Ronai and Ronai
AMERIKAI

Assange Amerikától fél 2012. június 25. hétfő 19:17 | AN Forrás: AFP

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Assange Amerikától fél
Washington/London/Stockholm/Quito – Julian Assange, a Wikileaks alapítója diplomáciai garanciákat szeretne kapni arra nézvést, hogy amennyiben visszamegy Svédországba, az Egyesült Államok nem kezdeményez ellene titkos dokumentumok nyilvánosságra hozatala miatt bűnvádi eljárást.
.
A negyven éves ausztrál állampolgárságú férfi, aki legutóbb azzal került a hírek élvonalába, hogy beszökött Ecuador londoni nagykövetségére, azt követően menekült el Svédországból, hogy két nő nemi erőszak miatt feljelentést tett ellene. Vádat azonban sohasem emeltek Julian Assange ellen sem Svédországban, sem másutt. Az sem került szóba, hogy az Egyesült Államok a kiadatását kérje kémkedés vagy más vádak miatt, és enyhén szólva nehezen képzelhető el, hogy a stockholmi kormány teljesítsen egy ilyen amerikai kérést. A számítógépes kalóz lényegesen nagyobb veszély fenyegette kiadatás-ügyben Nagy-Britanniában, de az amerikai kormányzat egyelőre nem tett ez irányban lépéseket.
.
Assange, aki azt követően tett szert világhírnévre, hogy titkos és bizalmas, nem kis részt az Egyesült Államokat lejárató videofelvételeket és diplomáciai sürgönyöket tett közzé, amelyeket az amerikai hadsereg Bagdadban szolgálatot teljesítő hírszerzési elemzője, Bradley Manning játszott a kezére, szülőhazája, Ausztrália egyik lapjának, a Sydney Morning Heraldnak nyilatkozott. A jelek szerint meggyőződése, hogy az Egyesült Államok üldözni fogja az iraki és afgán háborúval kapcsolatos anyagok közzététele miatt, és előre garanciát akar Amerikától, hogy nem fog ellene eljárni, ami jogi abszurdum.
.
Assange immár egy hete van benn Ecuador londoni követségén. A dél-amerikai ország korábban tett egy elhamarkodott ígéretet, miszerint befogadná Assange-ot, most azonban nem siet ígéretének eleget tenni. A Wikileaks alapítója Julia Gillard ausztrál miniszterelnököt is kritizálta amiatt, hogy szerinte nem áll ki eléggé mellette, és nem veszi komolyan az Amerika jelentette fenyegetést, holott az ügye „komoly politikai ügy… (amit) az ausztrál kormánynak azzal a komolysággal kéne kezelnie, amit megkíván”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Assange Amerikától fél, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Van oka rá!!! Van oka rá? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Állítólag Assange megdugott két svéd nőt. Na, Svédországban előfordul ilyesmi.
    A dugás vagy túl jól sikerült, vagy nem sikerült és a hölgyek erőszakot kiáltottak.
    Ez itt a kérdés.
    Egy női ügyész, most nagy vehemenciával akarja ezt a fickót kihallgatni. Nagyon kíváncsi a részletekre. Csak azt nem tudom, miért nem utazik Londonba? Ott nem tud kérdezni? Különös egy kissé..
    Azt mondja Assange, …. Érdekes, hihető amit mond.
    És mindezek után a svédek nem adnak nemzetközileg elfogadható garanciát.
    Ez nem különös?
    Úgy tűnik, …
    Szóval ennek a svéd ügyésznőnek én sem hinnék.
    Nem tudom, a két svéd puncitulajdonosnak sem hiszek.
    Férfiurak, ti hogy vagytok ezzel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  3. Na de Gonoszka
    Assange nem a svédektől fél!!! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Féljen is!
    Elöször adják ki nekünk.
    Ami marad belöle az a svédeké lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. Gonoszka:

    Egy olyan borzalmasan feminista közegben, mint Svédországba, kész csoda, hogy nem kasztrálják azonnal azt a férfit, aki autójával odadudál egy csinos nőre. Nem lepődnék meg, ha hazugság lenne a nemi erőszak, és csak a Assange körüli hírverés miatt vádolták meg őt.

    Amúgy is úgy vagyok ezzel a fazonnal, hogy jó is, meg nem is, amit tett; Egyfelől helyesen tette, hogy megmutatta a világnak Amerika szégyenteljes titkait, másfelől viszont nem kímélte forrásait, így biztosan veszélybe kerültek emiatt, továbbá vehemensen gyűlöli az USA-t, így számára természetes, hogy legyőzendő “fő gonoszt” látva benne lazán elengedi a többi, általában keményen elnyomó ország viselt bűneit a füle mellett, és ez a kettős mérce alapból meg is kérdőjelezi az igazság melletti kiállását.

    Ettől függetlenül remélem, ha nem okozott igazi, emberéletekben mérhető kárt, akkor nem fogják kivégezni. Tudok ugyanis olyan eseteket, amikor több tucat civilt megölő katona pár évet-hónapot vagy semmit se kapott bűnéért, míg a titkosított anyagot kiszivárogtató homokos bakát évtizedekre akarják a tömlöcbe zárni, ez pedig igencsak ellentmond a józan észnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Nem sok marad belőle… annyival még a halvérű svédek se érnék be.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. “vehemensen gyűlöli az USA-t, így számára természetes, hogy legyőzendő “fő gonoszt” látva benne lazán elengedi a többi, általában keményen elnyomó ország viselt bűneit a füle mellett, és ez a kettős mérce alapból meg is kérdőjelezi az igazság melletti kiállását.”

    Ezt te mered leírni, Animebj? :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  8. Remélem Assangenak lesz annyi esze, hogy egy “igazán” ütős iratot elküld az elnök úrnak és megkérdezi, hogy leszállnak róla, vagy néhány újságkap hasonló papírokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Teljesen ellentmondásos. Nagy-Britanniába húzta a csíkot, holott ott sokkal valószínűbb lenne a kiadatása – ha Thatcher a miniszterelnök, nem úszta volna meg. A svédekhez fél visszamenni, holott nem bántott ott senkit, mondja ő. Nincs olyan, hogy a svédek kiadják Amerikának, a vietnami háború alatt hány dezertőr szökött Svédországba, mind menedékjogot kapott. Berohan az ecuadori követségre, egy porbafingó dél-amerikai országtól kér menedéket, ami mindenestül Amerika függvénye, még saját valutája sincs, a dollár a fizetőeszköz. Most azt akarja, Amerika ígérje meg, hogy nem rúgja valagba… mert ha nem teszi, akkor mi lesz? Ott marad az ecuadori követségen, mint valami Mindszenty?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Amikor kiteregette mások bizalmas dolgait, még nagy volt a mellénye. Most, hogy viselnie kéne tettei –egyébként előre látható- következményeit, bujkál és menekül mindenhová. Ha annyira hisz az igazában, hogy amit tett az hasznos volt, akkor miért nem mer kiállni érte és harcolni? Most sarokba szorítva vinnyog. Igazi jellembajnok, korunk (sajnos) példakép menőcsávója. Mellesleg ha az USA vagy valaki más annyira ki akarná nyírni, már régen elgázolta volna egy elszabadult úthenger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  11. Gyula Bognar, Jr.

    Assange legyen a két Svéd nő “vendége”, ami utána marad belőle, és azt hiszem a Svéd lányok, csak egy kis darabot tartanak meg emlékbe, azt adják nekünk. A börtönben amúgy sem lesz szüksége arra, amit a Svéd lányok megtatanak belöle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  12. ricsi:

    Még mindig közönséges Amerika-gyűlölőnek tartattok? Ennyire nem vagytok képesek objektíven, közömbösen szemlélni a világot? Miért kényelmes az, ha felosztjátok a világot Amerika ellenségeire és barátaira, mikor utóbbiak közt számos zsarnokság van, ezzel pedig megkérdőjelezve a nagyhatalom demokrácia iránti elkötelezettségét, kiállását?

    Inkább Ti nem vagytok 100-asok, amiért hagyjátok magatokat megvezetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Assange egy aberált felfujt hólyag. A homokos katona bűne hazaárulás, a hadsereg elárulása, katonai titkok átadása volt. Nané hogy evtizedekre kell lecsukni.
    Az oroszok mér régen kinyírták volna, de remélem az amik sem fognak vele kesztyűs kézzel bénni. Börtönbe vele. A katonától szerzett információ kimeríti a kémkedés tényét, miért kell lacafacázni vele ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  14. Szerintem a képen Gilderoy Lockhart látható 50 évesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Animebj teljes mértékben igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Animebj
    2012. június 26. kedd
    04:57
    Assenge cselekménye bőven kimeríti a hazaárulás fogalmát. Függetlenül attól, hogy melyik ország titkait tárta a nyilvánosság elé. Rengeteg ember életét veszélyeztette és nem tudni mennyi a neki köszönhetően meghaltak száma. Az anyagi károkról nem is beszélve amelyet a titkosszolgálatok rendszerének ujraépítésével okozott. Nem lehet indokolni, hogy a világ elé akarta tárni az USA vagy bármely más ország bűneit. Egyszerű szenzációhajhászó szemét alak. Nem fogadnék a hosszú életére:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  17. Amennyiben az USA hagyja ezt a ………….t futni, még nagyobb méreteket ölt majd az internet kalózkodás, melynek aztán már semmi nem veszi elejét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  18. ui.
    Ez már stratégiai érdekeket sért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Mit kell ezen ennyit filózni? Ha valóban törvényt sértett a fickó, be kell varrni a börtönbe, és ennyi. Ebben a világban nincs “igazság”, csak törvény van, teljesen mindegy, melyik nagyhatalom titkait szivárogtatta ki. Persze az lenne ideális, ha mindenki a bűnei szerint kapna börtönt, nem jó a civilekre lődözős katonát se futni hagyni… Meg ez a Mannings nevű fickó is… hmm. Valahol azt olvastam, azért szivárogtatott, mert unatkozott Irakban. Sajátos módszerei vannak az unaloműzésre…

    Animebj

    “Egyfelől helyesen tette, hogy megmutatta a világnak Amerika szégyenteljes titkait, másfelől viszont nem kímélte forrásait, így biztosan veszélybe kerültek emiatt”…

    Minek azt megmutatni? :) Ilyen titkai alighanem minden nagyhatalomnak vannak, és akkor már nem sokkal izgalmasabb találgatni? :) ha mindent megtudunk, akkor hova lesz az írói fantázia, és mi lesz a megmosolyogtatóan kacifántos összeesküvés-elméletekkel? ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  20. Mate, Ivan Tibor

    Animejbj
    A kis Fassang mindenaron fontossa akarta tenni magat, es most, hogy sikerult neki, mintha egy kicsit csalodott volna. Megis milyen barom hiszi, hogy miutan konyokig beletur az USA intim viszonylataiba, majd szeretetcsomagot kuldenek neki? Remelem, jo arat fog fizetni az indiszkrecioert, mielobb. Barmennyire utalod az Egyesult Allamokat, be kell latnod, hogy ezt a balhet el kell vinni, nem lehet meguszni. Es ha igy fel a kovetkezmenyektol, miert az Egyesult Allamokkal kezdett, miert nem Tadzsikisztannal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  21. patti:
    .
    “…Ha valóban törvényt sértett a fickó, be kell varrni a börtönbe, és ennyi..”
    .
    - Igaz, és pont ez lenne a cél, csakhogy, ez a kretén bemenekült egy dél- amerikai nagykövetségre. Onnan pedig nem lehet csak úgy kihozni, gondolom, tudod, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. kezdett ő Kenyával, csak az senkit nem érdekelt

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Melyik testi- lelki nyomorék minuszol már megint ész nélkül? Kívánom neki, egyedül ettől tudjon gerjedni nyomorult életében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  24. Az ürge a miénk! A tökeit esetleg átadhatjuk a svédeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Avi:

    Nincs se jogom, se kedvem védeni Assange-t, de a leleplezett videókon háborús bűnök voltak láthatók (civilek mészárlása), a felnyitott diplomáciai akták pedig nyílt titkokról szóltak, olyan színfalak mögötti eseményekről és véleményekről, amelyeket amúgy is sejteni lehetett akár jóval korábban (pl: Afganisztán demokratikus átalakulásának képtelensége). Ezek miatt nem hiszem, hogy ártatlan megfigyelők, besúgók vagy tolmácsok vére tapadna az önjelölt kiber-igazságosztó kezére, vagy legalább is nem olvastam-hallottam arról, hogy a Talibán, az iraki síita-szunnita terroristasejtek avagy az al-Kaida a közvetett ideológiai támogatásán túl (mely szerint “az USA a világ legnagyobb rákfenéje”, “Allahu’akbar” stb) bármiért is hálásnak kéne lennie neki. Az iszlámfasiszták, a nyugat-európai szélsőbalosok illetve a kelet-közép-európai szélsőjobbosok számára teljesen mindegy, hogy honnan származik célpontjaik nevét, jó hírét vagy ideológiáját besározó valós vagy hazug állítás, a lényeg a maguk kis lelki nyomoruk kielégülése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Hm… még nem sikerült megfejtenem a mínuszolások algoritmusát… na, majd egyszer…

    Az ügy kapcsán sokan csak azt felejtik el, hogy amit ez a fickó tett, az egyáltalán nem csak az amerikai kormánynak, hírszerzőknek stb. árt, hanem közvetve az amerikai népnek is, az iszlámfasiszták 90%-a ugyanis hisz a kollektív bűnösségben, és nincsenek erkölcsi aggályai a civilek legyilkolását illetően. Szégyenteljes dolgok kiszivárogtatása, na és! Van ilyen… jól megmutatta az USA-nak! Csakhogy ezeknek a “csúnya dolgoknak” a közzététele sok ártatlan amerikai életét sodorhatja veszélybe, mert ezeket a “titkos” anyagokat látva a még bizonytalankodó, de potenciális terroristajelöltek Amerika-ellenes cselekmények elkövetésére éreznek motivációt, magyarul uszulnak. Ezzel Assange már kimerítette nemcsak az államtitok megsértésének tényállását, de tette közvetve alkalmas gyűlöletkeltésre illetve az állambiztonság megsértésére. Ezzel egyáltalán nem akarom azt mondani, hogy a fentebb leírt szégyenteljes tettek elkövetőit nem kell megbünteti, sőt. De nem kell rögtön “bezzeg”-ezni, ne mérjünk kettős mércével. Sajnálom Assange-t, de még mindig úgy gondolom, hogy börtönben a helye. Legközelebb olyat találjon ki, ha már szórakozni akar, amivel lehetőleg nem 300 millió embert szívat, hanem csak azokat, akik tényleg felelősek a bajokért. Bár ez kicsit nehezebb feladat.

    Lehet mínuszolni, ha valakinek ez jólesik, végül is ez csak az én véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ecuador ma dönt Assange sorsáról 2012. június 21. csütörtök | AN

Szeptemberre tűzték ki Manning tárgyalását 2012. április 26. csütörtök | AN

A vádak ejtését kéri Wikileaks közlegény 2012. április 25. szerda | AN

Stratfor – titokzatos magyar kapcsolatok 2012. február 29. szerda | Lázár György

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos