Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ősz óta nyomoznak a magyar náci ügyében 2012. április 21. szombat 11:03 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ősz óta nyomoznak a magyar náci ügyében

Budapest – A Budapesti Nyomozó Ügyészség tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást háborús bűntett elkövetésének gyanúja miatt Csatáry László ügyében Efraim Zuroffnak, a Simon Wiesenthal Központ vezetőjének feljelentése alapján – közölte tegnap a Fővárosi Főügyészség.

Skoda Gabriella szóvivő közleményében azt írta: a nyomozás során a feljelentésben foglaltakkal kapcsolatos adatgyűjtésnél tartanak. Az ügyészség eddig nem hallgatott ki senkit gyanúsítottként az ügyben.

A Simon Wiesenthal Központ izraeli lapok által csütörtökön ismertetett éves jelentéséből kiderült: újabb három személyt vett föl a legkeresettebb tíz náci háborús bűnös listájára, köztük egy magyart, a 95 éves Csatáry Lászlót. Efraim Zuroff, a központ jeruzsálemi igazgatója Csatáryt a körözöttek listájának élére helyezi.

Tudomása szerint az idén Magyarországon bukkant fel, és Budapesten él. Reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok haladéktalanul bíróság elé állítják. Közölte: nemrég arról kapott levelet a magyar ügyészségtől, hogy megnyitották az ügyben a vizsgálatot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Ősz óta nyomoznak a magyar náci ügyében, 3.0 out of 5 based on 8 ratings

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. A zsidókok már megint egy öreg, ártatlan magyar zembert bántanak…

    - Nem olvasok már egy ideje nyilas sajtószennyet, még tájékozódás miatt sem. De Turbómagyar részről valami ilyesmi szöveg lehet a reakció erre.

    Amúgy meg… nem tárgyalást, hanem Kidon csoportot neki, életkortól függetlenül. Azok a bűnök soha nem évülhetnek el, amit ezek az állatok műveltek a II. VH alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  2. Eldrad, úgy van, ahogy mondod. Azonnal megírták, “hogy szegény öreg bácsit…”
    És igen, nem érdekes hány éves. Ő sem foglalkozott az áldozatai életkorával.
    Nem a Dunába lövik, hanem tárgyalása lesz, ha lesz. Mégis fáj a turulkoknak, hogy egy bíróság esetleg kimondhatja az öreg felelősségét, bűnösségét…
    Lehet, hogy le sem kell töltenie a büntetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  3. Pont most kezdenének ilyen nyomozgatásba, amikor folyamatban van
    annak az időnek az eltörlése, amikor e cselekmény megtörtént.
    Vigyáznak egymásra, nehogy a gyanú beigazolódása után per induljon.
    Nehogy kiderüljön valami némelyikük felmenőiről. Húzni akarják az időt.
    Az ilyen cselekmények elkövetőit fideSS körökben “magukfajtának”
    vagyis hősnek tartják. Majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  4. Ugyan már Simon Wiesenthal Központ, mit képzelsz? Ez itt Magyarország, ahol pár héttel ezelőtt a T. Házban zsidóztak egy jó nagyot, majd benyújtottak egy abszolút homofób törvénytervezetet, mostanra pedig kiderül, nyílt polgárháborút akarnak a cigányok ellen, és ezekkel szemben jószerével a “jobbközép” Fidesz kormányzat semmi érdemi ellenlépést nem tett, sőt cinkos hallgatásával csak saját táborát akarja hizlalni, hiszen tudja, mennyire népszerűtlen már az értelmesebb Fidesz-szavazóik között is, nemhogy az ország egészében!

    Jobb lesz felkészülni a Dohány utcában, kedves zsidók! Varrjátok szépen a sárga Dávid-csillagokat, és készítsétek elő a gettókat, nehogy már külön fáradalmat okozzatok, sőt jobb ha d.u. 4 és este 8 között a Duna-partra meneteltek, így talán még kevesebb dolga lesz az újkori nyilasoknak. Azt pedig ne reméljétek, hogy segíthet a magyar többség, egy ilyen irigy, öngyűlölő társadalomban nincs igazi tartás, a keveseket pedig úgy is üldözi majd a diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  5. Ősz óta nyomoznak, és csak most hallunk róla.
    A magyar ügyészség a magyar kormány meghosszabbított karja, időhúzásra játszik. Focista főnöke jól ismeri ezt a futball taktikát, és mint ilyen a közéletben is – a köz kárára – ezt alkalmazza.
    Álságos alaptörvényük értelmében szeretnék országnak, világnak bebizonyítani, hogy Magyarországon 44.03.19. után csak a németek követtek el háborús bűnöket. E nemtelen, hazug törekvésükben többek közt az ilyen események, mint pl. a Wiesenthal Központ nyomozásai, kellemetlen akadályokat támasztanak, mely fiaskók ellen az új, unortodox ügyészség a kormányfő intenciói alapján köteles mindent megtenni. Számukra tehát az a fontos, az az érdekük, hogy a 95 éves tömeggyilkos mielőbb feldobja a talpait, és a nyilvánvaló – háborús bűnös – ítéletet földi bíróság ki ne mondhassa…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. Ezúttal sem az egyén, ami a perben a legfontosabb lesz, hanem az, hogy a mai magyar társadalom hogyan viselkedik, milyen véleményeket fejez ki az üggyel kapcsolatban. Itt Magyarország anti-szemita emberei is képletesen meg lesznek vádolva, csakúgy mint a Képíró perben. Ott is nyilvánvaló volt, hogy nagyon sokan ma is megtennék azt, ami a vádlott, ha erre alkalmuk, engedélyük, vagy utasításuk lenne. Ez itt a tragikum, egy társadalom, amelyik nem tanult a múltból, ami a mai napig sem tudta le bűnét, ahol még ma is sokan vannak, akik inkább meg akarják ismételni azt. Gondolom a Fidesz/Jobbik által annyira nosztalgikus szép emlékek miatt, a Kossuth tér is készen lesz időben, visszanyeri 1944-es fényét, amikor a nemzetvezér Szálasi vehette át az uralmat. A Duna part pedig praktikusan, még kőhajításra sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Mint Kanadai-Magyar kettős állampolgár elsősorban azt tartom figyelemre méltónak, hogy ezt az embert már évekkel ezelött megfosztották a Kanadai állampolgárságától. Vajon helyes volt a döntés? És ha igen, miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos