Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarján András: Orbán – Boot camp 2012. augusztus 3. péntek 20:51

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarján András: Orbán – Boot camp

Most, hogy az olimpia és a Sziget lázában égünk figyelem a fiatalok viselkedését. A miniszterelnök is figyel rájuk.

A közelmúltban, konzultációsorozatának egyik állomásán a Fidelitasszal tárgyalt, pontosabban osztotta az észt a hozzá hűséges fiataloknak.

Mivel, tanárként, eddigi életemet köztük töltöttem, érdekelt milyen jövőt szán nekik a miniszterelnök.

Azt már tudjuk, hogy a nyugdíjasoknak és a rokkantaknak nem sok becsülete van Orbániában.

Azt meg tapasztalom, hogy a jövőt jelentő generáció egyre nagyobb számban hagyja itt ezt az unortodox azilumot. Volt tanítványaimtól tudom, nagyon jól érzik magukat Berlinben, Stockholmban, esetleg Londonban. Facebookon értesítenek sikereikről és arról a normális életről, amiben ott részük van. Eszük ágában sincs hazajönni, esetleg most nyáron a Szigetre, vagy rokonlátogatóba.

Mit mond erről Orbán? A magyar fiatalok tömegével fognak hazajönni, és számukra fogadóállomásokat kell létrehozni.

Mit nem beszél ez az Orbán? – hogy Petőfit ferdítsem. No, nem folytatom a verset, pedig kedvem lenne!

Magyarország a szégyen és a nyomor országa lett! (Lásd: világsajtó és 4 millió szegény.)

De ezek a fogadóállomások megmozgatták fantáziámat!

A napokban láttam a Boot camp (Átnevelő tábor) című filmet, ahol a fiatalokat bántalmazzák és agymosásnak vetik alá. Ha Orbán lázálma valóra válik, és a fiatalok tömegével özönlenek haza, ez agymosás nélkül nem fog menni. Meg kell tanulniuk újmagyarul, melyben a szavak értelme is megváltozott (pl. védelem=rablás,  demokrácia=diktatúra, nemzeti köznevelés= csak a kivételezettek tanulhatnak, hozzájárulás=tandíj, stb.)  Meg kell szokniuk, hogy ha nincs elég pénzük tanulni, az állam csak 10 évi röghöz kötés árán segít nekik. Ugyanakkor az elhelyezkedést nem biztosítja. Arra is fel kell készíteni őket, hogy jó esetben közhasznú munkának nevezett rabszolgamunkát kaphatnak. Gyermekeik az állami iskolában kötelezően részt vesznek az erkölcstannak becézett hittanórákon. Hogy milyen vallást gyakorolhatnak, azt a kétharmad dönti el.

Fizetésük egyharmada, egynegyede sincs annak, amit odakint Európában megkaphattak.

Tehát, magyar fiatalok, TÚRÓ RUDIVAL vár Orbán a táborban!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +88 ( 96 szavazatból)
Tarján András: Orbán – Boot camp, 4.8 out of 5 based on 48 ratings

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Mire jönnének haza?! A nemlétező munkahelyekre, talán közmunkásnak 47 ezerért és egy kecskéért meg a gombászásért? Itt két éve nem a tudás, hanem az elkötelezettség számít, ha nem elkötelezett nem juthat előbbre sem, jó, ha egyáltalán az állásában maradhat.
    Akkor jönnének haza, ha kiszámítható lenne a jövő, nem visszamenőleges törvényekkel bizonytalanítanák el a befektetőket, vállalkozókat – amíg ez nem áll helyre, nincs mire hazajönniük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (57 szavazatból)
  2. Akik most kint vannak vagy most jönnek ki,
    nem agymosottak, és nem veszik be a
    fideSS dumát.
    Felnött érett ésszel gondolkodo emberek.
    Nem mennek haza.
    Jol is teszik.
    Orsos viktor nevü elkövetöt csak a vele egyenértékü
    barmok imádják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (55 szavazatból)
  3. Nem kell Orbán szövegét értelmezni, mert most is a jó régi módszerét vette elő: azt mondta, amit a közönsége hallani szeret. Az orbánifjak nyilván feszengenek a kortársaik hatalmas tömegű menekülése miatt. Nehéz lehet az ideológiai rendszerükbe beilleszteni, hogy okos, diplomás emberek fejvesztve menekülnek innen. Jött hát a vezér, és elaltatta a rezsim ifjú képviselőit.
    .
    A másik értelmezésben viszont lehet, hogy Orbán már teljesen elrugaszkodott a magyar valóságtól. és azt hiszi, az a valóság, amit kimond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (52 szavazatból)
  4. egyet értek Tarján Andrásal hogy ezt az álapotott nem lehet tartani mielöb összekel fogni és leváltani a jelen kormányt és apalamenti képviselöket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  5. Meg lesz nekik mondva ha nem jönnek haza , anyjuk-apjuk rokonságuk megy Recskre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. Olvasom az újságban, hogy a nem jól teljesitő é-koreai sportolók büntetőtáborba kerülnek.

    Ezt miért tudatják velünk?

    Erre készülhetünk mi is??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  7. Bármire készülhetunk, nekünk nincs ehhez a mocsokhoz elég fantáziánk ezért jobb ha mi is a gyerekeinkkel tartunk és szedjük a sátorfánkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. Az őrület fokozataiból a “mini szterelnökünk” a csúcsokat ostromolja. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  9. Kedves “gets.Egy éremmel több lesz a magyaroknak ezzel csucs ostromlással

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Örültek lennének ide visszajönni, ha jó esetben le is váltanák Orbánisztán királyát még akkor is évek kellenek, hogy regenerálódjon az ország. Egy fiatalnak tanulnia kell, családot alapítani és ahhoz már a visszatérés túl késő. Pláne ha sikerül ennek a despotának meghosszabbítania a hatalmát. Mi vár a visszatérő -már nem is annyira- fiatalra, egy koncentrációs tábor, ahol egy törpe mondja meg mindenkinek, hogy merre hány méter az előre. Nyíltan meg is mondta, hogy el kell gondolkoznia arról, hogy mi kéne demokrácia helyett ennek a fél-ázsiai hordának. Ahhoz meg igazán nem kell sok ész, hogy tudjuk demokrácia helyett nincs más csak diktatúra. Orbán ma Magyarország első számú közellensége,mindent el kell követni, hogy a legközelebbi választásokon eltakarodjon örökre a politikai életből és ha ez sikerül is, legalább egy évtizedre megpecsételődött az ország sorsa. Mivel ekkora károkozás gyorsabban nem hozható helyre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  11. Kerpács Winnetou

    Sajnos a terv még sátánibb!
    Minden jel arra mutat, hogy Orbán nem akar az IFM-el megállapodni, mert akkor idejönne valami szakértői csoport és beleszólna a gazdasági folyamatokba. Neki pedig “nem kell” tanácsadó, mert Ő mindent, mindenkinél jobban tud ! /a politikai rezsim lényegére is rájönnének, bár így is ismerik/
    A következő lépés, a szétvert demokratikus Alkotmány miatti Uniós kifogások, bírósági perek lennének, de Orbán ki akarja léptetni az országot az Eu.övezetből, csak azért, hogy az ő általa elképzelt rezsim, totális kiépítésébe senki ne akarjon és tudjon beleszólni, főleg ne lehessen szerződésekre hivatkozni!
    Az új Alkotmány is úgy van összerakva, hogy a kormány a 2/3-al dönti el, hogy mikor rendel el szükségállapotot! /Régen csak háború, természeti-, ipari katasztrófa, rk. járványra volt ez érvényes, mára már nem!/
    Az ellenzék pedig egymásra acsarog, ahelyett, hogy egységben a legfontosabb cél -Orbánék leváltására – összpontosítanának! Utána mindent meg lehet beszélni!!!
    Mi már úgy is annyi mindent megértünk, nyomorba sodort ez a kormány, nem lehetne, hogy a nyugati demokrácia is segítene bedönteni ezt a pokolba és nyomorba vezető orbáni utat ?
    Nyugat már láthatta, nincs az Orbán mögött 2/3 ! A nép, a nemzet nem erre adta a voksát, hanem amit ígért Orbán, de hazudott! Ugyan úgy hazudott, mint az előző kormányok, de az utóbbi legalább beismerte és nem indított genocidiumot a saját nemzete ellen!! /szegények, öregek, rokkantak/
    /A közmunkaprogram a 47.000 Ft.-val, ugyanis az!!!!
    Erre maradjon itthon egy picit is gondolkodó fiatal?? Esetleg látja Orbán előre, hogyha marad a trónon, 2017-re már nem lesz munkaerő, aki kitermelje neki és ismerőseinek a lenyúlható társadalmi lét, veszélyben az akkori királyi regáléja??!!??
    Azért példa értékű, hogy más európai nemzet kiáll és tüntet a megszorítások ellen /pedig azok, még a megszorítások után is jobban élnek, mint mi/

    Mi, meg, mint az áramütött birkák, csak várjuk az újabb prést és “nyírást”!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  12. El kell szomorítanom ov-t.
    Az ismeretségi-baráti körömből “csak” 40 gyerkőc húzott ki, s már több esetben kijelentették, eszük ágában sincs soha hazajönni. A legtöbben már kint szültek is.. Évente 2-3 alkalommal hazalátogatnak.
    Ezek közül itthon sokan saját lakással, házzal rendelkeznek. De nagy ívben lesajnálják. Ezek között van olyan is, hogy a szülőket ostromolják, adják el, közjegyzői meghatalmazás az értékesítésre a szülőnél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Igen, valóban a táborban.
    Pedig sokan, hosszan “riogattunk” annak idején, hogy már a kapuk előtt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Akik elmentek, nem akarják ebben a szellemben nevelni a (leendő) gyerekeiket. Ez az egyik legfőbb ok, kedves kétharmad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Tényleg csak a kormányunk meg a többi politikus felelös a mostani állapotokért?Mi ugyanolyan hibásak vagyunk,mig ök kifosztanak és
    zsarolnak minket,mi meg türjük.Külföldön ha csak bejelentenek
    valami megszoritást a tömeg másnap kint van az utcán és mindenki.
    Itt is lett volna idö mindenre,mert tavaly pár honappal elötte beharangozták
    hogy elveszik a MANYUP pénzt,nem csináltunk semmit,ültünk a fotelban.
    Persze itt az a baj hogy megszakadtak az emberi kapcsolatok,a sajto teszi
    a dolgát,napra pontosan tájékoztat minket mindenröl és mi mit teszünk,
    ide beirunk és sajnos a félelmeinket is leirjuk,levagyunk tesztelve hogy
    beszari nép lettünk és velünk mindent meglehet csinálni,még nem
    ébredtünk fel teljesen,még alszunk,majd akkor ha kimerjük vagy ki akarjuk
    mondani hogy most fogunk kimenni félelem nélkül és kimondjuk hogy
    nem akarunk közmunkát sem minimálbért hanem fizetést a megélhetéshez
    no és persze stabil munkahelyeket hogy az emberek tudjanak tervezni és
    majd családot alapitani.Ki kell menni és nekünk kell megmondani hogy
    mit akarunk,az ellenzékre ne várjunk mert ök is csak ennek a folytatását
    akarják.A szakszervezet szervezkedik,hogy tavaszra lesz valami és azt
    mondják hogy a 47000 Ft megemelik 10000 FTal,de egyik sem mondja,
    hogy “URAIM”minek nekünk több millios fizetés hisz ugysem tudjuk
    elkölteni,mig a Simicska Demján félék milliárdosok és ezt hagyjuk,bizony
    itt rend nem lesz.Ne féljünk egymástol és merjünk kimenni és amit itt
    leirunk ott is mondjuk el,akkor fog történi valami.Álljunk már a sarkunkra,
    van idönk és cselekdjünk.Jövö hét vége.Jövö hét vége.Bizzunk egymásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. Nem igaz, hogy semmit nem teszünk. Kiengedjük a gőzt. Kommentelünk. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Nem gondoljátok végig! Mert mi lesz amikor (nem HA, hanem amikor) kiléptet minket az Unióból? Bizony hazazavarják a nem Uniós országból érkezetteket, ha nem rendelkeznek letelepedési engedéllyel. Azaz egyszerre tényleg annyian érkezhetnek, hogy fogadó állomásokat kell hozzájuk létrehozni.
    Mindig is az volt a véleményem, hogy a szövegeikben érvényesül a mögöttes én hatása, és némi odafigyeléssel kiolvasható belőlük a jövőre tervezettek is.
    Fogadóállomás?? Nem tévedés – áthallás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. A kedves író sok tea sütit vett tőlem anno……..Minden szavával egyet értek,egyetlen gondolat amire kíváncsi vagyok mivel ezek a mocskok mindent átírtak , hogy nekik legyen jó mi a szarnak elmenni választásra , az is egy nagy csalás lenne.Talán egy otthon maradással jobban lemérhető lenne az a fene nagy kétharmad.Most már ott tartunk ,hogy a politikusok saját magukra írják a törvényeket ,a kisember meg nyomorog ,sok birka meg még mindig azt hiszi micsoda kánaán lesz itt,na az lesz de csak nekik .szerintem most még peckesen húzzák ki magukat az utcán de még egy ciklus múlva már ki se mernek jönni a friss levegőre, igaz addigra már visszafordíthatatlan károkat okoztak az országnak de ők mossák kezeiket ők fedhetetlenek és mindenek felett állnak.Remélem egyszer észhez tér az ország és megtudja majd különböztetni az önös érdeket az ország érdekével szemben.Utószó:ORBÁN ÉS MOCSKOS BANDÁJA TAKARODJATOK EL EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Érdekes cikk a kint tanuló magyar fiatalokról.
    http://nol.hu/kulfold/20120804-diploma_dilemma
    A legtöbbje nem megy vissza orbaniosztánba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. kekec::
    igazad van. Sajnos. ovi mindent megmond előre, csak nem hisszük el. Akkora hülyeségnek vagy szemétségnek tűnik, eddig mögöttest kerestünk. Nincs mögöttes, szó szerint kell venni! Ha nem nyeri meg a választást, megváltoztatja – névleg is – a politikai rendszert. Amit írsz, nagyon is elképzelhető magyarázat a fogadóállomásokra.
    .
    nakadzsi:
    belenéztem a köztévé hiradójába – másfél év után – megtudtam, minden szép, minden jó, mindennel meg vagyunk elégedve. A hírolvasó derűs hangulatot teremt, a bp-i autóbuszok új szine 4:1 arányban tetszik, már-már kérte az átfestést az utca embere.
    Nem tudom, mi lesz 2014 tavaszáig, lesz-e választás, de ha lesz, el kell menni. Ez biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Persze, hogy visszajonnek. Eleseszu vallalkozok nyilvan csinalnak majd egy diplomatabusszal, fegyveres felvezetessel, nagyhatalmi zaszlo alatt ilyen panoptikum turakat a civilizalt tersegnek. Elso allomas orban haza (tan a kinizsi sor meg mindig ott a konyvespolcon), aztan a nenyi tobbnyelvu felolvasasa, es a napot esetleg egy fenntartott parlamenti paholyban tolthetnek, nagyokat kacagva, mutogatva a bohoc szennyekre a kepviseloi padsorokban :) Egy ilyenre majd en is elmegyek :>

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Legaláb egyszer haza látogatnak szép szűlőfőldűkre,és el mesélik élményűket az országrol.olvasva a sorokat hát sok melé irás is van,de sokan igazat is irnak,de hogy magyarország ki lépne az EU-bol az már csak találgatás és roszindulatot sejt,.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Talán akadnak a Fidelitas-ban és környékén is fiatalok, akik ismerik, sőt tudják a TÖBBI FIATAL véleményét is! ha már az ő agyukat “kimosták” talán megtudják, hogy vannak akikét NEM!!! De mégsem szükséges a z Orbán-.hívők agyát újramosni, CSAK mindössze az szükséges, hogy valamennyire SZUVERÉN MÓDON gondolkodjanak! Erre még van esély!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Gyakorló szülőként írok. A lányom 12 éve él külföldön, ott járt egyetemre (saját finanszírozása munka mellett), diplomázott, megél, közlekedik, dolgozik a világ egyik legdrágább városában. Amikor szóba került (rég múlt idő) az esetleges hazajövetel, felhúzott szemöldökkel nézett rám, és csak annyit kérdezett: ide?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos