatokat is ők számolják. Azért maradtak még eszközök: felvilágosítás, személyes propaganda, sajtó – beleértve az elektronikus sajtót is, tüntetések, sztrájkok, polgári engedetlenség. Nincs idő 2014-ig várni! Addigra semmi nem marad az országból.
    kalmik: Sajnos Mesterházy Attila tényleg egy politikai nímand. Mondom: sajnos. ettől még lehet rendes ember, de pártvezérnek, pláne egy mozgalom vezetőjének alkalmatlan. Én úgy látom, hogy magas taglétszáma dacára MSzP már nincs, de szavazói még szép számmal akadnak. Csak remélni tudom, hogy közülük a legtöbben ugyanilyen szívesen – vagy még szívesebben szavaznának egy közös baloldali jelöltre, ha az a győzelem esélyével indulna. Most viszont, mint fentebb jeleztem, nem a választásokra kell felkészülni, mert azok nem lesznek, illetve a fideSS szabályai szerint megnyerhetetlenek. Diktátort demokratikus választással még nem váltottak le. Ha most valaki előjön azzal, hogy “deorbánnemdiktátor”, akkor elmegyek dinnyét venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Emigrant: ne ringasd magadat illuziókban. Tudom sokan vagytok akik nagy örömmel ülnétek tort az MSZP ravatalánál, de a választók nem szerzik meg nektek ezt az örömöt. Mesterházyról lehet ilyen-olyan véleményed, ez a te magán ügyed, de mögötte már ma is mintegy másfél millió szavazó áll. Kíváncsian várom, hogy az úgynevezett civilek mögé mikor sorakozik fel ugyan ennyi. Jó lenne belátni, hogy az együttműködésre ítélt demokratáknak nem a leendő szövetségeseket kell ekézni, mert a választók szemében ez ellenszenves.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. emigrant: a fidess-t nem azért nem lehet a választásokon legyőzni, mert a szavazatokat is ők számolják, hanem azért, mert a Tákolmányba kívánják belebetonozni a választási regisztrációt, azt meg csak 4/5-del lehet megváltoztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. kalmik, ne álmodozz. Mesterházy és az MSZP mögött szerintem már sosem lesz másfélmilió szavazó. Nem utolsósorban azért, mert csatlakoztak Gyurcsány kiveréséhez pártból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Emigrant! Hozzál dinnyét nekem is! De. Mesterházy sokkal jobb, mint eredetileg gondoltam. Nem erőszakos, szerintem nem is lesajnáló. Dehát egyelőre szinte csak az MSZP jelöltjére lehet szavazni, ha nem a jobbikákra vagy a fideszre. Őszintén nem tudom, hogy pl. a saját választókörzetünkben ki lehetne a jó jelölt. A volt mszp-seket nem szeretném. A legfafejűbbek közül valók. A DK szervezet egyelőre többnyire sértődött szocikból áll, kellenének fiatalabbak, de honnan? A környéken, ahol lakom, én a fiatalabbak közé tartozom, és már ingyen utazom! Az LMP a mindent elutálók pártja, összevissza elképzelésekkel. Egyrészt sötétzöld, másrészt rózsaszín, e kettő keverékéből meg könnyen kijön a barna. Híve a gazdasági protekcionizmusnak, ez pedig fogyasztóellenes. Hablatyol az E-számok ellen, holott azok mindössze az élelmiszerekben fellelhető vegyületeket jelölik, az egyszerűség kedvéért. Az alma is szerves vegyületekből áll. A neten is megtalálható a lista, hogy melyik E-szám mit takar. Azt meg végképp nem értem, hogy “az MSZP a magas taglétszáma ellenére nem létezik, bár szavazói még szép számmal akadnak”?! Ejnye Emigrant, ez nem Rád vall!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. emigrant
    Ne menj dinnyét venni! Orbán nem egyszerűen diktátor, hanem azok közül a legcinikusabb fajta. Igen, ritkán váltottak le diktátort demokratikus módszerrel, de a közelmúltban is előfordult valahol a balkánfenéken. De ez a kivétel!
    Bár már ott tartanánk! Mennék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. “Egy tört gerincű, kerekes székes demokráciát kell eltologatnia.”
    AMINEK A KEREKES SZÉKÉT IS ELAJÁNDÉKOZTÁK.
    Egyesek már azon székelnek! Nehogy ők kapják a legtöbbet.
    Kiváncsi vagyok mire számitanak bukás után.
    Vagy más saját törvényük szerint “demokratikussan” rabolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Az csak valószínű, hogy az mszpnek másfél milla szavazója – volt. Mert szerintem ez még a milla tüntetése előtti hír. Addig azok a pógárok, akik a fidesst már utáléknak találták, úgy gondolták, hogy mégis inkább az mszp. De a legközelebbi felmérések mást fognak mutatni.
    Tényleg nem kéne a Mesterházyt annyit ekézni! Elég belőle annyi is, hogy egy balfasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  26. A félelem fala. Melyet a legnehezebb áttörni.

    Olvasom a legutóbbi önkormányzati választásokról szóló elemzéseket. Tiszavasvári, Baja stb.
    Jobboldal visszatér, baloldal erősödik de még nagyon messze van a kívánatostól.

    Kezd meggyőződésemmé válni, hogy nem fenn kellene a politikának pofozkodnia, hogy ki mit, hogy és milyen feltételek mellett és mibe vesz be. Vagy zár ki. Mire ott fenn valamilyen egység létrejön most úgy tűnik megszűnik annak aktualitása. Vagy nem marad idő mindezt helyi szinten is megszervezni.

    Azt mondják és ez igaz is: helyi szinten félnek az emberek s bár szeretnének nem mernek mozdulni. Mert egyéni életük, családjuk, vállalkozásuk a mai helyi politikai hatalomtól függ.
    Sokkal inkább mint bármikor, mert országos narancsuralom van.

    Már most el kell kezdeni országgyülési szavazókörönként a un. félelem fájának kivágását.

    Személyiségfejlesztő tréningeken azt mondják, hogy természetes emberi tulajdonság, hogy az ember saját félelmeiben, – mivel egyre többet gondol rá – egyre jobban elmerül és elterebélyesedik rajta. Mindaddig amíg egy másik pozitív gondolattal ki nem üti azt, s a fát el nem vágja a gyökerétől.

    Mi lehet ez a gondolat? Talán ilyesmi: „Képesek vagyunk az Orbán rezsim megdöntésére és egy új demokratikus köztársaság megteremtésére. Meg tudjuk csinálni! Gyermekeink jövője függ tőle!”

    Minél többen és minél hangosabban mondjuk úgy szakadnak át a gátak. Fenn is és lenn is. Enélkül nem megyünk semmire.

    A falat nem lehet teljes hosszában áttörni. Meg kell keresni e leggyengébb pontját és oda kell az erőket koncentrálni.

    Egy ilyen pont lehet például az illegitim alkotmány népszavazásra való bocsátásának követelése.

    Hallgatom az elemzőket. Ezzel az – épp ma is módósítani tervezett – alkotmánnyal és ezen alapuló alkotmányellenes és alaptörvényellenes tervezett illegitim választási törvénnyel nem szabad már új választásoknak nekimenni.

    A jogállam visszaállításával és annak elkezdésével és követelésével nem szabad várni. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Mesterházy tegnap az egyik műsorban úgy beszélt, mint az elszállt 2/3.
    Szerényebb hangnemmel többre menne, szerintem.
    A kisebbek felé mindig visszafogottabnak kell mutatkozni, szerintem.
    Ha nagy mellényt mutat, lehet, hogy úgy marad, szerintem.
    Lehet, hogy önbizalomerősítő tréningen volt és túlzásba vitte, szerintem.
    Kár lenne a sok munkáért, ha a nagyképűség miatt veszítene a jelenlegi állásból – mert tényleg sokat dolgozik/dolgoznak, szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. És alkalmasak vagyunk-e mi – mire is? – a megmaradásra, a létezésre?
    .
    Jó kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Kedves Buják Ur!Meg könnyeztem irását.Tömören irt,de szivhez szoloan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Csak az a nagy baj kedves “Fal”,hogy még mindig sokan vannak azok,akiket egyáltalán nem érdeklik a ” gyermekeik jövöje”És mig ezek száma nem apad le legalább a felére,addig nekünk kell aggodni a gyermekeink és unokáink jövöjéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Gábor
    2012. október 28. vasárnap
    21:22
    “Amit Te sugallsz, az nem más mit egy “forradalom”. Értem a lényeget, de azt hiszem, hogy nincs itt az idő.”
    Gábor,értem amit értesz,de hogy érted,hogy nincs itt az idő?
    1./ Bennünk nincs itt az idő?
    2./ Vagy nem elég érett a helyzet arra,hogy
    érezzük az időt?
    3./ Minek kell ahhoz bekövetkezni,hogy történjen
    végre valami?
    Ebbe mindannyian belepusztulunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  32. Latyapatya
    Ne légy ordenáré, az AN nem a mandiner.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. gets
    2012. október 28. vasárnap
    23:18

    “Ki kell inni a méregpoharat fenékig, különben ovi és rendszere visszatér, ahogy ezt 8 év után is tette. :(((”
    Erről ez a dal részlet jut eszembe:
    Le le le fenékig
    Le le le fenékig
    Mondjuk tehát nékije
    Váljék egészségére :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. Tudod proaktív, az az egy szó annyi mindent kifejez, hogy helyette hosszú mondatokat kéne írni.
    De igazad van! Ez nam az a hely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. az MSZP-vel nem is Mesterházy a legnagyobb probléma, hanem a háta mögött felsorakozó ortodoxok. Akik átjátszották a fidesznek az MSZP belső körének szánt öszödi beszédet. Akiknek nem a reformok álltak érdekükben, hanem a nyugodt, langyos pocsolyában való dagonyázás. Akik miatt Mesterházy eltépte az öszödi beszéd kiszivárogtatásának valószínű résztvevőinek nevét tartalmazó levelet.
    Mesterházy ne a miniszterelnök-jelöltségével foglalkozzon, hanem inkább dolgozzon a többi elégedetlennel való összefogáson. Merőben új helyzet van, már nem a parlamentáris demokrácia idejét éljük. Új szabályokat és új intézkedési terveket kellene közösen kidolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. addig lesz az eszelés,hogy kaptok a nyakatokba egy új “”"egyszemélyes nép vezért”" 1949-es mintára .nem is azzal lesz a baj,hanem majd amikor véget ér:::mert semmi sem örök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  37. proaktív (via Latyapatya)
    Jó, legyen balfék. Az jobb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  38. a Varánuszról egy megfontolandó hsz:
    “Ergosum 2012.10.31. 15:30:37
    @Fabius:

    Akkor kifejtem jobban.

    Bajnaiék nem indulhatnak egyesületként, az ellenzéki erőknek tehát valamilyen közös pártot kell majd kitalálniuk. Mert az kevés, hogy szépen elhatározzák/felosztják, melyik párt, melyik körzetben indul szövetségi színekben. Attól még a szavazó lapot böngésző tájékozatlan nam biztos, hogy szavazni fog az MSZP/DK/LMP/Akárki párt jelöltjére. (mert ha nincs közös párt, akkor a lapon ez fog látszani.
    Ha viszont létrehoznak egy közös ernyőpártot (kivédve az egyesületi tiltást, kivédve a szóló párt logót), akkor nem fognak tudni pártonként frakciót alakítani, maradniuk kell egész ciklus alatt egy közös párt égisze alatt. No ezt már nem tudom, hogy melyik ellenzéki párt fogja bevállalni.”
    ..
    Szerintem meg nem olyan megoldhatatlan probléma ez:
    Listán csak pártok indulhatnak, tehát ott nem kell az összefogás, mivel a szavazatok országosan összeadódnak, és ott a pártok “megmérethetik” magukat, ami egy koalíció kötés előtt tisztázza az erőviszonyokat.
    Az egyéni jelöltek meg egyéniben indulhatnak, és kampányolhatnak azzal, hogy “az Ernyőszervezet ajánlásával” A jelölt személyében tehát a civilekkel is meg kellene állapodni.
    Őszintén szólva én nem szeretnék még egy olyan parlamentet, ahol a pártok előkiabálják hogy igen-nem, és a többiek meg gombot nyomogatnak. Arra elég lenne a frakcióvezetőnek egy tárcsa a szavazatszámmal, és azt emelgetné – a többiek meg addig ugrálhatnának a napi betevőért a balettben.
    Sokkal szimpatikusabb egy vitázó, kompromisszumkereső és a mindenkinek . de legalább a többségnek – elfogadható megoldásokat kiizzadó országgyűlés.
    Azt pedig a tényleg független képviselők nagy száma biztosítaná. Van rá jó példa: a Somogyért Egyesület képviseletében bejutó független képviselőt nem kötötte a frakciófegyelem, ezért a józan ész mentén ügyekre szavazott. Az más kérdés, hogy a józan ész legtöbbször a koalíciós kormány mellett állt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Bajnai szerint Gyurcsány félreértette őt, nem miniszterelnöknek jelentkezett be. Lehet, hogy Buják úr is így járt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos