Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Megkövetem 2012. szeptember 10. hétfő 2:31

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Megkövetem

„Hát jelentkezzen be tizenhat nappal korábban.” A klasszikus rangjára érdemes mondat Harrach Péter teológustól, a KDNP frakcióvezetőjétől, az Országgyűlés egykori elnökétől származik. A riporternő arról faggatta éppen, miért kívánja elvenni az ő pártja, a Fidesz-KDNP a választás előtti végpercben gyakorolt felháborodás szent jogát a választótól. Miért kell regisztrálnia? Miért nem hiteles döntés a tizennégy napos döntés? Jelentkezzen be tizenhat nappal korábban.

Az a bizarr és földöntúli az egészben, hogy a döntnökök a korábbiakkal ellentétben nem is strapálják magukat azon, hogy különleges kommunikációs bravúrral éljenek. Hogy szárnyas szép szavakkal emeljenek királyi rangra egy politikai féregnyúlványt, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, miért jó nekünk a választójog szűkítése, hogy félnek, újabb és újabb akadályokat emelnek a szavazó elé, hogy népünk legrosszabb vonásaira, a slamposságra, a felelőtlenségre, a kollektív közönyre, a beszűkült önzésre, pitiánerségre apellálnak. „Jelentkezzen be tizenhat nappal korábban”, mondta cinikusan a hon ájtatos ábrázatú véne, és ő – becsületére legyen mondva – némileg cinikusan tette ezt. Nem magyarázta a magyarázhatatlant. Mennyivel viszolyogtatóbb volt a másik selyma, a Lázár nevű surmósága (igen, ez a pontos kifejezés, surmósága), amikor kis mosollyal a szája szegletében a képünkbe mondta derűsen: csak meg akarják emelni a választások nemes méltóságát, nem szerkesztenek mindenféle névjegyzékeket, az igazán felelős polgárok szabad közösségét várják az urnák elé. Menjenek el tizenhat nappal korábban!

Egy rettegő hatalom morális végvonaglásának tanúi vagyunk. Úgyhogy, ha valaha is ironizáltam Gyurcsány bohócos túlzásain, most megkövetem őt a nyilvános éhségsztrájkért. Igaza van. A tragikus csak az, hogy ez az egyetlen bukott politikus vállalja ezt a bizarr, magamutogató nyilvánosságot.

S le kell írnom a végére azt is: valóban nem hittem volna. Nem hittem volna, hogy lesz még magyar kormány, amely gond nélkül, módszeresen kivitelezi a választójog tudatos szűkítését.

S mától már sokkal többet elhiszek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +55 ( 59 szavazatból)
Buják Attila: Megkövetem, 4.9 out of 5 based on 34 ratings

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Az általános és titkos választójogot csak a polgári demokratikus forradalom után, 1919. március 3-án vezették be.
    .
    Horthy a korabeli Európa parlamentáris országaiban példa nélkül álló döntésre határozta el magát. és 1922-ben bevezette a nyílt szavazást..
    .
    Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  2. Valsszon on is a Hazafias Nepfront jeloltjere! mert mas nem lesz, csak FideSS jelolt, mas nem lesz csak annyi, hogy ajtatos, alazatos (regisztralt) tanyernaylok es talpnyalok ( meg ami meg eszedbe jut ..) szavazhatnak. Kerulendok a nyugaton elo magyarok mert azok tudjak, hogy mi a demokracia, kerulendok a Magyarorszagon elo magyarok, mert azok nem tudjak, de azt igen, hogy mi jo nekik es mi nem, kerulendok a masvallasuak, a mas nezetuek, a mas szinuek, a mas gondolkodasuak, szoval a vegen Orban es a vitez Hungarista csurhe elvezheti egymas bunko tarsasagat mert addigra az utolso irastudo is elhagyja az orszagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. Nem lesz itt választás.
    .
    Egyfelől nincs miből (választani legalább kettőből lehetne), másfelől addigra jön a szükségállapot. Hacsak a nép ki nem megy az utcára. 2014-ig azonban van még két ősz és két tavasz: semmi sem késő, legfeljebb sürgős lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  4. Méltánylandó a cikkíró megkövetése. Magam is így vagyok.
    Ám ha valaki pár percet szentel a mai hírekre, akkor kiderül még valami. A fidesz törvénygyára elé kerül több érdekes javaslat is… Valami váratlan dologra készülnek fel a törvénykezésben…Más szavakkal ugyan, de rendkívüli helyzeteket emlegetnek…Miért?Ilyen irányban halad ma a törvénykezés. Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  5. A minősítés csak azért 4-es, mert nem “egyetlen” hanem az “egyike” a három
    éhségsztrájkolónak. Ott van azért a DK-tól még Molnár és Niedermüller is.
    bumburi
    a Gyurcsány éhségsztrájkol…nál már megválaszoltam részletesen, itt a zanzásított változat: ÁLLAMCSŐDRE hajtanak, ez teljesen nyilvánvaló!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  6. Több hAsonló tartalmú irás kell, hogy az érintetteknél célba érjen az a tudat,
    hogy olyan rendszerváltozás történt ezelőtt több mint 20 évvel , mely a nácizmus
    kapuját is kitárta, mely ellen a háború után nemzetközi egyezmények vannak érvényben. Visszacsempészték Horthy korát. A lakosság még abban a
    sokk állapotában van, hogy pillanatnyilag nem tudja valóságban mi történik
    körülötte, családjával és önmagával. A sokkot a fide$$ hivők csalódása okozta.
    Még mindig NEM HISZIK EL, HOGY EZ MEGTÖRTÉNHETETT VELÜNK.
    A cikkel teljesen egyetértve, a magam illetve az egyes választók részéről én
    nem a “választójog tudatos szűkítését”, hanem, teljes megszüntetését értem.
    MIÉRT KORLÁTOZZÁK FELTÉTELEK MEGSZABÁSÁVAL AZON ÁLLAMPOLGÁROK JOGAIT, AKIKET A BIRÓSÁG NEM FOSZTOTT MEG ATTÓL.
    MIÉRT NEM MEHETEK A VÁLASZTÁS NAPJÁN FELTÉTELEK NÉLKÜL SZAVAZNI.
    .
    TALÁN BEVEZETTÉK, HOGY MINDEN ÁLLAMPOLGÁR MÁTÓL VAKONDOK?
    .
    MI KÖZE AZ ORSZÁGBAN SOHASEM ÉLŐ, DE MAGÁT AKÁR 2, VAGY TÖBB
    ÁLLAMPOLGÁRNAK – IGY MAGYARNAK IS – VALLÓ EMBERNEK AHHOZ, HOGY
    MI TÖRTÉNIK EGY OLYAN ORSZÁGBAN, AHOL NÉHÁNY ÁLLAMPOLGÁRI
    JOGON KIVŰL SEMMI KÖTELEZETTSÉGE NINCS? HISZEN ÁLLAMPOLGÁRSÁGA CSAK ATTÓL FÜGGÖTT, HOGY SZERETNE-E MAGYAR
    LENNI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Ffigyelmükbe ajánlom a következő Prohászka Ottokár idézetet (a fasiszta püspököt, akinek szobrot is akarnak állítani, tanító mesterének is tekinthetné a FIDESZ):

    “Hála Istennek, hogy a választójog megszűkítését a kormány tervbe vette, hála Istennek, hogy ebből a frázisos, ostobán demokrata – mert nem is igazán demokrata – lázból kifelé megyünk. [.] A választójogot igen is meg kell szűkítenünk addig a mértékig, hogy a megbízható és felelősséget érző néprétegek kezébe legyen letéve a legnagyobb érdek, az ország érdeke.”

    Nekem ez az idézet jutott eszembe a FIDESZ legújabb demokráciát szűkítő és hatalmának bebetonozásán mesterkedő javaslatával kapcsolatban.

    Túlavasúti véleményével egyet értve, teljesen inkorrekt a külhoni Magyaroknak választó jogot adni (miközben a mi választójogunkat épp szűkítik), aki nem itt él, nem itt fizeti az adóját, nem elszenvedője a döntésének, milyen alapon szól bele abba, hogy milyen országban fogunk élni 2014 után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Túlavasúti
    Azért nem ártana megfordítani a SAJÁT propagandájukat. Miszerint azért kell a regisztráció, mert a határon kívüli magyaroknak is kell – akik viszont CSAK LISTÁRA szavazhatnak! Ez akkor lenne igaz (már az egységes kezelés) ha a feliratkozott belföldi magyar állampolgárok is csak listára szavazhatnának.
    De mivel vannak egyéni körzeti szavazások is – azokhoz rendelkezésre áll a népességnyilvántartás, ami azt igazolja, hogy az adott körzetbe tartozik valaki.
    Egyébként elég lenne a személyi igazolvány az állampolgárság igazolására, és nehéz lenne ellenőrizni, hogy nem szavazott e több helyen.
    Tehát az egyéni körzeti szavazás eleve ellent mond a feliratkozási igénynek.
    Mert azért abban engedtessék meg kételkednem, hogy ÖNKÉNT választhatnánk meg, hogy melyik körzetben szavazunk, és az ellenzéknek nagyobb esélyt nyújtó körzeteket önkényesen kiválaszthatnánk. Mondjuk a XIII. kerület Mszp vezetése érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Kedves kekec
    Szerintem erre valók lennének a pártok, ha valóban az ország érdekeivel is
    foglalkoznának. Miért hagyják ezt ránk?
    Honnan tudhatja valaki, hogy hol lenne jobb szavazni.
    Hiszen lakóhelyén viselheti botorságának következményeit.
    pl Temesváron, Grácban, vagy New Yorkban?
    Nagyobb körültekintéssel kellene kezelni ezt a problémát, mivel több évtizedre
    hasonló problémát idéz elő, mint a 2/3 következményeiben nem hivők esetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Én a legnagyobb veszélyt nem a feliratkozásban látom. Ez csak terelés. Eltörlik a kopogtatócédulákat, miközben a választás egyfordulós. Ez el is dönti a választást a jelenlegi formáció szerint.. Elég néhány ismeretlen független jelölt állításával megosztani az ellenzéki összefogást, amire egyébként se sok esély van. A jobbikos jelölteket meg a legtöbb helyen nem indítják el, nem kell majd visszaléptetni, mint Törgyánnak. (Ki emlékszik még rá? Mai szemmel nézve egy vérbeli demokratát tisztelhettünk benne. Valóságos államférfit.)
    Simicska egyébként nagy csődjátékos. Egy sikeres magyar vállalkozó az állami megrendelések elnyerésén, azok túlszámlázásán, és az alvállalkozók nem kifizetésén túl egyébként a csődhöz ért. Most az állammal is eljátssza, és higgyétek el, most sem fog rosszul járni. Az egészet átíratják Kaya Ibrahimra. És ezt is lesznek, akik megKayálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Hogy mik vannak máshol?!? Nálunk ilyen SOHA nem fordulhatna/fordulhatott volna elő.
    .
    http://index.hu/kulfold/2012/09/10/csaltak_a_romaniai_nepszavazason/
    .
    „Voltak olyan falusi körzetek, ahol napközben hatszáz, este nyolc és tizenegy óra között pedig négyszáz ember szavazott. Fizikai lehetetlenség, hogy fél percnél rövidebb idő alatt adta le mindenki a szavazatát” – hozta fel példaként a DNA vezetője.
    .
    Morar beszámolt arról is, hogy sok helyen tucatnyi név mellett szerepelt egyazon aláírás, a mozgóurnát pedig napközben is kiküldték, holott azt a szavazás megkezdése előtt kellett volna igényelni és az adott körzetben nem regisztráltak ilyen kérést.
    .
    “Nem létező személyi igazolvánnyal olyanok nevében adtak le szavazatokat szülőfalujukban, akik külföldön dolgoznak, vagy akik Afganisztánban teljesítenek katonai szolgálatot. Halottak is részt vettek és olyanok, akik börtönbüntetésüket töltik más településeken” – sorolta az ügyészségi vezető a Realitatea hírtelevíziónak adott interjúban.
    (index)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Stumpné Bekes Margit

    Milyen aalapon veszik el tőlem,magyar állampolgárként,magyar lakosként,magyar születetként tőlem a választsái jogomaat??!! Miért akarnak engem kötelezni arra,hogy nyilatkozzak,ha szavazni akarok??!! Igenis én alanyi jogon akarom eldönteni,hogy akarok e elmenni szavazni,vagy sem.Engem ne korlátozzanak időben és semmilyen jogon!!!
    Engedtessék meg,hogy én döntsem el,hogy ebben a kurva országban kik hozzák meg döntéseimet a fejem felett!!! Egyben tiltakozom,hogy aazok,akik nem itt élnek,nem itt adóznak,azok beleszóljanak az én életembe!!! Na nem! Mert akkor követelem,hogy én is beleszólhaassak az ő életükbe,de nagyon!!! Ha választani akarnak,éljenek itt és élvezzék szavazatuk minden előnyyét és hátrányát!!!! Honfitársaim! Éppen ideje lenne most már tennünk is valamit,mert lassan elnyomottként élhetünk saját hazánkban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  13. Egy klasszikust idéznék: “Könyörgöm akasszuk fel” !-ha lehet az összes cinikus pofátlan aljas kormánypárti képviselőt !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Nehéz olyan elitélő szavakat találni amely a leghűebben jellemzi a jelenleg regnáló kormányt.
    Talán az lenne a legjellemzőbb, a maffia tagok elfoglalták az állam vezető posztjait. Oszt jó napot!
    Felismeri a fejlett demokratikus világ ennek veszélyét?
    S ha igen tud -e s akar-e tenni a maffiózók felelősségre vonása érdekében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Miért ” bukott ” a Gyurcsányferi ?
    Miért ???
    Azzé me egyesek rámutattak és aszonták hogy ” Emmegpeniglen bukott ” ?
    Jó lenne ha mindannyiunk érdekében felhagynánk ezeknek az -ellenség által szajkózott- jelzőknek az unalomig való ismételgetésével !
    Hát mia@ó@aszok vogymuk mi ? Az ellenség szócsövei ?
    Nem vagyunk a zellenség szócsövei.
    Hátakkormeg ???!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. A tökéletesen indokolt dühös hangulat enyhítésére engedtessék meg leírnom egy Orbánra kihegyezett haikut és egy kis rímjátékot az ő csodálatos unortodox jobbkezéről. Nekem ilyen eszközeim vannak – elnézést kérek a harciasabb lelki alkatú kommentelőktől.
    Tehát 1.) a haiku:
    Magaddal méred
    a mindenséget? Vízcsepp
    méri a tengert.

    2.) A rímjáték:
    A közgazdaság-tudomány
    áltudora, matolcsy
    a zemberek tömegével
    tegnap, holnap s ma tol ki…
    (A név kis kezdőbetűje nem véletlen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. vélemény
    2012. szeptember 10. hétfő
    17:40
    “Felismeri a fejlett demokratikus világ ennek veszélyét?
    S ha igen tud -e s akar-e tenni a maffiózók felelősségre vonása érdekében?”
    Miért kellene a világnak bármit tennie? Szabad e a világnak ebbe beleszólnia? Ez az ország belügye! Kiírhatnak bennünket az EU-ból,nem osszák le a kohéziós pénzeket,de ez mind az ország ellen szól és azt a célt támogatná meg,amit Orbán kitűzött célként! Az EU helyettünk nem lehet kint a Kossuth téren,helyettünk nem válthatja le Orbánt és csapatát! Ezt a harcot bizony magunknak kell megvívnunk,csak most nem idegen hatalommal szemben,mint 56-ban,hanem önmagunk belső kalózaival szemben,mert úgy gondolják a győztes mindent visz,és lesöprik a padlásainkat is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Ugyan már, miért lenne “magamutogató”? Hogyan másképp lehetne a sokaság figyelmét felhívni arra, hogy az alkotmányos jogok ugyan nem garantálnak közvetlenül “háromhatvanas” kenyeret, de befolyásolják életünk szinte minden mozzanatát. Nem emlékszem arra, amikor Szíjjártó térdig állt egy lavór vízben, azt “magamutogatónak” mondták volna, bár részletesen beszámolt róla a közszolgálati tévé, rádió. Kíváncsi lennék, mi volt erről az akcióról a fogalmam sincs, kire tartozik fideszi hírgyár információja a közmédiában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Túlavasúti
    A szövegeid szerint itthon élsz, követed is az eseményeket, erre leírsz egy olyat, hogy “erre valók a pártok” Ugyan mondjál csak EGYETLEN esetet is, amikor nem Orbán agyamenése lett a törvény, és az ellenzéki pártok képesek lettek a 2/3-os többséggel szemben bármit is megakadályozni! Tehát ‘”normális országokban arra valók” és Magyarországot jelenleg – követve Egyeske egészségügyi állapotát – nem igazán lehet normálisnak nevezni!
    Stumpné Bekes Margit
    Fordíts az érvelésen. Milyen alapon fosztják meg a választás előtt 2 héttel még nem regisztrálót a szavazati jogától? Hiszen ilyet a BTK szerint csakis a Bíróság (közügyektől való eltiltás) egy bűncselekménnyel összefüggésben
    szabhat ki büntetésként!
    vélemény
    tömören: MAFFIAPUCCS!
    Geyza
    Hogy még focihuligánok is felfogják: végig cselezte a pályát, nem lehetett becsúszva szerelni, és a megfelelő időben és távolságban gólpaszt adott Bajnainak. Mondom: egy politikai Puskás öcsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Kedves Bekes Margit !
    Már rég elnyomottként élünk – más kérdés, hogy sokaknak nem tűnik fel !
    Ki érti ezt ? Mi a fenének kellene itt történnie, hogy a zemberek végre a fejükhöz kapjanak, és átérezzék az ő sorsuk függ tőle mi történik választás ügyben? !
    Sajnos – nagyon úgy látom – hogy senki és semmi nem fogja eltéríteni hagymázas lázálmaitól ezt a zsivány bandát élén a ” balkáni lótolvajjal” (by Sárközi Tamás) Viszont a külföldi polgárok szavazatait illetően tök egyetértek : a regisztráció magyarázatát Orbán azzal magyarázta, (a Tv nyilvánossága előtt feltett kérdésre) hogy azért szükséges, mert a határon túli honfitársaink közül, aki pl Csíkszereda külsőn él( és ezzel szemben sosem élt Magyarországon!!!!!!! ) azt muszáj nyilvántartásba venni, máskülönben nem tud szavazni ( levélben !!!!!!) és a kétféleség elkerülése érdekében kell meghoznunk ezt a nagyvonalú gesztust ! (már ott felkaptam a vizet, hogy külsőcsíkszereda…. – mi van ? Mi köze neki ahhoz, hogy az én nyakamon ki fog ülni a következő négy évben ?
    Kérdésem : hány milliárdba fog kerülni ez a gesztus ? Miért kell nekünk gesztust tennünk a határon túli testvéreink felé ? Nem elég gesztus, hogy anélkül “pofázhatnak bele” a szorosan vett állampolgári jogainkba, és osztoznak velünk abban, hogy a kötelezettségeit nem vállalják fel ? Ehhez persze részükről is pofa kell – de a regisztrációval kapcsolatosan sokkal aggasztóbb, hogy arról pl nem esett szó eleddig, hogy aki “túlesett” a regisztráción, az vajon kap e erről valamiféle igazolást, hogy őt nyilvántartásba vették és élhet az állampolgári engedéllyel ( jogokról már nem beszélhetünk) vagy esetleg a tett színterén fog kiderülni, hogy….. sajnos ön nem szerepel a nyilvántartásban….. – aztán magyarázhatom, hogy de kérem én ekkor és ekkor megjelentem az előírásoknak megfelelően és nyilvántartásba vétettem magam, továbbá hatezer éve itt élek, tavaly meglettem számolva, semmi baj velem, nem vagyok eltiltva a közügyektől, stb – hát majd most leszünk…..!
    Az előzetes reg. többek között arra is jó, hogy a Kubatov listák alapján minden regisztrált személy mellé oda tegyék a jelzést, hogy az illető várhatóan kire fog szavazni – és onnan már a szervilis tagságé és beépített hivatalnokoké a meló, hogy : mit ad Ísten az idegenszívűeknek ha csak a fele fog szerepelni a nyilvántartásban !!!!!
    Továbbá, nem esett szó arról sem, hogy azok az akadályoztatott polgárok, akik ugyan szellemi képességük birtokában szívesen, sőt felelősen élnének a jogaikkal, de fizikálisan nem képesek rá – nos ezen emberek eddig kérhették, az urnát az otthonukba( akár a kórházba is ! ) és a bizottság kivitte a lakásukra azon szavazó polgároknak – nos most majd a regisztráció esetén is így lesz?
    A combnyaktöréssel karosszékéhez kötött idős de ép eszű polgár ha nem tud bemenni az esetleg tíz km-re lévő hivatalba ezeregy oknál fogva – akkor a jegyző úr/ hölgy, avagy megbízottaik házhoz mennek regisztrálni, vagy ilyen módon ők eleve ki lesznek zárva ? És ha – optimális esetben – így lesz, akkor biztos hogy nem fognak / próbálnak nyomást gyakorolni a delikvensre ? Igaz ezt akár magában a hivatalban is megtehetik, pláne vidéken, ahol a segély kifizetés is ezeregy dologtól függ… – rengeteg a megválaszolatlan kérdés ez ügyben !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Mathloch! Nahát, erről beszélünk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Ezt mondaná Harrach úr számára (mint sokszor hallottuk/olvastuk, keresztény ember) ha tanulmányozná, a kötelezően ismerendő Ige
    Máté 12:36 De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, amit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
    Máté 12:37 Mert a te beszédeidből ismertetel igaznak, és a te beszédeidből ismertetel hamisnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Gratulálok,MARGIT.Igazad van.Helyettem is megfogalmaztad a véleményedet.A “hon ajtatos ábrázatu véne” kijelntésén nem csodálkozom.Mit lehet várni egy husosfazék közelségére rettenetesen vágyó “teologustól?”Csak rá kell nézni a parlament első sorában ülü KDNP.vezér arcára.Csakugy süt róla a sunyiság.Mit lehet várni az ilyen zemberekről?Nagy semmit.Ezek az ö Istenükelőtt felelnek majd a földi /gaz/ tetteikért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. A külföldi újmagyar állampolgároknak azért kell szavazni, mert a kormány minimum 300 eurós nyugdíjat ad az új állampolgároknak plusz minden ami az ittenieknek is jár, ezért tehát ők is részesei a költségvetésnek, tehát szavazhatnak ki döntse romba az országot!
    Ukrajnában tanítják a magyar állampolgári esküt mindenkinek aki hirtelen magyar akar lenni! Világos miért, EU útlevél juttatások és jóval magasabb nyugdíj mint amit ott kapnak! Ezért kell változtatni az itthoni nyugdíjakon, mert ez nincs benne a költségvetésben! Köszöntjük 500000 új polgárunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Nagy írás! Köszönöm!

    Most majd a “Szavazz a Hazafias Népfront Jelöltjeire!” helyett a Szavazz a Nemzeti Kormány Jelöltjére! fog következni és a szavazó lapokon EGY név lesz olvasható, mint a régi szép időkben!
    Pozsgay elvtárs erről tudna beszélni, ha akarna!
    Nagyon érdekelne, hogy ha csak pártok jelölése alapján lesznek jelöltek, akkor hová fognak tűnni a ” függetlenek”, továbbá mennyire sérül az az alkotmányos alapjog, hogy minden állampolgár szabadon választhat és választható!
    Na de miféle sületlenséget beszélek én alkotmányról, mikor az már nincs is, hanem valami “alaptörvény” nevű szájerfércmű pártpaktum van, “Dicső” demokráciánkban!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. gusztavnagy

    Az elmúlt hónapban az egyik német közszolgálati adó infó csatornája egy több órás összeállítást sugárzott Hitlerről.
    Egy ismerős kijelentésére Hitlernek ami a következő képen hangzott rögtön felkaptam a fejem. Úgy definiálta a náci kormányát, hogy a nemzeti együttműködés kormánya. Ismerős???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Bizony igaza van Gyurcsánynak!
    S meg kell követni őt.
    Mai interjú:
    http://www.youtube.com/watch?v=KrjaCxyyHOI&feature=share

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Drága kekec 2012. szeptember 10. hétfő 20:58
    ‘ leírsz egy olyat, hogy “erre valók a pártok” Ugyan mondjál csak EGYETLEN esetet is, amikor nem Orbán agyamenése lett a törvény ‘
    Talán kissé zavarba hoztál. Nem tudok kérdésedre sem mást irni, hogy a 2/3 mellett ez ki van zárva. Különösen a FIDESZ-KDNP koaliciójával szemben. Én tudtam azt, hogy a nyilas Nemzeti Számonkérő Szék székhelyét (Andrássy ut 60)
    és az összes nyilas pártházat HŰSÉG HÁZÁ-nak hivták. Azt is tudtam hogy a FIDESZ lehet betűszó is, de latinból forditva hűséget is jelent. Különösen akkor, ha a történelmi zászlók közül éppen az Árpád Sávost választották. Azt hiszem nem véletlenül. Ez éppen olyan kétfenekű dolog, mit a meseválasztékuk többi része. DE HA VALAKI KÉTELKEDIK NÉZZEN UTÁNA,
    MILYEN BETŰSZÓ A: (fides, fidelis latin szóból képzett) “FIDELITÁSZ”?
    Semmi kétségem nincs, hogy ők – elődeik nyomán – semmitől nem rettennek
    meg céljaik végrehajtásában. Még akár a valódi “agyagbadöngöléstől” sem.
    Igy kell fellépni ezek ellen, mint ha óvodások lennének? Nem volt látható
    a bűzös Kossuth téri rendszermegdöntési szervezkedés után a 2006-os
    eseménysor a Tv székház előre megszervezett ostroma a HIR TV bevonásával
    és a kordonbontás. Kell még több bizonyiték az alkotmány eltörlése és a
    semmisségi törvény után. Ugyan mire számitanak?
    .
    Tudom, hogy a hiányzó egyharmadban van ún “szélsőjobb” is, a többiben is
    van némi zavarodottság.
    Egyetlen nagy problémám van: mit tesz a demokratikus ellenzék amikor ez a
    helyzet és a választók nagy része elfordult a politikától. Nálunk 80% bolykottált.
    Ennek ellenére a fide$$es Bodó 50%-nak hazudott, valóban 10%-al nyert.
    Várják a jobb napokat, és a személyenkénti lehetetlenné tételt?
    Talán te valami mást láttál, hogy ezt kérdezed?
    Tunod kell én nem rád haragszom, hanem érted!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Egyvalamire azert jo lehet ez a torveny: elso nekifutasra ervenyesek lesznek a valasztasok. Valoszinuleg egyszeruen csak sporolasbol csinalta az egesz cecot a kormany, kivancsi lennek, nem kerult-e igy tobbe mint egy ervenytelen valasztas es utana a megismetelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. BKRS,
    Nem lesznek érvényesek. Hamis, csaló, csalást elősegítő szabályokkal nem lehet érvényes választásokat rendezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Túlavasúti
    Felraktam valahova egy Gréczi blogot Gyurcsány éhségsztrájkjának eredményéről. Elég visszhangtalan maradt, pedig van benne egy igen figyelemreméltó érvelés:a politikában a választásig hátralevő másfél év elég hosszú, ha azt nézzük, hogy Orbán három hét alatt is mit tudott produkálni (baltásgate, IBM meselevél, és a samesza macsó agymenése nőlázadással) Tehát én még nem temetném az ellenzéket, különösen, mivel az éhségsztrájk utolsó napján már kezd körvonalazódni egy ellenzéki összefogás – amin nagyot lendített, hogy Gyurcsány (2014.-ben) nem akar Me jelölt lenni.
    A pártok meg arra valók, hogy képviseljék a választói akaratot. Ha ezt a 2/3 a Parlamentben nem teszi lehetővé – akkor azon kívül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. “ez az egyetlen bukott politikus vállalja ezt a bizarr, magamutogató nyilvánosságot.”
    .
    Ez a Fidesz hangja, a kéz pedig Ézsaué? Mi ez a triplázottan ellenszenves(bukott, bizarr, magamutogató) megnyilvánulás Gyurcsány személye ellen? A nyilvánosság mindig magamutogatással jár, ha azt emelik ki belőle. Ha nem azt, akkor a nyilvános politikai megszólalás közérdekû cselekedet. Kivéve Gyurcsánynál? Na ne!
    Az AN nem a Fidesz lejárató (amortizáló) propaganda portálja! Az emberi méltóság megsértése Bauják Attilánál nem számít? Mióta? Eddig másként ismertük. (Vagy Lengyel László álnéven Buják?)
    .
    Gyurcsány a valóságban nem bukott politikus, hanem két évtized óta az egyetlen gerincesen és (látszólag) önként lemondott miniszterelnök.
    .
    Gyurcsány azóta is politikus, ma az egyik legaktívabb ellenzéki – egyben parlamenti – potentát, aki ki mer és ki tud állni mások jogaiért, és nem dugja homokba a fejét az egyéb ellenzéki pártok vezetőihez hasonlóan.
    .
    Geyza felháborodása teljesen jogos, a szerző Gyurcsány-fóbiás és ellenszenves degradálása minősíthetelen.
    Buják tévútra viszi a múltat. Nem kell Gyurcsányt szeretni, de a realitások talaján állás elvárható egy magára valamit is adó tollforgatótól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. kekec
    “az éhségsztrájk utolsó napján már kezd körvonalazódni egy ellenzéki összefogás – amin nagyot lendített, hogy Gyurcsány (2014.-ben) nem akar Me jelölt lenni.”
    .
    Szánalmas – rájuk nézve különösen -, ha attól és azért lesz ellenzéki összefogás, ha a potenciális rivális nem indul. Tisztára fideszes hozzállás. Ezek mitől ellenzékiek, ha csak a fideszes forgatókönyveket ismerik?
    .
    Azt hiszik, az elég lesz nekik is? Satnyítani az országot, arra igen. Csak nem az lesz következő választás tétje, ki és melyik párt színeiben tudja gyorsabban tönkretenni?
    A következő alkalmatlan miniszterelnök ugyanúgy nem lesz képes másra, mint Orbán és alkalmatlan csapata. Aki alkalmas lenne, a pártok közelébe sem megy vagy nem engedik, mert a középszerûség nem visel el magánál értelmesebb riválisokat. Mesterházy szombati megnyilvánulása a nol.hu-n kiváló példa volt rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Elfekvőbe került a téma?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Havas is hozta megint a civil műsorában a hatökör formáját.
    Ez ám a birkatürelem, vagy ha úgy tetszik ultratolerancia, mert ugye a tolerancia magyarul főleg türelemként definiálható. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos