Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Frizsiderkapitalizmus 2012. szeptember 27. csütörtök 15:33

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Frizsiderkapitalizmus

Varga Mihály a lovát ugratja.

Varga Mihály az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter, aki az Orbán-kormány kés-villa frakciójához tartozik, azaz a feltétlen lojalitása mellett szakmai érvek is szóltak kinevezése mellett. Varga Mihály látott már gazdaságot, tud fejben összeadni kétjegyű számokat, és eddig azt hittem, hogy ha Orbán Viktor ragaszkodna a lapos Föld elméletéhez, akkor négyszemközt óvatosan megemlíti neki, hogy addig ne nyilatkozzon erről, amíg nem lesz bizonyított.

Eddig.

Varga Mihály arra a kérdésre, hogy mitől fog felpörögni a magyar fogyasztás éppen most, azt válaszolta: „előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni”. Pont.

Varga Mihálynak tökéletesen igaza van, a hűtőszekrények elromlanak, a tévék bedöglenek, csak ennek semmi köze a fogyasztás felpörgéséhez, mert a fogyasztás akkor pörög fel, ha az emberek annyit keresnek, amiből ki tudják fizetni a számláikat, törlesztik a hiteleiket, enni adnak a gyereknek, esetleg maguk is esznek, majd ezt követően marad pénzük, amiből fogyasztanak.

Ezzel az erővel azt is válaszolhatta volna, hogy elfogy a parizer, és akkor felpörög a fogyasztás.

Köszönjük szépen, hogy nem ezt válaszolta.

Magyarországon azonban az emberek nem keresnek ennyit, és ha elfogy a parizer, akkor bajban vannak, azok pedig, akiket a Fidesz egykulcsos személyi jövedelemadója, a haveri megrendelések és a központosított korrupció milliárdossá tett, külföldön költik el a pénzüket, vagyonukból nem a Balatonon nyaralnak, nem Miskolc-Tapolcán pörgetik fel a szállodaipart, nem vesznek sok magyar terméket a magyar kereskedőktől és magyar termelőktől.

Varga Mihálynak hazudnia kellett a fenti kérdésre, mert a magyar fogyasztás nem fog felpörögni, és ezt ő még nálam is jobban tudja, mert ez a szakmája, de pártja és kormánya természetesen nem mondhatja meg ezt az embereknek, mert kimondva más. Nem mintha nem tudnák, nem tapasztalnák a magyarok, elvégre róluk van szó, és amikor elmennek otthonról, nem fogyasztanak, hanem olcsó élelmiszereket vesznek a nagyáruházakban, hogy ne sírjon a gyerek.

A hazugság következő fokozata az lesz, amikor egyszerűen kijelentik, hogy felpörgött a fogyasztás.

A statisztika ezt nem fogja igazolni, a magyarok továbbra is a megélhetésükért küzdenek, de jön Varga Mihály és közli, minden nagyszerű, annyit fogyasztunk, mint a svájciak és az amerikaiak, de mi még éneklünk is közben, tehát itt sokkal jobb. A hazugságot csak elkezdeni nehéz, aztán az egyik hozza maga után a másikat.

„Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, mégis csak eljön az az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie. Azt gondolom, hogy az emberek két évig a válság okozta sokk és bizonytalanság miatt kivártak, de 2013-ban ez már változhat” – folytatta a miniszter, amiből nyilvánvaló, hogy ő nem állít semmit, csak feltételez. Válság volt – veszi észre okosan, és ez a válság múlóban, tehát miért ne éppen 2013-ban kezdenének el a magyarok tömegével hűtőszekrényt vásárolni?! Logikus kérdés.

Talán azért nemleges a válasz, mert időközben a kormány szétverte a magyar gazdaságot, elijesztette az esetleges beruházókat, kinyírta a bankszektort, és ha valakinek nincsenek aranyrudak elásva a kertjében, vagy nem talál olajat, az csak álmodozhat, esetleg bosszankodhat, de semmibe sem tud belekezdeni, mivel a gazdasági környezet megfojtja, ellehetetleníti és leárnyékolja. Elmehet beszállítónak valamelyik Fidesz közeli céghez, természetesen csak akkor, ha átesett az X-típusú átvilágításon, és megállapíttatott róla: nem szocialista, nincs szocialista rokona, sohasem szavazott a szocialistákra, szereti Orbán Viktort és ezt tettekkel is bizonyítja. Ekkor beállhat a sor végére.

Ül a Fidesz vezérkara a bunkerben és reménykedik, hátha elromlanak a hűtőszekrények. Micsoda pojácák.

„Európában tovább csökkent a kereslet az új személygépkocsik iránt, néhány országban közel felére zuhant a forgalom, ezért egyre több gyárban csökkentik a műszakok számát, és a korábbinál is keményebb létszámleépítések, valamint gyárbezárások várhatóak. Évtizede még évi 17 millió felett volt a szűkebb Európai Unió piacának forgalma, tavaly a 27 tagországban már csak 13,6 millió új személyautót helyeztek forgalomba, és az idei szám várhatóan ennél is kevesebb lesz egymillió darabbal” – írja a nol.hu, amiből a leghülyébbek is kikövetkeztethetik, hogy az emberek rossz gazdasági helyzet esetén nem vesznek új autót, hűtőszekrényt vagy tévét, ha elromlik, hanem megjavíttatják, esetleg kidobják, és nem vásárolnak a továbbiakban romlandó élelmiszert.A felpörgést tudniillik nem az amortizáció oldja meg, hanem a pénz, amiből újat lehet vásárolni, ennek hiányában pedig nem fog történni semmi.

Hangsúlyoznám: a fentieket nem Matolcsy György mondta, aki már végleg elvesztette minden kapcsolatát a valósággal, hanem a Fidesz-kormány azon tagja, akire néha érdemes volt odafigyelni. Mostantól tehát bármi megtörténhet, a pártban nem maradt egyetlen ember sem, aki tudná, mit beszél.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (72 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +105 ( 113 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Frizsiderkapitalizmus, 4.9 out of 5 based on 72 ratings

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Azt hiszem nagy baj van, Para is komolyra fordult. Attól még jó az írás. Nekem már van olyan ismerősöm, akinek elromlott a hűtője és azt teszi, amit Ön írt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  2. Para, igazad van, de egy picit aggaszt, hogy ezúttal kevesebb a vitriol a cikkben… Csak nem csüggedni kezdesz???? Amúgy Varga úr egy apróságot nem említ meg. Ha ugyanis – valamilyen csoda folytán – a derék magyarok utat engednének hazafias érzéseiknek, és egy emberként rohannának a Média Markt-ba vagy más multikhoz frigót meg lapostévét vásárolni, azonnal kikezdenék a fizetési mérleg egyensúlyát (az említett üzletekben se Lehel hűtőt, se pedig Orion vagy Videoton tévét nem nagyon kínálnak…) Magyarul, a belső fogyasztás növekedése az import növekedésével jár. És ha ezzel egyidőben nem nő az export – Varga úr ennek forrásáról valahogy elfelejtett elmélkedni – akkor mindez csak újabb eladósodás sál finanszírozható…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  3. …eladósodással…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Kedves Para…
    Csak hallgatni tudtam sokáig cikke elolvasása után.
    Amit ir, fájdalmasan igaz.
    Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  5. Varga is csak szemlélteti az agymosottság mértékét. Az ekkora baromság a fidesz nyájban – már általános.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Nem tudom, miért favorizálják annyira Varga Mihályt? Ő még egyetlen költségvetés készítést sem vezényelt le. Készen kapta a kétéves költségvetést Járai Zsigmondtól, majd 2002-ben a Fdesz bukta után kiderült, hogy az ésszerű feltételek nélkül osztogatott lakásépítési kamt-támogatásokkal megágyaztak az állam eladósodásának. Erre a “szakértelemre” úgylátszik senki sem emlékszik. Azilyen emlékezőtehetségre/amnéziára alapozta a Fidesz a 2010-es kampányát. A 2/3-os eredményt mindnyájan nyőgjük.
    Miért hitte bárki, hogy V. M. külömb a többi seggnyalónál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. Varga nem agymosott, nem vesztette el kapcsolatát a valósággal.
    Gazember, mint társai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  8. varga is naci.az osszes fideszesnek,kdmpésnek,pazmanyosnak, goebbels-i frizuraja van.felnyirt haj,mint a1938-as Nemetorszagban.
    keszulnek vmire,csak az exxtranaiv nagykozonseg még szendereg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. Szóval a költségvetést soha nem készítő IMF tárgyaló, ha sokat mondja, hogy felpörgött a gazdaság, beindult a fogyasztás, akkor a zemberek el fogják neki hinni, mert tök komoly arccal, bele a képükbe ezt állítja, legfeljebb azt gondolják egyesek, hogy ők olyan balfékek, hogy nekik ez sem jött össze, mert nekik üres a pénztárcájuk, másoknak bezzeg… és szépen elmennek a vonat alá!
    Nagyon sokan pedig úgy gondolják, hogy most még egy kicsit ki kell bírniuk, több, mint két évet már kibírtak, várakozó állásponton vannak, mert amit az előzőek műveltek azt nem lehet csak úgy, sitty-sutty kijavítani….aztán majd a télen otthon szép csendesen, gondolataikba mélyedve, megfagynak, természetesen az előzőek miatt….
    A kormányunk pedig még több spórolást vezet be, a 90 milliárd után majd 180 milliárdot költ, spórolás képpen és ezt is elhiszik a hívők! Tálalás kérdése!
    Hát mi egy ilyen ország, egy ilyen nép vagyunk!
    Ma hallottam: egy pedagógusnő azt modnta nem szereti, hogy szidják a Fideszre szavazókat! Ő hitt a miniszterelnöknek! Érdekes, hogy mit láthatott, amiért hinni tudott?! Mert én pedig nem hittem, mivel emlékeztem a 4 évükre, aztán a zemútnyócév ellenzékére (brrrr!), és nem hittem el, hogy mindent visszacsinálnak és a nincsből még 14. havit is varázsolnak. Na igen, de nem vagyok pedagógus…..csak láttam és gondolkodtam!
    Több helyre kitehettem volna a )))))))))-jelet, de mivel nem annyira nevetséges, sőt inkább drámai, olyan jelet pedig nem találtam, így mindekire rábizom, hogy úgy érti, ahogy én gondoltam, semmi gúny nem volt bennem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  10. ‘ha én Grippen lennék,
    ‘ha én Grippen lennék,…….:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Azt hiszem már fejlődünk. Úgy látszik a hülyeség is olyan, tulajdonságú, mint az
    anyag. Nem vész el, csak átalakul.
    Kb ‘53 körül, miután nagyon türelmetlenkedtek a zemberek – különösen az előző év maihoz hasonló rossz termése miatt növekvő árak okán -, valamit ki kellett találni.
    .
    Ne türelmetlenkedjetek haladunk a kommunizmus felé, akkor majd minden
    megoldódik!
    Egy utcáról jött ember megkérdezte: mikor érünk oda?
    Válasz: (némi gondolkodás után):
    MAJD HA MINDENKINEK LESZ HŰTŐSZEKRÉNYE. (Tv akkor még nem volt
    nálunk, ezért nem igérhetett azt is, pedig ha tudta volna……)
    .
    ‘ „előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni” ‘
    .
    Ha végig aludtam volna, Fok-tól Matolcsyig eltelt néhány évet, most azt
    hihetném, megérkeztem a mennyországba. Ugyanis már nemcsak a
    hütőszekrény, hanem a Tv is elromolhat. Akkor még csak a hűtőszekrény
    volt a zemberek álma. Ma meg az, hogy a meglévő nehogy elromoljon.
    Hova tesszük a – a holnapra meghagyott – paprikás krumplit, sem arra sem a javitásra nincs pénz. (és még mindig nem jött el a kommunizmus!).
    .
    Most fokról fokra haladva Matolcsi folytatja a mesét. Ilyen a mi országunk.
    Tőle hiába várjuk: jöjjön el a te országod. (a hülyeség mára igy alakult át)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. jozan67 2012. szeptember 27. csütörtök 19:32
    ” ‘ha én Grippen lennék, ”
    Szegény ember Grippennel álmodik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Túlavasúti: szegény ember hiába álmodik Gripen-nel. Bezzeg ha valaki a “felsőbb szinten” Gripen-ről álmodik, sőt, vesz is ilyen madarat, abból akár gazdag ember is lehet… By the way, érdekes, hogy az osztrák gróf magyar (korrupciós) partnerét “Disznó” fedőnéven emlegeti…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. http://www.femina.hu/hirhatter/jobbik_varga_mihaly

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Csalódott itt valaki Misában?Ö ugyan miért beszélne ki?A Fidesz kúltúremberének mondott Martonyi is szembeköpte magát, amikor arról kérdezték, nem tartja-e furcsának,hogy o. átnyúlt a feje fölött és ment a féleszű Hablaty Árpi tanácsa szerint vagy ami még rosszabb a saját háborodott agya után.Senkit sem lehet kiemelni ebből a bűnbandából.Egyik szemetebb, mint a másik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  16. Túlavasúti
    2012. szeptember 27. csütörtök
    20:05
    .
    ++++++++++++++
    .
    Minden alkalommal örömmel olvasom írásait!
    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Varga Mihályt komoly embernek ismertem eddig, mert vele még nem élt együtt Kapócs Zsóka. Valamint a Keviép könyvelőjeként sem bukott meg. Minden feltétele megvolt tehát annak, hogy pénzügyminiszter legyen. Mint a jogász Kossuth, aki talán a harangöntéshez értett még annyira, mint a pénzügyekhez.
    De.
    Ha abban az öt emberben az ő neve is megfordul, akik a Gripen döntéskor ott álltak együtt – és ott van a neve, ott bizony, – akkor Varga csak egy a nehézfiúk közül. És kész. Nem kell ezt túlragozni.
    Mindig felsírok attól, hogy “de ő nem annyira fideszes, mint”, pld a volt okt miniszterről mesélnek ilyeneket. Köztük van, egy a meglevő államrendet megdöntő csapat tagja, és nincs kivétel. Mind önazonosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  18. Para egyre jobban ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. Bravó , abban az egy bunkeres mondatban M I N D E N benne van!!!!Mesteri!
    Ajánlok még egy cikket Varga témában : HVG hu.(bocs .Bartus Laci!!!)
    Tóta W.:Nemzeti nagylétünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Kőhídi Imre*++++++++++++++++++++++++++++++++
    Köszi, annyira jót nevettem, tudom sírni is lehetne, mert rólunk is szól, de most a sok ökörséghez csak jobb így hozzáállni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. bedolt az utolso ( :) ) okostojas is… a krizisnek vege, elkezdodott a nyomorusag…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Egyetlen nem maradt, amelyik tudná, mit beszél….
    A vörösiszap katasztrófáról is nyilatkozott valami okostojás, hogy az IMF a hibás, meg valami bombát is feltételezett!
    Valamit szednek, esetleg ragályos kór terjed vagy simán csak maguktól ilyenek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Tetszene az írás, de azért előbb nem árt tájékozódni a tényekről:
    “Magyarországon 2012 első nyolc hónapjában 36 ezer személyautót értékesítettek, 18%-kal többet az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Observes
    Éhes disznó nem Grippennel, hanem makkal (tehát némi “táplálékkal” álmodik.
    Egyébként a külföldön eldugott pénzekkel igen előkelő helyen állunk a világban!
    Mondjuk az ilyen pénzekből tudtak megvásárolni egész horvátországi kikötőt,
    most egy nagybank többségi részesedését (HBSC), és abból “fussa” a lázárgyereknek stafírungra is. Link a Varánuszról:

    Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat! 2012.09.25. 10:13:52
    A következö ábrából megérted, hogy miért tart ott ez a tróger ország, ahol tart. (Külföldi OFFSHORE számlákon elrejtett adózatlan privát MAGYAR pénzek, összesen 242 milliárd USA dollár – azaz 50.000 milliárd magyar forint). Klikk a képre:
    http://image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Kedves kekec!
    Bocsásson meg, de a 242milliárd dollár nem 50 milliárd forint, mert nem osztani kell hanem szorozni. azt hiszem most a dollár van vagy 220 körül. Szóval, mennyi is az annyi? már nem esik jól számolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Attól hogy valaki okosan tud nézni , még lehet aljas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  27. Fogyóban vannak a tartalékban tartott Fideszes káderek – most használódik el Varga is, akit eddig a háttérben tartott Orbán. A maffiából már mindenki “felmutatott” valamit, a kör alighanem bezárult. Varga ugyanolyan maffiózó, mint a társai – és ugyanúgy fog menekülni a felelősségre vonástól, mint a többiek.
    .
    Egyszerűen elképesztő, milyen szemrebbenés nélkül hazudnak a Fideszes vezetők! Mintha vagy valami csodában reménykednének (mint ahogy Hitler hitt az utolsó percig a csodafegyverben), vagy azt gondolják, hogy valamiféle jogi flikk-flakkal (például egy rendkívüli állapottal) el tudják halasztani a felelősségre vonásukat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  28. Az átkosban Bécsből lehetett hűtőszekrényt vásárolni.
    Most miből vegyünk?
    Talán adjuk el a Gripent?
    IMF hitelünk úgyis csak “jövőre” lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Observer 2012. szeptember 27. csütörtök 20:39
    “szegény ember hiába álmodik Gripen-nel.”
    Én is arra gondoltam, csak nem akartam megsérteni jozan67 barátunkat az
    eredeti: ÉHES DISZNÓ MAKKAL ÁLMODIK, szólásmondással.
    Ugyanis – felfogásom szerint – szegény ember is lehet kétféle, úm:
    - anyagi javakban szegény vagy
    - vállon felül szegény. Azt hiszem az osztrák gróf magyar barátja a Disznó”
    is ide tartozik. Jókor volt jó helyen. Némi morzsa neki is leesett!
    .
    Annak a pénznek nyoma van. Nem hiszem, hogy csupán ketten tudtak róla.
    “Csak” meg kell keresni a nyomot, mielőtt az “érdekeltek” eltüntetik.
    MIT LEHET TENNI MILLIÁRDOKKAL? NEM TUDJA VALAKI?
    HISZEN MA MÁR TÖRVÉNY IS VAN A KORRUPCIÓ ELLEN!
    (Hajrá ellenzék! Keressétek. Gondoljatok az elmútt nyócév tanulságaira!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. És mi van akkor, ha nem a hűtőm romlik el, vagy a tv-ém (ami nincs) hanem a mosógépem, (mert éppen most mosok) az nekem sokkal jobban fog “fájni”? rettegek is rendesen. :D ja, vagy a számítógép, ugye akkor nem kommentelhetek többé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Sándor-
    “Az átkosban Bécsből lehetett hűtőszekrényt vásárolni.”
    JÓ HANGULATKELTŐ HIR VOLT EZ AKKORIBAN, DE
    MELLŐZTE A VALÓDI IGAZSÁGOT.
    .
    Ugyanis Bécsben – nagymamával együtt – kb 6000 HUF-ért vehettél hűtőszekrényt, mivel az ÁFA szerűséget az eredeti árból személyek
    számát összeadva visszafizették a határon.
    .
    Budapesten a körút és a Majakovszkij (ma Király) utca sarka közelében
    egy állami üzlet kirakatában hirdették:
    JUGÓ HŰTŐSZEKRÉNY RENDELHETŐ ÁRA 22000 Ft, ELŐRE FIZETVE.
    A RENDELÉS UTÁN KÉT HÓNAPPAL ÁTVEHETŐ!
    .
    Az ujságirói hülyeség miatt kétféleképpen lehetett röhögni.
    1. a “nagymamát” röhögték a tudatlanok, akik az újsgából TUDTÁK.
    2. aki látta a szocialista kereskedelem üzleti gondolkozását, az meg azon
    röhögött, hogy ki az a hülye, aki egy családi bécsi túristaúton nem akar
    16000 HUF-ot megtakaritani? Inkább rendel 22000 Ft-ért kéthavi átvétellel
    Jugó hűtőszekrényt. És akkor még nem is emlitettem, hogy a szocialista
    kereskedelem közvetlen Jugoszláviából megrendelve – nem Bécsen át -
    mennyit keresett a zembereken.
    .
    ÚGY-E MILYEN JÓ A PROPAGANDA? DE MINDIG ILLIK GONDOLKOZNI IS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Mielőtt valaki belekötne, ki kell hangsúlyoznom, hogy azonos tipusú
    hűtőszekrényről volt szó. Hiszen akkor az volt a divatos, menő legolcsóbb
    tipus! Hol volt még akkor ilyen nagy választék, meg 0%-os hitel?
    .
    Azt is meg kell jegyezni, hogy tömegesen ki tudtak, saját gépkocsival menni.
    Volt arra is az üzemanyagra is pénzük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Para! Nem csalódtam benned, ezt a ziccert is beütötted. Varga Misi egyébként csak kulturáltan néz ki, amúgy hülye. Egy pávián is megtanul késsel-villával enni, attól még pávián. De legalább nem hülye, és főként nem fideSSes.
    Kőhidi Imre: Vitatkoznom kell: Kossuth igenis értett a pénzügyekhez, hiszen sikkasztásért volt lecsukva.
    Többeknek: Attól, hogy néhány magyar Skodát, meg koreai Chevrolet-t vesz, a gazdaság még nem pörög fel azonnal és látványosan. Még a cseh és koreai sem. A gazdaság beruházások nélkül reménytelen helyzetbe kerül, és ez Magyarországon már múlt időben említendő. A hülyeség pedig – legnagyobb pechünkre – nem termelőerő. (Ha a hülyeség energiaforrás lenne, a magyar kormány kiválthatná Paksot. Sajnos az entrópia előjele megfordíthatatlan. Persze csak addig, amíg a Szánalmányba bele nem kerül, hogy a termodinamika főtételei Magyarországon nem érvényesek. Persze lehet, hogy már benne van, én nem olvastam, mert a német önkormányzatoknál nincs kitéve. Meg is látszik rajtuk…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Túlavasúti!
    Lényeg, hogy akkor még üzemanyagra is tellett de busszal is megérte.
    Mellesleg a családi vámmentesség volt a fő dolog.
    Külön érdekes, hogy itteni fizetésből lehetett ottani áron vásárolni.
    -
    Megint más kérdés, hogy újabban Varga Mihály is abnormális, újmagyarul unortodox módon nyilatkozik.A Klubrádióban Para-Kovács szépen levezette, hogyan válik a normálisnak látszó ember fidesznyikké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. stirner, ezt érzem én is.
    Nemcsak egyre jobban ír, de egyre keserűbben is. Már ha lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Sikeres az írás a fészbukon is. :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Csak egy apró adalék. A minap egy Sony márkaboltban beszélgettem az eladóval, és szóba került, hogy az üzemeltető cégnek van egy másik üzlete is a városban, ott van ún. fehér áru is. Tehát van hűtőszekrény is! – mondta sokatmondó mosollyal. Ezen aztán közösen hahotáztunk egyet.
    Szóval gyorsan köznevetség tárgya lett a dolog hétköznapi szinten is. Akárcsak a kecske. Csak így tovább! Ezek a bődületes marhaságok, tapasztalatom szerint, már a hívők egy részének a hitét is kikezdik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. szemüveges
    mivel több éven keresztül síbolták ki az országból, ezért a kb 200 huf/dollár árfolyamot vehetjük középértéknek. 242 x 200 az 48.400 mrd, azaz igen közel van a az 50 ezer mrd-hoz. Ezek nem kispályások, párszáz milliócskával (az nulla egész valamennyi tized mrd lenne) és ebben benne van az állami vagyon zömének elherdálása is az Antall korszaktól kezdve. A vételár “persze” nem itthon landolt legális, adózott számlán. Az eltüntetett összeg hiányzik az államnál, és azt pótolta az állítólag horribilis, elsőszámú közellenség: az államadósság. Az ennek a kisebbik hányadából is rendezhető lenne!
    És akkor már KÉT igaz szót is találtunk Orbánnál:
    1. Csak a fidesz (lophasson)
    2. Van itt pénz, csak ellopják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. bonhomme
    Ha erre jársz, nem kellene az átköltéseidet neked is ilyen módon feldolgozni?
    http://www.youtube.com/watch?v=Uux_oOcBQE0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Egy korábbi ÉS-ben erről szól Fischer Eszter. A hasításos állapot: amikor OV befogadja a maga hasított tudatú közegébe az újabb és újabb megtérteket. Hát ez most erről szól kedves Para. Helyes a diagnózis, nincs tovább miről beszélni. (Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell.) Várjuk a robbanást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Ösmét szép beszély, bàtyàmuram !
    Tàn még annyit : be keel szórni az egészet speeddel, oszt fölpörög az !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. szemüveges
    A korábbi válaszomat kénytelen vagyok korrigálni: van az három is! Mert diplomaták előtt, zárt körben elmondta a maga öszödi beszédét, a “hazudok éjjel, nappal és még álmomban is”-t, csak a diplomáciai távíratokkal nyilvánosságra került:
    “Ne azt figyeljék amit mondok (azaz hazudok permanensen) hanem amit teszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Az a nagy baj kedves “csakén”,hogy hiába vannak az emberek többsége várakozó állásponton.Itt jöhet már egy uj,a dolgokhoz hozzáértő kormány,sajnos akaratát nem tudja majd érvényesiteni.A jelenlegi kormány mindendent el fog lehetetleniteni a bebetonozott embereivel.Magyarország szerintem hosszu időre elvan zárva a fejlődéstől.A következő generációra nehéz idők várnak. És tudod ennél még nagyobb az a baj,hogy a változást ohyjtó emberek passzivak,a husosfazék közelében lévők,pedig lelkesen tapsolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Elromlotthűtőcseréscsontvázkereső nyilatkozata: lehetséges, hogy nem kell megállapodnunk az IMF-fel!
    Csaba Lászlóval készült egy riport, melyben szembesítik előző nyilatkozataival, ahol ő is valami ilyesmiről nyekegett….egyetemen tanit!!!!!!!!!!!
    Azért, hogy az IMF ne ellenőrizhesse az ország pénzügyeit képesek hazavágni az országot, ezek milyen emberek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Fideszes ismerősöm elbüszkélkedett, hogy Mo-n a kormány emelni fogja a nyugdijakat. Mondom, hisz nincs rá fedezet. Most nincs, de majd lesz, mondja ő, és nem kell IMF hitel sem, vágja rá büszkén. Azt már nem tudta megmondani, honnan jön majd a pénz. Money Tree? Turul madár tojja? Stay tuned…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos