Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romney újabb három államban nyert 2012. május 9. szerda 12:13 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romney újabb három államban nyert
Washington –Mitt Romney a papírformának megfelelően győzött mind a három államban, ahol kedden republikánus előválasztást tartottak. Indianában, Észak-Karolinában és Nyugat-Virginiában a fő kérdés az volt, hogy ki legyen a republikánusok hivatalos elnökjelöltje, de több helyen arról is szavaztak, hogy ki legyen a jelölt a törvényhozási választásokon.
.
Mivel Romney győzelmét legfőbb ellenfeleinek visszalépése után borítékolni lehetett, a közvéleményt ezen a napon inkább olyan, az elnökválasztási küzdelem szempontjából mellékszálnak látszó, de a közhangulatot kifejező döntések kötötték le, mint Lugar szenátor sorsa és az Észak-Karolinában az előválasztással párhuzamosan a melegházasságok betiltásáról tartott népszavazás – amelyen a többség úgy döntött, hogy csak férfi és nő között jöhet létre törvényes frigy.
.
Egy negyedik államban, Wisconsinban arról voksoltak, hogy a demokraták részéről ki legyen az állam kormányzójának, az állami alkalmazottak kollektív alkujogainak megszüntetése miatt bírált Scott Walternek a kihívója a júniusi visszahívási szavazáson.
.
Wisconsinban öt demokrata jelölt közül Milwaukee polgármestere, Tom Barrett nyerte el a jogot, hogy a június 5-én, a főként a szakszervezeti jogok megnyirbálása miatt megtartandó visszahívási szavazáson Walker kormányzó kihívója legyen. Az Egyesült Államok történte során kormányzót ciklus közben eddig mindössze két ízben sikerült visszahívni.
.
A CNN nem hivatalos és nem végleges összesítése szerint Mitt Romney a keddi előválasztási forduló után 896 küldött szavazatára számíthat a republikánusok augusztusi országos konvencióján, ahol végérvényesen eldöntik majd, hogy ki legyen a párt hivatalos elnökjelöltje. A poszt elnyeréséhez 1144 támogatóra van szükség. A volt massachusettsi szenátor egyetlen talpon maradt riválisa, Ron Paul texasi képviselő 76 delegátus voksát tudhatja maga mögött.
.
A fél év múlva tartandó elnökválasztás várható eredményével kapcsolatban kedden egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatási eredmények jelentek meg. A Reuters-Ipsos szerint Barack Obama elnök hét százalékponttal 49:42 százalék arányban vezet valószínű kihívójával szemben. A Rasmussen szerint azonban Romney-nál van az előny, 49:44 százalék arányban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Romney újabb három államban nyert, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Augusztusig alighanem meg lesz az 1144 delegátus. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Santorum kiesett, Ron Paul esélytelen, szóval nem lesz érdemi változás Amerikában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Nem igazán érdeklődnek itt a népek Amerika iránt:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gingrich a jövő héten visszalép 2012. április 26. csütörtök | AN

Romney gyakorlatilag elnökjelölt 2012. április 25. szerda | AN

Obama a latinoknak udvarol 2012. április 19. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos