Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Győzött a szabadságharc 2012. július 27. péntek 18:28

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Győzött a szabadságharc

Az Úr 2012-ik, Magyarország fennállásának 1116-ik évében történelmi fordulat előtt áll Hungáriánk. Másfél év tökölés, vacakolás és süketelés és porhintés után sunyiban, kvázi fű alatt, hazánkba látogatott az IMF aktatáskás tárgyalóküldöttsége, hogy alaposan tájékozódjon hazánk gazdasági, financiális, s azon túl miniszterelnökének elmeállapota felől. A három ugyanis bizonyos szálon összefügg.

Döntő napok ezek. Nyakunkon az olimpia, közeleg a londoni megnyitó napja, de oda se neki, egy egész ország figyeli lélegzetvisszafojtva, ahogy a fekete aktatáskás, arctalan yuppiek és a piknikus öltönyös kopaszok Budapest utcáit róják. Csak remélhetjük, hogy „stratégiai partnereink” ezúttal megússzák koki , tockos, elefánt puszi és ünnepélyes népi lincselés nélkül. Azért a mobilját mindenki félve szorongatja. Távoli hely ez a Magyarisztán, tífusz, malária, vérhas, plasztikbomba és emberevés bármikor megeshet.

Nagy élményem a francia idegenvezető fiú, Didier 1996-ból, az Antillákról, aki Magyarországra készül viszontlátogatásra és szorongva faggat. Miféle hely az a Magyarország? Hogyhogy miféle hely, kérdezem indignáltan. Mi érdekli belőlünk? Hát – bizonytalanodik el Didier – de igazán ne értsem félre, mégis családos ember – csak annyi, hogy vannak-e arra távíróoszlopok. Jól nevelt fiú lévén mégsem akart előállni a főkérdéssel: ismerjük-e a vízöblítéses WC-t? Divat-e ma is a fejvadászat? Igaz, hogy farkasok kószálnak az éjszakai Nagykörúton? Aztán megérkezett, éhesen, a Gundelbe vittük és vacsorázni, s utána meg is nyugodott. Koszos hely ez a Pest, állapította meg tárgyilagosan, de mégiscsak város, annak minden attribútumával együtt. Nem egy világi hely. De Európa.

Nézem a derék, globális bankfiúkat, tétován lépdelnek a József Nádor téren. Végül mégiscsak itt hagyják nekünk azt a halom pénzt, amit hoztak. Változik a világ. Kádár alatt az volt a tét, hogyan kutya se tudjon se hitelről, se IMF-ről. Ma az a tét, hogy mindenki tudjon róla, aki él, mozog, hitelez és befektet. Mindenki lássa, minden ránc és göcsört elsimuljon.  Megint csak jól átvertük őket, demokratikus alapon. Győzött a szabadságharc, csoroghat a lé. Az ostoba Nyugat kimeríthetetlen szampó. Ami pedig a belpolitikát illeti, most kezdődik a tánc.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 23 szavazatból)
Buják Attila: Győzött a szabadságharc, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Pár perce jött a hír, én a hvg.hu-n olvastam, hogy az IMF delegáció egy szó nélkül, sajtótájékoztató nélkül, csendben lelépett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  2. Brutális ez a történet,nincsenek rá szavaim,egy manifeszt òrült szektavezér ès gátlàstalan, agymosott pribékei túsza egy ország, benne millió megnyomorított élet és rengeteg halál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  3. Korábban is megírtam: nem lesz hitel. Hazudós embernek – dr. Orbán Viktor – senki sem ad hitelt, legfeljebb a csicskája, az OTP vezérigazgatója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  4. Kurva jó írás. Tömör, szellemes és az utolsó szóig igaz. Gratula a szerzőnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Igy van . Tömör és nagyon jo.
    Sajnos, minden szava igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Tisztelt Buják úr!
    Gratulálok. Nagyon jó írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Köszi az irást.
    Megjegyzem nem gondoltuk volna barátaimmal, hogy
    egy nemzeti szabadságharc ekkora felfordulással és
    ilyen hatalmas sikerrel járt volna valamikor is.
    De Pista itt mellettem az eredményt firtatja.
    Mondom neki nem elég eredmény az, hogy győzött?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Nem vagyok egy kifejezetten önsanyargató típus, de bízom benne, hogy beintenek az OVisnak a nyugati pénzvilág és az EU képviselői (+ az USA). Putyin és a kínaiak már beintettek. Igaz, hogy ennek a következményeibe belerokkanunk, de nem látom más módját annak, hogy tisztelt honfitársaim tömegesen a tettek mezejére lépnének az OVis és bandája elzavarása érdekében. Tovább kell romlani az életszínvonalunknak ahhoz, hogy a zemberek tömegesen megmozduljanak végre. Addig amíg tele vannak a hipermarketek, nem találsz parkolóhelyet, az utakon özönlenek az autók, addig a zemberek inkább a plázákban lötyögnek semmint tüntessenek. Ez van uraim, ilyen a magyar. Tehát műbalhé a sértődés azért az OVis jelzőért, hogy félázsiai a magyar. Csak fél, de mellé gyáva is, és ugye gyáva népnek nincs hazája, mondta egykor egy nálam sokkal okosabb hazafi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. bruckenbacker kapitány

    Kőkemény de igaz.
    Saját magunkkal az általunk elkövetett hibákkal bűnökkel a legnehezebb szembenézni.
    Pl azzal, hogy hogy szavaztunk 2010-ben, miért hiszünk még mindíg abban. A hit és a racionalitás ellentéte….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. “Orbán Bálványoson kifejtette, a kiszámíthatóság hiánya és a csődöt mondó intézmények miatt ördögi körbe került Nyugat-Európa, amelyen belül az euroövezet tagállamai adósságválságba süppednek. Azzal érvelt, hogy az EU értékes időt tölt azzal, hogy meghatározza a csirkeketrecek méreteit, előírja, hogy milyen játékokat adjanak a disznóknak, és a libák hangulata is fontos európai kérdés. Közben azonban százezrek vesztik el állásukat, összeomlik az euró, és minden nappal nehezebb a megélhetés. Ezért az egész európai intézményrendszer megújítására szólított fel. ”
    http://www.168ora.hu/itthon/orban-diszno-hasonlatokkal-tamadja-nyugat-europat-100109.html

    Ne elsősorban Európát kritizálja és ítélkezzen a magyar miniszterelnök ! Nézzen csak szét szűkebb hazájában Magyarországon. Itt nálunk az Alaptörvény, NER, TEK, Alaptörvény Asztala létrehozása, elrendelése, Horthy kultusz ápolása, zsidótörvényt aláírók rehabilitálása, csontvázak őrült keresése, államtitkárok nagyarányú kinevezése majd eltávolítása, fölöslegesen kiadott közpénzek, beruházók és IMF kipaterolása, bankok és MNB elleni harcok, lehetetlen törvények alkotása, szomszédos országokkal szembeni rossz diplomácia …soroljam még??? Mert nálunk aztán marhára nagy a kiszámíthatóság, ugye?

    Lenne itt mit sepregetni, a saját portánk előtt a miniszterelnöknek. No, dehát saját munkáját kritizálná ? Ő ugyan nem, elégedett vele és még büszke is rá – sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Etus, erre képes ov, azt hiszi, hogy mindenki issza a szavait. A hívői biztosan. Európa kultúrfelén kevésbé. Legalábbis remélem. Csak tenniük is kellene ellene.
    Hogy disznóhaszonlatokat mondogat ov? Az az ő világa, a disznóól és környéke. Nem először magyaráz a disznóólakról.
    Nem öntöznek, az aszály elviszi a termést, de ov kormányának díszhelyet érdemlő híre, hogy egy tehenet felszalagoznak, mert sok tejet adott 12 éves eddigi élete alatt. http://hvg.hu/gazdasag/20120723_rekorder_tehen
    Az, hogy kiégett legelőkön nincs mit legelni a marháknak, hogy pusztulnak, ahogy olvastam, nem számít. Találtak egy tehenet, amelyik még nem pusztult éhen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. neveletlen, valóban csak erre képes és nagyon remélem, hogy nem lesz módja 12 évig “fejni” a magyar népet a jelenlegi min.elnöknek – kis asszociáció a hozzászólásodhoz. Bár ők 20 években gondolkodnak saját kormányzásukkal kapcsolatban. Isten óvjon minket ettől…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Etus
    a választási törvény körülötti hiszti is mutatja, hogy egyre kevésbé hisznek abban, hogy 2014-ig valami kis javulással a javukra tudnák billenteni a mérleget, ezért manipulálnák az eredményt a javukra. Szerintem MOST lenne itt az ideje, hogy a HELYI embereiket nyomás alá helyezzék. Akiknek már dereng, hogy talán nem fog már sokáig tartani a habzsi-dőzsi! Már persze, ha az ellenzék nyerni akar 2014-ben. Mert amit eddig mutattak, abból az látszik, hogy eszük ágában sincs egy 2006-os sprinttel bedobni magukat a célvonalon. Ennek a birkanépnek több idő kell az ébredésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. A jelenlegi ellenzék egy része még finnyáskodik az összefogás terén (MSzP, LMP), reménykednek abban, nyerők lehetnek. A civil mozgalmak egyenlőre ódzkodnak a pártokhoz kötődéshez, pedig sokakat tudnak megmozgatni. Itt félre kellene tenni az önös pártérdekeket, belátni, hogy az összefogásban rejlik az erő. A csoportérdek a várható kormányváltás lenne 2014-ben (vagy előbb) a DEMOKRÁCIA visszaállítása, eltörlése a sok olyan törvénynek, amiket megszavazott ez a jogtipró kormány.
    Érdekes cikket olvastam pár perce : ezt adnám címül: “leendő(?) királyok”, hercegek, grófok…”
    Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. pótlólag a link, a hozzászólásomhoz: http://www.hir24.hu/kulfold/2012/07/30/botranyos-hazibulin-jart-orban-viktor/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos