Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kósa Lajos nem szokott toporogni 2012. május 8. kedd 10:35 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kósa Lajos nem szokott toporogni

Budapest – A Fidesz alelnöke – aki egy évvel ezelőtt kedves ukrán hölgynek nevezte az IMF budapesti irodavezetőjét – a TV2 reggeli műsorának vendégeként kifejtette, hogy fél évre el kellene venni azok autóját, akik visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal. Szerinte a  piros lámpán átmenni nagyon veszélyes, Gyurcsány Ferenccel nagyon-nagyon sok baj van, azt viszont kikérte magának, hogy toporogna. Utóbbiért a Mokka műsorvezetője, Kárász Robi bocsánatot kért.

A beszélgetés egy kis közjátékkal indult, Kósa ugyanis sérelmezte, hogy a műsorvezetők úgy konferálták fel, hogy “Kósa Lajos már itt toporog a stúdióban”. Szerinte ez sértés, a vendégeket pedig nem illik megsérteni. Kárász Róbert műsorvezető végül bocsánatot kért a felvezetés miatt.

A riportban szó esett arról, hogy a Fidesz parlamenti frakciójának és a Belügyminisztériumnak a képviselői csütörtökön kezdenek egyeztetni a KRESZ módosításáról és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetési tételek “életszerűvé szabásáról”, miután a képviselőcsoport korábban úgy foglalt állást, hogy túlszabályozott lett a közlekedési szabályok rendszere, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a KRESZ-nek és a bírságoknak nem az az értelme, hogy a költségvetésnek minél nagyobb bevétele legyen, hanem az, hogy minél szabályosabban közlekedjenek az emberek. Elmondta ugyanakkor, hogy bizonyos esetekben jónak tartaná a büntetések szigorítását.

Példaként közölte, hogy szerinte a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőktől fél évre el kellene venni az autójukat. (Ezen a ponton megemlítette, hogy a TV2 másik műsorvezetőjének, Liptai Claudiának is volt egy ilyen ügye.) A politikus kitért a lézerblokkolóra is, amelyet “abszurditásnak” nevezett, ezzel szemben a radar-előrejelzőt elfogadhatónak tartja, az ugyanis szerinte éppen olyan, mint amikor az autópályán felhívják a figyelmet a radarkontrollra.

Természetesen piros lámpán áthajtani nagyon veszélyes, de nem az a helyes szigorítás, hogy “akkor ha a sárgán átmegyünk, már óriási a büntetési tétel” – magyarázta. A megoldás az lehetne, ha lámpaváltás előtt a zöld elkezdene villogni – közölte, hozzátéve, hogy szintén jó megoldásnak tartja azt – ahogyan az az általa vezetett Debrecenben már működik -, amikor egy számláló jelzi, hány másodperc van még hátra a zöldből. Szerinte Pintér Sándor belügyminiszter “kellően rugalmas ahhoz, hogy értse azt”, amit ők mondanak.

Arra a kérdésre, csak találgatás volt-e, hogy ő válthatja Lázár Jánost a Fidesz-frakció élén, Kósa Lajos igennel válaszolt. “Nekem annyira át kellene alakítanom az életemet, hogy nem nagyon tudnám ellátni” a feladatot, és a család sem örülne neki – közölte.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szakdolgozata ügyében a Fidesz alelnöke úgy vélekedett: “Gyurcsány Ferenccel nagyon-nagyon sok baj van. Az, hogy plagizálta-e a diplomamunkáját vagy sem, lehet, hogy az első ötvenben nincs benne”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor realizálódhat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalás, azt felelte: “ott vagyunk, hogy elindulnak a tárgyalások”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 7 szavazatból)
Kósa Lajos nem szokott toporogni, 2.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Igaza is van! Ilyen nagy formátumu (Mr. Twenty percent) politikussal, Debrecen Géniuszával hogyan mer szórakozni egy ilyen senkiházi nyikhaj tollforgató terrorista tanonc. Mélységesen fel vagyok háborodva… Mikor néz már vissza ez a Narancsos Barom, hogy milyen s.ggből esett ő ki. Hányinger!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  2. Hát nem megható, hogy amikor az EU ban nehézségek vannak, Magyarország igen súlyos gazdasági és belpolitikai problémákkal küzd, akkor a Fidesz politikusnak legfontosabb témája egy televíziós fellépése során, hogy közlekedésrendészeti kérdésekbe és annak technikai részleteibe üsse bele mindenható orrát.
    -
    Gondolom az ügyet a parlament elé kell vinni, és minden egyéb égető gazdasági és politikai problémát elnapolni amíg ebben a halaszthatatlanul fontos ügyben döntés nem születik, hiszen már egyértelmű ezzel senki mást nem lehet megbízni, csakis felső szinten kell nyilvánosan megtárgyalni.
    -
    Ami a toporgását illeti, fizikai értelembe talán nem helytálló a megjegyzés, de intellektuális értelemben még hízelgő is ránézve. Ha már közlekedésbiztonságnál tartunk valószínűleg mind neki, mind a hozzá hasonló kaliberű politikusoknak ki lehet utalni a szellemi mankót, és kiállítani a szellemi mozgássérült igazolványt amivel a politikai életben bárhol bármit felelősség nélkül megtehet.
    -
    Bár így is azt teszi, de legalább legyen róla igazolványa. Ha jól tudom diliflepninek hívják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. Én utálom Kósát, ettől függetlenül két dologban is igaza van. A “toporog” szó valóban sértő (Kósával rengeteg baj van, de az első ötszázban nincs benne a toporgás).
    .
    A közlekedési büntetési tételek növelése és a lámpák kamerázása tényleg agyrém és esztelen pénzbehajtás. A baleseteket nem a sárgán, és nem is a sárga-piroson még épp áthajtó járművek okozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Kósa nem toporog hanem rohan! A szakadékba..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Megtalálta a zsák a foltját!
    Kósa Lajos és az illem…! Ez a nap vicce!
    A nem éppen a szofisztikált stílusáról híres Kósa nemigen tehet szemrehányást az éppen oda nem illő felkonferálás miatt. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy egyes TV riporterek a politikusokhoz hasonlóan, komoly kihívásokkal küzdenek a magyar nyelv árnyalatainak használatával, és megértésével kapcsolatosan. Amúgy Kárász Róbert valóban az egyik legnyeglébb, legtaplóbb modorú hazai riporter, akinek kijárt már egy kis helyreigazítás. Hasonlóan faragatlan figurákkal legfeljebb a hír és az echo tv műsoraiban lehet találkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. Erre a takonyplcra is illik:
    http://www.magyarvagyok.com/videok/3-Humor/4844-Hofi-Geza-Gondolj-Apadra-1984.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Na róla is el lehet mondani, ha az egójáról ráesne az IQ-jára, hát akár a nyakát is kitörheti, akkora szakadékba esne! Milyen szakon végzett? Északon.
    Az iskolázottsággal az intelligencia nem jár karöltve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Nem foglalkozva Kósával, a sógoroknál láttam, hogy villog a zöld mielőtt sárgára váltana.

    Ebből tudja a jámbor labanc is, hogy mit csináljon.
    Gyorsitson, vagy lassitson és megálljon.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Milyen kényes a kósa lelke. Bezzeg a nyelve.
    Kósa az egyik legtaplóbb a fideszben igaz lehet hogy nincs benne az első ötben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. Na ne már! Hogy a kicsi huszár toporogna?Nem, ő a magabiztosság megtestesítője!Biztonságban érzi magát mr 20 %…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Topimackó ez igaz, de mi lesz ha bevezetik, hogy a villogó zöldön sem lehet büntetlenül áthaladni?
    Mostanában elég gyakran lehet látni lámpa előtt vasalókat. Ez biztonságosabb?
    Azért világossá tehetnék, hogy nem mindegy, hogy a sárga jelzés elején vagy a a végén hajt be valaki és aszerint szankcionálnának. Kevés rutinnal az ember már aki akarja érzi meddig lehet veszély nélkül áthajtani.
    A visszaszámláló nem rossz ötlet sok helyen használják. Pl. már Bulgáriában is évekkel ezelőtt elterjedt.

    Kósa játssza most a jó rendőr szerepét? Nincs más dolga?
    Bár szerencsésebb mintha éppen a forintot döntögeti. (abból csak a kollegista haverok jönnek ki jól)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Feltehetően Kósát fedezték fel csillagászok mint a Sötét Lukat, mert Kósánál nagyobb sötétség a világegyetemben kevés van, ami van az is mind a fideszben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. mr. egyékként a fidess és Debrecen egyik legsötétebb embere. Mindenki jobban járna, ha az arcát csukva tartaná, egyékként. Ahányszor csak megnyilatkozik nagyobb plénum előtt, annak mindig a zemberek döntik magukba a levét, egyékként. Egyékként persze ezek negatív hatásaiból mr. egyékként semmit sem érzékel egyékként :-( , azért lebegteti az arcát ilyen felelőtlenül egyékként. Egyékként az is megérne egy misét, hogy azt az utcát, ahol egyékként ő is lakik Debrecenben micsoda azonnali hirtelenséggel aszfaltozták le, mert nehogy má neki sáros úton kelljen járnia autójával és akárhány kocsijával egyékként. Egyékként ez még csak a legszolidabb a mocskosságai közül. Ja és egyékként, ha már ilyen sűrűn használja az egyébként szócskát, talán gyakorolhatná a kimondását is, mert nagyon bánccsa a fülemet EGYÉKKÉNT :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Kósának vajon mennyire alapozta meg az érettségije a továbbtanulást, ha eddig sem tudta befejezni a Marx Károly Egyetemet? Kósa előadja magát, holott életében nem tett még le semmit az asztalra. Megnyilvánulásaiból, sítlusából nem jön le számomra hogy egyáltalán leérettségizett-e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Engem nem az érdekel, hogy miért érettségije van, és az sem, hogy miért érzékeny a lelke a toporog szóra (az enyém is az lenne, méltatlan). Hanem az érdekel, hogy régen miért Mr. 10% volt a neve, és most miért Mr. 20% (a Wikileaks szerint). Ez a nagy kérdés, nem a sárga lámpa (amiben történetesen igaza van).
    .
    A Mr. 20%-ra miért nem kérdez rá a riporter?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. Maeldron 16:46
    Tudtommal ennyi volt a taksa egy megbízás elnyerése esetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Maeldron
    Ne légy naiv… Nem mer rákérdezni, mert utána el lenne lehetetlenítve nem csak a szakmában, de az országban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. A piroson nem szoktam áthajtani – de a teljes fideSS vezérkaron NAGYOOON SZERETNÉK !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. Maeldron, Valóban érdektelen lenne hogy csak érettségije van-e, vagy hogy érzékeny a lelke és valóban hebehurgya kiszólás egy riportertől valakire azt mondani, hogy már toporog, de Kósa simán kötözködik mások végzettségével, Kósa simán és otrombán belemászik bárki lelkivilágába, kósa bárkit a toporog kifejezésnél sokkal mélyebben megaláz, ha éppen úgy tetszik neki. Nem kell gátlástalanságért a szomszédba mennie.
    A tolvajlásai korruptsága valóban anyagilag károsabb, De így együtt!
    Tudod ha egy aranyos kiskutya cseni el a szendvicsedet az azért mégiscsak más.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Jaj, ez a Lali, iszom a szavait, az ötleteit pedig külön papírra jegyzem, majd egy csendes helységben a szavait kibrunyálom, a följegyzett ötletekkel pedig kitörlöm a seggem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    Az érzékeny lelkű Kósa ráérzett a lényegre.Furcsán hangzott volna, ha a riporter Orbánnal kapcsolatban mond hasonlót.Kósa azt érezte meg, hogy nem tekintik komoly embernek, pedig neki is kijárna valami tisztelet. Ő a Fidesz alelnöke. Az pedig tudvalevőleg nem toporog.Ez a fiú már majdnem 50 éves, de 80 évesen sem fogják komolyan venni.Alkatilag ilyen, súlyosbítva azzal, hogy hmm…, nem egy észlény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Olah Zsuzsanna

    Ne bantsatok! kartekony mint a tobbi, de ennek a legenynek legalabb, es csak ennek az egynek, szimpatikus, ertelmes feje es kiallasa van. Ezzel kesz a FIDESZ garda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  23. mr. 20% egyékként a fidess és Debrecen egyik legsötétebb embere. Mindenki jobban járna, ha az arcát csukva tartaná, egyékként. Ahányszor csak megnyilatkozik nagyobb plénum előtt, annak mindig a zemberek döntik magukba a levét, egyékként, azon túl, higy magát is lejáratja (egyékként ez senkit sem érdekel). Egyékként persze ezek negatív hatásaiból mr. 20% egyékként sem érzékel semmit egyékként :-( , azért lebegteti az arcát ilyen felelőtlenül egyékként. Egyékként az is megérne egy misét, hogy azt az utcát, ahol egyékként ő is lakik Debrecenben micsoda azonnali hirtelenséggel aszfaltozták le, mert nehogy má neki sáros úton kelljen járnia autójával és akárhány motorjával egyékként. Egyékként ez még csak a legszolidabb a mocskosságai közül. Ja és egyékként, ha már ilyen sűrűn használja az egyébként szócskát, talán gyakorolhatná a kimondását is, mert nagyon bánccsa a fülemet EGYÉKKÉNT :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Leslie G. Charteris

    @Oláh Zsuzsanna.Azért kedves Zsuzsanna, akármilyen szimpatikus, értelmes feje is van Lajosnak ( egyébként így van, amíg meg nem szólal), de azért nehezen felejtik el azemberek 2010-es kiszólását, amikor Magyarország gazdasági helyzetét Görögországéhoz hasonlónak nevezte. Ezzel a “poénjával” hónapokra visszavetette a Forintot, többszázmilliárdos kárt okozva. Az biztos, hogy Lajosra nem úgy fognak emlékezni a lexikonok, mint a legpengébb fideszesek egyike. A kiállása meg olyan, amilyen.Kis embernek ki kell húznia magát, mert különben nem veszik észre.Kósa szívesen pózol kemény fickóként , pl. jégkorongozónak öltözve, vagy BMW motorján. Nem utasítja vissza, ha lovat föstenek alá, vagy megmintázzák a fejét. Szereti nagy macsónak láttatni magát. Van benne egy kisebbrendűségi érzés, amit így kompenzál. Mr 20%.Ezeket leszámítva télleg megnyerő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Mr 20% nagyon kártékony, ami a nemzet pénzét illeti.
    Nem habozik, nem toporog, amikor egy-egy jól időzített rosszindulatú megjegyzésével ronthatja a Ft árfolyamát. Előtte, persze nem felejti el shortolni a Ft-ot a tőzsdén, a haverjaival egyetemben.
    Na, ezt hívják hazaárulásnak.
    Ezt kell majd elszámoltatni a kormányváltás után!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Az a legnagyobb bajom, hogy az ilyen nem is tudok már jelzőt találni rá-szóval az ilyenek miatt, mint Kósa lassan kezdek kitérni a hitemből és már csak egyfolytában káromkodni tudnék. Megint jön ezzel a “Gyurcsánnyal nagyon sok baj van”-nal, mert vele nincs? Mikor tett olyat a Gyurcsány, hogy egy puszta nyomorult mondatára olyat gyengült a Ft., hogy akik akkoriban erre spekuláltak egy húzásra meggazdagodtak, a szerencsétlen devizaadósok, meg őrültek meg úgy felszökött a törlesztő részletük. Egy ilyen elátkozott meri a mocskos szájára venni Gyurcsányt, hogy az ég nem szakad le. Mikor lehet már ezeket végleg kiűzni, még a világból is. Már látni sem bírom, olyan a feje, mint egy Halovin töklámpás, jó lenne, ha a képernyőn nem nagyon mutogatnák. Az hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc vívnak egymással-igaz, hogy lassan rámegy az ország-de legalább érthető és valamelyest azonos súlycsoport. Valamikor a boldogabb időkben Orbán is egy rendkívül okos, értelmes, szókimondó, szenvedélyes politikus volt. Ma már sajnos ennek csak a negatív lenyomatai látszanak, mindazonáltal ma Ő a miniszterelnök(sajnos) Kósa pedig egy szemüveges gyászhuszár, valami mázolmányon és közben Debrecen város tönkre tevője, eladósítója. Örüljön, hogy él és fogja be már végre a száját, mert csak a baromság dől belőle. Attól, hogy valaki a rokkantak helyére parkol, nehogy elvegyük már, pláne egy fél évre az autóját. A sok unatkozó, seggvakaró fityeszes semmirekellő menjen oda az illető úrhoz, vagy hölgyhöz tessékelje el onnan és legfeljebb pénzbírsággal sújtsa. Kétségtelen hogy valamiféle büntetést föltétlen eszközölni kell, de itt van például az én konkrét esetem. Olyan súlyos gerincproblémám van, műteni pedig nem tudnak, hogy a csillagokat látom mindennap a fájdalomtól, meg is kaptam a rokkant parkoló jegyet.Ám, ha kiszállok az autóból hirtelen nem látnak rajtam semmit, nincs tolószékem, műlábam, még csak egy nyanvadt botom sem, akkor mi van ilyenkor Kósa úr? Nagy nehezen bevonszolom magam mondjuk egy gyógyszertárba, mire kijövök hűlt helye a kocsimnak? No kérem ilyen sült barmok igazgatják ma városok és a szerencsétlen állampolgárok ügyeit. Ha már bennem is ennyire gyűlik az undor, a megvetés, elképzelheti Kósa, hogy hamarosan a tőlem kevésbé toleránsabb emberek tömegétől mire számíthatnak egy szép napon. Jó lenne már odafigyelni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Jade
    2012. május 8. kedd
    23:15

    Jade Szia! Sorstársam vagy. Nekem is súlyos gerincproblémáim vannak, amihez az idegsebészek már hozzá sem mernek nyúlni :-(. Élek, amíg élek, de ezek a betegségek már életem végéig el fognak kísérni. A hatalmon lévő rezsim viszont épp a napokban NYILVÁNÍTOTT EGÉSZSÉGESNEK, hogy rohadnának meg. Persze az egészségesek kívülről nem látnak semmit és jön a duma, főleg az ilyen Kósa-féléktől. Mert ugye a hátamon lévő műtéti heget azt nem látják, az állandó fájdalmamat nem érzik, stb. Csak az én pofámról sül le a bőr, ha elmegyünk vásárolni és kívülről azt látják, hogy a pohos családfő olyan kövér, hogy minden vásárolt cuccot is a feleségének és gyermekének kell cipelnie :-(((. Nem tudok és nem is akarok magyarázkodni nekik, de érdemes lenne látnod az arcukat. Viszont most már ezt a gondomat is megoldotta a rezsim, már arra sincs pénzem, hogy vásárolni menjünk, mindent elvettek tőlem és volt pofájuk azt írni a papíromra (melyen közölték, hogy elvettek tőlem minden anyagi járandóságot), hogy szimulálok és állapotomban hirtelen tartós javulás következett be. Mindnek azt kívánom, éljenek az én fájdalmammal 1 évig és, hogy ne mondhassák, hogy szemét vagyok, még fájdalom csillapítót is adnék nekik. Állítom neked, hogy még így sem tudnák elviselni a fájdalmakat, amikkel én már évek óta élek és életem végéig élnem kell velük.
    Ezeket nem érdekli semmi saját magukon kívül. Remélem, egyszer mindannyiuknak felelnie kell ezekért a dolgokért, politikusoknak, megalkuvó-kollaboráns orvosoknak egyaránt.
    Neked pedig JOBBULÁST, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK ÉS MINÉL KEVESEBB FÁJDALMAT !!!

    Bocs mindenkitől, hogy off-osra sikeredett ez a hozzászólásom, de Jade és én (és sorstáraink) a fidess és a Kósa-félék miatt vagyunk ellehetetlenítve és lassan már halálra ítélve.

    Nagyon-nagyon várom már, hogy TÖRTÉNJÉK VÉGRE VALAMI EBBEN A NYOMORULT ORSZÁGBAN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos