Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb hullámokat ver a Lendvai-alkotás 2012. október 15. hétfő 0:44 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb hullámokat ver a Lendvai-alkotás
Bécs – Tiltakozó beadvánnyal akarnak fordulni az osztrák közszolgálati televízió (ORF) Közönségtanácsához és ehhez támogató aláírásokat gyűjtenek ausztriai magyarok – közölte az EUROPA Club bécsi magyar szervezet, ahol kifogásolták, hogy a katasztrofális magyar állapotokat bemutató alkotásban miért csak 29 másodpercet kapott a diktatúra képviselete. A film valójában ennél sokkal hosszabban szólaltatja meg Orbán Viktort, akinek több beszédéből nagy részét pedig a szélsőjobboldali szubkultúra különféle figurái töltik ki, akik – önmagukért beszélnek. Igencsak beszédesek a 2006 őszi patkánylázadást bemutató képsorok is.
.
A beadvány szerint Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai Nemzeti álmok – Magyarország búcsúja Európától? című, szeptember 26-án sugárzott dokumentumfilm nem teljesíti a kiegyensúlyozottság és az objektivitás követelményét, és ezzel megsérti a közszolgálati tájékoztatás kötelezettségét.
.
Többek között kiegyensúlyozatlannak tartják a filmben megszólaltatott szereplők kiválasztását. „A kormány tizenegy, többé vagy kevésbé kinyilvánított ellenzőjével szemben egyvalaki képviselt más álláspontot, a magyar külügyminiszter, aki összesen 29 másodperc erejéig jutott szóhoz” – fogalmaztak. Emellett úgy látják, hogy a film egyoldalúan mutatta be Magyarország helyzetét és a jelenlegi kormánypolitikát is. A film „árt a magyarság külföldi megítélésének, függetlenül attól, hogy ki van kormányon” – tette hozzá az 1956-os menekültek által, 1964-ben alapított egyesület elnöke, Smuk András. Ebben valószínűleg igaza van, azzal az apró kiigazítással, hogy természetesen nem a film „árt”, hanem a benne foglalt igazság. De hát egy ország fasizálódása csak ritkán hasznos.
.
Az ORF-ről szóló törvény szerint 120 aláíró fordulhat beadvánnyal a Közönségtanácshoz a törvényben előírt kötelezettségek megsértésének tárgyában.
.
A film miatt korábban a bécsi magyar nagykövet is tiltakozott Alexander Wrabetz ORF-vezérigazgatónak írt levelében. A vezérigazgató válaszlevelében visszautasította a bírálatot. Az ORF-törvényre hivatkozott, amely rögzíti az ORF újságíróinak függetlenségét és egyéni felelősségét. Nézete szerint mind a dokumentumfilmben, mind pedig az azt követő Club 2 vitaműsorban a magyar kormány képviselői is szóhoz jutottak. Közlése szerint az ORF többször is próbált interjút kérni Orbán Viktor miniszterelnöktől. Az ORF a magyar kormánnyal szemben is „az újságírói tisztesség, hitelesség és szakmaiság alapelveihez igazodik” – írta Wrabetz.
.
A válaszlevélre reagálva Szalay-Bobrovniczky Vince azt állította, a vezérigazgató levelében saját maga ismeri el, hogy a film nem volt eléggé kiegyensúlyozott. A nagykövet felhívta a figyelmet, hogy Wrabetz levelében azt írta: a közszolgálati feladatnak a tudósítás egészét tekintve kell teljesülnie, és ezért tartotta fontosnak, hogy a dokumentumfilm sugárzása után egy Magyarországról szóló vitaműsor is adásba került.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 21 szavazatból)
Újabb hullámokat ver a Lendvai-alkotás, 4.5 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Az amerikai jo baratok cimu film ellen is tortent tiltakozas mondvan nincsenek feketek benne. Masik film pl az avatar hogy nincsene benne homosexualisok. Ez a film hogy nincsen benne pozitiv dolog MO-rol.
    Az alkoto es muvesz sajat szabadsaga hogy azt irjon vagy ugy mutason be valamit amit akar, aztan majd a piac eldonti hogy kell e vagy nem. Amig egy alkotas nem gyuloletkelto, rasszista, addig hagyni kell hogy a kozonseg megismerhesse ertekelhesse. A sok naci “alkotas” a nyilt rasszizmus ellen miert nem lep fel a mai magyar kormany. Azert mert jol belesimul a mai kormany felfogasba. Es meg ez a kormany nem fasiszta. Rohej…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  2. A legjellemzőbb tr…gya reakció:
    .
    - Ha egy szemét, tetű bandát szembesítenek saját szemét tetű mivoltával, menetrendszerűen jön a hőzöngés:
    .
    “kérjen bocsánatot, aznemúgyvolt, tiltsák be”, stb.
    .
    Nem az, hogy esetleg megpróbálnának tenni valamit a nyilvánossá vált probléma ellen, nem, hanem az azonnalkérjenbocsánatot, meg a tiltsákbe.
    .
    Eszembe jut, amikor ugyanez ment, mikor vagy két hónapja afganisztánban a semmirekellő, kenyérpusztító ottani magyar “katonák” lusta gyávasága miatt (pár kivételnek nagy respect) meghalt négy új- zélandi elitkatona, és a zélandi miniszterelnök csúnyán beszólt ezért a magyar kormánymaffiának.
    .
    Válasz akkor is: azonnalkérjenbocsánatot, aznemúgyvolt.
    .
    Ez a magatartás pedig bármiféle fejlődés, javulás alapvető kerékkötője.
    .
    Ráadásul ez az átlagmagyar mentalitás, és ez az egészben a legrémisztőbb, ezért mondom, hogy ez a népség, az az ország reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (41 szavazatból)
  3. Az ausztriai magyarok miért nem az ellen tiltakoznak, hogy a közszolgálati TV idehaza bőven megsérti a tisztességes tájékoztatás elvét?
    A tényeket vitatják, a hazugságokat meg elfogadják?
    Nem is tudom, hogy ezen miért nem csodálkozom! Orbánbirkák!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (52 szavazatból)
  4. Kedves ausztriai magyarok! Lehet hazajönni, és innen megismerni a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (51 szavazatból)
  5. Amikor 2006-ban Orbánék nyíltan úszítottak az akkori kormány ellen, és minezt egy kiragadott beszédrészlettel tették, nem hallottam az ausztriai magyarok tiltakozását. Egyetértve bumburival én is kérdezem: a magyar köz-TV egyoldali tájékoztatása ellen miért nem gyűjtenek tiltakozó aláírást? Ne mondják, hogy azt az adást nem tudják nézni!
    Azt mondom, a szabad világban is szabad a pofát befogni úszítás helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  6. “Ebben valószínűleg igaza van, azzal az apró kiigazítással, hogy természetesen nem a film „árt”, hanem a benne foglalt igazság.”
    Régi Magyar mondás: MOND MEG AZ IGAZAT. BETÖRIK A FEJED.
    .
    A kilyukadt csónakból – a parton lévő kibiceknek – inkább segiteni kellene, nem
    azt kiabálni, hogy milyen tiszta vizben fogtok megfulladni. Hiszen a csónakon
    lévő lyuk keletkezésében nem kis szerepe van ezen kibiceknek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  7. Tibor (2012. október 15. hétfő 09:04):
    +++
    Elírtad előlem a poénomat :)
    Igen, aki kint él és tetszik neki, ami itt van, az jöjjön haza és élvezze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  8. Ezt a filmet sokszorosítani kell, és szétküldeni a világ összes demokratikus országába. Játsszák minél több helyen! Remélem Herr Lendvay gondoskodik erről is.
    *
    Az igazság, ha az nem dicsér, mindenkinek fáj. Már bocsánat a kifejezéért, ha egy kurvával lözlöd, hogy ő kurva – mert hát ez a foglalkozása – tíz körömmell fog tiltakozni ellene.
    *
    Persze különösen érdekes, hogy ugyanezek, a tüntetéseken is, parlamentben is számtalanszor elhangzott az autoriter, antidemokratikus rendszert vádoló hazai kijelentések, vélemények mennyire nem érdeklik a FID-SS bagázs fő szószólóit, mert azok élét a szokásos kétharmados demagógiájukkal eredményesen semlegesíteni tudják azokat. Azonban a nemzetközi porondon elhangzott tények kitálalására már sokkal vehemensebben, minden eszközt és hazugságot bevetve ellentámadásba lendülnek.
    *
    Nem véletlen, hogy ellensúlyként október 23-án újra indítják az úgynevezett Békemenetet, amely valójában mindent, csak épp a Békét nem képviseli, annál inkább az árokásást és a háborút, akárcsak az előd “Békemenet” tette meg.
    Sajnos a sajtó és a média, az újságíró társadalom – a baloldali is – amikor erről ír, ezt a kiáltó “béke” hazugságot soha nem tűzi a tollhegyére, sosem cáfolja, sosem teszi mégcsak idézőjelbe sem. Hanem hírekben és kommentárokban is símán, megjegyzés nélkül, a FID-SS keresztapák által elkeresztelt hamis nevén nevezi, mellyel minden alkalommal amikor leírják és kimondják – akarva, akaratlan – azt hirdetik,(különösen azegyszerű tömegeknek) hogy íme drága felebarátim, a jobboldal békét akar, békére törekszik, csak az a fránya bal, az nem akar beletörődni a mi, tiszta jószándékkal átitatott “nemzeti együttműködés rendszerünkbe”.
    Mellesleg tanult ember esetében, ehhez vagy nagyon butának, vagy nagyon alattomosnak kell lenni, de lássuk be, hogy gyávaság is ott dolgozik, mint társadalmunk bármely szegletében, csakhogy itt jóval nagyobb energiával, mert a TÉT óriási. Ennyit ér egyetlen szó a propagandában.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  9. (az előzőhöz:)
    kitalálására helyett: k i t á l a l á s á r a

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. A kártyában ezt úgy szokták mondani, hogy “kibicnek hallgass a neve!”. Írhattam volna a népnyelvben ismertebb formáját is a kifejezésnek, de félő, hogy néhány kommentelőtársam érzékenységét sértené a kissé nyersebb, csendben maradásra nyomatékosan felhívó, négy betűből álló “ká” betűvel kezdődő szó. Tehát kedves Ausztriában élő, elégedetlenkedő magyarok. Tessék szépen hazajönni, feladni a kényelmes nyugati életformát, és annak minden előnyét, tessenek elviselni nap, mint nap az orbán rezsim folyamatos jogtiprásait, háborodott gazdasági intézkedéseinek a következményeit, és azután beszélgethetünk. De addig, ameddig az osztrák demokrácia védőszárnyai alatt élvezik annak minden vívmányát, mint mondottam fentebb jobb ha csendben maradnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. Tele van a hócipőm a határon túli magyarokkal.Ne ugassanak bele a MI
    dolgainkba! Tipikus kibicek! Itt, NÁLUNK fideszesek,de otthon, Erdélyben
    és a Felvidéken (ahol már az ő bőrükre is megy a játék!)persze ott eszük ágában
    sincs a fidesz seggnyalókra szavazni.Naná!!!(Szász, Tőkés,valami Berényi vagy mi)mert,hülyék azért nem vagyunk,mi???.Kibic kuss!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  12. commandante

    Na, kimondtam helyetted is és még finom voltam!!
    E-LE-GEM VAN!!!!!!! Basta!Mindenki húzzon el a fatornyos
    falujába!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  13. Barry1
    Erre gondoltam! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  14. Nem, most már tényleg elegem van a határon túliakból. IGENIS, boldogan
    asszisztálnak a nemzet teljes tönkretételéhez.Még azt is megérjük ,hogy
    csak ők szavazhatnak ,mi meg nem.Ez már tiszta téboly. Húzzanak a büdös
    francba a sutyerák törpe, elmebeteg orsósukkal együtt ! Nem vagyok hajlandó
    tovább finomkodni. KUSS és kész!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  15. Tényleg! Ne ugassanak bele a határainkon túl élő magyarok a mi dolgainkba! Jöjjön haza a paraszt és dolgozzon itt, azután ugathat! Mert ugatni szabad! Mert ugatni szabad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  16. Ausztriában élő magyarok,
    A jót könnyen megszokták. Maradtak volna itthon, de az már nem smakkol.
    Akkor meg ne itélkezzenek Paul Lendvay dokumentumfilmje felett, mert az az igazság, ami ott elhangzott szerkesztői kommentek nélkül.
    Sőt, annál még sokkal rosszabb a helyzet, ami napról napra még tovább romlik.
    Akarnak 27%-os áfa további emelését, mikor az EU-s áfa felső határa 27,5 % és 6%-os inflációt? Akkor irány Horány! Nem ám Sopron, mert onnan gyorsan vissza tudnak futni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. Barry1,
    Azért álljunk meg egy szóra, nem kell általánosítani.
    Vannak azért józan gondolkodású külhoni magyarok, akik nem dőlnek be a fidesznek. Sőt, ezek vannak többségben, merem állítani. Meglátod a választásokon, hogy igazam van. A legtöbben nem is kérnek a választójogból, vagyis azt mondják, hogy a belhoni magyarok jobban ismerik saját helyzetüket.
    Tehát, azt hogy a külhoniak húzzanak a büdös francba, ezt inkább gondoldd meg !
    Azt pedig helyeslem, hogy a “sutyerák törpe” huzzon oda, ahova mondtad.
    Üdvözletem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  18. Nikos Galis
    13.39

    Erre szoktuk mondani: az Isten beszéljen Belőled, Amen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Nikos Allis kis hijan lelotte mondaivalmat. Az USA-ban eelek es ismerek itt magyarokat akik rettenetesen utaljak a jelenlegi magyar kormanyt mert feltk tole az orszagt, de ugy latom hogy kisebbsgben vannak. A magyar klubok inkabb kormanypartiak mert ok is egyesitik tudatban a hazaat a Fidesszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. A véleményalkotás nem múlik azon, ki hol él, lehet valaki hülye határon innen és túl!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Ave Nikos Galis

    Persze azt én is tudom,hogy pl. a Bugár szavazók nem azonosak a Csáky
    hiveivel vagy a Markó pártiak sem olyanok mint a Tőkés fanok OK:
    De amig az előbbiek szerintem sem állampolgárságot nem akarnak sem szavazni ,addig az utóbbi nagyon hangos és agressziv kisebbség mindenbe
    bele akar pofázni!!Ha az én nagyapám Szikszón született, (ahol én életemben nem jártam)akkor én milyen alapon pofázhatnék bele a helyi ügyekbe, választhatnék szikszói polgármestert…stb…Igenis EZEK húzzanak a francba
    és vigyék magukkal ezt a gusztustalan kinézetű,rémesen primitiv és buta
    nyirőpátyolgató Szőcs Gézát!!Na ,én ez ilyenféle rovásirásos taplókra gondol
    tam. Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. dobozoska
    Itt nem a véleményalkotásról van szó , abban teljesen igazad van.
    A szavazati jogról van szó ( mindenfajta kötelezettség nélkül!)
    Az ne szavazzon, akit nem érintenek a következmények!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Barry1, 17:07
    Ez tök jó, amit most leírtál, vagyis ezzel már maradéktalanul egyetértek.
    Fenti megjegyzéseim (13:39) leginkább a vajdasági magyarokra vonatkoztak. Azt tapasztaltam ott, amit leírtam.
    Mivel ott születtem, állandó inga-járásban vagyok Magyarország és Vajdaság között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. “az EUROPA Club bécsi magyar szervezet” – összes tagjának együttvéve nincs annyi esze és intelligenciája, amennyi Paul Lendvai kisujjában található. Nagy ívben le kell őket sz@rni. (Jómagam 1977 eleje óta néztem a műsorait, amikor direkt az osztrák TV vételi lehetősége miatt költöztem a nyugati határra. Azóta már találkoztam is vele, dedikálta a könyveit nekem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Szalay-Bobrovniczky Vince – ez a tetü örüljön hogy él, és főképp, hogy hatalmas fizetését Euróban kapja. (a magyar adófizetők nyomora árán!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Mielott az ausztriai magyarok szidasa elhatalmasodik:
    Idezetek

    “Tiltakozó beadvánnyal akarnak fordulni az osztrák közszolgálati televízió (ORF) Közönségtanácsához és ehhez támogató aláírásokat gyűjtenek ausztriai magyarok – közölte az EUROPA Club bécsi magyar szervezet,…”

    es

    Az ORF-ről szóló törvény szerint 120 aláíró fordulhat beadvánnyal a Közönségtanácshoz a törvényben előírt kötelezettségek megsértésének tárgyában.

    szoval, egyenlore meg csak AKARNAK de nem tettek, pedig csak 120 alairas kell…MEG MINDIG NEM JOTT OSSZE????? Miota megy a cirkusz? Hany magyar el Ausztriaban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Ex-Navy, Az USA-beli magyar klubbok szornyuek, en egyszer voltam a los angelesiben sok-sok evvel ezelott. Normalis magyar nem tartja veluk a kapcsolatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Kedves Nikos Galis, külhoni magyaroknak – bármennyire is tisztességesek lehetnek -, szavazniuk se kell, elég ha regisztrálnak. A “szavazásra bejelentkezésükből” már ki is szolgáltatják magukat a Fidesz kénye-kedvének. Ugyanis abból az adatsorból, (regisztráltak minusz szavazáson részt is vett regisztráltak az egyenlő: a szavazáson nem részt vett regisztráltak) pontosan tudni lehet majd, hány szavazáson részt nem vett regisztrálttól kell levélben elküldött Fideszre leadott szavazatot kapni ahhoz, hogy mindenképpen a Fidesz nyerjen. És ezeket urnazárás előtt egy másodperccel meg is fogják kapni a szavazatszámlálók, az internet korában ez egyszerű ujjgyakorlat.
    Mivel az égvilágon senki nem ellenőrízheti a levélben feladott szavazatok valódiságát (a nemzeti inzultáció levelezését sem ellenőrízheti senki a Fideszen kívül!!!) a külhoni szavazók akkor is eldöntik a szavazást, ha el se mennek szavazni. Egyébként pedig nagyon komoly bevételi forrástól esnek majd el azok, akik nem regisztrálnak. A pénz beszél, kutya ugat felülírja a tisztességet, mert utóbbiból még senki nem élt könnyebben…
    No de nincs abban semmi meglepő, hogy maffiavezéreket még soha nem váltottak le békés úton (eltették a láb a láb alól, vagy kihalt – bár békés körülmények közti túlvilágra átpenderülés esetén kijelölte örökösét! – ), mint ahogy az a naivitás se meglepetés, hogy vannak, kik feltételezik, hogy Orbán holmi választókra bízná azt, hogy ő uralkodjon továbbra is, vagy mást válasszanak helyette.
    A tisztességnek Orbán hatalomban maradása, vagy leváltása tekintetében semmi szerepe sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Az Ausztriában élő magyarok száma valószínűleg eléri a 100 ezret is. A film egyébként teljesen korrekt volt. Vince drága örüljön, hogy nem én készítettem riportot. Kicsit csücskösebb lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Nikos Galis
    Ha már Vajdaság… Mi van evvel a Pásztor úrral.?Egyszer láttam egy riportot,ahogy
    körbenyalja a törpét. Vagy milyen?
    Mint vajdasági,nem nagyon lehettek büszkék az illés zoltánra sem. !!
    Egy államtitkár,aki öltönyben,fehér ingben és nyakkendőben ment Kolontárra ,ahol térdig ért a vörös iszap! Micsoda egy f…sz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Barry1, 20:35
    A vajdasági Pásztor nyalakodik Orbán pásztorunkkal :))
    Illésnek pedig illene felelnie a vörösiszapért, mert a felügyelőbizottsága mindent rendben talált a katasztrófa előtt. Jogállamban ezt nem úszná meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Nikos Gallis!

    Még egyszer mondom: EZ AZ EMBER ÖLTÖNYBEN MENT ODAAAAAA !!!!!!!
    Az ilyen mire alkalmas??? Persze,amit leirsz az is magáért beszél!!!
    De fehér ing ,nyakkendő ott és akkor ….!!. Ez az egész a TOTÁLIS dilettantizmus
    jelképe!.. Mindenben ilyenek!!…..Jézus Mária…….Ja ,jut eszembe,ha jól emlékszem a szakmailag teljesen képzetlen volt titkárnőjét nevezte ki az ottani környezetvédelmi hatóság élére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Őszintén szólva nincsenek jó tapasztalataim a külföldi (juszt se külhoni!) magyarokról. Kétfélével találkoztam. A nyugatról jött egyből ki akart oktatni “demokráciából”, ez nála nagyrészt az jelentette, hogy lengette a pénzét (nem sokat), elvárta, hogy számla nélkül! dolgozzak, persze minimálbérért (szerencsére lett más választásom), mert én úgyse érthetek semmihez, hiszen a sötét kommunizmusban vezettek félre. A keletről jöttek (főleg Erdélyből) örökké azt várják, hogy hálás legyek nekik (miért is?), sértődöttek és nekik “minden jár”. A kormánynak már jó fele ebből a fajtából való. De mondta volna csak valaki ezt négy éve! Egyedül a DK-nak volt mersze ellene szavazni az állampolgárságuknak. Nem folytatom, mert olyan dühös leszek, mint Bartus szokott időnként, és az én stílusomnak az nem tesz jót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Barry1, 22.48
    A titkárnő beceneve: Búbos Banka.
    Valamire csak jó volt, ha személyesen Illés intézkedett, hogy kinevezzék :))
    Totális dilettantizmus, nagyon jól mondod.
    Egy kis epizód:
    Pintér Sanyi (az “olajbáró”) azzal dicsekedett a parlamentben, hogy hány zsák gipszet hordatott a helyszínre a vörösiszapban lévő maró nátronlúg semlegesítésére. Az más dolog, hogy a gipsz gyakorlatilag nem oldódik abban a közegben, vagyis legfeljebb eszméletlenül lassan.
    Mindenben ilyenek, szószerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. talalom, 23:11
    Sajnálom, hogy nem találkoztál a “külföldi” magyarok harmadik fajtájával, a rendes magyarokkal. Pedig olyanok is vannak, méghozzá jó arányban.
    Például én :))
    Aki már itt vagyok a rendszerváltás óta.
    Azért lehet, hogy még összefutunk :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Köszönet Lendvai Úrnak és társainak a filmért és a munkájukért. :)
    Ki kell találni a következő állami tyúkszem helyét a fájdalomküszöb maximális pontjával jellemezve.
    Ha már kidagadtunk, mint a tüdő, akkor a demokrácia jegyében nemcsak a “fajmagyarok” véleményének kellene utat engedni a világban! :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. “támogató aláírásokat gyűjtenek ausztriai magyarok”

    Ha az ausztriai magyroknak onnan nézve itt nagyon jó minden és szép,miért nem jönnek haza ? Miért nem élnek itt ? Éljenek itthon és dolgozzanak magyarországon ,kapják fizetésüket forintban,adózzonak belőle itthon. A szomszédból nekem ne mondják meg az udvaromat hogyan tegyem rendbe !
    A következő soraimért valószinüleg sokan megköveznének, de kitartok a következő véleményem mellett.Tisztelem és becsülöm a határon túli magyarokat nekik ott van az otthonuk ! Tehát ne Ők döntsék el,hogy ebben az országban mi történjen és ne szóljanak bele az ittélők dolgaiba.Mi sem akarunk az övékébe beleszólni. ( szavazati jog ) Felháboritó amikor külföldön élő magyarok akarják az ország dolgait befolyásolni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Sentinel, 00:09
    A külhoniak csak állampolgárságot kértek, szavazati jogot nem.
    Utóbbit a fidesz tukmálta rájuk.
    Tehát, a szavazati jog megadása kapcsán a fideszt kell támadni, és nem azokat, akik azt nem is kérték.
    Az egy bugyuta magyarázat a fidesz részéről, hogy ez a két dolog elválaszthatatlan, vagyis hogy “nincs kétféle állampolgárság”.
    A szavazati jog legyen csak azoké, akik abban az országban élnek. Ezt kellene kiharcolni, csak létezik valamilyen mód erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Ezek már csak kinyalakodva járnak a katasztrófák helyszíneire is.
    Pintér “makkos”lakkcipőbe érkezett a 2010-es árvízet megtekinteni Edelénybe.
    Utána meg a cscskások nem győzték “köpködni” a cipőjét, hogy tiszta legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Az a baj, hogy teljesen elfogadott ma Magyarországon az a nézet, hogy “ha a kacsa nem tud úszni, a víz a hülye”. Ezt el is adják, a kinti – tiszetlet a kivételnek – “nagymagyarok” meg is eszik, és mi, itthon élők hiába mondjuk, hogy nem így van, lehurrognak, sőt, csípőből lehazaárulóznak. Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, és az öszes nagyszájú külföldre szakadt hazánkfiának üzenem, ne onnan legyen nagy a szájuk, hanem idehaza. Ő Bécsből ne tudja már jobban mi zajlik itt, mint mi, akik itt élünk. Köszönöm, hogy elolvasták a hozzászólásomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Még egyetlen kérdésem lenne a témával kapcsolatban. Nem tudom fogni az ORF-et (a szolgáltatóm műsorkínálatában nem szerepel) hol lehet megnézni ezt a filmet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Barry1
    “elegem van a határon túliakból. IGENIS, boldogan asszisztálnak a nemzet teljes tönkretételéhez.”
    .
    Félreérted a cikket, de más is. Az ausztriai magyarok nem akarnak semmit. Akik valamit akarnak tőlük, azok az Orbán-kormány kinyújtott kezei.
    .
    Az “Egyoldalúsággal vádolják Lendvait” c. cikknél már szó volt róla, megismétlem:
    Nem az ausztriai magyarok tiltakoznak, hanem a bécsi Collegium Hungaricum kirendelt és kinevezett orbán-vitézei várják el a tiltakozást, akik körlevélben kérik erre az ottani magyarokat.
    Aki nem hiszi, a levelük:
    .
    “A csatolmányban a 2012 szeptember 26-án az ORF által sugárzott „Nationale Träume – Ungarns Abschied von Europa?“ című egyoldalú dokumentáció elleni tiltakozás olvasható. Amennyiben Ön egyetért a leírtakkal, kérjük nyomtassa ki a csatolmányt, írja alá és jutassa el személyesen vagy postai úton a következő címek egyikére:
    Collegium Hungaricum (1020 Wien Hollandstraße 4), Dr. Smuk András (1220 Wien …). Október 20-ai Collegium Hungaricumi rendezvényünkön (http://root.techgeek.at/eur/hu/) is átadhatják.
    .
    Amennyiben ismeretségi körében további személyek is aláírják, azt tisztelettel megköszönjük.”
    .
    A tiltakozás célja Orbánék belföldi kormánypropagandája és a külföldi magyarok általi megtámogatása, a határokon átnyúló orbáni irányítással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Gigantos
    Videóra biztosan sokan felvették, de lehet, hogy a Youtube-on is megtalálod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. A kormány tiltakozást vár el a külföldi magyaroktól, miközben a külföldi szervereken futó magyar weboldalakat veszi célba (az AN is érintett lehet):
    .
    “Megásta a Kurucinfo sírját a kormány”
    2012. október 16.,

    Akár már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat a kormány tervei szerint. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép – például azért, mert külföldi a szerver – a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt. (…)
    http://hvg.hu/itthon/20121016_Megasta_a_Kurucinfo_sirjat_a_kormany?FullComment=true#comments
    .
    Pár pesszimista hozzászólás:
    “Innen már csak egy lépés a többi nekik nem tetsző honlap blokkolása.”
    .
    “en attol tartok nem a kurucinfo ellen fogjak foganatositani ezeket az intezkedeseket, hanem a kormanyellenes media ellen…”
    .
    “A lehető legrosszabb ötlet megteremteni a cenzúra lehetőségét, és kellő paranoia mellett akár azt mondhatom, tulajdonképpen ez a valódi cél.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Nikos Galis
    2012. október 15. hétfő
    23:31
    Nem akarlak megsérteni, de az az érzésem és a tapasztalatom a korrektül gondolkodó külföldön élő magyarból kevesebb van mint a hülyékből. Így neked külön örülünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Vetítették az m1-en a filmet, utána stumf bandi bebizonyította, hogy gyerekként rá hagytak mindent. :(((
    http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/01/23/22/Az_Este_2013_januar_23_.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Paul Lendvai-interjú a Népszavában 2012. november 25. vasárnap | Bíró Marianna-Lengyel Tibor/Népszava

Egyoldalúsággal vádolják Lendvait 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos