Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közös fellépést Devecserért! 2012. augusztus 7. kedd 16:46 | AN Forrás: DK

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közös fellépést Devecserért!
Veszprém – A Demokratikus Koalíció Veszprém megyei szervezetei határozottan és egyértelműen elítélik a cigányellenesség, a rasszizmus minden formáját – írják közleményükben. A Demokratikus Koalíció Veszprém megyei szervezetei elítélik a Jobbik és több jobboldali radikális szervezet részvételével megtartott “Élni és élni hagyni – a jogos magyar önvédelemért” elnevezésű, augusztus 5-én, vasárnap Devecserben, a katolikus templom előtt megtartott szégyenteljes rasszista, fajgyűlölő, kirekesztő demonstrációt, majd az azt követő megfélemlítő utcai felvonulást.
.
Felszólítjuk a megyei demokratikus ellenzéket, és az egyházak képviselőit, hogy velünk együtt ítéljék el a Jobbik által gerjesztett cigányellenes indulatot, mondjuk ki közösen, olyan társadalmat akarunk, amelyben senkinek sem kell félnie kulturális, etnikai vagy vallási hovatartozása miatt. Olyan demokratikus társadalmat akarunk, ahol cigány honfitársaink befogadásra találnak, ahol nem kell rettegniük, ahol otthon érzik magukat – írják.
.
Ma hazánkban ismét polgárjogot nyert a cigánygyűlölet, mindennapos a cigány emberek hátrányos megkülönböztetése. A magyar parlament egyik pártja pedig politikájának szerves részéve tette a rasszizmust, a faji alapú gyűlölködést. Ennek legutóbbi példája az a törvényjavaslat is, amely szerint a bűnügyi nyilvántartásoknak a jövőben a bűncselekmények elkövetőinek etnikai hovatartozását is tartalmaznia kellene. Ezt az indítványt a leghatározottabban visszautasítjuk!
.
A devecseri demonstráción a Jobbik egyik képviselője kijelentette, követelik a halálbüntetés visszaállítását, „hogy kellő visszatartó erő legyen ezeknek a bűncselekményeknek a visszaszorítására, megelőzésére.” Magyarországon nem lehet visszaállítani a halálbüntetést, ez ellentétes lenne a Alkotmánybíróság érvényben levő határozatával és nemzetközi kötelezettségeinkkel. Senki sem bélyegezheti meg a magyarországi cigányságot, semmi, egyetlen, még oly borzalmas bűncselekmény sem indokolhatja a cigányellenes hangulat további szítását, a magyarországi cigányság becstelen megbélyegzését – mutat rá a közlemény.
.
A DK felszólítja a demokratikus közvéleményt és az egyházak képviselőit, álljanak ellen, mondjunk nemet, cselekedjünk – fejeződik be a Demokratikus Koalíció Veszprém megyei szervezeteinek vezetői – Deák Istvánné (Várpalota), Katanics Sándor (Veszprém), Keller Imre (Ajka) és Kerecsényi Zoltán (Pápa) – által jegyzett felhívás.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 14 szavazatból)
Közös fellépést Devecserért!, 4.2 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Arra azért kíváncsi lennék, hogy az a család, akiket a “cigányok előzetesen inzultáltak”, miért a jobbikhoz fordult és miért nem a rendőrséghez? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  2. A rendőség úgy gondolja, hogy két hét alatt rendet tettek, semmi dolog nincs már, csak egy kis bírságolás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  3. Azert, mert a rendorsegben mar sokan nem biznak. Azt viszont mindenki biztosra veheti, hogy a jobbik lemegy, es demonstral, megfelemlit egy jot, ha megkered ra oket es ettol mindenki jobban erzi majd magat ( vagy legalabbis az aki ezt kerte toluk )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  4. Obama ezt mondta Amerikáról: „ebben az országban, tekintet nélkül arra, hogy miként nézünk ki és honnan jöttünk, illetve kihez imádkozunk, valamennyien egy nép vagyunk és vigyázunk egymásra”
    .
    Magyarország egyre messzebb sodródik a demokráciától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  5. csiszár istván

    Nagyon jellemző , hogy még is Obama tökéletesen semmibe veszi azokat az embereket , akik semmiféle természetfeletti erőben nem hisznek és semmiféle nemlétező istenséghez nem imádkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  6. Tudomásom szerint TÖRVÉNYILEG meg van TILTVA a félelemkeltés, “polgári rendteremtés” céljából létrelött gyülekezés, vonulás, közrend zavarás.
    A tisztelt rendőrség (élén a még letiszteltebb, parasztarcú, olajos múltú belügyminiszterrel) ISMÉT CSAK ASSZISZTÁLT A TÖRTÉNÉSEKHEZ A JELENLÉTÉVEL :-(((. MÁR NEM ELŐSZÖR, HANEM SOKADJÁRA :-(((.
    Bezzeg az LMP-s képviselőket azonnal “megvendégelték”.
    Ezek a fajmagyarok viszont azt és akkor TEHETNEK, AMIT ÉS AMIKOR CSAK AKARJÁK :-(((.
    Kedves Pintér úr! Emlékszem egy 2 hét alatti RENDTEREMTÉSI ÍGÉRETRE ÖNTŐL a választások után !!!!!
    Most már csak az a kérdés: Önnél mennyi ideig tart egy hét ?????
    Mert orbánisztában minden van, CSAK REND NINCS :-((( !!! Semmilyen értelemben sem :-(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  7. Kerpács Winnetou

    Teljesen más!

    Azt szeretném valahonnan megtudni, hivatalosan, hogy a “vörösiszap” okozta kártérítésre befizetett pénzösszegem, kihez juthatott, mennyi lett ez az összeg 9összesen, mert durva számításaim alapján, a befolyt összegből egy teljesen új helyen, új város felépítése is kijött volna!!
    Tekintettel arra, hogy a sokunk által befizetett adomány visszaellenőrizhetetlen, tisztelettel kijelentem, hogy többé nem kívánok ilyen “lehúzásban” részt venni!!
    A kártételre befizetett milliók követhetetlenül, mások zsebébe vándorolt, azokból még töredékek sem jutottak el, a kárt szenvedett családokhoz!!
    Én nem az önkormányzat erdei iskolájának szántam a pénzt, meg egyéb marhaságokra, hanem közvetlenül a családoknak!
    Köszönöm, hogy felébresztettek!-Többé ilyen naiva nem leszek!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  8. Kerpács Winnetou:
    .
    Először is 100 millió jutott a pénz elosztására létrehozott bizottságnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  9. Az a pénz amit a “vörösiszap ” károsultjainak befizettünk kellett elsősorban Q 7-esekre meg a titkos kűlföldi bankszámláikra ,hogy ha “jön az ár”,akkor új arccal,új névvel túléljék valamelyik melegebb éghajlatú kontinensen……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. Ezt a felvonulást előzetesen bejelentették? Nézzetek már utána megyei DK-sok. Ha igen, ha nem. Hol volt a rendőrség, hogy a más embert származása miatt TETTLEGESEN fenyegető csürhét TÖRVÉNYSÉRTÉS alapos gyanújával bevigye? A tettesek könnyen beazonosíthatók, egyiküknek még neve is van, hiszen képviselő! Tessék még mindig nagyon nyugodtnak lenni… Eljutottunk a kordonbontástól a rombolásig. A fideszesek sem lehetnek nyugodtak, ők a főellenség, a garázdák szemében, jó, ha tudják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  11. Undormány egy alakulat.A rendőrség hol van?Csoportosan elkövetett megfélemlítésért,arc eltakarásért nem jár semmi?
    Ezek az izom agyúak csak bandában ilyen merészek?
    2 hét alatt rendet teszünk Sándor merre vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  12. Ezeket is fel kell jelenteni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  13. Kerpács Winnetou. Eddig azt hittem, hogy férfiúhoz van szerencsém, de most elárulta, hogy egy hölgyet tisztelhetek Önben. (Naíva: női szerepkör a színművészetben, a naiv, érzelmes fiatal lány típusa.) Csókolom a kis kezit, Nagysád! A vörösiszap-katasztrófa után a legnagyobbat egyébként a helyreállítási munkákon raboltak, ráadásul ezt az állam hitelből finanszírozta. Az erdei iskola csak hab – vagy inkább légy – a tortán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Szép napot mindenkinek.Akkor amikor a hatalom nem tudja biztositani az állampolgárainak a biztonságát akkor nem kell csodálkozni ha ilyenek történnek.Nem mentek fel senkit de amikor csoportosan támadnak pár emberre akkor nem kell csodálkozni ha fél és azt látja hogy a törvény nem védi meg sőt még a megtámadottat akarják elitélni mert meg meri magát védeni.Ez magyarország.Én is egy olyan helyen lakok ahol rendőrt szökőévente látok és sok roma él.Emberek tapasztaltam én is a véttelenséget velem is megtörtént hogy minden ok nélkül kötözköttek és ha jó pár baráttommal összejöttem akkor hihetetlen módon hirtelen milyen sok rendfentartó össze tudott gyülleni.Nem vagyok sem rasszista sem antiszemita de ha ilyen hireket láttok és hallotok és még nem tapasztaltatok meg saját bőrötökön hogy mi ez addig senki fölött ne törjetek pálcát.Sok rendes dolgos roma embert is ismerek életem során több munkahelyem is volt dolgoztam is velük és mindegyik azt mondta hogy sajnos sokan rossz úton járnak közülük és nem is akarnak meváltozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  15. KW – előbb átmosták egy offshore cégen keresztül, svájci számlán, azóta a cég már meg is szűnt. Nem tudom, hogy történt-e feljelentés, pl. Schiffer megtehetné, mert a meg nem történt Sukoró-ügyben olyan gyorsan lépett!
    Az a baj, hogy annyi szemétség történik, hogy az ember csak kapkodja a fejét és nagyon sok minden feledésbe vész! Ha a HVG erre is figyelmet fordítana, mert azt hiszem ők foglalkoztak ezzel a témával.
    De mindig és újra vaaaan mááásiiiiik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Jelszó: félelem nélkül élni és éln hagyni!Ebben az országban mindenki fél. El tudnátok képzelni, hogy egy bomba jó nő (pl. Pécsi Blanka) élve, vagy megerőszakolás nékül átjusson egy töbségében cigányok lakta falun!? El tudnátok képzelni, hogy a feláróztatásra szánt pénz a ténylegesen rászoruló, mentálisan, fizikálisan is leépülő cigányságra költenék ill. hogy ellenőriznék a program megvalóulását.

    Az állam hivatott arra, hogy ezt a problémát megoldja. Iskoláztatással, munkalehetőségek felvillantásával, kultúrával…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. A kutykuruty info fasisztái itt minuszolgatnak.Menjetek vissza a náci lapotokra,itt semmi szükség rátok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  18. A jobbik azt sem tudja ki ellen kell tüntetnie, fellépnie, hiszen már a saját “főnökeiket” verdesik fejbe féltéglával, nincs is ezzel probléma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. KAKAS
    El tudom képzelni. No nem azt, hogy a hölgy hajlandó ilyen helyen sétálni – hanem azt, hogy ettől még nem esne bántódása. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen gyászos társaság vonulgatása enyhítené a tagadhatatlanul meglevő etnikai feszültséget. Azt meg normális ésszel fel sem lehet fogni, hogyan tarthatná vissza a jövőbeli parkolási vitáktól az embereket a halálbüntetés bevezetése?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Kerpács Winnetou
    Tényleg naiv volt, aki állam bácsira mert bízni akár egy petákot is. Tetszettek volna a Vöröskereszthez, vagy más valóban segítő (pl egyházi) segélyszervezetnek juttatni az adományt. No: majd legközelebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  21. A képet elnézve kíváncsi lennék, hogy összesen hány osztályt végeztek el az általános iskolából…Nem gondolnám, hogy összeadva megvan-e a nyolc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. kekec
    2012. augusztus 9. csütörtök
    08:03

    Emlékezetem szerint, az nem egészen úgy volt, hogy bárki rábízta volna azokat az adományokat az “állam bácsira”.
    Az az “állam bácsi” gondolt egy merészet, jól zsebretette, oszt jónapot…
    -Viszont később megígérték, hogy csinálgatnak belőle az ott élőknek, cigány táncházat, meg tanösvényt. Hogy legyen nekik.
    A későbbi hírek viszont valahogy elmaradoztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Javaslom megnézni:
    http://oroszvilag.hu/?t1=tortenelem&hid=358
    “ODESSA
    Organisation der ehemaligen oder entlassenen SS-Angerhörigen
    „Egykori vagy leszerelt SS-tagok szervezete”
    Nem is olyan régen még fideSS egyik történelemtanára is dicsekvően
    magáravette rokonáról hagyományként rámaradt SS tiszti egyenruhát.
    A gárda egyenruhája ugyan más, de a pogrommódszer ugyanaz.
    Hiszen ők a fenti patkányok ifjúsági szervezetekén működnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Külföldi híradók nézői, ha látták a devecseri beszámolót, látván, hogy feketeruhások dobálják egymást kővel és a rendőr nem tesz semmit, azt gondolhatták, hogy Magyarországon egy történelmi filmet forgattak és azt biztosították a rendőrök.
    Orbanisztán Köz(gép)társaság – ez is országimázs építése és ez is sokba kerül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Nem közös fellépést kell szorgalmazni egy akcióval szemben, hanem egy izmozásrá építő kormányt kell letaszítani 2014-ben a trónról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Szerintem csak Harci Marcit (vekkerest) kellene hosszabb ideig kezeltetni, máris megszűnne az örökös forradalmi hangulat és elmúlna a harci láz is egy nyugisabb vezetővel!
    Már mindenkinek elege van a forradalomból és harcból, egyébként is már eléggé megszedte magát a hatalmon lévők társasága, itt az ideje az országról és az emberekről is gondoskodni, ha megvárják, hogy a zemberek döntsenek, akkor lehet, hogy tényleg emelni kell az egyesek özvegyi nyugdíját….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Megint vonulhattak a nácik Budapesten 2014. február 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos