Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holtversenyben Obama és Romney 2012. June 4. Monday 10:39 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holtversenyben Obama és Romney
Washington – Nagyon szoros az elnökségért folytatott verseny a Fehér Ház jelenlegi lakója, Barack Obama és valószínű republikánus kihívója, Mitt Romney között, mert egyikük sem rendelkezik meggyőző fölénnyel a választások első számú kulcsproblémája, a gazdaság ügyében, derült ki a CNN hírtelevízió és az ORC International közvélemény-kutató intézet közös felméréséből.
.
Ha ma lennének a választások, a jogosultak 49 százaléka Obamára, 46 százaléka pedig Romneyra adná le a szavazatát, de a kimutatott különbség belül van a statisztikai hibahatáron (Barack Obama az áprilisban elkészített, hasonló közvélemény-kutatás szerint még 9 százalékkal vezetett.) A felmérés szerint az elnök táborának aktivitása magasabb, mint az ellenjelölté.
.
Arra a kérdésre, hogy vajon melyik jelölt érthet jobban a gazdaság működéséhez, a válaszadók egyformán 45-45 százalék arányban szavaztak bizalmat a két politikusnak. Ötből egy válaszadó szerint ugyanakkor egyik rivális sem képes fellendíteni a gazdaságot. Ugyanennyien vélekedtek úgy: az ország helyzete attól függetlenül áll majd helyre, hogy ki nyeri meg a választást.
.
.
A felmérést még a pénteki bejelentés előtt végezték el, miszerint az amerikai munkanélküliségi ráta ismét 8,2 százalékra nőtt, mert májusban csak 69 ezer új munkahely jött létre.
.
A megkérdezettek 52 százaléka szerint a választások legfőbb témája a gazdaság állapota, az államháztartási hiány kérdése messze leszakadva, 18 százalékkal áll a második helyen.
.
.
Az Obama-stáb az elmúlt hetekben hevesen támadta Romney-nak az általa társalapított és vezetett Bain Capital pénzügyi befektetőnél végzett tevékenysége miatt. A stratégia, úgy tűnik, nem volt hatástalan: miközben az amerikaiak 50 százaléka gondolja úgy, hogy a republikánus politikus a Bainnél szerzett tapasztalata révén képes lesz majd csökkenteni a munkanélküliséget, ha megválasztják, 45 százaléknak ezzel ellentétes a véleménye.
.
A független választók támogatásáért folytatott küzdelemben a felmérés szerint Romney 51:39 százalék arányban mozog. Az elnök munkájáról 52 százalék van jó, 47 százalék pedig rossz véleménnyel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Holtversenyben Obama és Romney, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék: ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Messze még a november! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Romney továbbra is versenyben 2012. October 25. Thursday | AN

A CBS a CNN szerint Obama nyerte a tévévitát 2012. October 23. Tuesday | AN

A budapesti szakértők Obama győzelmét várják 2012. October 18. Thursday | AN

Alájátszott Obamának a moderátor? 2012. October 17. Wednesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos