Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tucatnyi szervezet tiltakozott a Magyar Élet Menete ellen 2012. szeptember 8. szombat 22:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tucatnyi szervezet tiltakozott a Magyar Élet Menete ellen
Veszprém/Székesfehérvár – Tizenkét szervezet, közöttük pártok félpályás útlezárással tiltakoztak a Veszprémbe vezető utak mentén szombat délelőtt a Jobbik által a megyeszékhelyre aznapra meghirdetett Magyar Élet Menete című rendezvény ellen. Úgy tűnik, a náci megmozdulás csak ízelítő volt, 2012 magyar ősze minden bizonnyal a hungarista szennycsatorna utcai hömpölygése jegyében fog eltelni.
.
A Jobbik úgy dönt, kiviszi a politikát az utcára – közölte Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt kétnapos balatonfüredi frakcióülését követő szombati sajtótájékoztatóján Székesfehérváron. Magyarázatként elmondta, hogy a kétharmados kormánypárti többség mellett nehéz a parlamentben politizálni, számukra fontos kérdésekre hangsúlyt helyezni.
.
„Eddig sem volt idegen számunkra az utcai politizálás, mostantól még inkább így teszünk. Az emberekkel közvetlen találkozást szeretnénk, a lakossági fórumainkat is zárt helyett nyílt téren kívánjuk megrendezni a jövőben. A Magyar Élet Menete is ezt a célt szolgálja, ahol végre az érdemi kérdésekről lehet beszélni. Javaslom a többi pártnak is, hogy jöjjenek ki a Parlament gyönyörű épületéből és menjenek ki az emberek közé, beszélgessenek velük problémáikról” – fogalmazott a pártelnök.
.
.
Vona a választási törvénymódosítással kapcsolatban kifejtette, hogy az ajánlószelvények gyűjtéséért „nem fognak krokodilkönnyeket hullatni”, de sajnálják, hogy a Jobbik által javasolt „műveltségi cenzust”  lesöpörték az asztalról. Szerinte, ha a kormánypártok abban érdekeltek, hogy felelősen gondolkodó emberek szavazataival dőljön el egy választás, akkor a regisztráció nem a legjobb mód.
.
„Sokkal helyesebb volna a műveltségi cenzus bevezetése, ahol alapfokú végzettséghez kötnék a választójogot, mert akinek nincs meg az elemi iskolai végzettsége, nem képes felelős döntést sem hozni ilyen fontos kérdésben” – tette hozzá.
.
A sajtótájékoztatót követően a Nemzeti Emlékhelynél összegyűlt mintegy négyszáz ember előtt Gaudi-Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt, hétfőn a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnöknek el fogja mondani, hogy „bűn nem maradhat büntetlenül, mert aki ezt hagyja, szintén bűnt követ el”. Utalt arra, hogy megszűnt az elszámoltatási kormánybiztos intézménye, amely – szerinte – sikertörténetként lett tálalva, miközben a múlt bűnösei továbbra sincsenek rács mögött.
.
„A Fidesz 2010-ben azt hangoztatta, hogy bűnszervezetek vették át az irányítást az országban, ennek ellenére egyetlen állami vezető vagy politikus sem került rács mögé” – mondta Gaudi-Nagy Tamás.” A beszéd elhangzása után indult el a Magyar Élet Menete, az egybegyűltek a belváros és a palotaváros több utcáját érintették a vonulás során.
.
Morvai Krisztina szerint harmadik világbeli országgá lettünk; a Jobbik európai parlamenti képviselője szombaton Veszprémben, a párt által szervezett Magyar Élet Menete című rendezvényen példaként említette, hogy a legszegényebb országokat jellemzi a gazdasági migráció. Az is tipikus harmadik világbeli jelenség, hogy nincs önálló gazdaságunk, tömeges a bűnözés, elhatalmasodik a korrupció, hogy a közpénzek, termőföldek elosztása átláthatatlanul történik, és a politikai elit büntetlen maradhat a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetése ellenére is – mondta Morvai Krisztina.
.
A Jobbik rendezvénye előtt pár perccel az út túloldalán antifasiszta fiatalok jelentek meg, kezükben egy antifasiszta szimbólumos zászlóval, és szóváltásba keveredtek a Jobbik rendezvényére érkezőkkel. A rendőrség néhány perc alatt az antifasiszta fiatalokat az út széléről a közeli lakótelepre terelte. Egyikük az MTI-nek azt mondta: olyan emberek ők, akik nem értenek egyet a szélsőjobboldali eszmékkel és a rasszizmussal; és itt csak találkoztak. A kilenc fiatalembert a készenléti rendőrség tagjai igazoltatták.
.
.
Morvai Krisztina beszéde után a mintegy 150 ember végigvonult Veszprém belvárosán, majd megállt az MKB Veszprém 2009-ben meggyilkolt román kézilabdázója, Marian Cozma emlékére állított táblánál, ahol Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke mondott beszédet, hangsúlyozva, hogy a „magyar élettér egyre jobban beszűkül”.
.
A demonstrálók mécseseket helyeztek el az emléktáblánál, majd az Óváros térre vonultak, ahol Vona Gábor pártelnök beszédében kijelentette: „Azért tüntetünk, mert szeretnénk életben maradni”. Az IMF „nem egy jótékonysági intézmény”; „ez egy gyarmatosító szerv, ez egy nemzetközi uzsorás, ez egy nemzetközi pilótajátékot játszó uzsorás, amelyik abból él, abból gazdagszik, abból zsírosodik, hogy magatehetetlen államok élére juttat korrupt politikai vezetőket, és rajtuk keresztül kiszívja a szerencsétlen államokat, köztük nagyban Magyarországot is”.
.
Vona Gábor szerint szükség van erre a menetre „a magyar-cigány együttélés problematikája” miatt is, mert ma már nem az a kérdés, hogy akarja a társadalom integrálni a cigányságot, hanem hogy akar-e a cigányság integrálódni. Úgy vélte, „maga a káosz több pozitívumot hozott volna ebbe az országba, mint az, hogy huszonkét évig elvileg, úgymond alkotmányos rend volt. Ez az alkotmányos rend egy leple volt a lopásnak, leple volt a korrupciónak”.
.
.
A Magyar Élet Menetének nevezett náci provokáció elleni megmozdulást a Világos Veszprémért Mozgalom hirdette meg. A szervezet – saját meghatározása szerint – „civil összefogás, mely városukat szerető, annak nyugalmát és békéjét féltő, demokratikus gondolkodású magyar emberek mozgalma”. A forgalomlassító demonstráció kezdetén a szervezet szóvivője, Nagy Imre elmondta: az útlezárással arra akarják felhívni a figyelmet, hogy „Veszprém nem kér a Jobbik meneteléséből, nem kér a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből”. Szerintük a Magyar Élet Menete elnevezés burkolt zsidózás. Megjegyezte: Veszprém békés város, ahol a véleménykülönbségeket párbeszéd útján mindig el tudták rendezni, nem kellett máshonnan embereket idevezényelni, hogy nyomatékot adjanak a véleményüknek.
.
A Veszprémbe vezető hét út mentén 200 gépjárművel mintegy 400 demonstráló lassította a forgalmat; a Budapest felől érkezők jelentős torlódásokkal szembesültek.
.
A tiltakozók fél tizenegykor fehér felsőruházatban a színházkertbe vonulnak, ahol az uniós köztársasági elnökök által ültetett fáknál és emléktáblánál egy-egy szál fehér szegfűvel és néma főhajtással emlékeznek meg a köztársaságról.
.
A Világos Veszprémért Mozgalomhoz csatlakozott a Buhim-Völgyi Baráti Kör, a Buhim-völgyi Szalon Kulturális Egyesület, a Demokratikus Koalíció Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a HIT Gyülekezete, a Józan Ész Társaság, a Kádártai Lakosok Egyesülete, a Lokálpatrióták a Városért Közhasznú Egyesület, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Veszprém megyei szervezete, az MSZP Veszprém, a Szövetségben Együtt Magyarországért Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a Magyar Szolidaritás Mozgalom Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei és a Veszprémi Polgári Társaskör.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.1/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 10 szavazatból)
Tucatnyi szervezet tiltakozott a Magyar Élet Menete ellen, 3.1 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Siralmas.
    12 (azaz: tizenkettő) szervezetnek sikerült 400 (azaz: négyszáz) embert mozgősítania. Gondolom, ha a 12-ben nincs benne a HGY akkor ennyit se tudtak volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  2. Szégyen ez a menet! Az meg még nagyobb, hogy igazoltatták az ellenzőket!
    A Veszprémiek jól vizsgáztak! Köszönjük, hogy mertek kiállni demonstrálni a véleményüket!
    Nemsokára el fog jönni az idő( remélem) hogy 100 ezerszámra vonulunk a jobb oldal ellen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (39 szavazatból)
  3. Ha intelligencia vizsgálatot kell tartani, nosza neki! Nem maradna egyetlen Jobbikos képviselő sem. Baráth Zsoltnak pl. van egyáltalán intelligenciája? A Hungaristák, Goj Motorosok, Magyar Gárda, Betyársereg, 64 Vármegye is tart intelligencia vizsgálatot tag felvételkor. Olyan buta sok, mint a föld, amikor dobálozni kezdtek kövekkel, a saját képviselőjüket dobták fejbe. Szerencsére ott okozott a legkevesebb kárt a kő, csak egy nagy kongás után kicsit vérzett a nyakán viselt nagy dudor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  4. bumburi… “100 ezerszámra vonulunk a jobb oldal ellen…”
    Ez a tömeges vonulás az én vízióim közt is szerepel, csak éppen az irányultságát illetően más a véleményem. Szerintem ugyanis (elnézve a közgondolkodást, a közállapotokat, az erőviszonyokat, és mindazt, ami ezekből következően nap mint nap manifesztálódik), nem a jobboldal ellen, hanem a jobboldal felfegyverzett élcsapatának ostorcsapásai közepette, és egy meghatározott célállomásra történik majd meg ez a vonulás.
    Mert ne tévedjünk, Magyarország lakosságának elsöprő többsége igenis vállalhatónak érzi mindazt, amiért ezek a magyar élettérért, emberirtásért, szabad rablásért, és hurrá, műveltségi cenzusért síkra szálló (kőkori)reneszánsz (elő)emberek (Morvai, Vona, meg a többi szennyeződés) rikácsolnak, hiszen már számtalanszor lett volna rá ok és alkalom, hogy egyet nem értésüket kifejezzék. Aztán mégsem.
    Egyszer, egy tömött buszon szemtanúja voltam, amint egy (fehér, alsóközéposztálybeli) férfi többször is durván megütötte a tulajdon karonülő kölykét, hogy úgy mondjam, fegyelmezési célzattal. Jelen voltak még a kedves mama, a többi gyerekeik, valamint mintegy kéttucatnyi további szemtanú, testközelben. Én voltam az egyetlen, aki szóvá tettem, és én voltam az egyetlen, akinek emiatt menekülőre kellett vennie a dolgot, tekintve a megjegyzésem nyomán ellenem felhorgadt közharagot, Ugye: mit szólsz bele, nem a te gyereked, hülyebuziliberális, majd meglátod, a tiedé narkós lesz, aztán késsel megy rád, haha, majd akkor pofázhatsz, neveld föl te, ha nem tetszik, most köll megtanítani, mer aztán késő lesz, ésatöbbi, ésatöbbi.
    Nohát, így. Magyarországon soha nem lesz, ahogy soha nem is volt érdemi, tömeges ellenállás semmilyen gyalázattal szemben.
    Soha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  5. Veszprémnek gratulálok. A jobbiknak nincs helye a parlamentben ilyen világnézet mellett. De a regnáló kormány ellen ne Veszprémben sétálgasson, van más módja is. Szemfényvesztés az egész kormány elleni megnyilvánulása, csak szimpátiát akar ezze gyűjteni magának, hogy benn maradhasson, közben terjeszti a mételyt. A cigányozásnak is megadta a formáját. Ha nem OV szárnyai alatt lennének, akkor a kormányt kritizálnának és főleg a vezetőjét, azt meg vonulások nélkül is lehet. Minden településen Veszprémhez hasonló fellépés kell, meg kell mutatni, hogy nem kívánatosak az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  6. Az a gond, Tibi, hogy általában nem azok juttatják be a parlamentbe a képviselőket, akik ellenzik a ténykedésüket, hanem azok, akik rájuk szavaznak. Ráadásul az sem számít, hogy mennyien utasítják el őket, hiszen nem az elutasítás, hanem a rászavazás dönt….
    Ugyanis az a valóság, hogy mindazok, akik elutasítanak bárkiket is, inkább távol maradnak a voksolástól, ahelyett, hogy elmennének olyanokra szavazni, akik kiszoríthatnák mindazokat a parlamentből, akiket leginkább elutasítanának, ha cselekednének..Ez lenne az egyetlen módja annak, hogy a Jobbik ne kerüljön be.
    Csakhogy amíg azzal takaróznak a kedves távolmaradók, hogy nem találtak olyan alkalmast, akikre szavaznának, addig bizony az a tendencia érvényesül, amit a Jobbik is, meg a Fidesz is alkalmaz. Tehát: egyelőre hiú ábrándot kergetsz – szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  7. A cikk elég rendesen ferdít. Először is, a Jobbikosok nem voltak 150-en, max 70-en voltak. Másodszor: Csak a 8-as úton 100 körüli autó volt. Ott voltam, ezt saját szememmel láttam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  8. taotológia
    Megbocsáss, de én reménykedek a véleményed ellenére.Nézd meg a jobbikos bandát! Az értelem szikrája sincs a többség ábrázatán. Azt is remélem, hogy nem ezen az értelmi szinten levők döntik el hazánk jövőjét.Tudod, a remény hal meg utoljára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  9. A terjedő fásultságot és az egzisztenciális biztonságért való rettegést csak a mindent elsöprő elkeseredettség múlhatja felül, de azt már forradalomnak nevezhetjük minden mellékhatásával – lincselés, terror fosztogatás. A fidesz arra játszik, hogy ezt sokan nem akarhatják és keveseket pedig megakadályoz a tek.
    Orbán a nemzet történelmének, legelvetemültebb gazembere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  10. Kedves bubmburi,
    A 100 ezres jobboldal-ellenes tömeggel az a probléma, hogy a liberelis, és baloldali gondolkodású emberek sokkal kevésbé fanatizálhatóak, mint a szélsőjobb. Így tized akkora támogatottságból is több szélsőjobbos felvonulót tudnak verbuválni… Szomorú, de így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  11. Ja, ja, bumburi, az a jóféle, ízletes reményhal. Csak az a sok torkonakadó, szúrós szálka ne volna benne. Ugyan, mégis, mitől érné el a magyart a megvilágosodás, hogy ha a cigányt védi, magát védi, míg ellenben, ha a cigányt veszni hagyja, tenmagát is koncnak dobja? Ez soha nem fog megtörténni, kivált, hogy a Jobbik a legalantasabb ösztönökre játszik.
    Az én idevágó elméletem az, hogy a magyar a cigányt még szegényebb, tehát még szánalmasabb, még inkább számkivetett, pőre magamagával azonosítja, míg a zsidót a közkeletű sztereotípiák bűvöletében számára elérhetetlen, tehát ab ovo gyűlöletes kultúrális, anyagi és erkölcsi magasságokba képzeli. Ezért aztán kézzel-lábbal küzd mindkettő (a nagyon is lehetséges lecsúszás, illetve a lehetetlennek ítélt fölemelkedés) ellen.
    Mellesleg a bunkó dolga sosem az, hogy értelmes legyen, hanem, hogy jó nagyot lehessen vele ütni. Értelmesnek ott van a bunkó gazdája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  12. Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke mondott beszédet, hangsúlyozva, hogy a „magyar élettér egyre jobban beszűkül”.

    A magatokfajta (by Morvai K.) magyarok élettere egy pontba kéne, hogy össze szűküljön.

    Bár szerintem csak növekedni fog, mert ez egy beszari, és erősen fasiszta/náci népség, sajnos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  13. taotológia
    2012. szeptember 9. vasárnap
    09:10

    Ott a pont

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. “Morvai Krisztina szerint harmadik világbeli országgá lettünk;” Nahát, nahát, milyen igaz! Sokat tett ezért a nagycsssasszony és beszűkült agyú (handa)bandája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  15. Szép, szép az összefogás az újnáci vonulgatók ellen, de hol volt az LMP?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  16. Lehet, hogy elkezdődött valami: válámi ván, de nem áz igázi….(A. R.)
    Drezdában is megtörtént, hogy több km-es élőlánccal akadályozták meg a bakancsosok vonulását. Tavaly Prágában is megtörtént, csak Pesten avathatott a Sólyom ablaka előtt és azóta is ünnepelhetnek Bp-en! Szégyen a pestiekre nézve is….
    A leghősiesebb ellenállás pedig 2001. szept. 11-én történt, amikor a negyedik repülőgép utasai önként vállalták a halált, de nem engedték a Fehér Házba vezetni a gépüket: Shansvilleben zuhantak le….HŐSÖK mindannyian!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  17. A Fidesz által létrehozott neofasiszta és neonáci bandák ( a Gyurcsány-ellenes akciókra hozta létre őket Orbán ) utcai felvonulásai törvényszerűen következnek abból, hogy Orbán Adolf Hitler hatalomra kerülését és hatalmi rendszerét másolja EGY AZ EGYBEN! Németországban is a választások előtt a szabadcsapatok (később SA) díszes felvonulásokat tartottak, egyenruhás osztagok zavarták meg a mindennapokat, majd a megfélemlített lakosság úgy szavazott, ahogy szavazott. (A többi nyilvánvaló párhuzamot most nem említem.)
    Tehát ami nyilvánvaló: A Jobbik és különítményei még ma is alapítójuknak, szellemi atyjuknak, Orbán Viktornak a közvetlen, vagy közvetett irányítása alatt állnak, az ő politikai céljait segítik elő és azoknak felelnek meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  18. A júliusi közvélemény kutatások szerint, a többség nem menne el szavazni.
    Reményhal helyett itt a rája.
    http://ts3.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=4621239506371562&id=7e9fa22c92bef00d02d87c715d69a637

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. taotológia
    Van igazság abban amit írsz, de akkor sem reménytelen a helyzet. Még ha az a rája ott is van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Egyfordulós a szavazás, de a zemberek kétszer fordulnak: először regisztrálás, majd szavazás. A regisztráláshoz pedig el kell utazni, ki mondja, hogy ez könnyítés? Ha nem könnyítés, akkor már akadályoztatva vagyok az állampolgári jogomban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. @taotológia: én a helyedben ama bizonyos buszon lévő embert aki verte a gyerekét rendesen elintéztem volna, mert az ilyen állat csak abból ért! Kezdésnek mondjuk átkúrtam volna a fejét az üvegen. Vagy ha erőszakmentes megoldást akarok akkor feljelentem és elvetetném tőle a gyereket!!! Normális országokban ere odafigyelnek, ugyanis az ilyen ember alkalmatlan szülőnek…..ember az ilyen egyáltalán???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  22. Addig addig pofáznak ” élettérről ” meg miegyébbről míg megint valamu ujjá manifesztálódó ” Kisantant ” nem tör ránk.
    De senkinek ne legyenek kétségei : MOST nem lesz harceddzett ‘19.-es Vörös hadsereg , aki képes volt ellenállni ! Addíyg míg a korabeli jobberság el nem árulta őket. A Hazával együtt !
    Szóval a Jóisten mentsen meg minket attól hogy ezek miatt Magyarorrszág Dunántúl-méretűre ne zsugorodjon.
    ( Aztán újabb 50 év múlva jöhet egy újabb , harmadik ” Trianon “. Mert EZEK soha nem adják fel !! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  23. Dybbuk623, én is ezt tettem volna a helyemben, ha akkor épp nem százhatvancenti/negyvenhét kiló vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Tegyük élhetővé !

    magyar gazdaságot kifektető Eltolcsi (jobb kéz) testének (El-Qrbán) dakota neve:
    .
    FÜRGE NYELV (aug 20.-ai országházio videó)
    .
    (dilis mind a kettő, akik velük tartanak, vagy bolondok, vagy velejükig HAZAÁRULÓK )
    a későbbiekben a külvilágtól elzárandóak, büntetendőek , vagyonelkobzásra ítélendőek.

    .
    Meddig tűrítek még ? ? ?
    Por nép, meddig vagytok velejéig megromlott szarházi önként-jobágyok ?
    Miért nem törtök ki végre ?

    .
    .
    Hisztinának pedig nyomjatok fel végre egy kemény liberálist !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Uraim!
    Az senkinek sem tünt fel, hogy egy hatalmas iráni zászlót cipeltek ezek a nagy hazafiak?
    http://nol.hu/galeria/000012299/000779561/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  26. Az LMP kiállt a Jobbik mellett

    Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok – így a DK, az MSZP – és több civil szervezet, például a Szolidaritás.
    Az LMP hiányzott.
    A fasiszta eszmék elleni személyes tiltakozás helyett veszprémi szervezetük egy közleményt adott ki, amelyben többek között ez olvasható:
    “A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  27. cipcip
    Az “összegyűlt emberekbe” beleszámítanak a bámészkodók és a rendőrök is.
    Ez tehát nem csúsztatás. Az ellenzék meg több irányban is alkalmazott útlezárást – te csak az egyiket láttad. Ezzel együtt Esztergom (esztergomi zarándoklat) után a legnagyobb közösségi összefogást tanúsították.
    Akinek meg még volt illúziója az LMP-vel kapcsolatban, az talán szálljon magába!
    http://greczy.blog.hu/2012/09/08/az_lmp_kiallt_a_jobbik_mellett

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Avi
    2012. szeptember 9. vasárnap
    17:24
    Nem találtam olyan ENSZ tagországot, amelyiknek ez lenne a hivatalos zászlaja. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Avi

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely_z%C3%A1szl%C3%B3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Ezennel útjára bocsátom a Himnusz 2.0-át!

    Kölcsey Ferenc – bonhomme:

    Magyar fohász 2012

    Isten, szánd meg a magyart!
    Jókedv: el, bőség: el.
    Segélj néki harcában
    Belső ellenséggel.
    Balsorsunk’, mi Orbán rég,
    Vidd el tőlünk mielőbb,
    Megszenvedte már e nép
    E két rossz esztendőt.

    Vezérünket felhozád
    Felcsút alvégére,
    Kétharmaddal nyert hazát
    Belzebubnak vére.
    S hol őrölnek malmai
    Nyerges-Simicskáknak,
    A fideSS fajzatjai
    Felvirágozának.

    Értük Kunság mezein
    Ért kalászt lengettél,
    Tokaj szőlővesszein
    Nektárt csepegtettél.
    Baltás Viktort plántálád
    Víg népünk nyakára,
    S nyögjük most sáskahadát
    Megváltásra várva.

    Tudjuk jól, mi a bűnünk,
    Mért orrolsz most reánk;
    Meg köllött vón’ becsülnünk
    Jó demokráciánk…
    Most válság vészharangját
    Kongattad felettünk,
    Majd fideSS-től rabigát
    Vállainkra vettünk.

    Hányszor zengett ajkain
    A szóvivőjének
    Megnyilatkozásain
    Hazug szirén-ének!
    Hányszor rontott tenfiad
    Szép hazám, népedre,
    S lettél egy őrült miatt
    Szolgasorba döntve!

    Szétszóródott sokfelé
    Népünk a világban,
    Kereste, ám nem lelé
    Helyét a hazában.
    Gépre ül, vonatra száll,
    Bőröndje mellette;
    Munkát külföldön talál,
    Miből megélhetne.

    Démosz volt, most elnyomók;
    Kedv s öröm röpkedtek,
    Recesszió, és nyomor
    Zajlik már helyettek.
    S ah, szabadság nem virúl
    A gyávák véréből,
    FideSS-rabság könnye hull
    Árvánk hő szeméből!

    Segéld, Isten e népet,
    Kit latrok vegzálnak,
    Hadd vessen végre véget
    FideSS igájának.
    Balsorsunk’, mi Orbán rég,
    Vidd el tőlünk mielőbb,
    Megszenvedte már e nép
    E két rossz esztendőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Megint vonulhattak a nácik Budapesten 2014. február 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos