Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Közgép, keleti szél 2012. június 5. kedd 18:28

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Közgép, keleti szél

Közgép. Így hívják azt a magyar céget, iparunk új hi-tech óriását, amely 2010 óta – a válság ellenére – halmozza üzleti sikereit. Hogy mivel foglalkozik egy modern multi-technológiai nagyvállalat, gyakorlatilag ma már mindegy. Nem a benne megtestesülő tudás, know how, szakértelem számít, hanem a benne és általa érvényesülő tőkemozgás sebessége, intenzitása. Mert nagy ez a világ. Annyi a zsíros állami pályázat, mint égen a csillag. Nem lehet egyetlen szakterületnél lecövekelni.

Simicska cége (mert Lajosunkról van szó) az elnyert, megvalósítandó állami projektek 64 százalékában volt nyerő, két év adatainak összesítése szerint. Hogy miért pont ez a két év? Miért 2010 a fellendülés kezdete? Ezt az önök fantáziájára bízom. És mielőtt oligarcházni kezdenénk, felhívnám a figyelmet arra, hogy a komplett magyar gazdaság Csányi Sándorostul, MOL-ostul, Simicskástul tízszer beleférne egy Abramovics büdzséjébe. Szóval csak annyit akarok mondani, hogy ez itt kispályás foci. Úgy viszonyul egymáshoz financiálisan, mint a komplett OTP Bank Liga és a Chelsea.

Attól persze a Simicska még elvan. Miniszterelnökünk támogatását élvezi, nem is annyira a régi haver (tettestárs) jogán, mint elvi szempontból. Orbán a minap jelentette ki, hogy „igenis kellenek sikeres magyarok”, különben mindent visz a külföld, ez pedig labanc politika lenne, amit ő nem támogat.  Hogy mitől sikeres a magyar, ha sikeres, arról van egy kínai történetem. Peking környékén jártunk egy szálloda és wellness óriáslánc virágzó tulajdonosának vendégeként. Az illető, Wu úr a legnagyobb feltörekvő kínai üzletemberek dísze volt. Kérdeztük is, honnan szerzete vagyonát, indította elképesztő karrierjét. Wu úr szemrebbenés nélkül válaszolta, hogy a pénzt „a párt adta ” bizományba, hogy a magánvállalkozás előfutáraként, kísérleti alapon szervezze meg magának a kapitalizmust, s tapasztalatairól számoljon be a központi bizottságnak.

- Ja, így könnyű, így én is lennék tőkés – hüledezett skribler kollégám.

Simicska se más. A tavasz előhírnöke, misszionárius, felderítő és trapper, aki önfeláldozóan térképezi fel az Orbánéknak ismeretlen pénzvilágot. És közben gyűjt (visszacsorgat) némi pénzmagot.

A világban keleti szelek fújnak, ahogy a minap emlegette valaki. De hát itt mindig is azok fújtak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 28 szavazatból)
Buják Attila: Közgép, keleti szél, 5.0 out of 5 based on 17 ratings

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Mint az Ezüsthajó kft.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Simicska lesz a Fidesz Tocsikja. Orbán meg nagyobbat fog hasalni, mint a Vizó.
    Szerencsével van még két nagyon jó évük, utána meg 15-20 sokkal kevésbé jó. Nagyon drukkolok nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Valahogy a fideSS mindig perverz gyönyörűségét leli a trambulinról vizelésben. Ebben sincs stílusuk. Nem hogy nem úriemberek, de nem is akarnak annak látszani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Még nem láttam semmit aminek az lett volna a leírásában hogy ” Made in Közgép , Hungary “.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Geyza, az új pénzérméken, bankókon már ott lesz a “made in közgép”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Arra lennék még kíváncsi, hogy a normális jobboldali politikusok meddig hagyják még tombolni ezt a fasiszta bagázst és arra, hogy meddig engedik, hogy a konzervativizmust ennyire besározzák a maffiózó randalírozással!!!!!! :(((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Tudja valaki mi történhetett Buják úrral?
    Egyenesen állást foglal, semmi Gyurcsányozás, semmi flikk-flakk, semmi kence-fice…! Csak így tovább, és megkedvelem írásait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Orbán a minap jelentette ki, hogy „igenis kellenek sikeres magyarok”, különben mindent visz a külföld, ez pedig labanc politika lenne, amit ő nem támogat.
    .
    Legalább megértettem, miért építik le az oktatást, miért hajtják el külföldre a magyar fiatalokat. Ha az új oktatási rendszer gyümölcse beérik, akkor a tanultnak látszó, ám tanulatlan magyar munkaerő jól tönkreteszi a nyavalyás nyugateurópát és végső csapásként a 2.000.000 embert befogadó stadionjainkban megverjük a futball csapataikat is. Így lesz miénk a végső győzelem. Ravasz, nagyon ravasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Az embernek olyan érzése van, mintha tudatosan éreznék bukásukat. Ezért, mindent ami kézzel és törvénnyel fogható és a fidesz holdudvarának elérhető, meg akarják szerezni és meg is szerzik.
    Nehéz dolga lesz az elkövetkezendő kormánynak, (ha lesz egyáltalán ilyen) visszájára fordítani ezt a lehetetlen állapotot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Robog ezerrel a Simicska-talicska! Ez a kb. 200 Milliárd eddig kb. 400 -600 db. Budai Gyula témával egyenértékű….Itt tartunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Harács

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. A nyugati szél meg idefújta az Olaf-ot, akik nagyon kíváncsiak lettek, hogy mi kerül a magyar út- és vasút felújításokon 2-3-szor többe, mint a horvátoknál hegyek között völgyek között zakatoló vasúti pálya?
    http://varanus.blog.hu/2012/06/24/kozgep_a_szoporoller_hajtanyon_erkezik#comments
    Ne hagyjátok ki a kommenteket, ma különösen jól sikerültek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos