Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pennsylvaniában nem lesz személyazonosítás 2012. október 3. szerda 0:01 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pennsylvaniában nem lesz személyazonosítás
Harrisburg – Bírói döntés értelmében nem követelhető meg a november hatodikai elnökválasztáson a szavazóktól, hogy igazolják magukat. Robert Simpson bíró ítélete felfüggeszti azt a jogszabályt, amelynek értelmében csak az szavazhatott volna, aki a Pennsylvaniában kiadott jogosítvánnyal, állami alkalmazotti igazolvánnyal vagy ugyancsak az állam által kiadott személyivel igazolja, hogy azonos önmagával.
.
Az ítélet pontosan öt héttel azt megelőzően született, hogy Barack Obama hivatalban lévő demokrata elnök kísérletet tesz pozíciója megvédelmezésére republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben, és hírmagyarázók szerint egyértelműen az előbbinek kedvez még akkor is, ha ez a mérkőzés még nem teljesen lefutott, és decemberben újabb meghallgatás lesz az ügyben.
.
Republikánus részről országszerte történnek kísérletek a fényképes személyazonosítás valamilyen bevezetésére. A próbálkozások államonként különböznek, a demokraták azonban mindenütt azt állítják, a mondva csinált akadályokkal alapvetően az elesettebb, szegényebb rétegeket, a kisebbségeket próbálják a szavazástól eltántorítani. A republikánus vezetésű pennsylvaniai törvényhozásban például egyetlen demokrata sem szavazta meg a törvényt márciusban. A pártolók azt állítják, az igazolvány kötelező felmutatásával kiszűrhetők az állítólagos csalások.
.
Az elnökválasztás szempontjából Pennsylvania a fontos államok közé tartozik, mivel a győztes húsz szavazatot kap innét az elektori kollégiumban; ezzel Pennsylvania – Illinois-jal holtversenyben – az ötödik helyen áll fontossági szempontból az államok rangsorában Kalifornia, Texas, New York és Florida mögött.
.
Ahhoz, hogy elnökválasztást nyerjen, Obamának vagy Romneynak az 538 elektori szavazatból legalább 270-et kell elnyernie. A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint erre az elnök jóval esélyesebb, a CNN felmérése legutóbb 49:40 arányban saccolta befutónak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Hogyan intézik el azt a helyzetet, hogy egy ember ne szavazzon akár 50 választókörben, ha nincs személyazonosítás? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Csak a kepre kell nezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Romney továbbra is versenyben 2012. október 25. csütörtök | AN

A budapesti szakértők Obama győzelmét várják 2012. október 18. csütörtök | AN

Alájátszott Obamának a moderátor? 2012. október 17. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos