Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megvonnák Schmitt Pál juttatásait 2012. április 10. kedd 14:08 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megvonnák Schmitt Pál juttatásait

Budapest – A Demokratikus Koalíció azt szeretné elérni, hogy Schmitt Pál ne kapja meg a volt államfőknek járó juttatásokat.

Molnár Csaba, a DK alelnöke, független országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón elmondta: a parlament délután szavaz annak a törvényjavaslatuknak a tárgysorozatba vételéről, amely lehetővé tenné, hogy a Ház kétharmados többséggel megvonja a korábbi államfő juttatásait, ha megbízatása “erkölcsi integritásával vagy egyes cselekményeinek jogszerűségével összefüggő körülményre tekintettel szűnt meg”.

A politikus hozzátette: ha az Országgyűlés nem veszi tárgysorozatba az indítványt, Schmitt Pált kérik arra, hogy mondjon le az ellátásról.

A volt államfők javadalmazásáról is szóló, január 1-je óta hatályos sarkalatos törvény szerint a korábbi köztársasági elnököket – függetlenül hivatali idejük hosszától – életük végéig államfői (jelenleg havi 1,5 millió forintos) tiszteletdíj, emellett lakás- és gépkocsihasználat, valamint titkárság illeti meg. A DK-s politikus számítása szerint így Schmitt Pálnak évi 25-30 millió forint juttatás járhat.

Elmondta azt is, ha Schmitt Pál nem hajlandó lemondani juttatásairól, arra kérik, legalább a lakáshasználati jogot ne vegye igénybe. Molnár Csaba ezt arra hivatkozva kérte, hogy sajtóhírek szerint a volt államfőnek nagy értékű ingatlanjai vannak Budapesten.

Ezzel kapcsolatban a DK – a Blikkben megjelenteket idézve – levelet írt Schmitt Pálnak, a többi között arról érdeklődve, hogy bérbe adta-e 320 négyzetméteres budaligeti villáját, és ha igen, feltüntette-e az érte kapott bérleti díjat vagyonnyilatkozatában, vagy megtette-e ezt a felesége.

A napilap korábban arról írt, hogy a volt államfő, ha kiadta ingatlanát, havi 2-4 ezer euró bérleti díjat is kérhetett érte. A Blikk írása szerint a villában laknak, az viszont nem derül ki Schmitt Pál vagyonnyilatkozatából, hogy a lakók fizetnek-e érte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 22 szavazatból)
Megvonnák Schmitt Pál juttatásait, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Csodálatos megélhetést biztosítanak egy tolvajnak, ha az az orbánista klikkhez tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. “Molnár Csaba azt is elmondta: Gyurcsány Ferenc egyelőre nem találta meg szakdolgozatait, de még nem tett le erről. Hangsúlyozta azonban, hogy a dolgozat felkutatása a pécsi egyetem feladata lenne. Furcsának nevezte, hogy a természettudományi kar dékánja szerint az 1984-ben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük.

    Szerinte így nem zárható ki, hogy a szakdolgozatot valaki ellopta az egyetemről. “Egy pillanatig sem csodálkoznék, ismerve a magyar jobboldal módszereit, ha egy előre felépített történetről lenne szó, amibe a szakdolgozat eltulajdonítása is beleférhet” – jelentette ki.”
    http://hvg.hu/itthon/20120410_schmitt_gyurcsanyek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Leslie G. Charteris

    Ha pusztán a fényképen látható helyzet és az alapján kellene megítélni,ami az arcokra van írva, ki mondaná azt, hogy a “főnök” itt a szemben álló úriember?
    ” Diktál a beteg, írja a doktor”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Ez megint egy szégyen lesz. A NOB is vissza fogja vonni tőle amit csak lehet a sportszerűtlensége végett, mi meg jutalmazzuk ezt a Háry Jánost élete végéig.
    Van még ettől lejjebb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  5. A tolvaj nem azért lop, hogy a lopott javakat visszaadja. Miből gondolja bárki, hogy önként lemond róla? Az elnöki székről is csak utasításra mondott le. És miért is vonná meg a hű kutyától a koncot a gazdi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  6. Ha másoktól egy visszamenőleges törvényalkotással visszafizettették a felvett végkielégítést, akkor Schmittől is visszamenőlegesen vonják vissza a fizetését. Sőt vonjanak vissza minden törvényt, amit aláírt. Örüljön, hogy pöffeszkedhetett a Sándor-Palotába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    Ezt a pénzt nem tiszteletdíjnak nevezik véletlenül? Ha igen, akkor mért kapja SO ezt a pénzt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  8. Báthory Ödönke

    Ezt a pénzt nem tiszteletdíjnak nevezik véletlenül? Ha igen, akkor mért kapja SP ezt a pénzt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Egyik sem különb a másiknál. Az a moslék Rubovszky képviselő azt mondta, a KDMP nem ért egyet a képviselők “fizetésének” csökkentésével, és nem tudják elfogadni a döntést.
    1. Először is, tudomásom szerint ők nem fizetést, hanem tisztelet díjat kapnak, és azt a népnek kellene meghatározni.
    2. Ez olyan mint egy vállalat, ha szarul tejesít, nem hogy jutalmat nem kaphatnának, de az illetményüket is elvenném, addig amíg teljesítményt nem mutatnak fel.
    Nos miféle keresztény ember lehet ilyen? Megmondom, olyan aki Hétfőtől-Szombatig, lop, csal hazudik, mocskos, harácsoló módon él, Vasárnap meg szórja magára a keresztet!
    Ez a XXI. század kereszténysége. A két évük alatt semmimást nem tettek, csak a zsebüket tömték, és az “ellenlábas” egyházakat kitúrták, hogy nekik, és a többi Anti Krisztusnak több lóvé jusson. Remélem a “gazdájuk” kellően megjutalmazza őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  10. Schmitt Pál egy szerencsétlen balek, aki Orbán Viktor egyik legszembetűnőbb áldozata lett (a többi maga a magyarországi nép), ugyanakkor bármekkora kárt tett, nem szabad közönséges bűnözőként kezelni, hiszen egy olyan posztot töltött be, amit szellemileg képtelen volt jól teljesíteni, másrészről az ország lakosságának gyakorlatilag nem okozott kárt, csak erkölcsi értelemben, amiért a rendszerváltás utáni köztársasági elnökök eddigi legrosszabbika, egy közönséges talpnyaló kormánypribék volt. Tiszteletdíjat pedig akkor is kell adni neki, ha érdemben nem ért semmit munkája, ne feledjük, az adófizetők pénzét tartjuk el az igazi bűnözőket börtöneinkben, mégse hagyjuk, hogy a rácsok közt forduljanak fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (22 szavazatból)
  11. Animebj
    2012. április 10. kedd
    18:14
    Bocs te ezt komolyan gondolod amit leírsz vagy pedig egyszerűen provokálod az itt lévőket?
    ” Tiszteletdíjat pedig akkor is kell adni neki, ha érdemben nem ért semmit munkája, ne feledjük, az adófizetők pénzét tartjuk el az igazi bűnözőket börtöneinkben, mégse hagyjuk, hogy a rácsok közt forduljanak fel.”
    B@szod! Adjál neki te pénzt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  12. Animebj
    2012. április 10. kedd
    18:14
    Drága barátom, ő a saját hülyeségének, erkölcstelenségének, és a kapzsiságnak az áldozata, mikor a szocik elzavarták, akkor oda sunnyogott, a Fideszhez, ők meg látták benne a kapitális barmot, és meg is szívatták, mert kihátráltak mögüle, ha ennyire szíveden viseled az anyagi helyzetét, add el a házad, és támogasd belőle, ne az én adómból adakozz.
    Még hogy nem ártott?
    Az összes meg szerzett diplomák, doktorik, a külföldi egyetemek szemében veszélybe kerültek, mert joggal mondhatják, hogy mind így szerezte, szerinted aki ide készült tanulni, és kételye volt, az most megerősödött a hitében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. Van egy törvény, ami hatályos és ezeket a kérdéseket is szabályozza.( 2011- évi CX törvény)
    http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=A1100110.TV

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Az országgyűlés nem fogadta el a napirend kiegészítésére tett javaslatot ( 2011. évi CX törvény módosítás, Molnár Csaba önálló indítványa )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Avi:

    Orbán Viktornak is adunk pénzt adónkból, pedig ő még sajnos igencsak hiperaktív, egyáltalán nem akaródzik rádöbbenni saját tetteinek következményeire és emiatt venni kalapját. A kulturált nyugat-európai demokráciákba minden politikusnak jár tiszteletdíj, amelynek mértékéről lehet vitatkozni, de jogosságáról csak akkor, ha az illetőnek van más anyagi forrása politikai pályafutásának végeztével. Még egyszer leírom, hogy kulturált helyen, és ez nem Magyarország, mert itt mindegy ki van hatalmon, a lényeg a nagyüzemi lenyúlás, a haverozás és az ellenfél ellehetetlenítése olyan szinteken, amelyet még a legrosszabb napjain se tapasztalhatna meg a kulturált társadalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Animebj, Schmitt Pál az ország népének igenis kárt okozott, méghozzá hatalmas nagy kárt! Aláírta a tákolmányt és minden más törvényt, egyetlen szó ellenvetés nélkül, aminek köszönhetően most ott tartunk, ahol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. A Délutáni Fórumon kilátszottak az isten barmai. Egyesek képtelenek felfogni
    a szellemi teljesitmény értékének fogalmát. Vagyis úgy tűnik egy csirke, az
    érték, de egy irásműben rögzitett irka-firka az úri huncutság. ezek szerint
    tyúk vagy bármely – általuk – tárgyiasult valami eltuladonitása bűntény, Lopás.!
    Az irásban közzétett tudományos eredmények olyanok, mint a ponyvaregény.
    Avval azt lehet tenni amit akarok. Ha már megvettem. De ki a fenének kell ha
    már kiolvastam? Csak a helyet foglalja.Némelyik lusta ember folyton olvasgat. Különösen ilyen értelmetlen valamit. Valószinűleg azért, mert addig sem akar dógozni. De meg tuná nekik valaki mondani, “úgy, hogy az utcáról jött ember
    is megértse”, hogy mi az a plágium. A tudományos munkán is dolgozni kellett
    és ha nem rögzitik valamilyen adathordozóra, hogy lehet birálat után
    közreadni alkalmazás céljából? E tartalom is munka eredménye, vagyis a
    szerző tulajdona, mint a tyúk, vagy bármi más. Ha a szerző tulajdona, akkor
    ennek más által – engedély nélküli felhasználása – épen olyan lopás mint
    bármi elvétele. Másolása is lopás, habár ezt plágiumnak hivják !
    .
    Különben is minek tanulni, különösen valami doktorandusznak. Hiszen
    miniszter is lehetsz érettségivel, de milliomos is lehetsz juhászból.
    Nem hiszem, hogy kezét-lábát törte érte valaki. Akkor minek töröd magad?
    .
    De úgy-e milyen jó, hogy sok magyar származású Nóbeldijasunk van.
    Csak azt tudnák mivel érték el ezt. Biztosan jó összeköttetésük volt.
    .
    Valamikor Szolnokon az Acsaihoz bement egy ilyen földesúr.Leült.
    A pincér hozz.azétlapot. A ránézve kifakad, hallja az úr vigye innen ezt
    a papirt. Ez mind betű. Én meg vacsorálni akarok!
    .
    Nem hihető hogy Schmitt – ilyen jártas ember – ezt nem tudta, amikor másolta.
    .
    Már itt tartunk. Érdekes a fórumra mobilon telefonáltak. Ha tudták volna
    azzal a bunkofonnal, milyen tudományos irománysorozat járt együtt,
    biztosan másként értékelnének egy csaló, tovajt. Bárki is legyen az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Javasolhatná az ellenzék:
    Kecsketartás, gombaszedés, havi 47 ezer forint, úgy hallotttam, hogy ennyiből is meg lehet élni, vagy mégsem? Ha már aláírta azt sok törvényt, talán kipróbálhatná!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. A DK megtanulhatta volna már: Földön fekvő ellenfélbe nem rúgunk!
    Bár ez egy olyan csibész-szabály, amit csak az egymást tisztelő ellenfelektől várható el.
    Ennek ellenére fölöslegesnek tartom Molnár felvetését, vagy a DK-ét, mert még a végén, magyar mentalitás, megsajnálják szegényt.
    Nálam amúgy is Molnár egy szinten van Budaival. A harag napján összereszteném őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  20. Földön fekvőbe nem rúgunk. Jobb helyeken!
    Itthon ez nem mükszik.
    Amikor azt vicsorogták az ellenzéknek, hogy lógni fogtok, netán a nyakatokban érzitek hideg leheletünket (mondák a tisztalelkűek) – azért nem kellene ezekről sem elfelejtkezni!
    Amikor a fidesz fanok sértésnek vesznek dolgokat, akkor mindig gondoljanak a zemútnyócévre, hogy mit műveltek a kormányon lévőkkel!
    Pl. Bajnai pereket nyert a libázásért, de ezt úgy beleverték a fejekbe, hogy a mai napig libajnaiznak!
    Nem hiszem, hogy a fideszeseken kívül bárki is megsajnálná a ke-t, miután keményen megfizetik a sárban fetrengésért, hiszen maga feküdt bele!
    A nép ellen aláírt törvényeket, megvédte a mnyp-i pénzeket (!), miért is kellene sajnálni?
    Bocsánat, de Molnár mikor is szerződött halottakkal, mint Budai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. AZONNALI VIZSGÁLATOT kell kikényszeríteni, hogy Schmittnek miből futotta, ill. milyen módon jutott ILYEN NAGY ÉRTÉKÚ ingatlanokhoz!
    Ez a pasas egy politikai, egy végzettségi, stb. KÖZVESZÉLYES szélhámos, pontosan olyan mint aki őt felkérte az elnökségre, orbán-klán orbánja!

    SÜRGŐSEN TÁVOZZON ez a BAGÁZS a kormány éléről, mert kifosszák az országot, megtömik búsásan a zsebeiket, az embereket pedig ELSZEGÉNYÍTIK!
    Erről szól a kormányzásuk! – a többi orbán-hablatyolás, röhögcsélés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Kufirc
    2012. április 11. szerda
    07:56
    Te is annyira lehetsz olvasott (tanult ) ember, mint sitt paja. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. ” Orbán Viktornak is adunk pénzt adónkból, pedig ő még sajnos igencsak hiperaktív, egyáltalán nem akaródzik rádöbbenni saját tetteinek következményeire és emiatt venni kalapját”
    Sajnos O.V-t szabályos választáson választotta a szavazáson résztvevő emberek többsége. Ezért jár neki az állami fizetés. Az más tészta, hogy hatalmát nem az ország jobbá hanem a “jobbikossá” tételére használja fel.
    Skicc Pálnak gyakorlatilag bűncselekmény elkövetése miatt kellett megválnia hivatalától. Akkor miért járna bármilyen juttatás neki?
    “…politikusnak jár tiszteletdíj, amelynek mértékéről lehet vitatkozni, de jogosságáról csak akkor, ha az illetőnek van más anyagi forrása politikai pályafutásának végeztével. ……..”
    Nagyon szeretném annak a jövedelemnek akár a negyedét is amit Skicc Pál a lemondása után élvezni fog a saját vagyona hasznából és különféle jogcímeken kapott bevételeiből. Azt hiszem nem kell sajnálnunk, hogy éhen fog pusztulni és az Astoria sarkán fog Fedél Nélkül újságot árulni a napi megélhetése miatt. A hivatali működése kapcsán felmerülhet, hogy nem az Alkotmány és a Magyar Köztársaság (amire felesküdött) érdekei szerint ténykedett ezért akár törvény elé is lehetne állítani. (persze nem ebben a Orbánisztánban).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. “hogy a lakók fizetnek-e érte.”
    Ugyan!!!
    Szívességi villahasználók.
    Ezzel bújik ki minden albérletet kiadó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Szerintem a következő fog történni:
    .
    A Parlament nem szavazza meg az indítványt.
    Azért nem mert ez törvény által járt juttatás.
    .
    A Schmitt pedig nem mond le róla, hisz ő megy bírósághoz …
    Ahhoz a bírósághoz melyik a Fidesz csatlósaival van tele.
    .
    Azért figyelem felkeltésnek jó ez az egész! Hisz rá mutat mifajta demokráciában élünk ma. OrbánOrszágában ez így szokás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Tanulni, tanulni, tanulni. Azt hiszem, hogy Sitt abból a csekélyke adózott
    jövedelméből nagyon jól tudott “takarékoskodni”. Hiszen miből vette volna
    a birtokában lévő igen magas értékű ingatlanokat. Mivel még valaki adózott
    is azok megvételekor. Az sem valószinű, hogy azok a lakóingatlanok
    kihasználatlanul állnak, vagyis nem hoznak jövedelmet. Lehet e felvetést
    irigykedésnek is tekinteni. De mi van a törvényeinkkel. Ugyanis e javak
    adás-vétele adóköteles. Az adó mértéke a két fél által kötött szerződésben
    van rögzitve. A vevő “saját pénzből(?)” fizet. Az eladó a kapott ellenérték után
    adózott????
    Tanulni lenne érdemes, vagy a devizahiteleseknek, vagy az APEH-eseknek.
    Legalább meg kellene próbálni. A tanulás sohasem árt. Nem árt a tanitómesternek sem, hiszen tisztázhatná magát a “plágium”szerű
    vagyonszerzés gyanúja alól !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Molnár Csaba élő egyenesben olyasmiről szólt, amit aznap délután nem vett az Országgyülés napirendre se.
    http://atv.hu/cikk/video-20120410_molnar_csaba
    Olga is kiakadt…….:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. voisine
    És szerinted ez Molnár, vagy Kálmán O. hibája??? :(
    Egyébiránt a facebook tele van a témával. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. @gets

    ” Ez egy törvénymódosítási javaslat, ha elfogadja az országgyűlés” ez volt Molnár első mondata…..( miután már délután nem vették napirendre Molnár Csaba egyéni törvénymódosítási inditványát……) …… így döntsed el a kérdést gets…..
    Kinek adtad a mínuszt ? Molnárnak vagy Kálmánnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Pagibá bele fog őrülni, hogy nem írhat alá! Vagy van más aláírni valója is? Aláírási mániáját kiélhetné abban, hogy alakít maga köré egy köztársaságot! Ő lenne az elnök a kormány már nem érdekes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. voisine
    Kár, hogy számodra nem derült ki – a parlamentnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. A “Vezír” ismeri és tudja a “szolgáltatás” árait.
    Tudta ezt Torgyán Józsi bácsinál és azóta még nagyobb rutinra tett szert!
    Fizet mindenkinek, kik hatalomra segítették és ott tartják.
    Csak azt átkozott 47% ne lenne a szemébe!
    A többiek meg fizetik a “TANULÓPÉNZT”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Gazsi bácsi lótetű

    Animebj
    2012. április 10. kedd
    18:14

    “Tiszteletdíjat pedig akkor is kell adni neki, ha érdemben nem ért semmit munkája, ne feledjük, az adófizetők pénzét tartjuk el az igazi bűnözőket börtöneinkben, mégse hagyjuk, hogy a rácsok közt forduljanak fel.”

    Azért a börtönlakók az ingyenes koszt-kvártély mellé nem kapnak havi 1.5 milliós zsebpénzt, titkárságot és szolgálati autót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kövér még kéreti magát 2012. április 4. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos