Ronai and Ronai
AMERIKAI

Több a kém Amerikában, mint a hidegháborúban 2012. május 13. vasárnap 11:30 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Több a kém Amerikában, mint a hidegháborúban
Washington – Több külföldi kém tevékenykedik ma az Egyesült Államokban, mint a hidegháború tetőpontján, mondta Hank Crumpton, a CIA egykori magas rangú tisztje a CBS News hírtelevíziónak.
.
A CIA terrorelhárító központjának volt igazgatóhelyettese – aki a belföldi kémelhárítási műveletek irányításával is foglalkozott – a vasárnap adásba kerülő interjúban felhívja a figyelmet az Egyesült Államokat nap mint nap fenyegető veszélyre, nevezetesen arra, hogy a világ több nagy állama –  különösen Kína – rendkívül kifinomult hírszerzői és rendkívül agresszív titkosszolgálati tevékenységet folytat.
.
„Megkockáztatom azt a feltételezést is, hogy ma amerikai földön több külföldi hírszerző tiszt dolgozik az amerikai érdekek ellen, mint akár a hidegháború tetőpontján”,  állította a szakértő az interjúból a hírtévé honlapján közölt előzetes szerint.
.
Crumpton úgy ítéli meg, hogy rendkívül nagy veszélyt jelent Amerika számára az al-Kaida terrorszervezet. A volt CIA-tiszt – aki a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményekre válaszként szervezett amerikai titkosszolgálati műveleteket irányította – különösen az al-Kaida jemeni, Száhel-övezetbeli és szomáliai jelenléte miatt aggódik.
.
A volt CIA-tiszt arra is kitért, hogy az al-Kaida szerinte könnyen visszatérhet Afganisztánba, ha az amerikai csapatkivonást túl gyorsan hajtják végre. Borúlátását arra alapozza, hogy az amerikaiak túl sok hibát követnek el, a kabuli kormány pedig gyengekezű és korrupt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Több a kém Amerikában, mint a hidegháborúban, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. A magyar kormány is korrupt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. “Borúlátását arra alapozza, hogy az amerikaiak túl sok hibát követnek el”
    Szerencséjükre a többiek sokkal többet. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Szerintem az al-Kaida ma ie ott van Afganisztánban, legfeljebb a CIA nem tud róla. Amerika legnagyobb hibája az volt, hogy bevonult Afganisztánba, azt megelőzőleg pedig Irakba. Ezeknek a hőstetteknek köszönhetik hogy a világ muszlimjainak legnagyobb része most ellenségnek tekinti őket. Ennek a két értelmeklenül elkezdett és elvesztett háborúnak az a következménye, hogy az USA tekintélye is csorbát szenvedett. Ha már Koreából nem tanultak, legalább a viretnami vereségből lehetett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  4. Jelentem az elhárításnak, hogy rövidesen ov is kémkedni fog az államokban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Nyul György: Elobb mentek be Afganisztanba es utana Irakba. ha annyi lett volna, hogy kiirtjak az Al-Kaidat akkor szinte mindenki az tmondta volna, hogy ok. De elkezdtek “demokratizalni”, majd listat keszitettek,hogy kik kovetkeznek. De ennek sok oka van: katonai-lobbi, olaj-lobbi es egyebek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Akkor rövidesen újra írhatják a James Bond filmeket, ezúttal nem amerikai-orosz, hanem amerikai-kínai verzióban.:-D
    -
    yoda
    2012. május 13. vasárnap
    18:05
    -
    Egyenlőre a kémkedés csak hazai viszonyokban érdekli a saját népe ellen. Az amerikai az nem probléma azt egy nagy pofonnal hazazavarja ha kell, a kis viszketős tenyerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Jólvan Nyuszi Gyuri attam én is egy negatívot magának.
    .
    Persze hogy sok most ott a kém. Mert a Hidegháború éveiben könnyen halálra ítéltek egy ilyen kémet , de mostmár megússza egy nanával..ha esetleg mégis kapna pár évet , a rohatt demokráciaellenes erők fellármázzák az egész Világot hogy Amerikában megint megfosztanak elemi jogaitól egy másik ország polgárát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ügynöknek szánták gyerekeiket az orosz kémek 2012. július 27. péntek | AN

Veszélybe sodorta a hálózatot a kém 2012. június 15. péntek | AN

Orgiát rendeztek az elnök emberei 2012. április 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos