Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Janó bejöhet 2012. április 16. hétfő 16:27

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Janó bejöhet

Ádert, akit beengednek a hidegről – kommentálják a hivatásos pesti csúfondárosok a hétfőn (na, mibe fogadjunk?) jelölendő új köztársasági elnökünk változatos pályáját. Sokadik jobb kezét Orbán még 2009-ban vágta le. Akkor küldte a volt országgyűlési elnököt brüsszeli száműzetésébe. Tény, hogy a Janó jelenléte rossz ómen, nyomasztotta a főnököt. Tény „a Janóval” közösen vezényeltek le két (sikeresen elcseszett) kampányt (2002, 2006), s tény, hogy a Janót 2007-ben menesztették magas posztjairól, a hírhedt Horvát Zsolt affér kapcsán, mikor a Fidesz vezető köreiben revizionista lázadás ütötte fel fejét, egyes áruló elvtársak „közös gondolkodásra ültek össze”, hogy a kedves vezető menesztését követő jobboldali jövőről közgondolkodjanak. Ezt írta meg a titkos szerző, Horváth Zsolt a Magyar Nemzetben, ahol sok minden nem jelenhet meg a főnök tudta és ellenőrzése nélkül.

Áder nem kommentált, beszédesen hallgatott, mint Buharin, hogy két év múlva bejelentse igényét a távoli Benelux Szibériába való önkéntes távozásra. Ha nem képviselheti Csornát, megteszi Európa is. Tény, hogy Áder sérült lélekként távozott, sebei azóta sem hegednek. Tény, hogy Áder a Fideszben gyanús, visszabeszélős figura. Az egyetlen, Kövéren kívül, akinek alkalmanként joga van „beszólni.” Így tett 1998-ban, amikor meglehetős határozottsággal utasította vissza a belügyéri tárcát, mondván, ha ezt kell csinálnia, még a Fideszből is kilép. Igaz, azok még kemény idők voltak, maffia-robbantások zűrös évei, amelyek politikailag megviseltek még egy Kuncze léptékű férfiút is. Oda pintéri kezek kellettek.

De eljött a kegyelem ideje. Janó kutyát is leoldozzák láncairól és beengedik a hidegről, hogy farkcsóválva nyaldoshassa szigorú gazdija kezét. Janónak számos előnye is van a köztársaság elnöki posztján. Először is, magas (187), ami döntő tényező. A magyar nehezen viseli a fiziognómiai értelemben törpenövésű protokoll figurákat, ilyen alkat legföljebb miniszterelnökként jöhet szóba. (Lásd Horn Gyula 165, Orbán, 168.) Ott viszont nagy előny. Magyarországon a földszintes pártelnököké a jövő.

A Janónak bajsza van, keresztény nemzeti, kellemes száraz fahangja, és tud írni, főleg aláírni, nemrég távozott nagy elődje nyomdokait követve. A Janó nem doktor, nem írt egy szál disszertációt sem. Imád viszont horgászni és kellően brutális hangütésű szónok.

Minden feltétel adott. Senki sem alkalmasabb arra, hogy megtestesítse a nemzet egységét. Lesz itt olyan elnöki szívatás, kiigazítás, hereverés, hogy öröm lesz nézni. A Fidesz végképp csúcsra ért, a legfontosabb három közméltóság (miniszterelnökség, házelnök, köztársaság elnök) a kollégisták örökbirtoka.

Innen már lefelé vezet majd az út.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 36 szavazatból)
Buják Attila: Janó bejöhet, 4.8 out of 5 based on 22 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Legyen igaz a végszó. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  2. Bugris országnak, bugris köztársasági elnököt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  3. Tisztelt Buják úr, a próféta szóljon önből.
    Bár az a lefelé vezető út is a mi gyomorunkat és pénztárcánkat fogja zötykölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  4. Nálunk is azt mondják mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki.
    Mit tehetnek, ha az előző kalapot elviitte a kezdődő vihar ? Kérdés,
    hogy az új kalap meddig lesz divatos. Mert ezt a Zorba(n) fogja viselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Belső emigráció. Lesz ez még így se, én már elspájzoltam egy fénymásolót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Ez a puccsista úr magasnak ugyan magas, de népszerű mégsem lesz, mert ilyen gyomorkeserű képpel szilveszterkor nem tud majd hitelesen boldog újévet kívánni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Ego…..:-) Sok sok ++++++++++ :-)
    Milyen igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Már minden készen áll,csak a NEMZET HOHÉRA hiányzott még.
    Olyan aranyos az a kis bajuszka,ugy émlékeztet valakire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. Figyeljetek csak! Most jön a szkanderezés… Persze nekünk is rossz lesz de lesz némi szórakozásunk is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Figyeljetek csak! Most jön a szkanderezés… Persze nekünk is rossz lesz de lesz némi szórakozásunk is…e
    ezt miért mondod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Vegyük hozzá Hagyó Tündét, a Legfőbb ügyészt mint haverokat. Orbánnak igaza volt egyszer kell nyerni de akkor nagyon. Most már csak az a kérdés mikor dől el az első dominó. Mert hogy eldől egyszer az teljesen biztos. Még a legnagyobbak is buknak egyszer. Orbán ház ügye olyan tabu, mint amilyen a Hitler bunker volt. S lám a Hitler bunker is feltárta egyszer kapuit és feltárták Hitler legféltettebb titkait is. Bizony egyszer kitárul az Orbán villa ajtaja is és a lelkes tömeg megnézheti majd , hol élt az az ember aki még soha nem hazudott életében. Még a vagyon bevallásnál sem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  12. Bizonyára nagyon jó lesz, mert ellenvélemény, ellenjelölt senki. Nyilvánvaló, hogy az ellenzéknek is tetszik. A zemberek is rajonganak.
    Senki nem tesz semmit, tehát helyes! csak előre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. ÉLJEN!!!
    Káder János az uj köztársaság nélküli Köztársasági Elnöke. Bocs, Magyarország Elnöke ahogy a lézer jános bejelentette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Janó még néhány napot késik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. No, most jelentették be a jelöltet ….. nem fogjátok elhinni ….. Áder János…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Ki ellenőrzi majd a TITKOS szavazásnál, hogy van-e vakondokok a fityiszben! Ebben a jelöltnek nagy gyakorlata van, csinálja megint ő!! Vagy már nincs vakond, csak talpnyaló????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Nagyon jó cikk :)))
    „Magyarországon a földszintes pártelnököké a jövő.”
    .
    Akkor meg mit kell vacakolni a DK-val, mér nem lehet párt, Gyurcsány esélye – a magasságát figyelembe véve – mínusz nulla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Ezzel az Áder jelöléssel Orbán nem kis kockázatot vállalt, ha egyáltalán tudja, hogy mit csinál, mert egyre inkább úgy néz ki, mint aki hibát hibára halmoz lányos zavarában.Én ugyanis nem vagyok meggyőződve 100%-ig Áder feltétlen Orbán pártiságáról, sőt tartok tőle, hogy itt még lehetnek némi meglepetések. Pont ez ami úgy néz ki, hogy előnye-hogy tudniillik összeállt a triumvirátus- ez lehet egyben hátránya is. Rém egyszerű kettőnek össze kell fogni egy ellen és már le is rendezték a játszmát egymásközt. El tudom képzelni Áderről, hogy ha úgy adódi akár önjáróvá is válhat. Egy biztos, közel sem olyan Orbán seggnyaló, mint, amilyen az elődje volt. Mondom érhetik még az embert meglepetések!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Ennek a társaságnak nincs egy önálló új gondolata sem. Azt az ötletet, hogy saját pártársukat tegyék meg köztársasági elnöknek, azt is az MSZP-től lopták. Emlékezzünk csak Szili Katalinra. Na akik Őt erőltették azok készítették elő az MSZP 2010-es nagy bukását és a Fidesz 2/3-át. Persze az MSZP ezt még ma sem érti igyekszik mindent ráfogni Gyurcsányra. A Fidesz sem érti, csak azt tudnám Ők kinek a nyakába varrják majd a bukást. Ráadásul ahogy elnézem a visszamenőleges törvénykezést, meg a magántulajdon ellen elkövetett különböző sérelmeket, a bukás végén még Hága is szóba jöhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Traianus a Fidesz kinek a nyakába varrja a bukást? Na kinek? Hát Gyurcsány Ferencnek! Ja, meg az emútnyócévnek!
    Hága biztosan lesz – amit itt a nép ellen elkövettek, azért, hogy 1 milliót elkényztessenek, ezért felelni fognak, a megfagyottak, az öngyilkosok és az éhezők miatt!
    Ha a szegényeknek adni akarunk, akkor előbb a gazdagokat kell jóllakatni – na ezért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Pontosabban: A megfagyottakért, az öngyilkosokért és az éhezőkért! Nagyon nem mindegy miatt vagy értük! Mea culpa!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. A csávót leporolták, meglátjuk mi lesz a végeredmény !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos