Ronai and Ronai
AMERIKAI

Brüsszel az USA segítségét kéri a kiberbűnözés leküzdéséhez 2012. május 3. csütörtök 13:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Brüsszel az USA segítségét kéri a kiberbűnözés leküzdéséhez
Brüsszel/Washington – Az Európai Unió (EU) szorosabb együttműködést kíván kialakítani az amerikai belbiztonsági minisztériummal és a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI), hogy segítsék kiküszöbölni a számítógépes bűnözés elleni küzdelem hiányosságait – közölte összeállításában az EUobserver című brüsszeli hírportál.
.
„Ahhoz, hogy szembe szálljunk ezzel a növekvő globális fenyegetéssel, az EU-amerikai együttműködés nem alternatíva, hanem szükségesség”, jelentette ki ezzel összefüggésben Cecilia Malmström bel-és igazságügyi biztos a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában Washingtonban.
.
Az uniós biztos szerint a következő években sokkal több sikeres FBI és Europol intézkedésre kerül majd sor; példaként említette a 2010-ben létrehozott kiberbiztonsági munkacsoportot. A Malmström vezette testületnek Janet Napolitano amerikai belbiztonsági miniszter is tagja; 2014-re közös uniós-amerikai kibergyakorlatot terveznek.
.
Az Európai Bizottság (EB) korábban bejelentette, hogy kiberbűnözéssel foglalkozó új központot tervez felállítani jövő év elején az Europol hágai központjában. A központ feladata a gyermekek interneten történő kizsákmányolásának és a kormányzati létesítmények elleni támadásoknak a kezelése lesz. Emellett segítenie kell a tagállamokat a számítógépes biztonsággal összefüggő képességeik javításában. Malmström hozzátette: az Interpol Szingapúrba tervezett saját létesítménye tervezési fázisban van.
.
Az EB eközben korszerűsíti az informatikai rendszerek elleni támadásra vonatkozó 2010-es irányelvét. Az új javaslatok értelmében büntetendővé tenné  az informatikai rendszerek elleni támadásra alkalmas eszközök – mint például az internetes robothálózatok – használatát, előállítását és forgalmazását.
.
Az EU egyben az Európa Tanács 2004-ben létrejött Budapesti Egyezményének ratifikálására ösztökéli a tagállamokat. A szóban forgó nemzetközi szerződés célja a kiberbűnözők elleni közös büntetőpolitika kialakítása. Csehország, Görögország, Írország, Lengyelország és Svédország azonban mindmáig nem írta alá a dokumentumot.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 3 szavazatból)
Brüsszel az USA segítségét kéri a kiberbűnözés leküzdéséhez, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Legalább 10év késésben vagyunk. :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. Soha semmi nem fog működni ezen a bolygón, ami nem épül elsődlegesen az alapvető emberi tulajdonságokra. Ebbe bukott bele a kommunizmus, és azt hinnéd, hogy az értelmesebb ember tanult belőle, de nem.
    .
    A kéretlen reklámlevél, a robothálózat, a túlterheléses támadás mind-mind egyenesen következik az emberi természetből, és ez nem fog a következő kétszáz évben sem változni.
    .
    A harc az emberi természet ellen örökké vesztes háború marad.
    .
    Azok a rendszerek működnek, amelyek nagyobb mértékben szolgálják az egyén és közösség érdekeit, mint az ellenérdekeit. Nem könnyű ezekre rátalálni, de nem is lehetetlen. Lásd wikipédia. Lásd Google. Lásd ssh protocol.
    .
    Az email, mint találmány, nem számolt az emberi természettel. A lemezkiadók sem hajlandóak számolni vele. Ez van. Arra se bírnak rájönni, hogy aki több filmet tölt le, az moziban is többet néz.
    .
    Sokunknak marhára fáj, hogy ha bármilyen adattárolót veszek azért, hogy a saját adataimat lementsem, vagy saját fotókat készítsek rá, akkor azzal anyagilag támogatnom kell Kozsót meg Zoránt (MAHASZ). Ők minden adattárolóért pénzt kapnak, amit itthon veszel. Ez a teljesen igazságtalan sarc gyakorlatilag kötelez arra, hogy ingyen töltsem le a zenét, hogy helyre állítsam a világban az igazságot, és még így sem sikerül, mivel 99%-ban saját, legális célra veszek DVD-t és merevlemezt.
    .
    Gondolkodni kellene. Idén már több mint tíz szoftverért fizettem önszántamból és boldogan. És még csak május van. El lehet érni, hogy az ember elégedett legyen és fizessen. A kereskedelem lényege a kölcsönös elégedettség.
    .
    Ami a támadásokat illeti, azoknak, amelyekről írt a média, a 98%-ával egyetértettem. Rossz törvényekre adott rövid, figyelemfelkeltő válaszok voltak. Mit mondjak erre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. A legtöbb támadás Kínából jön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Megjobbított Úszókészülék

    Sajnos hanyag felhasználók milliói is felelősek a támadások ilyen mértékű elszaporodásáért. Egy kibertámadásnál felhasznált zombihálózat gyanútlan, nemtörődöm emberek gépeiből áll. Olyan emberek ezek, akik fütyülnek arra, hogy a gépükön rendszeresen frissül-e az operációs rendszer, és egyáltalán nem érdekli őket, hogy van-e a gépen védelmi szoftver, illetve, ha van rajta, akkor hogyan dolgozik. Ezek az emberek olyanok az internet világában, mint a műszaki vizsga nélküli roncsautóval közlekedők az utakon – a különbség csak annyi, hogy utóbbiakat el lehet kapni, előbbieket meg nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. Megjobbított Úszókészülék

    Tessenek csak elolvasni a Nyest kitűnő cikkét: http://www.nyest.hu/hirek/konnyen-megjegyezheto-nehezen-feltorheto

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. Az adattárolók vásárlásakor a beépített jogdij, egy szemét magyar találmány. Az az alapvető feltételezés hogy aki megveszi az lopott anyagot fog rajta tarolni. Ugyanez a feltevés az adózásnál, a közlekedésben es szinte mindenhol magyarországon. Alapvetően az állampolgár bűnös, ezért minden kiskaput ugy kell bezárni hogy a többség is bűnhödjön. Ezzel ellentétben ( a nem ennyire hülye országokban) nagyon fontos elv az ártatlanság vélelme. Ott csak azt akarják büntetni aki a büntényt elkövette. Nem keresnek feleslegesen lejárt dátumú elsősegély csomagot, nem szüntetnek meg 300 egyházta azért mert 3-4 csak biznisz egyház volt. Ha az állampolgár panaszt tesz a rossz minőségű út miatt a kocsijában keletkezett kárt megtérítik és kijavítják az utat. A magyar megoldás : Kitesznek egy 20km/óra sebesség korlátozó táblát és odaáll egy rendőr a trafipaxal. Amig nem az egyén érdeke az elsődleges szempont, addig a népet lehet birkaként kezelni, birkaként vezetni, és a birka azt sem tudja hogy jogtalanság esett rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  7. Elég szomorú lenne, ha az európai országok még erre se tudnának áldozni, hogy ehhez is Amerika segítsége kéne. Gy.k. nincs igazi, komolyan vehető ütőképes közös hadsereg, közös külpolitikai érdekek hiánya miatt pedig diplomácia terén sincs miért tartani az öreg kontinenstől, most pedig már pár száz vagy ezer számítógépet, speciális programot és képzett szakembert se tudunk magunktól kiállítani.

    CommonSense:

    Ez már csak ilyen, logikailag kifordított életfelfogás. Nincs se pénz, se akaraterő, se közös megegyezés, így marad az össznépi szívatás és néphülyítés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos