Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lezárult a vöröscsillag-ügy 2012. július 18. szerda 13:26 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lezárult a vöröscsillag-ügy
Budapest – A magyar állam kifizette az Emberi Jogok Európai Bírósága által jogerősen megítélt 6.400 euró kártérítést és perköltséget Fratanolo Jánosnak, akinek az ítélet szerint megsértették szabad véleménynyilvánításhoz való jogát azzal, hogy ötágú vörös csillag nyilvános használata miatt büntetőeljárás indult ellene.
.
A Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda közleménye szerint a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete márciusban vált jogerőssé. A teljesítési határidő június 8-án lejárt, az állam ezért az ítéletben meghatározott mértékű késedelmi kamatot is fizetett.
.
Fratanolo János, a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnöke azért fordult a strasbourgi fórumhoz, mert Magyarországon ötágú vörös csillag nyilvános használata miatt büntetőeljárás indult ellene. A magyar állam 2012. február 1-jén terjesztette elő a fellebbezését az Emberi Jogi Európai Bíróságának tavaly november 3-án hozott ítélete ellen, ám ezt a testület nagykamarája elutasította.
.
Az emberi jogi bíróság márciusi, jogerős ítéletében megállapította, hogy Magyarország megsértette Fratanolo János szabad véleménynyilvánításhoz való jogát – az emberi jogi egyezmény 10. cikkét -, ezért a pervesztes államot 4.000 euró kártérítés és 2.400 euró perköltség (összesen több mint 1,8 millió forint) megfizetésére kötelezte.
.
Fratanolo János egy 2004. május 1-jén Pécsett tartott szakszervezeti rendezvényen a zakója hajtókáján egy nagyjából 2 cm átmérőjű ötágú vörös csillaggal vonult fel, majd a helyi televíziónak nyilatkozott; a vörös csillag ezáltal a nézők számára is észlelhető volt. Emiatt Fratanolo ellen 2007-ben büntetőeljárás indult, végül a Pécsi Ítélőtábla 2010. március 5-én bűnösnek mondta ki, és megrovásban részesítette.
.
.
Fratanolo János
.
Rétvári Bence államtitkár még júniusban közölte, a kormány nem ért egyet az emberi jogok bíróságának vörös csillag viselése ügyében született ítéletével, és fenntartja az eljárás során képviselt álláspontját, amiről már számos magyarországi civil szerveződés is támogatásáról biztosította.
.
Az államtitkár a bírósági ítélet végrehajtásával összefüggő országgyűlési határozati javaslat vitájában kiemelte: a magyar szabályozás egyáltalán nem kivételes Európában. Több állam jogrendszere is bünteti a diktatúrák jelképeinek használatát – mondta. Megjegyezte: Litvániában kifejezetten nevesítik is a kommunista múlt szimbólumait a jelképek között.
.
A parlament július 2-i határozatában nyilvánította ki, hogy nem ért egyet a strasbourgi vöröscsillag-perben hozott ítélettel és kitart az önkényuralmi jelképek használatának szankcionálása mellett. Az elfogadott jogszabály szerint a magyar államra kirótt 6.400 eurós kártérítést és perköltséget a pártok költségvetési támogatásából fizetik ki.
.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése alapján azonban nemcsak a Fratanolo Jánosnak, a Munkáspárt 2006 korábbi elnökének megítélt kártérítés összegét vonják le a pártok költségvetési támogatásából, hanem a jövőben mindig a pártoknak kell állniuk a kártérítést, ha Magyarországot az európai emberi jogi bíróság elmarasztalja az önkényuralmi jelképek használatának tiltásáért.
.
A Kúria felülvizsgálati eljárásában bűncselekmény hiányában felmentette múlt héten az önkényuralmi jelkép használatának vétsége alól Fratanolo Jánost, a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökét.
.
A vád és védelem egyaránt az ügyben született strasbourgi döntésre hivatkozva kérte a felmentő ítéletet, utalva arra, hogy Fratanolo János elmarasztalása nemzetközi szerződésbe ütközik.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 18 szavazatból)
Lezárult a vöröscsillag-ügy, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Na kérem! Csak csak bebizonyosodik, hogy nem engedik a nyúlnak vinni a puskát.Rétvári meg menjen a levesbe. Pojáca!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  2. A történetnek nem ez a lényege. A lényeg, hogy mi, kommunisták demokratikusan gondolkozunk, tiszteljük az emberi jogokat, és semmi közünk nincs a vörös csillag NEVÉBEN elkövetett szörnyűségekhez. A Munkáspárt 2006 demokratikus párt, a kommunizmus pedig humánus eszme, ha tetszik a szélsőjobbnak és a szélsőséges liberálisoknak, ha nem. Az emberi jogi bíróság pedig erre adott engedélyt: a demokratikus szocializmus értékrendjének vörös csillaggal való propagálására. Ennek az ügynek az a lényeg, hogy Magyarországon 4 millió ember él létminimum alatt és a kormány azok ellen tesz, akiknek ennek ellenállnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  3. Már csak azt kell eldönteni, hogy tényleg Magyarországnak a fasiszta
    Németország volt-e az utolsó csatlósa, vagy forditva, hiszen – valóságban – ketten maradtunk. Többünk előtt máig is rejtély, hogy több mint 1000 km-re határainktól mit kerestük partizánvadászként Ukrajnában a kiválóan felszerelt kerékpáros Gyors hadtesttel és a 2. hadsereggel a Don kanyarban, akiket
    Horthyi küldött oda. Hiszen olyan büszkén énekelték, hogy kinek a legszebb katonái. Pedig nagy részüket éppen a nemzetiségiekhez (ma kisebbséghez)
    való tartozása miatt küldték oda. Orosz télben, nyári gyakorló ruhában.
    Kisegitve őket a zsidó és politikailag megbizhatatlan magyar MUSZ-osokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  4. Összegezve, a magyar állam vastagon letojta a strasbourgi döntést, mivel a pert megnyerő fél pénzéből fizette ki a pert megnyerő felet.
    Büszke vagyok, hogy ilyen szarháziak képviselnek engem a nagyvilágban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  5. Az ügy még egyébként messze nem zárult le! Még négy ügy van kinn Strasbourgban, ugyanígy a vörös csillag miatt, s még folynak eljárások Magyarországon, amelyek szintén Strasbourgban fognak landolni. És úgy pofán vágják ezt a mocskos kormányt, hogy csak na. :-))))) ÉLJEN A VÖRÖS CSILLAG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (41 szavazatból)
  6. A magyar állam kifizette, azaz a kormány szemétsége miatt, a magyar emberek!
    Ezt a pénzt másra is lehetett volna költeni, ha nem okoskodnak – ez Orbán bosszúja! Minden hülye döntésüket a magyar állam, a magyar emberek fogják megfizetni!
    Erre a bosszúszomjas lényre mondják, hogy jó politikus!
    Embernek, focistának, politikusnak, országvezetőnek is leghitványabb….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (42 szavazatból)
  7. A kommunizmus is sokmillio embert olt es kinzott meg, mint a nacizmus. Kivancsi vagyok, hogy az iteletnek orvenezok hany %-a orulne, ha egy horogkeresztest is felmentenenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (47 szavazatból)
  8. Beteg,agyalágyult ember aki a vörös csillagot a horogkereszthez hasonlitja.
    A vörös csillag sok helyen szerepel az egász világon /sörösüveg/ a horogkeresztet csak olyanok viselik akik mai is szeretnék kiirtani embertársaikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (40 szavazatból)
  9. Fognak még többet is fizetni többeknek is, nem ez az egyetlen folyamatban lévő per amit a magyar állam ellen indítottak. És még ha fizetnek is az sem segít, a hírük megy az üzleti világban és a veszteség milliárdokban lesz mérhető minél tovább szórakoznak az emberekkel a fene nagy hatalmuk tudatában.
    -
    De ez egyenlőre még várat magára. Egyenlőre ragaszkodnak hozzá, hogy a fájó módon tanuljanak.
    -
    Karinthy írása jut eszembe, ” beszélne ő szépen kulturáltan is, csak a nyeles, horgas úri böfögés nyefegteti a torkát.”

    Lassan rájönnek majd, hogy a “figyelj haver, úgysem tudsz mit csinálni, senki sem kényszeríthet minket” elmélet nem működik.

    -
    Lassan észre vehetnék már, hogy milliárdok folynak ki a kasszából és minden háromszor vagy tízszer annyiba kerül, mintha mindjárt az elején korrektül, tisztességesen lerendezték volna.
    -
    Ha egy csepp eszük lenne nem is engednék nemzetközi, azaz más országban zajló perré fajulni a dolgokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  10. A csillagok csillaga

    Sohse hull le a vörös csillag:
    Nap, Hold, Vénusz lehullott régen
    S ő dölyföl a keleti égen.

    Sohse vörös a hulló csillag:
    Rózsás, lila, zöld, kék vagy sápadt,
    Szeszélye az égi világnak.

    Hulló csillag, hullj, hullj, rogyásig,
    Ezer eséssel, ezer jajjal:
    Egy csillagból is jöhet hajnal.

    Vörös csillag, ragyogj és trónolj,
    Mióta ember néz az égre,
    Vörös csillag volt a reménye.

    Pukkadjatok meg mocskos “faszisa” csürhe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  11. Gyűlölöm a nácizmust, gyűlölöm a kommunizmust, mindkettő a XX. század halálos, népirtó mérge, ezért akár ki is van hatalmon Magyarországon, a vörös csillag elleni határozott kiállás mindenképp erkölcsös, nemes gesztus, mint ahogy a horogkereszt vagy a nyilaskereszt szimbólumainak tilalma is. Aki a munkásosztállyal meg egyéb szarságokkal mentegeti ezt a jelképet, SEMMIVEL se jobb a náciknál, úgyszintén ki akarja magyarázni, el akarja tusolni a tömeggyilkos ideológia bűneit, mert nem mer szembenézni azzal, hogy nemcsak elbukott és a történelem szemétdombján végezte, hanem több millió embert is magával rántott halálába!

    Jó mínuszolást annak, aki nem képes felfogni a múlt borzalmait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (38 szavazatból)
  12. De mit csináljanak, ha egy csöpp eszük sincs?Na, erről van szó. Nem nekik kell “valamit” csinálni. Egy eszement kormányt el kell zavarni. Vagy türelmesen várni a választásokig aztán lesz ismételten ugyanaz az eszetlen. Nem hiszem, hogy ne legyen olyan megoldás, hogy az ország kikerüljön ebből a mókuskerékből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Mondjon valaki, vagy mutasson egy olyan jelképet, amit szélsőséges “embercsoportok” nem mocskoltak be – soha nem a jelkép a tettes. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Lehet hogy én egy kicsit sajátságosan látom ezt a valóságot amiben élek ezért lehet hogy másoknak furcsa lesz a véleményem erről az esetről.Mi emberek ha van olyan dolog vagy bármi amiről úgy gondoljuk hogy az jó legyen az filozófiai ideológiai vagy fizikai valamilyen oknál fogva alkotunk egy jelképet amivel testet adunk elképzeléseinknek és ez a vallások többségére is érvényes.A szvasztika az ötágu csillag is ilyen és mint ilyenek mindegyik végigjárja az útját a tündölkéstől a bukásáig.Mi élők miért alkotunk élettelen jelképeket amelyek vannak akiknek bármi történik példakép és vannak akiknek ez a gyűlölet forrása?Szerintem biztos vagyok benne hogy vannak itt is akik az AN-olvassák azok tudják hogy ez egy bálványimádás.Csak gondoljatok bele egy jelkép micsoda hatással tud lenni főleg annak történelmi ismeretének tudatában az emberekre.A szimbólumok rabja sok ember.Na nekem lehet bármilyen szimbólum rám soha sem lesz hatással mivel ez szerintem egy gonosz trükk amely alkalmas arra mint például a szvasztika ami tiltott és ez igy is marad remélem amig világ a világ és ez vonatkozik az ötágu csillagra is mivel ezek alkalmasak sajnos arra hogy túléli az idő mulásával a hozzá tartozó minden gaztettét.Itt arra a beteges gondolkodásu emberekre gondolok bár az is lehet hogy éppelmélyüek de valami érthetetlen oknál fogva pont az idő mulásával újra és újra megprobálják tisztára mosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  15. Animebj lelkem!
    elfelejtetted mondani, hogy gyülölöm az egyházat, a kereszt alatt elkövetett bünöket valahogy kifelejtetted a felsorolásból, azt hogy tudod lerendezni magadban?
    lehet, hogy tévedek, de ugy rémlik, hogy a vörös csillagra fogható a legenyhébb vád, de igen, igy igaz, egy ember halála is megbocsáthatatlan!
    és akkor még nem beszéltünk a demokrácia áldozatairól, akik földönfutók lettek, akiket kisemmiztek, akik az öngyilkosságba menekültek, akit ellehetetlenitettek és legtöbbjüket politikai okokból.
    szóval bonyolult az élet, van min elmélázni az ideológiák milyenségéről és szörnyüségeiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  16. Animebj, én úgy gondolom, hogy a vörös csillag azért nem azonosítható a horogkereszttel, mert ugyan a végeredmény majdnem azonos, a horogkereszt eleve mások elpusztításának jegyében fogant, míg a vörös csillag az elnyomottak egyenrangúságért folyó küzdelmének jegyében. Ja hogy ez utóbbinak meg lenne a civilizált módja és nem éppen a világ legelmaradottabb leginkább elnyomó felében kellet volna elkezdődnie és nem a társadalmilag kulturálatlan tudatlan emberek kihasználásával kellett volna elindulnia ebben egyetértünk.
    A vörös csillag bűne, hogy olyan történelmi helyzetben és olyan primitív társadalomban használták jelképnek, ahol nem voltak kulturált megoldások a társadalmi problémákra. Még belső hatalmi harcaikat sem tudták kulturáltan lefolytatni. Populista formája különféle ideológia megvezetésekre adott lehetőséget. A vezetői székbe jutott garnitúra szinte bármilyen ideológiát el tudott adni a vörös csillag fémjele alatt. Nem tudott mit kezdeni az örökölt társadalmi berendezkedésekkel sőt alacsony szintű szocializáltságából fakadóan nem is akart …
    A horogkereszt ezzel ellentétben kimondottan brutális célokat fogalmazott meg, olyan társadalomban született amelyik a demokrácia szárnyait bontogatta és jelentős visszalépést jelentett az emberi társadalmak fejlődésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. ezt a pénzt személyesen a Melk Örökös Kezeltjének kellene kifizetnie, mert az ő személyes döntése, bosszúja – felesleges ezzel terhelni az államkasszát, és engem!! bakker

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. gets, vannak olyan jelképek amik direkt módon aljas szándékkal (természetesen nem a megalkotóikkal szemben) születtek. Igaz ebben az esetben sem a jelkép a tettes.
    Vannak olyan jelképek amelyeknek már volt valami előéletük és egyesek suttyomban új értelemmel próbálják felhasználni manipulációs céllal . Ilyenek például a neonácik ezerféle valamire hasonlító kreálmányai.
    Vannak olyanok amelyek általános emberi értékeket próbálnak meg szimbolizálni (vörös csillag, kereszt), miközben a látszatot fenntartva különféle érvelésekkel mindig más és más céloknak vetik alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. és törvény kéne már végre arra is, hogy az összes olyan tv, amely az államnak kárt okoz csak azért, hogy a Nano-Napoleon bosszúszomja enyhülést kapjon, személyesen az ö vagyona terhére menjen – mert KÁRT OKOZ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Vöröscsillag a vilag legerterjeteb szimboluma,töbet hasznaljak mint a keresztet.
    Jobboldal, baloldal,politikai hovatartozastol, vallastol függetlenül az egesz vilagban hasznaljak nem kizarolag kommunista szimbolum. Hasznaljak divatcegek, elelmiszer, italgyartok stb. Betiltasa lehetetlen lenne, föleg egy ilyen sulytalan orszagnak es kormanynak, Miniszterelnöknek. Ez surolja az elmebetegseg hatarat.
    A kereszt szimbolumaval töb embert gyilkoltak meg a multban mint barki mas a vilagon, megsem gondolom, hogy be kellene tiltani a keresztet. FideSS nagyon sok vezetöje, minisztere büszken viselte 1989-elött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  21. Egy kis összefoglaló a kommunizmus fogalmáról:

    http://bajla.blogter.hu/90139/kommunizmus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Nem érdekel hogy a sorgyárak használják az ötágú vörös csillagot. Amit Fratanolo használt az azonosulás a munkáspárttal, a szocializmussal és a kommunizmussal. A vörös csillag ugyanaz a gyilkos jelkép mint a horogkereszt, sőt a vöröscsillag jegyében több borzalmat követtek el. Magyrországon nem honosodott volna meg a vörös csillag a szovjet elnyomás nélkül, ezért a szovjet elnyomást is jelképezi, a rákosi diktatúrától Kádáron Keresztül egészen napjainking. Még ma is több millió ember szenved a vörös csillag elnyomása alatt. Lehet nosztalgiázni, de meg kellene erteni hogy az izmusok csak tönkreteszik az embereket, országokat (szocializmus/kommunizmus-fasizmus/nácizmus).
    Ebben a témában teljesen egyet értek Animebj-el.
    Nyul Gyögy magasztos versikéjét el lehetne szavalni egy úttörő ünnepélyen, én addig kimegyek okádni egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (21 szavazatból)
  23. Sheknow. Amire referálsz az az elméleti kommunizmus. Mi a gyakorlati szocializmus alatt éltünk, ami gyilkos és elnyomó diktatúra volt.
    Minenkinek javaslom nézee meg a vöröscsillag utólsó birodalmait. Kína/komcsi Korea,Kuba. Ezt akarjátok ? Nem volt még elég ? Meddig álmodoztok. A tündér mesékben való hit is jobb mint az ezekben való hit. A tündér történet az mese, a vöröscsillag gyilkos hazugság.
    Kevesen tudjátok de a Bibliában a csillagok általában angyaloknak a jelképei. A vörös csillag egy nagy gyilkos sátáni szellemiség jelképe. A barna csillag szintén. Ezeknek egy és ugyanaz a céljuk, elpusztítani az emeberiséget. Hitlernek is Sztálinnak is majdnem sikerült.

    Sheknows !
    Az alábbi idézet hatalmas csúsztatás vagy hozzánem értésről tanóskodik.

    “A korai keresztényeknél vagyonközösség volt, nem csak azért, mert enklávékban, állandó fenyegetettség közepette éltek, hanem azért, mert Krisztus tanításai előírták a földi javakról való lemondást”

    Amikor ilyen sólyos következtetéseket hozz le valaki jó lenne megjelölni a forrást is.
    Nos én meg teszem:

    Act 4:31 És minekutána könyörögtek, megmozdula a hely, a hol egybegyûltek; és betelének mindnyájan Szent Lélekkel, és az Isten beszédét bátorsággal szólják vala.
    Act 4:32 A hívõk sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala.
    Act 4:33 És az apostolok nagy erõvel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon.
    Act 4:34 Mert szûkölködõ sem vala õ közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát,
    Act 4:35 És leveték az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala.

    Elemzés/következtetés:
    1. A kommunizmus Isten tagadó ezek az emberek Isten hívők voltak
    2. Nem minden keresztény közösségre volt jellemző a vagyonközösség sőt ez az egyetlen de ez sem volt kötelező , hanem teljesen önkéntes, ahogy Péter apostol ki is fejti a következőkben :

    Act 5:3 Monda pedig Péter: Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy megcsald a Szent Lelket, és a mezõnek árából félre tégy?
    Act 5:4 Nemde megmaradva néked maradt volna meg, és eladva a te hatalmadban volt?
    Vagyis volt olyan aki azt mondta hogy eladtam a mezőtt itt a teljes vételár, de ez nem volt a teljes összeg. Erere mondta Péter hogy minek hazudozol, az egésszet is megtarthattad volna.

    Olvastam a bibliát (most is olvasom) sohasem olvastam hogy Jézus előírta volna valakinek is a földi javakról való lemondást.
    Amire a cikk írója utal, az a gazdag ifju akit a gazdagsága gátolt meg hogy kövesse Jézust. Amikor azonban a bűnös vámszedő megtért Jézus neki nem mondta hogy ossza szét a vagyonát, bár a vámszedő (adohivatalnok) osztott a szegényeknek és a megraboltaknak a vagyonából. Jézus azt is mondt ahogy jobb neked egy szemmel a mennyekben jutni mint két szemmel a pokolra. Ezek szerint a keresztényeknek félszemőnek kellene lenniük.
    Nevetséges amikor hitetlen emberek próbálják megmagyarázni a Bibliát vagy Jézus szavait.

    Van egy angol szó ami szinte minden nyelvben érthető : Ez magyaról a História, angolul a History. Ha áttírjuk a régi írásmoddra akkor His Story, magyarul az Ő története. Van egy személy akinek a története a történelem. Az az Isten Igéje, a Krisztusaki az idő kezdete előtt a föld teremtése előtt is létezett, és a föld elpusztulás után is létezni fog. Ő az aki bejött az emberek életébe, aki emberi alakot vett fel hogy segítsen az embereken, hogy megértesse, az emberi élet több mint amit mi látunk, az élet nem pusztítható el, az emberi lélek miután a testet elhagyja is él. Az hogy a test elhagyása után hova kerül az ember nem az dönti el hogy milyen jó volt vagy milyen szépen járt a templomba , hanem az hogy mit választott már az életében. A vörös csillag felett álló sátán már elintézte hogy minden megszületett ember Istentől távol lévő helyre kerüljön, ezért semmit sem kell tenni. SEMMIT SEM KELL TENNI. Ha valaki meg akar menekülni a sátántól akkor Jézust kell választania. Egyszerü a recept, annyira egyszerü hogy sokan az egyszerüsége miatt utasítják el.
    A jó hír hogy van még magyarországon (és szerte a világon) sok olyan felekezet ahol az emberek ismerik ezt a titkot, és alig várják hogy meg tudják osztani a többiekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  24. Vanek úr nyugodtan tiltsd be a Keresztet. Franciaországban pl tilos a ruhán kívül nyilvánosan hordani. Az igazi hívő keresztények nem jelképekben hanem egy személyben hisznek, és vele napi kapcsolatuk van.
    A bálványimádoknak van szükségük jelképekre :

    Hab 2:18 Mit használ a faragott kép, hogy a faragója kifaragta azt? vagy az öntött kép és a mely hazugságot tanít, hogy a képnek faragója bízik abban, csinálván néma bálványokat?

    Isa 45:20 Gyûljetek egybe és jõjjetek elõ, közelegjetek mind, a kik a népek közül megszabadultatok; nem tudnak semmit, a kik bálványuk fáját hordják, és könyörögnek oly istenhez, a ki meg nem tart!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. Isa 44:6 Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az elsõ, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.
    Isa 44:7 És ki hirdetett hozzám hasonlóan? jelentse meg és hozza azt elém, mióta e világ népét teremtém; és jelentsék meg a közeli és távoli jövõt.
    Isa 44:8 Ne féljetek és ne rettegjetek! Hát nem mondtam-é meg és nem jelentém elõre? Ti vagytok tanuim! Hát van-é rajtam kivül Isten? Nincs kõszál, nem tudok!
    Isa 44:9 A bálványok csinálói mind hiábavalók, és kedvenczeik mit sem használnak, és tanuik nem látnak és nem tudnak, hogy megszégyenüljenek.
    Isa 44:10 Ki alkotott istent, és bálványt ki öntött? a mely semmit sem használ!
    Isa 44:11 Ímé, minden barátaik megszégyenülnek, és a mesterek magok is emberek; gyûljenek össze mind és álljanak elõ; féljenek, szégyenüljenek meg együtt!
    Isa 44:12 A kovács fejszét készít, és munkálkodik a szénnél, és alakítja azt põrölylyel, és munkálja azt erõs karjával, és megéhezik és ereje nincsen, és vizet sem iszik és elfárad.
    Isa 44:13 Az ács mérõzsinórt von, és lefesti azt íróvesszõvel, és meggyalulja azt, a czirkalommal alakítja, és csinálja azt férfiú formájára, ember ékességére, hogy házában lakjék.
    Isa 44:14 Czédrusfát vág magának, tölgy- és cserfát hoz, és válogat az erdõ fáiban, fenyõt plántál, a melyet az esõ fölnevel.
    Isa 44:15 Azokból az ember tüzet gerjeszt, vesz belõlök és melegszik, meggyújtja és kenyeret süt; sõt istent is csinál abból és imádja, bálványt készít és elõtte leborul;
    Isa 44:16 Felét tûzben megégeti, felénél húst eszik: pecsenyét süt és megelégszik, és aztán melengeti magát és szól: Bezzeg melegem van, tûznél valék!
    Isa 44:17 Maradékából istent készít, bálványát; leborulva imádja azt és könyörög hozzá, és így szól: Szabadíts meg, mert te vagy istenem!
    Isa 44:18 Nem tudnak és nem értenek, mert bekenvék szemeik és nem látnak, és szívök nem eszmél.
    Isa 44:19 És nem veszi eszébe, nincs ismerete és értelme, hogy mondaná: Felét tûzben megégetém és kenyeret sütöttem annak szenénél, sütöttem húst és megettem; és maradékából útálatosságot csináljak-é, és leboruljak a fa-galy elõtt?
    Isa 44:20 Ki hamuban gyönyörködik, megcsalt szíve vezette félre azt, hogy meg ne szabadítsa lelkét és ezt mondja: Hát nem hazugság van-é jobbkezemben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  26. Hát nem nevetséges ?

    Ha egy kicsit is belegondol bárki, így születnek a “nagyszerü” politikusok a népszerű celebek, énekesek zenészek együttesek. A médi a megcsinálja őket az emberek pedig leborulnak előttük.
    Azt hiszitek van bármi különbség a szocializmus meg a nemzetszocializmus között . Az átkozott vöröscsillag a sarlós kapalács meg az SS jel vagy a svastika között. Ez mind mind ugyanaz, ugyanzt az urat(Sátán) és céljat szolgálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  27. Aki itt a kora ‘50-es evek kommunista buneirol beszel (mert masrol nem is beszelhet, ha van egy csopp ep esze), annak szivesen figyelmebe ajanlanam azt a TENYt, hogy a KISNYILASOK es a gyavan megbujo NYILASOK soraibol alltak a nepirto borkabatos “kommunista” senkik. Bizony-bizony. Ha minden egyes kisnyilast es nyilast lemeszaroltak volna, ahogy dukalt, egyetlen szarhazi borkabatos padlassopro sem lett volna. Tehat lehet nyugodtan a zsidokat dunaba lovo fergeket szidni, mert azok voltak a borkabatos kommunistak. Ez van, sracok :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  28. Hungarian citizen 2012. július 19. csütörtök 04:30
    Vajon hány centisekre gondolsz?
    Minden ember szomszédja gazember?
    Ugyanis lépten-nyomon kiderülnek bizonyos dolgok olyanokról, akikről nem is hittük.
    Másrészt itt van Csatári és a mögötte álló banda, ezek mind hazafiasságból és
    parancsra tették, a többiekkel együtt? Jelenleg viszont a háttérből olyan sötétséget sugároznak, hogy a valódi bűnösök szinte láthatatlanná válnak mögöttük, hiszen a régebben meghaltak akár tettesként, akár elszenvedőnként mindent elbirnak. Azt hiszem ez vonatkozik az inkviziciótól kezdve – amit a
    vallásssal, vagyis hitbéli kérdéssel magyaráznak – a mai nap is látható
    eseményekre.
    Halottat még nem hallottam beszélni.
    Jó ellenség a halott ellenség.
    Legyen aki elhiszi.
    Az eseményeket azonban konkrét személy hajtotta, vagy hajtja végre, nem a homályba vesző hitbéli kérdések és a felhasznált szimbólumok. A szimbólumokat elitélhetik, de mi lesz azokkal akik mögé bújnak? Egyik oldalon hősök,
    a másikon bűnözők.
    Pl. voltak a TV székház felgyújtásánál tettesek, akik személy szerilnt valamit
    csináltak és többen voltak nézők, akik közöl – egyesek – ma sem értik mi történt,
    de szerintük “jó buli volt” (mármint nézni) De ők soha sem tartoztak sehova,
    csak úgy léteznek, mindaddig amig személyük érinthetetlen és amig néző,
    addig semmi baj, de ha belekavarodik valamibe, kénytelen valamit tenni, de
    az már valamelyik oldalon való részvétel.
    GONDOLD MEG! MINDEGY MELYIK OLDALON ÁLLSZ.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Az 50es evek kommunistai azert vettek be maguk koze a nyilasokat, mert szukseguk volt olyan emberekre, akiknek nem jelent gondot halalra kinozni masokat. Ezekben a retegekben inkabb lecsuszott, semmirekello emberek voltak. ( nem hiszem, hogy normalis ember kepes lett volna ezeket a bunoket elkovetni )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  30. CommonSense!
    Minek ez a sok okoskodás? Ráadásul mondákra és mesékre hivatkozva?
    Gondolom minden értelmes ember tudja, hogy a kereszténység nevében több embert pusztítottak el mint a második világháborúban. Most indítsunk pert a kereszt használók ellen? Tiltsuk be a keresztet, mert kínoztak, fenyegettek, öltek a nevében?
    Szíveskedjen minden véleményt formáló tudomásul venni, hogy minden jelkép mögött emberek, – mégpedig gyarló, műveletlen, gonosz, önző, öntelt, úrhatnám emberek – állnak, és ezek az emberek képesek kormányra kerülni, tömegeket befolyásolni, hatalmat szerezni. A történelemben minden jelkép mögött megjelennek, vagy fel lehet fedezni a célok elérése érdekében folytatott aljasságokat, gyilkosságokat, önkényeskedéseket.
    A Vatikánnak éppen úgy megvan a belső titkos és nyilvános rendőrsége, hírszerzése mint az Orosz birodalomnak, vagy Hazánknak, de akár Izraelnek, Angliának vagy akár az USA nak is.
    Igen, lehet mondani, hogy a 10 parancsolat terjesztése nemes cél! Lehet mondani hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom felszabadított sok millió muzsikot, közös célt adva az országnak, lehet mondani hogy a Basteille kinyitása egész Európára mintát adott, és még mondhatnám akár meddig.
    De ezek mögött a célok mögött emberek álltak, akik szervezeteket hoztak létre a saját képükre, saját műveletlenségükre jellemző módon, és létrejöttek az inkvizíciók, a GPU rendőrsége, az SS, az SA, a magyarországi nyilas pártirodák, stb. stb. stb. És ezek már nem válogattak az eszközökben.

    Arról már írni sem érdemes, hogy a keresztény szervezetek már kétezer évesek, a kommunizmusnak nevezett szervezetek 100 évet éltek meg, és a nyilas, fasiszta szervezetek 75 – 90 évesek beszámítva Frankót (Guernica) Berlint (Reichstag) vagy Moszkvát, vagy Rómát, Vatikánt.
    Jelkép még a világtörténelemben tisztán nem került ki a használatából, a rá való igaztalan, vagy igaz hivatkozásokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  31. Hordjatok 6 ágú vörös csillagot és mellette Rétvári Bence fényképét. A bunkóét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. Szerintem meg a Fidesz jelvény csak istenigazából a hatalmi jelkép, esetleg a fel lehetne venni a listára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Keresztes S.
    2012. július 19. csütörtök
    09:36
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. “Mondjon valaki, vagy mutasson egy olyan jelképet, amit szélsőséges “embercsoportok” nem mocskoltak be”
    .
    Dávid-pajzs :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Éljen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. common sense, úgy tűnik, te összekevered a rákosi-kort a kádár-korral, talán alapvető ismerethiány miatt. természetesen nem az ideológiát kívánom védeni, mert abból nekünk már iskolás korunkban is halálosan elegünk volt, ami mára még inkább fokozódott.de a hétköznapok összehasonlíthatatlanul élhetőbbek voltak a mai általános elszegényedésnél, a szegények nyomorgatásánál, a cigányok társadalmi ellehetetlenítésénél. ahogy a mai kereszténységnek sincs köze Jézus tanításaihoz, talán csak Iványi Gábor él az Ige szerint, a többiek, Németh Sándor is! csak pajzsnak használja Jézust és az Urat a maga gazemberségei leplezéséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Remélem a kínai elvtársaknak is tudomására jut , hogy a magyarok üldözik a vöröscsillagot viselőket és külföldi bíróságon kell az igazát bizonyítania!
    Lehet, hogy ezért nem jött Kína több beruházója és hitelt sem adott?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  38. Kádár korszakban pontosabban a 80 évek elején történt, pár srác bedobált vagy tíz-húsz vörös zászlót a dunába. Egy egy évet kaptak.
    Kádár kiment csepelre vásárolni, hirtelen mindennek leesett az ára. Igaz akkor pont vásárolni sem lehetett.
    Kádár korszakban a gyari munkások munkaidőben a fönök vikkendházát építették.
    Kádár korszakban szinte mindenki lopott.
    A nők lefeküdtek a fönökükkel, a férfiaknál becsület volt ha megcsalták az asszonyt.
    A rendőrők ostobák pökhendiek igazságtalanok sőt brutálisak is voltak.
    80 években találtam ujságokat és híreket a padlásunkon. Nagymamám ijedten mondta azzonnal vidd vissza és senkinek el ne mondd.
    Ismerősöm abból gazdagodott meg hogy pult alól árulta a zsiguli alkatrészt.
    Soroljam ti is ezt szívtátok a legtöbben. Most meg visszasírjátok ? Hát nem előre kellene haladni. A magyarok nem néztek szembe a holokauszttal. A magyarok ugyanugy nem néznek szembe a szocializmussal. Igen magyarországon brutálissab volt a fasizmus, a nyilasok, mint a kommunizmus. Ha azonban a nagy CCCP-t vagy Ázsiát vagy del amerikát nézitek, úgy folyt vér mint a víz, sok helyen még ma is úgy folyik. Persze nem a magyar híreket kellene hallgatni.
    A kereszténységről pár szót. Igen létezik névleges kereszténység. Magyarországon pl kicsit sem szent István óta. Európában azóta hogy Roma államvallásá tette. De ez nem az igazi kereszténység. A biblia adja meg a kereszténység fogalmát. Előszőr az Anthiókiában lévő Krisztus követőit hívták keresztényeknek. Nos ezek az igazi keresztények akik a krisztust követik. Az hogy ki milyen felkezetbe jár, kirakja e a keresztet vagy sem egyáltalán nem fontos. Megsógom hogy Jézus sem rakta ki a keresztet. Ő cipelte mert kényszerítve volt rá, még akkor is ha a halált önként vállalta. Én személyszerint örülök és tudom hogy több száz millió keresztény (hívő) társam is így van vele, mert Jézus a halálával és feltámadásával egy ój birodalom kaputi nyitotta meg, ahová rajta keresztül lehet csak belépni. Nincs más út.
    Kapaszkodthat bárki a bálványába a szocializmusba, vagy akár mibe de az nem fog rajta segíteni. Ezért is írhatta Kertész úr a genetikusan szolgalelkü magyarokról amit írt. A magyarok míndig is szolgák voltak, szolgálták a római pápát, a fedualizmust, szocializmust, és most is szolgák az emberek. Ki-ki a maga útjára tért.
    Adatbányász barátom. Te “csak ” Iványi lelkész urat ismered ? több mint háromszáz egyházat szüntettek meg. Tudod hány igazi hívő az ige szerint élő ember van azokban a gyülekezetekben. Nem gyülekezetekről beszélek mert Jézus nem a gyülekezeteket váltotta meg, hanem az embereket. Minden embert. Olyan ez mint amikor valaki kifizeti helyettünk a számlát, de a bank nem szól és mi még tovább fizetjük a részleteket. Na ez az igazi szolgaság.
    Ahogy mások is mondták elöttem (aminek persze örülök) de ha egyedül is lennénk (nem vagyok ennyire nagyképü) ki jelenthetem hogy egyformán utálom a vörös csillagot (és amit számomra jelent) és a horogkeresztet (és amit a számomra jelent).
    Ha valakinek a vöröscsillag a heineken sört jelenti azzal nekem sincs bajom, de hogy azzal az igával van amit a komcsik tettek az országra/világra. Csak azért mert most a fasizmus nagyobb iga, még ne kívánja senki hogy a kicsivel kisebb komcsi igát kívánjam vissza.
    Ugyanezek a hangok a románoknál ahol Csau-t sírják vissza az emberek, vagy az elszegényedett ruszkiknál a Szoviet uniót.
    MIért nem nyugatról veszitek a példát, ahol legalább működnek a dolgok ?
    Egyébként tőlem betílthatják a keresztet is. Jézus követői nem a jelképekben hisznek, Jézus pedig soha nem vert át senkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  39. Mai hír – Kína afrikai országoknak 20 milliárd dollár hitelkeretet ad.
    A mini szterelnök pávatánca a kínai partnernél nem jön be!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  40. csakén
    2012. július 19. csütörtök
    14:42

    Hogyan is jöhetett volna be. Teljesen hülyének nézi a kínaiakat.

    Büszkén világgá kürtöli, hogy ő a kommunizmussal a kommunistákkal leszámoló művész,a megdicsőült kommunista-irtószer, majd megy a kommunista Kínához és pénzt kér.

    Esetleg hozzáteszi, — jaj, ne tessék már arra figyelni amit mondok, a markomat tessék nézni itt tartom, ne tessék kihagyni egy ilyen lehetőséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  41. jogábanállhallgatni

    .. Fíjjug!
    Ez aztán a totális vereség …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. fityiszül ez világra szóló győzelem! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. CommonSense 2012. július 19. csütörtök 03:03
    Tudod a biblia – amire hivatkozol – azzal is legalább annyi baj van, mint
    a vörös csillaggal, hiszen a voltak hamis próféták is. De ki emlékszik rájuk?
    Az inkvizició azonban legalább annyira “használta” az itéletek indoklásához,
    hiszen mi alapján terrorizálta a róma által vezetett vallás Európát ha nem a
    Bibliában lévő – egyébként ma is örök emberi értékeknek tartott – tanok
    kifoditásával. Mondta valamikor Jézus, vagy az Úr, hogy máglyára azzal aki
    nem ért velem egyet? Nem hiszem, hogy a kinzás módszereit és mondjuk
    a spanyol honból való kiűzést tartalmazza a biblia. Mégis errehivatkozva
    követték el a pápa által megbizott inkvizitorok tetteiket a kereszt nevében.
    A háború alatt a Magyar Futár cimű propaganda kiadvány nyiltan uszitott
    a zsidók ellen a “Galiciából indult el” cimű cikksorozatával. Arról bizony
    elfelejtkezett megemlékezni, hogy azok a szerencsétlen üldözöttek, hogyan
    kerültek oda.
    Remélem erre a terrorra is emlékszel?
    .
    Lehetne sorolni, de minek.Tanitják az inkviziciót a történelemben?
    Ezt nem szabad tudni senkinek a Katolikus Európban. Persze Nyirőre és a
    Vass Albert féle “nemzeti ,hősőkre” fel kell hivni a figyelmet, mert őket a vöröscsillagot viselők üldözték és üldözik most is.
    E tettek ugyan nem mentség a gonoszságra, de ezek is megtörténtek.
    Jó elgondolkozni ezen is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Nna.
    Kiosztottam egy rakás jó és roszpontot.
    ( Főleg rosszat hehe )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. CSAK VICCBŐL!

    ” Na, holnap én is felteszem a kiváló dolgozói jelvényem nagy vöröscsillagát, oszt egy év múlva meg felveszem Strasbourg-i megítélt juttatást! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  46. Gaga 2012. július 20. péntek 07:20
    “CSAK VICCBŐL!…….felteszem a kiváló dolgozói jelvényem”
    .
    Valóban csak viccből.
    Nosztalgiázunk? Nem is gondoltam, hogy te még most is rejtegeted jelvényedet.
    Remélem kereszted is van.
    Na ne érts félre “nem olyan”.
    Azt a fajta keresztet ugyanis átrajzolva viselik karszalagjaikon. De egyesek
    ma is büszkén mutogatják: nekik még megvan. (elő is veszik, ha már lehet)
    .
    Igy azért talán eldönthető a két jelkép közti különbség.
    .
    De van másik.
    Hiszen a vitézi rend jelvénye is kiváló dolgozóként való elismerést jelent, amit pályázat után itélnek oda a “kiválóságok” a jól “dolgozóknak”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos