Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Sátántangó minden idők legjobb ötven filmje között 2012. August 2. Thursday 18:44 | AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Sátántangó minden idők legjobb ötven filmje között
Budapest – Minden idők ötven legjobb filmje közé választották be Tarr Béla Sátántangóját Nagy-Britanniában.
.
A Brit Filmintézet (BFI) filmművészeti folyóirata, a Sight & Sound tízévente állítja össze a listát 846 tekintélyes filmes szakember – filmkritikusok, kurátorok és forgalmazók – szavazatai alapján, ismertette a Magyar Filmunió csütörtöki közleménye. A versenyben alapvetően művészfilmek vettek részt.
.
Tarr Béla 1994-ben bemutatott Sátántangó című filmalkotása a 35. helyet kapta a szavazatok alapján. Az ötven legjobb között nem szerepel más magyar film.
.
A BFI honlapján www.bfi.org.uk közzétett eredmény szerint ötven év után először szorult ki az első helyről Orson Welles Aranypolgár című filmje, amelynek helyét az idei szavazatok alapján Alfred Hitchcock Szédülés című alkotása foglalta el.
.
Az első tíz film között szerepel még sorrendben Ozu Jaszudzsiro Tokiói történet, Jean Renoir Játékszabály, F.W. Murnau Virradat, Stanley Kubrick 2001: Űrodisszeia, John Ford Az üldözők, Dziga Vertov Ember a felvevőgéppel, Carl Dreyer Szent Johanna – Jeanne D’Arc, valamint Federico Fellini 8 1/2 című filmje.
.
Az ötven legjobb listájára alig került XXI. századi produkció. A legfiatalabb alkotás David Lynch Mulholland Drive – A sötétség útja című thrillere 2001-ből, amely a 28. helyen szerepel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)

Címkék: ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Gratula Tarr Béla csapatának is! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Egyszer megpróbáltam elolvasni. Hordtam magammal mindenhová, akkor még bkv-val jártam.
    .
    Annyit értem el, hogy a szövetkabátom zsebe kiszakadt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Megjobbított Úszókészülék

    Én a regényt kicsit tovább bírtam, mint a filmet.
    A Werckmeister harmóniákat viszont hősiesen végignéztem. Nem mondom, hogy kár volt, mert ekkor döntöttem el, hogy soha többé Tarr Béla filmre be nem ülök sehová.
    Ez persze az én magánügyem, csak elmeséltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Én azóta nem döntöttem el, hogy soha nem nézek Tarr Bélát, miután visszavonta a német lapnak adott, orbán-kritikus interjút, aztán – van igazság a földön – ennek ellenére sem mutatták be itthon a filmjét, ezek után nem ment el a filmszemlére, holott több száz milliós állami támogatást kapott úgy, hogy nem szokott forgatókönyvet készíteni.
    .
    Az utolsó jó, magyar film, amit láttam, a Valami Amerika 2, meglepően jó, humoros és okos film volt a Pánik, és egész jó a Nyomozó. Franc se akar hét óra hosszú vergődés nézni. Gondolom, fekete-fehér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Krasznahorkainak sűrű az idei esztendő 2012. June 26. Tuesday | AN

Tarr Béla-filmeket vetítettek Hollywoodban 2012. June 6. Wednesday | AN

Mégis Magyarországra jön A torinói ló 2011. March 16. Wednesday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos