Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Keresztrejtvény 2012. április 9. hétfő 14:42

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Keresztrejtvény

A Schmitt-ügynek semmi tanulsága sincs, de azt már levonták ezren, úgyhogy nem szeretnék erkölcsi és politikai szempontból foglalkozni ezzel a pitiáner és ragacsos dologgal, amit politika és plágium néven ismerünk, viszont klinikailag meglehetősen felkavarta, az – amúgy sem – álló vizet, így aztán szinte minden napra jutott valami tréfa, produkció, látványos megőrülés.

Mindez természetesen az általános és végleges politikai züllés jegyében.

Komolyan kezdem azt hinni például, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt, de különösen annak ifjúsági tagozata, az alapján lett összeválogatva, hogy lehetőleg senki se legyen nyolcvanas IQ fölött, viszont legyen furcsa arca, és csak akkor szólaljon meg, ha nem kellene. Bohóciskolában is túl erős lenne ez a választék, de a honi politikába simán belefér.

Schmitt Pál most éppen Jézus kiköpött mása, sorsa a Megváltó sorsának lekoppintása, és ha így haladnak tovább, nemsokára a Mária Rádióban lesz majd Jézus által ajánlott mosópor, fájdalomcsillapító és rotációs kapa.

Kicsi volt a valószínűsége, hogy pont ők csinálnak Krisztusból cirkuszi látványosságot, de belevágtak teljes erőből, káromolják az Istent, gyakorlatilag létezésük is blaszfémia.

Merthogy Schmitt Pál sorsa – szerintük – párhuzamokat kínál Jézuséval, mindkettőt megvádolták, üldözték, ráadásul mindkettőt a zsidók – tenném hozzá most már én, hogy teljes legyen az ünnep.

Elhanyagolható különbség kettejük között, hogy Jézus nem volt paprikajancsi, nem lopott dolgozatot, nem Orbán Viktornak a seggéből lógott ki és ráadásul nem is volt fideszes. Aki mást állít, az hülye, ami önmagában nem lenne baj a KDNP-ben, de keresztény sem lehet, ami viszont már érdekes.

A katolikus egyház sem a KDNP-től kér tanácsot, ha el akarja gurítani a gyógyszerét, mert valamelyik vezetője szintén úgy gondolta, ideje belemerülni a haza pártpolitika mocskába, és odanyilatkozott, miszerint a Fidesz krisztusi értelmezésben Jó, az összes többi párt pedig nem jó, azaz Rossz. Bővebben kifejtette ezt a kérdést, de nem jegyeztem meg minden részletét, így is látványosan butultam, miközben olvastam.

A következményekkel nem számolt, mert így csak azok lehetnek jó keresztények, akik a Fideszre szavaztak, a Fideszre fognak szavazni, esetleg belépnek a Fideszbe, mert a Fidesz több pénzt ad neki, úgyhogy biztos áldott az ő politikája, minek következtében sikerült neki kitúrnia egyházából a magyar lakosság mérvadó többségét, akik egyébként sem érdeklődtek túlzottan a katolikus ideológia iránt, mostantól azonban kifejezetten utálják.

De hol vannak ilyenkor a főnökei?

Pitiáner és ostoba gondolkodás, nem hívnám fel a figyelmet minden buktatójára, mert mindenki számára nyilvánvalók ezek. De ha például egy kalapkereskedő azzal jönne elő, hogy csak azoknak áll jól a kalap, akik – mondjuk – szeretik Semjén Zsolt huncut mosolyát, akkor azonnal kirúgnák, mert rosszul végzi a feladatát, másnap már nem kalapkereskedő, hanem agitátor, ami talán jobban fizet, viszont a kocka gyorsabban fordul itt, mint a kalapkereskedelemben.

Magyarországon azonban egy püspök bármit mondhat, írhat, rajzolhat, senki sem jelzi neki a cégtől, hogy baj van, húzzál el, vagy legalább nagy vonalakban próbálj meg a krisztusi kinyilatkoztatások szellemében megnyilatkozni, elvégre ez van a szerződésedben. Senki sem szól neki.

Az egyházak politikai züllése azonban még a hozzám hasonló ateisták számára is kellemetlen, mert gyorsítja az entrópiát, tisztességes és okos embereket zavar össze, bomlasztja a közösséget. A reformátusok kokettálása a nyilasokkal, a katolikusok olcsó Fidesz-propagandája méltatlan és visszataszító, nézni is rossz. De hallgatni kifejezetten fájdalmas, és amikor azzal jönnek nekem egy ilyen püspöki elmeviharzás után, hogy az egyházban vannak nagyon okos, tisztességes és szent életű, de felvilágosult gondolkodású papok, akkor mindig elkerekedett szemmel érdeklődöm: hol vannak ilyen esetben?!, illetve hogyan alakulhatott ki, hogy a vezetők nem ilyenek, de a beosztottak igen?, nincs-e némi kontraszelekció a rendszerben?

Schmitt Pál lopott, lebuktatták és most elhúzott.

Ez annyit jelent – lefordítva a papság érdeklődő vezetői számára –, hogy a bűnt követte – jelentős eltolódással – a büntetés, és mintha úgy emlékeznék, hogy ők is tanítanak valami ilyesmit, bár kétségtelenül még itt, a földi életében következett be ez a büntetés, de a szabad sajtó nem várhat addig, míg a Legfelső Lény megítéli egy kesztyűsbáb tetteit. Megmérettetett, és olyan könnyűnek találtatott, hogy a nép csodálkozott, hogyan maradhatott eddig a Föld felszínén. Aztán persze kiderült, hogy Orbán Viktor mindkét zsebét teletömte nehezékkel.

Jöhetnek a nyugdíjas évek, és az egyre növekvő elégedetlenség: miért is kapja ez a pojáca élete végéig az adófizetők pénzéből a fizetését, amikor lopott, miért a kocsi, a személyzet, a rezidencia, mikor az ő gyermekei és unokái is munkanélküliek, a segély pedig kevés. Robbanhat a szociális demagógia Schmittel szemben, de itt legalább majd hazai terepen védhetik tovább a püspökök és kereszténydemokrata politikusok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +66 ( 70 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Keresztrejtvény, 4.7 out of 5 based on 50 ratings

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Már akkor gyanús volt a dolog, amikor összeállítottak 10 érvet Magyarország mellett.
    8. Túró Rudi

    Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra,
    hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. A tények nem zavarják a jobboldalt. Ők hisznek valakinek, és az mondhat bármekkora baromságot, ők elhiszik, szajkózzák, békemenetezik.
    A kereszténység egy nagy népbutitás: fogadd el a az ideológiánkat, és majd boldog leszel a túlvilágon. És ezt milliók elhiszik, és követik, miközben a keresztényi tanokat leggyakrabban pontosan azok szegik meg, akik a fő hirdetőik: papok és magukat kereszténydemokratának nevező álszent politikusok.
    Próbáltam a biblia alapján felállítani Ádám és Éva családfáját. Elakadtam abban, hogy ki volt Kain és testvére, Szet felesége?
    Ki tudna ebben segíteni valaki hozzáértő??
    Vagy ez is csak egy együgyű mese hívőknek??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. Nagyon tetszik az írás. Gratulálok.
    Szerintem vannak felvilágosult papok is az egyházakban, csak ők Isten szolgálatát tartják fontosnak, nem a pénz, a hatalom és a karrier a fontos számukra. A vezetők nem véletlenül vannak ott, ahol vannak. A legtöbb vezető a hét főbűnben tapicskol.
    “A hét főbűn a következő:

    1. A kevélység.
    2. A fösvénység.
    3. A bujaság.
    4. Az irigység.
    5. A torkosság.
    6. A harag.
    7. A jóra való restség.

    Régebben 8. bűnként a hazugságot említették.”
    Max. meggyónják, feloldozást kapnak és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. azért jár neki élete végéig, mert ő krisztus követője. vagy nem? ja, persze, krisztus nem a jólétet és a fidesz mércével mért krőzusi gazdagságot hirdette talpnyalóinak. akkor lehet hogy snitt csak egyszerű hétköznapi bunkó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Ezek olyannyira keresztények, hogy utánuk a templomot újra kell szentelni!
    Akik vastapsolnak egy lopást elkövetőnek és azt három hónapon keresztül tagadó, másokra mutogató valakinek, minek lehet őket nevezni?
    A nekik tapsolókról is elgondolkozik az ember, hogy mi tartja őket, mert a gerincük az biztosan nem!
    Akik pedig nem akarják, hogy ilyen egyén képviselje az országukat, azok vannak lepocskondiázva, hát egynémelyek fordítva ülnek a döglött dakota lovon ott az ország házában és nagyon furcsa értékítéletük van!

    Nem tudom, hogy Schmitt Pálnak eszébe jut-e, hogy az előző kormányfő amortizálásakor (nagyon keresztények és nagyon hívők által) annak és a családjának mit kellett elviselnie? Ha eddig nem, hát most már tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  6. Semjén – a Fő Keresztény – egyértelműen megmondta, hogy neki és a Nagyon Értelmes Navracsicsnak az volt a dolga az “eemúútnyócévben”, hogy Gyurcsányt leamortizálják.
    Sikerült.
    Gratulálok!
    A Szép Új Világ íme el is érkezett Mihozzánk. Köszönjük Semjén Úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Para,
    azt kihagytad az összehasonlításnál, hogy Skiccpali szájrátétellel is tudja gyógyítani a fitymaszűkületet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. Schmitt Pál , ha tovább vakargatják ügyeit még sok minden kiderülhet.
    Elsőnek a filozófia doktora cimtől kérnénk megfosztani!.
    Aztán meglehetne vakargatni a vagyonbevallását.
    Aztán meglehetne nézni egyetemi diploma munkáját.
    Megvizsgálni olimpia szereplését. Egyáltalán, hogyan jutott ki? Vivott vagy tartalék volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. @vélemény
    A vagyonbevallásáról és a diplomamunkájáról nincsenek információim, de az olimpiai szerepléséről igen (bár az én “szakterületem” a műkorcsolya, torna és RG, nem a vívás). Tehát vívott és nem tartalék volt. Ezek tények. Éppen elég sok dologért lehet hibáztatni és elítélni, úgyhogy a valós teljesítményt ne vitassuk el tőle. Akkor tehát tegyük tisztába ezt a dolgot.
    Mexikó, 1968:
    HUN – AUS 14:2 – SP: 3 győzelem – 1 vereség
    HUN – MEX 11:4 – SP: 2 győzelem – 1 döntetlen – 1 vereség
    HUN – AUT 8:3 – SP: 2 győzelem
    HUN – URS döntő: 7:4 – SP: 1 győzelem – 1 döntetlen – 1 vereség
    .
    München, 1972:
    HUN – DEN 16:0 – SP: 4 győzelem
    HUN – FRG 10:4 – SP: 2 győzelem – 2 döntetlen
    HUN – SWE 10:5 – SP: 1 győzelem – 1 döntetlen – 2 vereség
    HUN – POL 9:1 – SP: 2 győzelem
    HUN – URS 8:5 – SP: 1 győzelem – 1 döntetlen – 1 vereség
    HUN – SUI döntő: 8:4 – SP: 2 győzelem – 1 vereség

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. A futball stadionok és shit pál fenntartása természetesen nemzeti érdek, sem egyik, sem másik nélkül nem jutna ez az ország sehová. Nem csak a vesztes csatáknak, hanem a hülyeségnek is állítani kell emlékműveket. Minél több, annál jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. almaleves
    Nem csak a vesztes csatáknak, hanem a hülyeségnek is állítani kell emlékműveket.
    .
    Károlyi helye úgyis felszabadult, közel is van a parlamenthez, szavazzuk meg mint az erre a célra legmegfelelőbb teret! A neve? Nem mindegy? Majd néhányszor átnevezzük, pénz nem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Sok mindent nem ertek sittes pali ugyeben;1;ha en pléagizálok(lopok),bunti jár erte,pl a kinai piacon lehet diplomát venni,ha en tennem bizti sitko járna erte.2.ez az ember BUNÖZÖ,visszamenoleg ki számoltatja el?Szenne egette magát,de ezt ki keri számon töle?Hol van a BALOLDAL,aki enkelget,piros lapot mutat fityisznek,mig ök jot nevetnek rajtuk!Ja, hol van GYURCSÁNY(&a többiek kis & nagy doktorija)Hát ilyen országban elunk!!!!Krasznahorkátol;MENTHETETLENEK VAGYUNK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Köszönet Kuksinak a fontos infókért, valamelyes gyógyír sajgó lelkünknek. Nagy veszteség nekünk Schmitt Pál, szerintem azoknak is, akik alpári hangon bírálják, átkozzák. Én mindig tiszteltem, akkor kezdtem inogni, mikor pártok körül kezdett sompolyogni, és tudjuk, mi történt a függetlenségével. Még mindig jobban jártunk vele, mint Morvai Krisztinával, akinek nem jöttek be a szocik (vagy fordítva), és mindjárt a Jobbikig szaladt. Kedves Kuksi, adatait smitteltem, a továbbiakban törzsanyagnak tekintem :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Krisztus nem volt 3/3 as szt -tiszt a romaiaknal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. mari
    2012. április 9. hétfő
    21:04
    Ki tudja, Morvai lehet nagyobb hatalmi ambíciói miatt nem nyalja OV sejhaját ennyire. Úgy sem jártunk volna jól. De a nyílt fasisztoid kötődése miatt az unió azonnal ugrott volna. És akkor csak gazdaságilag, amortizálódtunk volna. Így erkölcsileg is nullázták az országot. Ez jobb?
    Ugyanis ha az unió “ugrik”, akkor az első pillanattól kezdve keményen kiállt volna Orbán ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. 120992
    2012. április 9. hétfő
    21:34
    Hát ezt most tök fölösleges lenne elemezgetni. Higgye el, egy vérig sértett HP-tól minden kitelik, pláne egy olyan szellemi-ideológiai háttérrel, mint a Jobbik. Ezt inkább nem kellene kipróbálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. majdnem "dr." CommonSense

    Lehet hogy kevesen tudjatok de a tehenturo csokiboritassal (magyarul Turo Rudi-t) nem csak magyarorszagon gyartjak, ( az sem bizto shogy itt talaltak ki). Pl Torontoban nem lehet Turo Rudit venni, de lehet venni az orosz megfelelojet az Orosz elelmiszer boltban. A csomagolas es a formaja is elter a “mi” Rudinketol, de az ize nagyon hasonlo, sot tobbfajta izesitessel is kaphato.
    Neha nutellat kevertem ossze turoval amikor nagyon hianyzott a turo rudi.

    A cikkre visszaterve. Jezus nem a sajat bunei miatt szenvedett hanem masok miatt, az en buneim miatt is, sot Pali miatt is meg mindenki miatt.
    Jezust keresztre feszitettek, Schmitt Palit nem.
    Jezus feltamadt a harmadik napon, Schmitt majd feltamad az utolso napon.
    Jezus tokeletes es buntelen emberkent elte az eletet, Schmitt Pal mint minannyian mi emberek , NEM.
    Jezus tokeletesebb volt mint barki elotte Terez anyat, vagy a Kis Herceget is beleertve. Valojaban Jezus es Terez anya kozotti tavolsag sokszorosan nagyobb mint Terez anya es Schmitt Pali kozotti tavolsag, es megis Schmitt Pali Terez anyatol is fenyevekre van.

    Ha nekunk magyaroknak csak ilyen krisztusokra telik akkor ertheto hogy miert nincs javulas….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Maj’még szentté avattyák nekünk wazze

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. @majdnem “dr.” CommonSense
    A he”j”zet az, hogy a túró rudi pont a 8. pontján foglal helyet a kdnp ifjúsági szervezetének “10 érv Magyarország mellett” listáján
    8. parancsolat: Ne lopj !
    Magát a terméket Szovjetunióból paligizálták, és már akkor volt olyan csavaros észjárása ( copy, OV) a magyaroknak, hogy a nevét (Túró Rudi )meg szépen levédették..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Orbán “lebegteti” jelöltjét a köztársasági elnöki posztra. Persze már hetek óta tudja, hogy ki a jelöltje – de maga a “lebegtetés” is egy kommunikációs fogás. Meg hát leginkább Orbán hatalmának fitogtatása. A „nézzétek köcsögök, ki ketyegteti az órát” orbáni effektus.
    .
    Miután a tárgyi poszt teljesen lényegtelen Orbán szempontjából, fontos embert nem küld oda. Azt hiszem, az ország legnagyobb szégyenére – és a Vatikán legnagyobb örömére – Semjén Zsoltot fogja jelölni. Semjén direkt gátlástalanabb, mint Schmitt volt – és ha a következő választáson mégsem győzne Viktorunk, ugyanolyan arcátlanul fogja visszadobni a törvényeket, amilyen arcátlanul Schmitt aláírta azokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Tarlóst Elnoknek, de elöbb még nevezze vissza Mussolíni térnek az Oktogont és Hitler térnek a Kodály köröndöt, mintegy az 1944 Március 19 előtti állapotára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. A cikk gyönyörű, tökéletes, mint minden Para-opusz. A Túró Rudi eredetileg orosz, de az övékét eredetileg állandóan hűteni kellett, mert azonnal elolvadt, mint egy fagylalt. Neve: Szirok, azaz sajtocska, vagy túrócska. Igen finom, két változata van, az egyiket mélyhűtőből árulják most is. A mi igazi eredményünk, hogy jogszabályi absztrakt definíciót adtunk a terméknek, a vámtarifaszámokról szóló jogszabály nem nevesít ugyanis holmi “Túró Rudit”, hanem a következő csodálatos definíciót rögzíti, bizonyítékát mutatva az utókornak a magyar észjárásról, szellemről, és kreativitásról: “Túróval töltött, csokoládéval bevont rúdalakú termék”. A termék tehát, mint holmi elvont, csak a beavatottak számára megnyilvánuló létező a csokoládé és a túró között elhelyezkedő rúdalakú eszmei tér, melyet a gyárban először megtöltenek túróval, majd bevonnak csokoládéval, hogy meg ne szökjön. Lásd még Michelangelo elméletét a szobrok készítéséről. (A szobor ott van a kőben, csak a felesleget kell rőla lehántani.) A világ tehát a teremtés kezdete óta tele van rúdalakú terekkel, melyek arra vártak, hogy a magyarok megtöltsék őket túróval, és bevonják csokoládéval. Az oroszok Rudijából ez hiányzik, ez a magasabb rendű szellemiség, a küldetésesség, ezért nem is érdemes beszélni róla…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Kedves mari!
    Én már 84-ben meginogtam, amikor ő “vett részt” a Los Angeles-i olimpián…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Geyza,
    akkor lehet, hogy itt hagy minket, mint Szent Pál az oláhokat?
    Mert ha ez a dolog működik, akkor talán avassuk szentté az egész fideSS-t!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. voisine,
    mi a többi kilenc érv?
    Mert ha mind ilyen ütős és mélyenszántó, akkor… hát hogy is fogalmazzak?
    Hogy a KDNP az “if you”-sági tagozatával egyetemben szellemi parányok gyülekezete?
    Egyébként én is szeretem a Túró Rudit, de ha valami igazán nagy magyar teljesítményt kellene mondanom, biztos előbb jutna eszembe Puskás Tivadar, Bláthy Ottó, Neumann János, Teller Ede, Rubik Ernő, és még sok más honfitársunk munkássága, mint egy majdnem honi édesség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. @bonhomme

    itt a 10 pont:

    http://gyerehaza.org/node/93

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Kuksi
    2012. április 10. kedd
    09:20
    Igazad van! Én akkor a kiscsurmóimmal voltam elfoglalva meg az otp részletünkkel, nem voltam nagyon kihegyezve ezekre a dolgokra. De az Athén utáni viselkedésétől (doppingügyek) kifeküdtem. Azóta különösen a bögyömben van a fickó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos