Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Jobbik megfenyegette a veszprémi civileket 2012. augusztus 31. péntek 12:12 | AN Forrás: veszport.hu

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Jobbik megfenyegette a veszprémi civileket
Veszprém – A Világos Veszprémért Mozgalom a Magyar élet menete nevű felvonulás lemondását kéri a Jobbik helyi szervezetétől. Ellenkező esetben félpályás útlezárásokkal tiltakoznak majd a szeptember 8-ai rendezvény ellen. A kezdeményezéshez politikai pártok és civil szervezetek is csatlakoztak eddig.
.
A Jobbik veszprémi szervezete Magyar élet menete néven szervez felvonulást szeptember 8-án, szombaton 10 órától a Haszkovó lakótelepen található református templomtól az Óváros térig. A felvonulás végállomásán többek között beszédet mond majd Morvai Krisztina, a párt Európa parlamenti képviselője és Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.
.
Nagy Imre, a mozgalom szóvivője felhívásukban úgy fogalmaz, ők, veszprémi és Veszprémet szerető demokraták nem kérnek a Jobbik menetéből. Nem kérnek a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből. Ezért a Világos Veszprémért Mozgalom és a felhíváshoz csatlakozók arra kérik a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezetét, hogy mondja le a szeptember 8-ra meghirdetett menetelését.
.
Amennyiben nem áll el a Jobbik a rendezvény megtartásától, a Veszprémbe bevezető hat közút mentén 8 és 10.30 között félpályás útlezárásokkal nehezítik a bejutást és olyan transzparensekkel várják az ideérkező és ide vezényelt menetelőket, ami világossá teszi a számukra, hogy az itt élő emberek békében akarnak élni egymással, tiszteletben tartva a különbözőségeiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködést, a kirekesztést, a kisebbség ellenességet, az antiszemitizmust, a rasszizmust.
.
Információink szerint a kezdeményezéshez eddig a Buhim-Völgyi Baráti Kör, a Demokratikus Koalíció Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a Hit Gyülekezete, a Józan Ész Társasága, a Lokálpatrióták a Városért Közhasznú Egyesület, a MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) Veszprém megyei szervezete, valamint az MSZP (Magyar Szocialista Párt) Veszprém, a SZEM (Szövetségben Együtt Magyarországért) Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei,és a Szolidaritás (Magyar Szolidaritás Mozgalom) Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei csatlakoztak.
.
A demonstrációra várnak mindenkit fehér felsőruházatban. Jelentkezés, kapcsolattartás: vilagosveszpremertszervezo@gmail.com
.
A Jobbik veszprémi alapszervezetének küldött levelükre megérkezett a válasz:
.
„Tisztelt Világos Veszprémért Mozgalom,
.
Levelükben leírják, hogy az itt élő emberek békében akarnak élni egymással, tiszteletben tartva a különbözőségeiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködést, a kirekesztést, a kisebbség ellenességet, az antiszemitizmust, a rasszizmust. Tisztelettel kérem Önöket, hogy írják meg nekem pontosan, hogy ezt a felmérést mikor, hol és mennyi megkérdezett részvételével készítették, mert én is Veszprémben élek és nem találkoztam azzal a kérdőívvel, hogy mit is akarnak a veszprémi polgárok. Számomra így a levelük egy része hiteltelen.
.
Mi sem kérünk a megfélemlítésből és a zsarolásból, amit Önök most ezzel a levéllel megpróbáltak megtenni. Miként tarthatják magukat demokratának, ha tisztességtelen eszközöket alkalmaznak. Sehogy. Ez nem demokrata tett, hanem egy gyáva próbálkozás.
.
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a rendezvényt mindenképpen megtartjuk.
.
Kérem vigyázzanak a testi épségükre amikor demonstrálnak a Veszprémbe vezető utakon, mert egyúttal a veszprémi polgárok bejutását is akadályozni fogják.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 14 szavazatból)
A Jobbik megfenyegette a veszprémi civileket, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Helyes!
    Így kell bánni a fasiszta csürhével és az őket titokban támogatókkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (74 szavazatból)
  2. Az egyetlen európai értékeket és kultúrát képviselő város Magyarországon? :-( ….Nagyon büszke vagyok rájuk, kitartást kívánok Nekik, és remélem ez valaminek a kezdete, remélem egyre többen lesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (65 szavazatból)
  3. Köszönjük a biztatást. Reméljük egyre többen követik a példánkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (53 szavazatból)
  4. A veszprémiek irják:
    “nem kérnek a Jobbik menetéből. Nem kérnek a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből”
    Jobbik veszprémi alapszervezete válasza:
    “vigyázzanak a testi épségükre amikor demonstrálnak a Veszprémbe vezető utakon”
    .
    Most akkor ki fenyeget kit? A véletlennek tűnő balesetek megelőzésével.
    .
    jogászka
    Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  5. A náci férgek szerveződnek, masíroznak, fenyegetnek. Áder, Orbán, Pintér miért hallgat?Vagy igaz, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (70 szavazatból)
  6. Igen Arató Gyulának igaza van ezek hol vannak ilyen esetben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  7. egyre inkább világosodik hogy az ellenzéket nem véletlenül osztja meg az LMP. ez az eredménye! nem tud össze fogva közös érdekekre együtt fellépni az ellenzék. A FIDESZ-nek nem ez lenne az első ármánykodása .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  8. http://www.youtube.com/watch?v=cWpn9yUJTT0&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -26 (34 szavazatból)
  9. Kicsit meglepődtem, hogy a veszprémi demokratikus ellenzék akkora erővel bír, hogy több bevezető útra félpályás lezárást ígér,-
    de látva,hogy a Hitgyülekezet is csatlakozott, így már elképzelhetőnek tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  10. Tisztelet Veszprémnek, az ott élő embereknek, hogy példát mutatnak mindenkinek! Ők a valódi irányt mutatják előre, és nem vissza a sötét középkorba mint a kormány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (51 szavazatból)
  11. Látom az agybaj ragájos …
    Egymást fertőzi a Fidesz és a Jobbik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  12. Bocsánat: Ragályos
    Mielőtt megszól valaki :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  13. Veszprém egy tiszta város volt amíg személyükkel és eszméjükkel nem mocskoltákbe a mostani, nem a parlamentbe való párt és náci csatlósaik. Ezt teszk az ország városaiban, de még nem ébredtek fel az emberek arra, hogy milyen veszély fenyeget. Na ezt meg kell akadályozni, Veszprém egy kiemelkedő öntudatos város volt mindig és példát mutató.
    Remélem, hogy követik az ország településeinek lakói. Nem szabad hagyni magunkat megfélemlíteni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (45 szavazatból)
  14. Megjöttek a köcsög minuszolók.
    Jó munkát negyedeszűek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (36 szavazatból)
  15. Ezek a “tisztaszemú ártatlan” fiatalok náci karlendítéssel …hányok tőlük, akárhol készült is a kép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (53 szavazatból)
  16. taliga
    rossz lehet szegényeknek napszámban olvasni az AN-t és vezényszóra minuszolni. Olvassanak inkább kurucifo-t az kevésbé fájdalmas nekik. Persze, lehet, hogy olyan mazohisták akik egész szép pénzt kapnak ezért a fideSStől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (35 szavazatból)
  17. Eljutottunk addig, hogy:

    SA maschiert!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  18. Caveman
    2012. augusztus 31. péntek
    14:52
    Ezek nem olvasnak, csak nyomnak. Olyan bejegyzésre is rányomnak, ami nem tartalmaz semmit! Vagyis ebből következik, nem is tudnak olvasni. Megmutatták nekik, melyik kezük felől kell nyomni, és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (37 szavazatból)
  19. Minuszoknak ez egy megalázó meló lehet, hiszen sokkal jobb volt a szájuk elé kötött kendővel kukákat, autókat felgyújtani, rendőrt verni, Kossuth teret városi vizeldévé süllyeszteni, azért még hőssé is válhatott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (42 szavazatból)
  20. Az egészben az a szomorú, hogy addig fog ez menni, míg valahol, valamikor elő nem kerülnek majd a “kézhosszabbító” segédeszközök, mint ásó, kapa, nagyharang, és komolyan vér fog folyni. És ez lesz az a pillanat, amikor elszabadul a pokol az országban.
    A legszomorúbb pedig az, hogy ezt az egészet az állampárti kormány hallgatólagos és tevékeny hallgatása mellett teszik, azaz a kormány az, aki ebből az egészből nyertesen akar kikerülni.
    Veszprémiek! Vigyázzatok magatokra, és gratulálok, hogy “van bennetek spiritusz” ezt végigcsinálni! Drukkolok nektek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (47 szavazatból)
  21. Hajrá Veszprém, hajrá veszprémiek! Váltsuk valóra a Feltételes módban című fergeteges írásban foglaltakat (Lévai Júlia: galamus.hu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  22. VESZPRÉMI BALODAL VIGYÁZZ!
    Csak figyelmeztetőül, hogy mit tud egy ilyen banda. ezt csak úgy elbeszélve
    fiatalabb barátaim el sem hitték, hogy ilyen cselekmények voltak:
    .
    Részlet a Prónai Pál: A határban a halál kaszál c naplójából (130 old)
    „Én utóbb már nem is kérdeztem sokat, hanem egyszerűen összefogdostam a bűnösöket. Három fő kommunista gazembert pedig, akit a csendőrök ugyan már lefogva tartottak, de szabadon bocsátásukttól tartani lehetett, a börtönből egyszerűen magammal vittem. A nagy teherautó, amely különitményemmel teljesitett szolgálatot, velük roskadásig megtelve, indultam vissza Berénybe, ahol azután az itélkezést végrehajtottam. A kisebb bünösöket alapos veréssel ismét
    utnak eresztettem. A többi gazembert pedig……felköttettem az iskola előtt lévő szederfára. Itten Berényben Balassa István tartott egy lelkes beszédet az egybegyűlt néphez, amelyben a kommunisták összes gazságait és vérengzéseit lefestette. Az itteni lakosoknak sem kellett sok – megdühődve egykettőre kivégezték a foglyokat.
    A polgári ruhába öltöztetett altisztjeim értették a
    módját a kedélyek felpiszkálására.
    Miután az itéletvégrehajtásőok többnyire már a sötétség beálltával lettek eszközölve, senki sem látta, vagy tudta, hogy kik a tulajdonképpeni végrehajtói az itéleteknek.”
    .
    Ha a banda nem is jut idáig, de valamira készül. Hanti Vilmost már megverték.
    Azt hiszem”kissé” jobban fel kell készülni ezután a rendezvényekre, mert ők
    már láthatóan felkészültek. A fidesz rendőrsége meg a háttérben nevetve nézik, mi történik az ellenzékben. Ezzel sincs gondjuk. Intézzék ügyeiket egymás között. Legfeljebb a bal-libsikkel szemben lépnek fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  23. naplopó gennyes csürhe, leokádni való náci söpredék!
    itt már tényleg minden jó érzésü és tisztességes erő országos összefogása segithet, különben ennek sosem lesz vége.
    ezek csürhében erősek csak, egyenként pedig beszari, tornából felmentett, fizikailag teljesen alkalmatlan, életképtelen hernyó, csak rájuk kell nézni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  24. Hajrá Veszprémiek. Kűlföldröl is szurkolunk Nektek Mutassatok példát Budapestnek. Űzzétek ki a szemeteket a városotokbol. Sokan mennek a környező országokbol is és Bécsböl is. Németországbol buszok indulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  25. Kedves arzagon, azért tudathatnád velünk, hogy a külföldiek milyen célból jönnek, minket támogatnak, vagy a Jobbikot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  26. Tisztelet a ” Veszpremieknek ” ,bar észheztérne sok megye :-(….
    A ” viharsarokra” is oda kellene figyelni, nagyon rossz a tapasztalatom.
    Ott nagyon tüzes a fészek-tul közel van a R -határ nagy az eggyütt müködés,
    szonbatra van kitüzve egy közös találkozo, ahol a Román-magyarasszonyok föznek, cserébe patronálják öket anyagilag )-: fizetet- bérelt csatlosok…………..:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  27. Szerintem pedig csak vonuljanak a tetvek,és amikor már mind egyhelyen lesz,akkor jöhet a leszámolás…Féreg banda!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  28. A jobbikosok, -minő véletlen, megfeledkeznek arról az apróságról, hogy a 2006-os választások után még hosszú ideig félpályás útlezárásokkal zavarták az ország nyugalmát. Már jócskán nyár volt, de a “lánglelkű hazafiak” még mindig a 8-as úton, és Balatonfüreden szórakoztak esténként az útlezárásosdival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  29. Akárki akármit mond, jelen pillanatban a legbátrabb demokratáink Veszprémben élnek!!! Györgyinek a legjobbakat kíívánom! Hajrá Veszprém!!!!
    Remélem, hogy felébred az IGAZI DEMOKRATA GONDOLKODÓ, MAGYAR NÉP!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  30. commandante 21:41! – és azt fizetjük már két éve! Azokat, akik azokat a banzájokat szervezték, utaztatták, etették a csürhét, nos azokat kell nekünk megfizetnünk, azért vannak a megszorítások!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  31. Györgyi,

    ha az vagy, akire gondolok, vigyázz Magadra !
    Ha nem, akkor is :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  32. Kati Svaby
    2012. augusztus 31. péntek
    13:59
    Tévedésből nyomtam neked +-t.
    ————————————————–

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  33. Kati Svaby
    2012. augusztus 31. péntek
    13:59
    – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  34. Orbán eléri célját. Azt akarja, hogy az emberek egymásnak ugorjanak.
    .
    FIGYELEM! Nem egymásnak, hanem a kormánynak kell ugrani! El kell zavarni őket a bús p….ba!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  35. Nagyon örülök annak, hogy végre összefognak az ellenzéki pártok! Szívből gratulálok DK-sok, mszp-sek, Szolidaritás stb. , hogy rájöttetek arra, hogy összefogás nélkül nem megy! Mióta mondjuk már?! Ezeknek az alpári, csürhe náciknak nem tűrhetjük tovább a fenyegetéseit.
    Veszprémiek veletek vagyok lélekben, minden jóérzésű embernek ott a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  36. Fidesz = Jobbik A háttérben szorgalmasan egyeztetnek az tuti. A Jobbik végzi el a piszkos munkát, cserébe nem lesznek elítélve semmiért (lásd 2006 -os gyujtogatók felmentése). Ha nagyon rosszul ál orbánék szekere, akkor a jobbik ki fog provokálni olyan eseményeket, amire orbánék bevezethetik a szkségállapotot. Akkor meg aztán semmilyen demokratikus szabályt nem kell betartaniuk.
    Attól félek, hogy az átlag magyar nem fog résztvenni a szabadságharcban, hanem elbújva megvárja, hogy kikaparják az ő gesztenyéjét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  37. Hajrá Veszprém! Mutassatok példát! Elég volt a náci csürhe randalírozásából és az őket védő fasiszta kormányból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  38. Amíg a baloldal rá nem ébred, hogy a fasisztákkal szemben fizikai erőt is fel kell tudni mutatnia, addig azok mindig előnyben lesznek, mert végső esetben az erőszakmentes polgárokat szépen szarrá verhetik. Ez egyébként hamarosan be fog következni, és egy-két ilyen eset majd elbátortalanítja az átlagtüntetőket, és “rend” lesz..
    Aki azt mondja, hogy az erőszak nem megoldás, az például képzelje el, mire ment volna egy öngyilkosan békés Izrael a terroristákkal szemben.
    Erőszakra megfelelő mértékű erőszakkal kell válaszolni.
    Egy tüntetés szervezőjére, a baloldali mozgalmak vezetőire vigyázni kell (és nem megverni hagyni), a baloldalnak rendőri segítség nélkül is (sőt…) képesnek kell lennie rendezvényeinek biztosítására, ki kell építenie saját biztonsági szervezetét, és agresszió esetén be kell bizonyítania a fasisztáknak, hogy sokat kockáztatnak, ha erőszakot alkalmaznak.
    Amíg ez nem lesz így, addig a szélsőjobb kénye-kedve szerint dönti el, hogy szétveri-e, vagy ma még nem.
    Arra nem is akarok gondolni, mi lesz majd itt a választások idején, ha a baloldal ilyen mulya (=hülye) marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Az ellenséget csakis a saját módszereivel lehet leverni.
    Mi lett volna ha a Vörös Hadsereg is csak Marxhoz fohászkodik , mint a hatmillió legyilkolt zsidó Istenhez ?
    Szóval aki mást mond az vagy hülye , vagy festi magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  40. Necsak a Fidesszel együttműködő Jobbikról beszéljünk. Legalább 10-17
    illegális szélésőjobboldali szervezet szervezkedik rejtőzködve. Azért illegálisan,
    mert olyan célok érdekében szervezkednek, ami összeférhetetlen nemcsak a
    demokráciával, hanem az emberi humánummal is ellentétes. Egyenlőre nem
    akarnak szinre kerülni, mert a Fidesz még nem nyilatkozott. Egyenlőre csak
    arra tudnak hivatkozni, hogy nagyon megosztott a szélsőjobb. (szrintem nem
    megosztottak, csak még nem egyesültek, de az sem a demokratikus oldalon múlik.
    Az orbáni kétpofont inkább a demokratikus ellenzéknek szánják, hiszen láthatóan
    erre készülnek. Ezért szüntették meg az alkotmányos demokráciát és hoztak
    helyébe a fasisztoid átalakulást lehetővé tevő kerettörvényt. Melynek alapja
    az állandó változás által
    BIZONYTALANSÁGBAN TARTANI MINDEN NEM FIDESZEST.
    Tehát a törvényes alap megvan a demokratikus ellenzéknek szánt kétpfonra.
    Nem tudok csodálkozni, ha ezután az illegalitásból kezdenek előbújni az
    egyes erőszakszervek. Különféle elméleti alapokra hivatkozva, hiszen az
    alaptörvény már nem biztositja a demokrácia védelmét. Igy a szólásszabadság
    könnyen fokozatosan átalakulhat cselekvési szabadsággá.
    Gondoljátok meg, hol tartunk már a rendszerváltáskor kitűzött céloktól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Már gondolkodok valami csúzli beszerzéséről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Elég volt a s náci csürhéből. Öröm látni az ilyen embereket, akik megmutatják, hogy az ilyen fasiszta gyűlölködő eszméknek nincs helye az országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos