Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bártfai Imre: Se velük, se nélkülük 2012. április 4. szerda 0:19

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bártfai Imre: Se velük, se nélkülük

A nemzetközi helyzet fokozódik. Elárvult Virág elvtárs kedvenc elnökének lemondása miatt (széttépték a neo-bolselibsi „hiálok” vagy mik Bayer szerint) másfelől véget ért a népszavazási kezdeményezés.

Az LMP húzódozik kissé annak beismerésétől, hogy a népszavazás elég gyengére sikerült. 160 000 aláírás összegyűjtése önmagában nem olyan kevés a mostani légkörben, de ha a parlament fog dönteni arról, hogy legyen-e népszavazás 2012-ben, akkor a választ borítékolhatjuk: nem.

Főleg most, hogy Orbán Viktornak – ha nem is saját szavaival, de – el kellett ismernie, hogy elbukott egy ügyet. A Parlamentben magukból kikelt, habzó szájú fideszesek dühöngtek: hát hogy lehet, hogy most az egyszer a társadalom vagy a népakarat vagy az ilyen izék felülbírálják a Fidesz-Mutyi Zrt. döntéseit? Most, amikor 24 éves lett a törtető, mechanikus narancs. Olyan hangvételt ütöttek meg, ami a hisztéria csúcsáról árulkodik, már egyenesen megkérdőjelezik az ellenzék létjogosultságát. (Az biztos, hogy könnyebb lenne lopni-csalni ellenzék nélkül, fene, aki kitalálta…)

Nem ismeri az Orbán-rezsimet az, aki nem tudja, most mi következik. Persze, „demokrácia” van (többszörös idézőjelben), a jól fizetett politológusok szalonjában, de odakint az utcán villognak a kések, és már egy rektor is lemondott, félelmében a Fidesz-igazságszolgáltatástól, mely a pletykák szerint megüzente neki, hogy kicsinálja. Most fordult a szél, most majd akkor csinálják ki, ha le mer mondani.

Vérbosszú következik, olyan, amilyet csak szicíliai filmekben-novellákban láthatunk, olvashatunk, ahol már a harmadik oldalon duplacsövűvel lövik agyon a vízhordó kislányt is, mert dédapja megölte Don Vincenzót. Jellemző, hogy egyesek felvetették Kövér László köztársasági elnökké választását is, ennél szicíliaibb ötlet nem is kell: az ellenzék a halakkal fog vacsorálni.

Ezért ide a bökőt, hogy harsogni fog a kormánypárti sajtó, egyrészt mártírrá avatja Schmitt Pált (és megint felsorakozhat a kielégített jobboldali értelmiség a kormány oldalán), másrészt pedig kaján vigyorral, erőltetett kacagással fogják kipécézni az aláírásgyűjtést. Persze, lehet, hogy a mártírrá avatásra koncentrálnak majd, de nekünk a tanulságokat le kell vonni.

Nekünk, mert az egész ellenzék tanulsága ez, de én őszintén bevallom, hogy mint LMP-közeli személy, elfogult vagyok. Így olvassák tehát, amit írok, én tiszta lapokkal játszom.

Tehát a következő tanulságokat kell végiggondolnunk.

1. A Fidesz sajtógépezete és propagandája erősebb annál, semmint hogy kissé amatőr módon nekiessünk. Az LMP csak lassan pörgött föl, igaz, az utolsó héten csúcssebességgel járt. A nyugdíjasok manipulálásával, a népszavazási kérdések elbagatellizálásával és demagógnak bélyegzésével (mindez az un. Szociális Népszavazás szerzőjétől!) az establishment csatát nyert. A népszavazás ellehetetlenítése megfosztja az ellenzéket attól, hogy az elégedetlenkedő tömegeket felmutassa, pedig csak ez befolyásolhatja a Fideszt. A tömegtüntetések egész egyszerűen nem működnek az utóbbi időben. Az ellenzéknek, így az LMP-nek is, de nem csak neki, több összehangoltságról, hideg rációról és szervezettségről kell tanúságot tennie.

2. A magyar társadalom helyzetfelismerése, józansága, kritikus szelleme infantilis bábállapotban van. Most megmutatkozott, hogy jól fizetett propaganda és demagógia nélkül a magyar átlagember még csak elgondolkozni sem hajlandó a saját problémáin. Az egyik alkalommal, amikor ott álltam az aláírásgyűjtők mellett, egy férfi megkérdezte: „mit lehet itt venni?”, és aztán dühös mormogással elballagott. Olyasmit mormolhatott, hogy „népszavazás micsoda hülyeség kérem, libsik” stb. Egy másik zsidózott, mint az elszabadult Himmler-felvétel, egy harmadik, aki feltehetően nem azért árult hajléktalan újságot, mert a jelen rendszer nyertesei közé tartozik, kommunistázott. A szomszéd faházikós árus jó horthysta házmesterként betelefonált a rendőrségre, van-e engedélye az LMP-nek az utcára állásra. Nem volt szerencséje, de érdem talán a próbálkozás is a magas hatóság előtt.

Végtelenül távol van számos polgár attól, hogy legalább elolvassa a szórólapot a népszavazás tervezett kérdéseiről, nemhogy megértse azokat, és a helyén kezelje. Nekik egyetlen témájuk a megvédjük a „magyar földet-vizet”, mikor ezeket itt úgy védi a kormány, mint kalózok a hajózás szabadságát. Szinte minden ember, akit aláírni láttam, meglepő módon, idős volt vagy nyugdíjas. Ők, akiket kevésbé érint a kormány politikája, mint az épp vásárolgató középkorúakat, nem is beszélve a fiatalokról.

Kommentár ehhez nem kell, ez a színvonal üt, mint egy Balázs Pali nóta. Az embereknek Orbán Viktor, ez a nemzetét szégyentelenül kifosztó kókler, még mindig szabadságharcos, karizmatikus vezető és vátesz kell, és mi ellenzékiek édeskeveset tettünk még ez ellen.

Azt se felejtsük el, hogy sokan félelemből nem írták alá a népszavazási kezdeményezést. Fortélyos félelem igazgat bennünket. Ezzel azonban aláírták azt, hogy később is lehessen terrorizálni, majd szolgaságba vetni őket. Arról, hogy hová halad egy ország, amelyben kirúgják a szólásszabadságukat használó polgárokat, egyetemi tekintélyek mondanak le riadtan pozíciójukról, ha hoznak egy felelős döntést, és a rendőrség felsőbb utasításra zaklatja az aláírásgyűjtőket, nem kell különvéleményt nyilvánítanom.

3. Az LMP-nek át kell gondolnia az ellenzék többi tagjával végzett kommunikációját. A magyar politika 2010 előtt is fetrengett a korrupciós ügyekben, és egyenesen haladt az orbánizmus irányába, de ettől még a létező baloldal az egyetlen szövetséges a kormány elleni harcban. A kétfrontos harcban felőrlődik az LMP, sőt, az egész ellenzék. Az, hogy az utolsó nap írta alá az íveket színpadiasan Mesterházy Attila ,világos üzenet az LMP számára, hogy tessék-lássék együttműködünk, de nem vetjük be magunkat igazán. Mert egyrészt 2014-re az MSZP és a DK is jelentősen meg akar erősödni, és nem táplálhatják fel a jelenleg aktívabb LMP-t (amely gyakran kemény velük szemben), másrészt pedig sértődöttek. És erre azért van is némi okuk. Mindemellett azért az MSZP legalább segített a gyűjtésben.

Az LMP ezen a téren rosszul taktikázott, nem ihatod meg a bort, meg öntheted egyúttal a sült kacsára is. Azzal, hogy nem tette világossá, az aláírásgyűjtés közös ügye minden ellenzéki demokratának, az MSZP és DK híveit elbizonytalanította: most ez zöld belügy? Ha nem kérünk a liberálisok és szocik segítségéből, mert leszerepeltek, akkor lemondhatunk a csapataikról is. Tiszteletre méltó lehet az, hogy inkább ne kösse magát az LMP egy levitézlett baloldal örököseihez, de hosszú távon talán balgaság. Mert nem fog kikelni új ellenzék a semmiből, a tegnapi homokból építjük ma is a várat.

A sunyi Jobbik pedig, persze, eleve nem volt komolyan vehető támogató, igaz, velük az LMP nem is nagyon foglalkozott. De dacára annak, hogy Vona Gábor aláírta állítólag az ívet, a szélsőjobbos propaganda mindig a Fidesz vitorláira fújja a passzátszelet.

Tehát egyelőre nem ünnepelhetünk mást, mint azt, hogy a nyilvánosság ereje, alkalmi konszenzust teremtve képes volt a kormánypárti ál-valóság fátylán áthatolni, hogy Schmitt Pál lemondásával Orbán súlyos vereséget szenvedett. Hiába mozgattak meg minden követ, vetették be az újbeszél nyelvet, a hisztéria-keltést, a fenyegetőzést, ez bizony saller a javából, s ráadásul saját maguknak osztották ki. Kis lépés ez a demokráciának, nagy lépés a megosztott magyar társadalomnak.

De most jön még csak a második menet, és a bénáknak nem osztanak kesztyűt!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 25 szavazatból)
Bártfai Imre: Se velük, se nélkülük, 4.4 out of 5 based on 18 ratings

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Köszönöm Imre ! Nagyon igaz, és jó, amit írtál !
    Várjuk máskor is írásaidat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. Ehh…politikai infantilizmus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. “…világos üzenet az LMP számára, hogy tessék-lássék együttműködünk, de nem vetjük be magunkat igazán. …az MSZP és a DK … pedig sértődöttek. És erre azért van is némi okuk. Mindemellett azért az MSZP legalább segített a gyűjtésben.”
    .
    Ez ékes példája az LMP — vagy a szerző-féle LMP-közeliség — érdekes hozzáállásának. Adott egy párt — mit egy, kettő! — amelyik felajánlja segítségét az LMP-nek, annak ellenére, hogy Schiffer és hívei már sokszor vérig sértették őket (hogy Sch. Gyurcsány-feljelentéséről ne is beszéljek). És TÉNYLEG segítenek is neki, és erre mit mond az LMP-s? Azt, hogy ez neki “tessék-lássék” együttműködés.
    Igen? Még mit szeretett volna? ÉS mire fel? És a “köszönöm”-öt nem ismeri? A baloldaltól önérzetesen elhatárolódik, a Jobbikkal semi baja?
    .
    “Az LMP … rosszul taktikázott”
    ELVI KÉRDÉS, hogy együttműködik-e MINDEN olyan alakulattal, amely Orbán megdöntését akarja. Elvi kérdésben NEM LEHET taktikázás a potenciális partnerekkel.
    .
    Majd ha az LMP kiveti magából a Gyurcsány-fóbiás “se hús, se hal, de gyanús” Schiffert és irányvonalát
    Majd ha az LMP biztosan tudni fogja, kik a szövetségesei és kik az ellenfelei
    Majd ha az LMP a hiú taktikázgatás helyett ELVSZERŰEN fog politizálni
    … na akkor visszaszerezheti az elveszett hitelét.
    .
    Innen is egy mínusz a cikkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  4. Ego
    +++++++++++++++++++++++
    A cikkról csak annyit, hogy azon kívül amit “Ego” írt az ország népének teljesen megfelelő egy diktatúrában élni mert évszázadok során erre szocializálódtak az itt élők. Igaza van Kertész Ákosnak és Adynak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Én aláírtam, igaz hogy én is nyugger vagyok. Ha valaki bármilyen formában szembeszáll a regnáló hatalmasokkal, bízvást számíthat a támogatásomra. A jelenlegi ellenzék azonban szerintem nem alkalmas a hatékony ellenállásra. Az LMP-nek nem lehet gyurcsányozni,egyúttala DK támogatására számítani. A szocik leginkább belső bajaikkal voltak elfoglalva. Megújulásra készültek, a medtépázott hitelességük helyreállítására, aztán a kongresszusukon akkora öngólt lőttek maguknak. Sikeresen fiatalítottak. Ismeretlen nullák vezetik ezután a pártot. Nincs ennek a pártnak középnemzedéke. A Mesterházi meg szerintem egy kuka. Talán várni kellett volna még evvel a népszavazási kezdeményezéssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. .
    figyejj, te lmp közeli Imre!!
    .
    Az alle előtti lmp-s aláírásgyűjtőknek is megmondtam:
    addig nem árulok egy gyékényen az lmp-vel, míg olyan emberek vezetik ezt a társaságot, mint a Schiffer. Tekintettel arra, hogy én
    SEMMILYEN KÖZÖSSÉGET nem vagyok hajlandó vállalni a fasisztákkal – fidesz, jobbik. Amíg a fent nevezett ügyvédecske bejár heherészni, viccelődni az echo tv-be a jobbikos novák előddel, meg valami másik fasiszta barommal, s ott a végszó is csak egy ízes kis Gyurcsányozásban teljesedik ki ügyvédecskénk szájából, addig:
    .
    MINDÍG NEM!!!
    .
    Elhiszem én, hogy Schifferünk lelke sérült, jót tenne neki egy pszichiáter, ha kezelné a fóbiáját, ám valamit, ami tán mindennél fontosabb ne feledjünk!
    .
    A TANULSÁGOT
    .
    Ő, ők, ti jöttetek erre a küzdőtérre. Ez eleddig faktum, te sem vitathatod Imi.
    Vannak, voltak szabályok, mely szerint játsszák e játékot ugyi, Imi?
    A tanulság:
    Az északnyugati átjáró című könyveben van.
    Egyszerűsítve, de azért leírom Neked.
    Ha meg akarod változtatni a bevett szabályokat, szokásokat, elébb az addigi szabályok, szokások szerint kell a legjobbnak lenned, megszerezned az elismertséget.
    Innentől van szavad. Addig csak pofázol.
    Bár pofázni a legkönnyebb, mert azt fekve is lehet! – mondta Muszka bácsi a szabó.
    Szóval, ha már van szavad, s nem csak pofázol, AKKOR átírhatod, megújíthatod a szabályokat, szokásokat.
    Emlékezz, Imi!
    Valami Gyurcsány nevű fickó – kit nem becsülök sem többre, sem kevesebbre, mint amennyit ér – belépett a játéktérre Medgyessy idején, Tehetséges voltát mi sem bizonyítja jobban, hogy igen hamar csapatkapitány lett. az ellenfél vátesze alsógatyájában pedig szaporodni kezdtek a Zil féknyomok- magyarul összeszarta magát. Totális háborút, undorító, aljas háborút, mondhatni rút háborút indítottak ellene.
    Na, ehhez a háborúhoz húzott, csatlakozott a mi kis ügyvédecskénk, a Schiffer.
    Mi okból? Nem tudom. Azt, hogy fóbiája neki személyesen Gyurcsány, azt tisztán látom, látjuk, mi, akik nem csak nézünk ki a fejünkből buta baromként, hanem látunk is.
    Dicséretére legyen szólva ügyvédecskénknek, hogy “összegründolta” az LMP-t.
    Nem is rossz dolog ez maga.
    .
    DE!
    .
    A fóbiáját, ha leküzdeni képtelen beteg – az – akkor menjen innen a küzdőtérről, mert csak eggyel több pofázóval van dolgunk általa, s az ügyek – melyek fontosak! – nem mennek előre!
    Olyan ő, mint az a játékos, aki lő ugyan két gólt, ám kapunk miatta ötöt!
    Nálam, az ilyen nem játszik!
    .
    Szóval, Imi!
    Ez a Gyurcsány, ha jól emlékszem – s jól emlékszem, miként Te is jól emlékszel – az elhíresült “őszödi beszéddel” éppen ezt az utat járta be.
    A szabályok szerint lett a legjobb.
    Szava lett, nem csak pofázott.
    Új szabályokat szeretett volna hozni.
    Ekkor hátbatámadták az “övéi” – sosem voltak azok – megtámadták ellenfelei, betámadták a beteg fóbiás igazság, tisztesség lángpallosát kezükben suhogtatni vélők, s azok mintapéldánya, állatorvosi lova, a mi kis ügyvédecskénk, a Schiffer is.
    .
    Itt, és ekkor bukott el Magyarország végleg.
    Ki teheti, meneküljön.
    Nekem anno, még fiam általános iskolai első évében egy szülinapi bulin – gyermek szülinap – mondta egy fideszes ifjonc – ki akkor került ki Brüsszelbe – hogy ha ők hatalomra kerülnek, fusson, ki merre lát.
    Na, ők azóta be sem tették lábukat e hon területére.
    .
    ÉRCSÜK EGYMÁST, IMI?
    .
    vagy te, s én is mást értünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  7. Mondj igazat, betörik a fejed- ez most is igaznak bizonyult.
    Leszögeznék két dolgot: nem vagyok az LMP politikai tanácsadója se, irányítója. A Schiffer András az vki más. Én még mezei tag se vagyok.
    Így tehát az LMP politikáért nem felelek.

    Ami a Gyurcsányozást illeti, Gyurcsány Ferenc viselt dolgairól keveset lehet bizonyítani, de van azért információ. Annyi biztos, hogy van nála ártatlanabb ember a politikában.

    Ha a 2006-os eseményeket a jobboldal el is túlozza, akkor is földön fekvő embereket rugdostak azonosító nélküli rendőrök, stb.
    ——————————————————————————————-
    “betámadták a beteg fóbiás igazság, tisztesség lángpallosát kezükben suhogtatni vélők, s azok mintapéldánya, állatorvosi lova, a mi kis ügyvédecskénk, a Schiffer is.”
    —————————————————————————————-
    Schiffer sosem volt az “ővéi közül”. Baloldali az igaz, de a baloldal nem bűnszövetkezet, hogy mindenben összetartson. Ez tette azzá az erkölcsi hullává a Fideszt ami.

    Tudtam, hogy ha kilépek az elmélkedő civil szerepéből és hitet teszek egy párt mellett, bármelyik legyen is az, s bármilyen jelentéktelen szócsöve leszek, kapok majd támadást eleget.
    De állok elébe.
    ————————————————-
    “Innentől van szavad. Addig csak pofázol.”
    ———————————————-

    Ez a hangnem engem Kövér Lászlóra emlékeztet, ne is haragudjon. Legyen szíves elgondolkodni azon hogy miért tartott most az MSZP és a DK ahol tart és hogy lehet hogy a nagyfényességű SZDSZ kiszorult a parlamentből.
    Majd utána beszélgethetünk a szabályokról, amiket nem Önök alkotnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  8. B.I.!
    “….Ha a 2006-os eseményeket a jobboldal el is túlozza, akkor is földön fekvő embereket rugdostak azonosító nélküli rendőrök, stb….”
    És mindezt Gyurcsány Ferenc vezényelte személyesen, ugye? A Gönczöl-bizottságot ki bízta meg? Tudsz olyat mondani, amikor bármelyik baloldali politikus helyeselte a földön fekvő ember rugdosását? A rendőrségi fellépés keménységének jogosságát elismerték, hozzátéve, a jogtalan fellépések kivizsgálásának szükségszerűségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  9. Erre csak úgy tudok reagálni mint budaigyula a feltett kérdésre : oszkópétermitkeresawizzerben , oszkópétermitkeresawizzerben
    .
    “”"Handó Tünde másodszor élt bíróságkijelölő jogával , Handó Tünde másodszor élt bíróságkijelölő jogával”"” Pedig ugye pártatlan????? Ja és “FÜGGETLEN”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. A Gergényi-ügyre gondoltam..és most sem fogják felelősségre vonni, akkor sem tették. De nem ez a lényeg. Habár a cikkemet másképp kellett volna megírni, a lényeg az, hogy épp amellett érvelek hogy szorosabb együttműködés kell a baloldallal. Nem az eddigi politikát védem. Hát ez az amit úgy látom, nem vesznek fontolóra, hogy mit is írok voltaképpen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Kedves Bártfai Imre!

    Szimpatikusak a jószándékú elképzelései az LMP politikaváltásáról.
    Úgy érzem azonban, hogy nem érti a párt vezetésének a politikai stratégiáját.
    Ezért vázolom fel röviden:
    – Akciószervezés a párt ismertségének növelésére: népszavazázi aláírásgyűjtés, odaláncolás a parlament elé, látványos táblaemelgetések az országgyűlésben, médiaszereplés a “jobboldali”, “jobbikos” és “balliberális” médiában egyaránt. Rendben van!
    – A Fideszből kiábrándult szavazók megnyerése Orbán- és Gyurcsány-ellenességgel egyaránt, de jobboldali populista jelszavakkal. Szépen halad! (Az eredeti szavazóbázis fele elveszett, de azt sikerült már pótolni és növelni is.)
    – Az MSZP-vel és a DK-val szemben tartani a távolságot. A választások előtt látványosan szembeköpni őket, ezzel is megnyugtatva a bizonytalan jobboldaliakat, hogy az MSZP-vel “nem, nem, soha!”. Menetrend szerint!
    – Jó viszonyt fenntartani a Jobbikkal egy későbbi együttműködés reményében. Pipálva!
    – A választások előtt bevetni a csodafegyvert: az LMP élére állítani Sólyom “Szeplőtelen” Lászlót (az “erkölcsös” jobboldalit) és – az átálló Fidesz-vezetőkkel, médiamogulokkal és oligarchákkal együtt – leváltani a “rosszútra tévedt, korrumpálodott” Orbán-kormányt, visszaállítva a jobboldal “becsületét”. A szándék megvan! Aki nem hiszi, olvasson a sorok között Schiffer Syólomhoz írt ódájában: http://index.hu/velemeny/2012/01/04/isten_eltesse_elnok_ur/

    Aki másról álmodik annak “szép álmokat!”.
    Támogassa az LMP-t aki akarja, csak legyen tudatában, hogy mit támogat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Ne veszekeggyünk kérem , az árt a gyomornak , szívnek.
    Helyette inkább igyunk meg fél liter jóvöröset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. .

    Ha valami nem megy, azt ne erőltessük!
    Imi! Vagy én vagyok a hülye, vagy Te akarod szándékosan meg nem érteni, illetve FÉLRE ÉRTENI amit írok.
    Annyit tudok erre mondani neked, hogy: kényelmetlen, s csalódást keltő.
    .
    Azt hittem, a jobboldali barmoknak hagyhatjuk a
    SZÁNDÉKOS FÉLREÉRTÉSEKET, FÉLREMAGYARÁZÁSOKAT.
    .
    Hivatkozol, s most ezért idézlek, mint „klasszikust”:
    „Nekünk, mert az egész ellenzék tanulsága ez, de én őszintén bevallom, hogy mint LMP-közeli személy, elfogult vagyok. Így olvassák tehát, amit írok, én tiszta lapokkal játszom.”
    .
    Folytatom, szintén egy „klasszikustól”:
    „Leszögeznék két dolgot: nem vagyok az LMP politikai tanácsadója se, irányítója. A Schiffer András az vki más. Én még mezei tag se vagyok.”
    Imi! Itt, és most szerinted ki az, aki cinkelni kezdi a lapokat? Így lesz más a politika? Ha Te/Ti cinkelitek a lapokat?
    Elfogadom, nem vagy tag, Csak „közeli”. Ebből számomra, botor együgyű ember számára – s eleddig megjelent írásaidat is alapul véve, melyek egy kifejezetten értelmes, kultúrember benyomását tették rám, s másokra is – az következik, talán ráhatással lehetsz a számodra kedves, hisz „közeli” vagy, politikai formációra. Lehet, hogy odafigyelnek a véleményedre.
    .
    Idézel, s aztán hozzáteszed A CINKET:
    .
    “betámadták a beteg fóbiás igazság, tisztesség lángpallosát kezükben suhogtatni vélők, s azok mintapéldánya, állatorvosi lova, a mi kis ügyvédecskénk, a Schiffer is.”
    —————————————————————————————-
    Schiffer sosem volt az “ővéi közül”.
    Imi! Az isten szerelmére! Egy felsorolást azért még képes vagy felismerni, vagy nem?
    Szerinted ez mi, ha nem felsorolása annak, akik betámadták azt az ördögi dög Gyurcsányt?! Most leszek oly szemérmetlen, hogy magamtól idézek, ám Neked:
    „ Ekkor hátbatámadták az “övéi” – sosem voltak azok – megtámadták ellenfelei, betámadták a beteg fóbiás igazság, tisztesség lángpallosát kezükben suhogtatni vélők, s azok mintapéldánya, állatorvosi lova, a mi kis ügyvédecskénk, a Schiffer is.”
    Segítek, jó?
    1. az „övéi”. értem alatta az MSZP-t
    2. ellenfelei. értem alatta a jelenleg regnáló fasiszta állatokat.
    3. beteg fóbiás igazság, tisztesség lángpallosát kezükben suhogtatni vélők. értem alatta az ilyen Schiffer féle alakokat, kik nem is tudom mit akarnak valójában?
    Szerinted ezek alapján én Schiffert az „övéi” közé soroltam?
    Bárki más, értelmes ember az „övéi” közé sorolta?
    Természetesen kivéve, aki/akik a lapokat cinkelni cinkelik szándékosan félreértve, félremagyarázva.
    Imi! Ne tartozz közéjük! Ne akarj egy Gíró-Szász András lenni! Az olyan méltatlan lenne hozzád, s egyben undorító is.
    .
    Ám folytatom, mert folytatnom kell.
    ismét idézlek, mint „klasszikust”, már csak a pontosság kedvéért:
    .
    „“Innentől van szavad. Addig csak pofázol.”
    ———————————————-
    Ez a hangnem engem Kövér Lászlóra emlékeztet, ne is haragudjon. Legyen szíves elgondolkodni azon hogy miért tartott most az MSZP és a DK ahol tart és hogy lehet hogy a nagyfényességű SZDSZ kiszorult a parlamentből.
    Majd utána beszélgethetünk a szabályokról, amiket nem Önök alkotnak.”
    .
    Valószínűleg nem olvastad az általam említett könyvet. Ez nem baj. A sztori lényege röviden, hogy egy festő végigcsinálja Robert Rogers őrnaggyal a híres rajtaütését, s menekülését, mikor mélyen behatolva az ellenséges területekre porig rombolnak egy indián várost. A festő megfesti a VALÓSÁGOT, úgy, ahogy azt látta, s ahogy az volt. Természetesen ezt a közvélemény, s a közvéleményt formálók, a közbeszédet tematizálók NEM fogadják el, s ő marad tehetségtelen, holott valójában igen tehetséges művész. Ekkor valaki, ki pártfogolja, elmagyarázza neki, hogy a bevett szokások, szabályok szerint kell először naggyá válnia, s utána majd megfestheti a VALÓSÁGOT, el fogják ismeri. Egy hadvezér nem elesik a csatában egyszerűen, hanem ágyútalpon, alvezérei körében, lobogó zászlók között, háttérben a dicsőséges győzelem távoli képeivel leheli ki lelkét. Megcsinálta így, s elismerték. Utána megfestette a VALÓSÁGOT, a furcsán az égnek meredő karral vérben ázva, vértől lucskos sárban fekvő holtakat, s mi egyebet, s most már, hogy neve lett, elismerték.
    Azaz: innentől lett szava. Addig csak pofázott
    Érted, Imi?
    .
    A szóhasználatról: olvass Haseket, a Svejket! Kifejezetten a figyelmedbe ajánlom az utószót az első részhez, melyben Hasek Palivec vendéglőssel , s a trágársággal kapcsolatban fejti ki véleményét!
    Olvass Moldovát! Sokat tanulhatsz tőle. Ő sokat tanult az egyszerű emberektől, Járt közöttük, mondhatni köztük élte életét, s bölcsességeit a nép köréből merítette. egy idézet Neked:
    .
    „Királyok között bölcsesség ragad az emberre!
    Keresd a királyok társaságát, egy-egy gondolatuk évek töprengéseit takaríthatja meg neked . Azt viszont szem előtt kell tartanod, hogy az élet igazi királyai ritkán viselnek koronát, sokkal gyakrabban jelennek meg bohócsapkában, vagy átzsírosodott paraszti kalapban.”
    .
    Imi! Két út van előtted.
    Az egyik, hogy maradsz az elefántcsont tornyodban, s közöd sem lesz a valósághoz. Ha ez a típus vagy, ne gyere ki a királyok közé, mert tényleg betörik a fejed! Ők ugyanis az ilyen embereket nem viselik el.
    A második, s én ezt javaslom Neked!
    Gyere ki a királyok közé, s ne szégyelj tanulni tőlük! Az Ilyen elefántcsont torony Schiffereket meg hagyd a fenébe! Semmit sem érnek!
    .
    Üdvölettel, s további nagyrabecsülésemmel,
    .
    Csakigazatmondó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. “Az egyik, hogy maradsz az elefántcsont tornyodban, s közöd sem lesz a valósághoz. Ha ez a típus vagy, ne gyere ki a királyok közé, mert tényleg betörik a fejed! Ők ugyanis az ilyen embereket nem viselik el.”

    Kedves Igazmondó! Én anno végeztem szakmunkás iskolát is. Ne tévessze meg az öltönyös képem, ha a fejemet nem is törték be, és nem is a királyok, inkább az aljanép, de azért kaptam pár maflázst. Attól nem félek. De ami valóságot illeti, engedjen meg nekem egy rövid gondolatot
    Ma az a valóság hogy egy végletekig megosztott, elszegényedő nép semmit sem akar tenni a jobbulásért. A politika 20 éve a gátlástalan mutyizás, “a kéz kezet mos” elvére épül, miközben a szegényekkel, a lemaradókkal senki se törődik. Az embereket cserben hagyták, veszni hagyták, a demokrácia csak szavakból áll….Mi ezt a valóságot nem akarjuk, nem akarunk ebbe belerohadni.
    ————–Azért kell nyitottnak lenni egymással szemben, főleg most hogy a Fidesz mindent megtehet. Én ezt az üzenetet küldtem az LMP-nek holott senki vagyok ahhoz hogy rám bárki hallgasson, és ez az üzenet küldöm Önöknek is.
    ——————————————-
    Geyza, Ön pedig egy bölcs ember :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Tudod mit? Igazad van. És igen, neked is igazad van. De az nem lehet, hogy mind a kettőnek igaza van! Hát tulajdonképpen neked is igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. 2. A magyar társadalom helyzetfelismerése, józansága, kritikus szelleme infantilis bábállapotban van. Most megmutatkozott, hogy jól fizetett propaganda és demagógia nélkül a magyar átlagember még csak elgondolkozni sem hajlandó a saját problémáin. Az egyik alkalommal, amikor ott álltam az aláírásgyűjtők mellett, egy férfi megkérdezte: „mit lehet itt venni?”, és aztán dühös mormogással elballagott. Olyasmit mormolhatott, hogy „népszavazás micsoda hülyeség kérem, libsik” stb. Egy másik zsidózott, mint az elszabadult Himmler-felvétel, egy harmadik, aki feltehetően nem azért árult hajléktalan újságot, mert a jelen rendszer nyertesei közé tartozik, kommunistázott. A szomszéd faházikós árus jó horthysta házmesterként betelefonált a rendőrségre, van-e engedélye az LMP-nek az utcára állásra. Nem volt szerencséje, de érdem talán a próbálkozás is a magas hatóság előtt.

    Végtelenül távol van számos polgár attól, hogy legalább elolvassa a szórólapot a népszavazás tervezett kérdéseiről, nemhogy megértse azokat, és a helyén kezelje. Nekik egyetlen témájuk a megvédjük a „magyar földet-vizet”, mikor ezeket itt úgy védi a kormány, mint kalózok a hajózás szabadságát. ” Szinte minden ember, akit aláírni láttam, meglepő módon, idős volt vagy nyugdíjas. Ők, akiket kevésbé érint a kormány politikája, mint az épp vásárolgató középkorúakat, nem is beszélve a fiatalokról.

    Kommentár ehhez nem kell, ez a színvonal üt, mint egy Balázs Pali nóta. Az embereknek Orbán Viktor, ez a nemzetét szégyentelenül kifosztó kókler, még mindig szabadságharcos, karizmatikus vezető és vátesz kell, és mi ellenzékiek édeskeveset tettünk még ez ellen.”
    ——————————————————————————————————
    Imre! Szerinted ki tehet a kialakult helyzetről?Magadba,magatokba néztetek már egy kicsit?Nem csak hagytátok,hogy így legyen,de lelkiismeret furdalás nélkül,még generáltátok is az ellentéteket!Tudod az az igazság,hogy egyre megy,hogy ostobák vagytok a politikához,így a helyzetek rendszerhű elemzéséhez és így idéztek elő katasztrófát,vagy tudatosan játsszátok a diktatúra kezére az országot,a végeredmény ugyanaz!Az emberek a ti tükörképeitek,azt szajkózzák,amit egyfolytában hallanak tőletek!Az meg különösen morbid és ostoba,hogy az mondja ezt,aki ezzel a munícióval látta el az embereket! Az ostobaság itt nem tévedés,hanem bűn!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Gyöngyi úr, talán a fiatalok tehetnek mindenről? Az LMP megalakulásáig itt minden rendben volt, az a párszáz milliárdos korrupció ez meg se történt, Az egymás kezére játszás az meg se történt,….Fel se merül bennem az én felelősségem, és tudja miért? Mert 2011 óta szólok bele a politikába, kb 50 ember által olvasott cikkekkel, no ezért. Nem én cseréltem el Sukorót, nem én pártoltam Zuschlagot, de Széles Gábort se
    De legyen Önöknek igaza. Talán többre megyünk egymás nélkül.Szívesen le is mondanék de nincs miről :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. ???
    “Tudod mit? Igazad van. És igen, neked is igazad van. De az nem lehet, hogy mind a kettőnek igaza van! Hát tulajdonképpen neked is igazad van.” Ötödik pecsét, Sánta Ferenc ezt azért oda írhattad volna , ha tévedtem elnézést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ember ?
    ÉN ??
    ( Na ezt is rég mondták már nekem… ) :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Bártfai Imre
    Sukorót hagyjuk. Képzeld el, ha ugyanezt eljátsszák Schifferék Kecskeméten, akkor ma nem lenne Mercedes gyár sem. Az mennyibe is került a magyar államnak? Sukoró a töredékébe sem került volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Geyza mosmitszerénkecc?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Geyza
    2012. április 4. szerda 16:42
    Csak a vörösbor miatt mondta ám…:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Balfék, én a “Hegedűs a háztetőn”- böl emlékszem rá, de igazad van, csak siettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Hmmm. Úgy tűnik én is plagizáltam és lehet, hogy akkor az Ötödik pecsét készítői is.
    Na ennek örömére:
    http://www.youtube.com/watch?v=Fw-MFeR8Frw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Kéne a borom mi ?
    ( Vöröst iszok , balos vagyok. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Husz János Puszita

    Elvből nem írhattam alá az ívet, mert ugyanolyan kártékonynak tartom mind gazdaságilag, mind társadalmilag, mint a vizitdíjas népszavazást. Ez a politika nem más, ebből így nem lesz valódi rendszerváltás, megtisztulás. Pontosan a 2. pont miatt, ami nagyon ül. Aki valóban tenni akar a korrupció és a mutyi ellen, annak elsősorban a nép felvilágosítására kell törekednie, méghozzá egyszerű, mindenki számára érthető módon. Manipulációban, ellenségteremtésben amúgy is a Fidesz a legjobb, pénze a legtöbb, lehetetlen legyőzni a saját módszerével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos