Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics: szocializmus = világháború 2012. augusztus 20. hétfő 10:42 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics: szocializmus = világháború
Budapest – Navracsics Tibor szerint nem értjük meg Európa XX. századi történelmét, ha csak a második világháború eseményeire koncentrálunk, és a szocializmus alatt elkövetett bűnöket nem tartjuk fontosnak.
.
A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt vasárnap reggel, azzal kapcsolatban, hogy augusztus 23-án tartják a totalitárius rendszerek áldozatainak európai emléknapját. Ennek kapcsán aznap a Parlamentben konferenciát rendeznek, amelyen több uniós tagállam igazságügy minisztere és a tagállamok nemzeti emlékezet intézeteinek vezetői is részt vesznek.
.
A politikus rámutatott, hogy míg a Csatáry-ügy egyik pillanatról a másikra nemzetközi téma lett, addig Biszku Béla, illetve Mátsik György ügyéről hallgat a nemzetközi sajtó. Véleménye szerint miközben a második világháború alatt elkövetett bűnöknek egy jól kialakított interpretációs mechanizmusa van, és mindenki érti, hogy miről van szó, addig mintha a szocializmus alatt elkövetett bűnöket nem tartanák fontosnak. Pedig ha csak az egyikre koncentrálunk, akkor nem értjük meg Európa XX. századi történelmét – hangsúlyozta.
.
Navracsics Tibor szerint a vörös csillag jelenlegi megítélése tükrözi a legélesebben, hogy az eltérő történelmi múlt, az eltérő hagyományok adott esetben más hangsúlyokat alakítanak ki egyes európai országokban. Míg egy litván számára a horogkereszt és a vörös csillag ugyanolyan szimbólum, amely az elnyomó rendszert, a függetlenség elvételét jelenti, a málenkij robottól kezdve a koncentrációs táborokig, addig egy francia, egy olasz, vagy egy spanyol számára a horogkereszt súlyos és elítélendő szimbólum, de a vörös csillag esetleg csak egy divatcikk.
.
Kiemelte, hogy a fiatalokon látni jópofának szánt, vörös csillaggal díszített divatholmikat. A nyugat-európaiak számára a kommunizmus azáltal, hogy náluk nem volt, talán egy távolabbi, és éppen ezért kevésbé érzékeny, kevésbé tragikus tapasztalat – fogalmazott a politikus.
.
Véleménye szerint a vörös csillaggal kapcsolatos strasbourgi döntésben is ez jelent meg. Hiszen, ha azt a kérdést vetjük fel, hogy ha valaki horogkereszttel demonstrál Európa bármelyik országában, az büntetendő-e vagy nem, akkor egyértelműen Európa közvéleménye úgy foglalna állást, hogy a horogkereszt a totális, embertelen rezsimek egyikének a szimbóluma, ezért büntetendő.
.
A vörös csillagnál viszont érdekes módon a strasbourgi bíróság úgy gondolja, hogy itt a szólásszabadság már fontosabb érv, mint a múltra való figyelmeztetés. Ez jogelméletileg érdekes vita, vélekedett Navracsics Tibor, aki azt hiányolja, hogy a strasbourgi bírák egy absztrakt európai szempont mentén hozták meg a döntést, és nem figyeltek oda az egyes nemzetek érzékenységére.
.
A miniszter a totalitárius rendszerek áldozatainak európai emléknapjáról elmondta, hogy magyar-lengyel-litván kezdeményezésként indult, és sokat kellett győzködni elfogadásáról a tagállamokat. Felidézte: egy munkaebéd során volt a fordulópont. Nagy-Britannia képviselője személyes tapasztalatait és érzéseit idézte fel 1956-ról, 1968-ról és a 80-as évekről, és hozzászólásával a nyugat-európaiak számára „kihozta a szocializmust a múzeumból”+, mindenki számára átérezhetővé tette, hogy ez valóság volt – mondta a miniszter.
.
Kiemelte: jelenleg is találkozhatunk olyan emberekkel, akik működtették valamelyik totalitárius rendszert, akik nagy valószínűséggel másokat az életüktől megfosztottak. Itt él közöttünk a múlt, itt vannak a túlélők, és sok esetben itt vannak a tettesek is – hangsúlyozta.
.
A nyugat-európaiak számára világossá kell válnia, hogy ami itt történt, velük is megtörténhetett volna, ez nem a kultúra különbsége, hanem egyszerűen a földrajzi fekvés különbsége volt. Mi Németország és a kommunista Szovjetunió közé szorulva ennek részesei voltunk – mondta Navracsics Tibor.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 19 szavazatból)
Navracsics: szocializmus = világháború, 3.0 out of 5 based on 8 ratings

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. Balogh Lajos
    Szupi! Kezdhetjük leszedni a kereszteket a templomtornyokról, nehogy már megsértsük a mohamedánok érzelmeit. Zsidó vallású honfitársainkról már nem is szólva. Tartsuk már tiszteletben mások egyéni érzelmeit!
    Ha a neonácik érzelmileg kötődnek a svasztikához- netán azt is hagyjuk nekik nyíltan felmázolni bárhova?
    GONDOLKODNI is szoktál, vagy csak írsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  2. boborjan
    Mégis, mit gondolsz honnan vették azt az ötletet, hogy (állítólag) az Mszp gründolta a Jobbikot? Hát gyakorlati tapasztalatokból!
    jacuzzifan
    de másért sem szeretjük. Sőt! Rühelljük.
    Ma-lac
    Az egy dolog, hogy mit művel a hatalomban, de mit művel az egyetemen? Mit taníthat az ifjúságnak, hogy a Jobbik úgy tud közöttük nyomulni?
    Egyébként meg eszem azt a csöpp kis …szivét! Ahogy napi tapasztalat volt részére a kommenista elnyomás, akik benyomták az egyetemre, holott ő jobb szeretett volna – mit tudom én – talán inkább vasesztergályos vagy uránbányász lenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  3. szocializmus = világháború
    Ja,… és..
    FIDESZ = világvége
    -
    Az a legjobb az egészben, hogy csupa idöszerü és fontos dologról beszél Navracsöcs elvtárs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  4. “Kiemelte: jelenleg is találkozhatunk olyan emberekkel, akik működtették valamelyik totalitárius rendszert, akik nagy valószínűséggel másokat az életüktől megfosztottak. Itt él közöttünk a múlt, itt vannak a túlélők, és sok esetben itt vannak a tettesek is – hangsúlyozta.”
    Talán még közvetve sem fosztottak meg senkit az életétől, de hogy működtetni működtették a rendszert, az kétségtelen. Igaza van N.T.-nak: itt élnek közöttünk!

    ÍME:

    Mikola István – Hazafias Népfront, elnök (Fidesz-kormány egészségügyi minisztere)
    Fónagy János – MSZMP tag (Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere)
    Vonza András – MSZMP tag (Fidesz-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere)
    Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr (Fidesz-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere)
    Varga Mihály – KISZ titkár (Fidesz-kormány pénzügy minisztere)
    Deutsch Tamás – KISZ titkár (Fidesz-kormány ifjúsági és sportminisztere)
    Orbán Győző – párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
    Orbán Viktor; – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
    Kövér László – KISZ titkár, és az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa (Fidesz-kormány polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere)
    Pozsgai Imre – MSZMP KB tag(Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testület egyik tagja)
    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, Századvég közvélemény kutató (Fidesz-kormány kancelláriaminisztere, alkotmánybíró)
    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök (Fidesz-kormány pénzügy minisztere)
    Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök (Fidesz-kormány gazdasági minisztere)
    Martonyi János – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök (Fidesz-kormány külügyminisztere)
    Ligetvári Ferenc – MSZMP tag (Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere)
    Chikán Attila – MSZMP tag ( Fidesz-kormány volt gazdasági minisztere)
    Pintér Sándor – MSZMP titkár (Fidesz-kormány belügyminisztere)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (50 szavazatból)
  5. Kezdjük azzal, hogy hol is mondta ezeket ez a hamis félnótás: a Vasárnapi Újságban, amely immár több mint két évtizede a szélsőjobb közpénzből finanszírozott szócsöve és amely szerkesztőségnek – igaz, többek közt – köszönhetjük a mára kialakult helyzetet. Vidéken nem is egy helyen hallottam, hogy hajnali hat órától fél kilencig ezt bömböltették a parasztok… Ha csak ezt az egy szemétládát vesszük alapul a többi mellett, hát a baloldali médiák hatásfoka ehhez képest a béka alsó testrészét sem éri fel…
    A legszomorúbb, hogy a műsor alapítása a Kossuth rádióban a Németh kormány ideje alatt történt. Szinte ajándékba kapták a nyilasok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  6. Hát kérem: ilyenek „vezetik” ezt a szerencsétlen országot. Orbán, Kövér, Áder, Navracsics, stb. Eredményt ugyan nem tudnak felmutatni, de szajkózni a hülyeséget annál inkább.
    .
    Az egyedüli biztató dolog, hogy egyre több fórumon hivatkoznak Kertész Ákosra – akit íróként ugyan nem nagyon ismernek a „zemberek” (ahhoz ugyanis olvasónak kellene lenni) – szóval olyanok is, akik az életükben nem hallották a nevét. Számomra egy ilyen Kertész Ákos hivatkozás felülmúlhatatlanul többet ér, mint a Fidesz összesített ünnepi beszédei, birkabőrbe kötve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  7. Ostoba,dilettáns Navracsics:a “szocializmus” még egyetlen világháborút nem robbantott ki,mindkettőt a kapitalizmus szülte! Honnan veszi ezeket az agyalágyult sületlenségeket…! Ennek az ürgének lenne diplomája???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. Ostoba,dilettáns Navracsics:a “szocializmus” még egyetlen világháborút nem robbantott ki,mindkettőt a kapitalizmus szülte! Honnan veszi ezeket az agyalágyult sületlenségeket…! Ennek az ürgének lenne diplomája???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  9. “…a szocializmus alatt elkövetett bűnök…” egyike, hogy ennek a tolvaj csürhének diplomát adott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  10. navracsics = meztelencsiga!

    (Az jut róla az eszembe, ha meglátom azt a nyálzó képét!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Fucsik Magda: nem kell leírnom, így +++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Kekecnek:
    20.-án 20,25-re

    Te csak a bötüket látod, és azokat nem értelmezed?

    Az, hogy MÁST JELENT A KERESZT EGY KERESZTÉNYNEK, MINT EGY HOHAMEDÁNNAK,
    MIÉRT JELENTENÉ AZT, HOGY LE KELLENE VENNI A KERET A KATOLIKUS TEMPLOMOKRÓL?

    Akik ezért minuszoltak, azokat NAGYON sajnálom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  13. Kekecnek:
    20.-án 20,25-re

    Te csak a bötüket látod, és azokat nem értelmezed?

    Az, hogy MÁST JELENT A KERESZT EGY KERESZTÉNYNEK, MINT EGY HOHAMEDÁNNAK,
    MIÉRT JELENTENÉ AZT, HOGY LE KELLENE VENNI A KERESZTET A KATOLIKUS TEMPLOMOKRÓL?

    Akik ezért minuszoltak, azokat NAGYON sajnálom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  14. Balog Lajos
    “A fentiek alapján úgy gondolom, tiszteletben kell tartani mindenkinek az egyéni érzéseit az adott jelképpel kapcsolatban.”
    Nos, abban egyetérthetünk, hogy a mohamedánoknak és a zsidóknak “mást” jelent a kereszt. Tehát annak tornyokon fitogtatása nap mint nap sértheti az érzelmeiket – ezért írtam, hogy a “le vele” a megoldás. Csak végig kellene gondolni….
    És nem válaszoltál a nácik és a svasztika érzelmi kapcsolatára -azt is toleráljuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Kedves tiborunk ha már ilyen nagy hazafi akkor kezdje ön a börtönbe bevonulást, és mehet a többi utána úgy ahogy Kocsedó írta ! Erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Alapvető meghatározó különbség a kommunizmus és a fasizmus között, hogy a kommunizmusnak nem alaptétele az államilag szervezett rasszizmus és az iparszerű népírtás.Ez a fidesz banda is akkor jár egyetemre, amikor én ők is olvasták Marxot és Lenint.Hol lehet összehasonlítani a két rendszert. A kommunizmusnak, nem volt és nem is lehetett annyi halálos áldozata, mint a fasizmusnak! Hazudnak, hamisítanak, csúsztatnak!
    Különben mentsék fel Csatáryt …. még ki is kéne tüntetheti, szegénynek mennyi üldözésben volt része az utóbbi 60 évben. Védjék meg mint a munkahelyeket !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. Itt vitatkozunk egy elmebeteg nyilatkozata miatt. Félelmében, hogy elveszthetik a hatalmat, minden eszközt bevett, még azt is, hogy fenyeget a szocializmussal. Előzőekben írta valaki, hogy miért nem számoltak le a kommunizmus bűnöseivel? Jó kérdés, és ne mondják, hogy ebben bárki is meggátolta volna őket. Hiszen ha az alkotmányt egy tollvonással eltörölték és minden további nélkül csinálhattak egy tákolmányt alaptörvény gyanánt, akkor ez sem okozott volna nekik gondot. Egyszerűen nem áll érdekükben, de jó vele riogatni, jó állandóan felszínen tartani.
    Mi meg itt, balga nép benyaljuk, holott sokkal fontosabb dolgok történnek a felszín alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. Kekecnek:
    1./ A nevem Balog + h = Balogh
    2. HIÁBA VESZED LE, TÖRÖD ÖSSZE BÁRMELY JELKÉPET (a tárgyat), HA A HOZZÁ FŰZŐDŐ AKARAT, TIDAT, ÉRZELEM, MEGMARAD!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. Szóval nem tehetünk semmiről, rosszkor voltunk rossz helyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Értjük mi, hogy ennek a Navracsicsnak mi a mondanivalója és miért mondja azt.
    .
    De ne várja a Fidesz sem a Navracsics félé, hogy egyet is értenek az eszmeiségében vele.
    mert ugye azért egész más az amikor valaki szájából csak azért fröcsögnek a mondatok, hogy saját maguk kis rendszerét elfogadhatónak tartassák a világgal. mert ugye abban egyetértünk, hogy Ők se Kommunisták, se Demokraták se Nácik hanem mindegyikből egy kicsi (vagy sok) De feltétlenül csak azon negatívumokat emelték ki ami önmaguk igazolására, elfogadtatására, az emberek degradálására jól.
    A Navracsics félék csak csicskák abban a “rendszerben” Ami nem más mit a;
    tolvajlás, diktatúra, elnyomás, népi fajgyűlölet, antiszemitizmus, harácsolás, sunyiság, uszítás …
    .
    Nem hiszem:
    A Fidesz nemáll megáll azon az úton, ahol 2012-re sikerült az MSZP-t és azok minden tagját vezetőjét azonosúltattni az MSZMP-vel.
    És ne használnak fel ezt a tudatos “harci cselt” arra, hogy likvidálhassák a pártot.
    Képesek a világ és ország előtt hangoztatni a nézetüket csak azért, hogy megtehessék azt, hogy betiltassák az MSZP-t. Ugyan is minden erről szól.
    Elpusztítani az ellenfeled. Hogyan is mondta Orbán? PUSZTÍTSD el a politikai ellenfeled?
    Azt hiszik az emberek, hogy Orbán a hatalmi vágytól túlfűtve, ha eljön az ideje nem szólítja a céljai érdekében az embereit, az embereket az ÁLLAMPOLGÁROKAT? Dehogy is nem! És meg teszi minden további nélkül.
    Nem csak az a veszélye az Orbánisztánnak, ogy NÁCI érzelmű, antiszemita, unortodox politikájával csődbe vitte az országot hanem polgárháborús helyzetet is képes előidézni. És attól már csak egy lépés az ország darabokra esése.
    .
    Voltak népek akik az ORSZÁGRA támadtak. Jártak sikerrel és hátra hagytak jót és rosszat. De kevés olyan volt (ha volt) amelyik ilyen sikerrel a NEMZETET megosztotta az egész országot primitív nemzeti tudatlanságba és gyűlöletbe sodorta volna.
    Sajnos még itt sincs vége a dolognak mert az emberek még mindig hisznek ezeknek a Navracsics és Orbán, Szájer, Szíjjártó, Áder … féléknek
    .
    Nem az a legnagyobb baj, hogy elvették a pénzét a nemzetnek és az embereknek hanem az, hogy
    elültették az évek alatt a nemzeti gyűlöletet és a nemzeti tudatlanságot.
    Ebből nehéz lesz kilábalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Ez a Navracsics nem a véleményét mondja,mert nekie ilyen nincsen.Hanem a hogy nyaljak,hogy szopjak édes gazdám c.politikai rabszolga beszél belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. Nagy baj, hogy ilyen intelektualis fergek szabadon mukodhetnek az orszagban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Volt tanárember létére NT-nak illene ismerni és jól használni a fogalmakat.
    Kommunizmus nem volt Magyarországon, még célul sem volt kitűzve. A nagy SZU-ban sem volt.
    A vörös csillag alatt nem követtek el annyi gazságot, mint a horogkereszt alatt. S ami a legnagyobb különbség, a horogkeresztesek elsősorban a külföldieket, a vörös csillagosok a “saját” embereiket irtották.
    Nem szerettem, sőt útáltam, hogy minden címerbe belefestették a csillagot, minden középületre kirakták nálunk is. Örülök, hogy nincs ez már így.
    NT-nek tudni kéne, az EU tagjai vagyunk, így szabályait, bírósági ítéleteit el kell fogadnunk, nem pedig politikai haszonszerzésre használni az ellenvéleményt. Ha a kormánynak ezzel ellentétes a véleménye, kezdeményezze a vonatkozó szabályozás módosítását. Csakhogy azzal is azt bizonyítanánk, hogy nem vagyunk még érettek az EU tagságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Balogh Lajos 2012. augusztus 21. kedd 12:09
    ” HIÁBA VESZED LE, TÖRÖD ÖSSZE BÁRMELY JELKÉPET (a tárgyat), HA A HOZZÁ FŰZŐDŐ AKARAT, TIDAT, ÉRZELEM, MEGMARAD!”
    .
    Valami probléma azonban mégis van. AKKOR IS , HA NEM AKARJUK LÁTNI.
    Ugyanis más az érzelem, mint a magamutogató hovatartozás érzése.
    Addig ki törődött a templomok tornyain, vagy a nyakláncon lévő keresztekkel, kakasokkal stb amig egy pesti búcsú alkalmával – kitűző jelvényként – ‘48-ban meg nem jelent a fuoreszkáló apró kereszt. Nehogy azt állitsa valaki, hogy az csupán “érzelem” jele volt. Ugyanis akkor jelent meg Mindszenti politikai katolicizmusa. Igy mell felett viselt világitó kis kereszt már nem a vallási, hanem
    a politikai hovatartozást jelképezte. A szent István napi körmenetnél nálunk
    a “ládafiában” megőrzött kis keresztecskét a két nyakláncon és a gyűrűn
    lévő keresztekkel együtt – tehát néha kettőt négyet – viselik “érzelemként”.
    Nyilván valami más oka is van a hitélet mellett. (AKARAT? miért?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. BalogH Lajos – ezt vegyem a horogkeresztere adott válasznak?
    bonhomme más is verselget:
    hecketaper | 2012. augusztus 22. | 11:19:39
    Dal a sikerekről

    Bölcs vezérünk KISZ-titkár korába’
    Tudta jól,hogy telített a pálya
    Soká lesz az ország főtitkára
    (ráfigyelt hát a peresztrojkára)
    Saját pártot kerített magának

    Liberálisként kezdett őkelme
    De a plepsz ezt nemigen kedvelte
    Megtért tehát,magyarkodni kezdett
    (s mivel akkor sokan pont így tettek)
    Komplett kondát szervezett magának

    Bölcs vezérünk röfögő kondája
    Tör-zúz,tarol a feldúlt hazába’
    A kondásnak keze zsebre-bassva
    (arca gúnyos mosolyra torzulva)
    Új államot alkotott magának

    Dallam: Lányok,lányok,simongáti lányok
    (alkalmazkodó ritmusban)
    /Áder ezt az új sikersorozatot új államalapításnak nevezte aug.20-án./
    és ha azt hiszitek, hogy Navracsicska hülyeségét nem lehet alulmúlni, akkor mit szóltok a magyar nagyköveteknek tartott orbáni eligazításhoz?
    http://nol.hu/kulfold/fegyelmezett_katonakat_akar_a_kulugyben_orban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. “Ha Csatáryval foglalkoznak, akkor Biszkuval miért nem?”
    Na és pintér tata – vagy ő még csak most fog lendületet venni?
    :(((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. A Navracsics féle duma egy falazás a Csatáry semétalakok megvédésére és a Jobbiknak való behódálásnak.Mindez arra megy,hogy védelmezzék a horthy korszak bünös vezetőit,azokét,akik romba döntötték az országot,halálba küldtek sok százezer magyart.Az az érzésem e beszéd kapcsán,hogy itt ujabb fasizta tettek előkészülete folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. A Navracsics féle duma egy falazás a Csatáry semétalakok megvédésére és a Jobbiknak való behódálásnak.Mindez arra megy,hogy védelmezzék a horthy korszak bünös vezetőit,azokét,akik romba döntötték az országot,halálba küldtek sok százezer magyart.Az az érzésem e beszéd kapcsán,hogy itt ujabb fasizta tettek előkészülete folyik.Nem lepődnék meg,ha a “fekete kocsik”éjjelente ujból megjelennének egyes fidessz ellenes emberek lakásán.Nagy veszélyt látok a horizonton .Emberek!Legyünk éberek!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. A Navracsics féle duma egy falazás a Csatáry semétalakok megvédésére és a Jobbiknak való behódálásnak.Mindez arra megy,hogy védelmezzék a horthy korszak bünös vezetőit,azokét,akik romba döntötték az országot,halálba küldtek sok százezer magyart.Az az érzésem e beszéd kapcsán,hogy itt ujabb fasizta tettek előkészülete folyik.Nem lepődnék meg,ha a “fekete kocsik”éjjelente ujból megjelennének egyes fidessz ellenes emberek lakásán.Nagy veszélyt látok a horizonton .Emberek!Legyünk éberek!!!!! Navracsics ur igy fizet a szocialista rendszerben szerzett előnyökért.Nagy köpönyeg forditás ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. kekec,
    nagyon helyes, ne csak én strapáljam magam!

    Amúgy Navracsöcs parteigenossénak azonnali hatállyal be kellene tiltania a Heineken magyarországi forgalmazását a címkéjén levő mocskos komcsi jelkép miatt! :DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Ismét útjára bocsátom újabb agymenésemet, ezúttal versszakokra tördelve.
    Egyben várom a tippeket, kit-mit vegyek be még kis gúnyversembe.
    ..
    Egy kagán keserve (esetleg: Vityu kán keserve)
    bétaverzió :)

    Orbán kagán én vagyok,
    Egy országot uralok,
    Jóságos és bölcs vagyok,
    Mondják mind a haverok,

    Akiket én pártolok,
    Zsíros állásba tolok.
    Egykulcsos az adójuk;
    Legyen tejrevalójuk.

    Nyerges meg a Simicska;
    A két közpénz-talicska.
    BKV-t a Vitézy
    Orrát túrva intézi.

    Tömjén Zsolti helyettem
    Vadászik a berekben.
    Pusztítja a szalonkát,
    Misebort meg szalonnát.

    Morcos Bajusz házelnök,
    Úgy néz rád, hogy majd fellök,
    Ha a suttyóság fájna,
    Egész nap ordibálna.

    Ökörkörös köcsög pöcs,
    Úgy is hívják, Navracsöcs,
    Ő a Vezér jobbkeze,
    Seggét törli ki vele.

    Pintér Sándor kétdekás,
    Emellett még nagy dumás:
    Az hantázta első nap,
    két hét alatt rendet rak.

    KÁder János Brüsszelbe
    Lett száműzve pár évre.
    Hogy Plagi bá’ megbukott,
    Elnöki széket kapott.

    A Szarjártó Petike
    Nem tudja, hogy eszik-e,
    Vagy épp csak hogy kajálják
    Népbutító dumáját.

    Lézer Janó nagymenő,
    Audival dönget ő,
    Nagypofájú kis gyökér,
    Nagy kalap szar, annyit ér.

    A Selmeczi Gabika
    Édes, buta pofika:
    Kiflicsücskös bájmosoly,
    Pedig a helyzet komoly.

    Deutsch Tompikát Twitteren
    Üti ki az értelem:
    Mocskos szájjal alázza
    Meliát a parázna.

    A Budai Gyuszika
    Rábaszott a tutira:
    Rágalmazott, megvádolt,
    A bíró meg bírságolt.

    Földmutyi megy ezerrel,
    Ángyán nem jöhet perrel.
    Titkosítva tíz évre,
    Fene tudja, mivégre.

    Az IMF segélye
    A kutyának se kéne.
    Az én szabadságharcom’
    Kötvényekből megoldom.

    Gyakran múltba révedek,
    Fasisztákat éltetek.
    Horthy, Duce, s a Nyírő:
    Nekem a múlt a jövő.

    Így hát csak azt nem értem,
    Mért nem szeret a népem.
    Mért van az, hogy utálják
    Minden magyarok cárját?

    Pedig olyan jól kezdtem!
    Kétharmaddal megnyertem,
    Aztán sorban elcsesztem:
    Jól el-TEK-etlenkedtem.

    Adtam nektek nem tisztelt
    Gazdasági minisztert,
    Lángelmét – nem parázslót! -,
    Unorthodox varázslót,

    Akinek az a dóga,
    Hogy az adót kirója.
    Nem is tesz ám kivételt;
    Így hozza a bevételt.

    …Sajtótörvény-cenzúrát,
    Segély helyett közmunkát,
    Alkotmányból Tákolmányt,
    Munkatörvény-elkúrmányt.

    Nyugdíjpénztárt elloptam,
    MOL-részvényen elbuktam,
    Kínában pénzt koldultam,
    Kelet felé nyitottam.

    Ellenzékem megosztott,
    Boldogságra még sincs ok:
    Recesszív a gazdaság;
    Nem mehet ez így tovább.

    Egymillió munkahely
    Nincs sehol és nincs kivel:
    Sok százezer jó munkás
    Gazdasági emigráns.

    Morognak az emberek,
    Aktívak a bloggerek,
    Folyton kifiguráznak,
    Mocskolnak és anyáznak.

    Sokszor az az érzésem,
    Nincs már hátra két évem,
    Hiába őriz a TEK:
    Életemért reszketek.

    Mindenki jobban járna,
    Ha visszamennék Grazba,
    Megnyugtatólag hatna
    Gumiszobám unalma.

    Csak egy ott a bökkenő:
    Az áhított fejfedő.
    Magyar korona helyett
    Csörgősipkát viselek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Nagyon ügyes a navranyilatkozat.
    Általában ugyanis igaza van, mindkét idológia nevében szörnyű bűnöket követtek el, és az antifasiszta koalíció sajnos nem antikommunista koalíció is, pedig annak kellene lennie. (Nyilván lehetetlen, hiszen a SzU is alapítója volt.)
    Az olyan hozzászólások, mint pl. hogy a kommunisták alatt gyárak utak stb. épültek, tájékozatlanságot takarnak. Hitler alatt is rengeteget fejlődött Németország, a német ipar, az emberek jobban éltek, mint korábban.
    Ellenben a konkrét összehasonlítás hazugság:
    “A politikus rámutatott, hogy míg a Csatáry-ügy egyik pillanatról a másikra nemzetközi téma lett, addig Biszku Béla, illetve Mátsik György ügyéről hallgat a nemzetközi sajtó.”
    Hogy lehet összevetni Biszku Bélát, aki ugyan keményvonalas pártvezető volt, a szadista népirtó Csatáryval?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Forditom jobbra: behajlik. Forditom balra, hat ugyis behajlik. Hat nem hajlekony az istenadta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Egyre azon gondolkozom a fideszes popsi-buksikkal kapcsolatban:
    Hogy lehet ekkora süllyedéssel, ilyen magasra jutni?!
    A 2/3-nál bejött: magyar embereknek, magyar maszlagot!
    Ez a nép önmagát sem becsüli, mert birka módjára eltűri a sok szemétséget és ráadásul még jól el is tartja őket, ezért veti meg vekkeres és bandája őket, amiért manipulálni tudta a zemútnyócévben, mert bármit meg tudott velük tenni! Ha kellett gyújtogattak, molotovkoktéloztak, Kossuth téren végezték a dolgukat – hát nincs is mire büszkének lenniük…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos