Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csipes Tamara is elevez Magyarországról 2012. október 24. szerda 21:52 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csipes Tamara is elevez Magyarországról
Budapest – Douchev-Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea után egy újabb világbajnok kajakos készül elhagyni Magyarországot: a tavaly az Év sportolónőjének választott Csipes Tamara Ausztráliába tart. Janics Natasa csak akkor indulhat jövőre szerb színekben, ha október 31-ig, azaz jövő szerdáig 150 ezer euró (körülbelül 42 millió forint) érkezik érte a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ).
.
A T-Mobile Sporthír Szolgálat szerdai közlése szerint a hírt a 23 éves versenyző édesapja és egyben edzője, Csipes Ferenc megerősítette.
.
„Tamara és vele együtt a férje is vízumkérelmet nyújtottak be, és határozottnak tűnő szándékuk az, hogy egy időre Ausztráliában telepednek le. Várhatóan még az idén útra kelnek”, mondta Csipes Ferenc, aki hozzátette, nincs ellenére a terv megvalósítása, mert ahogy fogalmazott: lánya és annak férje felnőtt emberek, akik maguk döntenek a sorsukról és ők lesznek azok, akik majd szembesülnek azzal, hogy jó vagy rossz döntést hoztak-e.
.
Csipes Tamara a magyar felnőtt válogatott színeiben eddig négy világbajnoki aranyérmet gyűjtött.
.
„Eddig még nem sikerült megtudnom, hogy Tamara folytatja-e a kajakozást Ausztráliában, és ha igen, vajon ki lesz az edzője. Ennek ellenére sem aggódok, sőt, ellenkezőleg: kifejezetten örülök annak, hogy egy olyan lány, aki eddig burokban élt, távol Magyarországtól rádöbbenhet arra, hogy bizony nem mindenütt van kolbászból a kerítés. Nagyon remélem viszont azt, hogy mindez nem a saját kárára történik meg, hanem úgy, hogy az önállóság kemény küzdelemre és önfegyelemre tanítja meg”, mondta Csipes Ferenc, aki elárulta: sokszor kellett elmondania a lányának, hogy a tehetségével sokkal többre vihette volna, ha például betartja az élsportolók érvényesülésének olyan alapvető követelményét, mint amilyen a versenysúly szigorú tartása.
.
„Szerintem nem kell attól tartani, hogy a magyar női kajakozás meggyengül, mert a választék még mindig tekintélyes és ezért bőven megoldást jelenthet” – hangsúlyozta Csipes Ferenc.
.
Benedek Dalma Szerbiába, Paksy Tímea pedig Ausztriában kívánja folytatni a pályafutását. Ugyancsak Szerbiába készül Douchev-Janics Natasa, akit azonban csak 42 millió forint letétbe helyezése után engednek el. Az MKKSZ „felkészülési hozzájárulásnak” nevezi ezt az összeget.
.
„Az ülésen a tagok minősített többsége amellett a korábbi elvi döntés betartása mellett volt, hogy 17 évesnél idősebb világ- vagy Európa-bajnoki dobogóst nem adunk ki más országnak” – nyilatkozott az MTI-nek Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.
.
Ehhez kapcsolódva arról is határozat született, hogy sem a kilencszeres világbajnok, Ausztriába készülő Paksy Tímea, sem az ausztráliai költözést tervező, négyszeres vb-győztes Csipes Tamara országváltásához nem járul hozzá az elnökség.
.
„Paksy Tímea esetében azon leszünk, hogy megteremtsük számára az edzősködés lehetőségét Magyarországon” – tette hozzá Baráth Etele.
.
A 30 éves, háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa szeptember 27-én jelezte az MKKSZ-nek, hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, mert férje, Andrian Douchev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot. Baráth Etele ezzel kapcsolatban szerdán azt mondta: nem a szerbek kezdeményezték Douchev-Janics hazaköltözését, a férjének állása volt Szegeden, és a magyar szövetség mindent megtett azért, hogy itt maradjon, de a versenyző nem fogadta el a feltételeket.
.
„Alaposan körbejártuk ezt a témát, körülbelül száz emberrel konzultáltunk, és nagy többség azt mondta, hogy ne engedjük el a versenyzőt csak úgy. Merem állítani, hogy Natasa idén a legjobban támogatott magyar olimpikon volt, ezért nem érzem jogtalannak, hogy felkészülési hozzájárulást kérünk”, fogalmazott Baráth Etele hangsúlyozva, hogy a nemzetközi szövetség felé október 31-ig kell meghozniuk a Douchev-Janics esetleges távozásával kapcsolatos döntésüket, ezért ez a határidő.
.
Ha az MKKSZ nem járul hozzá az országváltáshoz, a bácskapalánkai születésű Douchev-Janics két évig nem versenyezhet régi-új hazája színeiben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Csipes Tamara is elevez Magyarországról , 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Ezt a ne engedjük el a versenyzőt, csak ugy laza megjegyzés – nagyon csipi a szemem. A NOB eredményességi dijat fizet az olimpiákon elindult és az első hat helyen végzett versenyzők után . Nagyon nagyon sokat. A legsikeresebb kajak-kenu sport hozza a legtöbb pontot és az ezzel járóNOB támogatást. Ezt kapja meg a MOB és ezen élősködik gyakorlatilag a magyar élsport és a hozzájuk ragadt vezetői kör. Akkor mégis ki tartozik és kinek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Gondolom az orszáhban kialakult bizonytalanság, a sportban is megmutatkozó, ki ismer kit, hogyan fekszik a politikában és nem az, hogy ki mit tud mindehhez nem is járul hozzá? Akkor mi köze a dojcstominak a sporthoz, megy az egész kormánynak és a Csányinak? Avagy a Fidesz mindenhez ért, nem csak az országot, de az ország sportéletét is tönkreteszik, egy kalap alatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. “nem mindenütt van kolbászból ” Miert magyarorszagon kolbaszbol volt valaha is.
    Ausztriat vagy Ausztraliat MO- val akar egy lapon is emliteni , enyhen szoval rohejes.
    Meg kell erteni hogy ahogy az allampolgarok nemt tulajdonai az orszagnak, ugy a sportolok nem tulajdonai a sportszervezeteknek klubboknak. A szerzodes lejartaval, felbontasaval a sportolo szabad. Az allamapolgar meg akkor szabad ha elhagyja a barmok diktaturajat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Érdekes, kajakosainkat szétkapkodják, mint a banánt. Az agyontámogatott falábúak meg a kanyarban sincsenek, rajtuk röhög Európa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Lehet, hogy ez csak a kezdet? Mi lehet a háttérben, amiről jelenleg nem tudunk. Egyre több sportoló választ másik országot. Őket is utolérte az “orbánvész”? Bár ahogy reggel olvastam, fidess színezetű politikusok is megkezdték kivonulásukat kis hazánkból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. “Mi lehet a háttérben, amiről jelenleg nem tudunk.”
    .
    A háttérben az lehet, hogy most jött el a magyar sport “ideje”. Mármint olyan értelemben, hogy a NER most kívánja “megmenteni” a magyar sportot. Kizárólag a foci fog maradni, mert van egy gyökér, aki másról sem akar hallani.
    .
    Valamelyik nap egy érdekes hír ütötte meg a fülemet, de csak egyszer vagy kétszer adták le.:
    .
    Valahogy úgy szólt, hogy Azerbajdzsán venne magyar kajakosokat, és fejenként 3000.- Eurót fizetne nekik havonta, és minden évben fél évig bárhol edzhetnének a világban. – A rádióban volt.
    .
    Ha világbajnok kajakos lennék (vagy bármilyen sportoló), és ezt meghallanám (főleg az azeri baltás ügy után), akkor még aznap beadnám az USA-ba a letelepedési kérelmemet.
    .
    Egyébként Natasa az olimpián direkt nem nyert, mert ha jól tudom, pont Csipes akarta leváltani az olimpia előtt pár héttel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. “megmenteni” = “megvédeni”, ez a helyes. Megvédeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. A helyzet legfőbb oka, hogy nagyon sok a tehetséges magyar kajakos, kemus. A versenyekre nem tud mindenki utazni, különösen az Olimpiára nem. Háromszor akkora olimpiai kvótát is ki tudnánk tölteni kiváló sportolókkal, de sajnos limitált a létszám.
    Szóval túl jók vagyunk a lehetőségekhez képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Nyugi.
    .
    Nem a kajakosok mennek külföldre, hanem mindenki, akinek esze van, és teheti. Annyi a különbség, hogy a kajakosokat név szerint lehozzák, az orvosokat összeszámolják. A többiek – asztalosok, programozók, fordítók, takarítók – név nélkül mennek ki.
    .
    Két éve is mondtam, hogy ennek az országnak annyi. És tényleg.
    .
    Sebaj, majd legyőzitek a fideszt 2014-ben. Választásokon. Éljenek a civilek! Éljen a halk szavú Bajnai, akár vissza tér, akár eltér, akár nem tér sehova! Éljenek a mozgalmak és a Szolidaritás (szolidaritás = fél év után kirúgjuk az alapító jóbarátunkat, nomen est omen, ugye).
    .
    Éljenek a félévente szervezett, naptárhoz igazított tüntetések! Éljen a türelem! Éljen, hogy végre körvonalazódik, ha nem is az összefogás, de legalább Kuncze!
    .
    Biztos minden tehetséges okos ember visszaköltözik majd két év múlva ebbe az országba! Meghallják, hogy 2014-ben jön a változás, és azonnal csomagolnak és veszik a jegyet! Fasza hely lesz ez majd, várjunk még!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. (Avi: ma még nem ittam bort, most fogok majd.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Köszönjük Viktor! :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Maeldron:
    Nehéz egy fiú vagy, annyi biztos…

    Más: már többször elmondtam, elmondom megint. Janics Natasa nem ezt érdemli. Sokat kapott (pénz, lehetőség), de sokat is adott érte (győzelmek, dicsőség az országnak (is), sok pénz (a NOB-tól). EZ – eedig – “fair business”-nek tűnt. De ezzel a döntéssel már nem az. Kicsinyes bosszú csupán, “magyar módra”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Addig volt “fair” a “bussines”, ameddig minden érdekelt betartotta a játékszabályokat az asztalnál. De egyszer egy szép napon csak úgy hipp-hopp, valaki gondolt egyet, és más szabályok szerint kezdett el játszani. Ráadásul a partnereinek sem szólt előre, hogy már nem azt a játékot játsszák, amiben egyszer régen megállapodtak, hanem gyorsan felborította az asztalt, hogy jól összekeveredjenek a lapok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. A Barát Etele egy pofátlan pénzéhes bizniszmen (bussinesmannek is írhatnám, de evvel megsérteném a becsületes üzletembereket.) Pofátlanul pénzt követelnek Janics Natasától. Eddig mint sikeres szövetségi elnök fürdött abban a dicsfényben,amit a most távozni szándékozó lányoknak köszönhetett. Most pedig pofátlanul zsarolja őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. Mégszerencse hogyavezér focisai nem sietnek elennyire arról a piszokdrága fociakad émiáról.
    Merakkoraszt milennehe? Vasút a semmibe?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN

    ˙
    ˙
    Jól teszi Csipes is akárcsak Janics.
    Lehet, hogy a felcsúti Puskás akadémia pénzét is inkább a Kajak-kenu szövetségben kellett felosztani.
    Egyébként Puskás anno ugyancsak “elhagyta a hazáját”.
    Sok sikert Tamara odkint, köszönjük az eddigi teljesítményt.
    ˙

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Csipes apuka pedig szégyellje magát, a legócskább kettős beszéd, amit egy édesapa elmondhat a lányáról. “Nincs mindenhol kolbászból a kerítés”- ezt már hallottuk nem egyszer, szerintem a lánya nem a kolbász miatt megy el innen, hanem azért a sok gyávaságért, amit az apukája is képvisel. No meg azért, hogy egy kedvesebb, tisztességesebb, demokratikusabb országban éljen. Az apukája különösen azért pironkodhat, mert még szidja is a lányát a nem élsportolóhoz méltó magatartása miatt:, aki az apai intelmek ellenére felszedett egy pár kilót……
    Jaj, már megint itt tartunk, a családtagok is beállnak az árulók sorába!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. JAJJJJJJJ!!!!!!!!!! ETELE MILYEN SPORTSZERU GONDOLKOZASOD VAN HA VALAKI MENNI AKAR AZT EL KELL ENGEDNI HA SZERZODESETEK VAN PAPIRON A SPORTOLOKAL AZT TERMSZETESN AHOZ KELL IGAZODI HA NINCS AKKOR SZABADON KELL ENEDNI BAR MENYIRE IS FAJ ETELE TE EGY GONOSZ EMBER LEHETSZ KEPES VAGY ELVAGNI EGY EMBER JOVOJET AZ AKI MAR LE TETTE AZ ASZTALRA AMIT ELVARTATOK TOLE EVEZOSOK!!!!!!!!!! ODA MENYETEK AHOVA A SZIVETEK HUZ ES JOVOTEK CSALADOTOKNAK JO LESZ KIVANOK HOZZA SOK SZEENCSET “ETELE” TE MEG LEGY EMBER ES JOZANGY KI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek! 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos