Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holnap diplomázik Kállai Ernő New Yorkban 2012. április 16. hétfő 20:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holnap diplomázik Kállai Ernő New Yorkban
New York – Itzhak Perlman tanítványa, Kállai Ernő hegedűművész mesterdiplomájának koncertjét kedden este adja a Juilliard School of Music Paul termében, John Root zongoraművész kísértével.
.
A diplomakoncert műsorán Beethoven VIII. hegedűszonátája g-dúrban, a Chaconne Bach d-moll partitájából, Debussy hegedűszonátája(g-moll), Ysaye Ballade című szólószonátája, Saint-Saëns Bevezetés és Rondo Capriccioso című darabja szerepel – közölte az MTI-vel Olivia Bito, aki fiatal magyar muzsikusokat támogat elsősorban nemzetközi kapcsolatokkal.
.
Kállai Ernő kiskorától a zene közelében élt, hiszen családja igazi zenészdinasztia, édesapja híres cigányprímás. Amerikai karrierje 2003-ban azzal kezdődött, amikor a Strad magazin egyik hirdetésére felfigyelt az akkor már több éve a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában tanuló hegedűs.
.
A lapban az Itzhak Perlman Music Program nyári táborára való jelentkezés részleteiről olvasott, és tett egy próbát. Élete egyik legjobb döntése volt – vélte a fiatal muzsikus. Megismerkedhetett Perlmannal, aki támogatni kezdte, és arra bíztatta, hogy felvételizzen a New York-i Juilliard Schoolba, ahol mestere lett.
.
A Strad magazin most azt írta róla: „Itzhak Perlman növendéke április 17-én teszi fel a koronát amerikai tanulóéveire a Juilliard Schoolon meghirdetett diplomakoncertjén. Különleges, ízlését jól tükröző programot állított össze: Bach, Beethoven, Saint-Saëns és Debussy műveiből válogatott mestertanulmányait záró hangversenyére.”
.
„Itzhak Perlman egy legendás időszak, David Ojsztrah és Jasha Heifetz generációjának egyik utolsó képviselője. Nehéz lenne felsorolni azt a számtalan irányt, amelyben befolyásolta a hegedűjátékomat, de a legnagyobb súlyt talán a megszólalásra, a hegedűs saját hangjának fejlesztésére fektette. Ha őt, vagy Heifetzet, vagy Menuhint hallom a rádióban, azonnal tudom ki játszik. Azon dolgoztunk az elmúlt években, hogy én is megtaláljam a saját, egyedi hangomat” – ismertette Perlman pedagógiai felfogását a muzsikus.
.
Kállai Ernő tanulmányai részeként számtalan koncertlehetőséget kapott az Egyesült Államokban. 2008-ban megnyerte a Juilliard School háziversenyét, a gálakoncerten a Carnegie Hallban játszhatott egy valódi Stradivarin. Eddig, mint a Juilliard diákja, egy Guarneri hangszert használhatott.
.
2011-ben a New York-i Filharmonikusokkal lépett fel, több magyar zenekarral is együtt koncertezett, megfordult a chicagói Symphony Hallban, a Metropolitan Múzeumban, de a Művészetek Palotájában is. Idén több kamarazenei koncerten lépett fel Itzhak Perlmannal Miamiban, Virginiában, Mexikóban és Kanadában. Rádió és televíziós felvételei voltak a magyar csatornákon, a France Musicon és a McGraw-Hill Company fiatal tehetségek bemutatkozásának résztvevőjeként.
.
Több verseny győztese, így a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyé 2008-ban, 2012-ben az Alexander és Buono Nemzetközi Versenyé, és díjat nyert a 2004-es Semmeringi Fesztiválon is. Többször részt vett a franciaországi Juventus-fesziválon. Már több magánnövendéke van itthon és Amerikában is, idén nyáron pedig ötnapos kurzust tart a Tóth Aladár Zeneiskolában, ahová ő is járt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 21 szavazatból)
Holnap diplomázik Kállai Ernő New Yorkban, 4.7 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Nem csekélység, ehhez csak gratulálni lehet, és további sikereket kívánni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Én is gratulálok ! – És sikeres diplomakoncertet kívánok ! Szeretnénk még sokat hallani róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  3. Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Elismerésem !!! – De annak a baromnak is aki itt is talál okot a mínuszolásra !!!Téged nem anya szült -talán a zorbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Csatlakozom az előttem szóló gratulációkhoz. Jó fül, jó kéz .jó hegedű fog ez menni. A legjobbakati kivánom és hosszú sikeres pályát kivánok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Ja előbb nem irtam, de nagyon jó lenne meghallgatni is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. MIlyen erdekes ! El kell hagyni MO-t hogy az ember-t az ertekei alapjan ne pedig a szarmazasa alapjan iteljek meg.
    Nyugaton az ember attol ertekes amit csinal, keleten attol akinek szuletik. MOst akkor MO hova tartozik ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Sikeres vizsgát és gratulálok az előzményekhez is. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Köszönjük Kállainak, hogy van magyar, aki valóban a jó hírünket építi a világban. Sikeres vizsgát, és hosszú sikerekben gazdag pályafutást kívánok számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Gratulálok :)
    A mínuszoló meg tegye magát takarékra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Nahat ez az… mondjon barmit a kurucinfo a zsenialitas az zsenialitas. A zene az nem feltétlenül a szélsöjobbnak megy a legjobban.
    Nézzük csak meg, hogy hogyan énekli a Himnuszt Kosa meg Orban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Gratulalok draga fiam a diplomadhoz! Remelem itthon is a tudasod szerint fognak elismerni, nem pedig a szarmazasodat fogjak nezni … mert ez M.O – nak is a buszkesege kellene, hogy legyen . Remelem igy is lesz , mert ezt kivivtad magadnak ! Pusziii

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. anyuval egyetértek! nagyon nagy utat jártál be, amelyre nagyon kevesek képesek! KIVÁLASZOTT VAGY!!! ..és légy büszke származásodra!!!!
    tiszta szívből gratulálok kiváló tehetségedhez, munkádhoz diplomádhoz!
    ÉRTÉKES MAGYAR EMBER VAGY. = HUNGARIKUM!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos