Ronai and Ronai
AMERIKAI

Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek! 2012. október 11. csütörtök 8:04 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(114)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek!
Szeged – Csakis amiatt távozik Magyarországról a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa, mert férje, Andrian Dusev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot.
.
A 30 éves lapátforgató, aki szeptember 27-én jelezte a magyar szövetségnél, hogy Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását, szegedi, búcsúzó sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve mesélte el döntése hátterét szerdán. Először fel akart olvasni egy előre megírt szöveget, azonban pár mondat után „eltört nála a mécses”, és kötetlenül folytatta mondandóját.
.
„Köszönöm mindenkinek, aki támogatott az elmúlt években. Az államnak, a minisztériumnak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, Szeged városának és a klubomnak, a Démász-Szegednek. Kívánom, hogy a magyar sport a jövőben is eredményes és sikeres legyen! A csapattársaimnak is köszönök mindent, elsősorban Kovács Katalinnak, vele értem el a legtöbb sikert. Köszönöm a szurkolóknak is, amikor padlón voltam, például a nyáron, Londonban, erőt adtak, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Jó magyar sportolónak lenni, mert amikor ünnepelsz, nem vagy egyedül, hanem több millió ember ünnepel veled együtt.”
.
Douchev-Janics Natasa edzőinek is megköszönte a közös munkát, mint mondta, a legnagyobb köszönet Kati néninek és Öcsi bácsinak, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalinnak és férjének, Fábián Lászlónak jár, de megemlítette Vécsi Viktort és Sári Nándort is.
.
„A legutóbbi olimpiai ciklusban egyedül a férjem, Andro volt az edzőm, annak ugyanis, aki megcsalt és meglopott, nem jár köszönet” – fogalmazott. A 2008-as pekingi olimpia után Kovács László vette át Douchev-Janics felkészítését, s hivatalosan a londoni játékokig ő volt a trénere.
.
A távozásról szóló döntéséről a kajakos azt mondta: az olimpián férje kapott egy állásajánlatot a Szerb Olimpiai Bizottságtól, amelyet elfogadott, de akkor még nem volt biztos, hogy ő is vele tart, ez az elhatározás később született meg. Arra a kérdésre, hogy miért kellett feltétlenül az országváltás mellett döntenie, és miért nem maradhatott szerbiai felkészülés mellett magyar színekben, a versenyző a következőt válaszolta:
.

.
„Nagyon furcsa helyzetet teremtene a családon belül, ha a férjem ellenem készítené fel a szerb lányokat. Ezért döntöttünk úgy, hogy én is megyek.” Hozzátette: nagyon nehezen született meg benne a döntés, és azt kérte mindenkitől, hogy hogy ne gyűlölje őt a távozása miatt.
.
„A múlt heti, belgrádi sajtótájékoztatómon nem pontosan úgy fogalmaztam, hogy Magyarország soha nem fogadott be, valószínűleg rosszul fordították, amit mondtam. Az viszont igaz, hogy egy kicsit mindig is vágytam arra, hogy ott versenyezhessek, ahol születtem” – mondta a bácskapalánkai születésű sportoló.
.
Douchev-Janics jelezte: nem érti, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség miért árulja őt úgy, mint egy árucikket (az MKKSZ 150 ezer eurót kér Douchev-Janics Natasáért a szerbektől), szerinte nem ezt érdemli. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Szerbiában még nem írt alá semmit, de nagyon rosszul esne neki, ha az MKKSZ akadályt gördítene a távozása elé. Arra az újságírói kérdésre, hogy mihez kezd, ha az MKKSZ nem engedi el őt, s ezzel gyakorlatilag megakadályozza, hogy két évig versenyezzen régi-új hazája színeiben, a kajakos azt mondta: „Nincs B terv”.
.
Elmesélte még, hogy hivatalosan nem tárgyalt a magyar szövetséggel, de Baráth Etele elnökkel és Storcz Botond szövetségi kapitánnyal levelet váltott, és kiemelte, hogy Lévai Anikótól is kapott egy kedves levelet, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök felesége támogatásáról és megértéséről biztosította, ugyanakkor jelezte: sajnálja, hogy elhagyja az országot.
.
Douchev-Janics Natasa azt mondta: nem hagyja el végleg Szegedet, hiszen nagyon sok barátja van itt, és tulajdonképpen nem megy messze, csak mintegy 150 km-re a várostól.
.
Csonka Gábor, a kajakos menedzsere, aki egyben a Démász-Szeged egyik vezetője, a sajtótájékoztatón azt mondta: azzal, hogy Douchev-Janics szeptember 27-én náluk is bejelentette távozási szándékát, az eredetileg december 31-ig szóló szerződését megszűntnek tekintik.
.
A magyar szövetségnek október 27-ig kell kialakítania álláspontját azzal kapcsolatban, hogy hozzájárul-e Douchev-Janics Natasa Szerbiába távozásához. Baráth Etele az MKKSZ keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: mindenképpen feltételhez kötik az átigazolást, „csak úgy” nem fogják elengedni a kajakost.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek!, 2.3 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(114)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

114 Reader’s Comments

  1. Astaroth
    Szerintem eltévedtél. Ez nem az a portál, ahol anyázni szoktak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Proaktiv! kösz! Ezt a fazont még nem láttam itt a portálon, hát vagy megszokik
    vagy megszökik.Egyébként welcome. Azért is, köszi Natasa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Kedves Natasa! Köszönjük a hazugságodat!” Nagyszerű “volt olvasni, hogy minden, a családdal kapcsolatos kinyilatkoztatásod nem fedte a valóságot. Így megosztani a szurkoló táborodat , hát nem piskóta. Köszönjük Natasa! Jól tudsz hazudni! Gondolom, volt is kitől tanulnod.Nagyon sajnállak! Nem szép dolog.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  4. Natasa isten veled…nem vagyok rád kíváncsi.érdekből Magyar lettél megkaptad..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  5. Túlavasúti!
    Én, ha nem is ilyen módon, de megszereztem már néhány aranyat. Sok helyen, sokan láthatják a kezem nyomát olyan épületeken is, amelyek évszázadok óta állnak, és még évszázadokig csodálni fogják utódaink azokat. Ha végig sétálsz a budapesti Belváros utcáin, biztos lehetsz abban, hogy nem egy alkalommal szájtátva bámultad már néhány munkám, melyek nemcsak többet jelentenek a magyarságnak, de maradandóbb értékeket is őriznek Janics összes bajnoki érménél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  6. Natasa, bocsáss meg, de akaratodon kivül te vagy a HAHA-sok példaképe! Ők sem akarnak “röghöz” kötődni, csak mások adóforintjain pajzsra emelkedni. Aztán sipirc…. Ne haragudj, nem akartalak megbántani, de már az Olimpián se igazából hajtottad ki magadat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  7. HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN

    ˙
    ˙
    Janics aranyérmei többet hoztak a magyar imázsnak, mint amennyi kárt (semmi kár) okoz ez az utóbbi döntése. Van személyes szabadság, vagy nincs. Egy sportoló csak nem rabszolga?
    Az a sok , majd egymillió mukavállaló odakinn talán a nemzet árulója? Na ugyanígy Janics sem az.
    Nem Magyarország tett szívességet Natasának, hanem ő adta a testerejét ahhoz, hogy mi az ő teljesítménye nyomán a “kollektív dicsőség” élményét élhessük meg.
    Ez a lány csöppet sem tehet a magyar mentalitásnak erről a “mindig más a hibás” bűnbak kezeléséről… Ehhez még annyit, hogy a kollektív dicsőség – amennyiben létezik – létezése alátámasztja és feltételezi a kollektív felelősség létezését is.
    ˙

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. Kedves Vajda Attila, itt is kevered a szezont a fazonnal. Mikor követeltek Natasától sok százezer forintot azért, hogy Magyarországon sportolhasson? Mikor írattak vele alá olyan papírt, amelyben az áll, hogy ha majd befizet sok százezret az államkasszába (hogy versenyző lehessen, ugyanis az egyetemistákkal ezt teszik), akkor mehet csak külföldre.
    Örültek, hogy idejön, mert így nem jelentett konkurenciát. Felváltva élveztek el az örömtől, hogy magyar színekben versenyez. Most, amikor dicsőséget dicsőségre halmozott, már nincs rá szükség, kifacsartuk, mehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN

    Az már a múlt.,neki voltak céljai de az nem a Magyarság céljai voltak..teljesen mások..felemelkedni,pénzt jólétet..mi kell még..és utána mint ahogyan Vajda A. mondta sipirc..

    ˙

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ez a hír magáért beszél!

    http://www.sportgeza.hu/kajakkenu/2013/03/11/janics_magyarorszagon_folytatna_palyafutasat/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Oktoberben alakoskodtál,hazudoztál ?Vagy 2013 Márciusában Te mint profi sportoló Devalváltad ezáltal magadat .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Ez már annyira lejárt hír, nem is értem miért van itt.

    Ami meg a JN-t illeti, itt volt és van most is. Ha tényleg elment volna akkor is köszönet illette volna az örömért amit eredményeivel hozott, mert miközben a zászlónkat húzták (leg)felfelé, még muszikáltak is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. MIERT VAGYTOK KI AKADVA EZ NO MINDENT ELKOVETETT ES LE TETT AZ ASZTALRA AMIT ELVARTATOK TOLE TALAN MEG TOBBETT IS
    KEPESEK VAGYTOK EGY ELETETT ELRONTANI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Szokoly Miklós

    Natasa mindent Magyarországnak köszönhet. Egyik szülője horvát, a másik szerb volt. A szörnyű jugoszláv belháború alatt vagy az egyik, vagy a másik oldal megölte volna őket. A szülők nagyon okosan, ide jöttek a kicsi gyerekkel.
    Natasa itt többet kapott, mint egy átlag magyar gyerek. Szegeden csináltak belőle élsportolót és imádta a nép, amikor megjött a korábbi olimpiáról.
    Most másodszor követi el.a férje ezt a délszaki próbálkozást. Előző alkalommal már átverték őket az ottaniak és visszatértek. Natasát az akkori viseklkedése dacára visszafogadta Magyarország. Még az az eset sem változtatott az ő lelkén…Szégyelheti magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Csipes Tamara is elevez Magyarországról 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos