Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikaiak pénzelték Geert Wilderst 2012. szeptember 11. kedd 10:29 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikaiak pénzelték Geert Wilderst
New York/Los Angeles/Amszterdam – Amerikai iszlámellenes csoportok részesítették pénzügyi támogatásban a mohamedán vallás európai térhódítása elleni küzdelem legismertebb alakját, a holland Geert Wilderst, akit reményei szerint a héten választanak újjá képviselőként – közölte a Reuters exkluzív írásában.
.
Hollandiában papíron ugyan nem illegális külföldi pénzadományokat elfogadni, a hírügynökség szerint az eset mégis beárnyékolja Wilders nemzetközi kapcsolatait. A politikus Szabadságpártja a legkevésbé átlátható a hollandiai parlamenti pártok között, ugyanakkor az egyetlen, ami elmondhatja magáról, hogy nem az adófizetők pénzén tartja fenn magát – az összes többi párt ugyanis állami pénzeken élősködik. Miután nem költ közpénzt, a Szabadságpárt nem is tartozik elszámolással, pénzügyeiből annyit tesz közzé, amennyit éppen jónak lát.
.
Az iszlám térhódításának gátat szabni kívánó amerikai csoportok azt állítják, ők fizették az iszlamisták halállistáján első helyen szereplő Wilders rendőri őrizetének költségeit, valamint a politikus különféle pereinek költségeit is. A Szabadságpárt a közvélemény-kutatások szerint a negyedik helyre várható a szeptember 12-én, szerdán esedékes választáson.
.
Geert Wilders programjának lényege, hogy be kell tiltani Hollandiában a nem nyugati országokból érkező bevándorlást, a muzulmán öltözék nyilvános viseletét és a mecsetek építését. Egyes programpontok más országokban már megvalósultak, így Franciaországban és Belgiumban 2011 óta tilos az arc eltakarása, Svájcban pedig egy 2009-es referendum tiltotta be újabb minaretek építését.
.
Daniel Pipes, a Middle East Forum nevű Izrael-barát philadelphiai kutatóintézet igazgatója azt állítja, az MEF fizette Wilders védelmét 2010-ben és tavaly, amikor rasszista gyűlöletkeltés miatt perelték be. Az MEF deklarált célja honlapja szerint az, hogy megvédelmezze az iszlámmal szemben megnyilvánulók szólásszabadságát, a Közel-Keleten segítse az amerikai érdekek érvényesítését, és védelmezze a Nyugat alkotmányos rendjét a Közel-Keletről kiinduló fenyegetésekkel szemben. Pipes közölte, hogy az MEF a Legal Projectjén keresztül egyenesen Wilders ügyvédjének küldte a pénzt.
.
Wilders, akit Bram Moscowitz holland büntetőjogász képviselt, sikeresen védekezett a vádakkal szemben, amelyeket török, marokkói és más iszlamista kisebbségek emeltek ellene Amszterdamban. A mohamedánoknál különösen Wilders felvilágosító kisfilmje, a Fitna verte ki a biztosítékot, bár az önálló mondanivalót nem tartalmaz, csupán összeállítás a legismertebb iszlamista rémtettekből, a Korán idézeteiből és egyes hitszónokok uszításaiból. A bíróság azonban úgy ítélt, a Fitna része a szabad véleménynyilvánításnak.
.
Pipes nem közölte, mennyit fizetett a védelemért az általa vezetett csoport.
.
Moscowitz sem volt hajlandó arra, hogy Wilders védelmének költségeiről nyilatkozzon, azt állítva, ez csak rá és ügyfelére tartozik. Wilders közleménye szerint a jogi költségeket a szólásszabadság védelmezőinek önkéntes adományaiból tudta fedezni. „Nem felelek olyan kérdésekre, hogy kik ők, és mennyit fizettek. Ez veszélyeztetné biztonságukat”, jelentette ki a politikus.
.
A 49 éves pártvezető, aki első ízben a Liberális Párt színeiben lett képviselő, saját Szabadságpártja élén pedig 2006-ban, amikor kilenc mandátumhoz jutottak a hágai törvényhozásban, azért kampányol az iszlám ellen, mert úgy véli, az fenyegetést jelent a holland kultúrára és a nyugati értékrendre. Szerinte az iszlám erőszakos politikai ideológia, nem pedig vallás. Pártja 2010-ben már huszonnégy mandátumhoz jutott a százötven fős alsóházban. Nyolc éve napi huszonnégy órában vigyáznak rá, miután rendszeresen kap halálos fenyegetéseket otthonról és külföldről. Egyes kommentárjait a norvég tömeggyilkos, Anders Breivik is idézte rémtette indoklásában. Wilders nyilvánosan elítéli Breiviket és tetteit.
.
David Horowitz, aki FrontPage magazin néven Los Angeles-i konzervatív csoportok internetes szócsövét üzemelteti, azt állítja, fizetett Wildersnek két beszéde megtartásáért, amellett ő is hozzájárult a politikus biztonsági költségeihez és elhelyezéséhez, amikor a holland politikus 2009-ben az Egyesült Államokba látogatott. Wilders ezeket az állításokat vitatja, mondván, rendszeresen hívják külföldre, hogy tartson beszédeket, ha csak teheti, el is megy, pénzt azonban sohasem kér. Megesik, hogy az utat és a szállást fizetik, a személyi biztonságáról azonban mindig a holland kormány gondoskodik.
.
Pipes és Horowitz tagadják, hogy közvetlenül Wilders hollandiai politikai tevékenységét támogatnák anyagilag, amire jó okuk van, lévén nonprofit, adózásmentes vállalkozásuk az amerikai törvények értelmében semmilyen politikai jelölt vagy párt közvetlen finanszírozására nem vállalkozhat. A politikai vitákat ellenben szabad támogatniuk.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. “…Amerikai iszlámellenes csoportok részesítették pénzügyi támogatásban a mohamedán vallás európai térhódítása elleni küzdelem legismertebb alakját, a holland Geert Wilderst…”
    .
    1, És akkor mi van?
    .
    2, Ha már a saját magukat kiherélő, impotens, “másságtisztelő” ultralib kormányok nem védik magukat az iszlámnáci pestis ellen, van legalább egy, hatékonynak mondható mozgalom, amelyik ezt megteszi.
    .
    Szégyen, hogy a saját kormánya nem támogatja ebben Wilderst, viszont hatalmas pénzeket öl az iszlámnáci élősködők tömeges eltartásába.
    .
    3, A nemzetközi tömeggyilkos terror már sok éve kizárólag az iszlámhoz köthető, namost, ezt teljesen nyíltan támogatja irán.
    .
    Ahelyett, hogy a nyugat- európai sajtó ás “igazságszolgáltatás” Wilders pénzforrásait próbálná feltárni, inkább ezt kellene beleordítani a világba minden nap, inkább ezt kellene “vizsgálni”
    .
    Geert Wilders rulez!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  2. Eldrad (2012. szeptember 11. kedd 13:06)
    .
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  3. Ego:
    .
    - Sajnos ez van… :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  4. Wilderst akarják “lenyomozni”, ahelyett, hogy inkább a nemzetközi iszlamista terrorszervezetek fedőintézményeit számolnák fel, és kidolgoznának egy átfogó biztonságpolitikai- katonai akciótervet az iszlamisták deportálására az euro- atlanti világból.
    .
    Az iszlámhívők maradjanak, egye meg a fene mind, ha amúgy nyugton vannak.
    .
    De akik naponta ordítják az európai imaházakban, írják európai fórumokon, hogy halál a nyugatra, Izraelre, mindenkire,
    .
    akik halállal fenyegetik az iszlamista szörnytettek feltáróit,
    .
    akik ordítva, öklüket rázva, fröcsögő nyállal ünneplik 9/11- et, vagy amikor iszlámnácik hidegre tesznek mondjuk egy izraeli öregasszonyt, vagy átnyeszetelik egy csecsemő torkát,
    .
    akik NO GO zónákat hoznak létre, ahol az iszlamista pestis zavartalanul tenyészik,
    .
    akiknek a fehér nők megerőszakolása nem hogy természetes dolog, de egyenesen követelmény, lévén a fehér ember alsóbbrendű, a fehér nő meg eleve csakis qrva mind az ő világnézetük szerint,
    .
    stb,
    .
    Teszik mindezt iráni, ÉS NYUGAT- EURÓPAI KORMÁNYPÉNZBŐL –
    .
    - Na, ezeket mind deportálni kellene, családdal együtt. Az ilyeneknek nincs helye a civilizált világban.
    .
    Mikor ébred már fel Európa? Mikor értik már meg, hogy nem a bűntettek feltárói a szélsőségesek, hanem a bűntettek elkövetői?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  5. Én érzem, mire megy ki a játék. Ugyebár nyilvánvaló, hogy Pipes és Horowitz nyomják a pénzt a Szabadságpártba, vagy még más pártokba is Európában, amelyek eltökélték magukat az iszlámnácik irtására. Ez helyes, szerintem is és minden normális ember szerint is, csak úgy látszik, az amerikai törvények értelmében nonprofit szervezetek nem pénzelhetnek pártokat, külföldön se. Ha én lennék ilyen szervezet, és mégis pénzelni akarnám, valszeg én is azt mondanám, hogy a pasi ügyvédjének küldöm mint honort, abba nem lehet belekötni. Az ügyvéd valószínűleg levette a tiszteletdíjat meg még amiben megállapodtak komissiót, a többit meg a pártra költötték. Ez feltűnhetett az iszlamistáknak is, és befűtötték vele a Reuterst. Szoktam olvasni a Reuterst, van egy rakás arab név mindig a cikkek alatt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Éppenséggel én is pénzelnék iszlámellenes csoportokat, még viszonylag kevésből is.
    Az a helyzet, hogy az iszlámnak nincs emberszabású alakja.
    .
    Vegyük Shalman Rushdie Indiában született és indiai származású brit írót (akinek már a szülei is a brit kultúrában éltek). Gondolom, ismert a története, még Khomeini fatvát mondott ki rá, azaz olyan kiközösítést, amelynek nyomán kb. minden igazhitűnek kötelessége őt megölni, ha nagy szolgálatot akar tenni Allahnak. Aztán valamikor az iráni állam érvénytelennek nyilvánította ugyan a fatvát, de valamelyik vallási vezető kijelentette, feltehetően a saját tanaikra hivatkozva, hogy a világi állam (Iránban) ugyan a maga részéről nyilváníthat ilyen véleményt, ez azonban nem írja felül a vallási meggyőződésűek nézetét, mely szerint a fatvát csak az vonhatja vissza, aki kimondta. Na most Khomeini akkor már rég meghalt. Európaira lefordítva: tegyük fel, hogy egy bíróságon a bíró kimondta a halálos ítéletet valakire, bizonyítékok („bizonyítékok”) alapján. Ezt még nem hajtották végre. A bíró azóta meghalt. Egy (pl.) vérnyom DNS-vizsgálata, amit perújrafelvétel során kért valaki, tisztázta az eddig vádolt, és elítélt személyt, és azonosította a valódi gyilkost. De a korábbi halálos ítéletet sajnos mégse lehet visszavonni, mert hát az azt kimondó bíró közben meghalt. Itt tart most az iszlám.
    Ez egy létező, valós szemléltető példa. Aki szerint az iszlám egy kiérlelt és emberbarát kultúra, nehéz volt leírni, az védje. De az az ember egy eltévelyedett kártékony alak, aki célirányos részleges vakságban szenved.
    .
    Nem idézgetem Eldrad sorait, mert az összessel egyetértek, illetve minden előttem íróval is egyetértek.
    .
    Kíváncsi vagyok, hogy megérek-e egy egészséges fordulatot, álláspont-változást az európaiak részéről ez ügyben. Szép volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  7. Nem tudom hibáztatni Wilderst és azokat sem akik támogatáká. Nem mondhatni hogy önző okokból tették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Europa csak akkor fog felebredni,amikor felholdas zaszlot nyomnak barosso titkar kezebe es 6 miiloi muszlim koveteli Europa atadasat a kezukbe….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. És arról mértnem beszélnek ezek az idióta ” tisztaszeműek ” hogy Iránból pénzelnek minden olyan kísérletet ami a Nyugati Értékrend ellen irányul !
    Arról mért nem beszélnek hogy vannak helyek Mönchenben , ahová fehér ember már be sem teszi a lábát ha nemakar kést a hátába !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Ez az egész áldatlan állapot onnan ered hogy a nyolcvanas években , a nagy nyugati jómód idején , a fehéremberek nem voltak hajlandóak elvállalni bizonyos munkákat országaikban. Ezért közelkeleti meg középkeleti bérrabszolgákat kerítettek maguk helyett.
    Agyatlan módon ismételte meg Európa az USA tragédiáját a rabszolgákkal.
    Az ember , ha a pillanatnyi előnyszerzés lehetősége elvakítja ,képtelen tanulni , nemhogy a saját de még a mások hibáiból sem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Geyza:
    .
    - Nem ez a gond, a tömeges olcsó munkaerő nem vonzza maga után, hogy akkor tönkremegy a többségi társadalom.
    .
    Ez tisztán rendvédelmi kérdés.
    .
    A brit birodalom már vagy 200 éve alkalmaz tömeges olcsó bevándorló (NEM RABSZOLGA!!!) munkaerőt, mégsem zuhant össze az ország rendvédelmileg. Ami az utóbbi évtizedekben történik, az nem azért van, mert itt egy csomó tömeges külföldi munkaerő.
    .
    Hanem, mert a liberális politika átesett a ló túlsó oldalára, és hagyja magát felprédálni, tönkretenni. Mert hogy, itten másságtisztelet van, wazze.
    .
    EZ a baj.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Az ember mint élőlény már csak ilyen.Amikor amerikát meghóditották senkit sem érdekelt az ottani őslakosság sőt majdnem mindet kiirtották.Változik a világ most csak azt kapja vissza europa amit évszázadokig tett más népekkel.Nem az a kultúra marad fenn amely a technológiai előnyét mások leigázására használja és túlságosan kényelmes életet biztosit magának hanem amelyik állandó harcra van kényszeritve ettől folyamatosan edződik és gyorsabban alkalmazkodik.Az europai hóditók soha nem tiszteltek másokat érdekes most europa van bajban na hát akkor el lehet gondolkodni hogy hol lett ez elrontva.Én úgy látom europa nemzeteinek mintha mindig is lett volna valamiféle felsőbbrendü érzése meg hogy amit nekik szabad az másnak nem ebből kiindulva senki re se merjék a náci-jelzőt alkalmazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. KAKAS írja: „…most csak azt kapja vissza europa amit évszázadokig tett más népekkel.”
    .
    Aha. Szóval Európa (lakói) korábban elszöktek a barbár és néha éhhalál-közeli nyomorban döglődő hazájukból, beszivárogtak máshová, mint jobb körülményeket kereső éhenkórászok, aztán kihasználva a befogadóknak még friss liberális lököttségét, nagypofájú hőbörgő-randalírozó kisebbségként megpróbálták agresszíven maguk képére formálni a befogadó térséget.
    .
    Ezt is írja: „Nem az a kultúra marad fenn amely a technológiai előnyét mások leigázására használja és túlságosan kényelmes életet biztosit magának hanem amelyik állandó harcra van kényszeritve ettől folyamatosan edződik…” Hát ezek szerint éppenhogy az indiánoknak kellet volna fennmaradni Észak-Amerikában.
    .
    „Az europai hóditók soha nem tiszteltek másokat…” tisztelet ide vagy oda, a nagypolitika cselekedeteit az érdekek, lehetőségek, erőviszonyok és effélék alakítják. A tisztelet a meghódítottak iránt az előzőektől függetlenül néha ott van, néha nincs ott. A rómaiak hamar megtanulták tisztelni a katonailag gyengébb görögöket, de a katonai kezdeményezés lehetőségét, vagy a birodalom irányítását ettől függetlenül soha nem helyezték a kezükbe. Ez két külön szféra.
    .
    „…most europa van bajban…” no azért várjuk meg, mennyire válik a mostani „baj” hosszú távú, a világtörténelmet új irányba fordító tendenciává. Hátha mégse.
    .
    (Az tény, hogy európaiak is tudnak elrontani dolgokat)
    .
    Bizonyára felsőbbrendűség-érzést akartál írni.
    .
    Amúgy meg nem könnyű eltalálni, hogy mit mikor mennyire gondolsz komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Az arab vilag semmivel sem jarult hozza a technologiai tarsadalom fejlodesehez. Foldrajzi alapon olajmezokon ulnek, de mire megy a penz?! Hatalommanias diktatorok elik vilagukat mig a nep elnyomott es elbutitott. Hol tartana a vilag, ha az oaljpenzek a technologia es fejlesztes csatornaiba kerulnenek es nem az idiotizmus oltarara. Apropo az olajat europai es amerikai mernokok furtak meg nekik es azota osztjuk vissza a penzt egy olyan csapatnak, akik XII szazadi szinten elnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Marcus Aurelius
    2012. szeptember 12. szerda
    01:15
    Szél ellen p… , ha kukorival vitázol – nem érdemes, mert te is okostojássá válsz. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. kaka (s):
    .
    - Hülye vagy, oszt’ kész.
    .
    Most ugyanazt a baromságot toltad vissza, amit tételesen cáfoltunk a vegetás cikknél.
    .
    El sem olvastad, vagy ha el is kezdted, kb. a második sornál veszítetted el a fonalat.
    .
    Komolyan nem értem, mit akarsz te itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. sagdiyev:
    .
    “…az olajat europai es amerikai mernokok furtak meg…”
    .
    - Meg japánok, koreaiak, kanadaiak, stb.
    .
    De az biztos, hogy a különféle arab népségekönállóan soha egy liter olajat nem termeltek ki sehol, soha egy olaj- vagy földgázinstallációt nem építettek sehol.
    .
    Ettől függetlenül, valóban, eszetlen baromságokra szórják az olajpénzt, és korábban, mikor elgurult náluk a gyógyszer, kedvükre döntötték romba a világgazdaságot az “olajfegyverrel”.
    .
    Nem véletlen mondom én is, hogy össze kellene fogni a fejlett államoknak, a kétlábúakat visszabombázni a sivatagba, a természeti kincseket pedig felelős államok kezébe adni – olyan szintű fejlődést lehetne elérni a folyamatos iszlámnáci bajkeverés kiiktatásával, hogy olyat még nem látott a világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  19. Egyszerű képleteket vázoltok itt föl: Wilders – bár szélsőjobbos – fasza gyerek, mert harcol az “iszlámnácizmus” ellen.
    (Ha meg majd más fogja pénzelni, akkor meg lehet, hogy majd más ellen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Wilders nem szélsőjobbos.
    .
    Tessék utánnanézni, és NEM a gagyi, semmire nem jó magyar wikipédiáról. Ajánlok angol, holland nyelvű portálokat róla, esetleg tessék megnézni a pártja weboldalát.
    .
    Egyébként is; az észak- nyugat európai szélsőjobbos, mármint, a magukat is annak tartó pártok elvei többnyire már köszönőviszonyban sincsenek pl. a nácizmussal, fasizmussal, ez már valami teljesen más.
    Közös elveik ilyenek, mint pl. külföldi munkaerő redukálása, hazai ipar és termékek védelme, ki az EU- ból (de nem dacos hülyeségből, teljesen más miatt), bevándorlás minimálisra csökkentése, rendbontó bevándorlók kivágása, “idegen kulturák” megtűrése – de csak addig, míg nem kezdenek el kollektíve állat módjára viselkedni, szigorú rendvédelem, és – IZRAEL ÁLLAMMAL VALÓ POLITIKAI, GAZDASÁGI, KATONAI EGYÜTTMŰKÖDÉS.
    .
    Na, erre varrj gombot, barátom!
    .
    Ha nem “hiszed”, járj utána!
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Én sem vagyok “szélsőjobbos”, mégis gyűlölöm az Európát szétverő iszlámnácizmust, képzeld, és én is azt akarom, hogy az iszlamisták takarodjanak a kontinensről, Ausztráliából, Kanadából, mindenhonnan.
    .
    Liberális (de NEM ULTRALIBERÁLIS!!!) demokrata vagyok, mégis, a szigorú rendvédelem, és az erős állam pártján vagyok, szóval, ez nem “nácizmus”.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megalázták a nagykövet holttestét? 2012. szeptember 14. péntek | AN

Modellgépet akart robbantani a Pentagonnál 2012. július 11. szerda | AN

Merahra várva: tehetetlen a francia rendőrség 2012. március 21. szerda | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos